Transformers 4 hylkää vanhat robotit?

13.9.2012 11:16

Transformers-elokuvasarjan neljännen osan valmistelu ei ole edennyt ilman toinen toistaan hämmentäviä uutisia. Jättiläismäisistä avaruusroboteista kertovalle trilogialle lähdettiin työstämään jatkoa ilman vanhoja ihmishahmoja (mm. Shia LaBeouf, Josh Duhamel, Tyrese Gibson ja John Turturro) ja ohjaajaa (Michael Bay). Bay saatiin pitkällisten neuvottelujen jälkeen palaamaan, ja uuden tarinan esittelevän elokuvan keskiö oli tarkoitus siirtää avaruuteen ja robotteihin. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että edes vanhoja robotteja ei välttämättä nähdä neljännessä osassa.

Transformersit omistavan lelufirma Hasbron toimitusjohtaja Brian Goldner on nimittäin avannut sanaista arkkuaan elokuvasarjan tulevaisuuteen liittyen. Goldneria eivät ole ilmeisesti vakuuttaneet tasaisesti kasvavat lipputulot – viimeisin osa tienasi maailmanlaajuisesti yli 1,1 miljardia dollaria – sillä elokuvien ohessa tehtävä lelumyynti on kärsinyt. Syyksi Goldner mainitsee elokuvasta toiseen kiertäneet samat robotit, joita asiakkaiden ei enää siis tarvitse ostaa uudelleen. Tämä luo siis Goldnerin mukaan tarvetta uusille robottihahmoille.

Muutoksen perusteellisuutta ei vielä tiedetä, eli hylkääkö nelososa vanhat robotit kokonaan vai menevätkö vain pääroolit uusiksi. Vastaukset saadaan kesällä 2014, jolloin valmista elokuvaa odotetaan teattereihin.

Lisää luettavaa