Lajinsa Viimeiset

15.5.2012 18:50
Lajinsa Viimeiset on rajoja rikkova elokuva, jota kriitikot eivät ole vielä nähneet.
Pirkka-Pekka Peteliuksen ohjaama, Jari Tervon käsikirjoittama ja Jussi Vatasen tähdittämä viisiosainen nettidraama tulkitsee suomalaista työelämää ja mielenmaisemaa. Elokuva kertoo entisen IT-tukihenkilön umpikujasta ja uudesta suunnasta.
Maailma on nimittäin muuttumassa lopullisesti; paluuta kalliiseen ja vaikeaan tieto- ja viestintätekniikkaan kun ei ole.
Draaman pääosassa on muun muassa Napapiirin sankareista, Presidentin kansliasta ja Putouksesta tutun Jussi Vatasen esittämä Pave. Paven IT-tukipalveluja ei enää tarvita, koska kaikki osaavat jo käyttää tietotekniikkaa. Muissa päärooleissa nähdään Pirjo Lonka, Anna-Maija Tuokko ja Seppo Halttunen.
Draamassa on paljon ironiaa ja itseironiaa, mutta sen tervomainen huumori ei välttämättä avaudu ihan kaikille. Lajinsa Viimeisten huumori onkin pikemminkin hiljaista ja mustanpuhuvaa. Paljon asioita sanotaan myös silloin, kun mitään ei näytä tapahtuvan.
Elokuvaelämyksen lisäksi katsojilla on mahdollisuus osallistua kilpailuun, jossa voi voittaa Fujitsun Lifebook AH530 -kannettavan tietokoneen.
Elokuva on katsottavissa ilmaiseksi osoitteessa: http://www.lajinsaviimeiset.fi

Lisää luettavaa