Arvostelu

Jokainen jakso ei ole täydellinen, mutta ainakin kieroutunut ja visvainen.

Masters of Horror koostuu kolmestatoista noin tunnin mittaisesta kauhutarinasta, joista jokaisen on ohjannut jokin kulttiohjaaja: esim. John Carpenter, Dario Argento... Sarja on jakanut mielipiteitä sen erittäin vaihtelevan tason vuoksi.Tämä on aivan ymmärrettävää, sillä olkoon kuinka arvostettu ohjaaja tahansa, on varmasti hankalaa väsätä kauhuelokuva joka kestää vain tunnin ja sisältää kaiken ytimekkäästi ja tunnelmallisesti. Ainoat ohjaajat jotka tässä täysin onnistuvat ovat John Carpenter loistavalla Cigarette Burnsillaan ja Takashi Miike Imprintillään.

Jaksoja on kolmetoista, viisi niistä on laadukasta ja mieleenpainuvaa kauhua verellä ja seksillä kyllästettynä, neljä niistä on kelpoa kauhuviihdettä samoilla aineksilla kyllästettynä ja kolme niistä on tylsiä sekasotkuja verellä ja seksillä. Erittäin kovaa epätasaisuutta, mutta ei todellakaan pelkkää sontaa. Kuten äsken hienovaraisesti mainitsin sarja on täynnä melko peittelemätöntä seksiä ja ehkä raainta tv-sarjoissa koskaan nähtyä väkivaltaa (itse en ainakaan muista yhtään tv-sarjaa jossa olisi ollut näin paljon suolenpätkiä!) siksipä sarjaa en suosittele heikkohermoisille ja k-18 leima on varsin hakemalla hankittu.

Jaksojen tarinat ja teemat pyrkivät kattamaan koko kauhugenren alalajit, jotta jokaiselle olisi jotain. On Poliittista satiiria, saatananpalvontaa, slasheria, keskiaikaista hautausmaata, kauhukomediaa, japsikauhua, vainoharhaa hulluuden partaalla, maailmanloppuvisioita, kannibalismia... ja sarjan vielä Suomessa esittämätön toinen kausi täydentää kauhun valikoimaa. Sarjaan oman teoksensa lisänneet ohjaajat ovat tietenkin yksi sarjan valttikorteista, sillä katsojat odottavat omien suosikkiohjaajiensa teoksilta paljon. Vanhat konkarit kuten John Carpenter ja Takashi Miike ovatkin väkertäneet selvästi parhaat kauhut, kun taas legenda Tobe Hooper epäonnistuu nolosti ja niin tekee sarjan luojakin, Mick Garris.

Suomessa Masters of Horror on jaettu kahteen pakettiin, toinen puolikas kautta toiseen, ja toinen toiseen. Aika järkevä ratkaisu markkinoinnin kannalta, ja jaksotkin on jaettu tasaisesti niin, että esim parhaat ohjaajat on jaettu eri boxeihin. DVD:t ovat laadukkaita julkaisuja tv-sarjan jaksoiksi, sillä niillä on varsin tyydyttävät extrat, joissa paljon asiaa elokuvan tekemisestä. Varsinkin Takashi Miiken elokuvan extrat olivat erittäin laajat.

Loppujen lopuksi Masters of Horror on kauhusarjaksi erittäin viihdyttävä, poikkeuksellisen verinen ja vaihteleva kauhusarja, jossa jokainen jakso ei ole täydellinen, mutta ainakin kieroutunut ja visvainen.

Pisteet: rating 80,000

Tarantino
Käyttäjä, 1 arvostelu
Arvosteltu: 08.07.2008
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Reservoir Dogs
Reservoir Dogs arvosana 4,25
Reservoir Dogs
Yön ritari
Yön ritari arvosana 4,25
Yön ritari
L.A. Confidential
L.A. Confidential arvosana 4,16
L.A. Confidential
The Departed
The Departed arvosana 4,11
The Departed

Sarjan tiedot

Masters of Horror: 1. tuotantokausi
Masters of Horror: 1. tuotantokausi arvosana 3,53