Hämähäkkimies nuorentuu

11.2.2015 09:35

Eilen Sony Pictures ja Marvel Studiot ilmoittivat ryhtyvänsä uuteen yhteistyöhön Spider-Manin eli Hämähäkkimiehen tiimoilta. Jo kahdessa erillisessä ei-piirretyssä elokuvasarjassa 2000-luvulla esiintynyt hahmo voi Sonyn ja Marvelin sopimuksen johdosta esiintyä jatkossa Marvelin supersankarielokuvissa. Viimeisimmän tiedon mukaan Hämikselle etsitään nyt uutta näyttelijää.

Tobey Maguiren ja viimeksi Andrew Garfieldin näyttelemä seittisinko tarvitsee uudet kasvot, sillä Hämähäkkimies alias Peter Parker palaa uuden suunnitelman myötä tuttuun high schooliinsa. Garfield on jo yli 30-vuotias, joten hän ei enää olisi uskottava tällaisessa elokuvaroolissa. Toisaalta Garfieldin viimeisin Hämähäkkimies-raina, The Amazing Spider-Man 2, on tähän mennessä ollut kyseisen franchisen heikoiten menestynyt elokuva, joten studioilla on paineita aloittaa uudelleen puhtaalta pöydältä.

Seuraava näyttelijä rooliin pitäisi löytää kohtalaisen nopeasti, sillä alkuperäisen sarjakuvatarinan perusteella Hämähäkkimiehelle on tarvetta jo ensi vuonna julkaistavassa Captain America: Civil War -elokuvassa muiden Marvel-sankareiden rinnalla. Varmaa ei kuitenkaan ole, miten tarkasti elokuva seuraa sarjakuvan juonta, eikä myöskään virallista listaa ehdokkaista uudeksi Hämikseksi ole paljastettu. Spekulaatioissa sinipunaisia sankaritrikoita on jo kuitenkin sovitettu mm. Dylan O’Brienin (Labyrintti), Logan Lermanin (Percy Jackson salamavaras) ja Taron Egertonin (Kingsman: Salainen palvelu) ylle. Hämähäkkimiehen ns. sooloelokuvan odotetaan valmistuvan vuodelle 2017.

Lähteet: ScreenDaily, Dark Horizons, GeekTyrant

Kuva: BVI Finland

Lisää luettavaa