Transformers-tekijöiltä kiristettiin rahaa

18.10.2013 07:52

Transformers-elokuviensa neljättä osaa kuvaava ohjaaja Michael Bay olisi hiljattain tarvinnut sankarillisen Optimus Primen apua. Transformers-universumin robottiukon nopeat otteet olisivat olleet hyödyksi todellisuudessakin, sillä Bay tiimeineen joutui Hongkongissa rikollisten silmätikuksi. Uutistoimisto Reutersin mukaan ryhmä paikallisia voroja häiriköi leffan kuvauksia ja vaati ohjaajalta henkilökohtaisesti 100 000 Hongkongin dollaria (n. 9430 €).

Pieni häirikköjoukko pääsi jostakin syystä kuvauspaikalle, vaikka ne ovat yleensä suljettuja ulkopuolisilta. Bay kertoo blogissaan, että joukko oli ollut heidän vaivanaan ensimmäisenä kuvauspäivänä tuntien ajan. Hän mainitsee myös, että kuvaustiimi oli maksanut paikallisille hyvän hinnan saadakseen tehdä työtään. Häirikköjen etujoukoissa ollut mies ei kuitenkaan ollut asiasta Bayn kanssa samaa mieltä ja hyökkäsi Bayn päälle.

Ohjaaja ehti väistää, mutta hän sai Reutersin mukaan silti pieniä vammoja kasvoihinsa. Enemmän harmia koitui kolmelle poliisille, jotka välikohtaukseen puututtuaan saivat niin ikään joitakin vammoja. Bay kertoo, että pidätetyiksi joutui kaikkiaan neljä uhkailijaa, mutta poliiseja tarvittiin paikalla peräti viisitoista.

– Sen jälkeen meillä oli mainio kuvaussessio täällä Hongkongissa. Parempaa paikkaa saa hakea, Bay hehkuttaa.

 

Kuva: Larry A. Simmons

Lisää luettavaa