Arvostelu

Suomen pulmuset. Huumori on samantyylistä ja Isää pidetään perheen pellenä.

Vuonna 1994 ensimmäistä kertaa tv:ssä esitetty Pekka Lepikön käsikirjoittama ja ohjaama Kyllä isä osaa on kotimainen komediasarja. Sarja sai välittömästi suuren suosion ja katsojia peräti miljoona. Nyt tämä hulvaton sarja on julkaistu dvd:inä. Ensimmäiset kymmenen jaksoa on periaatteessa sarjan ensimmäinen tuotantokausi.

Kyllä isä osaa on Suomen pulmuset. Huumori on samantyylistä ja Isää pidetään perheen pellenä. Erityisen hauskoja kohtia on ne, jossa kaikki puhuvat eri asiaa. Perheeseen kuuluu siis isä (Tom Lindholm), äiti (Tuija Ernamo) sekä lapset Jonna (Maiju Jokinen) ja Jussi (Jarno Jokinen). He asuvat Tampereella omakotitalossa, joka olisi kaivannut remonttia jo ajat sitten jos vain joku olisi osannut tehdä jotain. Isä on taksirenkinä idiootti-isännälle. Omasta mielestään isä on kaupungin paras taksikuski, mutta hänen isäntänsä on varmasti asiasta toista mieltä. Isän päähän pälkähtää toinen toistaan nerokkaimpia ideoita. Äiti on aika suulas ihminen ja ammatiltaan siivooja. Jonna muistuttaa enemmän äitiä ja Jussi isää.

Tom Lindholm ja Tuija Ernamo ovat molemmat hyviä näyttelijöitä. Maiju Jokinen on oikeassa elämässä Ernamon tytär ja he molemmat näyttelivät myös Lepikön vuonna 1988 valmistuneessa "Mummo" -sarjassa. Kyllä isä osaa on kaikin puolin hyvä ja hauska sarja, jota voi suositella kaikille. Toiselta levyltä löytyy extrana 16 minuutin video sarjan kuvauksista, joka on hauskaa katsottavaa.

nimimerkki: Joey

Pisteet: rating 90,000

Joey
Käyttäjä, 7 arvostelua
Arvosteltu: 18.10.2005
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

La La Land
La La Land arvosana 3,94
La La Land
Kultakuume
Kultakuume arvosana 4,19
Kultakuume
The Truman Show
The Truman Show arvosana 3,92
The Truman Show
Barton Fink
Barton Fink arvosana 3,96
Barton Fink

Sarjan tiedot

Kyllä isä osaa: osat 1-10
Kyllä isä osaa: osat 1-10 arvosana 4,12
Genret:
Komedia
Tuotantovuosi:
1994
Pituus:
310 min
Ohjaajat:
Pekka Lepikkö
Käsikirjoittajat:
Pekka Lepikkö
Pääosanäyttelijät:
Jarno Jokinen, Maiju Jokinen, Tom Lindholm, Tuija Ernamo
Maat:
Suomi