Highlander todella on kuolematon?

20.11.2014 13:01

1980-luvulta 2000-luvulle jatkunut kuolemattomien tarina, Higlander-elokuvasarja, käynnistetään alusta uudelleen. Näyttelijä Christopher Lambertin kuuluisaksi tehnyt Highlander – kuolematon ja sen jatko-osat ovat saavuttaneet kulttisuosiota, vaikka sarjan ensimmäinen raina mahtuikin vain juuri ja juuri vuoden 1986 sadan menestyneimmän elokuvan listalle. Miekka ja magia -genreen kuuluvalle Highlanderille on puuhattu uutta alkua jo vuosia, mutta rebootissa mukana olevat henkilöt ovat vaihdelleet.

Viimeisimmän tiedon mukaan Summit Entertainmentin Highlander-rebootin ohjaajana toimii erityisesti efektipuolella uraa tehnyt mutta sarjaa fanittava Cedric Nicolas-Troyan (Lumikki ja metsästäjä) – Justin Linin (Fast & Furious) siirryttyä uuden aloituksen ohjaajaehdokkaista yhdeksi sen tuottajaksi. Leffaan haetaan parhaillaan näyttelijöitä, mutta alkujaan Lambertin ja erityisesti Sean Conneryn esittämien miekkamies Connor MacLeodin ja hänen oppi-isänsä Juan Ramirezin saappaisiin ei haluta aivan ketä tahansa.

The Wrap kertoo tuotantoyhtiön kosiskelevan ainakin Tom Cruisea Sean Conneryn vanhaan rooliin. Toistaiseksi mitään ei ole vielä sovittu ja Cruisen edustaja on kommentoinut näyttelijän saaneen paljon muitakin roolitarjouksia. Jos näin iso stara kuitenkin suostuu sankarillisen Ramirezin osaan, Highlander-rebootin kuviot tulevat muuttumaan luultavasti jälleen: elokuvan odotetaan tuottavan enemmän ja tuntematon ohjaaja vaihdettaneen nimekkäämpään.

 

Lähteet: The Wrap, SlashFilm, Screenrant, Box Office Mojo

Kuva: Universal

Lisää luettavaa