shinji

shinji

Käyttäjä, 6 fania

Suosikki kauhut/trillerit

1

Manaaja (1973)

Elokuvan tekovuoden huomioon ottaen tehosteet on tietenkin kuluneita, eikä tämä mitenkään erityisen pelottava ole, mutta tunnelmaa on sitäkin enemmän. Musiikki on todella hyvää, tietyt kohtaukset jäävät mieleen pitkäksi aikaa, esim hämähäkkikävely. Näyttelijät on kaikki hyviä, mutta Regania riivannut demoni jätettiin aika tylsälle tasolle, lisäksi demonin ääni oli jotenkin huvittava, ei yhtään sopiva hahmoonsa. Parhaimman roolisuorituksen tekee mielestäni Jason Miller Karrasina, hahmo oli inhimillinen. Juoni kiinnostaa koko kestonsa ajan, loppu on myös hyvä olematta liian iloinen. Kokonaisuudessaan tämä on parempi kuin suurin osa uudemmista kauhuleffoista. Ansaitsee neljä tähteä.

Manaaja rating 3,69

2

Amerikan psyko (2000)

Jos tajuaa ottaa Amerikan Psykon mustana komediana niin ei varmasti pety. Jos taas yrittää ottaa tämän liian vakavasti niin varmasti on huono ja outo leffa. Christian Bale tekee todella hyvän ja moniulotteisen roolisuorituksen, luultavasti ehkä parhaimman urallaan, tämän elokuvan myötä aloin arvostaa Balea enemmän näyttelijänä. Bret Easton Ellisin kirjaa en ole lukenut, tämä on kuulemma siitä aika kesy versio, joten en osaa vertailla näitä keskenään. Yksinäisyyden tunnelmassa ja pinnallisuudessa on mielestäni onnistuttu hyvin, välillä tuntui vähän ahdistavaltakin, ja Bateman on ärsytystä että sääliä herättävä hahmo. Haluaisin antaa neljä tähteä mutta loppu on mielestäni niin outo ja tylsä että pitää tyytyä 3½ tähteen.

Amerikan psyko rating 3,46

3

Reservoir Dogs (1992)

Harvoja Tarantinon elokuvia joista pidän. Juoni on yksinkertainen mutta hyvin tehty, leffaa ei ole turhaan venytetty (kidutuskohtaus tosin oli täysin turha) ja parhaimmat roolisuoritukset teki Steve Buscemi ja Tim Roth. Myös Harvey Keitel ja Chris Penn saavat plussaa.Kuitenkin tässäkin on Tarantinon elokuville tyypillistä, vähän korniakin machoilua, enkä yhtään pitänyt Michael Madsenista - hän ei mielestäni sopinut rooliinsa ollenkaan. Loppu on sinällään hyvä, toisaalta taas aika helppo ratkaisu, en osaa sanoa antaisinko lopusta plussaa vai miinusta, mutta kokonaisuudessaan elokuva ansaitsee 3½ - 4tähteä.

Reservoir Dogs rating 4,25

4

The Shining - Hohto (1980)

Ei tämä pelottava ole, mutta jännittävä ja kiinnostava, myös omituisessa tunnelmassa on onnistuttu todella hyvin. Jack Nicholson on täydellinen roolissaan ja hän kannatteleekin koko elokuvaa muiden näyttelijöiden ollessa aika huonoja - Shelley Duvall ylinäyttelee pahasti, Danny Lloyd tekee ikäisekseen ihan hyvän suorituksen, mutta on parempiakin nähty. Scatman Crothersin hahmoa olisi voinut olla mukana enemmänkin. Omaan makuuni miinusta saa hahmojen pinnallisuus, mihinkään ei oikein syvennytä, Jack Torrance vain sekoaa ilman selityksiä, kestoon nähden tapahtumien syitäkin olisi voitu jotenkin pohjustaa enemmän. Hohto on klassikko genressään, mutta ehkä kuitenkin hieman yliarvostettu. 3½ - 4 tähteä.

The Shining - Hohto rating 4,15

5

The Blair Witch Project (1999)

En ole kauhuelokuvien ystävä, mutta tämä on genressään hyvällä tavalla erottuva. Riippuu mikä ketäkin pelottaa, itseäni ei kiinnosta eikä pelota ihmisten silpominen tai erilaiset kameran eteen heitetyt murhaajat moottorisahojen kanssa, joten tämä on minun mielestäni ehkä paras kauhuelokuva mitä on tehty. Jos on yhtään mielikuvitusta niin tämä on todella ahdistava ja jännittävä. Jos taas tarvitsee paljon tehosteita, veren lentämistä ja helppoja selityksiä ei luultavasti saa mitään irti. Onneksi leffassa ei edes lopussa sorruta näyttämään mitään hirviöitä vaan koko juttu pidetään häiritsevän salaperäisenä. Neljä tähteä.

The Blair Witch Project rating 3,19

6

Tappajahai (1975)

Klassikko, eikä ajan hammaskaan ole päässyt leffaa pahasti puremaan. Ei ollenkaan pelottava elokuva, enemmänkin seikkailun puolelle menee, mutta on kuitenkin viihdyttävä. Kesto oli mielestäni ehkä vähän liian pitkä, ottaen huomioon ettei tässä juonellisesti mitään kovin maatamullistavaa ole, sen sijaan loppu oli harmittavan töksähtävä. Näyttelijät olivat kaikki tasaisen hyviä, Quintinin kuolema jäi itseasiassa vähän jopa harmittamaan. 3½ tähteä.

Tappajahai rating 4,11

7

Alien - kahdeksas matkustaja (1979)

Klassikko genressään. Tämä on luultavasti ainoa scifi kauhuleffa, joka oikeasti on onnistunut samaan aikaan kiehtomaan että pelottamaan ja ahdistamaan meikäläistä. En haluaisi vertailla tätä seuraavan osan kanssa koska leffat edustaa ihan eri genrejä, mutta kokonaisuutena taidan tykätä enemmän tästä ykkösestä. Jos jotain vikoja yritän miettiä niin hahmot jäävät aika pinnallisiksi - ei sillä tosin ainakaan itselleni ollut kauheasti väliä, koska näyttelijät hoitivat hommansa erittäin hyvin. Parhaat roolisuoritukset tekee Sigourney Weaver, (joka on yhä minun mielestäni uskottavin naispääosa tällaisissa elokuvissa) sekä Ian Holm. Alien ehkä näyttää vähän kömpelöltä joissain kohtauksissa, mutta muuten miljöö on toteutettu onnistuneesti, tekovuosi huomioon ottaen. Neljä tähteä.

Alien - kahdeksas matkustaja rating 4,13

8

Dog Soldiers (2002)

Ihmissudet on hölmön näköisiä, mutta kuitenkin oli mukavaa vaihtelua katsoa näin eritavalla toteutettuja susia, eikä ainaisia tietokoneilla väsättyjä. Tunnelma on katossa koko kestonsa ajan, yksinäinen talo keskellä metsää toimii todella hyvin. Verellä mässäillään aika paljon, mutta tämän aiheisessa elokuvassa se on ihan siedettävää. Ensimmäisen kerran näin Dog Soldiersin teini-ikäisenä, jolloin tämä oli kieltämättä ahdistava ja pari painajaistakin tuli nähtyä, mutta näin aikuisena katsottuna tämä ei kyllä ole pelottava vaan enemmän selviytymistarina.Näyttelijät oli kaikki hyviä, parhaat roolisuoritukset tekee Sean Pertwee ja Liam Cunningham, joka onnistui creepynä pahiksena. Plussaa tulee myös siitä, miten Dog Soldiers ei ole tyypillinen Hollywood- toimintarymistely, eikä leffassa ole yhtäkään suurtähteä, mikä tuo hyvin realismin tuntua. Yleensä ihmissusi aiheiset elokuvat on ihan kamalaa ja koomista katsottavaa, joten tämä menee ehdottomasti parhaimpien joukkoon, 3½ tähteä.

Dog Soldiers rating 3,80

9

The Descent - Loukussa (2005)

Paljon parempi kuin odotin. Luola ja sen pimeys ja ahtaus oli toteutettu hyvin - aluksi tosin luulin, että tässä ei välttämättä ollenkaan näytettäisi mitään örkkejä, tällaisenaan jäi enemmän verellä lotraamis kauhuksi (mutta ihme kyllä se ei tehnyt leffasta huonoa) Näyttelijöistä plussaa, tuli aika monilta osin mieleen ohjaajan toinen elokuva, Dog Soldiers, josta myös tykkään. Ei liian pitkäksi venytetty ja jokin tässä vain jäi mieleen pyörimään, positiivisessa mielessä.3½ tähteä.

The Descent - Loukussa rating 3,63

10

Menetetty maa (2007)

Hyvin erilainen kuin odotin - leffaa on kuvailtu takaa-ajo jännäriksi, joten luulin tämän olevan enemmän toimintapainotteinen mutta Menetetty Maa onkin tahdiltaan yllättävän rauhallinen ja vähän paikoillaan junnaavakin. Rauhallinen ja jännitystä nostava tunnelma oli positiivinen yllätys, tämä ei olisikaan tyypillinen tusina elokuva. Lisäksi tykkäsin todella paljon Javier Bardemista, Josh Brolinista ja Woody Harrelsonista rooleissaan. (ilman Bardemin roolisuoritusta leffa olisi luultavasti paljon huonompi) Näyttelijöiden suhteen ainoa huono puoli oli Tommy Leen hahmo joka jäi aika tylsäksi ja turhaksi sivuhahmoksi. Positiivisista yllätyksistä huolimatta elokuvassa oli asioita, joista en tykännyt ja jotka pahasti latisti kokonaisuutta - jännityksen kasaantuessa odotin jonkinlaista "räjähtävää" loppukohtaamista Mossin ja Chigurhin välillä, joten Mossin kohtalon toteutus oli todella iso pettymys. Koko loppupuolisko elokuvassa tuntui jotenkin hätäisesti tehdyltä ja se laskikin pisteitä sen verran, että annan 3½ tähteä. (mutta ilmeisesti loppu on kirjassakin aika omituinen, joten asiasta ei voi täysin ohjaajia syyttää)

Menetetty maa rating 4,09

Profiilin tiedot

TOP-listat