Arvostelu

Tuttua hitsittelyä ja hokailua on mukana hieman liikaakin.

Jarno Ahma ja Alpo Kurkinen, eli tuttavallisemmin Team Ahma, jatkavat seikkailujaan tässä Team Ahma -tv-sarjan toisessa tupla-DVD-julkaisussa, joka sisältää sarjan loput 15 jaksoa (15 - 30) sekä aivan uuden ennennäkemättömän erikoisjakson nimeltään Koeajotesti. Jakso kuvattiin varta vasten tätä DVD-julkaisua varten, joten sitä ei ole vielä näytetty TV:ssä.

Tämän toisen DVD:n jaksoissa pojat joutuvat mm. vankilaan ja tutustuvat, auttavat muutossa sekä viettävät joulua. Aiemmista jaksoista tuttua hitsittelyä ja hokailua on mukana mielestäni hieman liikaakin, mutta jos ei takerru näihin seikkoihin, niin kyllä kaverusten touhu jaksaa naurattaa. Hauskimman roolin mielestäni tekee Lasse Karkjärvi homona Jukka Vikströminä. Vesa Vierikon ja Martti Suosalon esittämät karjalaisveljekset Jevgeni ja Veikko ovat myös mukana muutamassa jaksossa. Eräs paketin hauskimmista jaksoista on mielestäni ”Pelaruuspas” -niminen jakso (jakso numero 26) ja siinä oleva kaverusten väittelykohtaus, joka saa lopulta melko dramaattisen käänteen.

Jaksot on jaettu tasaisesti molemmille levyille, ensimmäiseltä levyltä löytyvät jaksot 16 - 24 ja toiselta levyltä löytyvät loput jaksot (25 - 30). Toiselta levyltä löytyvät myös erikoisjakso nimeltään Koeajotesti sekä sen Making of.

Koeajotesti-jaksossa kaverukset saavat koeajettavakseen uuden puhuvan maastoauton ja tutustuvat koeajon yhteydessä myös auton herkkään puoleen. Tämä uusi jakso jatkaa sitä samaa linjaa kuin sarjan muutkin jaksot. Mukana on jälleen sitä Jarnon hitsittelyä, vaikka sitä olisi mielestäni kyllä voitu huomattavasti karsia, eikä olisi (ainakaan minua) haitannut vaikka se olisi jätetty kokonaan pois. Muuten jakso on mielestäni ihan hyvä.

Sarja esitetään 4:3 kuvasuhteella, mutta uusi jakso sekä making of esitetään 16:9 formaatissa. Peteliuksen ja Mäkelän luoma Team Ahma on mielestäni ehdottomasti yksi parhaista 1990-luvulla tehdyistä kotimaisista komediasarjoista. Aijjuu, mutta nythän mä vasta hokasin, että minä päätän arvosteluni tähän. Roger!

nimimerkki: Juki

Pisteet: rating 100,000

Juki
Käyttäjä, 10 arvostelua
Arvosteltu: 24.02.2006
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

The Truman Show
The Truman Show arvosana 3,92
The Truman Show
Toy Story 2
Toy Story 2 arvosana 3,74
Toy Story 2
South Park: Isompi, pidempi & leikkaamaton
South Park: Isompi, pidempi & leikkaamaton arvosana 3,81
South Park: Isompi, pidempi & leikkaamaton
Sátántangó
Sátántangó arvosana 4,44
Sátántangó

Sarjan tiedot

Team Ahma II
Team Ahma II arvosana 3,62
Genret:
Komedia
Tuotantovuosi:
1998
Pituus:
415 min
Ohjaajat:
Taneli Mäkelä
Pääosanäyttelijät:
Esko Hukkanen, Pirkka-Pekka Petelius, Raili Tiensuu, Taneli Mäkelä
Maat:
Suomi