Arvostelu

Dialogi on hyvin toteutettua ja se vie erinomaisesti tapahtumia eteenpäin.

Kohtauksia eräästä avioliitosta -minisarja kertoo pariskunnasta (Ullmann & Josephson), jotka ovat olleet avioliitossa kymmenen vuotta ja heillä on kaksi tytärtä. Heidän avioliitonsa on ollut pitkään onnellinen, ainakin ulkoapäin. Mutta kun ongelmat kasaantuvat, niin seuraukset ovat räjähtävät. Minisarjassa nähdään kuuden jakson aikana, miten liitoon tulee säröjä ja miten se aviopariin vaikuttaa.

Ingmar Bergman kuvaa todella hyvin avioliiton säröilemistä. Aluksi pari vaikuttaa onnelliselta, mutta sitten tulee riitoja ja ne vain pahenevat ajan mittaan. Muutenkin aviopari on erkaantumassa toisistaan. Vaikutukset ovat hyvin nähtävissä avioparissa. Mutta olisi voitu kyllä hieman näyttää, miten avioliiton ongelmat vaikuttavat muuhun ympäristöön.

Monien Bergmanin elokuvien tapaan tämäkin on aika teatterimainen. Tapahtumaympäristöt kyllä vaihtuvat, mutta ollaan lähinnä sisätiloissa. Myös lavastus on melko pelkistettyä, eikä tarinassa ole ylimääräisiä ihmisiä, vaikka jotkut jäävät hieman irrallisiksi, mutta tämä ei haittaa. Minisarjassa ei myöskään tehdä paljonkaan, vaan tämä on hyvinkin dialogipainotteista. Mutta dialogi onkin hyvin toteutettua ja se vie erinomaisesti tapahtumia eteenpäin. Ingmar Bergmanin vakiokuvaaja Sven Nykvist tekee todella hienoa kameratyötä. Mitään ihmeellisiä kamerakikkoja tässä ei nähdä, mutta tässä se vaatimatonkin kameratyö on todella hienoa.

Pisteet: rating 90,000

Ville
Tähtääjä, 31 arvostelua
Arvosteltu: 18.02.2008
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Scarface - arpinaama
Scarface - arpinaama arvosana 4,43
Scarface - arpinaama
Ilmestyskirja. Nyt
Ilmestyskirja. Nyt arvosana 4,30
Ilmestyskirja. Nyt
Jäniksen vuosi
Jäniksen vuosi arvosana 3,93
Jäniksen vuosi
Auringonnousu
Auringonnousu arvosana 3,96
Auringonnousu

Sarjan tiedot

Kohtauksia eräästä avioliitosta
Kohtauksia eräästä avioliitosta arvosana 4,39

Kohtauksia eräästä avioliitosta (1974)

Alkuperäinen nimi: Scener ur ett äktenskap

Genret:
Draama
Tuotantovuosi:
1974
Pituus:
243 min
Ohjaajat:
Ingmar Bergman
Käsikirjoittajat:
Ingmar Bergman
Pääosanäyttelijät:
Bibi Andersson, Erland Josephson, Gunnel Lindblom, Jan Malmsjö, Liv Ullmann
Maat:
Ruotsi