Aasialainen elokuva saapuu Helsinkiin

7.2.2013 09:54

Keväällä 2013 aasialaisen elokuvan festivaali Helsinki Cine Aasia saapuu ensi kertaa kaupunkiin! 14.-17.3. järjestettävän festivaalin monipuolinen ohjelmisto keskittyy Itä- ja Kaakkois-Aasiasta tulevaan nykyelokuvaan.
Festivaalin pyrkimyksenä on esittää laadukasta ja ihmisläheistä elokuvaa yli genrerajojen, ja edistää aasialaisten kulttuurien tuntemusta Suomessa. Samalla halutaan paikata aukkoa aasialaisen elokuvan tarjonnassa.
– Haluamme sekä esitellä alueen elokuvaa että myös alueen ihmisten elämää näiden elokuvien kautta, kertoo festivaalin taiteellinen johtaja Eija Niskanen, joka on ollut mukana järjestämässä myös Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaalia.
   ”Muutakin kuin mäiskettä ja animea!”
Elokuvia tullaan näkemään useista eri Itä- ja Kaakkois-Aasian maista. Monipuolisessa ohjelmistossa on mukana muun muassa animaatiota, lyhytelokuvaa, 3D-tekniikkaa ja nykydraamaa. Ohjelmiston suunnittelussa monipuolisuus onkin ollut keskeinen pyrkimys. Samalla on haluttu tuoda esiin Aasian elinvoimainen ja laaja-alainen elokuvateollisuus.
– Tahdomme laajentaa suomalaisyleisön käsitystä aasialaisesta elokuvasta. Alueella tehdään muutakin kuin mäiskettä ja animea, Niskanen sanoo.
Mukana ohjelmistossa on muun muassa Venetsian elokuvajuhlilla kilpaillut kiinalainen People Mountain People Sea (Ren shan ren hai, 2011) ja japanilainen animoitu lyhytelokuva Man-Eater Mountain (Hitokui Yama, 2010).
– Elokuvavalinnoissa on lähdetty ihmiskeskeisyydestä. Mitään elokuvan lajityyppejä tai visuaalisia muotoja ei ole suljettu pois, Niskanen sanoo.
Festivaalin elokuvanäytökset järjestetään Helsingin keskustassa. Näytöspaikkoina toimivat Bio Rex, Orion, Andorran Dubrovnik ja Kino-sali.
Lisäksi festivaaliohjelmistossa on myös iltaklubeja, jotka järjestetään Andorran Dubrovnikissa. Perjantain ilmaisella Gundam Style -klubilla soi aasialainen musiikki muun muassa Japanista ja Koreasta. Lauantaina Club Niubin ja Helsinki Cine Aasian yhteistyössä järjestämällä klubilla esiintyy kiinalainen live-bändi Chui Wan. Iltaklubit K-18.
Helsinki Cine Aasia -elokuvafestivaalin järjestää Elokuvien Aasia ry, jonka takana on eri Aasian maissa asuneen neljän suomalaisnaisen muodostama ryhmä.
Aikataulu
14.3. klo 19.00 avajaisnäytös Bio Rex.
15.3. näytöksiä Andorrassa ja Dubrovnikissa.
Ilmainen iltaklubi Gundam Style Dubrovnikissa. Luvassa rentoa japanilaista ja korealaista popmusiikkia.
16.3. näytöksiä Andorrassa ja Dubrovnikissa.
Iltaklubi Club Niubi Dubrovnikissa. Mukana kiinalainen live-bändi Chui Wan.
17.3. näytöksiä Andorrassa ja Dubrovnikissa.
On mahdollista, että viikonlopun näytöksiin tulee muutoksia.
   Esityspaikat:
Bio Rex, Lasipalatsi, Mannerheimintie 22-24, 00100 Helsinki.
Andorra, Eerikinkatu 11, 00100 Helsinki.
Elokuvateatteri Orion, Eerikinkatu 15, 00100 Helsinki.
     Lisätietoja:

Lisää luettavaa