Supervoimat vastakkain: Iron Man jyrää?

14.10.2014 06:42

Sarjakuvatuotannon suurnimet Marvel ja DC ovat tunnetusti kovat kilpakumppanit ja päivän isosta otsikosta kamppaillessaan vain toinen voi voittaa. Warner Brosin ja DC:n elokuvaprojekti Batman V Superman: Dawn of Justice esittelee viimeisimmän tiedon mukaan erityisen yliluonnollisen Ihmenaisen (Gal Gadot). Ihmenainen, eli Wonder Woman, omaa sarjakuvissa varsin sekavan menneisyyden, mutta tulevaa elokuvaa varten tälle sivuhenkilölle on valittu selkeämpi taustatarina: tuottaja Charles Rovenin mukaan leffan Ihmenainen tulee olemaan kreikkalaisen ylijumala Zeusin tytär.

Rovenin Man of Steel -jatko-osaa koskenut tiedonmuru on todella kuitenkin vain muru tuoreimman Marvel-elokuvauutisen rinnalla. Robert Downey Jr:n jatkaminen suositun Iron Manin haarniskassa on ollut pitemmän aikaa polttavan kuuma puheenaihe. Varietyn saaman tiedon mukaan Downey Jr. on nyt käymässä neuvotteluja isosta osasta Captain America 3:ssa. Koska Downey Jr. on ollut halukas laajentamaan Iron Manin alias miljonääri Tony Starkin roolia kyseisessä supersankarirainassa, Marvel Studios on päättänyt nostaa sarjakuvissaan käydyn sisällissota-juonen Captain America 3:een.

Tämä tarkoittaa sitä, että Chris Evansin esittämä Steve Rogers alias Kapteeni Amerikka päätyy elokuvassa Iron Manin eli Rautamiehen vastapuolelle. Downey Jr:n rooli tulee muotoutumaan monen mielestä varmasti mielenkiintoiseen suuntaan, sillä Iron Man on kyseisen tarinan pahis. Tähän asetelmaan ajaudutaan, kun Stark/Iron Man alkaa tukea valtion suunnitelmaa supervoimia omaavien henkiöiden rekisteröinnistä, vaikka Kapteeni ei usko siitä koituvan mitään hyvää.

Anthony ja Joe Russon Captain America 3 saapuu elokuviin vuonna 2016, kuten myös Zack Snyderin ohjaama Batman V Superman: Dawn of Justice – joka ainakin nimensä puolesta heittää myös kaksi tunnettua supersankaria vastakkain.

Lähteet: EW, GeekTyrant, Variety

Kuva: BVI Finland/ Iron Man 3

Lisää luettavaa