shinji

shinji

Käyttäjä, 6 fania

Suosikki fantasia elokuvat

1

Taru sormusten herrasta: Sormuksen ritarit (2001)

Paras fantasia elokuva, mitä on tehty. Näyttelijät, lavasteet, tehosteet, toiminta, draama, kaikki on tasapainossa keskenään ja koko leffan keston ajan on hyvin ainutlaatuinen, mystinen tunnelma. Gandalf, Galadriel, Boromir ja Gimli jäivät hahmoista eniten mieleen - Gandalfin ja Balrogin taistelu on yksi suosikki kohtauksistani elokuvahistoriassa, Blanchettin Galadriel on onnistuneesti vähän pelottavakin hahmo, Boromir on kaikkein inhimillisin heikkouksineen, ja Gimli sen sijaan tuo mukaan sopivasti rentoutta. Ainoat pienet miinukset tulevat Elijah Woodista, jonka roolisuorituksessa ei ole sinällään mitään vikaa, mutta en pidä Frodon hahmosta yhtä paljon kuin pidin Morgan Freemanin Bilbosta Hobiteissa. Samoin pieni miinus Orlando Bloomista, joka ulkonäkönsä puolesta kyllä sopii Legolasin rooliin, mutta ei vaan osaa näytellä. Bloomin takia Legolasin hahmo on aina jäänyt minulle kaikkein tylsimmäksi ja pinnallisimmaksi. 4½ tähteä.

Taru sormusten herrasta: Sormuksen ritarit rating 4,32

2

Päätön ratsumies (1999)

Tämä ja Saksikäsi Edward on ainoat Burtonin elokuvat, joista todella pidän. Ei tämä pelottava ole, mutta viihdyttävä. Depp tekee hyvän ja hauskankin roolisuorituksen, Ricci sopii myös rooliinsa, vaikka jääkin aika pinnalliseksi. Walkenin ratsumies on ulkoisesti vaikuttava, harmi ettei hän puhu kertaakaan leffan aikana. Goottimainen miljöö ja puvustukset ovat hienoa katsottavaa olematta kuitenkaan liian satumaiset, mihin Burton yleensä sortuu. Kokonaisuudessaan ihan hyvin onnistunut trilleri, 3 - 3½ tähteä.

Päätön ratsumies rating 3,83

3

Harry Potter ja salaisuuksien kammio (2002)

Paras Potter elokuva. Näyttelijät on hyviä, myös pääosakolmikko on näissä ensimmäisissä osissa paljon parempia ja luonnollisempia kuin uudemmissa. Tykkään myös ykkösen ja kakkosen rennosta, vähän lapsekkaasta tyylistä enemmän kuin myöhempien synkistelystä. Näyttelijöistä mieleeni jäi parhaiten Kenneth Branagh lipevänä Lockhartina, ja Rupert Grint Ronina. Myös tehosteet ovat mielestäni huomattavasti parantuneet edellisestä elokuvasta, 3½ tähteä.

Harry Potter ja salaisuuksien kammio rating 3,57

4

Saksikäsi Edward (1990)

Päättömän Ratsumiehen kanssa ainoa Burtonin elokuva, josta oikeasti pidän. Depp on roolissaan todella onnistunut, ja vaikka tämä ei puhu paljoa koko leffan aikana, hahmosta saa tosi sympaattisen ja herkän mielikuvan. Ryder on myös hyvä, mutta ei vielä yhtä hyvä kuin myöhemmissä rooleissaan. Tarina pysyy hyvin kokoajan kasassa, huumoriakin on sopivasti mukana. Tykkäsin myös siitä, että loppu ei ole turhan iloinen. Tämä on kuitenkin niin paljon Burtonin tyylinen fantasia elokuva, että en suosittelisi pelkän draaman ystäville - esim. yritin näyttää tämän siskolleni, joka ei jaksanut katsoa loppuun, vaan sanoi tämän olevan ärsyttävän lapsekas ja satumainen. 3½ tähteä.

Saksikäsi Edward rating 4,26

5

Pirates of the Caribbean: Mustan helmen kirous (2003)

Todella hyvä ja viihdyttävä elokuva kokonaisuudessaan. Depp tekee persoonallisen ja mieleenpainuvan roolisuorituksen, myös Rush on hauska Barbossana eikä jää ollenkaan Deppin varjoon. Miljöö on hienosti toteutettu, musiikit sopivat täydellisesti leffaan, juoni etenee hyvää tahtia kokoajan. Miinusta tulee Bloomista jonka olisi voinut korvata jollakin toisella näyttelijällä, Knightley ei myöskään pahemmin vakuuta mutta on kuitenkin ihan siedettävä. Neljän tähden seikkailu elokuva.

Pirates of the Caribbean: Mustan helmen kirous rating 4,20

6

Taru sormusten herrasta: Kuninkaan paluu (2003)

Paljon parempi kuin kakkonen, mutta ei yhtä hyvä kuin ykkönen. Tämä on eeppinen ja dramaattinen (vähän liiankin) MUTTA en voi kuitenkaan olla ihmettelemättä, mitä tapahtui ensimmäisen elokuvan mystiselle tunnelmalle. Miksi sitä ei ole saatu muihin osiin mukaan? Muissa osissa rauhallinen mystisyys ja hyvän maun rajoissa oleva draama on vaihdettu ylidramaattisuuteen ja liian pitkiin toimintakohtauksiin. Näyttelijät on kuitenkin täydellisesti valittuja jokaista sivuroolia myöten, mikä on kyllä näille elokuville ehdottoman tärkeää, kun hahmoja on niin paljon. Mahtipontisuudesta huolimatta komea ja hyvä lopetus trilogialle, Jackson on onnistunut lähes mahdottomassa tehtävässä todella hyvin - näistä elokuvista ei kyllä tarvitse ikinä tehdä uusia versioita. 3½ tähteä.

Taru sormusten herrasta: Kuninkaan paluu rating 4,27

7

Seitsemäs sinetti (1957)

Omituinen, mutta kiinnostava elokuva. Max von Sydow ja Bengt Ekerot olivat leffan ehdoton sielu, heidän hahmonsa pitivät mielenkiintoani kokoajan yllä. Välillä on tylsempiä, turhan tuntuisia kohtauksia, enkä tiedä onko tämä ihan kaikkien makuun, mutta itse annan 3½ tähteä.

Seitsemäs sinetti rating 3,98

8

Harry Potter ja liekehtivä pikari (2005)

Onneksi taso on noussut edellisestä tappavan tylsästä osasta. Viihdyttävä, hauska, ihan hyvin toimiva Potter leffa. Miinusta kuitenkin elokuvan loppupuolesta, jossa mennään taas tylsäksi (olevinaan) synkistelyksi sekä Voldemortista, joka on yksi kaikkein tylsimmistä ja pinnallisimmista pahiksista kirja- ja elokuvahistoriassa. Visuaalisesti leffa on kuitenkin onnistunut, etenkin lohikäärme jäi mieleen. Kolme tähteä.

Harry Potter ja liekehtivä pikari rating 3,66

9

Hobitti - Odottamaton matka (2012)

Ensimmäinen TSH elokuva oli paras, samoin myös Hobittien kohdalla ensimmäinen osa on paras. Tässä on samanlaista seikkailun alkua ja odotusta, tuntuu että tekijöillä on ollut hauskaa, tehosteet toimii vaikka eivät ole yhtä hienoja kuin Sormusten Herroissa. Tässä myös idea pysyy parhaiten kasassa menemättä pelkäksi toiminnaksi ja tehostemätöksi. Martin Freemanin Bilbo on omasta mielestäni parempi ja kiinnostavempi pääosa kuin Elijah Woodin Frodo. Sensijaan Gandalf ei ole näissä Hobiteissa samalla tavalla onnistunut hahmo kuin aiemmassa trilogiassa. Klonkku ei kuulu omiin suosikki hahmoihini, ja tämän kohtaus tuntui turhan pitkältä. Odottamaton matka nosti odotukset aika korkealle ja on harmi, miten muut osat eivät olleet läheskään yhtä hyviä. 3½ tähteä

Hobitti - Odottamaton matka rating 3,73

Profiilin tiedot

TOP-listat