andy

andy

Tähtääjä, 99 fania

Oma statistiikka: Elokuvien kommentit (276)

31.05.2020 klo 18:44

Bloodshot

Bloodshot on kertaalleen menettelevää muistinmenetys sci-fi rymistelyä maustettuna muutamalla visuaalisesti näyttävällä toimintajaksolla. Vaikka taustatarina perustuukin omaan sarjakuvatarinaan niin Bloodshot elokuvanjuoni tuntui olevan geneerinen sekoitus Täydellisesta Sotilaasta-Elysiumiin ja muihin vastaaviin sci-fi elokuviin. Vin Diesel on pääroolissa kohtuullinen örmy, mutta pahisosasto Guy Pearce, Sam Heughan ja Toby Kebbel hukataan melko tavanomaisiin teknologialla leikkiviksi roistoiksi. Bloodshot on tälläinen tusinaan mahtuva parilla kivalla kikalla varustettu sci-fi toimintaelokuva.

rating 60,000

05.03.2020 klo 17:27

Ready or Not

Ready or Not on viihdyttävän tehokas kauhun ja komedian sekoitelma jossa mukavan kahjo tunnelma pääsee mainiosti valloilleen maustettuna huvittavilla musiikkikappaleilla. Hääjuhlasta eloonjäämistaisteluksi muuttuva tarina pitää toimivasti otteessaan ja hahmoille varattu dialogi pistää pariin otteeseen hymyilyttämään. Roiske-efekteissä ei olla säästelty mitään sillä porukkaa menee varsinkin loppupuolella palasiksi melko kovalla prosentilla. Samara Weaving on pääroolissa varsin pirteä ilmestys kovia kokevana morsiammena. Henry Czerny ja Andie MacDowell suorastaan nauttivat esittäessään todellisia sekopäitä.

rating 80,000

19.01.2020 klo 17:39

Bad Boys for Life

Bad Boys For Life on näpsäkän viihdyttävä toimintakomedia vaikka kertaakaan hommaan ei mitään uutta ole keksitty. Vaikka Michael Bay ei tätä osaa ohjannutkaan niin meno on täysin samankaltaista kuin aijemmisakin osissa mukavan överiksi vedettyä toimintakohellusta tutuilla hidastuksilla Miamista. Will Smith ja pari maaliin asti osuvaa läppää heittävä Martin Lawrence ovat edelleen toimivassa vireessä, tosin miksi tähänkin piti änkeä mukaan M:I & FF elokuvien henkinen taktinen ryhmä taustalle. Tarinan pahisosasto jäi hieman geneerisiksi vaikka heille varattu twisti piristikin tarinaa mukavasti.

rating 60,000

30.12.2019 klo 09:26

Scary Stories to Tell in the Dark

Scary Stories to Tell In the Dark on viihdyttävän perinteinen ja tunnelmaltaan mukavan letkeä kauhusatu 1968 vuoden ajankuvauksen hengessä. Idea nuorisoporukasta joka löytää erikoisen kirjan joka alkaa kirjoittaa heille omia kuolemia toimii kohtuullisesti ja Scary Stories to Tell In the Darkissa jump scare säikäytykset ovat minimissä. Guillermo del Toron mukana olo näkyy tarinan mielikuvituksessa ja erityisesti haamu/hirviöefektit on toteuttu Javier Botetin avustuksella vanhemman liiton meiningillä. Nuorisoporukka tekee rooleissaan toimivaa työtä ja sivurooleissa vanhemmat konkarit Dean Norris ja Gil Bellowsin pyörähtävät hauskoissa sivurooleissa.

rating 60,000

14.10.2019 klo 19:29

Ma

Mami on näpsäkkä yhdistelmä biletyskomediaa ja psykotrilleriä. Mukavan rauhallisesti etenevä tarina kasvattaa tunnelmaa taustalla toimivasti ja tarjoaa sivussa pari kipeää kauhukohtausta. Keskeisen juonenkäänteen arvaa hyvissä ajoin, mutta tuodaan silti sopivan satuttavasti tarinaan katsojan eteen. Mami on ennen kaikkea Octavia Spencerin show sillä nainen on yhtä aikaa säälittävä ja hyytävä, joka jättää Juliette Lewisin, Luke Evansin ja Allison Janneyn kaltaiset konkarit taustalle pyörimään.

rating 60,000

07.10.2019 klo 19:36

Brightburn

Brightburn on päällisinpuolin viihdyttävästi keskisormea supersankareista voimakkaimmalle näyttävä hurlumhei hullutelu, mutta juurikin ilman tuota Superman variaatiota Brightburn olisi melko tavallinen syrjäytyneestä lapsesta kasvaa psykopaatti kertomus. Brightburnin tuottajana häärivä ennekin sopivan kieroja elokuvia Slither ja Belko Experiment luonut James Gunn ei tällä kertaa osannut ottaa kaikkia potenttiaalia irti vaikka tarinan keskellä muutama sitäkin rajumpi gore-revittelykohtaus mukana onkin. Tarinassa itsessään tuntui olevan kokoajan melkoinen kiire paikasta toiseen. Nuori Jackson A. Dunn on kuitenkin sopivan kylmä sekoitelma Clark Kentiä ja Michael Myersiä. Hauskasta ideastaan ja suht tehokkaista kauhukohtauksistaan Brightburn on menettelevän viihdyttävä sci-fi kauhuelokuva.

rating 60,000

02.10.2019 klo 21:10

Joker

Joker on rosoinen ja tunnelmaltaan mukavan synkkäsävyinen psyko-rikosdraama. Todd Phillips on selkeästi hakenut vaikutteita tarinan taustalle Martin Scorsesen ja Michael Mannin tuotannoista ja erityisesti oli hienoa nähdä Batman maailmaan sijoittuva elokuva joka ei perustu mihinkään aijempaan vaikka parilla näpsäkällä juonenkäänteellä näin vähän yritettiin. Jokerin henkilökuva etenee sopivan rauhallisesti joskin kokoajan kutkuttavasti pahaenteisempään ja pari kertaa melko ruman väkivaltaiseen suuntaan. Vuoden 1981 maailma on hienosti toteutettu taustalle vaikka Gotham Cityllä ja New Yorkilla ei näemmä hirveästi eroja ole.

Joaquin Phoenix varastaa koko show:n itselleen ja teki välillä jopa satuttavaa katsoa miehen hiljallista sekoamista täydelliseksi kaaokseksi. Vertauksia Jack Nicholsonin ja Heath Ledgerin Jokereihin ei ainakaan heti pysty tekemään sillä jokainen on vetänyt omalla hienolla tavallansa Jokerin roolin, mutta ei Joaquin Phoenix ainakaan huonoimmaksi jää. Robert De Niro ja Brett Cullen nousivat hyvin taustalle mukaan.

rating 80,000

09.09.2019 klo 19:38

The Intruder

The Intruder on kaikilla kotiintunkeutumistrillerin kliseillä maustettu sopivan tehokkaan hörhö jännäri. Tarina nuoresta pariskunnasta jotka ostavat hienon talon, mutta talon entisella omistajalla tuntuu olevan jotain hämärää meneillään ideasta repäistään muutama häiriintynyt trillerikohtaus. Koko jupakan twistin arvaa hieman liian aikaisin, mutta tuodaan se silti sopivan kutkuttavasti esille. Michael Ealy ja Meagan Good ovat melko tavanomainen amerikkalainen pariskunta. Dennis Quaid sensijaan vetää roolinsa viihdyttävällä täysin överiksi ja pitää tarinassa mukavan tempon mukana.

rating 60,000

27.08.2019 klo 18:05

Itkevän naisen kirous

Itkevän naisen kirous jää muutamista sinänsä ihan tunnelmallisen tehokkaista kauhuhetkistä melko geneeriseksi paha uhkaa perheen lapsia henkiseksi kauhuelokuvaksi ja välillä touhu muistutti enemmänkin köyhänmiehen versiota Mama elokuvasta. Ajankuva taustalla on hienosti toteutettu ja alkuun lapsia jahtaava psykohaamu vaikutti toimivalta pahikselta joka kuitenkin melko pian muuttui kliseiseksi sätkynukeksi. Linda Cardellini on aina yhtä hehkeä, mutta Raymond Cruz vakavana manaajapappina on varmaankin koomisin ilmestys hetkeen aikaan. Itkevän naisen kirouksen liittäminen Cunjuring maailmaan tuntui kyllä hieman turhalta ja koko tapauksen lopetus tuntui olevan kuin jokatoisesta manaaja/demoniriivaus elokuvasta pitkitettynä.

rating 50,000

16.08.2019 klo 21:10

Once Upon a Time in Hollywood

Once Upon a Time ... in Hollywood on tuttuun tapaan rakennettu viihdyttävä Quentin Tarantinon satu Hollywoodista yhden tositarinan siivittämänä. Tarina hieman ehtoo puolella olevasta näyttelijästä ja tämän stuntmiehestä toimii satiirimaisena draamakomediana varsin mainiosti joka loppuakohden muuttuu melko rankaksikin trilleriksi. Quentin Tarantino herättää 1969 vuoden Hollywoodin audiovisuaalisen tyylikkäästi eloon ja luo erinomaisen retrohenkisen tunnelman homman ympärille. Pari kertaa homma jäi hieman paikalleen junnaamaan ja jotkut hahmot kävivät heittämässä oikeastaan vain yhden lauseen tarinan keskellä.

Once Upon a Time ... in Hollywood on ennen kaikkea Leonardo DiCaprion ja erityisesti Brad Pittin show sillä miehet muodostavat dynaamisimman kaksikon hetkeen aikaan. Margot Robbie ei ollut huono Sharon Tatena, mutta ei hänelle hirveästi tarinassa tekemistä keksitty. Al Pacino, Mike Moh ja Luke Perry käyvät piipahtamassa hauskoissa pikkurooleissa. Damon Herrimanin Charles Manson jätetiin melkolailla kokonaan täysin varjoon.

rating 80,000

02.08.2019 klo 17:46

Fast & Furious: Hobbs & Shaw

Hobbs & Shaw on viihdyttävän harmiton räiskis ja mäiskis lisäosa Fast and the Furious elokuville. Muutamaan muuhunkin elokuvasarjaan hönkää pistänyt David Leitch pitää homman sopivasti överiksi vedettynä ja muutamat toimintajaksot ovat kieltämättä huvittavan näyttäviä. Tarinallisesti tämä oli ainoastaan Jason Stathamin ja Dwayne Johnsonin välistä piruilua toisilleen ja siinä herrat onnistuivat. Idris Elba piti hauskaa kaikista kliseistä kootussa superpahiksena, mutta miehen taustalla heiluva maailmanlopun salaseura jäi vähän tylsäksi. Vanessa Kirby pysyi hyvin äijien matkassa mukana. Helen Mirren, Ryan Reynolds ja Kevin Hart käyvät poikkeamassa hauskoissa pikkurooleissa tarinan keskellä.

rating 60,000

15.07.2019 klo 11:33

Replicas

Replicas jää mielenkiintoisesta alkuasetelmastaan melko geneeriseksi köyhänmiehen I Robot ja 6.Päivä elokuvien risteytykseksi. Ihmismielen siirtämistä kuoleman jälkeen keinotekoiseen kehoon teoriaa puidaan alussa muutamalla toimivalla trillerikohtauksella, mutta mitä pidemmälle tarina menee niin sitä koomisemmaksi meininki välillä menee ja muutenkin Replicas on jälleen kerran tälläinen tarinassa nähtävä suuryritys onkin jotain aivan muuta mitä alussa sanotaan. Keanu Reeves ja Thomas Middleditch kuitenkin sopivan puunaamoineen kliseisiin rooleihinsa toimivalla tavalla. John Ortizin ökypamppu oli revitty pahisten kliseiden kirjasta vetelemään töpseleitä seinästä. Kertaalleen menevä sci-fi humpuukki sinänsä pätevästä aiheesta.

rating 50,000

03.07.2019 klo 17:53

Spider-Man: Far From Home

Spider-Man: Far From Home on mukavan viihdyttävä ylläri ja toimivampi hämisleffa kuin aavistuksen yllätyksetön Homecoming. Itse asiassa tämä oli enemmänkin jatko/päätösosa Avengers: Infinity War & Endgame elokuville. Alkuun rennolta high school komedialta vaikuttava tarina saa muutaman varsin oivallisen twistin jälkeen potkua ja tunnelmaa tarinaan joka tasapainottelee komedian, toimintaseikkailun ja hahmojen välillä varsin mainiolla tavalla. Tom Holland on kuin luotu Spider-Maniksi. Jake Gyllenhaalin Mysterio nousee yhdeksi MCU:n mielenkiintoisimmista hahmoista ja tekee muutenkin hyvän roolin. Samppa L. Jackson pääsee pitkästä aikaa Nick Furyna esille enemmän. Kaikkiaan viihdyttävä Spider-Man elokuva joka nousee hämisleffojen toiselle sijalle Sam Raimin ohjaaman 2 osan jälkeen.

rating 70,000

23.06.2019 klo 00:26

The Unthinkable

The Unthinkable on ruotsista ponnahtava positiivinen trilleriylläri. Tarina nuoresta miehestä Alexista joka palaa kotikyläänsä monen vuoden jälkeen tapaamaan vanhaa heilaansa ja etääntynyttä isäänsä ja samaan aikaan ruotsi joutuu erikoisen yllätyshyökkäyksen kohteeksi. Ohjaaja/käsikirjoittaja Victor Danell on luonut hienon inhimillisen tuomionpäiväntrillerin jonka hiljalleen kasvava tunnelma kiristyy tarinan ympärille todella tiukaksi. Mukavan rauhallisesti etenevä tarina antaa hahmoilleen erinomaisesti aikaa ja erityisesti mitä on valmis antamaan anteeksi omasta lapsuudestaan. Katastrofihenkiset toimintakohtaukset tapahtuvat toimivasti tarinan taustalla, mutta luovat kyllä painostavan meiningin tapahtumien ympärille. Christoffer Nordenrot tekee erinomaisen roolin menneisyyden vaivaavana nuorena miehenä Alexina ja Jesper Barkselius on mainio tämän tiukkana isänä joka on pitkään aavistanut jotain tälläistä tapahtuvan. The Unthinkable yhdistää kauniilla tavalla kasvukertomuksen, rakkauselokuvan ja katastrofihenkisen trillerin mainioksi elokuvaksi ja varsinkin loppuhuipennus on upealla tavalla toteutettu. Juonenkäänteet jakavat varmasti mielipiteet kahtia, mutta muuten The Unthinkable on pohjoismainen vastine The Crazies ja War of the Worlds elokuville.

rating 80,000

22.06.2019 klo 18:07

Hunter Killer

Hunter Killer on sähäkkä Tom Clancyn romaanien hengessä liikkuva toimintatrilleri kahdesta sotilasmiehistöstä yrittämässä estää sotahullua aiheuttamasta 3 maailmansotaa. Alkuun hieman sekavalta ja geneeriseltä vaikuttava tarina kun hahmoja ja tapahtumapaikkoja vilisee melkoisella tempolla tarinassa, mutta mitä pidemmälle tarina menee muuttuu homma ajoittain mukavan tiiviiksi sotapelottelutrilleriksi. Muutamat toimintakohtaukset sukellusveneeen näkökulmasta jäisellä merellä on komeasti toteutettu ja muutenkin sukellusveneen sisälle saadaan pari kertaa toimiva paniikki aikaiseksi. Vastaavasti tarinan sotahullupahis oli huvittavasti kuin lainattu jostain James Bond elokuvasta ryhmineen. Gerard Butler, Toby Stephens ja viimeisimmässä roolissaan esiintyvä Michael Nyqvist tekevät kaikki toimivaa työtä rooleissaan. Gary Oldmanin harteille jäi 10 minuutin ruutuaikaansa käydä välillä kertomassa tilanne muille.

rating 60,000

21.06.2019 klo 18:33

Escape Room

Escape Room on yllättävänkin toimiva Saw:n ja Kuutio elokuvien hengessä liikkuva mysteeritrilleri pakohuonepelistä. Tarina 6 toisilleen tuntemattomasta tyypistä jotka joutuvat erikoiseen tilanteeseen pitää viihdyttävästi otteessaan. Itse pelihuoneet ovat visuaalisesti hauskasti toteutettu ja niiden ratkaisuja ei ratkotakaan tuosta vaan. Tarina lähtee muutenkin melko rauhallisesti käyntiin, mutta lisää kierroksia tunnelmaan mukavan kiristävästi joita korostetaan äkillisillä flashbackeillä. Toki lajityypin kliseet ovat tarinan ympärillä kuten jokaisella hahmolla on oma traumansa ja joidenkin käytös välillä menenpä tuonne yksin varoituksista huolimatta. Muutama juonenkäännekin osuu maaliin, vaikka tarinan pahis jäi pieneksi pettymykseksi. Näyttelijät Taylor Russellin, Logan Millerin ja Deborah Ann Wollin johdolla tekevät kohtuullista duunia rooleissaan. Jatko-osa on jo näemmä luvassa parin vuoden sisällä.

rating 70,000

20.06.2019 klo 20:46

Men in Black: International

Men In Black: International jäi jotenkin hieman väsyneeksi ja vaisuksi uudelleenkäynnistys yritykseksi MIB elokuvasarjalle. Jos ohjaajalla, käsikirjoittajilla ja tuottajalla on jokaisella oma versionsa tarinankulusta niin kai se sitten on tämän näköistä. Muutenkin tästä puuttui muutamia sinänsä hauskojakin kohtauksia lukuunotamatta 3 ensimmäisen MIB elokuvien henki. Kepeän kertakäyttöisenä kesäleffana MIB International viihdytti kerran kuitenkin menettelevästi ja tarjosi hupaisan James Bond henkisen sci-fi vakoilu toimintakomedian. Koko tarinanjipon juonenkäänteen arvasi jo hyvissä ajoin etukäteen. Chris Hemsworth ja Tessa Thompson eivät olleet huonoja keskeisissä rooleissa, mutta eivät kertaakaan saaneet samaa kemiaa mitä Will Smith ja Tommy Lee Jones saivat välilleen aijemmissa osissa. Konkarit Rafe Spall, Emma Thompson ja Liam Neeson kävivät oikeastaan vain muutaman kerran heittämässä repliikkeja cooleissa puvuissaan. Tanssija kaksospahikset hukattiin hauskasta ideastaan melkein kokonaan tarinan harmaaseen massaan. Ensimmäinen MIB 97 vuodelta on edelleen nostalginen kesäleffa, mutta tämä uusi International geneerinen sci-fi hömppä.

rating 50,000

15.05.2019 klo 20:56

John Wick: Chapter 3 - Parabellum

John Wick 3 on Raid Redemptionin ohella yksi lähivuosien tyylikkäimmistä ja tehokkaimmista toimintaelokuvista. Suoraan edellisen osan lopusta jatkuva tarina tykittää täysillä alusta loppuun. Chad Stahelski luo tarinan keskellä muutaman todella herkullisen ja varsin näyttävän toimintakohtauksen jossa luodit, teräaseet ja paikoin jopa hevoset ja koirat tekevät välillä melkoista jälkeä. New York tapahtumien keskpisteenä luo myös tapahtumille mainion tunnelman. Keanu Reeves istuu kuin luoti karskin Wickin rooliin. Mark Dacascos on sopivan huvittava pahis. Halle Berry käy heittämässä varsin pirteän roolin. Ian McShane ja Lance Reddick pääsevät myös tulituksessa hyvin esille. Tuskin 2014 ensimmäisen John Wickin aikaan vielä osattiin odottaa minkälainen elokuvasarja tästä on loppupeleissä tulossa.

rating 80,000

06.05.2019 klo 20:39

Mortal Engines

Mortal Engines on astetta parempi sci-fi seikkailu mitä tältä alkuun odotin. Tämä on oikeastaan Hassu sci-fi variaatio Mad Max henkisestä sodanjälkeisestä ajasta. Efektipommituksena Mortal Engines on melkoista tulitusta liikkuvine suurkaupunkeineen ja ilmataisteluineen. Tarina itsessään oli aavistuksen ennalta-arvattava ja hahmot varsinkin pääkaksikko tuppasivat jäämään hieman yksipuoleisiksi. Hugo Weaving ja Stephen Lang saivat hieman virtaa hahmojensa ympärille.

rating 60,000

12.04.2019 klo 21:36

Hellboy

Hellboy reboottaus on kyllä pettymys ja sanalla sanoin melkoinen sekametelisoppa. Varsin pätevät Dog Soldiersin ja The Descentin ohjannut Neil Marshall on saanut tarinaan aijempia Hellboy elokuvia rankemman otteen mikä ei siitä kyllä parempaa tee millään. Guillermo del Toron Hellboy elokuvissa tunnelma ja tarina kulkivat toimivasti käsikädessä. Tämä uusi Hellboy tuntui olevan vain päätöntä kohtauksesta toiseen meuhkaamista ja tarinassa oli muutama täysin turhanpäiväinen kohtaus mitkä ei vienyt juonta yhtään mihinkään. Myös muutamat efektit näyttivät jotenkin tökeröiltä ainoastaan loppupuolen helvetin invasioossa oli havaittavissa pientä Silent Hill henkeä mukana. Itse Hellboy David Harbour perii punaiset sarvet Ron Perlmanilta viihdyttävästi ja heittää ukko muutaman osuvan läpänkin joita kylläkin alkaa sadella kyllästymiseen asti. Ian McShane ja Milla Jovovich jäivät kyllä täysin paitsioon keskeisissä rooleissaan. Ei nyt umpisurkea mutta jotenkin tyhjänpäiväinen reboot Hellboylle.

rating 40,000

05.04.2019 klo 17:32

Uinu, uinu lemmikkini

Uinu, uinu lemmikkini vuosimallia 2019 on uusintaversioiden ja Stephen King filmatisointien selkeästi parempaa puolta edustava kauhuelokuva. Varsinainen traileri ei odotuksia hirveästi nostanut, mutta tämä on varsin mukavan painostava kauhutrilleri sopivan vinksahtaneella asenteella luotuna. Melko tuntematon kaksikko Kevin Kölsch ja Dennis Widmyer osaavat pistää toimivan tunnelman ranttaliksi parilla osuvalla ja satuttavalla shokkikohtauksella ja usvainen hautausmaakin tuntui melko kylmältä teatterissa asti. Toki lapsi pimeässä nurkassa pelottelemassa oli sitä kliseisempää kauhuosastoa. Jeff Buhlerin kynäilemä tarina heittää oikeastaan kaikki alkuperäisessä nähdyt käänteentekevät kohtaukset täysin päinvastoin ja kuvaa varsin inhottavalla tavalla miten tavallinen perhe ajautuu lohduttomaan syöksynkierteeseen. Jason Clarke, Amy Seimetz ja John Lithgow ovat rooleissaan varsin toimivia. Viihdyttävä kauhuelokuva jonka viimeiset hetket jäävät pörräämään ajatuksiin hetkeksi aikaa.

rating 70,000

02.04.2019 klo 19:19

The Quake

The Quake on The Wave elokuvan jatko-osaksi ajoittain yllättävänkin toimiva katastrofitrilleri. Akuun maltillisen rauhallisesti rakennettu tunnelma suorastaan pamahtaa ympärille karulla ja sopivan tehokkaalla maanjäristyksellä. Monien kaltaisten kertomusten ohella The Quaken tarinan keskellä on ihmishahmot eivätkä massiiviset tuhokuvat vaikka Oslon romahdus kieltämättä visuaalisesti huikea kohtaus onkin. Ohjaaja John Andreas Andersen luo muutaman herkullisen ahtaanpaikan jännityskohtauksen sekä varsinkin loppupuolella pari karun tylyä murskaantumiskohtausta. Toki tarinan keksiössä on katastrofielokuvan peruskliseet erossa oleva pariskunta ja mies joka aavistaa suuren hävityksen olevan tulossa jota kukaan ei usko. Kristoffer Joner tekee toistamiseen kohtuullisen toimivan roolin traumatisoituneena katastrofitutkijana. Varsin kelvollinen pohjoismainen hävitysnäytelmä.

rating 70,000

24.03.2019 klo 20:41

Us

Us on viihdyttävän kahjo kauhuvisio mainion Get Out elokuvan ohjanneelta ja käsikirjoittaneelta Jordan Peeleltä. Alkuun tavanomaiselta perhedraaman ja kotiintunkeutumistrillerin sekoitukselta vaikuttava tarina lähteekin hieman erilaiseen suuntaan. Jordan Peele osaa ladata tarinaan mukavan kepeän tunnelman oikeastaan ainuttakaan jump scare säikäytystä joka välillä räpsähtää häijyksi väkivaltarevittelyksi ja toisaalta taas isketään kierolla huumorilla vastapalloon. Us tuntuu jonkinlaiselta Jordan Peelen risteytykseltä Funny Games ja Body Snatchers elokuvia. Us heittää tarinan taustalla muutamia mielenkiintoisia kysymyksiä ilmaan onko olemassa jotain ihmisliikettä mistä kukaan ei tiedä mitään ja onko ihmisellä olemassa jonkinlaista vastakohtaa. Pienimuotoisen ja tehokkaan alun jälkeen homma kasvaa jo aavistuksen suureksi. Sinänsä hauskasti suurin yllätys nähdään alussa, mutta paljastetaan vasta lopussa. Näyttelijät hoitavat kaksoisroolinsa vallan mainiosti joista erityisesti Lupita Nyong'o on Usin kantava voima. Winston Duke keventää tunnelmaa parilla osuvalla yksirivisellä. Us ei aivan yhtä terävä ole kuin Get Out, mutta Us jättää mielenkiinnon Jordan Peelen tulevia elokuvia kohtaan sillä mies on lunastanut näillä kahdella elokuvalla hallitsevansa tunnelman luonnin.

rating 70,000

10.03.2019 klo 19:26

Final Score

Final Score on enemmän kuin huvittavasti Die Hardien ja Äkkikuoleman kanssa samoilla apajilla liikkuva harmittoman hömppä toimintatrilleri terroristien kaappaamasta jalkapallo-ottelusta. Viihdyttävän The Tournamentin ohjannut Scott Mann luo muutaman tehokkaan toiminta ja paniikkikohtauksen jalkapallostadionille ja pitää huolen että väkivalta on pari kertaa ruman tylyä. Pahiksiin liittyvän twistin arvasi jo hyvissä ajoin. Tarinan henkilöhahmot olivat kuin toimintaelokuvien peruskirjasta revittyjä tyyppejä. Dave Bautista on se osumaa ottava sankari, Ray Stevenson suurta kostoa janoava hauskalla aksentilla puhuva pahis, Pierce Brosnan hahmo jota etsii melkein kaikki niin hyvät kuin pahatkin ja Amit Shah se pakollinen läpänheittäjä.

rating 60,000

14.02.2019 klo 21:03

Alita: Battle Angel

Alita: Battle Angel jätti hieman kaksijakoiset fiilikset elokuvan loputtua. Visuaalisesti tämä on huikea Scape salissa katsottuna kaikkine leijuvine kaupunkeineen ja juuri sellainen mitä James Cameron ja Robert Rodriguez kaksikolta nyt voikin odottaa. Herrojen omanlaiset tyylit näkee hauskasti muutamista toimintakohtauksista. Muutamat kyborgrobotit olivat hienosti tehty. Toimivan lupaavasti käynnistyvässä tarinassa tuntuu koko ajan olevan kova kiire ja muutamat juonenkäänteet tarinan keskellä tuntuivat hieman turhilta. Vaikka Alita: Battle Angel perustuukin kuuluisaan mangaan niin tämän elokuvan käsikirjoitus tuntui välillä joltain pitkältä tv-pilottijaksolta pohjustuksena johonkin suurempaan. Rosa Salazarin Alita on hienosti toteutettu hahmo ja ei Christoph Waltz huono ollut, mutta tuppasi jäämään hieman taustalla mitä pidemmälle tarinassa mentiin. Vastaavasti pahisosasto Mareshala Ali, Jennifer Connelly ja Ed Skrein jäivät yllättävänkin vaatimattomiksi roistoiksi. Jeff Fahey kävi heittämässä hauskan pikkuroolin. Alita: Battle Angel on loppupeleissä visuaalisesti kaunis turbovauhdilla etenevä sci-fi rymistely.

rating 60,000

04.01.2019 klo 18:15

Bumblebee

Bumblebee on E.T. ja Rautajätti teemalla, Steven Spielbergin tyylisellä reseptillä ja 1980 luvun nostalgialla toteutettu viihdyttävä spin-off/esiosa Transformers elokuville. Travis Knight on selkeästi lähestynyt tarinaa henkilöiden kautta vaikka taustalla tuottajana häärivän Michael Bayn tyylistä toimintaa on toki mukana. Alku oli joka toisesta TF elokuvasta nähty Cybetronin tuho, mutta tarina kuitenkin tarrasi mukaansa ja tarjosi viihdyttävän kasvutarinan nuorelle tytölle jota Hailee Steinfeld näytteli varsin mainiosti ja nousi helposti yhdeksi sarjan parhaimmista hahmoista. John Cena antoi mainiota taustatukea tiukkana armeijan badass tyyppisenä sotilaana. Elokuvan Decepticon pahikset jäivät hieman taustalle vaikka pääsivätkin yhdessä kohtauksessa huvittelemaan Yhdysvaltojen hallituksella.

rating 60,000

29.12.2018 klo 09:50

Mile 22

Mile 22 on Peter Berg ja Mark Wahlberg kaksikolta tavanomaisempi toimintaelokuva mainioiden tosikertomusten Deepwater Horizonin ja Patriots Dayn jälkeen. Alkuun melko geneeriselta ja sekavalta tuntuva Mile 22 lähtee kyllä viihdyttävästi käyntiin kun lähdetään kuljettamaan erästä rikollista 22 Mailia eteenpäin. Toimintakohtaukset ovat ajoittain melko tylyjä ja kaaos ympärillä on hienosti toteutettu. Loppupuolelle varattu twisti piristi tarinaa kuin sähköisku ja nosti elokuvan keskitasoa jopa hieman paremmaksi toimintattilleriksi. Mark Wahlberg ja Iko Uwais saavat rooleihinsa toimivan annoksen virtaa.

rating 60,000

27.12.2018 klo 16:34

Aquaman

Aquaman on kaikessa hölmöydessään viihdyttävä toimintaseikkailu joka ottaa itsensä juuri sopivasti kieliposkella. James Wan on luonut melkoisen visuaalisesti huikean silmäkarkki-efektisirkuksen joista varsinkin merimaailma näytti hienolta ja muutama toimintakohtaus oli tyylikäästi toteutettu. Tarina itsessään ei mitään jippoja keksinyt uudestaan vaan oli oikeastaan Star Warsin, Avataren ja Muumion kautta tie Matkalle maan Keskipisteeseen. Jason Momoa oli äijä paikallaan viileän Arthur Curryn roolissa. Patrick Wilson ja Yahya Abdul-Mateen II nousevat selkeästi DC:n pahisten paremmalle puolelle vaikka Patrick Wilson vetääkin pahisroolinsa sopivasti yli ja laukoo hassusti lauseita maailman nykytilateesta. Nicole Kidmanin ja Temuera Morrisonin alun nuorennusleikkaus oli mukavan huvittava. Parit musiikkikappaleet tarinan seassa sai hymyilemään pari kertaa. Ja elokuva jossa Willem Dafoe ja Dolph lundgren ratsastaa hailla ei voi olla täysin onneton.

rating 70,000

20.11.2018 klo 18:08

The First Purge

The First Purge vaikutti alkuun melkoisen geneeriseltä rautalangasta väännetyltä Puhdistuksen yön esiosalta joka kertoo miten kyseinen laiton aika otettiin käyttöön ja miten se hieman karkasi käsistä valtion päämiehiltä. Mitä pidemmälle tarina etenee niin homma kuitenkin nappaa kohtuullisesti mukaansa vaikka tarinan hahmot jäävät hieman yksipuolisiksi. Varsinkin loppupuolelle sijoittuva toimintakohtaus ränsistyneessä kerrostalossa tuo pientä Raid Redemption henkeä mukaan ja muutenkin tunnelma oli sopivan arvaamaton.

rating 60,000

21.10.2018 klo 20:50

Halloween

Halloweenin uusi kaikki edelliset jatko-osat ohittava teos on yllättävänkin pätevä jo hieman kuluneeseen Michael Myersin tarinaan. Toki tarinassa omat lukkonsa on, mutta ei voi kuin hattua nostaa David Gordon Greenille ja Danny McBridelle jotka ovat herättäneet Michael Myersin henkiin mukavan nostalgisella tunnelmalla ladatulla kauhuslasherillä ja yhdellä täysin puskista iskevällä twistillä. Kuvakulmat Haddonfieldin kaupungista Michael Myersin näkökulmasta ja taustalla soiva tuttu pimputus tunnari aiheuttaa vieläkin kylmiäväreitä. Jamie Lee Curtis on todellinen taistelija ja Nick Castle antaa hyytävän olemuksen Michael Myersille. Will Patton ja Judy Greer tekevät myös toimivat roolit taustalla. Ensimmäisen Halloweenin jälkeen todellakin yksi onnistuneimmista Michael Myers kauhuiluista.

rating 70,000

05.10.2018 klo 21:19

Venom

Venom on maltillisiin odotuksiin nähden asteen parempi mitä tältä odottelin, mutta potenttiaalia olisi ollut vieläkin terävämmäksi ja synkkähenkiseksi super"pahis"sankari elokuvaksi. Nyt Venom toimii kertaalleen katsottuna viihdyttävästi. Suurin kiitos kuuluu Tom Hardylle sillä mies vetää roolinsa mainiosti ja tuo hommaan toimivan annoksen huumoria. Riz Ahmedin pahis ei ollut täysin onneton, mutta jää melko harmaaksi sarjakuvapahikseksi. Takaa-ajo San Franciscon kaduilla oli näyttävä toimintakohtaus, mutta muuten toiminta oli perussettiä. Tarina lainailee yllättävän paljon jippoja viime vuoden Life elokuvasta ja oli muutenkin melko perinteinen paha yhtiö vastaan muu maailma.

rating 60,000

20.08.2018 klo 19:23

Rampage: iso kohtaa isomman

Rampage on kaikessa älyttömyydessä ja typeryydessä parempi mitä tältä odottelin. Täysin järjetön megatuhoseikkailu isojen eläinten keskellä viihdyttää kertaalleen kohtuullisesti. Välillä Rampage on kuin Jurassic Park kohtaa Apinoiden Planeetan valtaisalla tuhokuvastolla. Avauskohtaus toi puolestaan mieleen Gravityn ja Lifen. Dwayne Johnson ja Jeffrey Dean Morgan ainakin pitivät hauskaa rooleissaan. Malin Akerman ja Jake Lacy pahiskaksikko oli huvittavan typeriä kaikkine kommenteineen. Muutamat tunnetut naamat kävivät oikestaan vain poikkeamassa tarinan keskellä. Hölmö, mutta hauska tehostesekoilu.

rating 60,000

06.08.2018 klo 19:44

The Endless

The Endless on muutaman vuoden takaisen Resolution huumevieroituskuvauksen tehneen kaksikon Justin Bensonin ja Aaron Moorheadin ohjaama/käsikirjoittama ja pääroolit tekevä erikoisen toimiva sekoitus road movieta, veljeskertomusta ja hörhöä kulttitrilleriä. Tarina kahdesta veljeksestä jotka palaavat lapsuuden maisemiinsa mystisen kultin keskelle jossa tapahtuu outoja asioita on kuin David Lynch olisi ohjannut pitkän X-Files jakson. The Endlessissä on sopivan kiehtova tunnelma ja täysin lapasesta lähtevät twistit. Tässä on myös hauska viittaus juurikin kaksikon ohjaamaan Resolutioniin.

rating 70,000

23.06.2018 klo 17:47

The Strangers: Prey at Night

Stranger: Prey at Night on kelvollisen tunnelmallinen slaserhenkinen kauhutrilleri jatko-osa 10 vuoden takaisille kotiintunkeutumistapahtumille. Jatko-osaksi tästä voi olla montaakin mieltä onko tämä tarpeellinen ja käytännössä tämä voisi olla mikä tahansa psykopaattielokuva leirintäalueella, sillä ensimmäiseen osaan viitataan oikeastaan vain parilla lauseella ja psykojen huvittavilla maskeilla. Tarinaan osataan luoda alkupuolella mukavan rauhallisesti tunnelmaa hienolla yökuvauksella ja pahisten esiintulo on sopivan uhkaavasti toteutettu. Loppupuoli onkin sitten kliseistä pakoon juoksemista ja parilla tylyllä murhalla varustettua mässäilyä. Hauskasti taustalla soi 80-90 lukujen discohittejä jotka siivittävät muutaman tehokkaan vaanimiskohtausken. Christina Hendricksin johdolla näyttelijät tekevät rooleissaan slasher elokuville tyypilliset roolit.

rating 50,000

22.06.2018 klo 18:54

Winchester

Winchester on mukavan perinteinen kaikilla lajityypin kliseillä höystetty kummituskartano kauhudraama. Ajankuvaus vuodelta 1906 on toteutettu visuaalisesti tyylikkäästi ja tarinan ympärillä on vanhan ajan kummitustalo elokuvien tunnelmaa toimivasti mukana. Myös tausta teema asevalmistajasta ja siitä miksi aseita ylipäätänsä tehtaillaan tuo taustalle annoksen lisäpotkua. Samoin huvittavan karmivalle pahikselle on keksitty jopa yllättävän toimiva motiivi. Myös Winchesterin monisokkeloinen talo on näpsäkästi toteutettu. Vastaavasti yöllisiä hiiviskelyjä ja jo hieman koomiseksi meneviä säikähdyksiä alkoi tulla jo joka ovesta esiin toistamiseen asti. Jason Clarke ja Helen Mirren tekevät keskeisissä rooleissaan kelvolliset roolit. Spierigin veljesten ansiolistalle näppärä, mutta aavistuksen tavanomainen kauhuilu.

rating 60,000

25.03.2018 klo 18:11

Pacific Rim - Kapina

Pacific Rim Kapina toimii ihan hauskasti kertaalleen isoltakankaalta katsottuna, mutta se miten Guillermo del Toron ensimmäinen Pacific Rim kuvasi pientä ihmistä jättihirviöiden ja robottien keskellä on tämä jatko-osa enemmänkin suoraviivainen rymistely. Jatko-osaksi Kapina ei oikein keksi mitään uutta kierrosta hommaan ja varsinkin pahisten uusi tuleminen on oikein rautalangasta väännetty. Muutamilla komeilla maailmanlopun kuvilla ja John Boyegan ja Scott Eastwoodin rutiineilla vedetyt roolit jätti hauskat fiilikset. Ensimmäisen osan Ron Perlmanin ja Idris Elban kaltaisia hahmoja olisi kaivattu sivurooleihin.

rating 60,000

17.02.2018 klo 16:22

Black Panther

Black Panther on Marvel universumissa viihdyttävä piristysruiske jo hieman kaavoihin tukehtuneessa maailmassa. Tarina pysyttelee omillaan eikä jatkuvasti heittele viitauksia muihin Marvel hahmoihin. Muutenkin Black Panther on astetta synkenmpi Marvel elokuva, vaikka toki siellä tyypillistä huumoriakin taustalla mukana on. Välillä jopa James Bondia muistuttava juoni muuttuu loppu kohden aavistuksen tavalliseksi mäiskeeksi, mutta viihdyttäväksi sellaiseksi. Wakanda itsessään oli myös mielenkiintoinen teknologia kaupunki. Chadwick Boseman on pääroolissa hyvä ja Michael B. Jordanin pahis nousee yhdeksi parhaimmista Marvel konnista. Myös Andy "Klonkku" Serkis ja Martin "Bilbo" Freeman tekee hauskat sivuroolit. Black Panther jättää viihdyttävät fiilikset odotella Infinity Waria.

rating 70,000

15.02.2018 klo 20:21

Lumiukko

Yllättävän paljon parjattu Snowman on odotuksiin nähden parempi trilleri, mutta ei mikään merkkiteos genressä. Muutaman kerran sopivasti säväyttävä trilleri kulkee kuitenkin melko kulutettuja polkuja tyypillisille sarjamurhaajaelokuville. Norjan komeat lumiset maisemat antavat tarinan taustalle mukavan jäätävän fiiliksen. Michael Fassbenderia ja Rebecca Fergusonia lukuunontamatta nimekäs näyttelijäkaarti tuntuu jäävän selkeään paitsioon sivurooleissa. Kertaalleen toimiva jännäri.

rating 60,000

07.02.2018 klo 19:28

Leatherface

Leatherface nimellä kulkeva esiosa tunnetulle psykopaatille kulkee vähän liikaakin nähtyjä polkuja. Vuosien saatossa nähtyjen jatko-osien, re-maken ja yhden toisenkin esiosan jälkeen leatherface ei oikein mitään uutta pärinää tarinaan keksi. Ranskalaisesta Inside kauhuelokuvasta tuttu kaksikko Alexandre Bustillo ja Julien Maury pitävät huolen että gore-efektit ovat sopivan kuvottavia ja mahtuu mukaan kieltämättä pari melko säväyttävääkin kauhukohtausta. Alkua ja loppua lukuunotamatta tämä olisi kuitenkin voinut olla mikä tahansa psykopaatti elokuvan ja pakokertomuksen sekoitus. Stephen Dorf ja Lili Taylor hoitavat tonttinsa kohtuu toimivasti ja ajankuva taustalla on hienosti toteutettu. leathefacen ja Sawyerin suvun voisi tämän jälkeen suosiolla jättää rauhaan.

rating 50,000

08.01.2018 klo 20:51

Sleepless

Sleepless on viihdyttävän toimiva re-make versio samannimisestä ranskalaisesta elokuvasta. Sleepless on kliseistäänkin huolimatta tarinaltaan mukavan intensiivinen trilleri joka tapahtuu melkein koko ajan yhden yön aikana yhdellä casinolla. Tarina etenee melkoisella speed-vaihteella ja tarjoaa pari melko tylyäkin väkivaltajaksoa. Jamie Foxx tekee pääroolissa kohtuullisen roolin kovia kokevana poliisina. Myös huvittavaa aksenttia puhuva Scoot Mcnairyn esittämä huumekonna ja David "Jim Hopper" Harbour hoitavat tonttinsa toimivalla asenteella. Hienosta yökuvauksesta ja tunnelmasta tulee hieman mieleen Michael Mannin elokuvat.

rating 70,000

02.01.2018 klo 18:38

Unlocked

Unlocked on varsin nimekkäästä näyttekijäkaartista huolimatta geneerisen tavanomainen nykypäivän terrorismi-trilleri, joka viihdytti kertaalleen. Hahmoja, tapahtumapaikkoja ja juonenkäänteitä tulee sellaisella tahdilla jolla tarinan tempo pysyy melkoisena formulana, mutta lopulta käteen ei jää muutaman sinänsä tylyn toimintajakson ohella oikeastaan mitään. Noomi Rapacen esittämä traagista muistoa kantava agentti yrittää olla jonkinlainen naispuolinen Jason Bourne. John Malkovich ja Michael Douglas käyvät heittämässä vain muutaman lauseen tarinan keskellä.

rating 50,000

30.12.2017 klo 22:26

Kill Switch

Kill Switch on odotuksiin ja melko tylyihin arvosteluihin nähden yllättävänkin viihdyttävä ja mielenkiintoinen tulevaisuus sci-fi trilleri. Idea maailmanlaajuisesta energia kokeesta ja sen jälkeisestä ajasta, jossa koko homma kuvataan kirjaimellisesti yhden miehen nökökulmasta toimii yllättävänkin hyvin. Kill Switch on vaatimattomaan budjettiinsa nähden visuaalisesti hienonnäköinen elokuva. Aavemaisen hiljainen ja tuhoutunut kaupunki luo mukavan maailmanlopun henkisen tunnelman hommaan jatkuvine energiapurkauksineen. Tarina liikkuu onnistuneesti kahdella aikatasolla muutama kuukausi ennen koetta ja sen jälkeen. Välillä Kill Switch on kuin District 9 ja Cloverfield ilman hirviöitä yhdistettynä viime vuoden Hardocre Henryn tyyliseen first person shooter tyyliseen kuvaukseen, joka tällä kertaa toimii varsin toimivasti. Elokuvan pahis yhtiöineen oli ainoa hieman ennalta-arvattava juonen yhteydessä. Samoin koko jutun sisälle piilotetun twistin osasi hieman aavistaa aikaisin, mutta miten siihen tultiin oli kyllä viihdyttävä tarina. Pääroolissa heiluva Dan "köyhänmiehen Bradey Cooper" Stevens tekee kelvollisen roolin.

rating 70,000

15.11.2017 klo 20:44

Justice League

Justice League on päällisin puolin viihdyttävä toimintaseikkailu, mutta on tällä omat vikansakin. Tarinassa itsessään tuntuu olevan kova kiire joka paikkaan ja muutamat kohtaukset ja hahmot jäävät jotenkin täysin irrallisiksi. Ja jatkuva selittely Supermanin poissaololle alko jo tulla korvista ulos. Taustalle kehitetty maailmanloppu juoni tuntuu olevan vain pakollinen uhka tiimille ja Ciarán Hindsin esittämä Stephenwolf pahis jää kovin geneeriseksi roistoksi. Vastaavasti Jason Momoan Aquaman tuo hommaan mukavasti rosoisuutta ja tyypin omaa leffaa kohtaan jäi jopa pienet odotukset. Ben Affleck ja Gal Gadot hoitavat roolinsa kohtuu toimivasti. Visuaalisesti paikoin näyttävää meininkiä.

rating 60,000

10.09.2017 klo 17:14

Incarnate

Incarnatessa on hauska idea kokeilla manaus/riivaus henkistä kauhuelokuvaa Inception/Matrix tyylisessä erilaisessa todellisuudessa. Kauhuelokuvan tunnelma jää monen manauselokuvan varjoihin, vaikka tarjoaakin parit sinänsä yllättävän tylyt kauhukohtaukset. Ihmisen tajunnassa käynnit ovat aluksi kohtuullisen mielenkiintoisesti toteutettu, mutta eivät nekään pidemmälle mentäessä paljoaa mitään erikoista tarjoa. Aaron Eckhart pitää leffan voimissa pyörätuolissa liikkuvana erikoisena terapeuttina. Kaikesta parjauksesta huolimatta ja hölmöstä twististä kyllä tämän nyt kerran katseli.

rating 50,000

09.09.2017 klo 15:36

Se

Se on viihdyttävän pätevä versio yhdestä Stephen Kingin tunnetuimmasta tarinasta. Mama elokuvalla tunnetuksi tullut Andy Muschietti osaa vedellä naruista oikeaan aikaan ja luoda mukavan oloinen tunnelma tarinan ympärille. Muutaman kohtuullisen onnistuneen äkkisäikäytyksen jälkeen niitä alkaa tupsahdella muutama liikaa ja muutamat pelottelut menivät jo hieman koomisiksi. Lapsiin tässä kohdistuu välillä melko rankkaakin kuvastoa. 1989 vuoden meininki musiikkeineen ja ajankuvineen on toteutettu varsin hienosti. Välillä Se tuntui kuin katselisi Stand By Me elokuvaa, tv-sarja Stranger Thingsillä ja Nightmare on Elm Streetillä varustettuna ja viimeksi mainitusta tässä nähdään hauska viittaus. Lapsinäyttelijät hoitivat roolinsa yllättävänkin toimivasti. Bill Skarsgårdin Pennywise tarjosi kohtuullisen uhan, mutta jää hieman tavalliseksi riehuvaksi pahuudeksi. Välillä tuntui kuin tiettyjen lapsien vanhemmat ja koulunkovis Nicholas Hamilton olivat karmivimpia kuin Pennywise. Se jätti mielenkiinnon odotella sitä "mahdollista?" jatko-osaa.

rating 70,000

18.08.2017 klo 21:23

The Hitman's Bodyguard

The Hitman's Bodyguard tarjoaa Kingsmanin jatko-osaa odotellessa rehellisen yliampuvaa, mutta kuitenkin sujuvaa toimintakomedia viihdettä. Välillä koko touhu tuntui kuin Richard Donner ja John McTiernan olisivat kimpassa vieneet takaisin 80-90 luvun taiteeseen. Patrick Hughes saa kyllä hommaan energiaa ja meininkiä melkoisella mitalla ja näyttää samalla The Expendables 3:selle miten toimintahumppaa tehdään. Vaikka tapaus eteneekin melko pitkälle huumorilla hyöstettynä osaa tarina heittää parissa kohtaa vakavallekin vaihteelle. Samuel L. Jackson ja Ryan Reynolds saavat välilleen sopivasti kipinää ja Samppa pääsee heitteleen lempi lausettaan useasti. Gary Oldman melkein toistaa pahisroolinsa Air Force Onesta venäläisine aksenteineen. Salma Hayek ja Elodie Yung eivät myöskään jää pelkiksi koristeiksi. Melkein kahden tunnin kestoonsa nähden mukaan mahtuu muutama turhempikin kohtaus. Muuten viihdyttävä matka kahden äijän kanssa.

rating 70,000

12.08.2017 klo 14:52

Armoton maa

Armoton Maa on kotimaiseksi elokuvaksi yllättävänkin pätevä kostoelokuvan ja perhedraaman sekoitelma pohjoisen kylmissä maisemissa. Seesteisen verkkaisesti etenevä tarina antaa hahmoille aikaa tulla tutuksi katsojalle, mutta iskee pari kertaa melko tylyillä kohtauksilla takaisin. Tuomo Hutrin hieno kuvaus pitkin lumisia maisemia nostattaa tunnelmaa hyvin juonen ympärille. Näyttelijät varsinkin kolmikko Ville Virtanen, Antti Holma ja Mikko Neuvonen tekevät varsin toimivat roolityöt.

rating 70,000

29.07.2017 klo 17:15

T2 Trainspotting

Trainspotting 2 on paikoin jopa yllättävänkin onnistunut ja toimiva jatko-osa yhdelle ysärin nostalgiatapauksista. Tarinan hahmot ovat edelleen 20 vuoden jälkeenkin kuin pikkupoikia sekoilemassa laittomuuksien ja muiden rikkeiden kanssa. Hahmojen jälleen näkeminen Rentonin kanssa luo tarinalle omanlaisensa kutkuttavan tunnelman. Trainspotting 2 on myös toimiva kuvaus nykypäivästä miten kaikilla ei välttämättä mene omassa elämässä niinkään hyvin, vaikka sitä ei heti haluta julkisesti kertoa. Danny Boyle on jälleen oikea mies ohjaamaan kyseistä tarinaa ja Boylen tyylitelty audiovisuaalisuus mainioine musiikkeineen pohjustaa juonta erinomaiesti. Ewan McGregor, Even Bremner, Johnny Lee Miller ja Robert Carlyle hoitavat roolinsa 20 vuoden jälkeenkin erinomaisesti saaden jokaiseen hahmoon sopivasti sekopäistä energiaa ja tunnetta. Viihdyttävä rikostrilleri henkinen draamakomedia ystävyydestä, kostosta ja anteeksiannosta.

rating 80,000

27.07.2017 klo 17:52

Valerian and the City of a Thousand Planets

Valerian on visuaalisesti kaunis sekasotku Luc Bessonilta. Itse en ole näitä sarjakuvia lukenut, mutta Valerian elokuva on melkoinen paistos (Star Wars, Avatar ja Fifth Element) elokuvia, joista viimeistä varsinkin tuli ikävä tämän aikana. Valerian käynnistyy varsin lupaavasti hienolla alkutekstijaksolla, jonka taustalla soi David Bowien Space Oddity kappale. Tämän jälkeen esitelty paratiisimaisen planeetan hävitys on myös komeakohtaus, mutta tämän jälkeen tarinassa ei ole välillä minkäänlaista tolkkua. Toki Luc Besson on saanut visuaalisesti paikat näyttämään hienoilta kaikkine väreineen, otuksineen ja vempaimineen, mutta jotenkin tästä hiipui hiljalleen sci-fi seikkailun henki kaiken hölmöilyn keskellä. Myös pahis motiiveineen piti oikein rautalangasta vääntää katsojalle.

Dane DeHaan ja Cara Delevingne eivät olleet täysin huonoja keskeisissä rooleissa, mutta alytön ja typerä huumori pilasi heidän kemiaansa melkoisesti. Vanhat konkarit Clive Owen, Ethan Hawke ja Rutger Hauer kävivät heittämässä oikeastaan vain muutaman lauseen juonen keskellä. Rihanan hahmo olikin jo turhaakin turhempi.

rating 40,000

29.05.2017 klo 20:18

Assassin's Creed

Assassin's Creed on päältäpäin näyttävän viihdyttävä sci-fi aineksilla hyöstetty toimintaseikkailu, mutta jotenkin tästä jää kuitenkin loppupeleissä hivenen sekavahkot fiilikset käteen. Varsin lupaavasti käynnistyvä tarina alkaa hiljalleen mitä pidemmälle mennään heitteleen katsojaa välillä ties minne aikaan ja välillä ei ota selkoa kenenkä kanssa. Historiallisesta ajanjaksosta ei myöskään saatu kaikkea aineksia irti. Michael Fassbender, Marion Cotillard ja Jeremy Irons kannattelevat Assassin's Creediä vajoamasta pelielokuvien pahimpaan suohon.

rating 50,000

Edellinen sivu | 1 2 3 4 5 6 | Seuraava sivu

Profiilin tiedot

TOP-listat