Villetys

Villetys

Käyttäjä, 24 fania

Oma statistiikka: Elokuvien kommentit (1081)

14.09.2019 klo 23:41

Perjantai 13.

Ensimmäinen Perjantai 13. päivä on keskitason kasarislasher ja onnistunut startti legendaariselle elokuvasarjalle. Juonessa Crystal Laken leiri, joka on ollut suljettu vuosia murhatapauksien takia avaa jälleen kerran ovensa. Joukko nuoria saapuu leirikeskukseen töihin leiriohjaajiksi ja illan hämärtyessä hiljalleen mystinen murhaaja alkaa tappamaan porukkaa. Elokuvassa nähtävät tapot ovat ihan onnistuneita ja varsinkin lopun päänkatkaisu on todella hienosti tehty. Betsy Palmer tekee hienon roolin sekopäisenä Mrs. Voorheesina, mutta muut näyttelijät ovat aika keskinkertaisia. Walt Gorney ansaitsee myös maininnan sivuroolistaan Crazy Ralphina, joka varoittaa nuoria menemästä leirille. Kameratyönskentely ennen tappoja on mainiota ja elokuvan äänimaailma on myös onnistunut.

rating 60,000

14.09.2019 klo 00:33

Lisa, unelmien nainen

Weird Science tarjoaa hyvin onnistunutta teinikomediaa 80-luvulta. Elokuvassa seurataan kahta nuorta teiniä, jotka saavat idean luoda itselleen unelmiensa naisen tietokoneen avulla. Kuinka ollakkaan pojat onnistuvat luomaan elävän naisen nimeltä Lisa. Lisa tutustuttaa pojat kimppasuihkuun itsensä kanssa, baareissa käydään maistelemassa viskiä ja tietysti myös vähän kaahaillaan autoilla, vaikka korttia ei olekkaan. Lopulta myös järjestetään isot bileet, johon on kutsuttu koko kaupunki. Kelly LeBrock loistaa pääroolissa Lisana ja kyllähän naista katselee mielellään. Komedia on myös ihan toimivaa ja elokuvan parissa viihtyy hyvin. Bill Paxton tekee myös maininnan arvoisen roolin toisen pojan ilkeänä isoveljenä.

rating 70,000

13.09.2019 klo 23:20

Satavuotias, joka karkasi ikkunasta ja katosi

Satavuotias, joka karkasi ikkunasta ja katosi on yllättävän hyvin onnistunut komedia, joka jaksaa naurattaa tasaisesti koko kestonsa ajan. Juonessa seurataan satavuotiasta Robert Gustafssonin esittämää Allan Karlssonia, joka joutuu pitkän ja vaiherikkaan elämän jälkeen vanhainkotiin. Vanhainkodissa suunnitellaan hänen 100-vuotisjuhliaan, mutta Allan ei välitä juhlista ja karkaa ikkunasta. Hän joutuu seikkailuun johon kuuluvat salkullinen rahaa, rahoja takaisin ajava rikollisjengi ja kyvytön poliisi, joka tutkii Allanin katoamista. Näyttelijät tekevät kaikki hyvää työtä rooleissaan ja elokuva on hauskaa seurattavaa koko kestonsa ajan. Kokonaisuutena elokuva on onkein onnistunut komediaseikkailu.

rating 80,000

12.09.2019 klo 16:58

Suoraa toimintaa

Missing in Action on hyvin onnistunut toimintaelokuva 80-luvulta ja se on Chuck Norriksen elokuvissa sieltä paremmasta päästä. Juonessa seurataan Chuck Norriksen esittämää James Braddockia, joka saa tehtäväkseen lähteä Vietnamiin etsimään sodassa kadonneita Amerikkalaisia. Vietnamilaiset pitävätkin sotilaita vankeinaan pidätysleireillä ja James Braddockin reissusta ei ole tulossa helppoa. Chuck Norris on hyvä roolissaan Braddockina, joka ei turhaan paljoa puhu, mutta osaa kyllä tappaa porukkaa kädenkäänteessä. Toimintakohtauksia löytyy sopivasti elokuvasta ja ne on tyypillistä 80-luvun toimintaa. Viidakko tuo myös hyvän lisän elokuvaan ja kokonaisuutena Missing in Action on hieman keskivertoa parempi toimintaelokuva, jonka katsoo useampaankin kertaan.

rating 70,000

10.09.2019 klo 00:25

Seitsemäs sinetti

Seitsemäs sinetti on oikein hyvin onnistunut draamaelokuva Ingmar Bergmanilta ja se on yksi miehen parhaimpia ohjauksia. Juonessa ollaan vuodessa 1300 ja mustasurma raivoaa Euroopassa. Ristiritari Antonius Block ja hänen aseenkannattajansa Jöns ovat palaamassa pitkältä ja vaikealta ristiretkeltä pyhältä maalta. Kodin ollessa enään päivän ratsastuksen päässä he kohtaavat kuoleman, mutta onnistuvat lykkäämään viimeistä matkaa shakkipelin avulla. Vaikka elokuvan teema onkin hyvin synkkä, niin elokuva onnistuu kyllä naurattamaan katsojaa mustalla huumorilllaan ja sen parissa viihtyy mainiosti. Bengt Ekerot tekee hienon roolin kuolemana ja myös kaikki muutkin näyttelijät ovat hyviä rooleissaan. Seitsemäs sinetti on tähän asti nähdyistä Bergmanin elokuvista paras ja tätä voi kyllä suositella katsottavaksi muillekkin.

rating 80,000

09.09.2019 klo 00:24

Luostarin syntiset nunnat

Luostarin syntiset nunnat tarjoaa keskiverto nunspoilaation, jonka katsoo kyllä kertaalleen. Juonessa loukkaantunut Paolo Malcon esittämä Esteban pakoilee lakia ja hän piiloutuu salaa nunnaluostariin, jossa myös hänen rakkaansa Jenny Tamburin esittämä Lucita asustaa. Nunnaluostarissa valtaa pitää kuitenkin Françoise Prévost esittämä julma The Abbess, joka tarvittaessa kiduttaa ja tappaa nunnia, jos sääntöjä rikotaan. Luostariin piiloutuminen ei mikään kovin viisas ratkaisu olekkaan Estebanilta, mutta se toimii tässä hyvin juonen kannalta. Tissejä ja kevyttä lesboilua löytyy elokuvasta kanssa sopivassa suhteessa ja kyllä tätä seuraa ihan mielellään. Näytteleminen on aika keskinkertaista, kuten odottaa saattaakin, mutta se ei häiritse katsomista.

rating 50,000

07.09.2019 klo 23:02

Sormi liipasimella

Day of Anger tarjoaa erinomaisen lännenelokuvan ja se edustaa parhaimistoa westernien joukossa. Juonessa seurataan Giuliano Gemman esittämää Scott Marya, joka toimii työkseen kadunpuhdistajana Cliftonin pikkukaupungissa. Samalla miestä pilkataan joka käänteessä kaupunkilaisten johdosta. Eräänä päivänä kaupunkiin saapuu arvostettu Lee Van Cleefin esittämä Frank Talby ja mies saa seuraa Scott Marysta. Muut kyläläiset ei miesten ystävyyttä katso hyvällä ja kaksikko lähtee kaupungista. Frank Talby opettaa Scottille aseen käyttöä ja kaksikko kostaa kyläläisille. Lee Van Cleef tekee hienon roolisuorituksen kokeneena pyssysankarina ja myös Giuliano Gemma on hyvä roolissaan. Taistelukohtaukset on hyvin tehty ja elokuvan parissa viihtyy hienosti. Elokuvan tunnusmusiikki on myös loistava ja muutkin musiikkivalinnat ovat onnistuneita.

rating 80,000

06.09.2019 klo 22:29

Baskervillen koira

The Hound of the Baskervilles tarjoaa hyvin onnistuneen vanhan ajan rikoselokuvan 50-luvun lopusta. Juonessa kartanon läheiseltä suolta löytyy kuolleen miehen ruumis. Tapausta lähtee tutkimaan rikosetsivä Sherlock Holmes apunaan hyvä ystävänsä tohtori Watson. Legendan mukaan suolla asustaa iso koira, joka öisin saalistaa sinne eksyviä ihmisiä. Elokuva keskittyykin enemmän henkilöhahmoihinsa ja mysteerin tutkimiseen ja vasta lopussa saadaan selville murhaaja. Peter Cushing tekee mainion roolisuorituksen Sherlock Holmesina ja miehen ylvästä olemusta on hauska seurata elokuvan aikana. Pimeällä suolla tapahtuviin kohtauksiin on myös saatu hyvin uhkaavaa tunnelmaa ja vaaran tuntemusta mukaan. Itse koiraakin näytetään elokuvassa hyvin vähän, mikä on oikea ratkaisu.

rating 70,000

06.09.2019 klo 00:30

Brianin elämä

Life of Brian tarjoaa hyvin onnistuneen keskivertoa paremman komedian ja samalla se on tähän astisista Monty Pythoneista parhaiten onnistunut. Tällä kertaa elokuvassa ollaan vuodessa 33 jkr ja Roomalaiset määräävät kaikesta. Tarinan keskeisin hahmo on Brian Cohen, joka syntyi Beetlehemissä sen yhden tallin viereiseen talliin. Lukuisten absurdejen käänteiden jälkeen Briania erehdytään luulemaan uudeksi luvatuksi messiaaksi ja mies joutuu keskelle uuden uskonnon aiheuttamaa pyörremyrskyä. Kokonaisuutena Life of Brian on tasaisen hauska koko kestonsa ajan ja elokuvan parissa viihtyy hyvin. Alkupuolen kivityskohtaus jää hyvin mieleen ja loppulaulu on myös erittäin onnistunut.

rating 70,000

05.09.2019 klo 00:15

Krampus

Krampus tarjoaa ihan hyvin onnistuneen jouluaiheisen kauhuelokuvan. Juonessa nuori poika nimeltä Max on kyllästynyt perheensä ainaiseen kinasteluun jouluna. Hommaa ei paranna myöskään se, että vieraaksi saapuu erittäin ärsyttävän oloinen sukulaisperhe viettämään joulua Maxin perheen kanssa. Max saakin tarpeekseen kinastelusta ja samalla hän menettää uskonsa hyvämieliseen jouluun. Pian kaupunkiin iskeekin iso myräkkä ja perheet joutuvat Krampus nimisen hirviön tappolistalle, koska hän rankaisee epäuskoisia. Elokuvassa nähtävät hirviöt onkin hyvin tehtyjä ja niitä katselee mielellään. Näyttely on aika keskitasoa, mutta kyllä elokuvan parissa viihtyy. Kokonaisuutena Krampus on kyllä ihan katsomisen arvoinen jouluelokuva.

rating 60,000

04.09.2019 klo 00:07

Crimson Peak

Crimson Peak tarjoaa hyvin onnistuneen fantasiakauhun ja se on hyvää keskitasoa Guillermo del Toron elokuvien joukossa. Juonessa mystinen muukalainen vie nuoren kirjailijattaren sydämen ja isänsä estelyistä huolimatta hän muuttaa muukalaisen omistamaan isoon linnaan asumaan. Talo sijaitsee verenpunaisen saven peittämällä vuorella ja se kätkee sisäänsä paljon salaisuuksia, joita ei haluta paljastuvan. Tapahtumapaikkana toimiva linna on kyllä pelottavan tyylikäs, mutta sitä olisi voitu käyttää vielä enemmänkin kauhunluomiseen. Näyttelijät tekevät hyvää työtä rooleissaan ja mieleen jää varsinkin Jessica Chastainin hyytävä roolisuoritus Lucille Sharpena. Crimson Peak on hyvin ohjaajansa näköinen elokuva ja tämän parissa kyllä viihtyy useampaankin kertaan. Loppupuoli tarjoaa myös mukavan brutaalia väkivaltaakin, joka sopii elokuvan synkkään teemaan hyvin.

rating 70,000

02.09.2019 klo 19:35

Phantasm – yön kauhut

Phantasm tarjoaa hyvin onnistuneen kauhuelokuvan, jossa on mukana myös yliluonnollisia elementtejä. Juonessa nuori poika Mike asustaa veljensä Jodyn kanssa. Heidän vanhemmat ovat kuolleet ja nyt myös Jodyn hyvä ystävä Tommy on kuollut omituisissa olosuhteissa. Hautajaisten jälkeen Mike onnistuu näkemään salaperäisen pitkän miehen kaivavan Tommyn hauta-arkun ylös ja nostaen sen autonsa peräluukkuun. Pitkä mies huomaa samalla Miken ja siitä alkaakin koko elokuvan kestävä kaksintaisto. Angus Scrimm tekee loistavan roolisuorituksen elokuvan pahiksena Tall Manina, mutta muut näyttelijät ovat aika keskinkertaisia. Don Coscarelli on myös saanut elokuvaan todella erikoisen unenomaisen tunnelman, joka kiehtoo katsojaa. Elokuvan juoni tuntuu välillä hyppivän vähän liikaa kohtauksesta toiseen, mutta sen antaa kuitenkin anteeksi kiehtovan tunnelman ansiosta. Gorea löytyy elokuvasta maltillisesti, mutta muuten kuvasto on kunnossa kääpiöineen ja lentelevineen metallipalloineen. Elokuvan tunnusmusiikki on myös erinomainen, mutta sitä olisi voinut ehkä vähän säästellä elokuvassa.

rating 80,000

01.09.2019 klo 22:39

Samurai Princess

Samurai Princess tarjoaa aika keskinkertaisen splatter-elokuvan Japanista. Kyllä tämän kertaalleen katsoo, mutta on tämä kuitenkin sitä heikompaa osastoa tässä genressä. Juonessa 11 nuorta naista saa surmansa häikäilemättömän jengin väijytyksessä. Hengestään taisteleva 12 nainen saa uuden elämän hämärähommiin erikoistuneen kirurgin käsissä. Haavoittuneesta naisesta harsitaan leikkauspöydällä kasaan huipputeknologialla varustettu ja vetreillä ruumiinosilla terästetty täydellinen uuden ajan sankari, joka lähtee kostoreissulle. Verta ja irtojäseniä löytyy elokuvasta riittävästi, mutta muuten kyseessä ei ole mikään erikoinen splatteri-elokuva. Toimintakohtaukset on keskinkertaisia ja elokuvasta paistaa liikaa amatöörimäisyys läpi.

rating 40,000

31.08.2019 klo 21:55

Independence Day - Maailmojen sota

Independence Day tarjoaa hyvin onnistuneen scifi-elokuvan. Elokuvassa avaruusolioita alkaa ilmestymään maan ilmakehään ja isojen kaupunkien yläpuolelle. Pian koko maapallo peittyy jättimäisten avaruusaluksien alle ja paniikki alkaa kasvamaan ihmiskunnan kesken. Visuaalisesti elokuva on hienoa katsottavaa ja erikoisefektipuolella on onnistuttu hienosti. Roland Emmerich ohjaus on sujuvaa ja kasvava paniikki ihmisten kesken on saatu uskottavasti tehtyä. Näyttelijät ovat ihan hyvää keskitasoa, mutta mitään maata mullistavia roolisuorituksia ei nähdä. Independence Day tarjoaa onnistuneen elokuvan ihmiskuntaa uhkaavista avaruusolioista ja tämän katsoo kyllä toistekkin.

rating 70,000

30.08.2019 klo 00:23

Manaaja

Manaaja tarjoaa erinomaisen kauhuelokuvan, joka iskee yhtä kovaa vielä tänäkin päivänä, kuin ensimmäiselläkin katselukerralla ja samalla se on yksi kaikkien aikojen parhaimpia kauhuelokuvia. Juonessa Linda Blairin esittämä Regan joutuu kauhistuttuvan demonin riivaamaksi. Riivausten pahentuessa apua haetaan niin lääkäreiltä, kuin psykiatreiltakin, mutta turhaan. Lopulta apuun pyydetään kahta pappia manaamaan paha henki ulos Reganista. William Friedkin onnistuu luomaan elokuvaan todella loistavan tunnelman, joka hiljalleen kasvaa loppua kohti mentäessä. Linda Blair tekee erinomaisen roolisuorituksen riivattuna, Max von Sydow ja Jason Miller ovat myös hyviä pappeina. Rauhassa liikkeelle lähtevä elokuva nappaa puolen välin jälkeen katsojan todella hyvin otteeseensa huipentuen lopun hienoon manauskohtaukseen. Maskeeraukset ja erikoisefektit jaksavat vielä tänäkin päivänä vakuuttaa ja Manaaja on ehdottomasti yksi omia suosikkielokuvia.

rating 100,000

28.08.2019 klo 22:55

Monty Pythonin Hullu maailma

Monty Python and the Holy Grail tarjoaa aika keskitason komedian, jonka katsoo juuri pariin kertaan ihan mielellään. Tällä kertaa parodiat keskittyvät keskiajalle ja ritareihin. Elokuvassa seurataan kuningas Arthuria ja hänen mukanaan kulkevan aseenkantajansa Graalin maljan metsästystä. Vaikka hevosia ei heillä olekkaan, niin matka taittuu hienosti kookospähkinänkuoria yhteen lyömällä. Vastaan matkalla tulee Ni-ritareita, rääväsuista fransmannia, häiden viettoa, ruttokylää ja tappajajänistä. Elokuva tarjoaa paikoiten ihan hauskaa komediaa, mutta löytyy tästä välillä hyvinkin kuivaa huumoria, joka ei juuri naurata. Odotukset tätäkin Monty Pythonia kohtaan oli kovemmat, mutta elokuva jääkin vain kohtalaiseksi kolmen tähden komediaksi.

rating 60,000

28.08.2019 klo 00:15

Starship Troopers - Universumin sotilaat

Starship Troopers tarjoaa katsojalle ihan hyvin onnistunutta scifiä ja samalla myös hauskaa satiiria sotajoukkoihin liittymisestä. Juonessa outoja meteoriitteja putoilee maapallolle ja ne tuovat mukanaan avaruusötököitä. Samaan aikaan nuoria värvätään propagandafilmien avulla vapaaehtoisjoukkoihin suoraan yliopistosta, missä biologiantunnit käytetään viholliseen tutustumiseen. Avaruusötököiden tuhotessa yhden kaupungin, syttyy sota ja sitä seurataan elokuvassa. Avaruusötökät on hyvin tehty ja niiden taistelukohtauksia katselee mielellään. Verta ja irtojäseniä lentelee myös mukavasti elokuvan aikana. Näyttelijäosasto onkin sitten elokuvan selkeä isompi heikkous ja sieltä nousee esiin vain Michael Ironsiden hieno rooli joukkojen komentajana. Starship Troopers on kuitenkin katsomisen arvoinen avaruuselokuva.

rating 70,000

26.08.2019 klo 19:57

Waterworld

Waterworld tarjoaa hyvin onnistuneen seikkailuelokuvan, joka on mielenkiintoista seurattavaa koko kestonsa ajan. Elokuvassa vesi on peittänyt koko maapallon ja ihmiset asuvat rähjäisissä veneissä tai kelluvissa kaupungeissa, eli atolleissa. Yhdellä atollilla asustaa Enola niminen nuori tyttö, jonka selässä sijaitsevan tatuoinnin uskotaan johdattavan salaiseen kuivamaahan. Tytön perässä on Dennis Hopperin esittämä pahis Deacon ja samalla myös Kevin Costnerin esittämä kalan ja ihmisen mutaatio on vankina samaisella atolilla. Dennis Hopper tekee mainion roolisuorituksen pahiksen roolissa ja myös Kevin Costner on ihan hyvä mutaationa. Toimintaa löytyy sopivasti elokuvasta ja juoni on mielenkiintoista seurattavaa. Idea koko maan peittävästä vedestä on hyvä ja elokuva tarjoaakin käytännössä merelle siirretyn Mad Maxin, joka on hyvin tehty.

rating 80,000

25.08.2019 klo 22:45

Spetters

Spetters on oikein onnistunut draamaelokuva Paul Verhoevenilta ja se edustaa miehen elokuvissa sitä parempaa osastoa. Elokuvassa seurataan kolmea kaverusta, jotka ovat kaikki kiinnostuneita moottoripyöristä. Pojat ihailevat Rutger Hauerin esittämää motocross-legenda Gerrit Witkampia ja haaveilevat menestyvänsä kisoissa niin hyvin, että pääsisivät pois tylsästä pikkukaupungista. Mukaan tulee vielä Renée Soutendijk esittämä kaunis Fientje, josta tulee poikien kilpailunkohde. Renée Soutendijk tuo hyvin elokuvaan naiskauneutta ja poikakolmikko Hans van Tongeren, Toon Agterberg ja Maarten Spanjer ovat kaikki hyviä rooleissaan. Moottoripyöräkilpailut on välillä ihan viihdyttävää katsottavaa ja mahtuu mukaan myös vakavempaakin materiaalia, josta on aikoinaan noussut vähän kohuakin.

rating 80,000

24.08.2019 klo 23:00

Kellyn veljekset

Ned Kelly on ihan hyvin onnistunut lännenelokuva ja samalla kertomus Australian pelätyimmistä ja etsityimmistä rikollisista. Juonessa seurataan Mick Jaggerin esittämää Ned Kellyä, joka vapautuu vankilasta elokuvan alussa. Mies koittaa jättää rikollishommat taakseen ja pysyä kiinni rehellisessä työssä auttaen samalla muita vankilasta vapautuneita miehiä. Samaan aikaan kuitenkin paikallinen poliisi koittaa väkisin saada Ned Kellyä takaisin vankilaan, vaikka mies ei mitään rikollista ole tehnytkään. Kun hänen äiti laitetaan syyttömänä vankilaan, niin Ned Kelly tarttuu jälleen aseeseen. Mick Jagger tekee uskottavan roolin pääroolissa Ned Kellynä ja muutkin näyttelijät ovat ihan hyviä. Ammuskelua löytyy elokuvasta sopivasti ja vertakin löytyy. Ei Ned Kelly mikään kovin muistettava elokuva ole, mutta ihan katsomisen arvoinen kuitenkin.

rating 60,000

23.08.2019 klo 22:05

Kanuunankuularalli

Kanuunankuularalli tarjoaa aika keskinkertaisen komedian, jonka katsoo juuri ja juuri kertaalleen. Nimensämukaisesti elokuvassa kilpaillaan siitä, että kuka ehtii ensimmäisenä kaahata autolla Yhdysvaltain rannikolta toiselle puolelle. Poliisit koittavat aina välillä puuttua kilpailijoiden korkeisiin matkanopeuksiin, mutta niistä pääsee helposti eroon lisäämällä vain kaasua. Nimekkäästä näyttelijäkaartista oikeastaan vain Roger Moore tekee mainittavan arvoisen roolin itsenään. Elokuvassa on ihan hyvä meininki läsnä, mutta ei se kyllä kovin komediallinen ole. Jackie Chanin tappelukohtaus on ihan hyvin tehty ja naiskuskeilla on tissit ihan hyvin esillä, mutta kokonaisuutena ei Cannonball Runista saa kahta tähteä enempää irti.

rating 40,000

23.08.2019 klo 00:19

Vuokralainen

Vuokralainen on hyvin onnistunut psykologinen trilleri ja se on hyvää keskitasoa Roman Polanskin tuotannossa. Elokuvassa seurataan Roman Polanskin esittämää Trelkovskya, joka pääsee vuokralle vapaana olevaan asuntoon epäilyttävästä kerrostalosta. Huoneiston aikaisempi vuokralainen on yrittänyt tehdä itsemurhan hyppäämällä ikkunasta ulos ja makaa parhaillaan koomassa sairaalassa. Trelkovsky alkaa tutkimaan tapausta ja sitä, mikä entisen vuokralaisen ajoi hyppäämään ikkunasta. Roman Polanski tekee ihan hyvän roolisuorituksen pääroolissa ja mies on onnistunut saamaan hyvin elokuvaan salaperäistä tunnelmaa kohtauksiin. Kerrostalon asukkaat ovat myös hyvällä tavalla hieman outoa porukkaa, mikä sopii tähän hyvin. Elokuvan loppuratkaisu on myös erittäin onnistunut ja se jättää katsojalle mietittävää.

rating 70,000

21.08.2019 klo 23:12

Brood - vihan jälkeläiset

The Brood tarjoaa ihan hyvin onnistuneen kauhuelokuvan ja se on hyvää keskitasoa David Cronenbergin tuotannossa. Juonessa seurataan Samantha Eggarin esittänää Nolaa, jota pidetään mielisairaalassa tohtori Raglanin klinikalla kokeilevan psykoterapian koekaniinina. Tarpeeksi suututtuaan hän pystyy ohjailemaan pieniä kääpiölapsia tekemään pahojaan. Nolan mies ei halua heidän lapsensa nähdä enään äitiään ja Nolan siitä suututtuaan he joutuvat molemmat vaaraan. Pienten lapsien käyttäminen murhaajina toimii elokuvassa ihan hyvin ja muutenkin vihan käyttäminen heidän ohjailemiseen on nerokas idea. Samantha Eggar tekee onnistuneen roolin Nolana ja myös Oliver Reed on hyvä Hal Raglanina. Elokuvan loppupuoli on myös erinomaista tykitystä huipentuen hienoihin kohtauksiin Nolan ja tämän miehen Frankin välillä, joidenka ansiosta elokuvan taso nousee selkeästi.

rating 70,000

20.08.2019 klo 23:02

Olimme sotilaita

Olimme sotilaita tarjoaa hyvin onnistuneen sotaelokuvan, jonka vahvuus on erinomaisesti tehdyt sotakohtaukset. Juonessa seurataan Mel Gibsonin esittämää everstiluutnantti Hal Moorea, joka joutuu 400 miehensä kanssa sotaan Vietnamilaisia vastaan. Vietnamilaisia onkin vastassa moninkertaiset määrät verrattuna Amerikkalaisiin ja sodasta ei ole tulossa helppoa. Mel Gibson tekee perusvahvan roolisuorituksen pääroolissa joukkojen johtajana ja myös Vietnamilaisten johtajana oleva Duong Don on hyvä. Taistelukohtaukset on erinomaisesti tehtyjä ja verellä ei turhaan säästellä, vaan nyt soditaan kunnolla. Draamaa löytyy myös sopivasti ja elokuvan parissa viihtyy kyllä mainiosti.

rating 80,000

19.08.2019 klo 22:50

Meren raivo

Meren raivo on ihan hyvin onnistunut tarina merimiehistä ja heidän taistelusta isoa myrskyä vastaan. Juonessa seurataan George Clooneyn esittämää kapteeni Billy Tyneä ja tämän miehistöä, jolla on ollut huonoa kalaonnea jo pitkään. Niinpä merimiehet lähtevätkin normaaleja kalapaikkoja kauemmaksi kalalle löytääkseen paremmin saalista. Samaan aikaan merellä alkaa kasvamaan poikkeuksellisen iso myrsky, jonka ansaan Billy Tyne joutuu miehistöineen. Samaan aikaan myös rannikkovartioston pelastusoperaatiot eivät mene ihan nappiin. Näytteleminen on aika hyvää perustasoa elokuvassa, mutta uhkaava meri jättimäisin aaltoineen on hienoa katsottavaa. Plussaa vielä erikseen loppuratkaisusta, joka sopii elokuvaan hyvin.

rating 60,000

18.08.2019 klo 16:31

Amuck!

Amuck tarjoaa keskiverto trillerin, jossa on mukana sopivasti erotiikkaa ja paljasta pintaa. Juonessa Barbara Bouchetin esittämä Greta Franklin saapuu saarelle, jossa asuu kuuluisa Farley Grangerin esittämä kirjailija Richard Stuart. Matkan syynä on se, että hänen ystävänsä Sally on kadonnut ja hän työskenteli aikaisemmin juuri Richard Stuartin sihteerinä. Greta onnistuukin saamaan itselleen sihteerin paikan ja samalla hän koittaa selvittää Sallyn katoamisen syyt. Barbara Bouchet tekee hyvän roolisuorituksen "salapoliisin" työssään samalla tarjoten mukavasti paljasta pintaa. Iso talo toimii myös ihan hyvin elokuvan tapahtumapaikkana ja elokuvan musiikkivalinnat on onnistuneita. Tappoja ja väkivaltaa elokuvassa on yllättävän vähän, mutta paljas pinta korvaa kyllä niiden puutteita hyvin. Kokonaisuutena Amuck on hyvä kolmen tähden Italomysteeri, jonka katsoo kyllä uudestaankin.

rating 60,000

17.08.2019 klo 22:39

Kova kuin kivi

Alkuperäinen True Grit tarjoaa hyvin onnistuneen lännenelokuvan, joka on mukavaa seurattavaa. Juonessa Kim Darbyn esittämä nuori nainen Mattie Ross palkkaa John Waynen esittämän Rooster Cogburnin selvittämään kuka tappoi hänen isänsä ja ryösti perheen säästöt. Samalla itsepäinen Mattie Ross haluaa itsekin Roosterin mukaan jäljittämään syyllistä. Mukaan tulee vielä Glen Campbellin esittämä Texas Ranger. Kolmikon matkaa syyllisen löytämäksi seuraa mielenkiinnolla ja kaikki suoriutuvat rooleistaan hienosti. Varsinkin Kim Darby osaa olla ärsyttävän itsepäinen nuori nainen ja John Wayne tekee myös hienon roolin asesankarina, jolle maistuu viski vähän liiankin hyvin.

rating 80,000

16.08.2019 klo 01:26

Mississippi palaa

Mississippi palaa tarjoaa erinomaisen rikoselokuvan ja samalla se on karu kuvaus rotujen välisestä sekasorrosta. Juonessa kaksi FBI-agenttia lähtee tutkimaan kolmen ihmisoikeusaktivistin katoamista pieneen kylään. Heti saavuttuaan kylään he huomaavat, että he eivät ole kovin tervetulleita vieraita ja murhatutkimuksista ei ole tulossa helppoa. Samaan aikaan kylässä on myös aika karua rotuerottelua mustien ja valkoisten välillä, joka tuo oman mausteensa tarinaan. Gene Hackman ja Willem Dafoe tekevät molemmat hienot pääroolit agentteina joiden toimintatavat eroavat selkeästi toisistaan. Miesten välinen kemia pelaakin hyvin yhteen ja näiden väittelyä on mukava seurata. Myös Gailard Sartain jää mieleen kylän Sheriffinä, josta huomaa heti, että hän salailee jotain. Alan Parker on saanut onnistuneen kokonaisuuden kasaan ja elokuvalla onkin tärkeä sanoma rasismiin ja muukalaisvihaan.

rating 90,000

15.08.2019 klo 00:44

It Comes at Night

It Comes at Night tarjoaa mielenkiintoisen trillerin, jossa on mukana myös kauhua. Juonessa maailmaa riivaa mystinen nopeasti tarttuva ja tappava virus. Joel Edgertonin esittämä Paul on eristänyt perheensä keskellä metsää sijaitsevaan taloon ja suojelee perhettään sinne pyrkiviltä ihmisiltä. Nuori perhe hakee kuitenkin apua Paulilta ja todistettuaan terveytensä he saavat jäädä tämän luokse asumaan. Hiljalleen kuitenkin ihmisten välinen luottamus alkaa rakoilla ja tarinaan tulee synkkiä piirteitä mukaan. Trey Edward Shults on saanut elokuvan juonesta mielenkiintoisen tarinan aikaiseksi ja sitä seuraa mielenkiinnolla. Näyttelijät tekevät hyvää työtä rooleissaan ja talon pimeillä käytävillä kuvattuihin kohtauksiin on saatu hyvin kauhutunnelmaa mukaan.

rating 70,000

13.08.2019 klo 20:17

Terminator 2 - Tuomion päivä

Terminator 2 - Tuomion päivä on erinomainen toimintaklassikko ja yksi parhaimpia elokuvia, mitä on koskaan tehty. Ensimmäinen Terminator oli myös jo lähes täydellinen elokuva, niin tämä jatko-osa jopa parantaa vielä siitäkin jokaisella osa-alueella. Arnold Schwarzenegger jatkaa loistavaa työtä Terminatorin roolissa ja Linda Hamilton on myös hyvä Sarah Connorina. Robert Patrick tekee myös erinomaisen roolisuorituksen pahiksen roolissa ja miehen esittämä T-1000 onkin yksi siisteimpiä pahiksia elokuvahistoriassa. Elokuvassa nähtävät toimintakohtaukset on laadukkaasti toteutettu ja niissä on kunnon toiminnan meininki mukana. Tunnusmusiikki on myös maininnan arvoinen ja se jää helposti mieleen elokuvan jälkeen. Terminator 2 on yksi omia suosikkielokuvia ja tämän pariin on aina mukava palata useammankin vuoden tauon jälkeen. Elokuva vain paranee vanhetessa ja se on hyvän elokuvan merkki.

rating 100,000

12.08.2019 klo 20:58

Pieces

Pieces tarjoaa erinomaisen slasherin ja siinä on myös mukana tuttuja vaikutteita gialloista. Elokuva alkaa kohtauksella, jossa nuori poika kasaa alastoman naisen palapeliä ja jää siitä kiinni äidilleen. Äiti suuttuu ja pian poika murhaakin äitinsä kirveellä pieniksi paloiksi. Sen jälkeen hypätään 40-vuotta ajassa eteen päin nykyaikaan Bostonin yliopistoon. Siellä mystinen murhaaja alkaa tappamaan opiskelijoita moottorisahalla ja keräämään itselleen jokaiselta uhriltaan jonkin ruumiinosan omaa lihapalapeliään varten. Elokuvan tapot on todella laadukkaasti tehty ja moottorisahalla toteutettuna ne on mukavan brutaalia katsottavaa. Musiikit on myös hyvin onnistuneet ja Juan Piquer Simónin ohjaus on sujuvaa ja se pitää katsojan mielenkiinnon yllä koko elokuvan kestonsa ajan. Kokonaisuutena Pieces on pieni muotoinen helmi 80-luvun slashereiden joukossa ja ansaitsee kyllä täydet pisteet genressään.

rating 100,000

11.08.2019 klo 22:34

Majuri Dundee

Major Dundee tarjoaa ihan hyvin onnistuneen lännenelokuvan ja se on hyvää keskitasoa Sam Peckinpahin elokuvien joukossa. Juonessa seurataan Charlton Hestonin esittämää ratsuväen upseeria, joka saa tehtäväkseen pysäyttää Teksasin sotilastukikohtia ryöstävät Apache-intiaanit. Hommaa hankaloittaa myös samaan aikaan käytävä Yhdysvaltojen sisällissota Meksikon kanssa. Kunnossa olevat miehet ovatkin vähissä ja mukaan taisteluun joudutaan ottamaan vankeja avuksi. Charlton Heston tekee hyvän roolisuorituksen Majuri Dundeena ja myös Richard Harris on hyvä kapteeni Benjamin Tyreenä. Potentiaalia elokuvalla olisi ollut vielä paremmaksikin westerniksi, mutta taso heittelee elokuvan sisällä liikaa, joka rajoittaa katselunautintoa.

rating 70,000

10.08.2019 klo 23:20

Yön silmät II

The Hills Have Eyes kakkonen on huonosti onnistunut jatko-osa loistavalle ensimmäiselle osalle ja samalla se on yksi Wes Cravenin heikoimpia elokuvia. Tällä kertaa juonessa joukko moottoripyöräilijöitä on matkalla bussilla Kalifornian laidalla pidettäviin moottoripyöräkilpailuihin. Aikataulusta myöhässä olevana he päättävät oikaista autiomaan läpi säästääkseen aikaa, mutta yllättäen bussi hajoaa. Näytteleminen on tässä osassa vielä heikompaa kuin ensimmäisessä ja itse kannibaalejakaan ei paljoa näytetä. Käytännössähän elokuva on ykkösen toistoa, mutta huonommin suoritettuna. Kyllä tämän kertaalleen katsoo lyhyen kestonsa ansiosta, mutta ei tässä mitään olisi menettänyt, vaikka olisi jäänyt katsomatta. Plussaa kuitenkin erikseen vielä tumman naisen tisseistä.

rating 40,000

08.08.2019 klo 23:02

Yön silmät

Alkuperäinen The Hills Have Eyes on hyvin onnistunut selviytymiskauhu ja se kuuluu Wes Cravenin tuotannossa sinne parempaan päähän. Juonessa seurataan joukkoa ihmisiä, jotka ovat matkalla asunto-autolla läpi Kalifornian autiomaan kohteenaan löytää peritty hopeakaivos. Kesken matkan kuitenkin auto hajoaa ja he jäävät keskelle vanhaa armeijan testialuetta. Pimeän tullessa he saavat seuraa vuorilla asustavasta kannibaaliperheestä, jotka ovat kiinnostuneita tarjolle tulleesta uudesta syötävästä. Wes Craven onnistuu luomaan ihan hyvin elokuvaan uhkaavaa tunnelmaa ja kannibaaliperhe on myös ihan onnistunut. Verta ja väkivaltaa löytyy myös sopivasti elokuvasta. Näyttelijäsuoritukset ovat aika keskinkertaisia, mutta elokuvan parissa kyllä viihtyy useammankin kerran.

rating 70,000

07.08.2019 klo 22:58

Aarresaari

Aarresaari tarjoaa aika keskinkertaisen seikkailuelokuvan, jonka kyllä katsoo kertaalleen. Elokuvassa Lionel Standerin esittämä merirosvo Billy Bones saapuu aarre-arkun kanssa asustamaan pieneen kylään. Pian tämän perässä tulee kuitenkin joukko muita merirosvoja, jotka haluat Billyn aarre-arkun sisällön itselleen. Arkusta löytyy salainen aarrekartta, jonka Billy antaa nuorelle Kim Burfieldin esittämälle Jim Hawkinsille ennen kuolemaansa. Jim Hawkins palkkaa Orson Wellesin esittämän yksijalkaisen merirosvon miehistön aarrejahtiin ja porukka lähtee saarelle etsimään aarretta. Kim Burfield tekee onnistuneen roolin nuorena Jim Hawkinssina, joka pääsee mukaan aarrejahtiin ja Orson Welles suoriutuu myös hyvin yksijalkaisena Long John Silverinä. Itse toimintaa elokuvassa on hyvin vähän ja ei tässä kokonaisuutena paljoa ihmeellistä tapahdu.

rating 50,000

06.08.2019 klo 22:45

Silence

Martin Scorsese tarjoaa Silencellä hyvin onnistuneen elokuvan ja mielenkiintoisen tarinan kahdesta jesuiittapapista. Juonessa seurataan kahta jesuiittapappia, jotka lähtevät 1600-luvun japaniin levittämään kristinuskon sanomaa. Samalla he kohtaavat väkivaltaa ja suurta vainoa matkansa aikana. Kristinuskon tunnustaminen on kiellettyä japanissa ja siitä rankaistaan pahimmassa tapauksessa kuolemalla. Andrew Garfield tekee todella hienon roolin Rodriguesina ja miehen usko joutuu moneen kertaan koetukselle elokuvan aikana. Myös Issei Ogata on erinomainen roolissaan japania hallitsevana johtajana. Maisemat ovat myös kaunista katsottavaa ja vaikka elokuva on aika hidastempoinen, niin sen parissa viihtyy hyvin.

rating 80,000

05.08.2019 klo 19:36

Paholaisen kourissa

Lisa and the Devil tarjoaa keskiverto kauhuelokuvan, joka edustaa sitä hieman heikompaa osastoa Mario Bavan tuotannossa, mutta on silti kyllä katsomisen arvoinen. Juonessa muutaman hengen joukon autoon tulee vikaa kesken turistikierroksen ja he jäävät yöpymään mystiseen linnaan. Linnassa asustaa sokea kreivitär hieman oudon poikansa ja linnaa kunnossa pitävän Leandron kanssa. Hiljalleen kuitenkin outoja asioita alkaa tapahtumaan ja ruumiita kertymään murhaajan toimesta. Telly Savalas tekee hienon roolin salaperäisenä Leandrona, joka tykkää tehdä nukkeja kuolleista henkilöistä. Muut näyttelijät jäävätkin kuitenkin tämän varjoon ja varsinkin pääroolin Elke Sommerin esittämältä Lisalta olisi tarvittu parempaa roolisuoritusta. Murhat on ihan asiallisesti tehty ja elokuvassa on ihan onnistunut unenomainen tunnelma läsnä. Kokonaisuutena Lisa and the Devil on ihan hyvä kolmen tähden italokauhu.

rating 60,000

05.08.2019 klo 00:22

Gestapo's Last Orgy

Gestapo's Last Orgy tarjoaa yllättävän hyvin onnistuneen natsispoilaatio-elokuvan ja tämä edustaakin sitä parempaa osastoa tämän lajityypin elokuvissa. Elokuvassa seurataan Daniela Poggin esittämää Lisaa, joka sai aikanaan kokea natsien keskitysleirillä kidutusta ja hyväksikäyttöä. Nyt hän on etsinyt vuosia kosto mielessään löytääkseen Adriano Micantonin esittämän Von Starkerin, joka toimi leireillä johtajana ja tämän kiduttajana. Daniela Poggi tekee onnistuneen roolisuorituksen Lisana, joka ei millään meinaa alistua Von Starkerin vallan alle. Myös Adriano Micantoni on hyvä valinta Von Starkerin rooliin. Raaempaa kuvastoa esittää elokuvassa naisen ruumiin syöminen pääruokana, naisten laskeminen syövyttävään happoon ja joukkoraiskauskohtaus, jossa joukolle sodasta palanneita miehiä tarjoillaan alastomia naisia. Paljasta pintaa löytyy myös mukavasti ja elokuva on kokonaisuutena hyvin onnistunut.

rating 70,000

03.08.2019 klo 23:10

El Dorado

El Dorado tarjoaa hyvin onnistuneen ja varsin perinteisen lännenelokuvan. Juonessa seurataan Robert Mitchumin esittämää sheriffiä, joka koittaa pitää järjestystä yllä kaupungissa. Hommaa hankaloittaa se, että miehelle maistuu viski vähän liiankin hyvin ja suurinmman osan ajasta hän on kännissä. Joukko rikollisia huomaakin tässä mahdollisuutensa ja ne koittavat saada sheriffin hengiltä. John Waynen esittämä Cole Thorton ja James Caanin Mississippi tulevat kuitenkin avuksi pitämään järjestystä yllä. Näyttelijäkaarti suoriutuu hyvin rooleistaan ja muutkin osa-alueet on elokuvassa kunnossa. El Dorado ei ehkä loista erikseen millään yksittäisellä osa-aluella, mutta se on kokonaisuutena hyvin onnistunut lännenelokuva.

rating 80,000

01.08.2019 klo 23:00

Slaughterhouse Rock

Slaughterhouse Rock tarjoaa aika perinteisen kasarikauhun, jonka katselee muutamaan kertaan. Juonessa seurataan Nicholas Celozzin esittämää Alexia, joka näkee todella pelottavia painajaisia. Unissa hän kokee Alcatrazissa asuneen ilkeän tappajan uhrien kuolemat ennen kuin siitä tuli vankila. Hiljalleen unien vaikutukset alkavat näkymään todellisuudessa ja silloin Alex päättää lähteä kavereittensa kanssa Alcatrazin saarelle kohtaamaan tappajan haamun. Elokuva onkin tyyliltään hyvin Nightmare on Elm Streetin kaltainen, mutta se ei haittaa. Unissa nähtävät kuolemat on hyvin tehtyä ja muutenkin gore on laadukasta. Musiikit on myös kunnossa Toni Basilin laulamilla biiseillä ja samalla myös nainen näyttelee elokuvassa.

rating 60,000

31.07.2019 klo 22:49

Ringu

Alkuperäinen Ringu tarjoaa hyvin onnistuneen japanilaisen kauhuelokuvan, joka luottaa tunnelman luontiin. Juonessa joukko nuoria kuolee salaperäisissä olosuhteissa ja kuolemien huhutaan liittyvän mystiseen videonauhaan, joka surmaa katsojansa viiikon päästä sen katsomisesta. Kuolintapauksia tutkiva toimittaja Reiko päättää ratkaista nauhan arvoituksen ja tutkimukset johdattavat hänet Sadako-nimisen tytön jäljille. Elokuva ei liikaa mässäile väkivallalla, vaan se luottaakin enemmän tunnelman luontiin ja onnistuu siinä ihan hyvin. Mystistä Sadakoa ei myöskään näytetä liikaa, mutta lopussa odotus palkitaan hienolla television läpi tulemisella. Näyttelijät tekevät myös ihan hyvää työtä rooleissaan.

rating 70,000

30.07.2019 klo 22:45

Suspiria

Suspiria onnistuu tarjoamaan yllättävän hyvin onnistuneen uusintaversion loistavalle Dario Argenton versiolle. Juonihan tässäkin on suunnilleen sama, kun nuori amerikkalainen tanssija Susie Bannion saapuu 1970-luvun Berliiniin pyrkiäkseen maailmankuulun tanssiryhmän riveihin. Samaan aikaan psykoterapeutti Dr Klemperer tutkii hänen potilasta, joka on kadonnut tanssikoulusta. Kun poliisin tutkimukset eivät tuota tulosta, niin tohtori päättää ottaa asiasta itse selvää. Dakota Johnson on ihan hyvä valinta pääroolin Susie Bannioniksi ja Tilda Swinton tekee kyllä myös mainion kolmoisroolin elokuvassa. Elokuvalla on pituutta se tunti enemmän kuin alkuperäisellä ja sen ansiosta juoneen saadaan hyvin lisää materiaalia. Toki käsikirjoitusta olisi hieman voinut selventää, mutta se lisää ainakin uusintakatselun arvoa tälle elokuvalle. Suspiriaa voi suositella alkuperäisen ystäville ja myös niille joita kiinnostaa nähdä valtavirrasta poikkeavaa elokuvaa.

rating 80,000

30.07.2019 klo 00:37

Kylmät väreet

Shivers on ihan hyvin onnistunut kauhuelokuva David Cronenbergilta ja tässä miehen debyyttiohjauksessa on jo hyvin mukana tunnettua body-horroria. Juonessa tiedemies on kehittänyt erikoisia parasiitteja, joiden on tarkoitus korvata vaurioituneita elimiä ihmiskehossa. Kaikki ei mene kuitenkaan niin kuin on suunniteltu ja nämä parasiitit pääsevät vaeltamaan vapaasti isoon kerrostaloon. Parasiittien tarttuessa kiinni ihmisiin näiden seksinnälkä kasvaa ja ihmiset käyvät väkivaltaisiksi. Parasiitit ohjaavat ihmisiä kuin zombeja ja kaaos on valmis. Pienestä budjetista huolimatta Shivers on ihan hyvin onnistunutta kauhuilua ja visvaisia efektejä on tarjolla mukavasti. Lisämaininta vielä onnistuneesta ammekohtauksesta, missä parasiitti tulee ammeeseen naisen rauhassa kylpiessä.

rating 60,000

28.07.2019 klo 23:58

Demoniacs

Demoniacs tarjoaa kertaviihteenä menevää kauhua, josta löytyy myös mukavasti paljasta pintaa. Juonessa kaksi haaksirikkoutunutta naista joutuu merirosvojoukon raiskaamaksi ja lopulta myös he tappavat naiset. Hetken päästä kuitenkin nuo kaksi tapettua naista nousevat kuolleista ja alkavat piinaamaan merirosvojoukkoa. Merirosvojoukko saa kokea kostonhimoisten naispaholaisten koston haudan takaa. Vampyyri-elokuvistaan tunnettu Jean Rollin tarjoaakin tällä kertaa vaihtelun vuoksi zombie-elokuvaa, mutta tuttuun tapaan erotiikkaa löytyy mukavasti kanssa elokuvasta. Näytteleminen on aika heikkoa, mutta kyllä Demoniacs ihan katsomisen arvoinen elokuva on.

rating 50,000

27.07.2019 klo 23:00

Lainsuojaton

The Outlaw tarjoaa keskiverto hyvän lännenelokuvan 40-luvulta. Elokuvassa seurataan Walter Hustonin esittämää Doc Holidayta, joka etsii häneltä hiljattain varastettua hevosta. Hän löytää Jack Buetelin esittämän Billy the Kidin, joka on hevosen varastanut. Kaksikon välille syntyy mielenkiintoinen ystävyyssuhde koko elokuvan ajaksi ja samalla miehet taistelevat samasta hevosesta. Molemmat miehet kiinnostuvat vielä samasta naisestakin, joka tuo erimielisyyksiä heidän välille. Walter Huston ja Jack Buetel tekevät molemmat hyvät roolisuoritukset ja myös Jane Russellin esittämä Rio tuo hyvin naiskauneutta mukaan tarinaan. Kaksintaisteluita tässä on hyvin vähän ja elokuva on hieman ehkä liian pitkä sisältöönsä nähden, mutta muuten kyseessä on ihan katsottava vanha länkkäri.

rating 60,000

26.07.2019 klo 22:01

Andromeda uhkaa

Andromeda Strain tarjoaa erinomaisen tieteiselokuvan maata uhkaavasta tuntemattomasta biologisesta viruksesta. Juonessa harhateille joutunut satelliitti on törmännyt maahan lähelle syrjäistä kylää Meksikossa. Paikalle lähetetään tutkimusryhmä tutkimaan törmäystä ja tutkijoille selviää, että kaikki kaupunkilaiset ovat kuolleet lukuunottamatta pientä vauvaa ja vanhaa miestä. Eloonjääneet tuodaan huippumoderniin maanalaiseen laboratorioon, jossa joukko tutkijoita koittaa ratkaista tuntemattoman viruksen mysteeriä, ennen kuin on liian myöhäistä. Elokuvan juoni on mielenkiintoinen ja vaikka se sisältää paljon tiedepuhetta, sitä seuraa mielellään. Näytteleminen on laadukasta ja elokuva onnistuu luomaan hyvin uhkantunnetta tuntemattomasta viruksesta, joka uhkaa koko maailmaa levitessään. Elokuvaa voi suositella lämpimästi ainakin tiede-elokuvien ystäville.

rating 90,000

25.07.2019 klo 22:18

Väristyksiä 2

Väristyksiä kakkonen on yllättävän hyvin onnistunut jatko-osa ja se on kokonaisuutena aika lailla samaa tasoa ensimmäisen osan kanssa. Tällä kertaa maanalaiset madot ovat ottaneet kohteekseen Meksikossa sijaitsevat öljykentät ja syövät siellä kaiken tielleen osuvan. Matojen tuhoojaksi palkataan Fred Wardin esittämä Earl Bassett ja Christopher Gartin esittämä Grady Hoover. Kaksikko saa myös tukea tutulta Michael Grossin esittämältä Burt Gummerilta, joka pitää huolen ainakin aseiden ja pommien riittämisestä. Madot ovat tässä osassa kehittyneempiä ja ne pystyvät muuttamaan muotoaan hauskan näköisiksi maalla meneviksi hirviöiksi. Erikoistehosteet on hyvin tehtyjä ja näytteleminen ihan kunnossa. Komediaa tähän osaan on lisätty enemmän kauhun tilalle, mutta se toimii tässä hyvin.

rating 70,000

24.07.2019 klo 22:45

Snowpiercer

Snowpiercer tarjoaa mielenkiintoisella juonella varustetun scifi-elokuvan. Elokuvassa ollaan tulevaisuudessa vuodessa 2031, jolloin epäonninen yritys keskeyttää ilmaston lämpenemisen on mennyt pieleen ja koko maassa on jääkausi. Kaikki hengissä olevat ihmiset asustavat isossa junassa, joka on suunniteltu ikiliikkujaksi ja se ei pysähdy koskaan. Junassa on tiukka luokkajako, jossa köyhät miehittävät junan takaosan ja taas rikkaat nauttivat leveästä elämästä junan keulassa. Köyhät saavat tarpeekseen herrojen kohtelusta ja nousevat kapinaan tarkoituksenaan vallata juna haltuunsa. Iso juna toimii hyvin elokuvan tapahtumapaikkana ja vaunu kerrallaan paraneva elintaso on onnistuneesti tehty. Näyttely on hyvää keskitasoa ja parhaiten mieleen jää Tilda Swintonin esittämä varsin erikoinen Mason. Paikoiten elokuva on turhan pimeä, mutta muuten Snowpiercer ihan onnistunut kuvaus, joka sisältää myös yhteiskuntakritiikkiä.

rating 70,000

23.07.2019 klo 20:08

Takaa-ajettu

Takaa-ajettu tarjoaa erinomaisen rikostrillerin, joka pitää otteessaan koko kestonsa ajan. Juonessa tohtori Kimble joutuu syytteeseen vaimonsa murhasta, jota hän ei ole tehnyt. Todisteet ovat kuitenkin sen verran painavat, että oikeus määrää hänelle kuolemantuomion. Mies onnistuu pakenemaan kesken vankienkuljetuksen ja hän saa peräänsä liittovaltion poliisin Sam Gerardin. Poliisin jahdatessa Kimbleä hän koittaa samalla saada todistettua syyttömyytensä nappaamalla kiinni vaimonsa oikean murhaajan. Harrison Ford on hyvä valinta Kimblen rooliin, mutta elokuvan kantava voima on erinomaisen roolisuorituksen tekevä Tommy Lee Jones tätä jahtaavana poliisina. Ohjaaja Andrew Davis on saanut takaa-ajo kohtauksiin hyvin jännitystä mukaan ja niitä on viihdyttävää seurata. Kokonaisuutena Takaa-ajettu on oikein onnistunut trilleri ja hyvin lähellä viittä tähteä.

rating 90,000

22.07.2019 klo 19:33

Sleepers - katuvarpuset

Sleepers tarjoaa hyvin onnistuneen draamaelokuvan, joka on sisällöltään jopa hieman rankkaakin seurattavaa. Juonessa seurataan neljää nuorta poikaa joidenka tekemällä harmittomalla kepposella on kovat seuraukset. Vanha mies kuolee pilan takia ja huoleton nuoruus on hetkessä ohi, kun pojat joutuvat Wilkinsonin nuorisovankilaan. Vankilassa olo jättää poikiin ikuiset jäljet johtuen vartioiden pahoinpitelelyistä ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Sattumalta pojat törmäävät useamman vuoden jälkeen yhteen vartijoista ja silloin on koston aika. Kevin Bacon tekee loistavan roolin vastenmielisenä vartija Nokesina ja myös Robert De Niro on hyvä roolissaan pappina. Elokuvan alkupuolisko on eriomainen, mutta loppua kohti taso hieman laskee ja se kärsii hieman ylipituudesta.

rating 80,000

Edellinen sivu | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 22 | Seuraava sivu

Profiilin tiedot