Satuklassikko palaa valkokankaalle

6.6.2013 10:49

Lastenkirjaklassikko Pikku prinssi muokataan jälleen kerran elokuvan muotoon. The Hollywood Reporter kertoo tuoreeltaan, että klassikon uusi leffaversio on tähtiä täynnä ja sen ohjaajankaan meriittilistaa ei tarvitse häpeillä. Ohjaaja Mark Osbornen filmografia, jossa on niin Paavo Pesusieni -elokuvaa, Kung Fu Panda -animaatiokomediaa kuin kulttikoomikko ”Weird Al” Yankovic -tuotantoja, antanee jonkinlaista osviittaa tulevan elokuvan tyylistä.

Pikku prinssi, joka julkaistiin ranskalaiselta lentäjä Antoine de Saint-Exupéryltä 1943 – vuotta ennen hänen katoamistaan tiedustelulennolla – kertoo tähdellä asuvasta pojasta. Filosofisuudestaan kuulu teos kuljettaa poikaa, Pikku prinssiä, toisille tähdille sekä Maahan, joiden asukkaisiin hän tutustuu. Prinssin tie vie myös kirjan kertojan, eli Saint-Exupéryn luo Saharaan, jonne kirjailija-lentäjä on jäänyt jumiin lentokoneensa oikuttelujen johdosta.

Tulevassa elokuvassa tarinan kertojana kuullaan Jeff Bridgesiä (Big Lebowski, Kova kuin kivi). Miestä itseään ei elokuvassa nähdä, sillä leffa on ComingSoon.netin mukaan tarkoitus luoda 3D-animaatioksi. Muita Pikku prinssiin kiinnitettyjä näyttelijöitä ovat hiljattain Ozin velhona liehunut James Franco, laulajatarlegenda Édith Piafin roolista Oscarilla palkittu Marion Cotillard, uusimpien Sherlock Holmes -elokuvien Irene Adler eli Rachel McAdams ja mm. Che Guevaraa Steven Soderberghin kaksiosaisessa biografiajärkäleessä näytellyt Benicio Del Toro. Heidän roolihahmojaan Pikku prinssissä ei ole vielä paljastettu, mutta ne tulevat ilmi luultavasti viimeistään ensi vuonna, jolloin ComingSoon.net uumoilee elokuvan saapuvan teattereihin.

 

Kuva: К.Е.Сергеев/ Saint-Exupéry

Lisää luettavaa