Klassikkokertomuksesta tekeillä taas uusia versioita

5.11.2014 09:17

Kuten aiemmin kerroimme, tuotantoyhtiö Universal käynnisti uudelleen klassisten kauhuelokuviensa sarjan. Yhtiö on jo ottanut Draculan uuteen käsittelyyn ja aikoo tuoda Muumion valkokankaille jälleen vuonna 2016. Nyt se on ilmoittanut julkaisevansa monsterielokuvan myös 2017, joskaan elokuvan aiheesta tai nimestä ei ole kerrottu pienintäkään vihjettä.

Kyseessä saattaa olla Oopperan kummituksen uusi versio, mutta samaa kertomusta aiotaan kierrättää lähivuosina myös TV:n puolella. Olipa kerran -fantasiasarjaa tuottava ABC ilmoitti jo viime kuussa, että Täydellisten naisten luoja Marc Cherry kehittelee musiikkikohtauksilla ryyditettyä sarjaa Gaston Leroux’n kirjaklassikosta. Tämän uutuussarjan on tarkoitus sijoittua musiikkimaailmaan samaan tapaan kuin Liv-kanavalla esitetyn Nashville-draamasarjan.

Cherryn lisäksi Leroux’n kummituskertomukseen aikoo tarttua Delicatessen– ja Amélie-elokuvistaan tunnettu ranskalaisohjaaja Jean-Pierre Jeunet. TV-yhtiö Endemolin tuottama Jeunet-versio sijoittunee vuoteen 1919 ja sen päähenkilönä on Leroux’n kirjasta poiketen sodassa pahoin palanut englantilainen pilotti, joka löytää itsensä murhamysteeriin sotkeutuneena. Yksikään näistä projekteista ei tiettävästi käytä hyödykseen säveltäjä Andrew Lloyd Webberin Oopperan kummitus -musikaalin säveliä.

Kuva: Universal (The Phantom of the Opera, 1925)

Lähteet: Variety, The Wrap, Shock Till You Drop

Lisää luettavaa