Detroit saa RoboCop-patsaan

5.4.2012 10:19

Paul Verhoevenin klassikkoelokuvassa RoboCop (1987) rikollisuutta vastaan taistellut robottipoliisi oli puolittain ihminen ja puolittainen kone, mutta pian hän on täyttä pronssia. Elokuvan nimisankari saa nimittäin oman patsaan Detroitiin. Tulevaisuusdystopiassa kaupungin rikollisuuden ojennukseen laittavaa hahmoa kunnioitetaan yksityisesti rahoitetulla projektilla, jonka toteuttamiseksi on kerätty lahjoituksia Internetin kautta. Patsaasta vastaava Fred Burton, joka on erikoistunut valmistamaan kuuluisia scifi-robotteja oikeankokoisiksi patsaiksi, käyttää työssään mallina pääosanesittäjä Peter Wellerin alkuperäistä asua.

Koska hanke ei ole viranomaistaustoitettu, on vielä epäselvää, minne ja milloin tarkalleen patsas Detroitiin saadaan. Kaikki eivät kuitenkaan muistomerkkiä innolla odota. Hankkeen vastustajien mielestä projekti korostaa kaupungin hyvin todellisia nykyongelmia rikollisuuden kourissa.

Samaan aikaan leffasta on tekeillä remake, jossa nimiroolia esittää ruotsalais-amerikkalainen Joel Kinnaman (Rahalla saa, Jälkiä jättämättä). Elokuvan ohjaa Hollywood-depyyttinään brasilialainen José Padilha (Elite Squad, Elite Squad 2), ja käsikirjoituksen tarjoaa Nick Schenk (Gran Torino).

 

Lähde: Detroit News, Collider

Lisää luettavaa