Dallasin vihatuin Ewing siirtyi tuonpuoleiseen

24.11.2012 11:42

Saippuaooppera Dallasin stetsonpäinen rakastettu inhokki nimeltä J.R. on poissa. Juuri J.R.:n näyttelijänä tunnetuksi tullut Larry ”Hag” Hagman kuoli kurkkusyövän seurauksena eilen perjantaina 23.11.2012 Dallas Morning Newsin mukaan. Hagman oli kuollessaan 81-vuotias.

Teksasilainen näyttelijä seurasi urallaan äitinsä jalanjälkiä. Hänen äitinsä, Mary Virginia Martin, oli Broadway- ja elokuvatähti, jota Ultimatedallas.com:in mukaan pyydettiin myös J.R.:n äidin rooliin, mutta Martin torjui tarjouksen. Hagman niin ikään aloitti näyttelijänä teatterin puolella, esiintyen mm. näytelmissä Kuinka äkäpussi kesytetään ja South Pacific. TV:n puolella Hagman löi läpi Barbara Edenin vastanäyttelijänä 1965 fantasiasarjassa Unelmatyttöni.

Hagman esiintyi elämänsä ehtoopuolella edelleen Dallasin J.R.:nä, sitkeänä bisnesmiehenä, jonka kilpailu vallasta veljeään Bobbya (Patrick Duffy) vastaan kohotti sarjan yhdeksi 1980-luvun kiinnostavimmista. Uusi Dallas-sarja, jossa mukana öljybisneskuvioissa on myös vanhojen hahmojen nuori ja kaunis mutta yhtä kilpailunhaluinen jälkikasvu, starttasi rapakon tuolla puolen viime kesänä ja meillä MTV3:lla perjantaina 2.11., eli perinteisenä Dallasin esitysviikonpäivänä. Hagman oli mukana ainakin nyt esitettävän ensimmäisen kauden jaksoissa.

The Sunin mukaan Hagman poistui keskuudestamme tosielämän Dallasin sairaalassa rauhallisesti ja ystäviensä ympäröimänä. Nämä olivat kokoontuneet näyttelijän luokse Kiitospäiväksi. Hagmanilla oli diagnosoitu The Huffington Postin raportin mukaan jo vuonna 1995 maksasyöpä, jolloin hän sai uuden maksan ja lopetti tupakoinnin. Hänen kerrotaankin olleen aktiivinen tupakoinnin vastustaja ja elinsiirtojen kannattaja.

 

Kuva: MTV3/TNT

Lisää luettavaa