Galaxy Express 999 (1978)

Alkuperäinen nimi: 銀河鉄道999
- Tunnetaan myös nimillä:
- Ginga Tetsudou 999
- Nobutaka Nishizawa
- Hiroyasu Yamaura, Keisuke Fujikawa, Leiji Matsumoto, Yoshiaki Yoshida
- Banjō Ginga, Chiyoko Kawashima, Hidekatsu Shibata, Hitoshi Takagi, Ikuko Tani, Kaneta Kimotsuki, Keaton Yamada, Kôji Totani, Makio Inoue, Masako Ikeda, Masako Nozawa, Masao Imanishi, Mieko Nobusawa
- Japani
- Jaksoja:
- 113 kpl
Pisteytykset
(1)
![]() BrutusKäyttäjä | Tämä on niitä myyttisiä legendaarisia animesarjoja, joka putkahtaa aina tavalla tai toisella aina joka välistä silmille tahtoipa sitä taikka ei. Itse muistan mukulana pelkästään tämän kannen nähneenä pähkäilleeni kauan minkälainen mahtisarja tämmöinen voi oikeasti olla. Sitten huomasin, että tämä on julkaistu ainakin osittain myös Suomessa ja katsoin minkä pystyin. Sarjan tarina sijoittuu kaukaiseen tulevaisuuteen, jossa ihmiskunta on kyennyt vaihtamaan ruumiinsa kokonaan koneisiin. Sarja seuraa äitinsä kuolemasta kostoa janoavan pikkupojan matkaa salaperäisellä galaksista toiseen lentävällä junalla kohti myyttistä planeetta, jossa köyhäkin voi saada itselleen robottikehon. Matkan varrella on sitten kaikenlaista seikkailua. Ensimmäisenä täytyy sanoa, että tämä on turkasen pitkä sarja ja tämä toistaa paljon itseään. Lähes jokaisessa jaksossa perusideana on pelkästään saarnata ihmisyyden ihanuutta ja sitä rataa. Elokuva toimii mielestäni tiivistetyssä muodossa paremmin. Leiji Matsumoton tyylistä olen aina pitänyt ja pidän tässäkin. Miehen ihmishahmoissa on vaan sitä jotain särmää, mikä muilta mangataiteilijoilta puuttuu täydellisesti. Tarina on selvästi saanut vaikutteita ranskalaisista elokuvista ja kirjallisuudesta. Lentävä juna on otettu suoraan Kenji Miyazawan Night on the Galactic Railroadista. Tätä löytyy ihan suomenkielellä dubattunakin. Jos vanhat Smurffit ja Hopeanuoli on tuttuja, niin tässä on täsmälleen sama tiimi takana. Kaikenkaikkiaan ihan hyvä sarja. Elokuvaversio on kuitenkin mielestäni himpun verran parempi. |
Brutus
814 viestiä