stranger in this town

stranger in this town

Käyttäjä, 8 fania

Oma statistiikka: Elokuvien kommentit (394)

09.09.2019 klo 11:49

Toy Story 4

Legendaarinen lasten animaatio, josta aikuisetkin tykkäävät on päässyt kolmen erinomaisen elokuvan jälkeen neljänteen osaan. Kannattiko?

Toy story 4 jätti vähän niin ja näin maun elokuvasta lähtiessä. Se ei missään nimessä ollut huono, mutta ei mikään erinomainenkaan. Elokuvan ongelma on se, että aikaisemmat elokuvat ovat olleet niin onnistuneita, että odotukset ovat niin korkealla. Vuosien mittaan jälki ja grafiikka ovat niin kehittyneitä ettei siltä osin olla menty kuin parempaan suuntaan. Hahmot ovat kehittyneet sarjan jatkuvuuden myötä. Käsikirjoitus on järkevä. Kaikki sinänsä pelaa, mutta miksi elokuva ei ole erinomainen?

Ongelma on, että tämä neljäs osa on tehty jo ehkä liian aikuisempaan makuun kaikkine elämänlanka tarinoineen ja oppeineen. On yksinäisyys, kaveri, itsetunto asioita. Elokuvasta puuttuu teemoinen tietty kepeys vaikka sitäkin tapaa kovasti yritetään. Se ottaa liian vakavasti ja opettavaisesti kokonaistarinan. Nauroinko elokuvassa? Kerran. Pari kertaa hymyilytti. Lopussa yritetään väkisin nyyhkityttää katsojaa melkein onnistuen. Lapseni totesi, että meinasin itkeä lopussa eikä se isälläkään kaukana ollut, en ainakaan tunnusta.

Odotin fiksua ja viihdyttävää tarinaa. Elokuvassa on hetkensä ja käsikirjoitus sinänsä toimii joo, mutta hieman liian synkissä vesissä se etenee eikä viimekädessä ole kovin viihdyttävä tarina. Stuntmies king-kaboom on kiva viihdyttävä lisä hahmokalleriaan, muut tulokkaat ei niinkään, mutta buzz lightyearia olisin kaivannut lisää ja muuta sekalaista hassunhauskaa poppoota. Tämä nelososa on liian woodyn ja tämän lammaspaimen neidon bo-beebin elokuva.

Kyllä elokuva kannattaa katsoa, mutta älkää odattako suurta viihdepläjäystä ala aikaisemmat elokuvat ja jos olette pätkääkään herkkiksiä tai romantikkoja niin ottakaan nenäliinoja mukaan.

rating 60,000

30.07.2019 klo 21:08

I, Tonya

Mielenkiintoinen tositarina varsinkin kun muistaa 90-luvulta kyseisten kahden luistelijan taistelun kaikkine omituisuuksineen. Näyttelijät kautta linjan huippuvireessä. Tuli mieleen, että voisi hyvin olla useamman oscarin voittaja. Toisin taisi käydä. Marcot Robbien uran paras suoritus toistaiseksi.

rating 90,000

30.07.2019 klo 20:58

Spider-Man: Far From Home

Kokonaisuus on onnistunut. Toimintakohtaukset elokuvan heikoin puoli, kaikki muu toimiikin mainiosti. Vähän kyllästyttää jo tämä päättymätön marvel CGI-kohellus. Spiderman far from home on kuitenkin onnistuneimmasta päästä. Sympaattinen, huumorintajuinen ja viihdyttää sopivasti. Toimintakohtaukset ovat vähän suttua. Kyllä tämän katsoo ja ehkä hivenen homecomingia viihdyttävämpi?

rating 70,000

30.07.2019 klo 20:49

Lemmikkien salainen elämä 2

Elokuva hassuja kohtauksia, jotka vain vaivoin muodostavat oikean tarinan. Käsikirjoutus takeltelee, silti aika viihdyttävä saavuttamatta ensimmäisen elokuvan fiksua keveyttä

rating 60,000

30.07.2019 klo 20:46

Solo: A Star Wars Story

Ihan kiva, hivenen pikkunätti, mutta viihdyttävä osa ja the last jediä huomattavasti antoisampi elokuva. Toivoisin silti kuitenkin, että kun uusia star wars-elokuvia tehdään niin käsikirjoituksen on oltava tarpeeksi hyviä, että niitä kannattaa tehdä.

rating 70,000

30.07.2019 klo 20:40

Star Wars: The Last Jedi

Tylsä elokuva eikä anna oikein mitään koko saagaa ajatellen. Liian vähän toimintaa

rating 40,000

15.03.2019 klo 19:33

Aurora

inhimillinen, hauska, viihdyttävä, älykäs ja hyvää sanomaa sisältävä kotimainen elokuva, jossa on kaikki palaset kohdillaan.

Kaikki näyttelijät tekevät roolinsa hienosti. Erityisesti tietysti pääosan Mimosa Willamo. Pääseepä Miitta Sorvali kerrankin revittelemään kunnolla vanhuksen roolissa. Oona Airola on nyt vaan ihana vaikka pelkästään seisoisi hiljaa paikallaan puhumatta sanaakaan. Musiikki osui kohtauksien kanssa erityisen hyvin maaliin.

Iihmettelen, ettei vetänyt enempää katsojia elokuviin.

rating 80,000

07.02.2019 klo 11:23

Bohemian Rhapsody

Hyvä ja viihdyttävä elokuva. Jokaisen Queen fanin nähtävä ja viihdyttää varmasti vaikka ei niin fanikaan olisikaan. Rami Malek on loistava Freddienä eikä muutkaan näyttelijät huonoja ole. Ihmettelen suuresti, jos parhaan miespääosan oscar menee jollekin muulle kuin Malekille!

Elokuva ei ole täydellinen, hiukan asioita on muutettu elokuvallisempaan muotoon ja ajallisesti kaikki ei ihan täsmää, mutta elokuvaelämystä se ei haittaa. Queenin musiikki on tietysti isona osana tarinaa ja sehän toimii aina. Tietysti se kuulostaa elokuvateatterissa piirun verran paremmalta kuin kotioloissa ja siksi ehkä annoinkin täydet viisi tähteä, mutta oli elokuva muutenkin mielestäni erinomainen.

Elokuva ei koko queenin tarinaa kerro eikä edes Freddien kuolemaan saakka vaan kertoo tarinan live aid 85 keikkaan saakka, mikä sinänsä oli merkityksellinen ja hieno tapahtuma. Mielenkiintoista olisi tietää, millainen elokuvasta olisi tullut, jos sitä olisi jatkettu esim. Freddien kuolemaan asti. Show must go on ja onhan se.

Niin tai näin elokuva on viihdyttävä tarina yhdestä maailman legendaarisimmista rock-bändeistä ja kertoo sitä isolta osin bändin solistin kautta, vaikka muutkin bändin jäsenet saavat osansa jääden kuitenkin sivurooleihin. Elokuva ei ole täydellinen, mutta nyt tässä hetkessä minulle se oli! Siksi

rating 100,000

28.01.2019 klo 23:46

Iron Sky: The Coming Race

Valitettavasti huono elokuva! Aikanaan odotin kovasti Iron sky elokuvaa, koska eihän natsit kuussa idea voi epäonnistua. Noh ei Iron sky häävi elokuva ollut, mutta jotenkin pysyi jaloillaan.

Nyt sitten kakkososa tuli vuosien odottelun jälkeen ja elokuva ei osu maaliinsa juuri missään. Tiivistäisinkin ongelman peräpenkin miehen toteamukseen kun elokuvaa oli noin 25 minuuttia tullut, että mitä tässä oikein katsotaan, mikä on elokuvan idea. Noh onhan elokuvassa juonikin, mutta hiukan sekava kokonaisuus on kuitenkin kyseessä enkä sitä tässä nyt lähde toistamaan. Elokuvan suurin ongelma on kuitenkin ehkä se kun komediana se ei oikein naurata (naurahdin kerran myönnettäköön), jännitystä elokuvassa ei ole minkäänlaista, draaman syviä tasoja se ei saavuta eikä efektitkään niin upeita ole. Ensimmäisessä elokuvassa oli melkeimpä paremmat efektit vaikka budjetti huomattavasti pienempi. En tiedä mitä elokuvantekoprosessin aikana on tapahtunut, mutta kovinkaan hedelmällisiä asioita ei valkokankaalle ole osunut. Sääli. Ei se vaan riitä, että tehdään efektejä elokuvaan, jos ei ole muuta annettavaa. Näyttelijöissä ei vikaa ole, he onnistuvat siinä mitä onnistumista ylipäätään on jäljellä.

Elokuva oli toiseksi huonoin elokuvateatterissa ikinä näkemistäni elokuvista. Voi nyyh kun on vesitetty hyvä idea surkealla toteutuksella. Ottaa päähän, ei voi muuta sanoa. Päätetään kommentointi nyt yhteen positiiviseen asiaan. Se on Kekkonen, joka piipahtaa elokuvassa heittämässä legendaarisen kommentin.

rating 20,000

21.01.2019 klo 13:01

The Mule

Mikäli the mule on Clintin viimeinen pääosarooli tällä planeetella, ei se ole huono!

Elokuvan teemaksi nousee ja se nostetaan vähän alleviimaamallakin perhe ja sen tärkeys elämässä. Muuten elokuvalla ei isompaa sanomaa ole ja se vaikuttaa ikäänkuin Gran Torinon jatko-osalta vaikka rooli, aika ja paikka on eri. Valitettavasti The Mule ei ole niin nerokas kyhäelmä kuin Gran Torino. The Mule on myös aika vakava elokuva vaikkakin pätkiä mustaa huumoria löytyy lähinnä vanhan miehen ja nykyajan kohdatessa kuin myös vaarin ja latino-criminaalien maailmojen kohdatessa. Sivuosahahmot jäävät myös minimalistisen pintapuolisiksi eivätkä kiinnosta. Siten myös jännitys jää elokuvassa vähäiseksi.

The Mule on ehdottomasti näyttelijä Clintin elokuva. Hienoa tutun turvallista Clintiä oli pääosan suoritus. Sitä katsoessa tuli itselle ajoittain pala kurkkuun kun tajusi noin hienon näyttelijä/tuottaja/ohjaajan elävänsä elämänsä ehtoopuolta ja katsoessa ehkä miehen viimeistä pääosaa. Viime viikolla katsoin Hyvät, pahat ja rumat, jossa Clint nuori mies ja nyt The Mulessa vanha. Clint on tarjonnut kosolti hienoa leffoja ja rooleja joiden kanssa on kasvanut lapsesta nyt jo keski-ikäiseksi. Kiitos! Hieno mies. Elokuvasta lähtiessä myös yleisö oli hiirenhiljaa. Tekiköhän elokuva suuremmankin vaikutuksen yleisöön vai mistä lie olleen kysymys?

rating 70,000

21.01.2019 klo 12:19

Mission: Impossible - Fallout

Taattua MIB-laatua! Ghost Protocollista lentoon lähtenyt sarja on viety koko ajan aina pidemmälle mielikuvituksellisella massiivisella toiminnallaan eikä falloutia pidemmälle varmaankaan toimintaa voi enää näyttävyydessä viedä. Elokuva oli hiukan liian pitkäksi venytetty, muuten elokuvassa ei mitään negatiivista olekaan.

Elokuva-sarjan osia on vaikea laittaa paremmuusjärjestykseen, mutta kyllä nämä kolme viimeisintä ghost protogollista eteenpäin ovat parhaimpia.

rating 80,000

27.12.2018 klo 19:49

The Grinch

Ihan toimiva joulumielelle saava animaatio. Animoitu hyvin, hyvin tuotettu, laadukasta Illumination animaatiota. Käsikirjoitus varsin yksinkertainen, mutta kokonaisuus toimii kuitenkin niin lapsi kuin aikuis-katsojallekin.

rating 80,000

27.12.2018 klo 18:35

Gone Girl

Paras näkemäni elokuva pitkään aikaan. Hienosti rakennettu ja toteutettu tarina.

rating 100,000

26.09.2018 klo 21:38

Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja

Erittäin elämänmakuinen elokuva, joka on täynnä tunnetta, asiaa unohtamatta! Selittelemättä täydet viisi tähteä.

rating 100,000

27.08.2018 klo 16:57

BlacKkKlansman

Rankasta aiheesta varsin kepeä elokuva. Elokuva toimii joka osa-alueella. Yllättävän viihdyttävä, odotin ehkä enemmän paatoksellista saarnaamista mitä loppujenlopuksi olikaan.

Elokuva on täynnä mainioita repliikkejä. Mainioita hahmoja, loistavaa näyttelemistä ja elokuvan musiikki jäi mieleen onnistuneena.

John David Washington on erimomainen ja toivottavasti saa jatkossa lisää hyviä rooleja. Adam Driver on ok, Topher Grace tekee roolinsa hyvin ja kiva nähdä 70's shown kiltti mies vähän tuhmemmassakin roolissa. Jasper Pääkkönen onnistuu roolissaan pahana klaanilaisena ja hänen roolinsa on varsin iso. Mahtaako olla screeniajaltaan peräti kolmanneksi isoin rooli koko leffassa? Atkinsson on mainio pähkähulluna syrjäänjääneenä klaanivaimona ja Paul Walter Hauserin esittämä Ivanhoe saa eleillään, ilmeillään ja äänillään nauramaan ääneen useampaankin kertaan. Reilu kaksituntinen leffa kantaa loppuun asti ilman isompia tylsyyskohtauksia. Se on aina hyvän elokuvan merkki. Lopun dokumenttiosuus veti leffateatterin hiljaiseksi. Ihminen ei tunnu oppivan virheistään mitään. Uskoisin rainan olevan vuoden 2018 parhaimpia elokuvia.

rating 80,000

27.08.2018 klo 16:35

Ainoat oikeat

Oli mennyt ihan ohi tämä elokuva tai se ei aikanaan ole kiinnostanut kun ollut elokuvissa tai aikaisemmin telkkarissa. Eilen puolivahingossa jäin televisiota katsomaan ja leffa tuli, yllätti se positiivisesti.

Kiva romanttinen komedia, jossa hyvä tuuli säilyy loppuun asti. Kiva oli pitkästä aikaa nähdä Reiniltä rooli, josta ei tule Vares mieleen. Anna-Maija Tuokosta olen aina pitänyt vaikka nähnyt häneltä vain pienempiä sivuosia. Tässä on hänellä päärooli ja sen hän tekee todella hyvin. Inka Kallenin hahmo on mainio suorasukaisuudessaan. Hiukan on erilainen rooli mitä kotikadussa. Keskivertoa parempi kotimainen komedia!

rating 70,000

16.07.2018 klo 20:35

15:17 Pariisiin

Toivottavasti ei jää neron, joka tunnetaan nimeltä Clint Eastwood viimeiseksi elokuvaksi. Elokuva on niin huono. Elokuvassa toimii ensimmäinen vartti ja viimeinen vartti. Muuten elokuva on tyhjänpäiväistä väkisinväännettyä kasvukertomusta, joka ei kiinnosta.

rating 20,000

16.07.2018 klo 20:29

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Elokuvassa ei ole juuri mitään vikaan, mutta silti se tuntuu hivenen jo ennen nähdyltä ja koetulta. En myöskään pidä, että elokuva loppuu niinkuin se nyt loppuu.

Jokainen näyttelijä on erinomainen roolissaan. Erityisesti Woody Harrelsonin hahmosta pidin. Elokuvassa on karusta aiheestaan huolimatta paljon lämpöä, huumoria, hyvää läppää ja se eteneekin salakavalasti, vaikka välillä tuntuu polkevan paikallaan. Osin se johtuu ehkä siitä, että elokuva tuo liikaa mieleen Coenin elokuvat. Elokuva on hyvin tyypillinen academy awards suosikki enkä ihmettele yhtään McDormandin ja Sam Rockwellin saamia pokaaleita. Elokuva mustan huumorin ystävälle.

rating 80,000

16.07.2018 klo 20:06

Game Night

Innolla lainaamaan elokuvaa kun ilmestyi dvd:lle. Elokuvakierros meni vähän ohi. Etukäteen ajateltuna mielenkiintoinen juoni ja hyvät näyttelijät. Valitettavasti elokuva oli pieni pettymys. Paikoin hyvää huumoria ja läppääkin, mutta monet kohtaukset hukataan vähän kesken kun ne olisi loppuun saakka vietynä voineet olla silkkaa neroutta.

Sinänsä elokuva on niukasti keskivertoa parempi komedia eikä sisällöltään ihan huttua, jos ajatellaan viimevuosien hollywood-komediaa. Mikään ääneen naurattaja game night ei kuitenkaan ole.

rating 60,000

05.06.2018 klo 13:38

The Commuter

Viihdyttävä jännäri nonstop ja taken hengessä. Jos pidät niistä niin todennäköisesti pidät tästäkin.

rating 60,000

05.06.2018 klo 13:22

Solsidan

Pikkunätti hyvänmielen elokuva. Odotin paljon enemmän kun sarja oli niin laadukas.

rating 70,000

05.06.2018 klo 13:09

Armomurhaaja

Lähes täydellinen elokuva! Omaperäisintä kotimaista elokuvaa sitten mustan jään.

Elokuva osuu maaliin melkein joka sektorilla. Harmi, ettei tätä ole tehty isommalla budjetilla, koska tässä olisi ollut kansainvälisestikin ainesta. Käsikirjoitusta olisi hivenen voinut hioa, mutta joskus yksinkertainen ja helppo vaan toimii. Matti Onnismaa on loistava karun kylmänä traumaattisen ahdistuksen piinaamana oikeudenjakana. Myös muut näyttelijät olivat hyviä ja kiva oli nähdä pienessä sivuosassa Sir Elwoodin hiljaisten värien solisti Juha Lehti. Kaverihan osaa näytellä. Ilari Johanssonkin oli mainio. Juuri kukaan tässä elokuvassa ei ole kiva tai mukava, mutta sielua henkilöissä löytyy, synkkää tai synkempää. Mikään hyvänmielen elokuva ei siis ole odotettavissa, mutta jo kannen perusteella niin voi jo päätelläkin. Monia ajankohtaisiakin inhimillisiä teemoja elokuvassa ainakin sivutaan.

Mustanpuhuva hyvä elokuva kaikenkaikkiaan!

rating 90,000

16.03.2018 klo 14:16

Ikitie

Mielenkiintoinen tarina, joka ansaitsee filmatisoinnin. Toteutus suht pätevää, mutta ei nouse klassikoiden sarjaan. Pääosaparin kemia ei oikein kohtaa ja ahdistus ja pelon tunne on pitkälti liian näennäistä. Puvustus ja lavastus on hyvää. Näytteleminenkin suurelta osin. Ei kuitenkaan Korpelankaan parhaimpia rooleja. Hannu-Pekka Björkman konnan roolissa onnistuu ja voi minun puolestani tehdä niitä lisääkin. Tanskalaisen naisnäyttelijän ottoa pääosanaisen rooliin en ihan ymmärrä eikä hänen ja Korpelan kemiat oikein mielestäni kohtaa. Markkinointimielessä tietysti hyvä valinta, mutta noh nää on vähänmakuasioita. Hyvä elokuva, josta odotin kuitenkin klassikkoa mitä siitä ei tullut!

rating 70,000

16.03.2018 klo 14:02

Baby Driver

Tosi vaikea elokuva arvostella. Niin paljon hyvää, mutta!

Tarinahan ei lopulta mikään kaksinen ole, mutta siinä on mahtavia autoilu ja toimintakohtauksia. Elokuvan musiikki sopii tyyliin ja se on hyvää. Näyttelijät tekevät työnsä hyvin ei siinä mitään. Elokuva on mielestäni onnistuneimpia ja osin (leikkaus/musiikki) omintakeisimpia toimintaelokuvia vuosiin, silti siitä jäi olo, että ei ihan anna mitä alku lupaa. Suurin syy latteuteen on tarina itse. Katsomisen arvoinen on ja toimintakohtaukset toisenkin kerran. Noh, kallistuisin kuitenkin enemmän hyvän puolelle.

rating 80,000

16.03.2018 klo 13:50

Yösyöttö

Kiva, hauska ja viihdyttävä elokuva aiheesta, josta ei kauheasti elokuvia ole tehty. Kirjaa en ole lukenut, mutta monet ovat kehuneet. Sen suhteen siis minulla ei ollut ennakko-odotuksia, tosin pari lupaavaa traileria olin nähnyt.

Elokuva soljui kivasti eteenpäin kokoajan eikä tylsiä hetkiä juuri ollut. Kaikki näyttelijät tekivät roolinsa hyvin. Hivenen leffa kärsi siitä, että se oli tehty niin kokoperheen pikkunätiksi komediaksi. Voi olla hyväkin valinta sinänsä, mutta itse olisin vähän ronskimpaa otetta ja nainen mies roolimallien ja yhteiskunnan normien vastakkainasettelua kaivannut, sillä nyt siihen olisi ollut kerrankin kunnon tilaisuus. No elämme metoo-aikaa, joten näin nyt. Joskus toivoisin jonkun tekevän kunnon revittelykomedian, jossa pilkattaisiin kunnolla vanhoja sukupuolirooli, ammatti ja yhteiskunnan normeja jne. Petteri Summaselle antaisin seuraavan pääosajussin suorituksestaan tässä elokuvassa. Yösyöttö on onnistunut hyvänmielen elokuva perheen sunnuntaipäivään hyvän naposteltavan kanssa.

rating 70,000

24.02.2018 klo 11:48

Kuudes kerta

Elokuvan ainoa hyvä asia on pääosakaksikko. Aina niin ihana, osaava ja muutenkin paras Pihla Viitala ja komeasti osaava Antti Luusuaniemi.

rating 40,000

24.02.2018 klo 11:29

Masterminds

Mitäänsanomaton eikä kovin hauska elokuva. Oli saanut hyviä arvosteluita, mutta ei lunastanut niitä. Kerran katsoo, mutta toisesta kerrasta en olekaan enää niin varma.

rating 40,000

24.02.2018 klo 11:23

Elle

Elokuva, jonka alku lupaa hyvää, älykästä psykologista jännäriä, mutta lässähtääkin perverssion ympärillä pyöriväksi lässyttelyksi. En oikein ymmärrä miksi elokuva saanut niin hyviö arvosteluita.

rating 50,000

25.01.2018 klo 16:48

Itse ilkimys 3

Viihdyttävä ja hauska pätkä. 80-luvun jutut ja hyvä musa toimivat kivasti.

rating 80,000

25.01.2018 klo 16:41

Rogue One: A Star Wars Story

Tarina ei kaksinen ole, mutta toteutus toimii aika hyvin. Hienot taistelukohtaukset ja Felicity Jones miellyttävät silmää ja korvaa.

rating 70,000

25.01.2018 klo 16:37

Perkele II - Kuvia Suomesta

Ihan kiva ajankuvaus satavuotiaasta Suomesta.

rating 60,000

25.01.2018 klo 16:35

Suburra

Ensimmäinen Italialainen elokuva, josta voin sanoa pitäneeni.

Jos prutaalia raakuutta olisi ollut vähemmän ja se olisi kuvattu vähän kesymmin, olisi voinut olla lähes täydellinen elokuva.

rating 80,000

25.01.2018 klo 16:29

Tappajan näköinen mies

Tässä olisi enemmän aineksia kansainvälisen suosion leffa-sarjaksi kuin Vareksista!

Elokuva toimi lopulta aika hyvin, vaikka ensimmäiset parikymmentä minuuttia oli aika hyppimistä ja leikkaus ärsyttävän töksähtelevää. Sitten kun leffa lähti käyntiin niin sehän toimi kuin dieselveturi. Kaikki tekevät roolinsa hyvin ja Suosalon hahmo tuo viihdyttävää verbaliikkaa muuten varsin synkkään tarinaan. Hassua on se, että Venäläisiä näyttelee aina samat Suomalaiset näyttelijät, hyvin tosin. Mietein miten hyvää jälkeä oisi saatu aikaan, jos budjetti olisi ollut kansainvälistä luokkaa tai edes hitusen isompi. Pienellä hiomisella, paremmalla leikkauksella ja suuremmalla budjetilla olis tullut huippu elokuva.
Vois katsoo toisenkin Kärppä tarinan.

rating 60,000

19.11.2017 klo 21:22

Sabotage

Synkkä ja raaka! Parhaimpia Arskan leffoja vuosiin.

rating 60,000

19.11.2017 klo 21:19

Security

Kiva pikkunätti toimintapläjäys ympäristössä, jossa ei niin hirveästi ole toimintapläjäyksiä tehty ainakaan miesmuistiin. Banderas hoitaa sen mitä hoidettavissa on!

rating 60,000

19.11.2017 klo 21:15

Paha pukki 2

Räävitöntä, viinanhuuruista alapäähuumoria, joka toimii ensimmäiset nelkytäprosenttia, sitten siihen turtuu kun ei elokuvassa juuri muuta ole. Juonikin olisi ollut ihan kiva. Elokuvan pystyy kuitenkin katsomaan loppuun asti ainakin parin joulutotin jälkeen.

rating 40,000

02.09.2017 klo 00:21

Autot 3

Enemmän ehkä aikuisten kuin lasten elokuva. Havaintojen perusteella liian syvällinen ja tylsä lapsille ainakin pienemmille. Elokuvana oli hyvä.

rating 80,000

02.09.2017 klo 00:10

Napapiirin sankarit 3

Mahdollisesti jopa sarjan paras osa! Kuinkahan monta elokuvaa maailmassa on onnistunut jatko-osassa alkuperäistä paremmin? Vieläpä elokuvasarjan kolmannessa osassaan. Ei niitä kovin paljoa ole.

Napapiirin sankarit kolmonen on hauskin, viihdyttävin ja sanomaltaan onnistunein. Kaikki kolme elokuvaa ovat erilaisia, vaikkapa samasta parista ystävineen kertovatkin. Tämä kolmas on mielestäni hyväntuulisin. Elokuvan maisemat ovat kauniita, hyvin valittu musiikki, näyttelijät sivuosia myöten tekevät hienoa työtä ja käsikirjoituskin toimii pääpiirteittäin ainoastaan pikku-Mikon hahmolle ei oltu oikein järkevää tekemistä saatu kirjoitettua ja hänen roolinsa jäi tässä elokuvassa lopulta varsin turhaksi. Aikaisemminhan hänellä on tarinan kannalta ollut selkeämpi rooli. Noh eihän Ketonen tarvii juuri mitään, kun pelkkä läsnäolo saa hymyn katsojan huulille hyvässä mielessä. Elokuvan huumori on aikaisempia osia ehkä suorempaa, eikä ihan niin mustaa mutta toimii. Elokuva nauratti enemmän ääneen kuin aikaisemmat.Pari kohtausta jää hivenen torsoksi ja niiden pidemmälle vienti olisi ollut herkullista, mutta nää on niitä makuasioita. Komediana elokuva on hauska, niinkuin komedian pitääkin. Draamaa ja sanomaakin saadaan sopivasti mukaan. Loppukin ok!

Näinä vaikeina, itsekeskeisinä ja ahneuden aikoina tällaisia fiksuja hyväntuulen elokuvia tarvitaan. Kiitos tekijöille!

rating 90,000

29.08.2017 klo 23:21

T2 Trainspotting

Miksi tehty? Epämääräistä häröilyä, jossa ei kunnon juonta. Ykkösosa oli aikanaan hyvä, mutta tän olis voinut jättää tekemättä.

rating 30,000

29.08.2017 klo 23:03

Luokkakokous 2 - Polttarit

Parasta elokuvassa on making off -dokkari.

rating 20,000

24.07.2017 klo 20:56

Dunkirk

Hirveän vaikea elokuva arvostella tai edes kommentoida. Elokuva on toisaalta hyvä, toisaalta liian kliininen ja paikoitellen naivikin. Kuvaus ja äänimaailma on upeaa hyvin elokuvaan sopivaa. Elokuvassa on vaikuttava alku ja muutenkin paikoitellen painostava tunnelma. Painostava istuintakin puristava tunnelma hukkuu kuitenkin elokuvan edetessä kuten sen vaikuttavuus yleensäkin. Kolmessa tasossa lopulta yhteen yhteiseen paikkaan nivoutuen tarina saattaa olla joillekin paikoin hankala seurattava, mutta ei se ainakaan allekirjoittanutta häirinnyt. Vähäinen dialogi tuntui kyllä osaa katsojista häiritsevän kuulemma. Parasta elokuvassa mielestäni on lentokohtaukset taisteluineen, jotka ovat sangen realistisia ja kauniita. Elokuvan paras puoli on, ettei siinä ole liikaa vihreä/sininen seinä mitä näitä tietokone efektihuttuhommia nyt onkaan, vaan kohtauksissa on sangen realistinen tunnelma. Toisaalta taasen vaikkapa troolarissa nousuvettä odottavassa kohtauksessa hukataan täysin uskottavuus, vaikka kohtaus aluksi alkaakin lupaavasti. Samaten rannat ovat liian siistejä. Missä on ruumiit ja tuhoutunut kalusto? Tämä häiritsi pahasti ainakin allekirjoittaneen tunnelmaa. Myös sodan verettömyys saattoi vaikuttaa näin jälkeenpäin ajatellen tunnelmaan, mutta elokuvaa seuratessani en sitä niinkään ajatellut, toisaalta niitä ruumiita ja tuhoutunutta kalustoa kyllä kaipasin.

Dunkirk ei lunastanut odotuksia. Viimevuoden Hacksaw ridge oli vaikuttavampi teos. Dunkirk oli kuitenkin ilman muuta katsottava teos, jossa oli herkulliset hetkensä ja lentokohtauksien realistisuudesta pidin. Äänimaailma ja musiikki sopi kohtauksiin hyvin eikä näyttelijöissäkään vikaa ollut. Ei Dunkirk mennyt sotaelokuvien top10, mutta sinne top 20 saattoi nippanappa mennä? Toistot kertovat miten hyvä Dunkirk oli tai toisaalta oliko? Aika näyttää sen.

rating 70,000

19.07.2017 klo 11:53

Sotahevonen

Aivan liian kesy ja kiltti. Ihan kuin ala-asteikäisille tehty elokuva varsin karuista oloista. Tarinana hieno, mutta toteutus olisi voinut olla ronskimpi.

rating 60,000

19.07.2017 klo 11:45

Vakoojien silta

Jälleen kerran laadukas taidonnäyte Spielbergiltä ja Hanksilta. Esittää asian sopivan viihdyttävästi, mutta asian vakavuutta unohtamatta. Etukäteen pelkäsin elokuvan olevan mielenkiintoisesta tositapauksesta huolimatta raskas ja pitkäveteinen, mutta sitä se ei ollut missään vaiheessa. Spielberg on edelleen ohjaajien ykkösluokkaa ellei jopa se ykkönen. Hanks on niinikään ollut pitkään laatudraaman ykkösnäyttelijöitä eikä petä taaskaan.

rating 80,000

24.06.2017 klo 15:31

Lego elokuva

Hirveää kuraa! Sekava kohellus, jossa ei ole päätä eikä häntää. Ei mikään lastenelokuva.

rating 20,000

24.06.2017 klo 15:28

Nuotin vierestä

Pikkunätti elokuva. tv-elokuvamainen, sopii joksikin maanantai-illan arjen harmaan lieventäjäksi.

rating 40,000

03.06.2017 klo 11:00

Tarzanin legenda

Ihan toimiva seikkailuelokuva, jossa erikoistehosteet tukevat tarinaa eikä päinvastoin. Käsikirjoitus on yksinkertainen, mutta toisaalta se on selkeä ja siitä on hyvä lähteä kuljettamaan tarinaa eteenpäin, jos elokuvia tulee lisää. Pääosan esittäjässä ei hirveästi karismaa ole (naiset voivat olla muuta mieltä?) ja Margot Robbie on hyvä Jane, mutta onko liian kaunis, rohkea ja itsenäinen 1800-luvun kaunottareksi? Christoph Waltz tekee konnan roolin kuten muutkin roolit viimevuosien aikana eli hyvin, mutta ei mieleenpainuvasti. Ei nähty Hans Landan roolin tasolle pääsevää tai ylittävää suoritusta vieläkään. Todennäköisesti silti paras konnien esittäjä, mitä Hollywoodilla on tarjota tällä hetkellä. Tarzanin legenda on itsenäinen elokuva, jota ei oikein voi eikä kannata verrata vanhempiin mustavalko-Tarzaneihin. Se toimii viihdyttävänä arjesta irroittajana kuten elokuvien kuuluukin sortumatta liialliseen efektivyöryyn. Mielestäni yksi parhaista seikkailuelokuvista viimevuosilta. Mielenkiinnolla odotan tuleeko jatkoa vai ei?

rating 70,000

16.05.2017 klo 11:05

King Arthur: Legend of the Sword

Kallis tehosteähkyä tulvillaan oleva elokuva, joka ei oikein säily ehjänä kokonaisuutena. Ohjaajalleen hyvin tyypillinen kerrontatapa nopeine leikkauksineen. Homma vaan olisi tarvinnut tiivistämistä, liikaa turhia otoksia ja sivuhenkilöt eivät oikein herätä mitään mielenkiintoa. Yksi tähti elokuvan mielenkiintoiselle musiikille ja toinen tähti jaetaan siten, että puolikas tähti Jude Lawn jälleen kerran hyvälle roolityölle ja toinen puolikas David Beckhamin ottamiselle mukaan elokuvaan pieneen rooliin tosin.

rating 40,000

19.12.2016 klo 11:18

The Voices

Kohtalaisen hyvä, pikkunätti, mustaa komediaa sisältävä jännäri lapsuudessa traumatisoituneesta skitsofreenikosta, jota Ryan Reynolds näyttelee. Leffa onnistuu viihdyttämään, vaikka ei ihan täysosuma olekaan. Harvinaisen hyvin onnistuu kuvaamaan paranoidista maailmaa, vaikka harvat paranoijasta kärsivät tappavat ketään. Ryan Reynolds on mielestäni hyvä näyttelijä, jolla ei kuitenkaan montaa onnistunutta elokuvaa olekaan. The voices menee kärkikastiin hänen näyttelemistä elokuvista ja myös roolisuorituksena hänen parhaimpiaan.

rating 80,000

09.12.2016 klo 18:01

Hacksaw Ridge - aseeton sotilas

Mielenkiintoinen tositarina! Vähän erilainen sotaelokuva ja silti täyttä asiaa. Taistelukohtaukset tehty hyvin. Tarina muutenkin soljui kivasti eteenpäin eikä uskottavuus mennyt tai liiallinen sentimentaalisuuden korostus lyönyt vasten kasvoja. Tässäkin elokuvassa elokuvan loppu oli mielestäni heikosti saatettu maaliin. Yleinen ongelma nykyelokuvissa. Loppua venutettiin hivenen liiaksi ja sitten se lyötiin yhtäkkiä eteen. Voiko näin olla? En tiedä, jokin siinä vähän häiritsi. Näyttelijätyö oli erinomaista, mutta Vince Vaughnin oleminen taistelutantereella hivenen pisti silmään. Silloin kun luodit vinkuu suojaudutaan ei nousta poterosta katsomaan mitä tapahtuu. En ole sodassa ollut, mutta jotenkin se pisti silmään. Myös taistelun lopun lähes sliipattu ulkokuori pisti hivenen silmään. Muuten hänenkin roolityönsä oli laadukasta. Ohjaus, kuvaus, leikkaus, käsikirjoitus oli hyvää. Mel Gibson on hyvä näyttelijä ja osaa ohjatakin. Kyllä tämä kun olimme sotilaita -elokuvan voittaa reippaasti. Harvoin sotaelokussa on myös niin jumalaisen kaunista naista sivuosassa, mitä Teresa Palmer on. Ei Hacksaw ridge varmaankaan vuoden paras elokuva ole, mutta ehkä vuoden paras sotadraama elokuva se on ja ihan varmasti se muutaman oscar-ehdokkuuden saa.

rating 80,000

30.11.2016 klo 23:52

Poliisit

Ei mikään hyvänmielenelokuva! Karun realistinen kuvaus jenkkipoliisien arjesta iloineen ja suruineen. Pääosakaksikko tekee hienoa työtä.

rating 80,000

Edellinen sivu | 1 2 3 4 5 6 7 8 | Seuraava sivu

Profiilin tiedot

TOP-listat