Arvostelu

Ruusun aika on yksi 90-luvun parhaista perhesarjoista yhdessä Metsoloiden kanssa. Sarjaa voi suositella kaikille kotimaisten perhesarjojen ystäville.

Raija Orasen käsikirjoittama ja Ilkka Vanteen sekä osittain Pauli Virtasen ohjaama Ruusun aika sai aikoinaan todella suuren suosion. Sarjan ensiesitys oli vuonna 1990 ja kerran viikossa se keräsi tv-ruutujen ääreen lähes 2 miljoonaa katsojaa. Sarja esitettiin uusintana vuosina 1992 ja 1998. Pääosissa olivat Jukka Puotila, Riitta Räty, Paavo Westerberg, Pauliina Sykkö ja Katja Kiuru sekä Vappu Jurkka.

Sarja kertoo hyvin todenmukaisesti helsinkiläisestä Ruususen uusioperheestä. Perheeseen kuuluu lääkäri-isä Esko (Puotila), äiti Marja (Räty), Marjan tytär Meri (Kiuru), Marjan edellisestä avioliitosta, Eskon poika Illi (Westerberg), Eskon edellisestä avioliitosta sekä Eskon ja Marjan yhteinen tytär Roosa-Maaria, eli tuttavallisemmin Roope (Sykkö). Lisäksi mukana on vielä perheen lemmikki, Nero-niminen labradorinnoutaja. Marjan äiti, Senni (Jurkka), asuu sarjan alussa vielä omassa asunnossaan, mutta muuttaa myöhemmin Ruususille, koska hän muutenkin käy heillä joka päivä hoitamassa perheen taloustyöt. Sarjan edetessä Senni sairastuu syöpään ja kuolee myöhemmin sairauteensa.

Sarjassa käsitellään asioita hyvin todentuntuisesti, välillä mennään aika huumoripainotteisesti ja välillä taas on koskettaviakin hetkiä (mm. Sennin kuolema). Sarjan sivuosissa nähdään myös monta hyvää suomalaista näyttelijää kuten Heikki Nousiainen, Ilkka Heiskanen, Jussi Lampi, Kari Sorvali ja Leena Uotila. Myös Olavi Ahonen ja Helena Notkonen tekevät hauskat roolit Ruususten naapureina, Matikaisen kauppiaspariskuntana.

Sarjan viimeisen uusintaesityksen jälkeen sitä on useaan otteeseen toivottu uusintana. Vuonna 2009 katsojien toive toteutui kun koko 34-osainen sarja julkaistiin DVD:llä.

Roopen esittäjä Pauliina Sykkö oli sarjan kuvausten aikaan vasta 9-vuotias. Sarjan päätyttyä hän valitettavasti lopetti näyttelemisen kokonaan ja keskittyi ratsastusharrastukseensa. Vanhemmat katsojat saattavat muistaa Pauliinan myös 80-luvulla tv:ssä pyörineistä hammastahnamainoksista.

Pisteet: rating 100,000

Juki
Käyttäjä, 10 arvostelua
Arvosteltu: 21.03.2010
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Kurjet lentävät
Kurjet lentävät arvosana 4,18
Kurjet lentävät
Ugetsu - kalpean kuun tarinoita
Ugetsu - kalpean kuun tarinoita arvosana 4,02
Ugetsu - kalpean kuun tarinoita
Nykyaika
Nykyaika arvosana 4,19
Nykyaika
Auringonnousu
Auringonnousu arvosana 3,96
Auringonnousu

Sarjan tiedot

Ruusun aika
Ruusun aika arvosana 4,05
Genret:
Draama
Tuotantovuosi:
1990
Pituus:
25 min
Ohjaajat:
Ilkka Vanne, Pauli Virtanen
Käsikirjoittajat:
Raija Oranen
Pääosanäyttelijät:
Jukka Puotila, Katja Kiuru, Paavo Westerberg, Pauliina Sykkö, Riitta Räty
Jaksoja:
34 kpl