Käsikirjoittajan kynä tappaa

31.7.2013 15:37

Showtimen Homeland-sarja, jota MTV3 on esittänyt nimellä Isänmaan puolesta, saattaa kokea suuriakin muutoksia. Amerikkalaisyhtiön viihdepuolen johtaja David Nevins on ilmaissut Deadline.com:in haastattelussa, että sarjan hahmojen tulevaisuus on myllerryksessä. Vaikka tämä sotilaiden kotiinpaluusta ja terroristiuhasta kertova sarja on menestynyt mm. Golden Globe -kilpailussa, eivät edes sen palkitut pääosanäyttelijät Claire Danes (William Shakespearen Romeo ja Julia, Temple Grandin) ja Damian Lewis (Taistelutoverit, Ystävät ja krokotiilit) ole ns. pysyvää kalustoa.

Nevins, jonka omasta työhistoriasta löytyy mm. ruumiinkielen ekspertti tohtori Lightmanin tutkimuksia seurannut sarja Paljastavat valheet, kiusaa Isänmaan puolesta -sarjan ystäviä toden teolla:

– Ajattelenko, että sarja voisi jatkua vielä Carrie Mathisonin ja Nicholas Brodyn jälkeen? Totta kai.

Nevins toppuuttelee kuitenkin heti, että Danesin ja Lewisin näyttelemä traumakimppu, agentti ja vankeudesta palannut sotilas, ei ole vielä sarjan valmisteilla olevalla kolmannella kaudella poissa kuvioista. Kuten tuoreehko teaser vihjaa, jatkossa ailahteleva Brody on yhä pakomatkalla ja CIA:n päämajaa ravisuttanut terrori-isku työstää kaikkia sen yhä elossa olevia agentteja.

Mutta kukaan hahmoista ei ole lopulta turvassa. Sarjan kirjoittajat Alex Gansa ja Howard Gordon ovat jo aiemmin todenneet EW:lle, että esimerkiksi Brodyn perhe voitaisiin jotenkin heivata tarinasta ulos. He pyrkivät sanojensa mukaan jatkossa pois laajoista asetelmista kohti vakoilukirjallisuuden taituri John le Carrén malleja.

Isänmaan puolesta, joka perustuu alkujaan israelilaiseen fiktiosarjaan Hatufim (es. YLE Teemalla nimellä Sodan vangit), palaa Yhdysvalloissa ruutuihin syyskuussa. Suomeen sarjan kolmas kausi rantautunee mahdollisesti vasta vuoden 2014 puolella tai sen jälkeen, sillä MTV3 ei ole tiedottanut Mathisonin ja Brodyn näkymisestä vielä syksyn ohjelmistossa.

 

Kuva: MTV3

Lisää luettavaa