Tänne 007:lla ei ole tulemista

14.3.2015 18:00

Brittiläisen tiedustelupalvelu MI6:n kuuluisin agentti, James Bond, on törmännyt vastustukseen. 007:n voisi luulla pääsevän mihin tahansa, mutta näin ei nähtävästi olekaan. Walesin puolueaktiivit nimittäin ovat vahvasti sitä mieltä, ettei Bond-leffaa saa kuvata heidän Senedd-rakennuksessaan, jonka sydämessä sijaitsee suuri ja pyöreä Siambr-neuvottelusali.

Uutta 007-leffaa on kuvattu tähän mennessä mm. Italiassa, vaikkei sielläkään kuvauslupien heltiäminen naapurimaa Ranskan taannoisen terroristi-iskun takia ole ollut eri tuotannoille helppoa. Walesin Siambria olisi haluttu käyttää Spectre-nimisen agenttiseikkailun kulissina, mutta tuotantoryhmän pyyntö evättiin toteamalla, ettei kyseinen paikka ole mikään draamastudio. Tästä huolimatta walesilaiset ovat päästäneet puoluetiloihinsa mm. Uuden Sherlockin ja Doctor Whon tekijät.

Walesin Seneddin vastaavien antamasta lausunnosta käy tosin ilmi, että he harkitsevat kuvauslupien antamista aina tapauskohtaisesti. Lupa heltiää helpommin, jos kuvaussession lopputulema jollakin tavoin heijastelee kyseisen neuvonpitopaikan tärkeyttä walesilaisten elämässä. Ilmeisesti James Bondin toimet pyöreässä salissa olisivat liittyneet siis aivan johonkin muuhun kuin paikallispolitiikkaan.

Kuva: © 2015 Metro-Goldwyn-Mayer

Lähteet: The Guardian, BBC

Lisää luettavaa