Piratismin ihanuus?

21.2.2013 14:52

Nyt sitä saisi, nimittäin tähän mennessä vasta muutamilla festareilla nähdyn amerikkalaiselokuvan voi katsoa verkon kautta laittomasti kuvattuna versiona. Jos et ikinä ole ladannut elokuvaa varkain koneellesi, mutta jossain määrin haluaisit silti kokeilla, miltä se tuntuu, Oscilloscope Laboratoriesin Vine-linkin kautta pääset maistamaan ”vaaraa”. It’s a Disaster, jonka näyttelijöinä nähdään mm. Ruma Betty -sarjan America Ferrera, Dexterin viidennellä kaudella mukana ollut Julia Stiles ja samaisen leffan myös kirjoittanut ja ohjannut Todd Berger, on kopioitu kännykkäkameran kautta Vineen.

The Hollywood Reporterin Sheri Linden on kuvaillut kyseistä elokuvaa arvostelussaan hauskaksi ja kehunut sen näyttävän hyvältä ollakseen pienen budjetin tuotanto. It’s a Disaster on komedia neljästä parista, jotka joutuvat saman katon alle juuri, kun maailmanloppu näyttäisi olevan lähellä. Oscilloscope Laboratoriesin työntekijän kännykällä kopioitu versio on kuvan- ja äänenlaadultaan laittoman huono, mutta kuten yhtiön edustaja Bruce Farnsworth ilmaisee heidän lehdistötiedotteessaan:

– Ajattelimme tämän olevan elokuvateollisuuden tulevaisuus.

Mikä Oscilloscope Labsin tempauksen idea sitten on? Vinessä on mahdollista julkaista vain lyhyitä kännykkäkameraklippejä, joten pitkän elokuvan katsominen kokonaan sen kautta on eräänlainen vitsi ja katastrofi itsessään. Oscilloscope Labs on levittäjäyhtiö Yhdysvalloissa kesällä teatteriensi-iltaan tulevan It’s a Disasterin takaa. Elokuvan Vine-klipit ovat toisin sanoen markkinointikikka ja luvallisesti sinne ladattuja.

 

Kuva: Matthew (WMF) – kuvan henkilö ei liity tapaukseen

Lisää luettavaa