Scottin Exodus kiellettiin Egyptissä


Gladiaattorista muistettavan Ridley Scottin tuorein ohjaustyö, Raamattuun pohjautuva Exodus: Gods and Kings, on joutunut pannaan Egyptissä. Tämä Christian Balen ja Joel Edgertonin tähdittämä seikkailuelokuva kertoo Mooseksesta. Egyptissä leffa jäi sensuurin hampaisiin, koska sen katsottiin olevan historian suhteen liian epätarkka.

Elokuvan, joka sai meillä ensi-iltansa eilen, piti alkujaan päästä levitykseen myös Egyptissä, mutta toisin siis kävi. Scottin elokuvaa on kritisoitu mm. siitä, että se kuvaa juutalaiset pyramidien rakentajina, vaikka ajanlaskullisesti Abraham, juutalaisten isä, eli vasta 500 vuotta myöhemmin.

- Kaiken huipuksi se esittää muinaiset egyptiläiset rauhallisia juutalaisia vainoavana roistosakkina. Kiellämme tämän kunnioittaaksemme egyptiläisten tunteita, paikallisen sensorielimen johtaja Abdul Sattar Fathi perustelee.

Exodus: Gods and Kings ei välttämättä pääse valkokankaille myöskään muilla islamistisilla alueilla. Elokuvaa on kielletty näyttämästä lisäksi Marokossa, jossa sitä kuitenkin kuvattiin. Tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun Raamattu-aiheinen elokuva joutui pannaan. Toisaalta joillakin islamistisilla alueilla on tehty myös poikkeavia päätöksiä - Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa jopa muokattiin lakeja, jotta Mel Gibsonin Jeesus-elokuva The Passion of the Christ pääsi siellä levitykseen.


Lähteet: Variety, Deadline

Kuva: 20th Century Fox

R. Isoviita 27.12.2014 klo 08:51

Uusimmat uutiset

Linda Hamilton täsmentää aiempaa Terminator-kommenttiaan

Näyttelijä ei kehuja jaellut.

R. Isoviita

Netflix poisti kohua aiheuttaneen kohtauksen sarjastaan

Kohun aihe oli katsottavissa pari vuotta.

R. Isoviita

Harmillinen käänne DC-leffa Birds of Preyn tuotannossa

Koekatsojat ovat antaneet positiivista palautetta, mutta...

R. Isoviita

Uusi ”Näkymätön mies” on löydetty

Universalin monsteriraina etenee.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...