shinji

shinji

Käyttäjä, 6 fania

Parhaat toiminta leffat

1

Terminator 2 - Tuomion päivä (1991)

Parempi kuin ykkönen kaikella tavalla. Parhaat roolisuoritukset tekee Schwarzenegger ja Furlong - Arskan pystyi todella uskomaan robotiksi ja silti tämä oli samalla persoonallinen, Furlong on ikäisekseen hyvä ja vakuuttava roolissaan. Hamilton on sen sijaan kovistelussaan vähän tylsän yksitoikkoinen, tykkäsin hänestä enemmän edellisessä osassa. Robert Patrickin tilalla olisi voinut olla joku parempikin näyttelijä, mutta idea pienemmästä ja erilaisesta kyborgista on toimiva. Tehosteet on tekovuosi huomioon ottaen hyvät, ydinräjähdys kohtaus on edelleen todella vaikuttava. Loppua on venytetty turhan pitkäksi, mutta kokonaisuudessaan tämä on todella viihdyttävä leffa, neljä tähteä.

Terminator 2 - Tuomion päivä rating 4,44

2

Die Hard - Vain kuolleen ruumiini yli (1988)

Die hard on hyvä esimerkki siitä, miten yksinkertainenkin idea voi toimia ja olla todella viihdyttävä. Onhan tässä kasarimaista kliseisyyttä, McClane on jenkki sankari ja saksalaiset pahiksia, mutta tätä on tuskin tarkoitettukaan syvälliseksi vaan pelkästään viihdyttäväksi toimintaleffaksi. Näyttelijät on hyviä, Alan Rickman jää parhaiten mieleen. Tylsää hetkeä ei ole missään vaiheessa, huumoriakin on mukana sopivasti, neljä tähteä.

Die Hard - Vain kuolleen ruumiini yli rating 4,21

3

The Rock - paluu helvettiin (1996)

The Rock on puhdasta toiminta viihdettä ysäri hengessä, jollaisena se pitää myös arvostella - idea on tietenkin epäuskottava, mutta en jaksa välittää jos leffa on näin viihdyttävä. Onneksi komedia ja toiminta on pidetty juuri sopivassa tasapainossa ilman, että menee liian paljon sekoilun puolelle. Turhat melodramaattiset ihmissuhde kliseisyydetkin on jätetty minimiin, mikä lisää pisteitä.The Rockista tekee toimivan ehdottomasti hyvät näyttelijät. Aluksi vähän epäilin meneekö touhu vitsin puolelle, kun 60v äijä haetaan mukaan operaatioon, mutta sekään ei lopulta haitannut kun roolin veti Sean Connery, josta tulikin oma suosikkini koko kaartista. Myös Nicolas Cage oli hauska ja pidettävä roolissaan, sekä Ed Harris oli tasaisen hyvä pahiksena. Lopussa oli havaittavissa Baylle tyypillistä mahtipontisuutta ja ehkä kesto olisi voinut olla vähän lyhyempi, mutta nämä on vain pieniä miinuksia. Harvemmin annan toiminta leffalle näin hyviä pisteitä, 3 - 3½ tähteä.

The Rock - paluu helvettiin rating 3,91

4

Aliens - Paluu (1986)

Ensimmäinen alien on kauhu elokuva, kun tämä taas on puhtaasti toiminta leffa, joten en halua vertailla näitä keskenään ja sanoa kumpi on parempi. Ykkösessä tunnelma oli ihan toisella tasolla, kun taas tässä on enemmän kiinnostavia hahmoja, esim Lance Henriksenin Bishop. Myös Ripleyn hahmoon tulee enemmän syvyyttä ja inhimillisyyttä kuin ykkösessä - Ripleyn ja Newtin välinen äiti-tytär suhteen kehittely on onnistunut. Mielestäni leffan ainoa isompi miinus on se, että alieneja on ehkä liiankin paljon - örkkejä vyöryää toisensa perään ja koko hommaan vähän turtuu, mutta onneksi kaikki muut asiat leffassa toimii niin hyvin ettei tämäkään loppujen lopuksi haittaa mitään. Yksi parhaimmista toiminta elokuvista, neljä tähteä.

Aliens - Paluu rating 4,16

5

Leon (1994)

Kokonaisuudessaan luultavasti yksi parhaimpia näkemiäni elokuvia. Renon ja Portmanin suorituksista ei löydy mitään moitittavaa, ja kemiat myös sopivat hyvin yhteen. Portman suoriutuu roolissaan todella hyvin, itseasiassa paremmin kuin yhdessäkään uudemmissa elokuvissaan. Oma suosikkini leffassa oli kuitenkin Reno, hänestä ei onneksi oltu tehty mitään genrelle tyypillistä machoilijaa. Hahmojen suhteen voi mielestäni ajatella joko romanttisena tai isä-tytärmäisesti, ajatelkoon kukin sen miten haluaa. Juoni on tietenkin epärealistinen, mutta niin on n. 95% kaikissa maailman elokuvissa, joten en antanut sen häiritä koska tämä on niin viihdyttävä. Mutta koska en ole vielä tähän päivään mennessä nähnyt täydellistä elokuvaa jolle voisin antaa täydet viisi tähteä, pakko sanoa 4½. Puolikas tähti lähtee Oldmanin suorituksen takia (joka on muuten mielestäni yksi yliarvostetuimmista näyttelijöistä ikinä) - hänen hahmonsa on tylsä, mustavalkoinen pahis ja itse näyttelykin menee välillä pahasti naurettavuuden puolelle. Paljon paremmankin pahiksen tähän olisi voinut kehitellä.

Leon rating 4,34

6

Collateral - väärä aika, väärä paikka (2004)

Collateral on hyvä muistutus siitä, miten lahjakas ja monipuolinen näyttelijä Tom Cruise on, vaikka hemmon yksityiselämä antaakin hänestä sekopäisen kuvan. Veren vankien kanssa tämä on Cruisen yllättävin ja erilaisin roolisuoritus. Sen sijaan Jamie Foxx jää pahasti varjoon, hänen suorituksensa on kohtalainen, mutta olisi tähän jonkun paremmankin saanut tuomaan lisää jännitettä. Miinusta tulee myös kliseisestä ja ennalta arvattavasta lopusta. Collateral on kuitenkin onnistunut trilleri - pituus on sopiva, juoni etenee kokoajan, löytyy jännitystä ja huumoriakin, neljä tähteä.

Collateral - väärä aika, väärä paikka rating 3,97

7

Pandorum (2009)

Tuli vähän mieleen Event Horizon (kuitenkin asteen verran synkempänä versiona) - alussa Pandorum näyttää ja vaikuttaa kauhu elokuvalta, mutta kuitenkin menee loppujen lopuksi enemmän toiminnan puolelle. Hahmoissa ei ole kehumista, kukaan näyttelijöistä ei jäänyt mieleen, mikä armottomasti laskeekin leffan pisteitä. Olennot oli tehty hyvin, harmi kun niihin ei kuitenkaan syvennytty enempää. Loppupuolella alkoi vähän pitkästyttämään (suurimpana syynä huonot ja kliseiset hahmot), mutta ihan hyvä ja viihdyttävä kokonaisuus, 3 tähteä.

Pandorum rating 3,32

8

Inception (2010)

Hyvä idea, hyvä toteutus, hyvät näyttelijät, mutta hahmot on tylsiä ja pinnallisia. Näyttelijät tekevät parhaansa, mutta kun hahmoilla ei ole mitään taustoja tai syvyyttä, heistä ei jaksa pahemmin välittää. Nolania pidetään uutena mestariohjaajana, mutta hyvistä ideoista huolimatta hän ei osaa tehdä uskottavia ja samaistuttavia henkilöhahmoja - mielestäni myös hänen elokuvissaan on lattea tunnelma. Turhan pitkä kestokin alkoi pahasti puuduttamaan loppupuolella. Ihmettelin suuresti myös, että Hans Zimmer on säveltänyt musiikin, oli todella tylsää, ei jäänyt ollenkaan mieleen. Visuaalinen puoli toimii ja kyllä tämän parissa aika meni suht mukavasti, mutta kuitenkin vähän yliarvostettu, 3 - 3½ tähteä.

Inception rating 4,14

Profiilin tiedot

TOP-listat