Hollywoodia ei tehdä vain Hollywoodissa

18.4.2013 18:48

Länsimaiset elokuvantekijät ovat yhä kiinnostuneempia yhteistyökuvioista Aasiaan. Aiemmin tällä viikolla BBC kertoi, kuinka James Bond -elokuvien takaa tuttu Pinewood Studios on lyönyt luukkoon sopimuksen kiinalaisten kanssa. Yhtiö aikoo laajentaa toimintaansa Kiinan johtavimpiin mediayhtiöihin kuuluvan Seven Starsin kanssa. Sopimuksen myötä on tarkoitus mm. levittää elokuvia kumpaankin suuntaan. Pinewoodilta ei ole jäänyt huomaamatta, että Kiinan lipputulojen odotetaan kasvavan 6,5 miljardiin dollariin vuoteen 2017 mennessä ja se on tälläkin hetkellä maailman toiseksi suurin elokuvien markkina-alue, kuten Variety on raportoinut.

Pinewoodin tavoin Industrial Light & Magic, Tähtien sota -elokuvia tehneen LucasFilmin efektitehdas, on hiljan solminut diilin Aasiaan. Amerikkalaisstudio laajentaa yhteistyötään Varietyn mukaan Pekingiläisen efektipaja Base FX:n (mm. Game of Thrones, Super 8) taholle. Sopimukseen sisältyy, että Base FX:n palvelut ovat kaikkien Industrial Light & Magicin Hollywood-tuotantojen käytössä. ILM:llä on jo aiemmin ollut yksikkö mm. Singaporessa.

Taannoin konkurssinsa vuoksi otsikoihin noussut amerikkalainen erikoistehosteyritys Rhythm & Hues on sekin löytänyt pelastajansa osittain Aasiasta. Sekä Yhdysvalloissa että Intiassa toimiva Prana Studios voitti LA Timesin mukaan konkurssiyrityksen itselleen maaliskuussa pidetyssä huutokaupassa. Piin elämän tehosteista Oscarilla palkittua Rhythm & Huesia havitteli myös mm. eteläkorealainen JS Communications.

 

Kuva: InSapphoWeTrust

Lisää luettavaa