shinji

shinji

Käyttäjä, 5 fania

Suosikki kauhut/trillerit

1

Manaaja (1973)

Elokuvan tekovuoden huomioon ottaen tehosteet on tietenkin kuluneita, eikä tämä mitenkään erityisen pelottava ole, mutta tunnelmaa on sitäkin enemmän. Musiikki on todella hyvää, tietyt kohtaukset jäävät mieleen pitkäksi aikaa, esim hämähäkkikävely. Näyttelijät on kaikki hyviä, mutta Regania riivannut demoni jätettiin aika tylsälle tasolle, lisäksi demonin ääni oli jotenkin huvittava, ei yhtään sopiva hahmoonsa. Parhaimman roolisuorituksen tekee mielestäni Jason Miller Karrasina, hahmo oli inhimillinen. Juoni kiinnostaa koko kestonsa ajan, loppu on myös hyvä olematta liian iloinen. Kokonaisuudessaan tämä on parempi kuin suurin osa uudemmista kauhuleffoista. Ansaitsee neljä tähteä.

Manaaja rating 3,68

2

Amerikan psyko (2000)

Jos tajuaa ottaa Amerikan psykon mustana komediana niin ei varmasti pety. Jos taas yrittää ottaa liian vakavasti niin varmasti on huono ja outo leffa. Christian Bale tekee todella hyvän ja moniulotteisen roolisuorituksen, luultavasti ehkä parhaimman urallaan, tämän elokuvan myötä aloin arvostaa Balea enemmän näyttelijänä. Bret Easton Ellisin kirjaa en ole lukenut, tämä on kuulemma siitä aika kesy versio, joten en osaa vertailla näitä keskenään. Yksinäisyyden tunnelmassa ja pinnallisuudessa on mielestäni onnistuttu hyvin, välillä tuntui vähän ahdistavaltakin, Bateman on ärsytystä että sääliä herättävä hahmo. 3½ tähteä

Amerikan psyko rating 3,47

3

Reservoir Dogs (1992)

Harvoja Tarantinon elokuvia joista pidän. Juoni on yksinkertainen mutta hyvin tehty, leffaa ei ole turhaan venytetty (kidutuskohtaus tosin oli täysin turha) ja parhaimmat roolisuoritukset teki Steve Buscemi ja Tim Roth. Myös Harvey Keitel ja Chris Penn saavat plussaa.Kuitenkin tässäkin on Tarantinon elokuville tyypillistä, vähän korniakin machoilua, enkä yhtään pitänyt Michael Madsenista - hän ei mielestäni sopinut rooliinsa ollenkaan. Loppu on sinällään hyvä, toisaalta taas aika helppo ratkaisu, en osaa sanoa antaisinko lopusta plussaa vai miinusta, mutta kokonaisuudessaan elokuva ansaitsee 3½ - 4tähteä.

Reservoir Dogs rating 4,25

4

The Shining - Hohto (1980)

Ei tämä pelottava ole, mutta jännittävä ja kiinnostava, myös omituisessa tunnelmassa on onnistuttu todella hyvin. Jack Nicholson on täydellinen roolissaan ja hän kannatteleekin koko elokuvaa muiden näyttelijöiden ollessa aika huonoja - Shelley Duvall ylinäyttelee pahasti, Danny Lloyd tekee ikäisekseen ihan hyvän suorituksen, mutta on parempiakin nähty. Scatman Crothersin hahmoa olisi voinut olla mukana enemmänkin. Omaan makuuni miinusta saa hahmojen pinnallisuus, mihinkään ei oikein syvennytä, Jack Torrance vain sekoaa ilman selityksiä, kestoon nähden tapahtumien syitäkin olisi voitu jotenkin pohjustaa enemmän. Hohto on klassikko genressään, mutta ehkä kuitenkin hieman yliarvostettu. Neljä tähteä.

The Shining - Hohto rating 4,15

5

The Blair Witch Project (1999)

En ole kauhuelokuvien ystävä, mutta tämä on genressään hyvällä tavalla erottuva. Riippuu mikä ketäkin pelottaa, itseäni ei kiinnosta eikä pelota ihmisten silpominen tai erilaiset kameran eteen heitetyt murhaajat moottorisahojen kanssa, joten tämä on minun mielestäni ehkä paras kauhuelokuva mitä on tehty. Jos on yhtään mielikuvitusta niin tämä on todella ahdistava ja jännittävä. Jos taas tarvitsee paljon tehosteita, veren lentämistä ja helppoja selityksiä ei luultavasti saa mitään irti. Onneksi leffassa ei edes lopussa sorruta näyttämään mitään hirviöitä vaan koko juttu pidetään häiritsevän salaperäisenä. Neljä tähteä.

The Blair Witch Project rating 3,20

6

Tappajahai (1975)

Klassikko, eikä ajan hammaskaan ole päässyt leffaa pahasti puremaan. Ei ollenkaan pelottava elokuva, enemmänkin seikkailun puolelle menee mutta on kuitenkin viihdyttävä. Kesto oli mielestäni ehkä vähän liian pitkä, ottaen huomioon ettei tässä juonellisesti mitään kovin maatamullistavaa ole, sen sijaan loppu oli harmittavan töksähtävä. Näyttelijät olivat kaikki tasaisen hyviä, Quintinin kuolema jäi itseasiassa vähän jopa harmittamaan. 3½ tähteä.

Tappajahai rating 4,11

7

Alien - kahdeksas matkustaja (1979)

Klassikko genressään. Tämä on ehdottomasti sci-fi kauhuleffa, tunnelma on todella onnistunut ja ahdistava, mutta hahmot jäävät pinnallisiksi. Parhaat suoritukset tekee Sigourney Weaver, joka on yhä minun mielestäni uskottavin naispääosa tällaisissa elokuvissa, sekä Ian Holm. Alien ehkä näyttää vähän kömpelöltä joissain kohtauksissa, mutta muuten miljöö on toteutettu onnistuneesti, tekovuosi huomioon ottaen. Neljä tähteä.

Alien - kahdeksas matkustaja rating 4,13

8

Dog Soldiers (2002)

Ihmissudet on hölmön näköisiä, mutta kuitenkin oli mukavaa vaihtelua katsoa näin eritavalla toteutettuja susia, eikä ainaisia tietokoneilla väsättyjä. Tunnelma on katossa koko kestonsa ajan, yksinäinen talo keskellä metsää toimii todella hyvin. Verellä mässäillään aika paljon, mutta tämän aiheisessa elokuvassa se on ihan siedettävää. Ensimmäisen kerran näin Dog Soldiersin teini-ikäisenä, jolloin tämä oli kieltämättä ahdistava ja pari painajaistakin tuli nähtyä, mutta näin aikuisena katsottuna tämä ei kyllä ole pelottava vaan enemmän selviytymistarina.Näyttelijät oli kaikki hyviä, parhaat roolisuoritukset tekee Sean Pertwee ja Liam Cunningham, joka onnistui creepy pahiksena. Plussaa tulee myös siitä, miten Dog Soldiers ei ole tyypillinen Hollywood- toimintarymistely, eikä leffassa ole yhtäkään suurtähteä, mikä tuo hyvin realismin tuntua. Yleensä ihmissusi aiheiset elokuvat on ihan kamalaa ja koomista katsottavaa, joten tämä menee ehdottomasti parhaimpien joukkoon, 3½ tähteä.

Dog Soldiers rating 3,80

9

Veren vangit (1994)

Cruisea ei meinaa edes tunnistaa, hän vie kaiken huomion Lestatina, myös Dunst on ikäisekseen todella hyvä roolissaan. Brad Pittin tilalla olisi voinut olla joku muukin, hän ei jäänyt mitenkään mieleen. Antonio Banderas oli onnistunut Armandin roolissa, vaikka hahmo on kirjassa erilainen. Elokuvassa on onnistunut synkkä tunnelma, mutta Louisin jatkuva valitus ja paikallaan junnaaminen syö toimivuutta ja viihdyttävyyttä, alkoi välillä kyllästyttämään. Vähän lyhyempänä olisi toiminut vielä paremmin. Hyvin onnistunut versio kirjasta kuitenkin, parempi vampyyrileffa tämä on kuin vaikka Underworld, 3½ tähteä.

Veren vangit rating 3,69

10

The Descent - Loukussa (2005)

Luola ja sen pimeys ja ahtaus oli toteutettu hyvin, mutta alkupuoliskon pohjalta odotin kuitenkin jotain vähän parempaa - luulin, että tässä ei välttämättä ollenkaan näytettäisi mitään örkkejä tai vasta ihan lopussa, mutta tällaisenaan jäi aika perus örkki/verellä lotraamis kauhuksi. Näyttelijöistä plussaa, tuli aika monilta osin mieleen ohjaajan toinen elokuva, Dog Soldiers. Viihdyttävä kuitenkin, ei liian pitkäksi venytetty, 3-3½ tähteä.

The Descent - Loukussa rating 3,63

Profiilin tiedot

TOP-listat