Murhasta tuli totta - 1. tuotantokausi (1984)
- Alkuperäinen nimi:
- Murder, She Wrote - The Complete First Season
- Tuotantovuosi:
- 1984
- Alan Cooke, Allen Reisner, Corey Allen, Edward M. Abroms, Hy Averback, John Llewellyn Moxey, Peter Crane, Richard A. Colla, Seymour Robbie, Walter Grauman
- Peter S. Fischer, Robert Swanson, Robert Van Scoyck
- Albert Salmi, Angela Lansbury, Capucine, Cathryn Damon, Cesar Romero, Claude Akins, Clu Gulager, Dean Jones, Genie Francis, Jeff Conaway, Jerry Orbach, Joaquin Phoenix, John Astin, June Allyson, Kenneth Mars, Leslie Nielsen, Linda Blair, Lorna Luft, Lynn Redgrave, Martin Landau, Milton Berle, Peter Graves, Piper Laurie, Richard Hatch, Robert Goulet, Robert Loggia, Samantha Eggar, Tom Bosley, Van Johnson, Virginia Mayo, William Conrad, William Windom
- Pituus:
- 1114 min
- Jaksoja:
- 22 kpl
- Genret:
- Draama, Rikos
SöpöYlläpitäjä |
14.07.08 klo 00:22 Columbon, Perry Masonin ja muiden vastaavien ohella Murhasta tuli totta on yksi niistä monista amerikkalaisista tv-viihteen klassikoista, joissa jaksosta toiseen edetään samalla turvallisella kaavalla. Murhasta tuli totta ei ole poliisisarja, eikä oikeussalidraama. Sen pääsosaa hallitsee syrjäiseen pikkukaupunkiin asettunut kirjailija ja leski Jessica Fletcher (Lansbury), joka on monin tavoin sukua miss Marplelle. Missä tahansa Fletcher onkin, siellä tapahtuu myös murha, jota sitten selvitellään aina yhden jakson ajan. Lukuisia vanhoja tähtinäyttelijöitä (Capucine, Milton Berle...) sekä nousevia nuoria kykyjä (Joaquin Phoenix) vilisevä ensimmäinen kausi ei vakuuta ainakaan tunnusmelodiallaan. Se on kuvasarjoineen kuin pyöräkelkkamainos ilman pyöräkelkkaa. Itse sarja on kuitenkin koukuttava ja hyvin herttainen, mistä on paljolti kiittäminen valovoimaista Lansburyä. |