Vaikeuksissa painineen elämäkertaleffan uusin näyttelijävaihdos

Elämäkertaelokuvien ongelmat liittyvät monesti niiden kuvaamien henkilöiden itsensä tai heidän lähipiirinsä ja elokuvantekijöiden keskenään ristiriitaisiin kertomuksiin. Tietokonejätti Applen ex-johtohahmo Steve Jobsin (kuvassa) elämäkertaleffan kohdalla ongelmia riittää kuitenkin muistakin syistä. Vaikka elokuvan käsikirjoitus on rautaisen ja palkitun ammattilaisen käsialaa, on uuden Steve Jobs-leffan kulisseissa tuullut jo pitkään ennen kuin niitä on kunnolla ehditty edes saada pystyyn.

Uusimman tiedon mukaan tarinassa Jobsin Lisa-tytär - jonka tosielämän Jobs ensin kielsi olevan hänen tyttärensä, mutta jonka opiskeluja tietokonevisionääri kuitenkin myöhemmin rahoitti - on roolitettu uudelleen. Lisaa esittää nyt jo 17-vuotias Perla Haney-Jardine, jonka tähän mennessä ehkä tunnetuin osa on ollut Quentin Tarantinon Kill Bill: Volume 2:ssa nähty Morsiamen ja Billin tytär B.B. Alkujaan Lisaksi kaavailtiin Natalie Portmania, mutta hän sivuutti roolin, vaikka sitä on kuvailtu sankarittaren osaksi.

Aaron Sorkinin Walter Isaacsonin kirjan pohjalta kirjoittaman Jobs-elokuvan nimihahmoa esittää näillä näkymin Michael Fassbender (Prometheus). Hän peri roolin siihen itsensä lopulta vääränlaiseksi tunteneelta Christian Balelta - jota ennen Steve Jobsiksi oli houkuteltu Leonardo DiCapriota. Elokuvan ohjaajana toimii Danny Boyle (Slummien miljonääri), joka puolestaan sai tehtävän hoitaakseen David Fincherin (Seitsemän) jälkeen. Jobsin tietokoneiden rakentelusta innostunutta aisapari Steve "Woz" Wozniakia näyttelee Seth Rogen (The Interview) ja muissa sivurooleissa nähdään tällä tietoa mm. Kate Winslet ja Jeff Daniels. Elokuvan valmistumisaikataulu on vielä auki.


Kuva: Matthew Yohe

Lähteet: DigitalSpy, SlashFilm, The Hollywood Reporter, Variety

R. Isoviita 06.01.2015 klo 18:43

Uusimmat uutiset

Linda Hamilton täsmentää aiempaa Terminator-kommenttiaan

Näyttelijä ei kehuja jaellut.

R. Isoviita

Netflix poisti kohua aiheuttaneen kohtauksen sarjastaan

Kohun aihe oli katsottavissa pari vuotta.

R. Isoviita

Harmillinen käänne DC-leffa Birds of Preyn tuotannossa

Koekatsojat ovat antaneet positiivista palautetta, mutta...

R. Isoviita

Uusi ”Näkymätön mies” on löydetty

Universalin monsteriraina etenee.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...