Miami Vice: 1. tuotantokausi (1984)
- Alkuperäinen nimi:
- Miami Vice: Season One
- Tuotantovuosi:
- 1984
- Daniel Attias, Gabrielle Beaumont
- Don Johnson, Edward James Olmos, Olivia Brown, Philip Michael Thomas, Saundra Santiago
- Pituus:
- 1069 min
- Genret:
- Toiminta, Rikos
- Tuotantokaudet:
- 1. tuotantokausi, 2. tuotantokausi, 3. tuotantokausi, 4. tuotantokausi, 5. tuotantokausi
Arvostelut (2)
Maailman paras sarja, loistavalla tunnelmalla.
Omistan Miami Vicen kaudet 1-4 ja isoveljellä on sitten ne kaikki ja hänhän ei tietenkään suostu antamaan minulle 5. tuotantokautta lainaan, joten pitää kai sekin sitten hankkia itselleni. No niin itse asiaan. Tiesin, että sarja oli saanut paljon kehuja monelta taholta, joten toivoin, että sarja olisi jotain todella mullistavaa. En erehtynyt luuloissani ja nyt kun olen katsonut sarjan 1. tuotantokauden kolme kertaa on aika rustata siitä arvostelu.
En ala juonesta sen enempää selittämään, kun se on hienosti jo kerrottu edellisessä arvostelussa, mutta sen sanon, että sarjan pilottijakso jää historiaan loppunsa ansiosta. Phil Collinsin ”In the Air Tonight” soi taustalla, kun Crockett ja Tubbs ajelevat Miamin yössä ja aikovat tasata tilit huumepomo Calderonen kanssa. Pilottijakson jälkeen tulee perä perään mitä mahtavimpia jaksoja, joissa on tuttuja vierailijoita, kuten Pam Grier ja nuori Bruce Willis. Tuotantokauden parhaimpiin jaksoihin kuuluu The Maze, Evan, Brother’s Keeper, Smuggler’s Blues (vierailijana Eaglesin Glenn Frey).
Sitten mielipiteisiin. MV on ehdottomasti maailman paras sarja mitä maa päällään kantaa. Jotkut ovat samaa mieltä ja jotkut sitten ei. Se mikä tekee Miami Vicesta parhaan sarjan ovat mm. kauniit naiset, autot, Don Johnsonin ja Michael Thomasin kemia ja tietty muoti ja pastellivärit. Sarjan muotihan mursi paljon seiniä ja ihmiset alkoivat ottamaan pukeutumiseensa mallia Crockettin ja muiden pukeutumisesta.
Sarjassa on toimintaa riittävä määrä, vaikka sarja ei olekaan pelkkää räiskintää. MV on enemmänkin rikosdraama kuin toimintaa. Suurin osa toimintakohtauksista on hidastettu, joka luo tiettyä mahtavuutta. Crockett kääntymässä juuri viime hetkillä ampumaan pahiksen. Aah…
Don Johnson on sarjan kantava voima Edward James Olmosin rinnalla. Crockett on rähjäinen rantapummikyttä, jonka avioliitto on hajonnut hänen työnsä takia. Crockett pitää yllään myös sarjan hienoimpia vaatteita ja ajaa Ferrari Daytonalla, Rayban Fayfairerit päässään. Olmos taas on kylmän viileä Castillo, joka vetää naruja poliisiasemalla. Mieheltä ei paljon tunteita löydy ja se huomataan pian. Kyllähän Thomaskin hyvää työtä tekee, mutta jää näiden kahden varjoon.
Miami Vicea voi suositella kaikille ihmisille, jotka pitävät poliisisarjoista, mutta voin sanoa, että tämä ei ole ihan tavallinen kyttäsarja. Kiitos Michael Mannille ja Anthony Yerkovichille, kun he loivat tämän parhauden
Aatu
Käyttäjä, 1 arvostelu
Pisteet:

Arvosteltu: 24.05.2009
Katsottu: Kotona
Arvostelun pisteet
Kyllä Miami Vice on alansa klassikko, sitä ei voi kiistää.
Miami Vice on se legendaarinen poliisisarja, joka määritteli muodin 1980-luvulla, nosti pinnalle uusia tähtiartisteja ja antoi tv-sarjoille elokuvallisen muodon. Miami Vice myös tehtiin sellaisella tyylillä että erottuu omaksi ilokseen poliisisarjojen harmaasta massasta. Voisi myös luulla että aika on ajanut Vicen ohi sillä sarjan tyyli nojaa vahvasti 80-lukuun, mutta kyllähän sarja kestää vertailun tämän päivän jeparisarjoihin.
Sarja lähtee käyntiin mainion pilottijakson Brother's Keepersin myötä. Miamin huumepoliisissa toimiva Sonny Crockett (Don Johnson) on henkisesti kuilun partaalla oleva kyttä, joka on menettänyt partnerinsa ja poliisityön hintana on ollut avioliitto. New Yorkista kotoisin oleva Tubbs (Philip Michael Thomas) tutkii veljensä murhaa ja jäljet johtavat Miamiin. Odotetusti näiden kahden onnennokkijan tiet kohtaavaat aluksi ristiriitaisissa merkeissä mutta pian yhteistyö alkaa tuottaa hedelmää. Muita henkilöhahmoja ovat mm. poikien pomo Castillo, joka tulee entisen tilalle ja naispoliisikaksikko Gina ja Trudy.
Idea Miami Viceen syntyi tekijöiltä MTV Cops-paperilapun ja rahanpesusta kertovan lehtiartikkelin avulla. Sarja olikin sitten napakymppi sillä pastellisävyisiin vaatteihin pukeutuneet poliisit jaksavat viihdyttää vuosi toisensa jälkeen. Crockettin ja Tubbsin näyttelijät vetävät roolinsa hyvin, vaikka hahmot ovat kliseisiä. Johnson onnistuu tuomaan rooliinsa sitä tarvittavaa renttumaisuutta ja Myös Philip Michaelissa on karismaa. Ensimmäisellä tuotantokaudella nähdään tukku vierailevia näyttelijöitä ja heidän joukossaan myös sellaisia jotka myöhemmin nousivat kuuluisiksi kuten Ed O'Neill, Bruce Willis ja Ving Rhames.
No mikä tässä on niin mahtavaa? Jaksot ovat otteessaan pitäviä ja tunnelmallisia eikä ensimmäiselle kaudelle ole osunut yhtään heikkoa jaksoa. Tunnelmaa luomassa on tärkeänä osana musiikki joka on syntikkaguru Jan Hammerin säveltämää. Miehen parhaimmistoa sarjassa kuultavista kappaleista ovat itse sarjan theme ja Crockett's Theme. Välillä kuullaan myös tuon ajan hittimusiikkia kuten Phil Collinsia, Gren Freyta ja Pointed Sistersia. Kyllä kelpaa!
Kyllä Miami Vice on alansa klassikko, sitä ei voi kiistää. Jos 80-luku on sydäntä lähellä niin silloin on myös Miami Vice. Universal on tehnyt todellisen kulttuuriteon julkaistessaan Vicen ensimmäinen tuotantokauden dvd-muodossa. Boksin ulkonäkö ei ole paras mahdollinen kansiin upotettavan muovin ansiosta. Onneksi sisältö onkin täyttä timanttia sillä jaksot loistavia ja ekstratkin ovat viihdyttäviä vaikka ovatkin vain pintaraapaisuja. Nyt vain toivomaan että myöhemmätkin kaudet julkaistaan.
nimimerkki: Mask

0,0% | |
0,0% |
Saman genren sarjoja
Sopranos: 2. tuotantokausi
Realistinen kuvaus nykyaikaisesta mafiasta ja rikollisten töiden hankaluuksista, mutta myös eduista.

The Wolf 20.07.2006 20:55
Las Vegas: 1. tuotantokausi
Las Vegas on sitä miltä se kuulostaakin, kevyttä ja hauskaa viihdettä.

setecastronomy 16.11.2009 00:58
Kommentit (14)
KookosbanaaniKäyttäjä |
06.09.09 klo 21:13
Olen aina rakastanut tämän tyyppisiä leppoisia poliisisarjoja lauantai-illan viihteenä. Kasarimusiikki on niin loistavaa, ettei auta kuin nojata taaksepäin ja r... Lue loput
ArkiteKäyttäjä |
27.07.09 klo 20:26
Erinomaisia jaksoja, mahtavalla tunnelmalla. Täydellinen kasarisarja mitä löytyy.
LanceKäyttäjä |
01.07.09 klo 15:37
Täydellinen kasaripainos, uskomattoman korealla tunnelmalla. Tälläisiä 80-luvun taitteen kyttä sarjoja katselee mielellään.
PurpleHazeKäyttäjä |
12.05.09 klo 23:14
Aivan uskomattoman loistava sarja. Eka tuottari paria jaksoa vaille katsottuna. Seuraavana onkin vuorossa jo valmiiksi ostetut 2 ja 3 tuottarin dvd-boxit. Tott... Lue loput