Arvostelu

Lähes täydellistä viihdettä.

Parempi myöhään... oli Neil Hardwickin ja Seppo "Bisquit" Ahdin käsikirjoittama kymmenosainen sketsisarja 1970-luvun lopulta. Juontajaparina loistivat Pentti Siimes ja Ritva Valkama, joita täydensivät myöskin loistavat Jukka-Pekka Palo, Jussi Jurkka, Marita Nordberg ja Tiia Louste.

Sarja koostui Ritva Valkaman ja Pentti Siimeksen yleisön edessä tekemistä juonnoista sekä niiden lomassa esitetyistä toinen toistaan hauskemmista sketseistä. Ohjelma sisältää paljon legendaarisia sketsejä, kuten Jussi Jurkan "sininen hetki" sekä Valkaman ja Siimeksen lemmenpariduetot, joista mieleenpainuvin on ehdottomasti Aku ja Iines. Muita lähes jokaisessa jaksossa toistuvia sketsejä ovat Lahjakkaiden klubi, jossa läpeensä lahjattomat henkilöt vastailevat katsojien lähettämiin kysymyksiin, sekä erilaiset vierailevien muusikoiden esittämät, varsin erikoiset musiikkinumerot. Mukana laulamassa ja soittamassa nähdään mm. Vesa-Matti Loiri, Jamppa Tuominen, Vesa Enne, Katri Helena, Fredi sekä Heikki Kinnunen. Erikoisin näistä on Heikki Kinnusen esitys, jossa herra tulkitsee 70-luvun punkhittejä.

Vaikka sarja onkin lähes täydellistä viihdettä ja se valittiin jopa vuoden MTV-ohjelmaksikin vuonna 1979, niin sarjan DVD-julkaisusta on pakko mainita muutama sana. Julkaisu sisältää 3 DVD:tä, joille jaksot on tasaisesti sijoiteltu. Jaksojen siirto DVD:lle ei ole kuitenkaan onnistunut aivan nappiin, sillä heti ensimmäisen jakson alkumetreillä ensimmäisen sketsin jälkeen ohjelma ei lähdekään käyntiin vaan palaa takaisin DVD:n valikkoon ellei käyttäjä ehdi painaa kaukosäätimestä nappia jolla siirrytään seuraavaan kohtaukseen. Myös kuvanlaatu on paikoin aika heikkoa, lähes VHS-tasoista.

Käsittämättömin moka on tapahtunut Proosallista-sketsin kohdalla jonka alusta puuttuu kokonaista 5 minuuttia. Kyseinen sketsi nähtiin kokonaisuudessaan MTV3-kanavalla hiljattain esitetyssä Parempi myöhään... -koosteessa, eli kyseessä on DVD:n masteroijan kömmähdys. Lisäksi sarjan viimeisestä jaksosta puuttuu niinkin paljon kuin 17 minuuttia. DVD:n kansissa tuo selitetään vain, että "Ohjelmasta on jyrätty 17 minuuttia alusta" eikä kerrota lainkaan miksi näin on tapahtunut. Kyllä tämän tasoinenkin sarja ansaitsisi hieman paremman DVD-julkaisun kuin mitä se nyt on saanut.

Toivoa sopii, että DVD-julkaisun tekijät ymmärtäisiviät masteroida tämän uudelleen ja lisätä uuteen julkaisuun nuo puuttuvat minuutit, sillä kyllä tämän DVD-julkaisun tekninen taso on paikoin aika heikko. Mitähän itse sarjan tekijät mahtavatkaan ajatella, jos ovat katselleet tätä julkaisua?

Pisteet: rating 100,000

Juki
Käyttäjä, 10 arvostelua
Arvosteltu: 10.04.2010
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Tuhon enkeli
Tuhon enkeli arvosana 4,32
Tuhon enkeli
Kultakuume
Kultakuume arvosana 4,19
Kultakuume
Ritari siniparta
Ritari siniparta arvosana 4,03
Ritari siniparta
Toy Story - Leluelämää
Toy Story - Leluelämää arvosana 3,91
Toy Story - Leluelämää

Sarjan tiedot

Parempi myöhään...
Parempi myöhään... arvosana 3,71
Genret:
Komedia
Tuotantovuosi:
1979
Pituus:
500 min
Ohjaajat:
Inkeri Pilkama, Päiviö Pyysalo
Käsikirjoittajat:
Neil Hardwick, Seppo Ahti
Pääosanäyttelijät:
Jukka-Pekka Palo, Jussi Jurkka, Marita Norberg, Pentti Siimes, Ritva Valkama, Tiia Louste
Maat:
Suomi
Jaksoja:
10 kpl