Arvostelu

Sekunnintarkan ja ilmeikkään tilannekomedian riemukulkua.

"The Bouquet residence, the lady of the house speaking!" on yksi Roy Clarken luoman Pokka pitää -sarjan vakiofraaseista, joka esiintyy miltei joka jaksossa ja aina vaan jaksaa kutkuttaa katsojien nauruhermoja. Huppusuosittu brittisitcom perustuukin juuri useille tällaisille toistoille, jotka nähdään jaksosta jaksoon ryyditettynä kera uudenlaisten kommellusten.

Sarjan päähenkilö on työläistaustainen Hyacinth Bucket, joka vaatii, että hänen sukunimensä lausutaan ranskalaisittain "Bouquet". Se on yksi hänen monista päähänpinttymistään, joita hänelle on syntynyt hänen yrittäessään päästä suihkuseurapiireihin. Tästä jo voi arvata, että jokainen sarjan jakso rakentuu jostain Hyacinthin yrityksestä olla parempi kuin oikeasti on, meni hän sitten luksusristeilylle tai järjesti kynttiläillallisia. Hyacinthin kuuluisat kynttiläillalliset ovatkin suuri kauhunaihe hänen tuttavapiirissään sekä naapurustossa. Muutenkin Hyacinth on hieman kammoksuttu, pääosin hänen snobbailevan käytöksensä takia.

Hyacinthin suurten suunnitelmien uhreiksi joutuvat yleensä hänen lannistunut miehensä Richard sekä naapurit Elizabeh (jonka kädet alkavat täristä aina Hyacinthin ollessa läsnä) ja Emmet (joka inhoaa Hyacinthin lauluääntä). Hyacinthin suunnitelmat tulee yleensä sitten sotkemaan hänen perheensä, pääasiassa hänen siskonsa Daisy ja Rose, heidän dementoitunut isänsä sekä Daisyn patalaiska mies Onslow, jotka kaikki asuvat läävässä kaupungin laitamilla. Muita Hyacinthin vakiouhreiksi kuuluvia ovat mm. paikallinen pastori vaimoineen, maitomies ja posteljooni.

Pokka pitää on ehdottomasti yksi brittihuumorin kulmakivistä, joka takaa hyvät naurut aina uudestaan ja uudestaan. Patricia Routledge Hyacinthina on aivan mahtava ja sivuroolienkin esittäjät ovat kerrassaan lyömättömiä, mainittakoon nyt Geoffrey Hughes Onslow'na ja Clive Swift Richardina.

Pisteet: rating 100,000

Von Liebermann
Käyttäjä, 8 arvostelua
Arvosteltu: 07.06.2008
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Aivokuollut
Aivokuollut arvosana 4,01
Aivokuollut
Komisario Palmun erehdys
Komisario Palmun erehdys arvosana 4,22
Komisario Palmun erehdys
Snatch - hävyttömät
Snatch - hävyttömät arvosana 4,12
Snatch - hävyttömät
Pähkähullu Suomi
Pähkähullu Suomi arvosana 3,67
Pähkähullu Suomi

Sarjan tiedot

Pokka pitää
Pokka pitää arvosana 4,41

Pokka pitää (1990)

Alkuperäinen nimi: Keeping Up Appearances

Genret:
Komedia
Tuotantovuosi:
1990
Pituus:
1200 min
Ohjaajat:
Harold Snoad
Käsikirjoittajat:
Roy Clarke
Pääosanäyttelijät:
Clive Swift, Geoffrey Hughes, Josephine Tewson, Judy Cornwell, Patricia Routledge
Maat:
Iso-Britannia
Jaksoja:
43 kpl