Leffafriikin matkakohde

8.5.2014 20:02

Ohjaaja, näyttelijä, tuottaja ja käsikirjoittaja Charles Chaplinin kuolemasta tulee kuluneeksi tasan 40 vuotta joulukuussa 2017. Pienenä kulkurina suurelle maailmalle tutuksi tullut koomikko ja mm. Diktaattori-elokuvallaan ikonista asemaansa vakiinnuttanut Chaplin oli syntyjään englantilainen, mutta kuoli Sveitsissä. Nyt hänen Sveitsin kotiaan muokataan museoksi, jonka on määrä avautua yleisölle jo ennen mestarin kuoleman 40-vuotispäivää.

BBC:n mukaan entiset Chaplinin 14 hehtaarin tilukset omistaa nykyään luxemburgilainen yhtiö ja museolla on tuotteliaan elokuvatähden lasten tuki takanaan. Chaplinin lapset Eugene, Michael ja Victoria auttavat muokkaamaan entisestä kodistaan sellaisen kuin se oli heidän isänsä elinaikana. Genevenjärven rannalla sijaitseva asuinsija on varsinainen idylli, jota myös tähden lapsenlapsi, nykyään taidemaalarina työskentelevä Laura Chaplin on kehunut unelmataloksi asua. Sveitsiin Chaplinit päätyivät kuitenkin vasta Yhdysvalloissa 1960-luvulla nousseiden kommunistivainojen myötä – tuolloin Charles Chaplinia syytettiin yhdeksi niistä Hollywood-taiteilijoista, jotka olivat liian hyvää pataa kommunistien kanssa.

Tulevien kesien matkailukohdetta miettiessä kannattaakin siis laittaa muistiin tämä Manoir de Ban in Corsier-sur-Vevey -niminen paikka. Museoon on suunnitteilla suurnäyttely, joka esittelee kuulun monitaiturin historiaa ja töitä 3000 neliömetrin mitalla kuvin, videoin, esinein ja monin muin tavoin. Uusi Chaplin -museo avautuu museon tiedotteen perusteella näillä näkymin keväällä 2016.

 

Kuva: P. D. Jankens

Lisää luettavaa