shinji

shinji

Käyttäjä, 6 fania

Suosikki draamat

1

Rautanaamio (1998)

Historiallinen draama/seikkailu elokuva, jossa on laatunäyttelijät, hyvin etenevä tarina ja upea soundtrack niin uppoaa kyllä minun makuuni hyvin. Monien mielestä kesto on liian pitkä ja tahti hidas, mutta itseäni kumpikaan ei haitannut. Kaikki muskettisoturit on loistavia, myös DiCaprio on vedossa kaksoisroolissa, vaikka oli leffan aikaan vielä suht nuori. Laatu elokuva, ansaitsee 4 tähteä.

Rautanaamio rating 3,49

2

Vihreä maili (1999)

Mieleenpainuva ja koskettava draama elokuva, mutta vähän yliarvostettu. Kaikki näyttelijät tekevät hyvät suoritukset, liiallisuuksiin ei sorruta, mikä tekee tästä aidon. Hyviksistä parhaiten mieleen jäi Michael Clarke Duncan - hän oli sympaattinen ja kaikki kehunsa ansainnut. Pahiksista Doug Hutchison oli onnistunein inhottavana pikku nilkkinä. Hahmot on kuitenkin erittäin mustavalkoisia ja yksiulotteisia, mikä laskee pisteitä. Vihreä maili ansaitsee 3½ - 4 tähteä - kesto on kuitenkin ehkä liian pitkä, ei jaksa katsoa vähään aikaan uudestaan.

Vihreä maili rating 4,39

3

Hiljaiset sillat (1995)

Realistinen ja romanttinen, mutta myös ehkä liiankin imelä - kuitenkin mukavaa vaihtelua ainaisiin teinidraamoihin. Eastwoodia oli erikoista nähdä tällaisessa roolissa, hyvän suorituksen hän kuitenkin teki. Streep oli myös hyvä, vaikka välillä vähän turhan dramaattinen, mutta kaksikon kemiat pelaa hyvin yhteen. Klassikko, neljä tähteä.

Hiljaiset sillat rating 4,06

4

Sademies (1988)

Vaikea yrittää keksiä tästä mitään negatiivista - näyttelijät on täydellisiä rooleissaan, ei ole tylsää hetkeä missään vaiheessa, juoni etenee kokoajan, ja musiikki sopii hyvin elokuvaan. Pelkäsin, että lopusta tehdään liian iloinen, mutta onneksi niin ei käynyt. Hoffman tekee realistisen suorituksen autistisena, ampumatta kuitenkaan yli. Cruisen hahmon kehitys on myös onnistunut, menemättä liian kliseiseksi. Ainoa vähän häiritsevä asia oli Valeria Golinon hahmo, joka tuntui turhalta, mutta onneksi tätäkään ei oltu tungettu väkisin enempää mukaan. Yksi suosikki draama elokuvistani, 4½

Sademies rating 4,06

5

Titanic (1997)

Visuaalisesti yhä edelleen todella hieno, mutta rakkaustarina on aika imelä ja kliseinen. (Imelyydestä huolimatta pakko myöntää, että tässä on luultavasti yksi parhaimpia pariskuntia elokuvien historiassa) Vaikka Winsletin brittiaksentti on välillä aika kökön kuuloinen, tekee hän kuitenkin mielestäni paremman suorituksen kuin DiCaprio. Itseäni elokuva kiinnostaa enemmän laivan uppoamisesta lähtien, kohtaus jossa laiva on törmäämässä jäävuoreen on tunnelmaltaan todella jännittävä ja onnistunut. Kyllähän tämä aina välillä täytyy uudestaan katsoa, neljä tähteä.

Titanic rating 3,88

6

Kunnian miehiä (1992)

Hyvä rikos draama laatu näyttelijöillä. Vaikka loppuratkaisun tietääkin jokainen heti alusta lähtien, juoni onnistuu pysymään kiinnostavana loppuun asti (toisaalta myös traagisempi ja epäoikeudenmukaisempi loppu olisi voinut sopia vielä paremmin leffan "arvomaailmaan") Näyttelijät lisäävät huomattavasti elokuvan mielenkiintoa ja toimivuutta, vaikka hahmot itsessään ovat ohuita ja kliseisiä. Tom Cruise tekee hyvän roolisuorituksen, mutta ei kuitenkaan uransa parhaimman. Jack Nicholson teki, yllätys yllätys, leffan parhaan suorituksen ns pääpahiksena - hän oli onnistuneen ärsyttävä, itsehyväinen, sekopäinen pullistelija. Mieleen jäi myöskin Kiefer Sutherland, joka onnistui itserakkaan, yksinkertaisen, (=aivopestyn oloisen) sotilaan roolissa. Vaikka jotkut sivuosien näyttelijöistä jäikin parhaimpien varjoon ja tuntui ajoittain turhilta, ei kukaan kuitenkaan jäänyt negatiivisella tavalla mieleen. Ehdotonta plussaa itselleni oli myös se, ettei tässä ruvettu väsäämään mitään teennäistä romanssia Cruisen ja Mooren hahmojen välille. Kunnian miehiä ansaitsee 3½ - 4tähteä, ja antaisin vielä lisääkin tähtiä jos hahmoihin olisi syvennytty enemmän ja loppu olisi ollut yllättävämpi. Mutta kliseisyydestä huolimatta leffa kannattaa katsoa, kestää useammankin katsomiskerran.

Kunnian miehiä rating 3,60

7

Geishan muistelmat (2005)

Juonellisesti ei löydy mitään valitettavaa, etenee kokoajan hyvää tahtia pitäen mielenkiinnon yllä. Näyttelijät on kaikki hyviä, visuaalinen puoli toimii myös, ja vaikka loppu onkin onnellinen, ei kuitenkaan liian satukirjamainen. Miinusta tulee kiinalaisesta pääosasta, ja englannin kielestä joka kuulostaa osalla näyttelijöistä todella kamalalta. Olisi myös vaihtelua jos muitakin aasialaisia näyttelijöitä olisi enemmän esillä, kuin samat Ken Watanabe ja Zhang Ziyi. Kuitenkin hyvä ja viihdyttävä elokuva geishoista, vaikka ei ehkä olekaan kovin realistinen, neljä tähteä.

Geishan muistelmat rating 3,80

8

Blood Diamond - veritimantti (2006)

+ Draama ja toiminta on hyvin tasapainossa keskenään, musiikki ja visuaalisuus saa myös pelkkää plussaa. DiCaprion roolihahmo on aidon tuntuinen ja inhimillinen, ei mikään tyypillinen toiminta elokuvien sankari. (Hänen suorituksessaan häiritsee ainoastaan ärsyttävä, karmean kuuloinen teko aksentti) Arnold Vosloo oli sopiva valinta sivurooliinsa, häntä olisi voinut olla enemmänkin mukana elokuvassa.- Djimon Hounsoun hahmo sen sijaan on aika kliseinen, tasapaksu ja tekopyhäkin. Inhoan myös väkisin leffoihin ängettyjä romanssin tynkiä, mikä tässäkin harmillisesti löytyy. Lopun osasin myös kaikessa kliseisyydessään arvata etukäteen, mistä tulee miinusta. Kokonaisuudessaan ansaitsee kuitenkin neljä tähteä.

Blood Diamond - veritimantti rating 3,86

9

Little Children (2006)

Hyvä draama loistavilla näyttelijöillä. Juoneltaan aika peruskauraa, myös lopun tiesi etukäteen mutta tällä kertaa se ei haitannut. Kate Winslet ja Jackie Earle Haley teki parhaimmat roolisuoritukset. Patrick Wilson oli myös hyvä ja luonnollinen roolissaan, mutta jäi kuitenkin edellä mainittujen varjoon. 3½ tähteä

Little Children rating 3,81

10

127 tuntia (2010)

Ajattelin etukäteen, että tämä on varmasti hirveän tylsä elokuva mutta sain huomata olevani väärässä. Tunnelma on onnistunut, pituus on sopiva ja kun tietää, että kyseessä on tositapahtuma, jaksaa kiinnostaa koko kestonsa ajan. 3½ tähteä

127 tuntia rating 3,73

Profiilin tiedot

TOP-listat