Alamaailma houkuttaa Francoa, Marokko Kustruricaa

Rikoskirjailija James Ellroyn Alamaailma-trilogiaan kuuluvasta American Tabloidista (julk. 1995) suunnitellaan elokuvaa. Leffan aikoo ohjata 127 tuntia -elokuvan pääroolista Oscar-ehdokkaana ollut James Franco. Meillä ehkä parhaiten juuri näyttelijänä tunnettu Franco on aiemmin ohjannut mm. lukuisia lyhytelokuvia, toiminut käsikirjoittajana ja luonut mainetta myös niin taidemaalarina kuin valokuvaajanakin.

American Tabloid kertoo John F. Kennedyn salamurhaan kytkeytyvistä miehistä. Teos on fiktiota, johon Ellroylta aiemmin filmatisoidun L.A. Confidentialin tavoin on kirjoitettu viitteitä tosielämän henkilöistä. Francon suunnitelmat elokuvasta ovat vasta hyvin varhaisessa vaiheessa, eikä hanke ole selvästi helpoimpia: aiemmin American Tabloidia ovat yrittäneet versioida niin Bruce Willisin kuin Tom Hanksinkin tuotantotiimit. Jos Francon hanke toteutuu, hän aikoo myös näytellä elokuvassaan.

American Tabloidia varmemmin leffaksi on valmistumassa Cannes'ssa palkitun serbialaisohjaaja Emir Kusturican kynäilemä romanttissävytteinen sotadraama. Myös Kusturica on ilmoittanut näyttelevänsä elokuvassaan merkittävässä osassa ja vieläpä italialaiskaunotar Monica Belluccin kanssa. Tänä vuonna kuvattava L'Amour et la paix -leffa on Kusturican ensimmäinen, jonka hän tekee ranskaksi, kertoo Allocine. Ohjaajan aiempiin elokuviin lukeutuu Suomessa myös R&A-festivaaleilla nähty jalkapalloilijadokumentti Maradona.


Kuva: Amin Ronaghi

Z.E 24.01.2013 klo 15:36

Uusimmat uutiset

Christopher Nolanin ja James Cameronin henkilökohtainen leffamaku saattaa yllättää

Huippuohjaajat eivät suinkaan rentoudu vain huippuohjaajien tuotosten äärellä.

R. Isoviita

Justice League: Ohjaaja Snyderin versio julkaistaan sittenkin!

Hartaasti toivottu näkemys.

R. Isoviita

Disney tekee jälleen yhden piirrosklassikkonsa uusiksi: Tätä luvassa

Eri tekijät mukana kuin Aladdin- ja Leijonakuningas-versioinneissa.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...