Summasarja Uudet nimikkeet Aakkosittain abcdefghijklmnopqrstuvwxyååäö09 Genret KomediaSci-fi DraamaFantasia ToimintaWestern SeikkailuDokumentti TrilleriAnimaatio KauhuMusikaali RikosMusiikki SotaAnime

Murhasta tuli totta - 1. tuotantokausi (1984)

Keskiarvo

Arvostelut (0):
Pikatuomiot (4): **½

Oma pikatuomio

Söpö

Ylläpitäjä
2139 viestiä

14.07.08 klo 00:22

Columbon, Perry Masonin ja muiden vastaavien ohella Murhasta tuli totta on yksi niistä monista amerikkalaisista tv-viihteen klassikoista, joissa jaksosta toiseen edetään samalla turvallisella kaavalla. Murhasta tuli totta ei ole poliisisarja, eikä oikeussalidraama. Sen pääsosaa hallitsee syrjäiseen pikkukaupunkiin asettunut kirjailija ja leski Jessica Fletcher (Lansbury), joka on monin tavoin sukua miss Marplelle. Missä tahansa Fletcher onkin, siellä tapahtuu myös murha, jota sitten selvitellään aina yhden jakson ajan.

Lukuisia vanhoja tähtinäyttelijöitä (Capucine, Milton Berle...) sekä nousevia nuoria kykyjä (Joaquin Phoenix) vilisevä ensimmäinen kausi ei vakuuta ainakaan tunnusmelodiallaan. Se on kuvasarjoineen kuin pyöräkelkkamainos ilman pyöräkelkkaa. Itse sarja on kuitenkin koukuttava ja hyvin herttainen, mistä on paljolti kiittäminen valovoimaista Lansburyä.