Van Damme -elokuva vaikeuksissa

2.1.2015 10:37

Jean-Claude Van Dammen tähdittämä Kickboxer-elokuva on rahaongelmien kourissa. Toimintatähden 1989 valmistuneen hittielokuvan samanniminen uusintaversio on tällä tietoa jo kuvattu, mutta sen n. 150 tekijätiimin jäsentä odottelee yhä palkkaansa. Tämä joukko koostuu henkilöistä, jotka ovat vastanneet elokuvassa mm. valaisusta, kuljetuksista, erikoistehosteista, kuvauspaikkojen etsimisestä, maskeerauksesta, rekvisiitasta ja koko tiimille aina erittäin tärkeästä ruokapuolen järjestämisestä.

Yhdysvalloissa on tyypillistä, että edellä mainittuun joukkoon kuuluvat työntekijät saavat palkkansa viikoittain. Kickboxerin tekijätiimin jäsenet ovat kuitenkin joutuneet odottamaan tilipussiaan jo useamman viikon, mikä on saanut heidän sappensa kiehumaan. Osa työntekijöistä ryhtyi palkkojensa viivästyessä jopa lakkoon, kun osa taas piti hommat käynnissä ja oman maineensa puhtaana maksamalla elokuvan kuluja omista taskuistaan. Joillekin leffan työntekijöille palkkasaatavia on kertynyt useita tuhansia dollareita.

Kickboxerin tuottajan edustajan mukaan maksut ovat myöhässä, koska elokuvaa ryhdyttiin tekemään ennen kuin sen rahoituskuvio oli täysin selvä. Elokuvan ohjaaja John Stockwell on pahoitellut tilannetta ja huomauttanut, että viime hetken muutokset, jotka liittyivät esim. painijastara Dave Bautistan tiukkaan aikatauluun, ovat hankaloittaneet finanssijärjestelyjä. Palkatta jääneet tiimiläiset joutuvat odottamaan saataviaan yhä, sillä lomakausi viivästyttää maksuja joka tapauksessa ainakin vielä ensi viikkoon.

Lähteet: Variety, TheWrap

Kuva: Svilen Milev

Lisää luettavaa