Arvostelu

Vaikka tämäkin on ensisijaisesti nuorille suunnattu, niin kyllä tätä oikeastaan voi suositella kaikille suomalaisista seikkailusarjoista pitäville.

Susikoira Roi – Seikkailu saaristossa on jatkoa Raimo O. Niemen vuonna 1987 ensi-iltansa saaneelle nuorten jännityssarjalle Susikoira Roi. Sarjan ensiesitys TV:ssä oli vuonna 1988. Sarjan pääosissa ovat edellisestä sarjasta tutut Paavo Westerberg sekä poliisikoira Jami ja ohjauksesta sekä käsikirjoituksesta vastaa jälleen Raimo O. Niemi. Edeltäjänsä tapaan myös tämä sarja perustuu Jorma Kurvisen kirjaan.

Tomi (Westerberg) ja Roi lähtevät viettämään kesälomaa saaristoon. Ruotsissa asuvien serkkujen Jaskan (Jarmo Perälä) ja Paulin (Hannu Kivioja) on tarkoitus tulla myös mukaan, mutta he ovat kuitenkin joutuneet perumaan tulonsa. Tätä Tomi ei kuitenkaan paljasta vanhemmilleen. Saaristoon saapuessaan parivaljakolle selviää, etteivät he ole aivan kaikkien paikallisten suosiossa. Myöhemmin saarella alkaa tapahtua kummia ja saarelaiset alkavat epäillä Roita tapausten tekijäksi. Saarella asustelee myös juuri Ruotsista takaisin Suomeen muuttanut kalastaja-maanviljelijä Raski (Pekka Laiho) perheineen. Tomi ystävystyy Raskin perheen pojan Ranen (Miza Oinonen) kanssa ja he päättävät yhdessä selvittää saaren oudot tapahtumat.

Sarja on kuvattu Kotkan satamassa sekä Hangon saaristossa ja Kirkkonummella. Parhaan roolin tekee mielestäni Pekka Laiho, mutta kauaksi eivät jää muutkaan. Myös Ranea esittävä Miza Oinonen on hyvä. Laihon lisäksi sarjassa on mukana monta tuttua näyttelijää, kuten mm. Matti Tuominen, Lasse Karkjärvi, Vappu Jurkka sekä Eero Saarinen. Musiikin molempiin susikoira Roin seikkailuihin on säveltänyt Olli Ahvenlahti.

Susikoira Roi – seikkailu saaristossa on paikoin jännittävämpi kuin edeltäjänsä ja aivan perheen pienimmille jotkut kohtaukset saattavat olla jopa hieman pelottaviakin. Vaikka tämäkin on ensisijaisesti nuorille suunnattu, niin kyllä tätä oikeastaan voi suositella kaikille suomalaisista seikkailusarjoista pitäville.

Jaksoja sarjassa on jälleen 4 ja niiden nimet ovat: 1. Kutsumaton vieras, 2. Syylliset, 3. Roi vaarassa, 4. Seikkailu saaristossa. Kestoa on noin 30 minuuttia per jakso.

Pisteet: rating 100,000

Juki
Käyttäjä, 10 arvostelua
Arvosteltu: 31.01.2010
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Ikiru - tuomittu
Ikiru - tuomittu arvosana 4,34
Ikiru - tuomittu
Rita Hayworth - avain pakoon
Rita Hayworth - avain pakoon arvosana 4,54
Rita Hayworth - avain pakoon
Seitsemäs sinetti
Seitsemäs sinetti arvosana 3,95
Seitsemäs sinetti
Ilmestyskirja. Nyt
Ilmestyskirja. Nyt arvosana 4,31
Ilmestyskirja. Nyt

Sarjan tiedot

Susikoira Roi - Seikkailu saaristossa
Susikoira Roi - Seikkailu saaristossa arvosana 4,09