Arvostelu

Tähän päättyi aikoinaan yksi suomalaisen televisiohistorian suosituimmista draamasarjoista.

Alkuperäinen Metsolat-sarja päättyi vuonna 1995, mutta seuraavana vuonna tekijät päättivät vielä ilahduttaa katsojia ja tekivät jouluksi 1996 erikoisjakson, jonka nimeksi tuli Metsolat - Muistojen Joulu. Uusintana jakso on nähty televisiossa ainakin pariin otteeseen, viimeksi 2000-luvun alkupuolella.

Jaksossa tapahtuu seuraavaa: Antti ja Annikki ovat toisiltaan salaa päättäneet viettää joulun Leppävaarassa. Perheen yrittäjäpoika Erkki on lähtenyt lankonsa Jaakko Järvenheimon kanssa Moskovaan myymään tamppareita sekä laskettelupaketteja venäläisille. Metsoloiden suku (Erkkiä, Jaakkoa, sekä Heikin perhettä lukuun ottamatta) kokoontuu vielä kerran Leppävaaraan viettämään muistojen joulua.

Jaksossa palataan Antin ja Annikin kertomana sota-aikoihin ja muistellaan mm. Annikin veljeä Risto-Mattia, Antin kosintaa ja rekikilpailua. Nuoren Antin roolissa nähdään Eppu Salminen, Anttia lapsena esittää Joni Katajisto ja nuorta Annikkia Anni Huhtakallio. Myös Kari Kaukovaaraa esittänyt loistava Juha Hyppönenkin vilahtaa parissa kohtauksessa. Ja vilahtaapa eräässä sotamuistelukohtauksessa muuten myös nykyisin Salatut elämät -sarjan Ismona tutuksi tullut näyttelijä Esko Kovero.

Sota-aikaan sijoittuvat muistelukohtaukset on toteutettu hienosti ja Anttia sekä Annikkia nuorina esittävät näyttelijät (Eppu Salminen ja Anni Huhtakallio) tekevät myös hyvät roolit. Ohjaaja on alkuperäisestä sarjasta tuttu Carl Mesterton, joka hoitaa tämänkin ohjauksen tuttuun tyyliin hyvin. Kiva oli nähdä, että lähes kaikki alkuperäisen sarjan näyttelijät on saatu mukaan tähän erikoisjaksoon. Jakson tunnelma on nimensä mukaisesti iloisen jouluinen, mutta silti myös jokseenkin haikea, sillä tähän jaksoon päättyi aikoinaan yksi suomalaisen televisiohistorian suosituimmista draamasarjoista.

Vuonna 1997 ilmestyi vielä yksi Metsolat-kirja: "Uusi tie", joka sisältää tämän joulujakson sekä tapahtumia, joita ei televisiossa nähty.

Koska Erkin ja Jaakon näyttelijät Kari Hakala ja Esko Raipia eivät enää mukaan lähteneet, niin heidän hahmoilleen kehitettiin tuo Moskovan matka.

Jakson voi nykyään katsoa myös DVD:ltä, sillä se löytyy vuonna 2008 julkaistun Metsolat-DVD-sarjan kahdeksannelta levyltä.

Pisteet: rating 80,000

Juki
Käyttäjä, 10 arvostelua
Arvosteltu: 02.10.2012
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Taksikuski
Taksikuski arvosana 4,10
Taksikuski
Jahti
Jahti arvosana 4,15
Jahti
Iivana Julma
Iivana Julma arvosana 3,98
Iivana Julma
Jeanne d'Arcin kärsimys
Jeanne d'Arcin kärsimys arvosana 4,31
Jeanne d'Arcin kärsimys

Sarjan tiedot

Metsolat - Muistojen Joulu
Metsolat - Muistojen Joulu arvosana 4,57