Idols (2004)
Arvostelut
Kyse on puhtaasti teiniyleisölle tarkoitetusta fanitavarasta.
Massiivisen suosion saavuttanut Idols aloitti syksyllä 2003 ja viihdytti kansaa koko formaattinsa edestä. Kyseessähän on laulajakilpailu missä haetaan kaiken kattavaa Idolia kansalle alan ammattilaisista koostuvan tuomariston avulla ja myötävaikutuksella. Lopullisen tuomion äänestää sitten kansa. Esiintyjistä rakennetaan koko sarjan aikana kokokansan pikkujulkimoita aina tuomareita myöten. DVD:n Arvostelukappaleen saatuani käsiin tunne sarjan voitonmaksimoinnista kaikkine CD-julkaisuineen ja hössötyksineen oli väistämätön. Kyllä tästä aiheesta on viimeistään nyt revitty varmasti kaikki mahdollinen irti.
Esiintyjistä ei enää jaksa pölistä sen enempää. Valitkoon kukin oman suosikkinsa milloin milläkin perusteella ja sillä siisti. Eväät menestykseen annetaan kultalusikalla vain aika näyttää kenestä kuullaan lisää ohjelman jälkeen. Musiikillinen anti vain on sitä perusvarmaa iskelmäpoppia, joka tiivistyy aika rasittavaan yhteishoilotukseen Tuulet puhaltaa. Voittajalle eli Hanna Pakariselle räätälöity kipale Tulin voittamaan jatkaa samanlaisella siirappisella otteella. Molemmat kuullaan ja nähdään myös tällä julkaisulla.
Tekopyhää olisi kuitenkin väittää että juttu ihan kylmäksi kovin montaa katsojaa jätti. Sen todistavat jo huikeat katsojamäärätkin. Myönnän ihan suoraselkäisesti että pidin sarjaa itse loistavana viihteenä. Musiikkipuoli lajiltaan ei henkilökohtaisesti sinänsä jaksa innostaa, mutta formaatti on loistava ja viihdyttävä. Eri asia onkin kuinka homman kokoava DVD toimii itsenäisenä julkaisuna ja kokoavana jälkipyykkinä.
Levy sisältää materiaalia kokonaisuudessaan yllättävänkin paljon. Yhteensä tavaraa on yli 3 tunnin verran. Kokonaisuus koostuu koelauluista, tuomareiden esittelypätkiin ja kaikki finaaliin päässeiden esitykset kokonaisuudessaan. Kuitenkaan esim. kaikkia lauluesityksiä ei pääse katsomaan putkeen vaan ne on katsottava esitys kerrallaan. Eli kaukosäätimen kanssa saa leikkiä jatkuvasti. Sisältö on suoraa koostetta sarjan jaksoista. Sinänsä se tuntuu tässä vaiheessa kuitenkin aika turhauttavalta eli kyse on puhtaasti teiniyleisölle tarkoitetusta fanitavarasta. Alkuosien koelauluille on tietenkin hauska höröttää ja tuntea meille kaikille rakasta myötähäpeää. Sarjan varsinaisesta kisailufiiliksestä ei kuitenkaan ole mukana hajuakaan.
Se kuinka pitkälle lätyn kanssa saa aikansa kulumaan ja miten hartaasti sen sisällön kanssa jaksaa leikkiä on puhtaasti katsojasta kiinni. Tämän plärääjän kohdalla innostus loppui aika lyhyeen. Yli kolme tuntia sisältävän paketin jälkeen on vain todettava että yliannostus ei ole kaukana; nyt todellakin riittää vähäksi aikaa tällaiset sirkushuvit. Pisteet loistavalle ohjelmaformaatille. Tämän julkaisun tarpeellisuus sinänsä ihmetyttää...
Kustaa
10 viestiä
DRUGS
6 viestiä
Arvostelut
Kyse on puhtaasti teiniyleisölle tarkoitetusta fanitavarasta.
Kustaa 24.03.2004 18:19

Tertsi
159 viestiä
13.11.11 klo 18:13
Tylsyyksissäni päätän kommentoida tätä "mahtavaa" reality-ohjelmaa. Aikanaan vuonna 2004 kun Idols-formaatti Suomeen saapui, oli maassa valloillaan reality-buumi, ja Idols sopi hyvin tähän virtaukseen. Ensimmäisellä kaudella kansa oli oikeasti innostunut kilpailusta, ja se näkyi artistien levymyynnissä. Toinen kausi olikin yllättäen floppi, kun tuottajasedät ahneuksissaan aloittivat uuden kilpailun liian nopeasti edellisen jälkeen. Katsojamäärät säilyivät, mutta ykköskauden kaltaisia tähtiä ei kausi tuottanut. Kolmas kausi oli taas tehokasta pop-rahastusta, neljännen ja viidennen kauden hävitessä nopeasti katsojien mielestä. Sarjan parasta antia ovat ehdottomasti surkuhupaisat koelaulutilaisuudet, joissa tuomarit ja katsojat saavat naureskella umpisurkeille yrityksille.
Idols/X-Factor, kilpailun nimellä ei väliä, mutta tällä formaatilla on jo rahastettu tarpeeksi. Uudet kaudet tuottavat vain pettyneitä voittajia, kun suosio jääkin mitättömäksi. MTV3 on varmaan jo tajunnutkin sen, ja keskittyykin rahastamaan Munamiehillä ynnä muilla hirvityksillä. Mitäköhän seuraavaksi keksitään..
(itse musiikin viihteellisistä saati taiteellisista arvoista tuskin kannattaa edes puhua)

jännämies
9 viestiä
01.06.11 klo 20:15
Ei helvetti mitä paskaa. Kukaan noista ei osaa laulaa tippaakaan. Jos pitää jostain antti tuiskusta ja siitä, että ihmiset nolaavat itsensä TV:ssä niin okei. Ei kukaan järkevä ihminen voi silti katsoa tätä selvin päin. Tämä on tällaista pikkutyttöjen ihQ-paskaa. Ja onpa taas yllättävää, että tällaista paskaa tulee mtv3:lta. Mihinköhän tämäkin maailma on menossa.
LetThereBeRock
Hirveää.
Kookosbanaani
1066 viestiä
01.11.09 klo 19:41
Yksinkertaisesti maailman surkein realitysarja! Surkeita laulajia ja surkeita kappaleita!
Matalahiilihappoinen
732 viestiä
31.10.09 klo 10:06
Se on vaan liian pop.
Surkea realitysarja (kuitenkin ehkä hiukan parempi kuin Big Brother), jossa on surkeita laulajia, ärsyttävän ankaria tuomareita, surkeaa musiikkia ja luoja tietää mitä. Tämä on karseaa viihdettä.
töttöröö
0 viestiä
08.02.09 klo 17:00
hanna antti jani ja anniina on parhaita
Oopperan kummitus
27.01.08 klo 03:20
Turhasta sarjasta on tehty turha DVD.
norman bates
10.07.07 klo 22:59
Hirveää roskaa,miks pitää julkasta dvdllä tämmöset tv ohjelmat?
hex
08.01.06 klo 15:14
huh huh mitä kuraa
mörssäri
15.05.05 klo 23:29
No olihan se viihdettä siinä mssä moni muukin, mutta ei enää kiitos.
Tuukka.r
28.01.05 klo 08:19
nähty on enkä nää enää...
killer idols
23.12.04 klo 20:38
mitä tälläistä turhaan tehdä Paskaa!
turha
14.12.04 klo 21:03
Aivan turha!
Sike
22.11.04 klo 17:18
"Antti Tuisku on niinQ vähä IHQ"
Tälläisiä ovat pikkutytöt.
M.K
15.08.04 klo 10:20
Gigantissa tätä tekelettä kaupataan 2.90 €urolla, ja kukaan ei tunnu sitä ostavan edes tuohon hintaan. Kertoo kyllä jotain tuokin...
jade_1989
04.08.04 klo 16:36
Haisee rahastus...
Vapaapudotus
08.07.04 klo 10:44
Täyttä faniliskuetta, todellakin. En kyllä osta.
Vampire
23.06.04 klo 16:40
Ei mitään... kerrassaan mitään extrafuturea... Samat asiat mitä DVD:llä on voi nauhoittaa Tv:stä. Miksi tuhlata 20 tällaiseen...
kultsiballo
10.06.04 klo 16:31
Mihin tällaista julkaisua tarvitaan?
pettynyt
31.03.04 klo 20:54
Ihan jees
Ash
24.03.04 klo 23:00
Rahastus haisee ja pahsti. Koko ohjelma oli mielestäni surkea, mutta siskontyttöni(7v), jolla näin tämän sonnan, on hulluna tähän mikä viestittää varmaan siitä, että minun ikäpolveni edustajat eivät tästä juuri mitään löydä. Jos haluaa nähdä kun ihmiset nolaavat itsensä ja hyviä biisejä raiskataan katsokaa tämä. Jos ette halua nähdä niin pysykää vähintään 10metrin etäisyydellä tästä. Roskaa!