Arvostelu

Team Ahma on tehnyt laimean paluun, eikä sarjan viehätys ole enää entisensä.

Voi hitsi! (mitä?) Voi hitsin hitsi! (no mitä?), eikäkö sitä vaan tulin kertomaan, että maanteiden ritarit Jarno Ahma ja Alpo Kurkinen ovat palanneet lähes kymmenen vuoden tauon jälkeen taas auttamaan pulaan joutuneita autoilijoita. Tällä kertaa Jarno ja Alpo häärivät mm. Nelosen uutisissa, tuuraavat M.A. Nummista ja Pedro Hietasta, sekä viettävät juhannusta ja kokevat lapin hulluuden. Ja joutuvatpa jannut siinä sivussa myös pariterapiaan.

Itselleni nämä uudet jaksot olivat melkoinen pettymys. Aiempiin tuotantokausiin verrattuna sarjan nykyinen taso on laskenut melkoisesti, eikä sarjassa enää ole sitä samaa viehätystä kuin silloin kymmenisen vuotta sitten tehdyissä jaksoissa. Miinusta tulee myös siitä, ettei sarjassa enää ole muita vakionäyttelijöitä mukana kuin Petelius ja Mäkelä (Jope Ruonansuu tosin vierailee viimeisessä jaksossa). Lisää miinusta tuo se, ettei ohjaajan pallilla istunutkaan enää Taneli Mäkelä, vaan Mikko Mattila, joka on tuttu mm. sarjojen Ou Nou! ja Tummien vesien tulkit ohjauksista. Miinusta tulee rutkasti myös siitä, että Alposta oli tehty edellisiä jaksoja tyhmempi. Tuo ainakin häiritsi minua jonkin verran.

Mukana sarjassa nähdään myös monia tv:stä tuttuja kasvoja, kuten Nelosen uutistoimittaja Baba Lybeck sekä muusikot Pedro Hietanen ja M.A. Numminen. Muun muassa Isänmaantoivot -sarjasta tuttu Toni Wahlström tekee mielestäni hauskan roolin kännisenä juhannusjuhlijana

DVD-julkaisu ilmestyi melko pian sarjan tv-esitysten päätyttyä ja kahden aiemman julkaisun tapaan DVD on paketoitu normaalin kotelon lisäksi tällä kertaa oranssin väriseen pahvikoteloon (aiemmathan olivat musta ja keltainen). Levyjä paketissa on vain yksi, koska jaksojakin on vain viisi. Lisäksi DVD:ltä löytyy ekstrana noin 17 minuutin mittainen "Pokka pettää" -nimeä kantava pätkä. Kyseessä on koostepläjäys, jossa on kaverusten naureskelua eri jaksojen kuvaustilanteissa, ja niitä seuratessa voi vain ihmetellä, että miten he oikeasti ovat pystyneet sanomaan vakavalla naamalla kaikki hauskat jutut joita jaksoissa kuullaan. Kooste on aika hupaisaa katsottavaa ja sen jaksaa katsoa uudestaan ainakin pariin otteeseen.

Yhteenveto: Team Ahma on tehnyt mielestäni melko laimean paluun, eikä sarjan viehätys ole enää entisensä, johtuen loistavien sivuosanäyttelijöiden, Vesa Vierikon, Martti Suosalon ja Esko Hukkasen puuttumisesta. Uusien jaksojen nimet ovat: Nelonen, Gommi ja Pommi, Juhannus, Pariterapiassa ja Lapinlumo. Kolme pistettä Team Ahman uudelle tulemiselle. Sarjaa voi edelleen suositella kaikille suomalaisen hömppäviihteen ystäville.

nimimerkki: Juki

Pisteet: rating 60,000

Juki
Käyttäjä, 10 arvostelua
Arvosteltu: 08.09.2007
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Koskemattomat
Koskemattomat arvosana 4,21
Koskemattomat
Tohtori Outolempi eli kuinka lakkasin olemasta huolissani ja opin rakastamaan pommia
Tohtori Outolempi eli kuinka lakkasin olemasta huolissani ja opin rakastamaan pommia arvosana 4,28
Tohtori Outolempi eli kuinka lakkasin olemasta huolissani ja opin rakastamaan pommia
Arvottomat
Arvottomat arvosana 3,85
Arvottomat
Repe Sorsan haamujengi
Repe Sorsan haamujengi arvosana 3,90
Repe Sorsan haamujengi

Sarjan tiedot

Team Ahma III
Team Ahma III arvosana 3,24
Genret:
Komedia
Tuotantovuosi:
2007
Pituus:
122 min
Ohjaajat:
Mikko Mattila
Pääosanäyttelijät:
Pirkka-Pekka Petelius, Taneli Mäkelä
Maat:
Suomi