Villetys

Villetys

Käyttäjä, 24 fania

Oma statistiikka: Elokuvien kommentit (1391)

20.09.2020 klo 16:31

Sistersin veljekset

Sistersin veljekset on ihan hyvin onnistunut keskitason lännenelokuva. Juonessa seurataan John C. Reillyn ja Joaquin Phoenixin esittämiä Sistersin veljeksiä Eliä ja Charlieta. Veljekset tappavat työkseen porukkaa ja he ovat tällä kertaa Riz Ahmedin esittämän Hermann Kermit Warmin perässä. Mies on kullankaivaja ja huhujen mukaan hän on keksinyt tavan saada kulta hohtamaan vedestä ja näin sen kerääminen talteen olisi erittäin helppoa. John C. Reilly ja Joaquin Phoenix tekee molemmat ihan kelpo roolit Sistersin veljeksinä ja miesten matkaa seuraa ihan mielenkiinnolla. Elokuva ei kuitenkaan erikseen loista oikein millään osa-alueella ja se jääkin vain hyväksi keskitason länkkäriksi. Ammuskelua löytyy muutamasta kohtauksesta, mutta muuten kyseessä on aika rauhallinen elokuva.

rating 60,000

19.09.2020 klo 23:22

Strange Days

Strange Days on ihan hyvin onnistunut scifi-elokuva Kathryn Bigelowilta. Juonessa seurataan Ralp Fiennesin esittämää Lenny Neroa, joka diilaa "klipsejä" eli digitaalisia muistikuvia muiden ihmisten elämästä. Samalla Lennyn ystävä murhataan ja mies vedetään mukaan rikollisen mielen psykoottiseen maailmaan. Murhaaja lähettää tapostaan ja muista liikkeistään klipsejä Lennylle ja tämä koittaa selvittää kahden ystävänsä kanssa murhaajan henkilöllisyyden. Ralph Fiennes tekee hyvää työtä pääroolissa ja myös muut näyttelijät suoriutuvat hyvin rooleistaan. Elokuvan juoni on ihan mielenkiintoinen, mutta kahden ja puolen tunnin kestosta olisi hieman voinut ottaa pois. Visuaalisesti elokuva on myös hyvin onnistunut ja toimintakohtaukset on mallikkaasti tehtyjä.

rating 70,000

18.09.2020 klo 20:14

Pallosalama

Pallosalama on hyvin onnistunut agenttiseikkailu, mutta se ei pärjää kuitenkaan kolmelle aikaisemmalle elokuvalle. Tällä kertaa juonessa Spectren rikollisjärjestöön kuuluva numero kaksi Adolfo Celin esittämä Largo onnistuu kaappaamaan haltuunsa kaksi ydinpommia. Miehellä on aikeissa tuhota kaksi suurkaupunkia, jos hänen vaatimiaan lunnaita ei makseta. Adolfo Celi tekee ihan hyvän roolisuorituksen silmälappuisena pahiksena ja myös Sean Conneryn esittämä James Bond on jälleen mainio. Vedenalaiset kohtaukset on erittäin hienosti tehtyjä ja varsinkin lopun iso joukkotaistelu vedessä on hienoa katsottavaa. Elokuvan musiikit ovat myös varsin onnistuneet ja ne tuovat hyvän lisän toimintakohtauksiin. Alkupuolen juoni olisi ehkä tarvinnut hieman lisää nopeutta, mutta muuten ei valittamista ole.

rating 70,000

17.09.2020 klo 20:03

Kellyn sankarit

Kellyn sankarit on ihan hyvin onnistunut sotaelokuva ja se edustaakin hyvää keskitasoa hieman parempaa sotaelokuvien joukossa. Juonessa ollaan toisessa maailmansodassa ja Clint Eastwoodin esittämän Kellyn johdolla sotilaat saavat tietää saksalaisten pankkiin piilotetuista arvokkaista kultaharkoista. Joukko sotilaita lähtee kesken sodan vaaralliselle ryöstöretkelle saksalaisten linjoen taakse tavoitteinaan saada kultaharkot varastettua. Donald Sutherland tekee elokuvan parhaimman roolisuorituksen hauskana tankkimies Oddballina ja myös Telly Savalas on hyvä joukkojen komentajana Big Joena. Loppupuolelta elokuvaa löytyy myös ihan viihdyttävää sodankäyntiä ja tankeillakin ammuskellaan mukavasti rakennuksia matalaksi.

rating 70,000

16.09.2020 klo 19:36

Dawn of the Dead

Dawn of the Dead on erinomaisesti onnistunut zombi-elokuva ja se on jopa hieman parempi, kuin triologian loistava ensimmäinen osa. Tällä kertaa juonessa epidemia on levinnyt jo ympäri maailman ja sitä ei voi enään pysäyttää. Pieni joukko ihmisiä pakenee leviävää epidemiaa helikopterilla ja laskeutuu ison ostoskeskuksen katolle. Joukko ottaa ostoskeskuksen väliaikaiseiksi turvapaikakseen ja alkaa harventamaan lähistöllä liikkuvia zombeja. Paikalle ilmestyy myös ryöstelevä moottoripyöräjengi, joka haluaa myös ostoskeskuksen itselleen turvapaikaksi. Elokuva ottaa heti alusta alkaen katsojan hyvin otteeseensa ja leviävää epidemiaa seuraa mielenkiinnolla. Näyttelijät tekevät kaikki uskottavat roolisuoritukset ja myös Tom Savinia on hauska nähdä pienessä roolissa riehuvana moottoripyöräjengiläisenä. Myös miehen erikoisefektit pääsevät hienosti esille, kun zombeja lahdataan isot määrät elokuvan aikana. Komediaa löytyy myös yllättävän paljon, mikä tekee elokuvasta viihdyttävää seurattavaa. Kokonaisuutena Dawn of the Dead on hieno viiden tähden zombiklassikko, joka on aina mukava katsoa tietyin väliajoin.

rating 100,000

15.09.2020 klo 19:52

The Replacement Killers

The Replacement Killers on ihan kohtalaisesti onnistunut toimintaelokuva, joka edustaa sitä perusvarmaa keskitasoa toimintaelokuvien joukossa. Juonessa seurataan Chow Yun-Fatin esittämää palkkamurhaaja John Leeta, joka tekee töitä Kenneth Tsangin esittämälle huumekuninkaalle Terence Weille. Eräs keikka jää kuitenkin tekemättä ja sen takia John Lee joutuukin itse tappolistalle. Samalla hän hakee apua Mira Sorvinon esittämältä ammattiväärentäjältä Meg Coburnilta saadakseen passin ja palattuaan takaisin kotimaahansa perheensä turvaksi. Ammuskelua löytyy ihan sopivasti elokuvasta ja toimintakohtaukset on hyvin tehtyjä. Chow Yun-Fat tekee hyvää työtä pääroolissa ja puolitoista tuntia kuluu nopeasti elokuvan parissa.

rating 60,000

13.09.2020 klo 15:54

The Naples Connection

The Naples Connection on erittäin hyvin onnistunut rikoselokuva Lucio Fulcilta ja se tuo hyvää vaihtelua miehen kauhuelokuvien joukkoon. Juonessa seurataan Fabio Testin esittämää Luca Di Angeloa, joka pyörittää savukkeiden salakuljetusta Napolin vesillä. Bisnekset loistavat hyvin, kunnes kilpaileva huumelordi Marcel Bozzuffin esittämä The Marsigliesen haluaa ottaa alueen haltuunsa. Mies tappaa Lucan veljen ja kidnappaa tämän tyttöystävän, mikä johtaa sotaan kilpailevien ryhmien välillä. Fabio Testi tekee hyvän roolin Lucana ja myös muut näyttelijät ovat hyviä rooleissaan. Väkivalta on Fulcin tuntien erittäin tylyn veristä ja sitä löytyykin oikein sopivasti elokuvasta. Myös alastomuutta on mukana ja elokuvan parissa viihtyy erittäin hyvin. Lisäksi tunnusmusiikki on kunnossa Fabio Frizzin toimesta. Näin uusintakatselun muodossa elokuva yllätti olemalla paljon parempi, kuin mustinkaan ja tätä voi suositella väkivaltaisten rikoselokuvien ystäville.

rating 80,000

12.09.2020 klo 23:36

Kostajat

Today We Kill, Tomorrow We Die! on ihan hyvin onnistunut länkkäri ja se edustaa keskivertoa hieman parempaa westerniä. Juonessa Brett Halseyn esittämä Bill Kiowa on istunut viisi vuotta vankilassa syyttömänä vaimonsa murhasta. Vankilasta vapauduttuaan hän kerää muutaman hengen joukon kasaan, johon kuuluu myös Bud Spencerin esittämä O'Bannion. Tarkoituksena on kostaa Tatsuya Nakadain esittämälle James Elfegolle, joka on oikeasti vastuussa murhasta. Kyseessä on siis hyvin perinteinen kostoelokuva, joka etenee rauhallisesti huipentuen lopussa välienselvittelyyn. Tatsuya Nakadai tekee hyvän roolin pahiksena ja myös muut ovat ihan hyviä. Pienestä budjetista huolimatta kyseessä on kuitenkin varsin mainio länkkäri, joka saikin onneksi hetki sitten uudelleenjulkaisun Soul Median toimesta.

rating 70,000

11.09.2020 klo 21:58

7 syntistä sisarta

The House on Sorority Row on ihan hyvin onnistunut kasarislasher ja se edustaa hyvää keskitasoa slashereiden joukossa. Juonessa joukko nuoria tyttöjä on juuri valmistumassa tyttökoulusta ja he päättävät järjestää sen kunniaksi juhlat. Talon omistava vanha nainen ei kuitenkaan innostu juhlista ja käskee tyttöjen lopettaa juhlimisen. Tästä suuttuneena tytöt tekevät kepposen naiselle aiheuttaen samalla tämän kuoleman. Tapauksen jälkeen kuitenkin tuntematon murhaaja alkaa tappamaan tyttöjä yksitellen ja kaaos on valmis. Elokuva onnistuu hyvin tunnelman luonnissa ennen tappokohtauksia, mutta itse tapot on ikävä kyllä huonosti toteutettuja. Murhaajan aseena käyttämä kävelykeppi tuo myös hyvää vaihtelua perinteisimpiin tappoaseisiin ja elokuva on ihan katsomisen arvoinen.

rating 60,000

10.09.2020 klo 17:35

007 ja Kultasormi

007 ja Kultasormi jatkaa samalla laadukkaalla tasolla kahden aikaisemman agenttiseikkailun tapaan. Tällä kertaa juonessa Gert Fröben esittämällä Goldfingerillä on aikomuksena tuhota kaiken Fort Knoxissa säilytettävän kullan ja saadakseen sitä kautta maailmantalouden sekaisin. Samalla myös miehen omien kultavarastojen arvo nousisi kohisten. Sean Connery jatkaa hyvää työtä agentin roolissa ja myös Gert Fröbe on ihan hyvä Goldfingerinä. Parhaiten mieleen jää kuitenkin Goldfingerin apulaisena toimiva Harold Sakatan esittämä Oddjob, joka tappaa porukkaa tyylikkäällä hatullansa. Laserkohtaus on myös maininnan arvoinen ja lopputaistelukin on hienosti tehty. Lisäksi Aston Martinikin pääsee tässä osassa irti hienoilla aseistuksilla varustettuna.

rating 80,000

08.09.2020 klo 19:15

Frankenstein Meets the Wolf Man

Frankenstein Meets the Wolfman on myöskin juuri kertaviihteenä menevä hirviöelokuva 40-luvulta, jonka katsoo kertaalleen. Juonessa seurataan Lon Chaney Jr esittämää ihmissutta , joka herää henkiin oltuaan neljä vuotta kuolleena. Mies alkaa etsimään parannuskeinoa sairauteensa ja hakee apua Patric Knowlesin esittämältä tohtori Frank Manneringilta. Tohtori uskoo pystyvänsä auttamaan Lawrence Talbotia tämän ongelmansa kanssa ja samalla hän aikoo elvyttää Frankensteinin hirviön jäätyneen ruumiin henkiin. Elokuvan juoni keskittyy enemmän ihmissuteen ja itse Frankenstein on tällä kertaa pienemmässä roolissa. Tehosteet on ihan hyvin tehtyjä näin vanhaksi elokuvaksi, mutta ei tämäkään kuitenkaan klassikoksi asti yllä.

rating 50,000

07.09.2020 klo 17:37

House of Frankenstein

House of Frankenstein on kertaviihteenä menevä kauhuelokuva 40-luvulta. Juonessa Boris Karloffin esittämä hullu tiedemies Gustav Niemann pakenee vankilasta yhdessä J. Carrol Naishin esittämän kyttyräselkäisen Daniel apulaisensa kanssa. Kaksikko herättää henkiin John Carradinen esittämän Draculan ja käskee häntä tappamaan heidän vankeudestaan vastuussa olevan miehen. Sen jälkeen on myös aika herättää laboratorion alle jäätyneet Frankenstein ja Wolfman henkiin ja näin koko kolmikko on saatu mukaan elokuvan tarinaan. Elokuvan juoni onkin vain esitellä kolmea tunnettua hiriviötä lyhyen aikaa, mutta kyllä tämän helposti ainakin kertaalleen katsoo ja kyllä näitä klassisia hirviöitä on aina mukava seurata.

rating 50,000

07.09.2020 klo 00:00

Island of Death

Island of Death on hyvin onnistunut kauhuelokuva Nico Mastorakikselta, jonka kuvasto on normaalia rankempaa. Juonessa seurataan Robert Behlingin ja Jane Lylen esittämää pariskuntaa Christopheria ja Celiaa, jotka lähtevät viettämään lomaa pienelle saarelle Kreikkaan. Saarella hetken aikaa oltuaan pariskunta alkaa yhteistuumin tappamaan porukkaa ja tappojen jälkeen Christopher ottaa kamerallaan matkamuistoksi kuvia kuolleista ihmisistä. Tappoja löytyy mukavasti elokuvasta ja niissä on käytetty mielikuvitusta hyvin hyödyksi. Robert Behling ja Jane Lyle tekevät molemmat uskottavat roolit sarjamurhaajina ja myös paljasta pintaa on sopivasti tarjolla. Tapoista parhaiten jää mieleen pienkoneen siipeen kuristuva mies ja myös naisen päänkatkaisu kuormaajalla on brutaali. Elokuvassa kuultavat kappaleet on myös ihan hyviä.

rating 70,000

05.09.2020 klo 22:53

Korppikotkan kolme päivää

Three Days of the Condor on ihan hyvin onnistunut salaliitosta kertova trilleri Sydney Pollackilta. Juonessa seurataan Robert Redfordin esittämää agentti Joe Turneria, joka työskentelee kirjakustantamossa keräten samalla tietoa USA:n tiedustelupalvelulle. Lounaalta palaessaan kuitenkin joku on murhannut kaikki hänen työkaverinsa ja johtajansa ohjeiden mukaisesti hän jää odottamaan apua. Apua ei ole kuitenkaan tulossakaan ja hän joutuu myös itse murhaajien tappolistalle. Robert Redford tekee ihan hyvän pääroolin Joe Turnerina ja myös Max von Sydow jää mieleen palkkamurhaaja Joubertina. Juoni on ihan mielenkiintoista seurattavaa, mutta elokuvan hyvä alku lupaa kuitenkin hieman parempaa elokuvaa, mitä se lopulta onnistuu tarjoamaan.

rating 60,000

03.09.2020 klo 18:15

Salainen agentti 007 Istanbulissa

Salainen agentti 007 Istanbulissa on erinomaisesti onnistunut agenttiseikkailu ja se jopa parantaa jonkin verran ensimmäisestä osasta. Tällä kertaa juonessa Sean Conneryn esittämä James Bond koittaa saada haltuunsa venäläisen Lektor-dekooderin. Vastaansa hän saa Spectren rikollisjärjestön ja taistelua käydään elokuvassa niin ilmassa, vesillä kuin junassakin. Sean Connery jatkaa hyvää työtä agentin roolissa ja myös pahiksena nähtävä Robert Shaw on hyvä Donald Grantina. Toimintakohtauksia löytyy mukavasti elokuvasta ja varsinkin lopussa nähtävä taistelu pienkonetta vastaan on hienosti tehty. Daniela Bianchi on myös erittäin kaunis Bond tytön Tatiana Romanovan roolissa ja naista katselee kyllä mielellään. Kokonaisuutena Salainen agentti 007 Istanbulissa edustaa kärkipäätä Bondejen joukossa.

rating 90,000

01.09.2020 klo 19:38

Kafka

Kafka on hyvin onnistunut trilleri Steven Soderberghiltä ja se pitää hyvin mielenkiinnon yllä koko kestonsa ajan. Juonessa seurataan Jeremy Ironsin esittämää kirjailija Franz Kafkaa, joka työskentelee uuden kirjansa parissa isossa toimistoympäristössä. Miehen työkaveri kuitenkin katoaa mystisesti ja pian hän löytyykin kuolleena läheisestä joesta. Kafka alkaa tutkimaan tapausta ja jäljet johtavat hänet linnaan, jossa ihmisille tehdään erilaisia kokeita. Mustavalkoisuus tuo elokuvaan hyvän tehokeinon ja se tuo samalla todellisuuden ja fiktion välillä liikkuvaan juoneen oman lisämausteensa. Jeremy Irons tekee mainion pääroolin kirjailija Kafkana ja elokuva pitää hyvin otteessaan. Kokonaisuutena Kafka edustaakin keskivertoa hieman parempaa trilleriä.

rating 70,000

31.08.2020 klo 17:34

Bleeder

Bleeder on erittäin hyvin onnistunut ihmissuhde-draama ja kuvaus erilaisten ihmisten varsin karusta arkielämästä. Juonessa Rikke Louise Anderssonin esittämä Louise on tullut raskaaksi, mutta lapsen isä Kim Bodnian esittämä Leo ei ole oikein varma onko isäksi tuleminen hyvä juttu hänelle. Päivä päivältä isäksi tuleminen alkaa ahdistamaan entistä enemmän Leoa ja se johtaa lopulta väkivaltaiseen käytökseen. Oman lisänsä juoneen tuo myös Louisen veli Levino Jensenin esittämä Louis ja Mads Mikkelsenin esittämä Lenny, joka on töissä elokuvaliikkeessä. Kaikki näyttelijät tekevät hyvät roolisuoritukset ja kaverusten yhdessä katsomat elokuvat tuovat hyvän lisän tarinaan. Väkivaltaa löytyy myös jonkin verran ja se on toimivaa. Nicolas Winding Refnin ohjaus on myös hyvää ja elokuvaan on saatu teemaan sopiva hieman surumielinen tunnelma.

rating 80,000

29.08.2020 klo 22:17

Kaikki saastuneet tuhotaan

The Crazies on ihan hyvin onnistunut keskitasoinen zombi-elokuva George A. Romerolta. Juonessa biologista asetta kuljettava lentokone laskeutuu pienen maaseutu kaupungin läheisyyteen ja samalla alue joutuu kaaoksen valtaan. Kaupunkilaiset alkavat käymään väkivaltaisiksi ja hyökkäilemään toistensa kimppuun ilman syytä. Lopulta myös armeija joutuu puuttumaan tapaukseen ja pieni joukko ihmisiä koittaa selvitä kaaoksesta hengissä. Romero onnistuu ihan hyvin kuvaamaan kasvavaa kaaosta ihmisten joukossa ja erimielisyydet tutkijoiden ja sotilaiden välillä tuo myös hyvän lisän tarinaan. Näytteleminen ei ole mitään kovin erikoista ja zombit ovat tavallisen ihmisen näköisiä. Elokuva kestää juuri sen pari katselukertaa ja se on hyvää keskitasoa zombien joukossa.

rating 60,000

28.08.2020 klo 17:31

Payback - tilinteko

Payback on ihan toimiva kostoelokuva, joka on ihan hyvää keskitasoa lajityyppinsä elokuvien joukossa. Juonessa Mel Gibsonin esittämä Porter petetään ryöstökeikan jälkeen ja jätetään kuolemaan. Mies ei kuitenkaan kuolekkaan ja edessä on pitkä toipuminen takaisin elävien kirjoihin. Tervehdyttyään Porter lähtee kostoreissulle menettämiensä 70 tuhannen dollarin perään ja mies on valmis raivaamaan kaikki hänen eteensä tulevat pois tieltään saadakseen rahansa takaisin. Mel Gibson tekee perusvarman roolin Porterina ja myös muut näyttelijät ovat ihan hyviä. Toiminta on ihan toimivaa ja väkivaltakin mukavan tylyä. Kyseessä onkin varmaotteisesti etenevä kostoelokuva, jonka katsoo muutamaan kertaan.

rating 60,000

27.08.2020 klo 17:33

Vaarallisella alueella

On Deadly Ground on yllättävän hyvin onnistunut debyyttiohjaus itse Steven Seagalilta. Juonessa seurataan Michael Cainen esittämää öljypohatta Michael Jenningsiä, joka tekee bisnestä oljynjalostamoilla ympäri Alaskaa. Steven Seagal taas esittää Forrest Taftia, joka on erikoistunut sammuttamaan öljypaloja ja hän onkin Jenningsin palkkalistoilla. Jennigs kuitenkin luonnosta välittämättä koittaa saada uutta jalostamoa toimintaan intiaanien asutuksen lähelle ja samalla joutuu vastakkain Forrest Taftin kanssa. Michael Caine tekee loistavan roolisuorituksen mulkkuna öljypohattana, joka ajaa vain omaa etuaan ja myös Steven Seagal on hyvä. Räjähdyksiä löytyy mukavasti elokuvasta ja toiminta on tuttuun tapaan tylyä. Varsinkin alun kapakkatappelu on maininnan arvoinen ja lisäksi elokuva käsittelee luonnonsuojelua onnistuneesti.

rating 70,000

25.08.2020 klo 22:33

Salainen agentti 007 ja tohtori No

Salainen agentti 007 ja tohtori No on mainiosti onnistunut agenttiseikkailu ja erittäin hyvä avaus legendaariselle elokuvasarjalle. Juonessa Sean Conneryn esittämä James Bond saa tehtäväkseen etsiä kadonneen agentin nimeltä John Strangwayn ja samalla hän saa vastaansa Joseph Wisemanin esittämän Tohtori No:n, jolla on aikomuksena tuhota USA:n avaruusohjelma. Seikkailu johtaa Bondin Jamaikalle ja sieltä Tohtorin päämajaan pienelle saarelle nimeltä Crab Key, jossa näiden kahden kohtaaminen tapahtuu. Sean Connery tekee erinomaista työtä agentin roolissa ja myös Ursula Andressin esittämää Honey Ryderiä katselee mielellään. Joseph Wiseman on myös ihan hyvä elokuvan pahiksena ja juoni etenee sujuvasti alusta loppuun asti. Synttärisankari Connerylle vielä onnittelut erikseen, joka on oma suosikki Bondin näyttelijöistä.

Sean Connery 90 vuotta!

rating 80,000

24.08.2020 klo 17:24

Sicario 2: Soldado

Sicario kakkonen on ihan hyvin onnistunut rikoselokuva ja samalla myös ihan toimiva jatko-osa ensimmäiselle osalle. Tällä kertaa juonessa rikolliset ovat siirtyneet kuljettamaan terroristeja laittomasti rajan yli ja huumeiden salakuljetus on vähentynyt huomattavasti. Josh Brolinin esittämä liittovaltion agentti Matt Graver joutuu jälleen kutsumaan apuun Benicio Del Toron esittämän Alejandron ja yhdessä kaksikko koittaa päästä pääpomon jäljille, joka pyörittää salakuljetuksia. Näyttelijät ovat perushyviä rooleissaan ja elokuvan väkivalta on jälleen mukavan veristä ja samalla myös realistista. Kuvauksessa on myös onnistuttu hyvin saamaan karua ja synkkää maailmaa mukaan elokuvan tarinaan. Kokonaisuutena Sicario 2 jää jonkin verran ensimmäisestä osasta, mutta on kuitenkin katsomisen arvoinen jatko-osa.

rating 60,000

23.08.2020 klo 17:27

Zardoz

Zardoz on erittäin hyvin onnistunut scifi-elokuva, joka on mukavan outoa seurattavaa koko kestonsa ajan. Juonessa seurataan Sean Conneryn esittämää Zediä, joka kuuluu väkivaltaiseen barbaariheimoon. Ihmiskunta on tuhoutunut aikoja sitten ja tulevaisuuden maailmaa hallitsee barbaariheimot, jotka palvovat mystistä lentävää Zardoz kivipäätä. Zed päättää kuitenkin selvittää Zardozin mysteerin ja se johtaa hänet saarekkeelle, jossa asuvat kuolemattomat ihmiset. Sean Connery tekee hyvää työtä pääroolissa ja myös John Alderton on hyvä Friendin roolissa. Lavastus on erittäin onnistunut ja Zardozin tulevaisuuden kuvaus on hienosti tehty. Ammuskelua löytyy myös paljon elokuvasta ja varsinkin loppukohtaus on maininnan arvoinen, jossa ruumiita tulee kasottain. Jos etsii hieman erikoisempaa scifiä katsottavaksi, niin Zardozia voi kyllä lämpimästi suositella. "The gun is good. Penis is evil"

rating 80,000

22.08.2020 klo 18:13

Korppikotkat odottavat

Korppikotkat odottavat on ihan hyvin onnistunut keskitason lännenelokuva, jonka katsoo pariin kertaan. Juonessa ollaan 1800-luvun Espanjassa, jossa Terence Hillin esittämä palkkiometsästäjä Marco saapuu erääseen kaupunkiin, jota hallitsee Fernando Reyn esittämä Don Antonio. Don antonio on säälimätön maalordi, joka on tottunut saaman aina haluamansa. Alueen ihmiset elävätkin jatkuvan kärsimyksen ja pelon alla toivoen parempaa huomista. Elokuvan juoni on hyvin perinteinen, jossa tuntematon pyssysankari seikkailee hyvien ja pahojen välissä. Terence Hill on hyvä roolissaan Marcona ja myös Fernando Rey on ihan hyvä Don Antoninona. Ammuskeluista löytyy hieman verta ja kokonaisuutena Korppikotkat odottavat onkin aika keskitason länkkäri.

rating 60,000

21.08.2020 klo 18:53

Helvetilliset

Carnival of souls on ihan hyvin onnistunut vanhan ajan kauhuelokuva 60-luvulta. Elokuvan alussa naisten ja miesten välinen nopeuskilpailu autoilla johtaa siihen, että naisten ajama auto tippuu sillalta jokeen. Candace Hilligossin esittämä Mary Henry on ainut, joka selviää hengissä onnettomuudesta ja siitä toivuttuaan hän lähtee töihin pieneen kaupunkiin soittamaan kirkon urkuja. Samalla nainen alkaa näkemään näkyjä kuolleista henkilöistä, jotka alkavat piinaamaan häntä. Elokuvassa nähtävät kuolleet henkilöt on hyvin tehtyjä ja myös Candace Hillgoss tekee hyvän pääroolin Mary Henrynä. Herk Harvey on myös onnistunut saamaan elokuvaan oikein toimivaa hieman painajaismaista tunnelmaa ja kyseessä onkin pienimuotoinen kauhuklassikko.

rating 70,000

20.08.2020 klo 17:15

Kaappaus raiteilla

Kaappaus raiteilla on ihan onnistunut keskiverto toimintaelokuva, mutta se häviää kuitenkin selkeästi loistavalle ensimmäiselle osalle. Tällä kertaa juonessa joukko terroristeja kaappaa matkustajajunan ja muuttaa sen liikkuvaksi komentokeskukseksi. Junasta käsin he alkavat ohjaamaan tehokasta ja aseistettua satelliittia, jolla pystyy halutessaan aiheuttamaan paljon tuhoa. Matkustajien ainoa toivo on Steven Seagalin esittämä Casey Ryback, joka on junassa mukana veljentyttärensä kanssa. Eric Bogosian on ihan hyvä pahiksen roolissaan Travis Danena ja myös Steven Seagal tekee varmaa työtä. Juna tapahtumapaikkana tuo hyvää vaihtelua juoneen ja väkivalta on ihan toimivaa. Ei Kaappaus raitella mikään mestariteos ole, mutta ihan viihdyttävä toimintaelokuva Seagalin alkupään tuotannosta.

rating 60,000

19.08.2020 klo 17:29

Elle

Elle on ihan hyvä keskitason trilleri Paul Verhoeveniltä, vaikka se edustaakin sitä hieman heikompaa osastoa miehen tuotannossa. Juonessa seurataan Isabelle Huppertin esittämää Michèleä, joka joutuu kotonaan tuntemattoman hyökkääjän raiskaamaksi. Nainen jättää kertomatta poliisille tapauksesta ja hyökkäysten jatkuessa hän alkaa itse jäljittämään hyökkääjän henkilöllisyyttä. Samalla hän tuntee outoa vetovoimaa salaperäistä hyökkääjää kohtaan ja näiden välille syntyvää suhdetta seurataan juonessa. Elokuva alkaa todella lupaavasti, mutta loppua kohti mentäessä se alkaa liikaa junnaamaan paikallaan ja valitettavasti taso laskeekin vain keskitason trilleriksi. Isabelle Huppert tekee hyvän pääroolin Michèlenä ja elokuvasta lötyy myös alastomuutta ja väkivaltaa ihan sopivasti.

rating 60,000

18.08.2020 klo 19:35

The Rocky Horror Picture Show

The Rocky Horror Picture Show on hyvin onnistunut kauhumusikaali, joka on ihan viihdyttävää katsottavaa. Juonessa Barry Bostwickin ja Susan Sarandonin esittämän pariskunnan Brad Majorsin ja Janet Weissin autosta hajoaa rengas syrjäisellä tiellä. Pimeässsä ja vesisateessa he löytävät ison linnan, josta he päättävät mennä pyytämään apua ongelmaansa. Linnassa asustaa Tim Curryn esittämä Dr. Frank-N-Furter, joka on parhaillaan järjestänyt juhlat onnistuneiden tiedekokeidensa kunniaksi ja pariskunta kutsutaan myös mukaan juhliin. Elokuvan musiikkivalinnat on ihan toimivia ja ne sopivat hyvin eroottissävyiseen juoneen. Tim Curry tekee hienon roolin linnan omistajana ja myös Richard O'Brienin esittämä kummajainen Riff Raff jää hyvin mieleen.

rating 70,000

17.08.2020 klo 19:17

Jackie Brown

Jackie Brown on erinomaisesti onnistunut rikoselokuva Quentin Tarantinolta, joka häviää vain vähän Pulp Fictionille. Juonessa seurataan Pam Grierin esittämää lentoemäntää Jackie Brownia, joka hankkii lisätienestejä salakuljettamalla rahaa laittomien aseiden välittäjälle Ordell Robbielle, jota esittää Samuel L. Jackson. Kaksi liittovaltion agenttia kuitenkin pääsevät Jackien jäljille ja edessä on pitkä vankilatuomio, jos hän ei auta Ordell Robbien kiinni saamisessa. Samuel L. Jackson tekee mainion pääroolin aseiden välittäjänä, Pam Grieriä katselee mielellään lentoemäntänä, Robert Forster on erinomainen Max Cherrynä ja myös Robert De Niro on hyvä Louis Garana. Väkivaltaa ei kovin paljoa elokuvasta löydy, mutta se keskittyykin enemmän rauhallisesti etenevään hahmovetoiseen juoneen. Juonenkäänteitä löytyykin mukavasti, mikä pitää katsojan loistavasti otteessaan ja musiikit ovat myös erittäin toimivat. Kokonaisuutena Jackie Brown on erinomainen rikoselokuva ja yksi Tarantinon parhaimpia ohjauksia.

rating 100,000

16.08.2020 klo 19:19

Blow

Blow on erittäin hyvin onnistunut rikoselokuva Ted Demmeltä ja se on ihan mielenkiintoista seurattavaa koko kestonsa ajan. Juonessa Johnny Deppin esittämä George Jung muuttaa Kaliforniaan lyödäkseen rahoikseen marijuanan myynnillä ja välttääkseen huonosti menestyneensä isänsä kohtalon. Vankilassa hän tutustuu Jordi Mollàn esittämään Diegoon ja yhdessä kaksikko kasvattaa huumebisneksiään, joka johtaa heidät myös yhteistyöhön legendaarisen Kolumbialaisen huumekartellipomon Pablo Escobarin kanssa. Johnny Depp tekee hyvän pääroolin George Jungina ja elokuva kuvaa onnistuneesti miehen kautta tämän nousun huumebisneksen huipulle ja sieltä myös alas. Muut näyttelijät ovat myös ihan hyviä rooleissaan ja Blow on varsin onnistunut elokuva huumebisneksestä.

rating 80,000

15.08.2020 klo 22:54

The Return of Count Yorga

The Return of Count Yorga on yllättävän hyvin onnistunut jatko-osa ensimmäiselle Count Yorgalle ja se onkin melkein samaa tasoa sen kanssa. Tällä kertaa juonessa Robert Quarryn esittämä Yorga nousee haudastaan yhdessä naisvampyyriensa kanssa ja hyökkää San Franciscossa sijaitsevaan orpokotiin. Siellä tapahtuu iso verilöyly heidän tappaessa useamman ihmisen ja samalla he ottavat Mariette Hartleyn esittämän kauniin Cynthian vangikseen tarkoituksenaan lisätä hänet osaksi Yorgan haaremia. Robert Quarry jatkaa hyvää työtä Yorgan roolissa ja erikoistehosteissa ollaan myös onnistuttu hyvin. Itse naisvampyyritkin ovat tällä kertaa enemmän kuvioissa mukana ja ne tuovatkin hyvää kauhuntunnelmaa hitaasti liikkuen elokuvan tarinaan. Kokonaisuutena molemmat elokuvat ovat hyvin onnistuneita ja suositeltavaa katseltavaa, jos vampyyrit kiinnostavat.

rating 70,000

13.08.2020 klo 17:27

Night of the Living Dead

Night of the Living Dead on erinomaisesti onnistunut zombie-elokuva George A. Romerolta ja klassikko maineensa arvoinen. Juonessa suurimman osan ihmisten päälle on laskeutunut omituista säteilyä, joka on muuttanut ne verenhimoisiksi zombeiksi. Pieni joukko ihmisiä pakenee isoon omakotitaloon ja koittaa suojautua koko ajan talolle kerääntyvien zombien kanssa. Näyttelijöistä Duane Jones tekee hyvän pääroolin Beninä ja myös Karl Hardman jää hyvin mieleen Harry Cooperina ja näiden miesten väliset erimielisyydet talossa tuovat hyvän lisän juoneen. Myös radiosta saapuvat hätätiedotteet koskien paniikin lailla leviävää epidemiaa on hyvin hoidettu. Tunnelman osalta myös onnistutaan hienosti ja elokuvan loppuratkaisu on myöskin erinomainen. Pienestä budjetista huolimatta Night of the Living Dead on hieno zombipätkä ja genrensä merkkiteoksia.

rating 100,000

12.08.2020 klo 17:18

Kaappaus merellä

Kaappaus merellä on hyvin onnistunut toimintatrilleri ja se kuuluu Steven Seagalin elokuvien joukossa sinne parempaan osastoon. Juonessa iso taistelualus USS Missour on jäähyväismatkallaan ja laivan kapteenille on tarkoitus järjestää yllätysjuhlat. Laivalle saapuu kuitenkin helikopterilla CIA:sta loikannut Tommy Lee Jonesin esittämä William Strannix ja yhdessä joukkojensa kanssa he kaappaavat laivan haltuun. Miehistön ainoa toivo on Steven Seagalin esittämä kokki Casey Ryback, joka on teljetty kylmävarastoon. Tommy Lee Jones tekee hyvän roolisuorituksen elokuvan pahiksena ja myös Steven Seagal on jälleen hyvä. Andrew Davisin ohjaus on myös sujuvaa ja tylsää hetkeä ei missään vaiheessa elokuvan parissa tule. Väkivalta on tuttuun tapaan mukavan brutaalia ja plussaa myös tietysti vielä Erika Eleniakin tisseistä.

rating 80,000

11.08.2020 klo 17:22

1492: Paratiisin valloitus

1492 Paratiisin valloitus on ihan hyvin onnistunut seikkailuelokuva Ridley Scottilta ja se edustaa hyvää keskitasoa miehen elokuvien joukossa. Juonessa seurataan Gérard Depardieun esittämää Kolumbusta, joka haluaa miehineen ylittää Atlantin löytääkseen uuden mantereen ja samalla nopeamman reitin muhin maihin kaupankäyntiä varten. Mies saa paljon kateellisia epäilijöitä vastaansa ja myöskään kirkko ei ole matkan kannalla, mutta kuningasparin suojelemana hän pääsee matkaan. Gérard Depardieu tekee hyvän roolisuorituksen Kolumbuksena ja myös Frank Langella on varsin mainio Santangelin roolissa. Elokuvasta löytyy myös sopivasti taisteluita ja vertakin saadaan mukavasti tappoihin mukaan. Lisäksi musiikit sopivat myös hyvin kohtauksiin.

rating 70,000

10.08.2020 klo 18:59

Tulpa - Kuoleman hellä kosketus

Tulpa on hyvin onnistunut uudemman ajan giallo, joka kunnioittaa selkeästi 70 ja 80-luvun teoksia. Juonessa seurataan Claudia Gerinin esittämää Lisaa, joka työskentelee päivisin isossa yrityksessä menestyvänä bisnesnaisena ja illan hämärtyessä hän suuntaa rentoutumaan Tulpa-klubin estottomiin erotiikkabileisiin. Samaan aikaan kuitenkin kaupungilla alkaa liikkumaan salaperäinen murhaaja, joka ottaa kohteeksi henkilöitä joiden kanssa Lisa on viettänyt aikaa klubilla. Claudia Gerini tekee kohtalaisen roolin Lisana ja klubin pitäjänä toimiva Nuot Arquintin on hyvä Kiranin roolissa. Elokuvassa nähtävät tapot on erittäin hyvin tehtyjä ja varsinkin karusellitappo jää hyvin mieleen. Paljasta pintaa on myös mukavasti tarjolla ja murhaajan henkilöllisyys pysyy hyvin piilossa koko elokuvan ajan. Kokonaisuutena Tulpaa voi suositella giallojen ystäville, vaikka elokuva hieman menettääkin tasoaan loppua kohti mentäessä.

rating 70,000

10.08.2020 klo 00:21

Kultaa El Pasoon

Kultaa El Pasoon on erittäin hyvin onnistunut lännenelokuva ja se on mukavan toimivaa viihdettä. Juonessa John Waynen esittämä Taw Jackson on viettänyt kolme vuotta vankilassa ja pääsee vihdoin sieltä vapaaksi. Hän yhdistää voimansa Kirk Douglasin esittämän revolverisankari Lomaxin kanssa ja alkaa keräämään viiden hengen porukan kasaan. Tavotteena on ryöstää tiukasti vartioidut postivaunut karjapohatalta, joka on varastanut Taw Jacksonin omaisuuden ja pilannut miehen maineen vuosia sitten. Kirk Douglas tekee mainion roolin revolverisankari Lomaxina ja myös John Wayne on hyvä roolissaan. Burt Kennedyn ohjaus on myös sujuvaa ja elokuva etenee vauhdikkaasti alusta loppuun asti. Erityismaininta vielä hienosta kapakkatappelusta, joissa kaikki alkavat pistämään toisiaan turpaan.

rating 80,000

08.08.2020 klo 18:18

Vampyyrikreivin haaremi

Count Yorga on hyvin onnistunut vampyyri-elokuva, josta löytyy myös hieman toimivaa huumoriakin. Juonessa seurataan Robert Quarryn esittämää Count Yorgaa, joka asustaa palveliansa ja salaperäisten morsiamiensa kanssa isossa linnassa. Eräs pariskunta juuttuu autollaan kiinni mutaan linnan lähistölle miehen samalla kadotessa ja naisen jouduttua vampyyrin puremaksi. Naisen ystävä Roger Perryn esittämä tohtori James Jim Hayes alkaa tutkimaan kyseistä tapausta ja todisteita epäilylleen siitä, että Count Yorga on mahdollisesti vampyyri. Robert Quarry on hyvä valinta Count Yorgan rooliin ja miehen hauska nauru jää hyvin mieleen. Myös Roger Perry tekee hyvää työtä tohtorina ja elokuva onnistuu tunnelman luonnissa mainiosti.

rating 70,000

07.08.2020 klo 18:21

Tiedän mitä teit viime kesänä 3

Tiedän mitä teit viime kesänä kolmonen onkin sitten reippaasti triologian huonoin osa ja se oltaisiin ihan hyvin voitu jättää kokonaan tekemättä. Tällä kertaa juonessa joukko nuoria järjestää harmittoman kepposen, jonka seurauksena yksi nuori kuolee. Neljä kaverusta vannovat yhdessä pysyvänsä hiljaa tapahtuneesta ja vievänsä salaisuutensa mukanaan hautaan. Vuosi tapahtuneesta murhaaja ilmestyy kuvioihin mukaan ja alkaa laittamaan ystävyksiä kylmäksi. Näyttelijöistä kaikki ovat hyvin unohdettavia rooleissaan ja myös elokuvan ärsyttävä salamaleikkaus alkaa vituttamaan vähitellen elokuvaa katsoessa. Tapot on sentään vielä ihan kohtalaisella tasolla, mutta ei tästä kyllä paljoa muuta kerrottavaa jälkipolville jää.

rating 20,000

06.08.2020 klo 17:16

Kadonnut

Kadonnut on hyvin onnistunut trilleri ja tarina kadonneesta naisesta George Sluizerilta. Juonessa seurataan Gene Bervoetsin ja Johanna ter Steegen esittämää pariskuntaa Rex Hofmania ja Saskia Wagteria. Kesken lomamatkan he pysähtyvät syrjäiselle huoltoasemalle ja samalla Saskia katoaa. Rex uhraa seuraavat kolme vuotta Saskian löytämiseksi, kunnes hän saa naisen sieppaajalta postikortin, jossa sieppaaja lupaa paljastaa mitä Saskialle on tapahtunut. Bernald-Pierre Donnadieu sopii hyvin sieppaaja Raymond Lemornen rooliin ja myös Gene Bervoets tekee hyvää työtä pakkomielteisenä Rexinä. Elokuva käsittelee myös onnistuneesti Raymond Lemornen hahmon näkökulmasta tämän syitä kidnappaukselle. Loppuratkaisu on myös varsin onnistunut ja elokuva pysyy mielenkiintoisena koko kestonsa ajan.

rating 70,000

05.08.2020 klo 17:09

Katujen laki

Katujen laki on erinomaisesti onnistunut toimintaelokuva 90-luvulta ja mielestäni se on Steven Seagalin elokuvien joukossa se kirkkain timantti. Juonessa seurataan William Forsythen esittämää rikollista Richietä, joka mellastaa Brooklynissä tappaen tielleen tulevat poliisit ja sivulliset. Steven Seagalin esittämä Gino on Richien entinen ystävä ja nyt poliisina toimiessaan hän koittaa saada miehen kiinni ruumiiden määrän samalla kasvaessa. William Forsythe tekee erinomaisen roolin sekopäisenä Richienä ja myös Steven Seagal on hyvä Ginon roolissa. Väkivalta on tuttuun tapaan mukavan brutaalia jalan irti ampumisineen ja tietysti myös kapakkatappelu ansaitsee maininnan. John Flynn onnistuu myös hyvin ohjauksessa ja elokuva onkin viihdyttävää seurattavaa alusta loppuun asti. Näin uusintakatselulla Katujen laki iski todella kovaa ja se ansaitsee kyllä täydet pisteet.

rating 100,000

04.08.2020 klo 17:08

T2 Trainspotting

Trainspotting kakkonen on yllättävän hyvin onnistunut jatko-osa ensimmäiselle osalle ja se täydentää sitä erittäin onnistuneesti. Tällä kertaa juonessa ollaan menty 20-vuotta ajassa eteenpäin ja Evan McGregorin esittämä Renton palaa takaisin kotipaikkakunnalleen. Tutut kaverit Spud, Sick Boy ja Begbie ovat myös vielä kuvioissa mukana ja kantavat vieläkin kaunaa Rentonille tämän vietyä ryöstösaaliin 20-vuotta sitten. Robert Carlyle tekee jälleen mainion roolin sekoilevana Begbienä, Evan McGregor on hyvä Rentonina ja Ewen Bremner tekee myös hyvää työtä Spudin roolissa. Trainspotting 2 keskittyykin huumeiden vetämisen sijasta pohtimaan kaverusten nykyistä elämäntilannetta ja tarjoaa hyvää draamaa. Danny Boylen ohjaus on myös taas erittäin toimivaa ja pari tuntia menee nopeasti elokuvan parissa.

rating 80,000

03.08.2020 klo 19:31

Avaa silmäsi

Abre los ojos on ihan hyvin onnistunut trilleri Alejandro Amenábarilta ja se pitää hyvin otteessaan. Juonessa seurataan Eduardo Noriegan esittämää Cesaria, joka saa naisilta aina haluamansa. Omilla synttäreillään hän yrittää iskeä parhaan kaverinsa naista Penelope Cruzin esittämää Sofiaa ja samalla päästä eroon edellisen yön kumppanistaan Nuriasta. Tämän jälkeen Cesar herääkin psykiatrisesta vankilasta syytettynä murhasta, jota hän ei muista tehneensä. Chete Leran esittämä psykiatri Antonio haluaa auttaa häntä ja selvittää totuuden onko hän murhannut jonkun. Eduardo Noriega tekee onnistuneen roolin muistinsa menettäneenä Cesarina ja Penelope Cruzia katselee kyllä mielellään. Elokuvan juoni on myös hyvällä tavalla hieman sekava, joka pitää sen mielenkiintoisena koko kestonsa ajan.

rating 70,000

02.08.2020 klo 15:56

The Corpse Which Didn't Want to Die

The Red Queen Kills Seven Times on keskivertoa hieman parempi giallo ja ihan mielenkiintoinen murhamysteeri. Juonessa sisarukset Kitty ja Evelyn Wildenbrück ovat vihanneet toisiaan lapsesta asti ja asuneet aikoinaan isoisänsä vanhassa linnassa. Isoisä kuitenkin kuolee sydänkohtaukseen ja samalla kuvioihin ilmaantuu punaiseen asuun pukeutunut salaperäinen murhaaja. Perheen tarun mukaan sadan vuoden välein yksi sisar kuolee ja palaa elämään tappaen seitsemän henkilöä, joista viimeinen uhri on tämän sisko. Tappoja löytyy sopivasti elokuvasta ja ne on ihan hyvin tehtyjä. Näyttelijät tekevät myös ihan hyvää työtä rooleissaan ja juoni on mielenkiintoista seurattavaa. Lisäksi Bruno Nicolain säveltämä tunnusmusiikki on erittäin hieno ja se sopii hyvin elokuvaan.

rating 70,000

01.08.2020 klo 15:45

Buffalo Bill ja intiaanit

Buffalo Bill ja intiaanit on ihan hyvin onnistunut keskitason länkkäri, jonka katsoo pariin kertaan. Juonessa Paul Newmanin esittämä Buffalo Bill pyörittää omaa lännenshowtaan, josta löytyy taitava ampuja Geraldine Chaplinin esittämä Anne Oakley, karjapaimenia, maalattuja intiaaneja, ruudinkäryjä ja tietenkin hevosia. Uudeksi vetonaulaksi ohjelmaansa hän kaavailee kuuluisaa hiljaista intiaanipäällikköä istuvaa härkää, joka ei ole kuitenkaan kovin halukas lähtemään yhteistyöhön mukaan Buffalo Billin ehdoilla. Paul Newman tekee hyvän pääroolin alkoholisoituneena Buffalo Billinä, jolle viski tuntuu maistuvan hyvin. Elokuva ei erikseen loista erityisesti millään osa-alueella, vaan se onkin tasaisen varmaa kolmen tähden osastoa ja hieman kevyempää westerniä.

rating 60,000

31.07.2020 klo 17:49

Tiedän yhä mitä teit viime kesänä

Tiedän yhä mitä teit viime kesänä on keskinkertainen jatko-osa ensimmäiselle elokuvalle ja tämä edustaakin sitä heikompaa osastoa slashereiden joukossa. Tällä kertaa juonessa Jennifer Love Hewittin esittämä Julie lähtee kavereittensa mukaan viettämään lomaa Bahaman auringon alle ja koittamaan samalla unohtamaan kokemansa kauhuudet. Pian kuitenkin lomakeskuksen henkilökuntaa alkaa löytymään kuolleena ja nuoret joutuvat taas vastakkain tutun murhaajan kanssa. Näyttelijöistä Jack Black tekee ihan hyvän sivuroolin pössyttelevänä Tituksena, mutta muut ovatkin aika keskinkertaisia rooleissaan. Gorea ja verta tästä löytyy hieman ensimmäistä osaa enemmän, mutta muuten kyseessä on aika turha jatko-osa.

rating 40,000

30.07.2020 klo 17:27

Soldier

Soldier tarjoaa hyvin onnistuneen sci-fi toimintaelokuvan 90-luvun lopusta Paul W.S. Andersonilta. Juonessa Kurt Russellin esittämä sotilas nimeltä Todd korvataan uusilla bio-ohjatuilla taistelijoilla ja miehen eloton ruumis lähetetään roskankuljetusaluksen mukana toiselle planeetalle. Planeetalla asustaa joukko ihmisiä piilossa sotilailta, jotka pelastavat Toddin hengen. Samalla uudet robottisotilaat kiertävät ympäri planeettoja hakien kokemusta taistelusta ja he eksyvät samalle planeetalle Toddin kanssa. Elokuva rakentaa alkupuolella ihan toimivaa draamaa ja lopussa päästää kunnolla taistelemaan. Lopun taistelut onkin hienosti tehty ja Kurt Russell on hyvä valinta ilmeettömän sotilaan rooliin. Väkivalta on myös mukavan veristä ja räjähdyksiä löytyy hyvin elokuvasta.

rating 70,000

29.07.2020 klo 17:25

Kuoleman merkki

Kuoleman merkki on hyvin onnistunut ysäritoiminta ja se kuuluu Steven Seagalin elokuvien joukossa sinne parhaimistoon. Juonessa Seagalin esittämä agentti John Hatcher menettää työparinsa pieleen menneellä keikalla. Mies eroaa samalla virastaan ja palaa kotikaupunkiinsa etsimään rauhaa ja lepoa sielulleen. Kaupunkia pitää kuitenkin hallussaan jamakalainen huumeliiga, jota johtaa mustaa magiaa apunaan käyttävä Basil Wallacen esittämä Screwface, joka tietää taas John Hatcherille töitä puhdistaakseen kaupungin rikollisista. Basil Wallace tekee hyvän roolisuorituksen elokuvan pahiksena Screwfacena ja luita katkotaan mukavasti elokuvan aikana. Varsinkin lopputaistelu on maininnan arvoinen väkivallan johdosta ja muutenkin lähitaistelut on hyvin tehtyjä.

rating 80,000

28.07.2020 klo 17:00

Navaronen tykit

Navaronen tykit on keskivertoa hieman parempi sotaelokuva ja ihan hyvä ohjaus J. Lee Thompsonilta. Juonessa joukko liittoutuneiden sotilaita lähtee vaaralliselle tehtävälle pienelle kreikkalaiselle saarelle Navarolle. Saaren korkeilla kallioilla vartioi saksalaisten kaksi jättimäistä tykkiä, jotka pystyvät tuhoamaan pitkän matkan päästä kaiken. Miesten on määrä soluttautua natsien miehittämään linnakkeeseen ja tuhottava jättimäiset tykit, että brittisotilaat voidaan pelastaa. 60-vuotta vanhaksi elokuvaksi ajanhammas on hieman purrut pois tehosteista, mutta muuten elokuva on ihan mielenkiintoista seurattavaa. Näyttelijöistä Gregory Peck tekee hyvää työtä joukkojen johtaja Keith Malloryna ja myös David Niven on hyvä John Anthony Millerinä. Myös sotilaiden välistä kinastelua katsoo mielellään, mikä tuo hyvin sodan vaikutusta eri ihmisiin esille.

rating 70,000

27.07.2020 klo 18:11

Pulp Fiction - tarinoita väkivallasta

Pulp Fiction on erinomaisesti onnistunut rikoselokuva Quentin Tarantinolta ja hieno viiden tähden mestariteos. Juonessa seurataan Samuel L. Jacksonin ja John Travoltan esittämiä palkkamurhaajia Jules Winnfieldiä ja Vincent Vegaa. Miehet saavat tehtäväkseen etsiä Ving Rhamesin esittämän pomon Marsellus Wallacen hukkuneen salkun ja lisäksi Vincent Vegan pitää viihdyttää pomon vaimoa Uma Thurmanin esittämää Mia Wallacea. Oman lisänsä juoneen tuo myös Bruce Willis roolissaan epätoivoisena nyrkkeilijä Butch Coolidgena. Näyttelijöistä Samuel L. Jackson ja John Travolta loistavat hauskoina palkkamurhaajina, mutta myös kaikki sivurooleissa olevat ovat hyviä rooleissaan. Alkukohtauksesta loppuun asti elokuva pitää erinomaisesti otteessaan ja dialogi on tuttuun tapaan erittäin viihdyttävää seurattavaa. Kyseessä onkin takuuvarma elokuvanautinto, jonka pariin on aina mukava palata tasaisin väliajoin.

rating 100,000

26.07.2020 klo 17:01

Trinity ratsastaa jälleen

Trinity ratsastaa jälleen on hyvin onnistunut jatko-osa Nimeni on Trinitylle. Tässä osassa komediaa on lisätty hieman enemmän mukaan ja se toimiikin ihan hyvin. Tällä kertaa juonessa Terence Hillin Trinity ja Bud Spencerin Bambino lyöttäytyvät yhteen kunnioittaakseen isänsä viimeistä toivetta. Kuolinvuoteellaan isä toivoi pojistaan tulevan vakavasti otettavia lainsuojattomia, joiden päistä virkavalta lupaisi ison palkkion. Hakeutumalla tappeluihin ja jatkamalla varastelua kaksikko toivoo nostavansa heistä luvattua palkkiota. Ensimmäisen osan tavoin tästäkin löytyy sopivasti turpiin vetämistä ja komedia täydentää sitä hyvin. Näyttelijät tekevät myös varmaa työtä rooleissaan ja elokuvan parissa viihtyy hyvin. Erityismaininta vielä erikseen erittäin hienolle pokeripelikohtaukselle.

rating 70,000

Edellinen sivu | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 28 | Seuraava sivu

Profiilin tiedot