tikox

tikox

Käyttäjä, 7 fania

1# TOP- ei jätä kylmäksi, jotakin erityistä

1

Rita Hayworth - avain pakoon (1994)

Ei lisättävää.

Rita Hayworth - avain pakoon rating 4,54

2

Konttorirotat (1999)

Kelpo satiiria työelämästä. Vaikka taso loppua kohden laskeekin, niin elokuva kuuluu ehdottomasti komedioiden parhaimmistoon luontevuudessaan. -

Konttorirotat rating 3,71

3

Joki (2001)

Joki rating 3,97

4

High Fidelity (2000)

High Fidelity rating 3,79

5

American Beauty (1999)

Loistavan pisteliäs ja oivaltava draamakomedia. Beningin hahmo on kyllä suvereenisti eräs tekopyhimmistä tietämistäni kukkahattusuituista, eikä Spacey jää omassa roolissaan yhtään huonommaksi (ei sillä, että kukaan muukaan rooliaan huonosti vetäisi).

American Beauty rating 4,09

6

Taistelija (1982)

Hieno tarina, rauhallinen kuvaus, Stallonen hieno näyttelysuoritus. Draamaa sopivasti toiminnan vastapainoksi. Klassikko.

Taistelija rating 4,22

7

Miehuuskoe (1967)

Hupaisa ja hyväntuulinen komedia, joissa ilmeet, musiikit ja hyvä leikkaus ja kuvakulmat luovat onnistuneesti hyvän fiiliksen.+

Miehuuskoe rating 3,99

8

Forrest Gump (1994)

Kaikessa naiivissa positiivisuudessaan miellyttävä kokemus joka pistää hymyilemään Toteutus ja näyttelysuorituksetkin toimivat kiitettävästi.

Forrest Gump rating 4,38

9

Magnolia (1999)

Magnolia rating 4,11

10

Chinatown (1974)

Laatua. Loppu on parhaita tietämiäni.

Chinatown rating 4,16

11

Emmauksen tiellä (2001)

Mhehe, vähän extraa tähtiin ihan siksikin että tämmöisiä ei vain ole. Monipuolinen ja kekseliäs elokuva joka parodioi ja lyö yli joka käänteessä ja läppäkin lentää sopivasti pilke silmäkulmassa.

Emmauksen tiellä rating 3,45

12

Seitsemän samuraita (1954)

Tämä on niitä elokuvia joihin aika ei ole purrut. Vaikka kuva ja ääni huonoja nykymittapuulla ovatkin niin ohjaus, leikkaus ja kerronta toimivat loistavasti. Taistelukohtaukset ovat jotain, mitä nykyään ei enää elokuvissa nähdä, ne toimivat, ovat luontevia, simppeleitä ja aidon oloisia. Elokuva on syvä, eikä siinä ole hetkiä jotka eivät tarjoaisi mitään. Puoli tähteä lähtee maalaistollojen välillä ylilyövästä säälittävästä avuttomuudesta.

Seitsemän samuraita rating 4,34

13

City of God (2002)

Raadollista, todellakin. Vieläpä hyvin läheltä kuvattuna. Ei silti tympeää tahi synkistelevää, nauravathan ihmiset Jumalan kaupungissakin. Sopivan rento ote ja vapautuneen ironinen humoristisuus osuvat naulan kantaan.

City of God rating 4,26

14

Dancer in the Dark (2000)

En ole erityisemmin musikaalien ystävä, muttei tämä kai ihan sellainen olekaan sanan varsinaisessa merkityksessä. Aluksi huojuva kamera ja hakeva tarkennus vähän häiritsi, mutta lopultakin tyyliseikat toimivat ja luovat oman osansa realismista. Musiikki on ehtaa Björkiä, hyvässä ja pahassa. Jos äänentoisto on kunnossa, niin Björkin laulu kyllä riipii selkäpiitä hyvällä tavalla. Kuten kommenteista näkee, tämä elokuva onnistuu erittäin hyvin herättämään tunteita. Tässä suhteessa se kuuluu kyllä oman tietämykseni kärkipäähän, eikä varmasti jätä useimpia kylmäksi.

Dancer in the Dark rating 4,25

15

Menneisyyden ote rating 4,08

16

Peili (1975)

Pidin, kovasti. Tätä ei ehkä kannata lähteä katsomaan, ellei tiedä hieman taustaa Tarkovskista. Muutamaa "dokumenttipätkää" lukuun ottamatta ehyt paketti, toisaalta nämä jaksot katkaisevat elokuvan mielenkiintoisesti. Kuvailemaan en sen kummemmin halua lähteä, katsokaa itse. Loppukohtaus on veretseisauttava, uskomattoman kaunis.

Peili rating 3,88

17

Täydellinen maailma (1993)

Niin simppeli kuin tämä onkin, niin tämän jaksaa aina katsoa uudelleen. Hieno elokuva, ja näennäisestä yksinkertaisuudestaan huolimatta tästä on luettavissa niin paljon elämää ja yhteiskuntaa.

Täydellinen maailma rating 4,10

18

Tyttö nimeltä Nikita (1990)

Kulttikamaa. Ranskalainen "fiilis" ja hienot ambienttipopit luovat hyvän tunnelman. Sääli että loppupuolisko vähän leviää käsiin. Silti kenties Bessonin paras.

Tyttö nimeltä Nikita rating 3,76

19

Oldboy (2003)

Oldboy rating 4,32

20

Tahraton mieli (2004)

Todella hieno elokuva, hienosti toteutettu idea, jossa on ripaus surrealismia. Varmastikin Carreyn paras ja Winslet on eloisuudessaan hurmaava. Ensimmäisellä katselukerralla saattaa mennä hieman ohi, mutta toisaalta kuviota ei pidä jäädä miettimään liiaksi.

Tahraton mieli rating 4,05

21

Ghost Dog - samuraiden tapaan (1999)

Rajusti positiivinen yllättäjä. Whitaker tekee luontevan roolin mielenkiintoisena päähenkilönä. Yhtä asiaa en ole oikein koskaan oppinut ymmärtämään, eli tätä animaatioiden ympäämistä leffojen "sivurooliin", joskaan tässä elokuvassa tämäkään ei juurikaan onnistunut ärsyttämään.

Ghost Dog - samuraiden tapaan rating 3,91

22

Sideways (2004)

Sideways rating 3,79

23

Ray (2004)

Meikäläisen on hyvin vaikeaa löytää tästä elokuvasta merkittäviä vikoja...

Ray rating 3,98

24

Sin City (2005)

Mickey Rourke Marv-roolissaan tienaa kyllä tämän leffan kovimmat pisteet. Katsomisen arvoinen jo pelkästään sen osuuden takia. Hartigan taas vaikuttaa hieman väkisin väännetyltä.

Sin City rating 4,18

25

Sodoman 120 päivää (1975)

Moraali tosiaankin, se on jutun juoni.Onko tämä pornoelokuva? Mielestäni se ei sitä ole. Se on jäyhällä, harkitulla teatterifilmatisoinnilla tehty moraaliin peilaava fetissien ja ihmistä kiehtovien paheiden kuvaus. Mitä on moraali, mistä se koostuu?”Sillä jopa oudoimmat maniat ovat lähtöisin – hienostuneisuuden perus periaatteesta.” Näyttelijäsuoritukset ovat, kuten sanottu, teatterimaisia. Silti Helene Surgeren (kiharapäinen blondi "tarinankertoja") ja Aldo Vallettin (Presidentti) suoritukset ovat mielestäni joukosta selvästi edukseen erottuvia.Ei kaikille, ei todellakaan kaikille, ällöttävähän tämä on.

Sodoman 120 päivää rating 2,81

26

Babel (2006)

Todella taitavasti ohjattu kolme tarinaa yhteen liittävä episodielokuva, jossa episodimaisuus ei tunnu kikkailulta tai erikoisuuden haeskelulta, vaan luontevalta ratkaisulta. Tarinoiden yhteen kietoutumisessa ei ole mitään väkisin vääntämisen makua ja jokaisella tarinalla on oma realistinen näyttämönsä ja tarina kerrottavanaan. Elokuva on hyvin taitavasti ohjattu, eikä kuvassa, näyttelyssä, tahi musiikeissa ole moitteen sijaa. Tarinat ovat kuitenkin vain realistisia katkelmia, eikä elokuva ihan pysty nousemaan kaikkein eheimpään joukkoon, sillä se ei tarjoa sitä "suurta juttua".

Babel rating 3,76

27

Ihmisen pojat (2006)

Ihmisen pojat rating 3,84

28

The Fountain (2006)

Kaunis elokuva, jossa on se oma juttu...Kiehtovasti rakennettu kuvio, jonka hoksaa yhtenäiseksi vasta jälkipuoliskolla. Kokonaisuus jäi kuitenkin ainakin ensikatselukerralla kuitenkin jotenkin kaihertamaan.Onkohan tämä täälläkin pariin otteeseen kerrottu ja DVD-kotelon takakannessakin oleva elokuvan kuvaus ihan ohjaajan virallinen kanta? Itse miellän tämän kyllä hieman eri tavalla yhtenäiseksi yhden henkilön tarinaksi.PS. näin jälkikäteen WGB:n kommentin luettuani, voin todeta että juuri tätä ajoin takaa.

The Fountain rating 3,75

29

Kiitorata (1962)

Uniikki helmi. Armottoman, melankolisen kehän kiertävä kaunis tarina on kerrottu tavalla, joka sulkee sisäänsä merkityksiä tavalla, johon tavallinen elokuva ei pysty.Tässä elokuvassa ainoana tehosteena on valo joka hetken vangitsee. Ja valo todellakin tekee tehtävänsä. Tästä hyvätkin valokuvaajat voivat oppia.

Kiitorata rating 3,98

30

Johtolanka (1988)

Johtolanka rating 4,11

31

Paprika (2006)

Komppaan ajatuslapsen arvostelua.

Paprika rating 3,79

32

Waltz with Bashir (2008)

Dokumentaarisia piirteitä omaava animaatioelokuva, joka muistuttaa hieman The Thin Blue Line (Johtolanka) elokuvaa, ollen kuitenkin kerronnaltaan selkeästi laajempi animaation suoman vapauden vuoksi. Visuaalinen ilme ja äänimaailma onnistuvat luomaan vahvan tunnelman läpi koko elokuvan.

Waltz with Bashir rating 3,99

33

Kunniaton (2006)

Suosittelen lämpimästi kaikille, jotka arvostavat dialogipitoista luontevaa ja hieman komediallista draamaa loistavilla näyttelysuorituksilla. Jones on ilmiömäinen Capoten roolissa, eikä mittavasta sivuosien kavalkadistakaan löydy heikkouksia. Capoten elämänvaihetta seuraileva elokuva saattaa ensialkuun vaikuttaa turhan ärsyttävältä, mutta kannattaa jatkaa katsomista.

Kunniaton rating 3,32

34

Antichrist (2009)

Ehdottomasti yksi raskaimmista näkemistäni elokuvista, ahdistus on läsnä koko keston ajan, eikä tätä voi mitenkään väittää ennalta-arvattavaksi teokseksi. Muutamat "mystiset" katkelmat eivät itseasiassa oikein sovi tähän eivätkä tuo mitään lisäarvoa, toisaalta parissa kohdassa "kikkailu" on ihan jees. Jokatapauksessa ei mikään täydellinen elokuva mutta, ei varmastikaan jätä ketään kylmäksi.

Antichrist rating 3,50

35

Näkymättömät lapset rating 3,69

36

Tulikärpäsiä puutarhassa (2008)

Hieno vivahteikas elokuva, joka ei kaikkea selittele, eikä toisaalta turhaan mysterisoi. Ei mitään sataan kertaan nähtyä perhedraamaa, vaan loistaviin näyttelysuorituksiin pohjaavaa sanattomien viestien ja merkitysten juhlaa.

Tulikärpäsiä puutarhassa rating 3,04

37

Ei nimeä (2009)

Erittäin hyvä, toimiva ja koskettavakin draama joka on kiertänyt myös tuon alueen leffoille tyypilliset stereotypiat. +

Ei nimeä rating 3,70

38

Miesten vuoro (2010)

Elämää...

Miesten vuoro rating 3,85

39

Armadillo (2010)

Ehdottomasti katsomisen arvoinen dokumentti tanskalaisista Afganistanin rauhanturvaajista. Dokumentti on taitavasti leikattu ja kuvattu, tunnelma välittyy ja toisaalta tätä voisi erehtyä luulemaan elokuvaksi. Jos tätä pitää viihdetuotantoon verrata niin Generation Kill on lähimpänä, mutta itse en vertaisi. Dokkari näyttää hienosti rauhanturvaoperaation toivottomuuden ja tilanteen sekapäisyyden. Sodan kaaoksessa kaikki ei suju niin kuin elokuvissa. Länsimaiden roolista tässä ja vastaavissa operaatioissa voi olla monta mieltä, lopulta kaikki ovat häviäjiä, eikä "voittajaa" ole näköpiirissä. Mustavalkoiset kukkahattuidealistit välttäkööt, kuolema on läsnä.

Armadillo rating 3,96

40

Submarino (2010)

Submarino rating 3,69

41

Mary and Max (2009)

Mary and Max rating 3,87

42

Red Road (2006)

Elokuva alkaa todella lupaavasti. Kuvaus, visuaalinen tyyli ja tunnelma kolahtavat heti. Elokuva luo nuhjuisen realistisen uskottavan maailman, lähikuvilla ja kuvakulmilla pelataan kuitenkin taitavasti, eikä kliinistä jälkimakua synny. Elokuva kertoo yksinäisestä syrjään vetäytyvästä työkseen syrjäkuvien valvontakameroita seuraavasta naisesta, joka ei osaa iloita kuin muiden tunteista ja jota ei innosta oikein mikään. Työ näyttää olevan hänelle sekä rasite että valopilkku. Kaikkeen tähän on syynsä, joka ottaa aikansa ja työnsä.

Red Road rating 3,41

43

Don't Come Knocking (2005)

Todella onnistunut road movie-vivahteinen draama. Musiikit toimivat hienosti ja Sam Shepard tekee hienon roolityön. Kyllä tämä Paris, Texasin tasolle yltää, ja viihdyttävyydessä ohittaakin. +PS. Pääosissa ovat: Sam Shepard, Gabriel Mann, Sarah Polley, Jessica Lange, Tim Roth.

Don't Come Knocking rating 3,06

44

Looper (2012)

Looper rating 3,62

45

Ex Machina (2015)

Ex Machina rating 3,71

Profiilin tiedot

TOP-listat