andy

andy

Tähtääjä, 99 fania

Oma statistiikka: Elokuvien kommentit (259)

15.05.2019 klo 20:56

John Wick: Chapter 3 - Parabellum

John Wick 3 on Raid Redemptionin ohella yksi lähivuosien tyylikkäimmistä ja tehokkaimmista toimintaelokuvista. Suoraan edellisen osan lopusta jatkuva tarina tykittää täysillä alusta loppuun. Chad Stahelski luo tarinan keskellä muutaman todella herkullisen ja varsin näyttävän toimintakohtauksen jossa luodit, teräaseet ja paikoin jopa hevoset ja koirat tekevät välillä melkoista jälkeä. New York tapahtumien keskpisteenä luo myös tapahtumille mainion tunnelman. Keanu Reeves istuu kuin luoti karskin Wickin rooliin. Mark Dacascos on sopivan huvittava pahis. Halle Berry käy heittämässä varsin pirteän roolin. Ian McShane ja Lance Reddick pääsevät myös tulituksessa hyvin esille. Tuskin 2014 ensimmäisen John Wickin aikaan vielä osattiin odottaa minkälainen elokuvasarja tästä on loppupeleissä tulossa.

rating 80,000

06.05.2019 klo 20:39

Mortal Engines

Mortal Engines on astetta parempi sci-fi seikkailu mitä tältä alkuun odotin. Tämä on oikeastaan Hassu sci-fi variaatio Mad Max henkisestä sodanjälkeisestä ajasta. Efektipommituksena Mortal Engines on melkoista tulitusta liikkuvine suurkaupunkeineen ja ilmataisteluineen. Tarina itsessään oli aavistuksen ennalta-arvattava ja hahmot varsinkin pääkaksikko tuppasivat jäämään hieman yksipuoleisiksi. Hugo Weaving ja Stephen Lang saivat hieman virtaa hahmojensa ympärille.

rating 60,000

12.04.2019 klo 21:36

Hellboy

Hellboy reboottaus on kyllä pettymys ja sanalla sanoin melkoinen sekametelisoppa. Varsin pätevät Dog Soldiersin ja The Descentin ohjannut Neil Marshall on saanut tarinaan aijempia Hellboy elokuvia rankemman otteen mikä ei siitä kyllä parempaa tee millään. Guillermo del Toron Hellboy elokuvissa tunnelma ja tarina kulkivat toimivasti käsikädessä. Tämä uusi Hellboy tuntui olevan vain päätöntä kohtauksesta toiseen meuhkaamista ja tarinassa oli muutama täysin turhanpäiväinen kohtaus mitkä ei vienyt juonta yhtään mihinkään. Myös muutamat efektit näyttivät jotenkin tökeröiltä ainoastaan loppupuolen helvetin invasioossa oli havaittavissa pientä Silent Hill henkeä mukana. Itse Hellboy David Harbour perii punaiset sarvet Ron Perlmanilta viihdyttävästi ja heittää ukko muutaman osuvan läpänkin joita kylläkin alkaa sadella kyllästymiseen asti. Ian McShane ja Milla Jovovich jäivät kyllä täysin paitsioon keskeisissä rooleissaan. Ei nyt umpisurkea mutta jotenkin tyhjänpäiväinen reboot Hellboylle.

rating 40,000

05.04.2019 klo 17:32

Uinu, uinu lemmikkini

Uinu, uinu lemmikkini vuosimallia 2019 on uusintaversioiden ja Stephen King filmatisointien selkeästi parempaa puolta edustava kauhuelokuva. Varsinainen traileri ei odotuksia hirveästi nostanut, mutta tämä on varsin mukavan painostava kauhutrilleri sopivan vinksahtaneella asenteella luotuna. Melko tuntematon kaksikko Kevin Kölsch ja Dennis Widmyer osaavat pistää toimivan tunnelman ranttaliksi parilla osuvalla ja satuttavalla shokkikohtauksella ja usvainen hautausmaakin tuntui melko kylmältä teatterissa asti. Toki lapsi pimeässä nurkassa pelottelemassa oli sitä kliseisempää kauhuosastoa. Jeff Buhlerin kynäilemä tarina heittää oikeastaan kaikki alkuperäisessä nähdyt käänteentekevät kohtaukset täysin päinvastoin ja kuvaa varsin inhottavalla tavalla miten tavallinen perhe ajautuu lohduttomaan syöksynkierteeseen. Jason Clarke, Amy Seimetz ja John Lithgow ovat rooleissaan varsin toimivia. Viihdyttävä kauhuelokuva jonka viimeiset hetket jäävät pörräämään ajatuksiin hetkeksi aikaa.

rating 70,000

02.04.2019 klo 19:19

The Quake

The Quake on The Wave elokuvan jatko-osaksi ajoittain yllättävänkin toimiva katastrofitrilleri. Akuun maltillisen rauhallisesti rakennettu tunnelma suorastaan pamahtaa ympärille karulla ja sopivan tehokkaalla maanjäristyksellä. Monien kaltaisten kertomusten ohella The Quaken tarinan keskellä on ihmishahmot eivätkä massiiviset tuhokuvat vaikka Oslon romahdus kieltämättä visuaalisesti huikea kohtaus onkin. Ohjaaja John Andreas Andersen luo muutaman herkullisen ahtaanpaikan jännityskohtauksen sekä varsinkin loppupuolella pari karun tylyä murskaantumiskohtausta. Toki tarinan keksiössä on katastrofielokuvan peruskliseet erossa oleva pariskunta ja mies joka aavistaa suuren hävityksen olevan tulossa jota kukaan ei usko. Kristoffer Joner tekee toistamiseen kohtuullisen toimivan roolin traumatisoituneena katastrofitutkijana. Varsin kelvollinen pohjoismainen hävitysnäytelmä.

rating 70,000

24.03.2019 klo 20:41

Us

Us on viihdyttävän kahjo kauhuvisio mainion Get Out elokuvan ohjanneelta ja käsikirjoittaneelta Jordan Peeleltä. Alkuun tavanomaiselta perhedraaman ja kotiintunkeutumistrillerin sekoitukselta vaikuttava tarina lähteekin hieman erilaiseen suuntaan. Jordan Peele osaa ladata tarinaan mukavan kepeän tunnelman oikeastaan ainuttakaan jump scare säikäytystä joka välillä räpsähtää häijyksi väkivaltarevittelyksi ja toisaalta taas isketään kierolla huumorilla vastapalloon. Us tuntuu jonkinlaiselta Jordan Peelen risteytykseltä Funny Games ja Body Snatchers elokuvia. Us heittää tarinan taustalla muutamia mielenkiintoisia kysymyksiä ilmaan onko olemassa jotain ihmisliikettä mistä kukaan ei tiedä mitään ja onko ihmisellä olemassa jonkinlaista vastakohtaa. Pienimuotoisen ja tehokkaan alun jälkeen homma kasvaa jo aavistuksen suureksi. Sinänsä hauskasti suurin yllätys nähdään alussa, mutta paljastetaan vasta lopussa. Näyttelijät hoitavat kaksoisroolinsa vallan mainiosti joista erityisesti Lupita Nyong'o on Usin kantava voima. Winston Duke keventää tunnelmaa parilla osuvalla yksirivisellä. Us ei aivan yhtä terävä ole kuin Get Out, mutta Us jättää mielenkiinnon Jordan Peelen tulevia elokuvia kohtaan sillä mies on lunastanut näillä kahdella elokuvalla hallitsevansa tunnelman luonnin.

rating 70,000

10.03.2019 klo 19:26

Final Score

Final Score on enemmän kuin huvittavasti Die Hardien ja Äkkikuoleman kanssa samoilla apajilla liikkuva harmittoman hömppä toimintatrilleri terroristien kaappaamasta jalkapallo-ottelusta. Viihdyttävän The Tournamentin ohjannut Scott Mann luo muutaman tehokkaan toiminta ja paniikkikohtauksen jalkapallostadionille ja pitää huolen että väkivalta on pari kertaa ruman tylyä. Pahiksiin liittyvän twistin arvasi jo hyvissä ajoin. Tarinan henkilöhahmot olivat kuin toimintaelokuvien peruskirjasta revittyjä tyyppejä. Dave Bautista on se osumaa ottava sankari, Ray Stevenson suurta kostoa janoava hauskalla aksentilla puhuva pahis, Pierce Brosnan hahmo jota etsii melkein kaikki niin hyvät kuin pahatkin ja Amit Shah se pakollinen läpänheittäjä.

rating 60,000

14.02.2019 klo 21:03

Alita: Battle Angel

Alita: Battle Angel jätti hieman kaksijakoiset fiilikset elokuvan loputtua. Visuaalisesti tämä on huikea Scape salissa katsottuna kaikkine leijuvine kaupunkeineen ja juuri sellainen mitä James Cameron ja Robert Rodriguez kaksikolta nyt voikin odottaa. Herrojen omanlaiset tyylit näkee hauskasti muutamista toimintakohtauksista. Muutamat kyborgrobotit olivat hienosti tehty. Toimivan lupaavasti käynnistyvässä tarinassa tuntuu koko ajan olevan kova kiire ja muutamat juonenkäänteet tarinan keskellä tuntuivat hieman turhilta. Vaikka Alita: Battle Angel perustuukin kuuluisaan mangaan niin tämän elokuvan käsikirjoitus tuntui välillä joltain pitkältä tv-pilottijaksolta pohjustuksena johonkin suurempaan. Rosa Salazarin Alita on hienosti toteutettu hahmo ja ei Christoph Waltz huono ollut, mutta tuppasi jäämään hieman taustalla mitä pidemmälle tarinassa mentiin. Vastaavasti pahisosasto Mareshala Ali, Jennifer Connelly ja Ed Skrein jäivät yllättävänkin vaatimattomiksi roistoiksi. Jeff Fahey kävi heittämässä hauskan pikkuroolin. Alita: Battle Angel on loppupeleissä visuaalisesti kaunis turbovauhdilla etenevä sci-fi rymistely.

rating 60,000

04.01.2019 klo 18:15

Bumblebee

Bumblebee on E.T. ja Rautajätti teemalla, Steven Spielbergin tyylisellä reseptillä ja 1980 luvun nostalgialla toteutettu viihdyttävä spin-off/esiosa Transformers elokuville. Travis Knight on selkeästi lähestynyt tarinaa henkilöiden kautta vaikka taustalla tuottajana häärivän Michael Bayn tyylistä toimintaa on toki mukana. Alku oli joka toisesta TF elokuvasta nähty Cybetronin tuho, mutta tarina kuitenkin tarrasi mukaansa ja tarjosi viihdyttävän kasvutarinan nuorelle tytölle jota Hailee Steinfeld näytteli varsin mainiosti ja nousi helposti yhdeksi sarjan parhaimmista hahmoista. John Cena antoi mainiota taustatukea tiukkana armeijan badass tyyppisenä sotilaana. Elokuvan Decepticon pahikset jäivät hieman taustalle vaikka pääsivätkin yhdessä kohtauksessa huvittelemaan Yhdysvaltojen hallituksella.

rating 60,000

29.12.2018 klo 09:50

Mile 22

Mile 22 on Peter Berg ja Mark Wahlberg kaksikolta tavanomaisempi toimintaelokuva mainioiden tosikertomusten Deepwater Horizonin ja Patriots Dayn jälkeen. Alkuun melko geneeriselta ja sekavalta tuntuva Mile 22 lähtee kyllä viihdyttävästi käyntiin kun lähdetään kuljettamaan erästä rikollista 22 Mailia eteenpäin. Toimintakohtaukset ovat ajoittain melko tylyjä ja kaaos ympärillä on hienosti toteutettu. Loppupuolelle varattu twisti piristi tarinaa kuin sähköisku ja nosti elokuvan keskitasoa jopa hieman paremmaksi toimintattilleriksi. Mark Wahlberg ja Iko Uwais saavat rooleihinsa toimivan annoksen virtaa.

rating 60,000

27.12.2018 klo 16:34

Aquaman

Aquaman on kaikessa hölmöydessään viihdyttävä toimintaseikkailu joka ottaa itsensä juuri sopivasti kieliposkella. James Wan on luonut melkoisen visuaalisesti huikean silmäkarkki-efektisirkuksen joista varsinkin merimaailma näytti hienolta ja muutama toimintakohtaus oli tyylikäästi toteutettu. Tarina itsessään ei mitään jippoja keksinyt uudestaan vaan oli oikeastaan Star Warsin, Avataren ja Muumion kautta tie Matkalle maan Keskipisteeseen. Jason Momoa oli äijä paikallaan viileän Arthur Curryn roolissa. Patrick Wilson ja Yahya Abdul-Mateen II nousevat selkeästi DC:n pahisten paremmalle puolelle vaikka Patrick Wilson vetääkin pahisroolinsa sopivasti yli ja laukoo hassusti lauseita maailman nykytilateesta. Nicole Kidmanin ja Temuera Morrisonin alun nuorennusleikkaus oli mukavan huvittava. Parit musiikkikappaleet tarinan seassa sai hymyilemään pari kertaa. Ja elokuva jossa Willem Dafoe ja Dolph lundgren ratsastaa hailla ei voi olla täysin onneton.

rating 70,000

20.11.2018 klo 18:08

The First Purge

The First Purge vaikutti alkuun melkoisen geneeriseltä rautalangasta väännetyltä Puhdistuksen yön esiosalta joka kertoo miten kyseinen laiton aika otettiin käyttöön ja miten se hieman karkasi käsistä valtion päämiehiltä. Mitä pidemmälle tarina etenee niin homma kuitenkin nappaa kohtuullisesti mukaansa vaikka tarinan hahmot jäävät hieman yksipuolisiksi. Varsinkin loppupuolelle sijoittuva toimintakohtaus ränsistyneessä kerrostalossa tuo pientä Raid Redemption henkeä mukaan ja muutenkin tunnelma oli sopivan arvaamaton.

rating 60,000

21.10.2018 klo 20:50

Halloween

Halloweenin uusi kaikki edelliset jatko-osat ohittava teos on yllättävänkin pätevä jo hieman kuluneeseen Michael Myersin tarinaan. Toki tarinassa omat lukkonsa on, mutta ei voi kuin hattua nostaa David Gordon Greenille ja Danny McBridelle jotka ovat herättäneet Michael Myersin henkiin mukavan nostalgisella tunnelmalla ladatulla kauhuslasherillä ja yhdellä täysin puskista iskevällä twistillä. Kuvakulmat Haddonfieldin kaupungista Michael Myersin näkökulmasta ja taustalla soiva tuttu pimputus tunnari aiheuttaa vieläkin kylmiäväreitä. Jamie Lee Curtis on todellinen taistelija ja Nick Castle antaa hyytävän olemuksen Michael Myersille. Will Patton ja Judy Greer tekevät myös toimivat roolit taustalla. Ensimmäisen Halloweenin jälkeen todellakin yksi onnistuneimmista Michael Myers kauhuiluista.

rating 70,000

05.10.2018 klo 21:19

Venom

Venom on maltillisiin odotuksiin nähden asteen parempi mitä tältä odottelin, mutta potenttiaalia olisi ollut vieläkin terävämmäksi ja synkkähenkiseksi super"pahis"sankari elokuvaksi. Nyt Venom toimii kertaalleen katsottuna viihdyttävästi. Suurin kiitos kuuluu Tom Hardylle sillä mies vetää roolinsa mainiosti ja tuo hommaan toimivan annoksen huumoria. Riz Ahmedin pahis ei ollut täysin onneton, mutta jää melko harmaaksi sarjakuvapahikseksi. Takaa-ajo San Franciscon kaduilla oli näyttävä toimintakohtaus, mutta muuten toiminta oli perussettiä. Tarina lainailee yllättävän paljon jippoja viime vuoden Life elokuvasta ja oli muutenkin melko perinteinen paha yhtiö vastaan muu maailma.

rating 60,000

20.08.2018 klo 19:23

Rampage: iso kohtaa isomman

Rampage on kaikessa älyttömyydessä ja typeryydessä parempi mitä tältä odottelin. Täysin järjetön megatuhoseikkailu isojen eläinten keskellä viihdyttää kertaalleen kohtuullisesti. Välillä Rampage on kuin Jurassic Park kohtaa Apinoiden Planeetan valtaisalla tuhokuvastolla. Avauskohtaus toi puolestaan mieleen Gravityn ja Lifen. Dwayne Johnson ja Jeffrey Dean Morgan ainakin pitivät hauskaa rooleissaan. Malin Akerman ja Jake Lacy pahiskaksikko oli huvittavan typeriä kaikkine kommenteineen. Muutamat tunnetut naamat kävivät oikestaan vain poikkeamassa tarinan keskellä. Hölmö, mutta hauska tehostesekoilu.

rating 60,000

06.08.2018 klo 19:44

The Endless

The Endless on muutaman vuoden takaisen Resolution huumevieroituskuvauksen tehneen kaksikon Justin Bensonin ja Aaron Moorheadin ohjaama/käsikirjoittama ja pääroolit tekevä erikoisen toimiva sekoitus road movieta, veljeskertomusta ja hörhöä kulttitrilleriä. Tarina kahdesta veljeksestä jotka palaavat lapsuuden maisemiinsa mystisen kultin keskelle jossa tapahtuu outoja asioita on kuin David Lynch olisi ohjannut pitkän X-Files jakson. The Endlessissä on sopivan kiehtova tunnelma ja täysin lapasesta lähtevät twistit. Tässä on myös hauska viittaus juurikin kaksikon ohjaamaan Resolutioniin.

rating 70,000

23.06.2018 klo 17:47

The Strangers: Prey at Night

Stranger: Prey at Night on kelvollisen tunnelmallinen slaserhenkinen kauhutrilleri jatko-osa 10 vuoden takaisille kotiintunkeutumistapahtumille. Jatko-osaksi tästä voi olla montaakin mieltä onko tämä tarpeellinen ja käytännössä tämä voisi olla mikä tahansa psykopaattielokuva leirintäalueella, sillä ensimmäiseen osaan viitataan oikeastaan vain parilla lauseella ja psykojen huvittavilla maskeilla. Tarinaan osataan luoda alkupuolella mukavan rauhallisesti tunnelmaa hienolla yökuvauksella ja pahisten esiintulo on sopivan uhkaavasti toteutettu. Loppupuoli onkin sitten kliseistä pakoon juoksemista ja parilla tylyllä murhalla varustettua mässäilyä. Hauskasti taustalla soi 80-90 lukujen discohittejä jotka siivittävät muutaman tehokkaan vaanimiskohtausken. Christina Hendricksin johdolla näyttelijät tekevät rooleissaan slasher elokuville tyypilliset roolit.

rating 50,000

22.06.2018 klo 18:54

Winchester

Winchester on mukavan perinteinen kaikilla lajityypin kliseillä höystetty kummituskartano kauhudraama. Ajankuvaus vuodelta 1906 on toteutettu visuaalisesti tyylikkäästi ja tarinan ympärillä on vanhan ajan kummitustalo elokuvien tunnelmaa toimivasti mukana. Myös tausta teema asevalmistajasta ja siitä miksi aseita ylipäätänsä tehtaillaan tuo taustalle annoksen lisäpotkua. Samoin huvittavan karmivalle pahikselle on keksitty jopa yllättävän toimiva motiivi. Myös Winchesterin monisokkeloinen talo on näpsäkästi toteutettu. Vastaavasti yöllisiä hiiviskelyjä ja jo hieman koomiseksi meneviä säikähdyksiä alkoi tulla jo joka ovesta esiin toistamiseen asti. Jason Clarke ja Helen Mirren tekevät keskeisissä rooleissaan kelvolliset roolit. Spierigin veljesten ansiolistalle näppärä, mutta aavistuksen tavanomainen kauhuilu.

rating 60,000

25.03.2018 klo 18:11

Pacific Rim - Kapina

Pacific Rim Kapina toimii ihan hauskasti kertaalleen isoltakankaalta katsottuna, mutta se miten Guillermo del Toron ensimmäinen Pacific Rim kuvasi pientä ihmistä jättihirviöiden ja robottien keskellä on tämä jatko-osa enemmänkin suoraviivainen rymistely. Jatko-osaksi Kapina ei oikein keksi mitään uutta kierrosta hommaan ja varsinkin pahisten uusi tuleminen on oikein rautalangasta väännetty. Muutamilla komeilla maailmanlopun kuvilla ja John Boyegan ja Scott Eastwoodin rutiineilla vedetyt roolit jätti hauskat fiilikset. Ensimmäisen osan Ron Perlmanin ja Idris Elban kaltaisia hahmoja olisi kaivattu sivurooleihin.

rating 60,000

17.02.2018 klo 16:22

Black Panther

Black Panther on Marvel universumissa viihdyttävä piristysruiske jo hieman kaavoihin tukehtuneessa maailmassa. Tarina pysyttelee omillaan eikä jatkuvasti heittele viitauksia muihin Marvel hahmoihin. Muutenkin Black Panther on astetta synkenmpi Marvel elokuva, vaikka toki siellä tyypillistä huumoriakin taustalla mukana on. Välillä jopa James Bondia muistuttava juoni muuttuu loppu kohden aavistuksen tavalliseksi mäiskeeksi, mutta viihdyttäväksi sellaiseksi. Wakanda itsessään oli myös mielenkiintoinen teknologia kaupunki. Chadwick Boseman on pääroolissa hyvä ja Michael B. Jordanin pahis nousee yhdeksi parhaimmista Marvel konnista. Myös Andy "Klonkku" Serkis ja Martin "Bilbo" Freeman tekee hauskat sivuroolit. Black Panther jättää viihdyttävät fiilikset odotella Infinity Waria.

rating 70,000

15.02.2018 klo 20:21

Lumiukko

Yllättävän paljon parjattu Snowman on odotuksiin nähden parempi trilleri, mutta ei mikään merkkiteos genressä. Muutaman kerran sopivasti säväyttävä trilleri kulkee kuitenkin melko kulutettuja polkuja tyypillisille sarjamurhaajaelokuville. Norjan komeat lumiset maisemat antavat tarinan taustalle mukavan jäätävän fiiliksen. Michael Fassbenderia ja Rebecca Fergusonia lukuunontamatta nimekäs näyttelijäkaarti tuntuu jäävän selkeään paitsioon sivurooleissa. Kertaalleen toimiva jännäri.

rating 60,000

07.02.2018 klo 19:28

Leatherface

Leatherface nimellä kulkeva esiosa tunnetulle psykopaatille kulkee vähän liikaakin nähtyjä polkuja. Vuosien saatossa nähtyjen jatko-osien, re-maken ja yhden toisenkin esiosan jälkeen leatherface ei oikein mitään uutta pärinää tarinaan keksi. Ranskalaisesta Inside kauhuelokuvasta tuttu kaksikko Alexandre Bustillo ja Julien Maury pitävät huolen että gore-efektit ovat sopivan kuvottavia ja mahtuu mukaan kieltämättä pari melko säväyttävääkin kauhukohtausta. Alkua ja loppua lukuunotamatta tämä olisi kuitenkin voinut olla mikä tahansa psykopaatti elokuvan ja pakokertomuksen sekoitus. Stephen Dorf ja Lili Taylor hoitavat tonttinsa kohtuu toimivasti ja ajankuva taustalla on hienosti toteutettu. leathefacen ja Sawyerin suvun voisi tämän jälkeen suosiolla jättää rauhaan.

rating 50,000

08.01.2018 klo 20:51

Sleepless

Sleepless on viihdyttävän toimiva re-make versio samannimisestä ranskalaisesta elokuvasta. Sleepless on kliseistäänkin huolimatta tarinaltaan mukavan intensiivinen trilleri joka tapahtuu melkein koko ajan yhden yön aikana yhdellä casinolla. Tarina etenee melkoisella speed-vaihteella ja tarjoaa pari melko tylyäkin väkivaltajaksoa. Jamie Foxx tekee pääroolissa kohtuullisen roolin kovia kokevana poliisina. Myös huvittavaa aksenttia puhuva Scoot Mcnairyn esittämä huumekonna ja David "Jim Hopper" Harbour hoitavat tonttinsa toimivalla asenteella. Hienosta yökuvauksesta ja tunnelmasta tulee hieman mieleen Michael Mannin elokuvat.

rating 70,000

02.01.2018 klo 18:38

Unlocked

Unlocked on varsin nimekkäästä näyttekijäkaartista huolimatta geneerisen tavanomainen nykypäivän terrorismi-trilleri, joka viihdytti kertaalleen. Hahmoja, tapahtumapaikkoja ja juonenkäänteitä tulee sellaisella tahdilla jolla tarinan tempo pysyy melkoisena formulana, mutta lopulta käteen ei jää muutaman sinänsä tylyn toimintajakson ohella oikeastaan mitään. Noomi Rapacen esittämä traagista muistoa kantava agentti yrittää olla jonkinlainen naispuolinen Jason Bourne. John Malkovich ja Michael Douglas käyvät heittämässä vain muutaman lauseen tarinan keskellä.

rating 50,000

30.12.2017 klo 22:26

Kill Switch

Kill Switch on odotuksiin ja melko tylyihin arvosteluihin nähden yllättävänkin viihdyttävä ja mielenkiintoinen tulevaisuus sci-fi trilleri. Idea maailmanlaajuisesta energia kokeesta ja sen jälkeisestä ajasta, jossa koko homma kuvataan kirjaimellisesti yhden miehen nökökulmasta toimii yllättävänkin hyvin. Kill Switch on vaatimattomaan budjettiinsa nähden visuaalisesti hienonnäköinen elokuva. Aavemaisen hiljainen ja tuhoutunut kaupunki luo mukavan maailmanlopun henkisen tunnelman hommaan jatkuvine energiapurkauksineen. Tarina liikkuu onnistuneesti kahdella aikatasolla muutama kuukausi ennen koetta ja sen jälkeen. Välillä Kill Switch on kuin District 9 ja Cloverfield ilman hirviöitä yhdistettynä viime vuoden Hardocre Henryn tyyliseen first person shooter tyyliseen kuvaukseen, joka tällä kertaa toimii varsin toimivasti. Elokuvan pahis yhtiöineen oli ainoa hieman ennalta-arvattava juonen yhteydessä. Samoin koko jutun sisälle piilotetun twistin osasi hieman aavistaa aikaisin, mutta miten siihen tultiin oli kyllä viihdyttävä tarina. Pääroolissa heiluva Dan "köyhänmiehen Bradey Cooper" Stevens tekee kelvollisen roolin.

rating 70,000

15.11.2017 klo 20:44

Justice League

Justice League on päällisin puolin viihdyttävä toimintaseikkailu, mutta on tällä omat vikansakin. Tarinassa itsessään tuntuu olevan kova kiire joka paikkaan ja muutamat kohtaukset ja hahmot jäävät jotenkin täysin irrallisiksi. Ja jatkuva selittely Supermanin poissaololle alko jo tulla korvista ulos. Taustalle kehitetty maailmanloppu juoni tuntuu olevan vain pakollinen uhka tiimille ja Ciarán Hindsin esittämä Stephenwolf pahis jää kovin geneeriseksi roistoksi. Vastaavasti Jason Momoan Aquaman tuo hommaan mukavasti rosoisuutta ja tyypin omaa leffaa kohtaan jäi jopa pienet odotukset. Ben Affleck ja Gal Gadot hoitavat roolinsa kohtuu toimivasti. Visuaalisesti paikoin näyttävää meininkiä.

rating 60,000

10.09.2017 klo 17:14

Incarnate

Incarnatessa on hauska idea kokeilla manaus/riivaus henkistä kauhuelokuvaa Inception/Matrix tyylisessä erilaisessa todellisuudessa. Kauhuelokuvan tunnelma jää monen manauselokuvan varjoihin, vaikka tarjoaakin parit sinänsä yllättävän tylyt kauhukohtaukset. Ihmisen tajunnassa käynnit ovat aluksi kohtuullisen mielenkiintoisesti toteutettu, mutta eivät nekään pidemmälle mentäessä paljoaa mitään erikoista tarjoa. Aaron Eckhart pitää leffan voimissa pyörätuolissa liikkuvana erikoisena terapeuttina. Kaikesta parjauksesta huolimatta ja hölmöstä twististä kyllä tämän nyt kerran katseli.

rating 50,000

09.09.2017 klo 15:36

Se

Se on viihdyttävän pätevä versio yhdestä Stephen Kingin tunnetuimmasta tarinasta. Mama elokuvalla tunnetuksi tullut Andy Muschietti osaa vedellä naruista oikeaan aikaan ja luoda mukavan oloinen tunnelma tarinan ympärille. Muutaman kohtuullisen onnistuneen äkkisäikäytyksen jälkeen niitä alkaa tupsahdella muutama liikaa ja muutamat pelottelut menivät jo hieman koomisiksi. Lapsiin tässä kohdistuu välillä melko rankkaakin kuvastoa. 1989 vuoden meininki musiikkeineen ja ajankuvineen on toteutettu varsin hienosti. Välillä Se tuntui kuin katselisi Stand By Me elokuvaa, tv-sarja Stranger Thingsillä ja Nightmare on Elm Streetillä varustettuna ja viimeksi mainitusta tässä nähdään hauska viittaus. Lapsinäyttelijät hoitivat roolinsa yllättävänkin toimivasti. Bill Skarsgårdin Pennywise tarjosi kohtuullisen uhan, mutta jää hieman tavalliseksi riehuvaksi pahuudeksi. Välillä tuntui kuin tiettyjen lapsien vanhemmat ja koulunkovis Nicholas Hamilton olivat karmivimpia kuin Pennywise. Se jätti mielenkiinnon odotella sitä "mahdollista?" jatko-osaa.

rating 70,000

18.08.2017 klo 21:23

The Hitman's Bodyguard

The Hitman's Bodyguard tarjoaa Kingsmanin jatko-osaa odotellessa rehellisen yliampuvaa, mutta kuitenkin sujuvaa toimintakomedia viihdettä. Välillä koko touhu tuntui kuin Richard Donner ja John McTiernan olisivat kimpassa vieneet takaisin 80-90 luvun taiteeseen. Patrick Hughes saa kyllä hommaan energiaa ja meininkiä melkoisella mitalla ja näyttää samalla The Expendables 3:selle miten toimintahumppaa tehdään. Vaikka tapaus eteneekin melko pitkälle huumorilla hyöstettynä osaa tarina heittää parissa kohtaa vakavallekin vaihteelle. Samuel L. Jackson ja Ryan Reynolds saavat välilleen sopivasti kipinää ja Samppa pääsee heitteleen lempi lausettaan useasti. Gary Oldman melkein toistaa pahisroolinsa Air Force Onesta venäläisine aksenteineen. Salma Hayek ja Elodie Yung eivät myöskään jää pelkiksi koristeiksi. Melkein kahden tunnin kestoonsa nähden mukaan mahtuu muutama turhempikin kohtaus. Muuten viihdyttävä matka kahden äijän kanssa.

rating 70,000

12.08.2017 klo 14:52

Armoton maa

Armoton Maa on kotimaiseksi elokuvaksi yllättävänkin pätevä kostoelokuvan ja perhedraaman sekoitelma pohjoisen kylmissä maisemissa. Seesteisen verkkaisesti etenevä tarina antaa hahmoille aikaa tulla tutuksi katsojalle, mutta iskee pari kertaa melko tylyillä kohtauksilla takaisin. Tuomo Hutrin hieno kuvaus pitkin lumisia maisemia nostattaa tunnelmaa hyvin juonen ympärille. Näyttelijät varsinkin kolmikko Ville Virtanen, Antti Holma ja Mikko Neuvonen tekevät varsin toimivat roolityöt.

rating 70,000

29.07.2017 klo 17:15

T2 Trainspotting

Trainspotting 2 on paikoin jopa yllättävänkin onnistunut ja toimiva jatko-osa yhdelle ysärin nostalgiatapauksista. Tarinan hahmot ovat edelleen 20 vuoden jälkeenkin kuin pikkupoikia sekoilemassa laittomuuksien ja muiden rikkeiden kanssa. Hahmojen jälleen näkeminen Rentonin kanssa luo tarinalle omanlaisensa kutkuttavan tunnelman. Trainspotting 2 on myös toimiva kuvaus nykypäivästä miten kaikilla ei välttämättä mene omassa elämässä niinkään hyvin, vaikka sitä ei heti haluta julkisesti kertoa. Danny Boyle on jälleen oikea mies ohjaamaan kyseistä tarinaa ja Boylen tyylitelty audiovisuaalisuus mainioine musiikkeineen pohjustaa juonta erinomaiesti. Ewan McGregor, Even Bremner, Johnny Lee Miller ja Robert Carlyle hoitavat roolinsa 20 vuoden jälkeenkin erinomaisesti saaden jokaiseen hahmoon sopivasti sekopäistä energiaa ja tunnetta. Viihdyttävä rikostrilleri henkinen draamakomedia ystävyydestä, kostosta ja anteeksiannosta.

rating 80,000

27.07.2017 klo 17:52

Valerian and the City of a Thousand Planets

Valerian on visuaalisesti kaunis sekasotku Luc Bessonilta. Itse en ole näitä sarjakuvia lukenut, mutta Valerian elokuva on melkoinen paistos (Star Wars, Avatar ja Fifth Element) elokuvia, joista viimeistä varsinkin tuli ikävä tämän aikana. Valerian käynnistyy varsin lupaavasti hienolla alkutekstijaksolla, jonka taustalla soi David Bowien Space Oddity kappale. Tämän jälkeen esitelty paratiisimaisen planeetan hävitys on myös komeakohtaus, mutta tämän jälkeen tarinassa ei ole välillä minkäänlaista tolkkua. Toki Luc Besson on saanut visuaalisesti paikat näyttämään hienoilta kaikkine väreineen, otuksineen ja vempaimineen, mutta jotenkin tästä hiipui hiljalleen sci-fi seikkailun henki kaiken hölmöilyn keskellä. Myös pahis motiiveineen piti oikein rautalangasta vääntää katsojalle.

Dane DeHaan ja Cara Delevingne eivät olleet täysin huonoja keskeisissä rooleissa, mutta alytön ja typerä huumori pilasi heidän kemiaansa melkoisesti. Vanhat konkarit Clive Owen, Ethan Hawke ja Rutger Hauer kävivät heittämässä oikeastaan vain muutaman lauseen juonen keskellä. Rihanan hahmo olikin jo turhaakin turhempi.

rating 40,000

29.05.2017 klo 20:18

Assassin's Creed

Assassin's Creed on päältäpäin näyttävän viihdyttävä sci-fi aineksilla hyöstetty toimintaseikkailu, mutta jotenkin tästä jää kuitenkin loppupeleissä hivenen sekavahkot fiilikset käteen. Varsin lupaavasti käynnistyvä tarina alkaa hiljalleen mitä pidemmälle mennään heitteleen katsojaa välillä ties minne aikaan ja välillä ei ota selkoa kenenkä kanssa. Historiallisesta ajanjaksosta ei myöskään saatu kaikkea aineksia irti. Michael Fassbender, Marion Cotillard ja Jeremy Irons kannattelevat Assassin's Creediä vajoamasta pelielokuvien pahimpaan suohon.

rating 50,000

13.04.2017 klo 21:23

The Fate of the Furious

Fast 8 tarjoaa juuri sitä menoa mitä odottaa saattaa kun ei pipo päätä kiristä. Täysin överiksi vedettyä, mutta kuitenkin viihdyttävää toimintarymistelyä. Tämä sarja heräsi kunnolla henkiin 5-osan jälkeen ja tälläkin kertaa tietyt juonenkäänteet iskevät kiinni aijempiin osiin. New Yorkissa ja pohjois Venäjän jäätiköllä tapahtuvat toimintajaksot ovat kyllä melkoista hupia. The Rockin ja Jason Stathamin välinen kinastelu toi Tyresen ohella hyvää läppää hommaan. Helen Mirren pyörähtää hauskassa pikkuroolissa. Charlize Theron toimintaelokuvan pahiksena toimii kuin käkikello. Vin Diesel oli oma itsensä. Eihän tämä mitään uutta mihinkään tuonut, mutta tarjosi viihdyttävää hömppää senkin edestä.

rating 60,000

11.04.2017 klo 19:25

The Autopsy of Jane Doe

The Autopsy of Jane Doe on pienimuotoinen kauhuylläri Norjalaiselta Troll Hunterin ohjaajalta André Øvredalilta. Tarina ruumishuonetta pyörittävistä isästä ja pojasta jotka saavat tutkittavakseen erikoisen nuoren naisen ruumiin ja pian tämän jälkeen kyseisessä mestassa alkaa tapahtua kummia. André Øvredal kuljettaa juonta eteenpäin sopivan rauhallisesti ja osaa kyllä nostaa tunnelmaa välillä melko tiiviiksi hämärien käytävien siimeksessä. Pitkät samasta kuvakulmasta kuvatut kohtaukset nostavat mukavasti kylmiä väreitä ja maskeeraukset ruumiinavauksissa ovat ajoittain melko inhottavia. Toki tässäkin lajityypin kliseitä on kuten yhtäkkiä paikasta ei pääse millään pois ja yhteys ulkomaailmaan on katkennut rajun myrskyn vuoksi, mutta ne eivät kyllä tehoa hidasta ollenkaan. Brian Cox ja Emile Hirsch ovat rooleissaan kohtuullisen hyviä, mutta show:n varastaa Olwen Catherine Kellyn Jane Doe, jonka hyytävä olemus ja tujotus ruumishuoneenpöydältä jää hetkeksi aikaa kummitelemaan takaraivoon. Pari sinänsä melko tylyä twistiä antaa erinomaisesti lisäpotkua mainiolle kauhuelokuvalle.

rating 80,000

24.03.2017 klo 21:26

Life

Life tarjoaa uutta Alienia odotellessa peruspätevän avaruus-kauhutrillerin. Life on vähän kuin Gravity, Alien & The Thing teemalla höystettynä. Visuaalisesti Life on erittäin komeaa katselavaa varsinkin pitkät kamera-ajot pitkin suurta avaruusasemaa ovat huikeita. Daniel Espinosa osaa myös luoda tunnelmaa ahtaista ja painovoimmattomista käytävistä ja erityisesti ihmisen kohtaamisesta ulkopuolisen elämänmuodon kanssa. Pääörvelö on hauskan karmiva sekoitus kärpästä, heinäsirkkaa ja mustekalaa. Espinosa ja kumppanit pistävät pari tyyppiä melko kuvottavalla tavalla hiljaiseksi. Muutama onnistunut juonenkäänne ja varsinkin viimeinen kuva jäi hauskasti hetkeksi aikaa mieleen. Rebecca Ferguson, Jake Gyllenhaal, Ryan Reynolds ja Hiroyuki Sanada tekevät toimivat roolit tarinan keskellä tosin kenenkään hahmon taustoihin ei hirveästi käytetä aikaa. Kaikkiaan viihdyttävän pätevä ja mukavasti otteessaan pitävä sci-fi elokuva.

rating 70,000

19.03.2017 klo 20:55

Don't Breathe

Don't Breathe on viihdyttävän tehokas kauhupainotteinen ryöstötrilleri. Tiivistunnelma kulkee erinomaisesti juonen kanssa yhdessä ja koko homma kääntää sopivan härskisti kotiintunkeutumis kertomuksen kelkkaa useaan otteeseen kyljelleen. Fede Alvarez on saanut yksinkertaisesta ideasta toimivan trilleripaketin, jossa nyt tietenkin omat juoniaukkonsa on, mutta mahtuu mukaan muutama sangen kierontyly twistikin. Pääkolmikko ei nyt ollut se kaikkien mieleenpainuvin, mutta siitä huolimatta heidän menonsa puolesta välillä jopa hieman jännitti. Stephen Lang varastaa tarinan itselleen sokeana sotaveteraani äijänä.

rating 70,000

10.03.2017 klo 20:56

Kong: Pääkallosaari

Kong Pääkallosaari on viihdyttävän näyttävä popcorn ryminä-räminä. 1970 Luvun fiilis musiikkeineen ja Vietnamin sotineen herää toimivasti eloon tarinan keskellä. Muutenkin hommassa on kunnollisen seikkailuelokuvan fiilis hyvin mukana maustettu ripauksella sotaa ja kauhua. Ikärajaansa nähden mukaan mahtuu muutama melko tylykin kohtaus. Vielä tällä hetkellä melko tuntematon ohjaaja Jordan Vogt-Roberts saa kyllä luotua muutaman visuaalisesti kekseliään kohtauksen, joista päällisimpänä mieleen jäi hidastetusti Kongia kohtaan lentävät helikopterit. Voght Roberts on saanut mukaan kivenkovan näyttelijäkaartin. Konkarit Tom Hiddleston, John Goodman, Richard Jenkins, John C. Reilly ja erityisesti sodasta hieman mielensä järkyttänyt Samppa Jacksonin esittämä eversti hoitavat roolinsa toimivalla asenteella. Itse Kong oli komesti toteutettu. Ainoastaan Kongin vastus oli hieman väsyneen oloinen.

Lopputekstit petaa myös hauskasti tulevaa.

rating 70,000

05.03.2017 klo 19:59

The 9th Life of Louis Drax

Louis Draxin 9 elämä on sangen raikas ja omaperäinen sekoitus fantasia ja kauhuelementeillä ladattua mysteeritrilleriä ja perhedraamaa maustettu ripauksella komediaa. Alexandre Aja todistaa jälleen olevansa yksi tämän hetken hienoimmista tunnelmanluojista tarinassa erikoisesta pojasta Louisista jolla on tapana joutua erikoisiin onnettomuuksiin, mutta viimeisimmän tapaturman jälkeen Louis vaipuu koomaan. Max Minghellan käsikirjoittama Tarina liikkuu usealla aikatasolla, mutta kertomukset kyllä nivoutuvat yhteen mainiolla tavalla. Välillä Louis Draxin tarina muistutti sekoitukselta Quillermo del Toron ja M Night.Shyamalanin elokuvia. Alexandre Aja luo muutaman visuaalisesti hienon ja sopivan häiriintyneen jakson uni/kooma maailmasta. 50 Shades sekoiluista tunnettu Jamie Dornan ei nyt ole maailman monipuolisin näyttelijä, mutta hoitaa tällä kertaa tonttinsa kohtuu toimivasti tapausta tutkivana lääkärinä. Aaron Paul ja Sarah Gadon ovat myös toimivia Louisin hieman erikoisina vanhempina. Molly Parker on aina yhtä hurmaava. Aiden Longworth on suorastaan erinomainen sanavalmiina keskiöön joutuvana Lousina. Mainio psykologinen trilleri.

rating 80,000

04.03.2017 klo 00:09

Logan

Logan on jäätävän onnistunut sooloelokuva yhdelle 2000 luvun tunnetuimmalle hahmolle ja kiilaa X-universumissa sinne kärkipäähän X2:sen ja Days of Future Pastin kanssa. Logan on melko synkkäsävyinen tunnelmaltaan heti avauskohtauksestaan lähtien ja James Mangold ei hellitä kierroksia tai kuvastoa missään vaiheessa. Umpikylmä huumori kukkii kuitenkin välillä sopivasti tarinan seassa. Toimintajaksoissa James Mangold ei säästele ketään eikä mitään. Hugh Jackman vetää roolinsa jälleen kerran erinomaisella asenteella ja Patrick Stewart antaa loistavaa tukea Xavierina. Herrojen yhteiset kohtaukset ovat täyttä energiaa. Dafne Keenin nuori Laura antoi hyvää lisäpotkua. Boyd Holdbrookin ja Richard E. Grantin pahikset jäivät aavistuksen tavanomaisiksi mielipuoliksi, mutta antoivat kuitenkin kohtuullisen vastuksen. Loganin loppu jätti hetkeksi aikaa hieman hiljaisen olon. Kaikkiaan erinomainen toimintadraama.

rating 80,000

08.02.2017 klo 14:27

Open Grave

Open Grave on ovelan viihdyttävästi rakennettu kauhuelementeillä ladattu mysteeritrilleri miehestä joka herää suuresta joukkohaudasta ja päätyy lähellä sijaitsevaan taloon jossa pieni ryhmä ihmisiä ei tunnu muistavan yhtään mitään. Open Grave heittää kokoajan mystisiä kysymyksiä ilmaan mitä oikein tapahtuu ja melkein jokainen tarinan hahmo kantaa jonlaista salaisuutta sisällään. Espanjalainen ohjaaja Gonzalo López-Gallego luo muutamia hyytävän kauniita kauhuvisioita ja pistää tarinan pohjalle mainion mystisen tunnelman joita korostaa pari mukavaa yllätyskäännettä. Sharlto Copley ja Thomas Kretchmann tekevät keskeisissä rooleissa kohtuullisen toimivat roolityöt. Open Grave on kuin Memento ja 28 Päivää Myöhemmin olisi pyöräytetty tehosekoittimessa.

rating 70,000

29.01.2017 klo 20:19

XxX 3: Xander Cagen paluu

xXx Xanderin paluu tarjoaa harmittoman viihdyttävän pakoonarjesta toimintatykityksen. Juoni ja hahmot ovat kuin kliseiden kukkakimppu, mutta sehän passaa tässä tapauksessa varsin oivasti. Energisiä toimintatrillereitä ennenkin työstänyt D.J Caruso saa homman rullaamaan eteenpäin melkoisella tempolla ja mahtuu mukaan muutama visuaalisesti kekseliäskin toimintajakso. Välillä uusi xXx tuntui hassulta sekoitukselta Mission Impossibleä, Expendablesia ja 007 sekkailuja Goldeneye ja Day Another Day. Vin Diesel karjaisee muutaman osuvankin läpän ja Donnie Yen näyttää taitojaan näyttävästi. Samppa Jackson ja Toni Collette jäävät suosiolla taaemmaksi muusta poppoosta. Ice Cuben piipahdus oli hauska, mutta ehkä jokseenkin tarpeeton. Deepika Padukone oli mukava lisä-taustalle.

rating 60,000

25.01.2017 klo 20:00

Morgan

Morgan on Ridley Scottin pojan Luken esikoisohjaus ja vieläpä kohtuullisen pätevä sellainen. Tarina ensimmäisestä kehitetystä hybridi-ihmisestä muistuttaa varsinkin alkupuolella yllättävänkin paljon parin vuoden takaista Ex Machina elokuvaa, mutta meno on välillä kuin parhaat palat Alien ja Terminator elokuvista. Luke Scott saa luotua toimivaa tunnelmaa suuresta laboratoriosta sen käytävistä tai loputtomasta metsästä joissa koko elokuva suurimmaksi osaksi tapahtuu. Muutama twisti piristää hommaa mukavasti. Hiljattain nähtyjen Splitin ja The Witchin jälkeen Anya Taylor-Joy tekee jälleen hyvän roolin elämäänsä kysymyksiä etsivänä Morganina. Luke Scott on saanut pienenpiin rooleihin melko kovia nimiä. Boyd Holdbrook, Paul Giamatti, Jennifer Jason Leigh, Toby Jones, Kate Mara ja Brian Cox käyvät piipahtamassa tarinassa toiset isomassa ja toiset pienemmissä rooleissa. Viihdyttävän pätevä sci-fi kauhutrilleri.

rating 70,000

20.01.2017 klo 21:42

Split

Split on M. Night Shyamalanin erinomainen comeback sille tielle mille Signsin ja Kylän jälkeen lähti kuraa valaan ja oikeastaan Split on herran paras tuotos sitten Kuudes Aistin ja Unbreakablen jälkeen. Monipersoonahäiriöstä kertova trilleri vie viihdyttävän ovelasti usealle eri polulle tarinan keskellä. Shyamalan kuljettaa tarinaa varsinkin alussa välillä jopa ärsyttävän verkkaisesi mikä todellakin toimii tässä tapauksessa. Shyamalan todistaa jälleen miksi häntä kutsuttiin mister tunnelmaksi 2000 luvun alkupuolella, sillä Splitin tunnelma kohoaa väilillä melkoiseksi kuhinaksi. Miehen tavaramerkit kierot juonenkäänteet ovat mukana.

Yksi asia kuitenkin on ylitse muiden. James McAvoy tekee pääroolissa loistavan roolisuorituksen useasta eri-persoonasta kostuvasta yhdestä hahmosta, joka osaa olla välillä säälittävä mutta hetkessä häijyn hyytävä. Erityisesti 9 vuotiaan tasolla liikkuva McAvoy pisti välillä jopa naurattamaan puhetyylillään ja liikkeillään. Betty Buckley tämän psykiatrina ja erityisesti The Witch elokuvasta tuttu Anya Taylor-Joy tekevät myös vahvat roolit taustalla. Nähdään tässä myös Shyamalanin itsensä ohella yksi hauska cameo Shyamalanin vanhemmista tuotannoista. Erinomainen trilleri.

rating 80,000

10.01.2017 klo 19:57

Cell

Cell on Stephen Kingin tarinoista sitä keskinkertaisempaa osastoa. Idea kännyköiden ylikäyttämisestä syntyneestä signaalista, joka sekoittaa ihmismielen on varsinkin alkupuolella pariinkertaan varsin tehokas. Lupaavan alun ja parin hienon kauhuvision jälkeen tarina alkaa muistuttaa liikaa viime aikojen zombie-henkisiä kauhutrillereitä. Hommaan sadaan välillä jo signaalista seonneiden ihmisten kanssa melko koomisiakin piirteitä. Kingin 1408 elokuvassa esiintyneet John Cusack ja Samppa Jackson nyt tekevät minkä parhaakseen voivat.

rating 40,000

01.01.2017 klo 19:32

Money Monster

Money Monster on yllättävänkin pätevä ja ovela panttivanki/salaliittotrilleri. Alkuun pelkältä panttivankitapaukselta näyttävä trilleri laajeneekin mukavasti usealla polulle. Juonesta itsestään tuli hieman mieleen Spike Leen samanhenkinen Inside Man. Tunnelma pysyy sopivan tiiviinä juonen yllä jota maustaa parit kivat ylläritwistit. George Clooney ja Jack O'Connell saavat välilleen mainion kiristyvän siteen ja muutaman hyvän keskustelujakson. Kaikkiaan viihdyttävä trilleri ahneudesta ja hukatuista unelmista.

rating 70,000

27.11.2016 klo 19:39

The Purge: Election Year

Kolmas puhdistuksen yö Vaalivuosi nousee kyseisen sarjan toimivimmaksi osaksi. Tällä kertaa puhdistus kuvataan valtaapitävien näkökulmasta ja tämä elokuva osui sopivasti juuri oikeisiin amerikan presidentin vaalien alle. James DeMonaco luo jälleen kaoottisen kuvan yhdestä ajasta jolloin kaikki rikokset ovat sallittuja. Tällä kertaa naispuolisen senaattorin ja edellisestä osasta tutun entisen poliisin näkökulmasta keskellä Washingtonia. Poliittiset kieroilut viedään vieläkin asteen pidemmälle ja James DeMonaco ei säästele väkivaltaisissa toimintajaksoissa yhtään mitään. Frank Grillo tekee toistamiseen keskelle puhdistusta joutuvana miehenä kohtuullisen toimivan roolin ja Mykelti Williamson vakuutuksensa menettänyt kauppias on myös mies paikallaan. Elizabeth Mitchellistä ei täysin uskottavaa pressa-ehdokasta saa, mutta eipä tuo menoa haittaa. Muutamat näpsäkät twistit ja pieni annos poliittista väkivaltaista satiiria maustavat viihdyttävästi jälleen hieman Pako New Yorkista henkistä tarinaa. Tähän olisi myös hyvä lopettaa nämä puhdistukset.

rating 70,000

28.10.2016 klo 21:11

The Wave

Norjalainen The Wave on perusviihdyttävä katastrofitrilleri. Tunnelmaltaan paikoin yllättävänkin lohduton kuvaus pienestä turistikylästä, joka jää massiivisen hyökyaallon alle. Tarina itsessään noudattaa kaikkia katastrofielokuvien kliseitä aina keskiössä olevasta ydinperheestä ja monista ennakko-varoituksista joita ei kuunnella. Tuhoefektit ja äänet ovat toteutettu varsin mallikkaasti ja loppupuolen tuhokuvasto oli visuaalisesti hieno. Kristoffer Joner tekee pääroolissa tarinan keskiöön joutuvana perheen isänä toimivan roolityön.

rating 60,000

26.10.2016 klo 16:29

Doctor Strange

Doctor Strange on viihdyttävä, mutta aavistuksen kaavamainen supersankarin syntytarina, joka kuitenkin kiilaa Marvel jatkumon paremmalle puolelle. Sopivan verkkaisesti etenevä alku esittelee hahmot ja näiden motiivit toimivasti katsojalle. Loppuosa onkin tavanomaisempaa mättöä. Visuaalisesti Doctor Strange on komennäköinen elokuva, vaikka muuttuvat kaupungit ja pysähtynyt kuva eivät Matrixin ja Inceptionin jälkeen täysin nostaneet fiiliksiä kattoon. Benedict Cumberbatch oli nimikko roolissaan erinomainen. Yhtä aika kyyninen ja reppana, mutta parit hauskat irtovitsit toimivat mainiosti. Chiwetel Ejiofor ja Tilda Swinton olivat taustalla hyvin mukana. Mads Mikkelsen ja Scott Adkins eivät olleet täysin huonoja pahiksia, mutta heidän motiivinsa ja tekonsa olivat vain niin tuhanteen kertaan nähtyjä. Doctor Strange on nousee hieman geneerisestä juonesta huolimatta aavistuksen keskitasoa paremmaksi toimintaseikkailuksi.

Seuraavaa Thor elokuvaa valmistava lopputekstijakso oli hauska.

rating 70,000

21.10.2016 klo 21:20

Nainen junassa

Nainen Junassa on viihdyttävän pikkunäppärä mysteeritrilleri. Taitavasti useiden takaumien ja hahmojen välillä kulkeva juoni pitää sopivasti otteessaan ja tunnelma tapauksen ympärillä on välillä melko kylmäävä. Itse en ole kyseistä romaania lukenut, mutta pieniä kaikuja tässä oli (Basic Instinct ja Gone Girl: elokuviin). Juonenkäänteet onnistuivat myös käännyttämään tarinaa mukavasti pariinkin ottesseen ja on tässä kyllä pari melko häijyäkin kohtausta. Emily Blunt ja Rebecca Ferguson olivat keskeisissä rooleissa erinomaisia. Justin Theroux ja luke Evans antoivat hyvää tukea taustalla.

rating 70,000

Edellinen sivu | 1 2 3 4 5 6 | Seuraava sivu

Profiilin tiedot

TOP-listat