Paljaita tissejä ja julkkisvieraita

4.9.2014 15:40

HBO:n huippusuositun Game of Thrones -fantasiasarjan viides tuotantokausi on tulossa vasta keväällä 2015 ja Netflixin mafiosokomedia Lilyhammerin kolmas myöhemmin kuluvana vuonna, mutta sarjojen tulevista kuvioista on jo herunut uutta tietoa. Kuten mm. Dome.fi jo uutisoi, kaksi Game of Thronesin merkittävää hahmoa jää seuraavalta tuotantokaudelta pois. He, eli Starkien kovia kokeneen perheen nuori Bran (Isaac Hempstead-Wright) sekä hänen suurikokoinen ystävänsä Hodor (Kristian Nairn), palaavat kuvioihin kuitenkin myöhemmin, kun sarjan tekijöillä on parempi käsitys siitä, mitä kirjailija George R. R. Martin kyseisille hahmoille on Tulen ja jään laulu -fantasiakirjasarjassaan päättänyt tehdä.

Valtaistuinpeliä jatkaa Hodorin ja Branin ”lomaillessa” edelleen iso joukko tuttuja hahmoja, joista tutusti osa juonittelee taistelukentillä, osa kammareissa ja esim. Lena Headeyn (Sarah Connorin aikakirjat) näyttelemä kuningatar Cercei Lannister (kuvassa) saa ennakkopuheista huolimatta kohutun alastomuutta sisältävän kohtauksensa. Cercein kohukohtaus oli tarkoitus kuvata kroatialaisessa kirkossa, mutta kirkonmiehet katsoivat karsaasti pyhättöönsä suunniteltua alastonkohtausta. Viimeisimmän tiedon mukaan Game of Thronesin tuotantotiimi ja dubrovniklaisen kirkon edustajat ovat päässeet kuitenkin kompromissiin – Headeyn Cercei saa esiintyä kirkon ulkopuolella ilman rihman kiertämää, mutta kirkossa kuvatuista kohtauksista siivottomuudet on siivottava pois.

Sopranosistakin tuttuun näyttelijä-muusikko Steven Van Zandtiin henkilöityvän Lilyhammerin kolmannelle tuotantokaudelle on puolestaan luvassa suuren luokan julkkisvierailu. Norjassa ja Yhdysvalloissa kuvatun rikoskomediasarjan vierailevaksi tähdeksi on saatu itse Bruce Springsteen, jonka kanssa Van Zandtin muusikkopersoona on kiertänyt lavoja vuosikaudet. Springsteenin lisäksi Lilyhammerin kolmannella kaudella pistäytyy Van Zandtin Sopranos-kollega Tony Sirico, joka nähtiin sarjassa myös sen toisen tuotantokauden päätösjaksossa pappi Tony Taglianona.

Lähteet: Huffington Post, Cinemablend, Deadline, TMZ

Kuva: HBO/Game of Thrones

Lisää luettavaa