Villetys

Villetys

Käyttäjä, 24 fania

Oma statistiikka: Elokuvien kommentit (1033)

23.07.2019 klo 20:08

Takaa-ajettu

Takaa-ajettu tarjoaa erinomaisen rikostrillerin, joka pitää otteessaan koko kestonsa ajan. Juonessa tohtori Kimble joutuu syytteeseen vaimonsa murhasta, jota hän ei ole tehnyt. Todisteet ovat kuitenkin sen verran painavat, että oikeus määrää hänelle kuolemantuomion. Mies onnistuu pakenemaan kesken vankienkuljetuksen ja hän saa peräänsä liittovaltion poliisin Sam Gerardin. Poliisin jahdatessa Kimbleä hän koittaa samalla saada todistettua syyttömyytensä nappaamalla kiinni vaimonsa oikean murhaajan. Harrison Ford on hyvä valinta Kimblen rooliin, mutta elokuvan kantava voima on erinomaisen roolisuorituksen tekevä Tommy Lee Jones tätä jahtaavana poliisina. Ohjaaja Andrew Davis on saanut takaa-ajo kohtauksiin hyvin jännitystä mukaan ja niitä on viihdyttävää seurata. Kokonaisuutena Takaa-ajettu on oikein onnistunut trilleri ja hyvin lähellä viittä tähteä.

rating 90,000

22.07.2019 klo 19:33

Sleepers - katuvarpuset

Sleepers tarjoaa hyvin onnistuneen draamaelokuvan, joka on sisällöltään jopa hieman rankkaakin seurattavaa. Juonessa seurataan neljää nuorta poikaa joidenka tekemällä harmittomalla kepposella on kovat seuraukset. Vanha mies kuolee pilan takia ja huoleton nuoruus on hetkessä ohi, kun pojat joutuvat Wilkinsonin nuorisovankilaan. Vankilassa olo jättää poikiin ikuiset jäljet johtuen vartioiden pahoinpitelelyistä ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Sattumalta pojat törmäävät useamman vuoden jälkeen yhteen vartijoista ja silloin on koston aika. Kevin Bacon tekee loistavan roolin vastenmielisenä vartija Nokesina ja myös Robert De Niro on hyvä roolissaan pappina. Elokuvan alkupuolisko on eriomainen, mutta loppua kohti taso hieman laskee ja se kärsii hieman ylipituudesta.

rating 80,000

21.07.2019 klo 19:09

The Church

The Church tarjoaa hyvin onnistuneen italialaisen kauhuelokuvan, jonka tapahtumapaikkana toimii iso kirkko. Itse kirkko on rakennettu ritarien keskiajalla teurastamien saatananpalvojien joukkohaudan päälle pitääkseen pahat voimat maan alla. Tomas Aranan esittämä Evan saapuu kirkkoon töihin kirjastonhoitajaksi, mutta onnistuu samalla vahingossa vapauttamaan pahat voimat ja sen jälkeen alkaa ruumiita tulemaan. Kirkko toimii erinomaisesti elokuvan tapahtumapaikkana ja Michele Soavi onnistuu luomaan hyvin kauhua kohtauksiin. Tappoja löytyy myös sopivasti ja ne on hyvin toteutettuja. Kokonaisuutena The Church on hyvin onnistunut uskonnollisia elementtejä hyväkseen käyttävä kauhuelokuva, jossa näkyy myös Dario Argenton kädenjälki käsikirjoittajana.

rating 80,000

20.07.2019 klo 23:12

Wall Street - rahan ja vallan katu

Wall Street on hyvin onnistunut rikoselokuva ja samalla myös onnistunut kurkistaminen pörssimaailmaan kulissien taakse. Elokuvassa seurataan Charlie Sheenin esittämää nuorta kunnianhimoista pörssimeklari Bud Foxia. Mies kuitenkin sortuu laittomaan, mutta kannattavaan yritysvakoiluun Michael Douglasin esittämän Gordon Gekkon pyynnöstä. Gekko onnistuu houkuttelemaan vallalla ja äkkirikastumisella Bud Foxin itselleen hommiin, mutta pian käy ilmi, että nopeiden rikkauksien tavoittelulla on liian kova hinta. Michael Douglas tekee erinomaisen roolisuorituksen Wall Streetin pörssikuninkaana ja myös Charlie Sheen on hyvä nuorena Bud Foxina. Oliver Stonen ohjaus on sujuvaa ja juoni pitää mielenkiinnon yllä koko elokuvan keston ajan.

rating 80,000

19.07.2019 klo 00:16

Hiljainen paikka

A Quiet Place tarjoaa erinomaisen kauhuelokuvan, joka oli mukavan positiivinen yllätys. Juonessa seurataan viisi henkistä perhettä, jonka täytyy elää täydessä hiljaisuudessa ja syy tälle on se, että heitä uhkaavat äänien perusteella metsästävät olennot. Hirviöillä on todella tarkka kuulo, eli pienintäkään ääntä ei kannata päästää ja sen saa heti elokuvan alussa katsoja kokea, mitä siitä seuraa. Emily Blunt tekee onnistuneen roolisuorituksen perheen äitinä ja myös John Krasinski on hyvä isänä. Myös lapsinäyttelijät onnistuvat rooleissaan kerrankin. Elokuvassa nähtävät hirviöt on todella hyvin tehtyjä ja niistä on saatu mukavan uhkaavia otuksia. John Krasinskin ohjaus on sujuvaa ja elokuvan tunnelma pitää hyvin katsojan otteessaan alusta loppuun.

rating 80,000

17.07.2019 klo 23:53

Phone

Phone tarjoaa ihan hyvin onnistuneen keskiverto korealaisen kauhuelokuvan, jonka katsoo toiseenkin kertaan. Juonessa toimittaja Ji-won kirjoittaa useamman artikkelin lapsiin kohdistuvasta seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Samalla hän alkaa saamaan kummallisia puhelinsoittoja ja hän joutuu vaihtamaan numeroansa. Soittojen lisääntyessä hän alkaa tutkimaan puhelinnumeron alkuperää ja hänelle selviää, että numeron alkuperäinen omistaja on kadonnut ja kaksi seuraavaa numeron omistajaa kuollut. Näyttelijät tekevät perusvarmaa työtä rooleissaan ja tunnelmakin on elokuvassa ihan hyvä. Loppu on myös oikein onnistunut, mutta Phone ei kuitenkaan kokonaisuutena nouse keskivertoa paremmaksi kauhuelokuvaksi.

rating 60,000

16.07.2019 klo 23:44

13 Assassins

13 Assassins on ihan hyvin onnistunut samurai-elokuva ja hyvää keskitasoa Takashi Miiken tuotannossa. Juonessa samurai-armeijan ylin valta on suistumassa häikäilemättömän sadistiselle nuorelle Naritsugulle. Kokenut soturi Shinzaemon päättää koota maailman parhaiden taistelijoiden iskuryhmän tuhoamaan tulevan hirmuhallitsian suunnitelmat. Taistelu käydään evakoidussa kylässä, jossa 13 samuraita saa vastaansa parin sadan miehen joukon sotilaita. Elokuvan lopussa nähtävä pitkä ja massiivinen taistelu on hienosti tehty ja todella komeaa katsottavaa. Gorô Inagaki tekee hyvää työtä Naritsugun roolissa ja myös Kôji Yakusho on hyvä Shinzaemonina. Mieleen jää myös ihan hauska Yûsuke Iseya esittämä Koyata Kita.

rating 70,000

15.07.2019 klo 22:50

Kuoleman koura

Contamination tarjoaa oikein mainion scifikauhuilun ja Alien kopion kultaiselta 80-luvulta. Elokuvassa salaperäinen iso laiva saapuu ilman miehistöä New Yorkin satamaan. Tutkijaryhmä nousee laivaan tutkimaan, mitä miehistölle on käynyt ja kaikki löytyvätkin kuolleina laivasta. Samalla sieltä löytyy iso satsi mystisiä laatikoita, jotka sisältävät vihreitä munia. Yksi tutkijoista alkaa tutkimaan muita isompaa munaa ja samalla se räjähtää syövyttäen limalla kolme tutkijaa kuolleiksi. Luvassa on siis erittäin maukkaita tappoja, jossa liman kanssa kosketuksiin joutuvien ihmisten rintakehät räjähtelevät paloiksi. Erikoistehosteet onkin elokuvan selkein vahvuus, mutta myös tarina toimii hyvin taustalla ja sitä seuraa mielenkiinnolla. Lopussa nähdään myös ihan asiallinen yksi silmäinen monsteri, joka on munien takana.

rating 80,000

14.07.2019 klo 22:54

Silverado

Silverado on oikein hyvin onnistunut lännenelokuva, jossa on jokainen osa-alue kunnossa. Juonessa seurataan neljää kaverusta joiden kohtalo sattumalta törmää toisiinsa ja kaikilla näillä on myös omat syynsä mennä käymään Silverado nimisessä kaupungissa. Joukko ei aavistakkaan, että heidän perheidensä ja ystävien asuttama kaupunki on korruptoituneen sheriffin ja murhanhimoisen poliisijoukon vallassa. Niinpä joukon miehiä on tehtävä asialle jotain, että Silverado olisi taas hyvä paikka elää. Vaikka juoni onkin aika perinteinen, niin se toimii tässä hyvin ja elokuvan parissa viihtyy. Brian Dennehy tekee hyvän roolin Silveradoa vallassa pitävänä Sheriffinä ja myös Kevin Kline jää mieleen Padenin roolissa. Taistelukohtauksia löytyy myös sopivasti ja elokuva pitää hyvin otteessaan.

rating 80,000

13.07.2019 klo 22:21

Hurja joukko

Hurja joukko tarjoaa erinomaisen lännenelokuvan, joka on yksi genren merkkiteoksia. Samalla se on yhdessä Rautaristin kanssa Sam Peckinpahin paras elokuva. Tunnelman osalta elokuva on mukavan tyly ja väkivaltainen, mutta mahtuu mukaan myös hyvää kaverihenkeä tasoittamaan tunnelmaa. Koko näyttelijäkaarti tekee hyvää työtä rooleissaan ja heikkoa lenkkiä ei joukosta löydykkään. Toimintakohtaukset on todella hienosti tehtyjä huipentuen tietysti huikeaan lopputaisteluun, joka on yksi kaikkien aikojen parhaimpia tulitaisteluja, jota ollaan koskaan nähty elokuvissa. Pelkästään lopputaistelusta voisi elokuvalle melkein sen viisi tähteä lyödä, mutta on tämä kaikilta muiltakin osa-alueilta viiden tähden kamaa ja menee heittämällä parhaiden lännenelokuvien kärkipäähän.

rating 100,000

13.07.2019 klo 01:13

Monty Pythonin paremmat pilat

Elämä on Pythonia on aika keskinkertainen komedia, jonka katselee pariin kertaan. Erilaisista sketseistä koostuvassa elokuvassa on ihan hyvääkin huumoria sisältäviä sketsejä mukana, mutta myös paljon todella kuivaa huumoria, joka ei kyllä naurata ollenkaan. Kokonaisuus eri sketsien välillä on ainakin omaan huumorintajuun mielestäni aika epätasainen tässä ensimmäisessä Monty Pythonien elokuvassa. Saas nähdä ovatko myöhemmin tehdyt Monty Pythonien elokuvat sitten parempia omaankin huumorintajuun, mutta ainakin tämä ensimmäinen osa jää itsellä keskiverto komediaksi.

rating 50,000

11.07.2019 klo 23:04

Bonnie ja Clyde

Bonnie ja Clyde tarjoaa ihan hyvin onnistuneen rikoselokuvan 60-luvulta. Elokuvassa on mukavan letkeä tunnelma, mutta raakaa väkivaltaakin löytyy sopivassa suhteessa. Juonessa Clyde Barrow on varastamassa Bonnie Parkerin äidin autoa ja näin kaksikko tapaa toisensa ensimmäistä kertaa. Bonnie rakastuu Clydeen ja nämä alkavat yhdessä ryöstelemään pankkeja ja huoltoasemia. Elokuvan kuluessa ryöstelyporukkaan liittyy mukaan enemmänkin porukkaa ja samalla poliisit koittavat pysäyttää tätä konnakoplaa. Faye Dunaway ja Warren Beatty tekevät molemmat onnistuneet roolit ja heidän välinen kemia pelaa hyvin yhteen. Toimintaa löytyy sopivasti ja elokuvan parissa viihtyy. Elokuvan loppukohtaus on myös mukavan brutaali ja hienosti tehty.

rating 70,000

10.07.2019 klo 22:59

Dancer in the Dark

Lars von Trier tarjoaa Dancer in the Darkilla hienosti onnistuneen draaman ja musiikkielokuvan sekoituksen. Juonessa seurataan Björkin esittämää Selmaa, joka on tsekkiläinen maahanmuuttaja, joka on muuttanut Yhdysvaltoihin poikansa Genen kanssa. Selmalla on synnynnäinen sairaus, joka tulee viemään hiljalleen hänen näkönsä. Hän työnskentelee päivät pitkät tehtaassa saadakseen säästettyä rahaa kasaan poikansa silmäleikkausta varten, koska sokeaksi tuleminen on perinnöllistä. Lopulta kun naapuri vie Selman säästöt ja syyttää tätä varkaaksi tulee hänen elämäänsä käänne. Björk tekee pääroolissa hienon roolisuorituksen Selmana ja Lars von Trier onnistuu saamaan elokuvaan todella surullisen tunnelman. Kyseessä ei ole siis mikään hyvän mielen elokuva, mutta sellaista tuskin kukaan odottaakaan. Musiikkikohtauksilla Trier onnistuu hyvin keventämään muuten surullista tunnelmaa elokuvaan.

rating 80,000

09.07.2019 klo 22:58

Helvetin yö

Helvetin yö edustaa valitettavasti sitä heikompaa osastoa kasarikauhuista, vaikka elokuvalla olisi ollut potentiaalia olla paljon parempikin. Juonessa joukko nuorisoa haluaa päästä opiskelijaseuran jäseniksi ja jäseneksi pääseminen edellyttää yöpymistä pahamaineisessa Garth Manorin linnassa. Perheen isä Raymond Garth murhasi perheensä linnassa 12 vuotta sitten, mutta legendan mukaan yksi tämän epämuodostuneista lapsista selvisi hengissä verilöylystä ja asustaa linnan tunneliverkostossa. Iso linna toimii hyvin tapahtumapaikkana, mutta näytteleminen on aika heikkoa. Elokuvaa heikentää myös turhan pimeä ja heikko kuvanlaatu, mikä vaikeuttaa seuraamista. Murhaaja on tässä toteutettu ihan hyvin ja Suki Goodwinin esittämä Denise tarjoaa sentään hieman silmänruokaa.

rating 40,000

08.07.2019 klo 22:52

The Raid 2: Berandal

Gareth Evans tarjosi ensimmäisellä The Raidilla todella kovan toimintaelokuvan, mutta tämä jatko-osa pistää jopa sitä paremmaksi. Elokuva jatkuu suoraan ensimmäisestä osasta ja Jakartan poliisivoimille selviää, että Raman taltuttama rikollispomo olikin vain yksi osa laajaa rikollisten verkostoa. Mies järjestää itsensä vankilaan ja tutustuu siellä toisen rikollispomon poikaan ja koittaa sitä kautta päästä selville rikollisryhmän laajuudesta. Iko Uwais jatkaa hyvää työtä pääroolissa Ramana ja muukin näyttelijäporukka onnistuu hyvin rooleissaan. Toimintakohtaukset on todella kovaa kamaa ja niissä on kyllä kameratyöskentely onnistunut loistavasti. Ruumiita tulee naurettavat määrät ja vertakin löytyy reippaasti. Kokonaisuutena The Raid 2: Berandal parantaa joka osa-alueella ensimmäisestä osasta ja tässä meillä on pienimuotoinen mestariteos tarjolla. Täydet pisteet ehdottomasti ja tätä voi kyllä suositella lämpimästi toiminnan ystäville.

rating 100,000

07.07.2019 klo 22:16

Beyond the Darkness

Beyond the Darkness tarjoaa onnistuneen kauhuelokuvan, joka onnistuu myös hyvin jopa shokeraamaan katsojaa tarjoamallaan kuvastolla. Elokuvassa seurataan Kieran Canterin esittämää Francescoa, joka menettää tyttöystävänsä Annan tämän kuoltua. Mies käy hautajaisten jälkeen kaivamassa naisen ruumiin ylös ja alkaa ehostamaan tätä vuokraemäntänsä kartanossa. Hän poistaa naiseltaan sisälmykset vatsan kautta, aivot imetään pillillä pois ja näin Annan ruumis on kuin uusi. Pian myös kartanoon alkaa eksymään tuntemattomia matkalaisia, jotka pääsevät selville totuudesta ja joista täytyy siksi päästä eroon. Kieran Canter tekee hyvän roolisuorituksen sekopäisenä Francescona, joka ei pääse rakkaansa kuolemasta yli. Myös Franca Stoppi tekee hienon roolin Iriksenä, joka pitää Francescoa hallinnassaan. Elokuvassa nähtävä gore on hyvin toteutettua ja paljasta pintaakin löytyy. Lisäksi Goblinin tunnusmusiikki sopii hyvin elokuvaan ja Beyond the Darkness on tähän asti nähdyistä Joe D'Amaton elokuvista selkeästi paras.

rating 80,000

06.07.2019 klo 23:36

Nimeni on Django

Django, Prepare a Coffin tarjoaa varsin mainion lännenelokuvan, joka ei lopulta paljoa häviä Sercio Corbuccin versiolle Djangosta. Juonessa seurataan Terence Hillin esittämää Djangoa, joka toimii hirttäjänä työkseen ja sen jälkeen hautaa ruumiit. Oikeasti mies kuitenkin lavastaa uhriensa hirttämiset ja jäätyään palveluksen velkaa Djangolle, nämä liittyvät tämän joukkoihin. Tarkoituksena on kostaa muutaman vuoden takainen episodi, jossa Djangon vaimo kuoli. Terence Hill tekee hienon roolisuorituksen Djangona ja hän ei häviä roolissaan juuri ollenkaan Franco Nerolle. Horst Frank sopii myös hyvin pahiksen rooliin ja elokuvan musiikit ansaitsevat myös maininnan. Lisäksi ammuskelua löytyy sopivasti ja se on hyvin toteutettua. Elokuvan loppukohtaus on myös erittäin mukavaa katseltavaa.

rating 80,000

05.07.2019 klo 22:19

Kauhun kilometrit

Kauhun kilometrit on hyvin onnistunut jännityselokuva ja samalla se on oikein mainio debyyttiohjaus Steven Spielbergiltä. Juonessa seurataan Dennis Weaverin esittämää Davidia, joka ajelee kaikessa rauhassa henkilöautollaan ja saatuaan kiinni edessä ajavan rekan, päättää tämä ohittaa sen. Rekan ohittaminen on kuitenkin virhe, koska siitä alkaa koko elokuvan kestävä takaa-ajo ison rekan ja pienen henkilöauton välillä. Rekasta on saatu mukavan uhkaavan näköinen ja sen alle jääminen ei varmasti houkuta ketään. Steven Spielberg onnistuu luomaan hyvin jännitystä takaa-ajoon ja Dennis Weaver suoriutuu roolistaan kelvollisesti. Yksinkertaisesti juonesta huolimatta Duel on oikein onnistunut elokuva, jonka katsoo mielellään uudestaan.

rating 70,000

04.07.2019 klo 00:09

Monster - Aileen Wuornos

Monster tarjoaa erittäin onnistuneen kuvauksen yhdysvaltojen ensimmäisestä naissarjamurhaaja Aileen Wuornosista. Elokuvassa Aileen hankkii elantonsa huoraamalla ja päivät kuluu tienvarsilla odotellessa asiakkaita. Jouduttuaan erään asiakkaan vangiksi ja tämän pahoinpitelyn uhriksi, niin hän onnistuu pakenemaan ampumalla miehen kuoliaaksi. Hiljalleen kiinnostus ampua ihan hyvin käyttäytyviäkin asiakkaita kasvaa ja uhreja alkaa tulla enemmänkin. Samalla Aileen tutustuu Selbyyn ja näiden välille kasvaa kiihkeä lesbosuhde. Charlize Theron tekee loistavan roolisuorituksen sarjamurhaajana ja myös Christina Ricci on hyvä Selbyn roolissa. Naiskaksikon kemia pelaa hyvin yhteen ja välillä nähtävät tapot rytmittävät juonta onnistuneesti.

rating 80,000

02.07.2019 klo 22:48

Haastaja

Hard Times tarjoaa hyvin onnistuneen toimintaelokuvan ja se on mainio debyyttiohjaus Walter Hilliltä. Juonessa seurataan Charles Bronsonin esittämää Chaneyta, joka kulkee omia polkujaan. Mies hyppää junaan ja matkustaa New Orleansiin toiveissaan saada rahaa jostakin. Siellä hän törmää James Coburnin esittämään Speediin, joka toimii vedonvälittäjänä nyrkkitappeluissa. Chaney haluaa myös osallistua tappeluihin ja tyrmättyään ensimmäisen haastajan helposti miehet alkavat tekemään yhteistyötä keskenään. James Coburn ja Charles Bronson tekevät molemmat hienot roolisuoritukset päärooleissaan. Elokuvassa nähtävät tappelukohtaukset on myös erinomaisesti tehtyjä ja elokuva on erittäin viihdyttävää katsottavaa.

rating 80,000

02.07.2019 klo 00:37

Verinen paroni

Baron Blood on hyvin onnistunut kauhuelokuva ja se edustaa hyvää keskitasoa Mario Bavan tuotannossa. Juonessa Antonio Cantaforan esittämä Peter Kleist tekee sukuselvitystään omasta suvustaan ja hän saapuu Itävaltaan vanhaa linnaa tutkimaan. Linnassa asusti aikanaan Baron Otto von Kleist, joka kidutti ihmisiä omassa kidutuskammiossaan ja hänelle langetettiin kirous päälle tämän kuollessaan. Peter tutustuu linnaa kunnostamassa olevaan Elke Sommerin esittämään Evaan ja yhdessä he onnistuvat vahingossa purkamaan Paronin kirouksen ja ruumiita alkaa taas kertymään. Vanha linna toimii hyvin elokuvan tapahtumapaikkana Paronin vaaniessa uhrejaan pimeillä käytävillä. Pääosassa oleva kaksikko tekee ihan hyvää työtä rooleissaan ja Mario Bava onnistuu luomaan hyvin kauhuntunnelmaa linnaan.

rating 70,000

01.07.2019 klo 00:19

Bamboo House of Dolls

Bamboo House of Dolls tarjoaa ihan hyvin onnistuneen naisvankilaelokuvan. Elokuvassa ollaan toisen maailmansodan aikaisella japanilaisten keskitysleirillä, jossa joukko naisvankeja joutuu kohtaamaan erilaisia kidutusmenetelmiä. Lähinnä naisia kidutetaan ruoskimalla ja antamalla sähköshokkeja. Muutaman leirin henkilökuntaan kuuluvan avustuksella naisjoukko onnistuu kuitenkin pakenemaan keskitysleirillä ja juonen osalta mukaan tulee vielä kadoksissa oleva kulta-aarre. Paljasta pintaa elokuvasta löytyy oikein sopivasti, mutta itse kidutusta ei ole liikaa. Vankileiriltä paettuaan mukaan tulee myös ihan onnistunutta takaa-ajoa ja kaksintaistelukohtauksia löytyy myös elokuvasta. Kokonaisuutena Bamboo House of Dolls yhdistää ihan onnistuneesti sexploitaatiota ja seikkailuelokuvaa.

rating 60,000

29.06.2019 klo 23:34

The Homesman

The Homesman tarjoaa erinomaisen lännenelokuvan, joka on mielenkiintoista seurattavaa. Juonessa kolme naista menettää järkensä ja heistä tulee hulluja. Heidän miehensä eivät jaksa heitä enään hoitaa, niin yksin tilaansa hoitava Mary Bee Cuddy lupautuu kuljettamaan naiset läpi erämaan kirkkoon, jossa pastorin rouva huolehtii rajaseudun hylkäämistä sieluista. Mukaan vaaralliselle matkalleen Cuddy palkkaa hirttotuomiolta pelastamansa George Briggsin. Hillary Swank tekee hienon roolin Mary Bee Cuddyna ja myös Tommy Lee Jones on hyvä. Naiskolmikko Grace Gummer, Miranda Otto ja Sonja Richter esittävät myös uskottavasti hulluja. Toimintaa elokuva tarjoaa hyvin vähän, mutta sitäkin enemmän koskettavaa draamaa ja karua kuvausta erämaasta.

rating 80,000

29.06.2019 klo 00:12

Neidonlähde

Ingmar Bergman tarjoaa Neidonlähteellä onnistuneen kostodraaman, josta ollaan nähty vuosien saatossa useampikin eri versio muiden ohjaajien ohjaamana. Juonessa nuori Karin lähtee ratsastamaan kohti kirkkoa viedäkseen sinne kynttilän. Reitti kirkolle kulkee vaarallisen metsän läpi ja metsässä hän törmää kolmeen kulkuriin. Karin tarjoutuu antamaan kulkureille osan lounaastaan, mutta se ei kulkureille riitäkkään ja nämä raiskaavat hänet ja jättävät kuolemaan. Myöhemmin sama joukko kulkureita hakee yösijaa Karinin vanhempien talosta ja he erehtyvät tekemään kauppaa Karinilta varastetuilla vaatteilla. Max von Sydow tekee hienon roolisuorituksen Karinin isänä ja myös Gunnel Lindblom tekee hyvää työtä Ingerinä.

rating 70,000

27.06.2019 klo 23:56

Get Out

Get Out tarjoaa hyvin onnistuneen kauhutrillerin, joka on mielenkiintoista seurattavaa aina alusta loppuun asti. Juonessa seurataan Chrisiä ja tämän naisystävää Rosenia, joidenka suhde on edennyt siihen pisteeseen asti, että Rosen on tarkoitus esitellä Chris tämän vanhemmille. Rosen koko suku on valkoihoisia, kuin taas Chris on tummaihoinen, joka saattaa tuoda mukaan hieman ennakkoluuloja. Chrisin saavuttua tämän naisystävän vanhempien tilalle alkaa kuitenkin outoja asioita tapahtumaan ja mies miettiikin mihin sitä on tullut lähdettyä. Jordan Peele onnistuu hyvin ohjauksessa saamaan elokuvaan kasvavaa uhkaavaa tunnelmaa loppua kohti mentäessä. Daniel Kaluuya tekee hyvän roolin Chrisinä ja myös muutkin näyttelijät suoriutuvat rooleistaan hyvin.

rating 70,000

26.06.2019 klo 22:58

Hereditary - Pahan perintö

Hereditary tarjoaa hyvin onnistuneen kauhuelokuvan ja samalla se on yksi viime vuosien parhaimpia kauhuelokuvia. Juonessa Grahamin perheen matriarkka Ellen kuolee, niin hänen tyttären perheelle alkaa tapahtumaan outoja asioita. Mitä syvemmälle sukunsa historiaan tytär tutustuu, niin sitä enemmän suvun synkkä menneisyys alkaa ottaa otetta tästä ja ikäviä asioita alkaa tapahtumaan hänen perheelle. Ari Aster on onnistunut luomaan elokuvaan hienosti pahaenteisen tunnelman, joka kasvaa aina loppua kohti mentäessä ja lisäten kauhua tarinaan. Toni Collette tekee todella onnistuneen roolin perheen äitinä ja myös tämän poikaa esittävä Alex Wolff on hyvä. Elokuva ei liikaa mässäile väkivallalla, vaan se luottaa enemmän tunnelman luontiin ja onnistuu siinä erinomaisesti.

rating 80,000

25.06.2019 klo 22:27

Syntynyt 4. heinäkuuta

Syntynyt 4. heinäkuuta tarjoaa ihan hyvin onnistuneen sotaelokuvan, joka keskittyy myös sodasta palanneiden sotaveteraanien traumojen käsittelyyn. Elokuvassa seurataan Ron Kovicin tarinaa nuoresta intohimoisesta Vietnamin sodan vapaaehtoisesta katkeroituneeksi sotaveteraaniksi. Sodasta palattuaan Kovac huomaa ilmapiirin muuttuneen kaupungissa ja hän alkaa käymään omaa sotaansa maataan vastaan. Itse Vietnamin sota on tässä pienessä roolissa ja elokuva keskittyykin enemmän sotaveteraanien traumoihin, mikä toimiikin ihan hyvin. Tom Cruise tekee hyvän roolisuorituksen pääroolissa Ron Kovicina ja myös Willem Dafoe jää mieleen pienestä sivuroolistaan Charliena.

rating 70,000

24.06.2019 klo 20:32

Pedon vallassa

Walerian Borowczyk tarjoaa elokuvallaan Peto varsin onnistuneen kuvauksen naisen ja pedon välisestä seksuaalisuudesta. Juonessa nuori periätär Lucy saapuu Ranskan maaseudulla sijaitsevaan linnaan valmistautuakseen häihin köyhtyneen markiisin pojan kanssa. Samalla kerrotaan, että lähiseudulla asustaa eläimellinen hirviö, jonka halut on kyltymättömät. Huhujen mukaan linnan edellinen emäntä Romilda on langennut hirviön pauloihin ja myöskään Lucy ei pysty karistamaan kuulopuheita mielestään. Lisbeth Hummel tekee hyvän roolisuorituksen Lucyna tarjoten paljasta pintaa ja mukavan eroottisia kohtauksia. Sirpa Lane suoriutuu myös hyvin Romildan roolista ja saa paneskella metsässä hirviön kanssa, jotka ovat kyllä katsomisen arvoisia kohtauksia.

rating 60,000

23.06.2019 klo 19:19

Iron Sky: The Coming Race

Iron Sky: The Coming Race tarjoaa aika keskinkertaisen jatko-osan ensimmäiselle Iron Skylle, mutta kyllä tämän katsoo helposti ainakin kertaalleen. Elokuvassa ollaan ydinsodan jälkeisessä maailmassa ja vuosi on 2043. Kuuhun majoittuneet ihmiskunnan rippeet etsivät selviytymistaistelussaan apua ontosta maapallon keskipisteestä ja joukko ihmisiä lähtee etsimään mystistä Graalin maljaa, jonka uskotaan pelastavan maailman. Näyttelijäpuolella parhaiten mieleen jää Vladimir Burlakov roolissaan Sashana ja myös Lara Rossi suoriutuu ihan hyvin pääroolista Obina. Tehostepuolella ollaan onnistuttu myös hyvin ja visuaalisesti tämäkin osa on hienoa katsottavaa. Kokonaisuutena tämä jää kuitenkin keskinkertaiseksi elokuvaksi, mutta ei tämä niin huono ole, mitä on mainostettu.

rating 50,000

22.06.2019 klo 23:32

Train to Busan

Train to Busan tarjoaa erinomaisen zombikauhuilun ja se todistaa myös sen, että kyllä Koreassakin osataan zombi-elokuvaa tehdä. Elokuvassa seurataan Etelä-Korean pääkaupungista Soulista leviävää zombiepidemiaa, joka ajaa koko kaupungin poikkeustilaan. Joukko selvinneitä nousee Soulista lähtevään erikoisnopeaan junaan, jonka päätepysäkki sijaitsee Busanissa. Yeon Sang-ho on onnistunut saamaan junamatkasta läpi tuhoutuneiden kaupunkien ja zombien erittäin mielenkiintoista seurattavaa ja samalla se tuo mukavaa vaihtelua elokuvan tapahtupaikkana. Tuntemattomat näyttelijät onnistuvat myös rooleissaan hyvin ja elokuvassa nähdäänkin tuttuun tapaan montaa eri ihmistyyppiä. Itse zombitkin on hyvin tehty ja elokuvaan on saatu mukaan hyvin uhkaavaa tunnelmaa. Kokonaisuutena Train to Busan on yksi parhaimpia zombi-elokuvia pitkään aikaan ja se pääsi yllättämään todella positiivisesti.

rating 100,000

21.06.2019 klo 18:15

Opera

Opera tarjoaa hyvin onnistuneen giallon ja se on varsin mielenkiintoista seurattavaa. Juonessa seurataan Cristina Marsillachin esittämää Bettyä, joka saa paikan oopperanäytöksen pääosaan entisen esittäjän jäätyä auton alle. Samaan aikaan mystinen murhaaja alkaa vainoamaan Bettyä ja samalla tappamaan porukkaa oopperasalin tiloissa. Erikoisen tapauksesta tekee se, että murhaaja pakottaa Bettyn katsomaan veritekojaan. Oopperanäyttämö tapahtumapaikkana tuo mukavaa vaihtelua elokuvaan ja lisäksi itse musiikkiakin käytetään hyvin hyödyksi. Tapot on perinteiseen tapaan hienosti tehtyjä ja elokuvassa käytetään myös hyvin korppeja hyödyksi kohtauksista. Kokonaisuutena Opera on hyvää keskitasoa Argenton tuotannossa ja hieno homma, että tämäkin puuttuva Argento julkaistiin vihdoin suomessakin.

rating 70,000

20.06.2019 klo 16:15

Ilman varoitusta

Without Warning tarjoaa ihan hyvin onnistuneen pienen budjetin kauhuelokuvan 80-vuodelta. Juonessa isä ja tämän aikuinen poika ovat metsästämässä, kunnes heidän hengen vie mielenkiintoiset lentävät frisbeen kokoiset limanuljaskat. Kiinni tarttuessaan ne työntävät ihon sisään piikkinsä ja imevät uhrin hengiltä. Samaan aikaan lähistölle saapuu pakettiautollinen nuorisoa ja myös partioporukka liikkuu samoilla suunnilla, mikä tietää lisää uhreja. Lentävät frisbeet ja näitä heittelevä avaruusolio on ihan hyvin tehty. Näyttelijäpuolella parhaiten mieleen jää Martin Landaun hieno rooli sekoavana entisenä armeijan johtajana, joka on jo vuosia odottanut ulkoavaruuden hyökkäystä.

rating 60,000

18.06.2019 klo 00:32

The Good, the Bad, the Weird

The Good, The Bad, The Weird tarjoaa hyvin onnistuneen lännenelokuvan ja se kunnioittaa myös hienosti vanhempiakin länkkäreitä. Elokuvassa seurataan säälimätöntä gangsteria, arvaamatonta junarosvoa ja kylmänviileää palkkiometsästäjää. Kaikki kolme roistoa ovat arvokkaan kartan perässä, jonka pitäisi johdattaa arvokkaan aarteen luokse. Mukaan sotkeutuu myös kiinalaisroistot ja Japanin armeija. Pääosassa oleva kolmikko Byung-hun Lee, Song Kang-ho, Woo-Sung Jung tekevät kaikki hienot roolisuoritukset rooleissaan ja näiden seikkailua seuraa mielenkiinnolla. Toimintaa löytyy sopivasti ja on mukana hieman komediaakin sekoittamassa pakkaa. Kokonaisuutena Kim Jee-woon on saanut kasaan varsin mainion länkkärin.

rating 80,000

16.06.2019 klo 17:18

Emanuelle ja valkoinen orjakauppa

Emanuelle ja valkoinen orjakauppa tarjoaa keskinkertaisen erotiikalla varustetun elokuvan, joka keskittyy orjakauppaan. Elokuvassa seurataan Laura Gemserin esittämää toimittaja Emanuellea, joka pääsee laittoman orjakaupan jäljille ja se vie hänet Afrikkaan. Sieltä hänen tutkimuksensa johtaa New Yorkkiin ja myös San Diegon ilotyttökartano tulee tutuksi elokuvan aikana. Tytöistä käydään huutokauppaa ja asiakkaina on perinteisesti rikkaat korkeassa asemassa olevat miehet. Erotiikkaa löytyy sopivin väliajoin elokuvasta ja Laura Gemser hoitaa pääroolin onnistuneesti. Ei tästä kuitenkaan yhtä katselukertaa enempää irti saa, mutta Laura Gemserin takia tämä on kuitenkin ihan katsomisen arvoinen elokuva.

rating 40,000

15.06.2019 klo 23:09

PTU - Police Tactical Unit

PTU - Police Tactical Unit on ihan hyvin onnistunut rikoselokuva. Elokuvassa Hong Kongin poliisin erikoisosaston kersantti Lo onnistuu hukkaamaan aseensa kesken tehtävän. Estääkseen poliisin sarjanumerolla varustetun aseen joutumisen vääriin käsiin, lähtee erikoisjaoston ryhmä etsimään sitä. Samaan aikaan myös kaupungin kaksi kovinta jengiä on valmiit selvittämään välinsä ja se tuo lisää hankaluuksia aseen löytämiseksi. Elokuvassa käytetään hienosti hyödyksi pimeitä katuja ja ne tuovat hyvän lisän kohtauksiin. Toimintakohtauksia ei elokuvassa nähdä vasta kuin ihan lopussa, mutta se on todella tyylikkäästi tehty. Kokonaisuutena PTU on keskivertoa hieman parempi rikoselokuva, jonka katsoo toistamiseenkin.

rating 60,000

14.06.2019 klo 17:56

Näkymätön mies

The Invisible Man on hieno kauhuklassikko ja se ei ole menettänyt ollenkaan tehoaan, vaikka se on jo 30-luvulla tehty. Elokuvassa seurataan Claude Rainsin esittämää tiedemiestä, joka on keksinyt näkymättömäksi tekevän seerumin. Mies saapuu pieneen kylään tarkoituksenaan pitää seerumi salassa ja keksiä sille parannuskeino. Näkymättömäksi tekevä aine kuitenkin saa hänet ryhtymään kauhistuttaviin tekoihin. Claude Rains tekee hyvän roolisuorituksen pääroolissa näkymättömänä miehenä ja elokuvan erikoistehosteet on todella loistavasti tehty yli 80 vuotta vanhaksi elokuvaksi. James Whalen ohjaus on myös hyvin sujuvaa ja elokuvan parissa viihtyy.

rating 80,000

11.06.2019 klo 20:27

8MM

8MM tarjoaa hyvin onnistuneen rikostrillerin, joka on mielenkiintoista seurattavaa. Juonessa Nicolas Cagen esittämä yksityisetsivä Tom Welles saa erikoisen tehtävän rikkaalta leskeltä. Nainen haluaa tietää, että onko tämän miehen jäämistöstä löytynyt videonauha aito vai pelkkä elokuva. Nauhalla nuori vähäpukeinen tyttö tapetaan samalla videon kuvatessa tapahtuman. Nicolas Cage tekee pääroolissa hyvää työtä yksityisetsivänä ja miehen sotkeutumista yhä syvemmälle pornomaailmaan löytääkseen videon alkuperäiset tekijät seuraa mielenkiinnolla. Myös sivurooleissa olevat näyttelijät tekevät erinomaista työtä rooleissaan. Vaikka elokuvan aihepiiri onkin rankka ja synkkä, niin elokuva olisi voinut mennä mielestäni vielä pykälän synkempäänkin suuntaan.

rating 70,000

10.06.2019 klo 22:45

Over the Top - Terästäkin kovempi

Over the Top tarjoaa hyvin onnistuneen kädenvääntöelokuvan, jossa on mukana myös isän ja pojan välistä draamaa. Elokuvassa seuratataan Sylvester Stallonen esittämää rekkakuski Lincoln Hawkia, joka työnsä ohella käy hankkimassa lisätienestiä kädenvääntökilpailuista. Lincoln Hawk on aikoinaan jättänyt perheensä ja nyt kun hänen ex-vaimonsa terveydentila huononee etsii hän poikansa käsiinsä ja koittaa korvata tälle lähtönsä. Perhedraama on vähän teennäistä, mutta kädenvääntökohtaukset on elokuvan parasta antia. Hiki valuu, jokaisessa ottelussa on kunnia pelissä ja lisäksi otteluihin on saatu hyvin tunnelmaa mukaan. Stallone tekee perusvarman roolin pääroolissa ja elokuva on yllättävän viihdyttävää seurattavaa koko kestonsa ajan.

rating 70,000

10.06.2019 klo 00:52

Journey to Japan

Journey to Japan tarjoaa kertaviihteenä menevän sexploitaatio-elokuvan Japanista, jonka katsoo juuri kertaalleen. Juonessa seurataan Christina Lindbergin esittämää nuorta naista, joka nousee Tokion lentoasemalla vahingossa väärään autoon. Nainen joutuu japanilaisen seksihullun seksiorjaksi ja viettää tämän luona vangittuna useamman päivän, mutta onnistuu kuitenkin lopulta pakenemaan. Sitten hän ajautuu mystiseen baariin ja siellä hänet pakotetaan näyttelemään rajussa gang-bang elokuvassa. Hengissä selvittyään on paluu edessä seksihullun luokse, mutta tällä kertaa vapaa-ehtoisesti. Alastonta Christina Lindbergia kyllä katselee mielellään ja Ichirô Araki tekee hyvän roolisuorituksen seksihulluna. Muuta ihmeellistä tämä ei kuitenkaan tarjoa katsojalle.

rating 40,000

09.06.2019 klo 00:16

Slasher-filmien nousu ja tuho

Going to Pieces on hyvin onnistunut dokumentti 80-luvun vuodenvaihteen suosituimmista slasher-elokuvista. Samalla se myös avaa onnistuneesti tarinoita eri elokuvien valmistusprosesseista ja tiettyen elokuvien kohdalla on jouduttu tekemään oikeasti kovastikin töitä niiden julkaisemisen eteen. Mukava lisä dokumentissa on myös kuulla tehostevelho Tom Savinin mietteitä omasta työstään ja päästään myös samalla näkemään hieman miten mies toteuttaa erittäin hienoja erikoisefektejään. Pituutta dokumentilla olisi saanut olla paljon enemmänkin, koska nyt tiettyjen elokuvien osuus jää muita pienemmäksi ja kyllähän aina mielenkiintoista dokumenttia katselee mielellään.

rating 80,000

07.06.2019 klo 18:04

Kärpänen II

Kärpänen kakkonen on kohtalaisesti onnistunut jatko-osa loistavasti onnistuneelle Cronenbergin versiolle Kärpäsestä, mutta häviää sille kuitenkin jokaisella osa-alueella. Juonessa seurataan ensimmäisessä osassa vielä syntymätönta Martinia, jonka isä oli Seth Brundle. Martin on myös perinyt isänsä geenit ja elokuvassa odotetaan milloin muuttuminen kärpäseksi alkaa. Eric Stoltz jää roolissaan Martin Brundlena kauas ensimmäisen osan Jeff Goldblumin huikeasta roolista ja myöskään Daphne Zunigan esittämä Beth Logan ei oikein vakuuta. Kärpäseksi muuttuminen ja muutkin limaiset efektit on tässäkin osassa hyvin tehtyjä, mutta muuten elokuva on kuitenkin kokonaisuutena aika keskinkertainen.

rating 50,000

06.06.2019 klo 00:35

Uinu, uinu lemmikkini

Pet Sematary on todella hyvä kauhuelokuva, joka pääsi yllättämään positiivisesti ja samalla se on yksi parhaimpia Stephen Kingin tarinoihin perustuvia elokuvia. Juonessa Creedin perheen kissa menehtyy jäätyään rekan alle. Ystävällinen naapuri neuvoo hautaamaan kissan lähistöllä sijaitsevalle mystiselle hautuumaalle. Jonkin ajan kuluttua kissan palatessa kuolleista alkaa outoja asioita tapahtumaan Creedin perheelle. Dale Midkiff tekee hyvää työtä pääroolissa Louis Creedinä ja myös Fred Gwynne on erinomainen roolissaan ystävällisenä naapuri Jud Crandallina. Eläintenhautuumaasta on myös saatu mukavan uhkaavan näköinen paikka ja muutenkin elokuvasta löytyy hyvin kauhuntunnelmaa.

rating 80,000

04.06.2019 klo 22:42

Slugs

Slugs on yllättävän hyvin onnistunut eläinkauhuilu kultaiselta 80-luvulta. Elokuvassa pieni kaupunki joutuu poikkeuksellisen isojen etanoiden ruokalistalle. Etanat ovat kasvaneet rauhassa vuosia viemäristössä ja nyt ne pyrkivät ihmisten ilmoille viemäriputkia pitkin uhriensa kimppuun. Paikallinen poliisi kiinnostuu myös tapauksesta, kun ihmisten uhrilukujen määrä alkaa kaupungissa kasvamaan. Etanoista on aika vaikeaa saada uskottavaa tappajaa, mutta tässä on onnistuttu kyllä hyvin. Näyttelijäsuoritukset ovat aika perusvarmaa työtä, mutta elokuvan vahvuus on erikoisefektit, jotka ovat erinomaiset. Tapot on hienosti toteutettu ja mieleen jää varsinkin ravintolassa tapahtuva kohtaus, jossa miehen pää "räjähtää" etanoiden pyrkiessä ulos. Myös kohtaus, jossa nuorten yhdyntä jää kesken etanoiden vallatessa huoneen lattian ja naisen jouduttua etanoiden syömäksi on asiallisesti tehty.

rating 70,000

03.06.2019 klo 17:44

Baarikärpänen

Barfly tarjoaa erittäin todenmukaisen elokuvan juopon kirjailijan elämäntyylistä ja se on erittäin viihdyttävää seurattavaa koko kestonsa ajan. Elokuvassa seurataan Mickey Rourken esittämää kirjailija Henryä, joka päivisin kirjoittaa runoja ja novelleja. Illan hämärtyessä matka käy baariin juopottelemaan ja loppu illasta välejä ratkotaan nyrkkitappeluilla kapakan takana. Baarissa hän törmää Faye Dunawayn esittämään Wandaan, jolla on sama elämäntyyli kuin Henrylläkin ja näiden yhteistä tarinaa aletaan seuraamaan. Mickey Rourke tekee yhden uran parhaimmista roolisuorituksistaan juoppona Henrynä ja myös Faye Dunaway on hyvä roolissaan Wandana. Barbet Schroeder on saanut yksinkertaisesta juonesta hienon elokuvan kasaan ja tätä voi kyllä suositella, jos vähänkään juopottelu elokuva kiinnostaa.

rating 80,000

02.06.2019 klo 17:53

Viimeinen samurai

Viimeinen samurai on hienosti onnistunut samurai-elokuva ja se on myös hyvin onnistunut kuvaus samuraiden elämäntavasta. Elokuvassa seurataan kapteeni Nathan Algrenia, joka lähtee Japaniin taistelemaan samuraita vastaan. Lopulta mies kuitenkin tutustuu samuraiden elämäntapaan ja se vakuuttaa hänet vannomaan heidän aatteensa ja taistelemaan heidän puolellaan. Tom Cruise tekee yhden parhaimmista rooleistaan kapteeni Nathan Algrenina ja myös Ken Watabe loistaa roolissaan Katsumotona. Taistelukohtaukset on hienosti tehty ja ne on sopivan brutaalia katsottavaa. Edward Zwickin ohjaus on hyvää ja elokuva pitää katsojan hyvin otteessaan koko kestonsa ajan, vaikka pituutta elokuvalta löytyykin mukavasti.

rating 80,000

31.05.2019 klo 22:57

Kärpänen

David Cronenberg tarjoaa omalla versiollaan Kärpäsestä erinomaisen kauhuelokuvan. Vaikka jo alkuperäinenkin 50-luvun Kärpänen on loistava elokuva, niin tämä pistää siitäkin vielä pykälän paremmaksi huikeilla erikoisefekteillä maustettuna. Jeff Goldblum tekee todella kovan roolisuorituksen tiedemies Seth Brundlena, joka on keksinyt teleporttauslaitteen, jolla pystyy siirtämään tavaroita paikasta toiseen. Lopulta mies onnistuu myös siirtämään itsensäkin, mutta mukaan eksyykin kärpänen ja siitä ongelmat alkavatkin. Seth Brundlen muuttuminen kärpäseksi on tehty todella hienosti ja Cronenbergin tuntien mukana on todella maukasta body-horroria. Geena Davis on myös uskottava toisessa pääroolissa toimittajana ja näiden kemia pelaa todella hyvin yhteen. Kärpänen on omasta mielestäni Cronenbergin paras elokuva ja tätä voi kyllä lämpimästi suositella limaisista efekteistä tykkääville.

rating 100,000

31.05.2019 klo 00:16

Montenegro eli helmiä ja herjoja

Montenegro tarjoaa kohtalaisen draamaelokuvan, jossa on mukana myös komediaa ja sen kyllä katsoo kertaalleen. Elokuvassa varakas hienostorouva kaipaa uutta kipinää avioliittoonsa ja sattumalta törmää lentokentällä jugoslavilaisiin siirtolaisiin. Hän lähtee näiden matkaan ja viettää muutaman päivän näiden kanssa hämärän kapakan takatiloissa. Kapakan nimi on Zanzi Bar ja se sijaitsee Tukholman laitakaupungilla. Näyttelijäsuoritukset ovat ihan hyvää keskitasoa, mutta elokuva on paikoiten vähän jopa väkinäistä seurattavaa. Löytyy elokuvasta kuitenkin lapiotappelua, strippaamista ja varsin hauska kohtaus, jossa on mukana dildolla varustettu kauko-ohjattava panssarivaunu.

rating 50,000

29.05.2019 klo 23:50

Phenomena - Ilmiö

Phenomena tarjoaa keskivertoa paremman kauhuelokuvan, jossa on mukana hieman yliluonnollisiakin voimia. Elokuvassa seurataan Jennifer Connellyn esittämää Jennifer Corvinoa, joka saapuu Sveitsiin aloittamaan opinnot tyttöjen sisäoppilaitoksessa. Samaan aikaan alueella riehuu mystinen murhaaja, joka murhaa nuoria naisia raa'asti. Jenniferillä on omituinen taito kommunikoida hyönteisten kanssa ja hän myös tykkää kävellä unissaan, joka tuo hyvän lisän tarinaan. Jennifer Connelly tekee hyvän roolisuorituksen pääroolissa ja myös Donald Pleasence on hyvä hauskan apinansa kanssa hyönteistentutkijan roolissa. Elokuvan tunnusmusiikki on hieno, mutta muut musiikkivalinnat ovat hieman erikoisia. Elokuvan juoneen on ängetty hieman liikaa tavaraa ja se kärsiikin paikoiten paikallaan junnaamisesta. Elokuvan loppu on kuitenkin erinomaista tykitystä ja se nostaa tämän selkeästi keskivertoa paremmaksi Argenton elokuvaksi. Potentiaalia Phenomella olisi ollut mielestäni kuitenkin vielä parempaankin kokonaisuuteen.

rating 70,000

28.05.2019 klo 02:15

Paratiisihotelli

Paratiisihotelli on aika keskinkertainen naisvankilaelokuva, jonka katsoo juuri ja juuri kertaalleen. Juonessa ollaan työleirillä, joka sijaitsee keskellä viidakkoa. Valtio yrittää naisvankien kustannuksella löytää arvokkaita timantteja itselleen ja samalla pitää kovaa kuria. Joukko kapinallisia aikoo kuitenkin iskeä leirille saadakseen haltuunsa rahaa ja ammuksia. Samaan aikaan myös naisvangit suunnittelevat kapinaan nousua ja pakoon lähtemistä työleiriltä. Paljasta pintaa löytyy ihan hyvin elokuvasta ja kidutustakin nähdään jonkin verran. Elokuvan lopputaistelut on myös ihan hienosti toteutettu, mutta muuten elokuva on jopa aika tylsää katsottavaa.

rating 40,000

27.05.2019 klo 00:10

Keskiyön cowboy

Keskiyön cowboy on hyvin onnistunut draamaelokuva, jossa seurataan Jon Voightin esittämää cowboyta. Mies asuu Texasissa ja elättää itsensä tiskejä tiskaamalla ravintolassa, kunnes eräänä päivänä hän saa tarpeekseen työstään. Mies päättää lähteä New Yorkiin tarkoituksenaan luoda uraa miesprostitoituna ja saada samalla helppoa rahaa. Uusi ammattivalinta ei menekkään kuitenkaan nappiin ja mies huomaa, että asiakkaita onkin vaikea saada. Samalla mies törmää rampaan Dustin Hoffmanin esittämään Ratsoon ja ystävystyy tämän kanssa. Jon Voight tekee hienon roolisuorituksen pääroolissa cowboyna ja myös Dustin Hoffman loistaa Ratson roolissa. Elokuva kertoo hyvin miesten välisestä ystävyydestä ja näiden seikkailuja seuraa ihan mielenkiinnolla.

rating 70,000

Edellinen sivu | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 21 | Seuraava sivu

Profiilin tiedot