Klassikkohahmon uusi näyttelijä valittu

5.8.2013 10:32

Yksi Iso-Britannian ikoneista, BBC:n tuottama Doctor Who, on saanut uuden pääosanesittäjän. Merkillisen ja maineikkaan Tohtorin rooliin astuu yhtiön sunnuntaisen ilmoituksen mukaan viisikymppinen Peter Capaldi. Capaldi on järjestyksessä 12. Tohtori ja näyttelijä David Tennantin jälkeen seuraava skotlantilainen, jolle kyseinen mantteli siirtyy.

Sitten tv-sarjan uudistuksen vuonna 2005 sen nimiroolia on esittänyt Capaldia nuorempi näyttelijä, joten tälläkin erää roolin arveltiin lankeavan nuoremmalle, kuten Bond-raina Skyfallissa näytelleelle Rory Kinnearille, Prometheuksessa mukana olleelle Idris Elballe tai vaihteeksi naiselle. Capaldia edeltävällä Tohtorilla, Matt Smithillä, ikää on vähän päälle 30 vuotta. Capaldi, jonka tunnetuimpiin rooleihin kuuluu palkitun In the Loop – silmukka kiristyy -poliittisen farssin (ja tv-sarja Politiikan nappulan) pahasuinen Malcolm Tucker, on samaa ikäluokkaa kuin oli ensimmäinen Tohtorin näyttelijä William Hartnell.

Tieteissarja Doctor Who on lajissaan harvinaisuus: se on noteerattu jopa Guinnessin ennätyskirjassa. Ennätys paukahti hurjin luvuin, jotka sarja on saavuttanut jatkumalla nyt jo 50. vuotta sekä tv-sarjana että elokuvina mutta myös radiokuunnelmina. Jatkumisen mahdollistavat sekä valtava suosio – Doctor Whota esitetään yli 40 maassa sadoille miljoonille katsojille – että avaruudesta saapuneen Tohtorin kyky selvitä hengenvaarallisista tilanteista regeneroimalla itsensä yhä uudelleen. Tuolloin Tohtorin näyttelijä vaihtuu, mutta sarjan muut peruselementit puhelinkopilta näyttävästä avaruusaluksesta alkaen pysyvät samoina.

BBC on jo aiemmin ilmoittanut, että Doctor Whon 50. vuotta juhlistava erikoisjakso lähetetään tuoreeltaan yhtä aikaa 200 maassa lauantaina 23.11.2013. Suomessa kyseinen episodi nähdään YLE TV2:lla, elleivät dalekit tuhoa Maata ennen sitä.

 

Kuva: BBC

Lisää luettavaa