Arvostelu

Hauskuus piilee siinä, että arjen pikku asioista saadaan syntymään katastrofeja.

Mennään bussilla on brittiläinen komediasarja, jota tehtiin vuosien 1969-1973 välisenä aikana peräti seitsemän tuotantokautta. Kolmas tuotantokausi tehtiin vuonna 1970. Normaalista julkaisutavasta poiketen, tämä kolmas kausi on ensimmäinen, joka julkaistiin Suomessa dvd:llä. Kausi sisältää 13 hulvatonta jaksoa. Sarjaa on käsikirjoittanut useampia henkilöitä ja sillä on ollut ainakin kolme ohjaajaa. Kolmannen kauden käsikirjoituksesta vastasivat Ronald Chesney ja Ronald Wolfe, ohjauksesta Stuart Allen ja Howard Ross.

Sarja kertoo bussikuski Stan Butlerin (Reg Varney) ja hänen perheensä elämästä. Stanin kanssa asuu hänen siskonsa Olive (Anna Karen), heidän äiti (Doris Hare) ja Oliven mies Arthur (Michael Robbins). Mukana on myös Stanin työpari ja naapuri Jack Harper, joka toimii konduktöörinä sekä tarkastaja Cyril "Blakey" Blake (Stephen Lewis), joka noudattaa tarkoin sääntöjä ja pitää huolen siitä, ettei Stanin ja Jackin työskentely ole aina kovinkaan mieluista.

Kolmannella kaudella ei ole oikeastaan yhtään heikkoa jaksoa. Ensimmäisessä jaksossa nimeltä "First Aid" Stan ja Jack joutuvat opettelemaan ensiaputaitoja potkujen uhalla, kun tarkastaja Blakey loukkaa jalkansa. Pojat tutustuvat myös intialaiseen naiseen ja hänen lemmikkiinsä jaksossa "The Snake". Miten he selviävät sumuisesta yöstä maaseutureitillä jaksossa "Foggy Night"?

Sarjan hauskuus piilee siinä, että arjen pikku asioista saadaan syntymään katastrofeja. Mennään bussilla on Monty Pythonin ja Fawlty Towersin ohella brittihuumoria parhaasta päästä.

nimimerkki: Joey

Pisteet: rating 90,000

Joey
Käyttäjä, 7 arvostelua
Arvosteltu: 04.12.2006
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Toy Story - Leluelämää
Toy Story - Leluelämää arvosana 3,91
Toy Story - Leluelämää
Hullu Pierrot
Hullu Pierrot arvosana 3,76
Hullu Pierrot
Milanon ihme
Milanon ihme arvosana 3,90
Milanon ihme
Kultakuume
Kultakuume arvosana 4,19
Kultakuume

Sarjan tiedot

Mennään bussilla - 3. tuotantokausi
Mennään bussilla - 3. tuotantokausi arvosana 4,27

Mennään bussilla - 3. tuotantokausi (1970)

Alkuperäinen nimi: On the buses - Season 3

Genret:
Komedia
Tuotantovuosi:
1970
Pituus:
390 min
Ohjaajat:
Howard Ross, Stuart Allen
Pääosanäyttelijät:
Anna Karen, Bob Grant, Doris Hare, Michael Robbins, Reg Varney, Stephen Lewis
Maat:
Iso-Britannia