Villetys

Villetys

Käyttäjä, 23 fania

Oma statistiikka: Elokuvien kommentit (978)

19.05.2019 klo 23:46

Super Mario Bros

Super Mario Bros on hulvattoman hauska seikkailukomedia, joka on erittäin viihdyttävää katsottavaa. Juonessa seurataan Marion veljeksiä Mariota ja Luigia, jotka ovat putkimiehiä. Sattumalta he törmäävät arkeologiin nimeltä Daisy, joka on löytänyt dinosaurusten luita Brooklynista. Daisy kuitenkin kidnapataan ja Marion veljekset lähtevät pelastusretkelle, joka vie heidät Brooklynin alla sijaitsevaan alamaailmaan. Bob Hoskins tekee mainion roolin Mariona ja myös Dennis Hopper on vakuuttava roolissaan alamaailman johtaja King Koopana. Muutenkin elokuvan visuaalinen ilme on hyvin Blade Runnerin tyylinen ja se toimii tässä hyvin. Elokuvassa nähtävät jättiläismäiset Goombat pienineen päineen ovat varsin koomista katsottavaa ja hienoja pahiksia. Super Mario Bros on juuri sellainen elokuva, että siitä joko tykkää tai sitä vihaa, mutta kyllä tälle kannattaa mahdollisuus antaa.

rating 80,000

19.05.2019 klo 00:00

Pelkoa ei voi paeta

Tenebre on erinomainen giallo ja yhdessä Suspirian ja Deep Redin kanssa Argenton tuotannon terävintä kärkeä. Juonessa seurataan menestynyttä kirjailija Peter Nealia, joka tulee markkinoimaan Roomaan uutta kirjaansa nimeltä Tenebre. Samaan aikaan kuitenkin mystinen murhaaja alkaa tappamaan porukkaa matkien tekotapoja, jotka liittyvät uuden kirjan tarinaan. Jokaisen murhan jälkeen Peter Neal alkaa saamaan myös kirjeitä murhaajalta, joihin on laitettu kirjoituksia kirjasta. Anthony Franciosa on hyvä valinta päärooliin kirjailijaksi ja myös muut näyttelijät suoriutuvat hyvin. Musiikit on jälleen kerran rautaa ja varsinkin tunnusmusiikki on loistava. Tappoja löytyy mukava määrä elokuvasta ja varsinkin lopun käden katkaisu on todella komeasti tehty. Kamera liikkuu jälleen kerran loistavasti, varsinkin alkupuolella ennen lesbojen tuplatappoa. Myös naista takaa-ajava koirakohtaus on hienosti tehty. Tenebre on ehkä Argenton tuotannosta se oma suosikki ja täyden viiden tähden elokuva, joka yllätti olemalla uudelleen katseltuna vielä kovempi, kuin muistin.

rating 100,000

13.05.2019 klo 23:47

Sushi Girl

Sushi Girl on hyvin onnistunut rikoselokuva johon on otettu selkeästi vaikutteita Tarantinon elokuvista. Elokuva sijoittuu yhteen tilaan, jossa entiset rikoskumppanit palkitsevat vankilasta vapautuvan Fishin tarjoamalla tälle loistoaterian. Tarjolla on sushia kauniin nuoren naisen päältä ja samalla tarkoituksena on selvittää mihin on piilotettu kuuden vuoden takainen ryöstösaalis, joka on vieläkin kateissa. Tony Todd tekee mainion roolin Dukena, joka vaikuttaa rikollisjoukon pomona. Myös Mark Hamill on hauska nähdä vaihteeksi erilaisessa roolissa Crowina. Lisäksi elokuvan dialogi on ihan mielenkiintoista seurattavaa alusta loppuun asti ja elokuvan parissa kyllä viihtyy hyvin.

rating 70,000

12.05.2019 klo 19:43

Blood Sucking Freaks

Bloodsucking Freaks on ihan katsomisen arvoinen kauhukomedia 70-luvulta. Elokuvassa seurataan taikuri Sardua, joka järjestää omassa teatterissaan erilaisia kidutusperformansseja. Uhreina ovat nuoret naiset, joita Sardu kidnappaa yhdessä kääpiöpalvelijansa Ralphusin avustuksella. Vaikka lavalla tapahtuvat kidutukset ovat aitoja, niin yleisö ei niitä usko ja he luulevat kaikkea teatteriksi. Tästä suututtuaan Sardu vie temppujaan vielä pidemmälle ja samalla poliisikin kiinnostuu toiminnasta. Seamus O'Brien tekee hyvää työtä pääroolissa Sarduna ja myös tämän avustajana oleva kääpiöpalvelija Luis De Jesus on hauska roolissaan. Elokuvassa aivoja imetään pillillä, naisen takapuolta käytetään tikkatauluna, sormia käytetään panoksena lautapelissä ja kaikkea muutakin hauskaa löytyy. Eli varsin viihdyttävää menoa on tarjolla ja kyllä tämän parissa viihtyy toiseenkin kertaan.

rating 60,000

11.05.2019 klo 23:49

Mies joka ampui Liberty Valancen

Mies joka ampui Liberty Valancen on hyvin onnistunut lännenelokuva, jonka vahvuus on hyvät roolisuoritukset. Juonessa James Stewartin esittämä asianajaja Ransom Stoddard joutuu Liberty Valance nimisen kiusanhengen hakkaamaksi. Mies viedään Shinbone nimiseen kylään toipumaan vammoistaan ja juuri kyseistä kylää Liberty Valance pitää hallinnassaan. Kylässä hän tutustuu John Waynen esittämään pyssysankari Tom Doniphoniin ja samalla hän aikoo pysäyttää laillisia keinoja käyttäen Liberty Valancen. Lee Marvin tekee hyvää työtä Liberty Valancena, James Stewart pääroolissa asianajajana, John Wayne pyssysankarina ja mieleen jää myös Edmond O'Brien esittämä lehtimies, joka on vähän viinaan menevää sorttia. Toimintaa olisi ehkä kaivannut hieman lisää elokuvaan ja juoneen vähän nopeutta.

rating 70,000

10.05.2019 klo 22:37

Valdez - puoliverinen

Chino tarjoaa asiallisen lännenelokuvan, joka on varsin rauhallista seurattavaa. Elokuvassa seurataan Charles Bronsonin esittämää Chino Valdezia, joka on yksinäinen hevosenkasvattaja New Mexicossa. Chino ottaa hevostilalleen nuoren Jamie pojan töihin ja ystävystyy tämän kanssa. Pian kuvioihin tulee myös karjaparoni Maral, joka ei tykkää siskonsa Catherinen kiinnostuksesta Chinoa kohtaan ja käskee tämän pysyä kaukana siskostaan. Hevostenystäville elokuvassa nähdään paljon hevosia juoksentelemassa, mutta mahtuu mukaan myös muutamat nyrkkitappelutkin ja lopussa nähtävä välienselvittely. Lisäksi elokuvasta löytyy maininnan arvoinen ruoskintakohtaus ja varsin hauska peseytymiskohtaus.

Elokuvasta julkaistu DVD-julkaisu on kuvanlaadultaan todella heikkoa ja se vastaa lähinnä huonoa VHS. Harmi vain, kuin itse elokuva ansaitsisi huomattavasti paremman julkaisun, mutta kyllä tämän silti katselee.

rating 70,000

10.05.2019 klo 00:22

Inferno 80

Inferno tarjoaa hyvin onnistuneen kauhuelokuvan samoilla teemoilla varustettuna, kuin sarjan aikaisempi osa Suspiriakin. Elokuvassa seurataan Irene Miraclen esittämää Rosea, joka löytää antikvariaatista vanhan kirjan nimeltä kolme äitiä. Kirja kertoo talosta, joka vilisee demoneja ja okkultismia. Enemmän kirjaa luettuaan Roselle selviää, että kyseinen talo on juuri sama talo, missä hän parhaillaan asustaa. Visuaalisesti Infernokin on komeaa katsottavaa ja kirkkaita värejä käytetään tässäkin onnistuneesti hyödyksi. Sokkeloinen talo sopii myös oikein mainiosti tapahtumapaikaksi ja juoni on mielenkiintoista seurattavaa. Elokuvan tunnusmusiikki on erittäin toimiva, mutta muut musiikkivalinnat ovat varsin erikoisia. Kokonaisuutena Inferno on hieno unenomainen kauhuelokuva, jonka pariin on aina mukava palata.

rating 80,000

09.05.2019 klo 00:02

Nightcrawler

Nightcrawler on todella mainio elokuva Lou Bloomista, joka on tottunut hankkimaan elantonsa kyseenalaisin keinoin. Rahan ja menestyksen makuun mies pääsee löytäessään kutsumuksensa rikostoimittajana ja onnettomuuspaikkojen kuvaajana. Elokuva kuvaa hienosti Lou Bloomille hiljalleen kasvavaa pakkomiellettä olla paras onnettomuuspaikkojen kuvaaja ja rikostoimittaja. Elokuvan edetessä mieheltä katoavat kaikki moraaliset arvot ja kaikki keinot on käytettävissä myyvien kuvien saamiseksi. Jake Gyllenhaal loistaa pääroolissa Lou Bloomina ja tämän apurina toimiva Riz Ahmed tuo hyvää vastapainoa. Dan Gilroyn ohjaus on myös sujuvaa ja elokuva lisää synkkyyttä tarinaan hienosti loppua kohti mentäessä.

rating 80,000

07.05.2019 klo 16:28

Sully - Uroteko Hudson-joella

Sully on hyvin onnistunut elokuva Eastwoodilta ja varsin realistinen kuvaus lentoturmatutkinnasta. Juonessa seurataan Tom Hanksin esittämää lentokapteeni Sullya ja Aaron Eckhartin esittämää perämiestä, jotka tekevät onnistuneen pakkolaskun Hudson jokeen. Vaikka kaikki koneessa olleet 155 matkustajaa selviävätkin kuin ihmeen kaupalla hengissä, niin pakkolaskusta aloitetaan tutkinta, joka meinaa tuhota Sullyn uran. Tom Hanks tekee takuuvarmaa työtä pääroolissa Sullyna ja myös Aaron Eckhart on hyvä roolissaan perämiehenä. Miesten välinen kemia toimiikin hyvin ja elokuvan juoni on ihan mielenkiintoista seurattavaa. Vaikka ikää onkin kertynyt jo kunnioittavasti Eastwoodille, niin ei mies ole onneksi vieläkään menettänyt otetta elokuvan tekoon ja se on hieno asia.

rating 80,000

06.05.2019 klo 19:25

Ilsa, the Wicked Warden

Ilsa the Mad Butcher on yllättävän hyvin onnistunut sexploitaatio 70-luvulta ja se on jopa parhaimistoa näiden Ilsa elokuvien joukossa. Elokuvassa seurataan Ilsan johtamaa nuorten naisten mielisairaalaa, joka muistuttaa enemmän sadistiselta vankilalta. Naispotilaita häiritään seksuaalisesti ja kaikki myös filmataan talteen. Tania Busselierin esittämä Abbie Phillips kirjautuu vapaehtoisesti sairaalaan selvittääkseen sisarensa katoamista ja totuutta, mitä mielisairaalassa oikeasti tapahtuu. Suihkukohtaukset ovat elokuvan parhaimistoa ja ne tarjoavatkin mukavasti tissejä ja karvaista pillua. Dyanne Thorne tekee hyvän roolin sadistisena Ilsana ja myös hänenkin rintavarustus on hyvin edustettuna. Mahtuu tähän mukaan myös ihan hyvin etenevä juoni taustalle ja elokuvan loppukohtaus on myös maininnan arvoinen, jossa potilaat saavat vihdoin kostonsa. Jos naisvankilaelokuva runsaalla alastomuudella kiinnostaa, niin tätä uskaltaa jopa kyllä suositella.

rating 70,000

05.05.2019 klo 16:40

Kala nimeltä Wanda

Kala nimeltä Wanda on oikein hyvin onnistunut komedian ja rikoselokuvan yhdistelmä. Elokuva kertoo neljästä varkaasta, jotka onnistuvat varastamaan arvokkaita timantteja. Saaliinjaosta varkaiden kesken ei kuitenkaan päästä yhteisymmärrykseen ihan helposti ja jokainen alkaa juonittelemaan saalista itselleen. Tästä seuraakin viihdyttävää seurattavaa koko elokuvan ajaksi. Jamie Lee Curtis tekee mainion roolin viettelevänä Wandana, Michael Palin on hyvä änkyttävänä Keninä ja Kevin Kline jää myös mieleen erittäin hauskassa roolissa Ottona. Loistavat näyttelijäsuoritukset ovatkin elokuvan suurin vahvuus ja se onnistuu hyvin myös naurattamaan katsojaa.

rating 80,000

04.05.2019 klo 23:11

Noiduttu sydän

Angel Heart tarjoaa hyvin otteessaan pitävän trillerin, joka on mielenkiintoista seurattavaa. Elokuvassa Louis Cyphre niminen mies palkkaa yksityisetsivä Harry Angelin etsimään kadoksissa olevaa laulajaa nimeltä Johnny Favorite. Etsintöjen edetessä Harry Angelin kanssa tekemisissä olleet ihmiset alkavat kuolemaan mystisesti ja pian miehen omakin henki on vaarassa. Mickey Rourke on hyvä valinta päärooliin etsiväksi ja myös Robert De Niro tekee asiallisen roolin salaperäisenä Louis Cyphrenä. Alan Parkerin ohjaus on myös laadukasta ja elokuva lisää hienosti synkkyyttä tarinaan, mitä pidemmälle elokuva etenee. Elokuvan loppu on myös todella loistava ja tarjolla on mukavan veristä menoa.

rating 80,000

03.05.2019 klo 23:33

Suspiria - tappavat huokaukset

Suspiria on italialaisen kauhun merkkiteos ja yhdessä Deep Redin kanssa Argenton parhaiten onnistunut ohjaus. Heti alkukohtauksesta lähtien elokuva ottaa katsojan otteeseensa ja tarjoaa yhden komeimmista tapoista heti elokuvan alkuun. Elokuvassa seurataan Jessica Harperin esittämää Suzy Banyonia, joka saapuu saksalaiseen tanssikouluun viimeistelemään opintonsa. Samana yönä kuitenkin kaksi opiskelijaa saa surmansa ja outoja asioita alkaa tapahtumaan. Jessica Harper tekee hyvää työtä pääroolissa ja myös Alida Valli on uskottava roolissaan opettaja Miss Tannerina. Elokuvan äänimaailma on todella uhkaava ja Argento onnistuu luomaan pelon ilmapiirin hienosti elokuvaan. Värejä käytetään myös hienosti hyödyksi kohtauksissa ja visuaalisesti Suspiria onkin Argenton hienoin elokuva. Juuri julkaistun Argento Collectionin Blu-ray julkaisu Suspiriasta on kuvanlaadultaan erinomainen ja todellakin hankkimisen arvoinen.

rating 100,000

01.05.2019 klo 16:01

Kaupunki pelon vallassa

The Town That Dreaded Sundown on hyvin onnistunut tarina salaperäisestä murhaajasta, joka alkaa piinaamaan pientä amerikkalaista Texarkanasin kaupunkia. Elokuvassa murhaaja tappaa nuoren parin ilman mitään motiivia ja paikallinen poliisi alkaa tutkimaan tapausta. Hiljalleen uhrien kasvaessa ja taponyritysten lisääntyessä apuun kutsutaan Texas Rangeri avustamaan murhaajan kiinni saamisessa. Näyttelijäsuoritukset ovat ihan hyvää keskitasoa elokuvassa ja tappoja löytyy myös sopiva määrä. Parhaiten mieleen jää ovela tappokohtaus, missä murhaaja on kiinnittänyt veitsen trumpettiin ja "soittaa" sillä puuhun sidotun uhrin hengiltä. Elokuva onnistuu myös luomaan ihan hyvin kasvavaa pelkoa kaupungiin, kun uhriluvut lisääntyvät. Lisäksi elokuvan loppuratkaisu on myös onnistunut.

rating 70,000

29.04.2019 klo 23:48

Gravity

Gravity tarjoaa oikein hyvän scifielokuvan, joka on visuaalisesti todella upeaa katsottavaa. Elokuvassa seurataan kahta astronauttia Ryan Stonea ja Matt Kowalskia, jotka ovat rutiininomaisella avaruuskävelyllä. Samalla kuitenkin venäläisten tuhoutuneen satelliitin aiheuttama ketjureaktio osuu avaruussukkulaan tuhoten sen ja astronautit jäävät kaksin keskelle avaruutta. Yhteys maahan on hävinnyt ja selviytymistaistelu voi alkaa. George Clooney ja Sandra Bullock tekevät molemmat hyvät roolisuoritukset astronautteina, mutta elokuvan juoni olisi kaivannut vähän enemmän syvyyttä tarinaan. Visuaalisestihan Gravity on yksi komeimpia avaruusaiheisia elokuvia ja sen takia tämä onkin suosittelemisen arvoinen.

rating 70,000

27.04.2019 klo 23:51

Verenpunainen kauhu

Verenpunainen kauhu on todella loistava giallo, joka pitää katsojan mielenkiinnon hyvin yllä aina loppuratkaisuun asti. Elokuva lähtee liikkeelle salaperäisen murhaajan murhatessa meedio Helga Ulmannin. Helga on saanut ennakkoaavistuksen murhaajan aikeista, mutta joutuu itse tämän uhriksi. Sattumalta pianisti Marcus Daly näkee kyseisen veriteon ja saa murhaajan peräänsä. David Hemmings tekee hyvää työtä pääroolissa pianistina, joka alkaa tutkimaan murhaa. Elokuvassa nähtävät tapot on todella loistavasti toteutettuja pitkillä kamera-ajoilla ja runsaalla verellä varustettuna. Goblinin tunnusmusiikki on myös yksi parhaimpia Argenton elokuvissa kuultua ja se lisää mainiosti tunnelmaa kohtauksiin. Kokonaisuutena Deep Red on yksi Argenton parhaimpia ohjauksia ja näin uusintakatselun jälkeen elokuvan paikottainen hitauskaan ei enään haitannut.

rating 90,000

26.04.2019 klo 18:28

Insomnia

Insomnia tarjoaa ihan hyvän trillerin, jonka pääosassa loistaa vanha kunnon Al Pacino. Elokuvassa Al Pacinon esittämä poliisi Will Dormer lähtee parinsa Hapin kanssa selvittämään Alaskalaisessa kalastajakylässä tapahtunutta nuoren tytön raakaa murhaa. Mielenkiintoisen lisän myös elokuvan juoneen tuo Will Dormerin kärsimä unettomuus, mutta sitä ei mielestäni käytetä tarpeeksi hyödyksi elokuvan aikana. Robin Williams murhaajan roolissa tekee myös ihan takuuvarmaa työtä ja maisemat elokuvassa ovat hienoa katsottavaa. Christopher Nolanin tuotannossa Insomnia edustaa sitä hieman heikompaa osastoa, mutta on kuitenkin katsomisen arvoinen trilleri.

rating 60,000

24.04.2019 klo 22:34

The Passion of the Christ

The Passion of the Christ on hyvin onnistunut kuvaus Jeesuksen viimeisistä tunneista ennen ristiinnaulitsemista. Mel Gibson tarjoaa katsojalle erittäin väkivaltaisen ja verisen pari tuntisen elokuvan parissa, jolla saa varmasti puolelleen kaikki väkivaltaa rakastavat katsojat. Elokuvan ruoskintakohtaus jää varmasti kaikille mieleen sen kestäessä todella kauan ja ei ristiinnaulitseminenkaan mitään kevyttä katseltavaa ole. Jim Caviezel tekee hienon pääroolin Jeesuksena ja miehen tuskaan on helppo samaistua. Myös muut näyttelijät suoriutuvat rooleistaan mallikkaasti ja elokuvan uskottavuutta lisää alkuperäisten kielien käyttö näyttelijöillä.

rating 80,000

22.04.2019 klo 16:04

Rio Bravo

Rio Bravo on hieno lännenelokuva, joka on varsin kevyttä seurattavaa ja sen vahvuus on näyttelijöiden mainiot roolisuoritukset. Lännenelokuvaksi tästä löytyy yllättävän paljon komediaa ja hauskaa dialogia, mutta ne toimivat tässä ihan hyvin. Walter Brennan tekee parhaimman roolin rampana Stumpyna, joka on koko ajan äänessä ja sanoo mitä sylki suuhun tuo. Dean Martin on hyvä juoppona, joka koittaa päästä irti juomisestaan ja John Wayne suorituuu hyvin sheriffin roolissa. Myös Angie Dickinson tekee hyvän roolin Feathersina ja tuo naiskauneutta elokuvaan. Kokonaisuutena Rio Bravo on hyvä neljän tähden länkkäri, joka olisi pienellä synkkyyden lisäyksellä ja juonen nopeuttamisella ansainnut viisi tähteä.

rating 80,000

21.04.2019 klo 23:30

Lannistumaton Luke

Cool Hand Luke on hyvin onnistunut vankilaelokuva ja tarina miehestä, joka ei suostu lannistumaan vankilan tiukoille säännöille. Toistuvien pakoyrityksien jälkeen Lukesta tulee vartijoiden silmätikku ja hiljalleen muut vangit alkavat arvostamaan miestä. Paul Newman on hyvä valinta Luken rooliin ja miehen taistelua vartijoita vastaan seuraa mielenkiinnolla. George Kennedy tekee myös hyvän roolisuorituksen vankina nimeltä Dragline. Morgan Woodward jää myös hyvin mieleen aurinkolasit päässä olevana vartijana, joka ei koskaan sano mitään. Kokonaisuutena Lannistumaton Luke on hyvillä roolisuorituksilla varustettu vankilaelokuva, jonka katsoo mielellään uudestaankin.

rating 80,000

20.04.2019 klo 22:55

Hämärästä aamunkoittoon

Hämärästä aamunkoittoon tarjoaa varsin viihdyttävän ja hauskan rikoselokuvan huumorilla varustettuna. Elokuvassa seurataan Geckon veljeksiä, jotka ovat pakomatkalla ryöstettyään pankin. Pakomatkallaan he törmäävät uskonsa menettäneeseen pappiin ja tämän kahteen lapseen. Miehet kidnappaavat heidät ja lähtevät kohti Meksikon rajaa, jossa odottaa baari nimeltä The Titty Twister. Ensimmäinen puolikas elokuvasta on rikoselokuvaa ja baariin päästyään alkaa hulvaton splatter-irrottelu. George Clooney ja Quentin Tarantino tekevät mainiot roolit Geckon veljeksinä ja myös Harvey Keitel hoitaa hommansa hyvin pappina. Sivuroolissa on myös mukava nähdä Tom Saviniakin normaalia isommassa roolissa elokuvassa.

rating 80,000

17.04.2019 klo 02:18

Alastomana Paholaiselle

Nude for satan tarjoaa aika keskinkertaisen ja vähän omituisen taide-elokuvan, joka sisältää reilusti paljasta pintaa. Toki myös kauhua löytyy jonkin verran linnan sisällä pimeässä tapahtuvissa kohtauksissa. Elokuvassa seurataan Stelio Candellin esittämää tohtori Bensonia, joka näkee työmatkallaan pahoin romuttuneen auton. Onnettomuuspaikalta hän löytää loukkaantuneen Rita Calderonin esittämän Susanin. Benson päättää hakea apua salaperäisen isännän hallitsemasta linnasta ja pian omituiset mysteerit alkavat. Runsaan alastomuuden takia Nude for satanin kyllä katsoo kertaalleen, mutta ei tämä mikään mestariteos ole. Plussaa vielä elokuvan musiikista, joka on ihan onnistunutta.

rating 40,000

15.04.2019 klo 23:46

Kauhujen kylä

Don't Torture a Duckling on keskivertoa parempi murhamysteeri ja hyvää keskitasoa Lucio Fulcin tuotannossa. Elokuvassa kylästä nimeltä Accendura katoaa Bruno niminen poika ja paikallinen poliisi alkaa tutkimaan katoamista. Pian myös muita poikia alkaa katoamaan ja löytymään kuolleena, mikä lisää tapauksen laajuutta. Paikallista noitaa epäillään poikien tapoista, mutta murhaaja onkin ihan muu. Kyläläiset ottavat kuitenkin oikeuden omiin käsiin ja tappavat noidan. Elokuvassa nähtävät gore-kohtaukset on laadukkaasti toteutettu ja varsinkin hautuumaalla tapahtuva ketjulla ruoskiminen jää varmasti mieleen brutaalisuuden takia. Myös elokuvan musiikit tuovat hyvän lisän kohtauksiin, mutta näytteleminen on aika keskinkertaista.

rating 70,000

14.04.2019 klo 00:56

Hiipivä kauhu

The Cat o' Nine Tails on perusvarma giallo ja hyvää keskitasoa Argenton tuotannossa. Elokuvassa seurataan sokeaa Franco Arnoa, joka sattumalta kuulee sairaalan lähistöllä kahden miehen epäilyttävän keskustelun. Samana yönä joku murtautuu sairaalaan ja samalla murhaa vartijan. Francolle selviää, että sairaala on erikoistunut geneettiseen tutkimukseen, mutta mitä murhaaja sieltä etsii. Karl Malden on hyvä valinta sokean miehen rooliin ja tämän apuna toimiva James Franciscus on myös hyvä toimittajana. Tapot elokuvassa eivät ole kovin verisiä, mutta muuten hyvin toteutettuja. Morriconen musiikit tuovat tässäkin hyvän lisän kohtauksiin ja elokuva on mielenkiintoista seurattavaa.

rating 70,000

12.04.2019 klo 23:41

Swamp Thing

Swamp Thing on kevyttä huumoria sisältävä ja ihan viihdyttävä kauhuelokuva 80-luvulta. Wes Cravenin tuotannossa tämä edustaa sitä keskitasoa. Tiedemies Dr. Alec Holland (Ray Wise) ja seksikäs liittovaltion agentti Alice Cable (Adrienne Barbeau) ovat kehittäneet seerumin, joka voi poistaa nälänhädän ja muuttaa ihmiskunnan tulevaisuuden. Heidän arkivihollinen Arcane kuitenkin varastaa seerumin, kidnappaa Cablen, uittaa Hollandin kemikaaleissa ja jättää tämän rämeelle kuolemaan. Hollandista tuleekin mutaatio, joka on puoliksi ihminen ja puoliksi hirviö. Itse suohirviö on ihan asiallisesti tehty ja se muistuttaakin olemukseltaan 50-luvun kauhuhirviöitä. Toimintaa löytyy myös hyvin ja kyllä Swamp Thingin parissa viihtyy toistamiseenkin.

rating 60,000

11.04.2019 klo 20:03

Dark City

Dark City on todella mainiosti onnistunut scifijännäri, joka pitää katsojan hyvin otteessaan koko kestonsa ajan. Elokuvassa seurataan Rufus Sewellin esittämää John Murdochia, joka herää yksin oudosta hotellihuoneesta. Miestä epäillään sarjamurhaajaksi, mutta hän ei itse muista mitään murhista ja menneisyydestään. William Hurtin komisario Bumstead on kanssa kannoilla ja myös mielenkiintoiset muukalaiset, jotka pystyvät pysäyttämään ajan ja muuttamaan ympäröivää todellisuutta ovat kiinnostuneita Murdochista. Visuaalisesti elokuva on hienoa katsottavaa ja kaupungista on saatu mukavan pimeä paikka. Näyttelijäsuoritukset on myös kunnossa ja varsinkin Kiefer Sutherland jää hyvin mieleen tohtori Schreberinä.

rating 80,000

10.04.2019 klo 19:34

Kuoleman lintu

The Bird with the Crystal Plumage on todella hyvin onnistunut giallo ja mainio debyyttiohjaus Argentolta. Elokuva lähtee käyntiin kohtauksella, jossa taidegallerian omistajan vaimo joutuu tunnistamattoman henkilön hyökkäyksen kohteeksi. Sattumalta paikalle osuu Tony Musanten esittämä Sam Dalmas, joka todistaa murhanyritystä. Sam kiinnostuu kyseisestä murhaajasta ja alkaa auttamaan poliisia tämän kiinni saamiseksi uhrilukujen kasvaessa. Tony Musante tekee hyvää työtä pääroolissa ja Morriconen musiikit lisäävät hyvin tunnelmaa kohtauksiin. Tapot on myös hyvin toteutettuja ja Argenton tunnettu ohjaustyyli on jo tässä miehen ensimmäisessä elokuvassa hyvin hallussa.

rating 80,000

09.04.2019 klo 18:14

The Last Horror Film

The Last Horror Film on hyvin onnistunut pienen budjetin kauhukomedia. Elokuvassa seurataan työkseen taksia ajavaa Joe Spinellin esittämää Vinnyä, joka haaveilee oman elokuvan tekemisestä. Mies lähtee matkalle Cannesin elokuvafestivaaleille esittelemään omaa ideaansa ja tarkoituksenaan on saada Caroline Munron esittämä kuuluisa kauhuelokuva näyttelijä Jana Bates tähdittämään Vinnyn elokuvaa. Batesin juttusille on kuitenkin vaikea päästä kovasta yrityksestä huolimatta ja hiljalleen Vinny alkaa tappamaan porukkaa, jotka ovat hänen visioidensa tiellä. Joe Spinell loistaa pääroolissa Vinnynä ja myös Caroline Munroa katselee mielellään Jana Batesina. Elokuva on myös varsin viihdyttävää seurattavaa ja tämän parissa viihtyy mainiosti.

rating 70,000

07.04.2019 klo 18:12

Videodrome

Videodrome on erittäin hieno kauhuelokuva Cronenbergilta ja Kärpäsen ohella miehen parhaimpia ohjauksia. Juonen osalta elokuvan sanoma on tänäkin päivänä ajankohtainen, mitä tulee tv:tä seuraaviin kansalaisiin. James Woods tekee hienon roolin Maxina, joka omistaa tv-kanavan ja etsii omalle kanavalleen aina vain väkivaltaisempaa ohjelmistoa. Mies löytää vahingossa kanavan, jossa kidutetaan ihmisiä ja hän kiinnostuu siitä todella paljon. Lopulta kanavasta tulee Maxille pakkomielle ja hän haluaa löytää kanavan alkuperän. Juonen osalta elokuva on mielenkiintoista seurattavaa ja Rick Bakerin todella komeat erikoisefektit säväyttävät vielä tänäkin päivänä. Arrowin dvd-julkaisu on laadukas ja se tarjoaa elokuvan leikkaamattona, kun taas vanha suomijulkaisu oli leikattu. Näin uusintakatselun johdosta Videodrome säväytti sen verran hyvin, niin nostetaan pisteet neljästä viiteen.

rating 100,000

06.04.2019 klo 22:08

Verinen katu

Verinen katu on hyvin onnistunut rikoselokuva 70-luvulta ja se sisältää myös blaxploitaatiota. Juonessa seurataan joukkoa pikkurikollisia, jotka joutuvat vastakkain mafian kanssa. Samalla myös poliiseja alkaa kuolemaan ja asialle on tehtävä pian jotain ruumiiden kasvaessa kaduilla. Anthony Quinn ja Yaphet Kotto joutuvat päärooleissa poliiseina luotisateen keskelle mafian ja muiden rikollisten välillä. Elokuvan toimintakohtaukset on laadukkaasti tehty ja vertakin löytyy hyvin tapoista. Näytteleminen on hyvää perustasoa ja elokuvan parissa viihtyy.

rating 70,000

05.04.2019 klo 00:22

Yön sudet

Yön sudet on oikein hyvin onnistunut rikoselokuva 70-luvulta. Elokuva alkaa todella hienosti kuvatulla ja mukavan pitkällä pankkiryöstökohtauksella, joka nappaa katsojan heti mukaansa. Neljästä ryöstäjästä yksi loukkaantuu ryöstön seurauksena ja pakomatka rahojen kanssa alkaa. Eli kyseessä on perinteinen poliisit vastaan rosvot juoni, mutta Jean-Pierre Melvillen hieman taidemainen ohjaustyyli sopii hyvin elokuvaan. Näyttelijäsuoritukset ovat hyvää perustasoa ja näyttelijät kuvataankin vain hiljaisina ja vähäeleisinä hahmoina. Junassa tapahtuva rahojen sieppaaminen on myös komeasti tehty kohtaus ja mainitsemisen arvoinen.

rating 80,000

02.04.2019 klo 20:54

Kauhun kiskot

Kauhun kiskot on ihan hyvin onnistunut slasheri 80-luvulta. Liikkuva juna tapahtumapaikkana on onnistunut valinta ja elokuva onnistuu hyvin rakentamaan tunnelmaa tappokohtauksiin. Juonessa on kyseessä perinteinen kostotarina, eli joukko nuoria on muutama vuosi aikaisemmin tehnyt yhdelle koulun oppilaalle pilaa. Nyt yliopiston päättymistä juhlitaan liikkuvassa junassa pidettävissä bileissä. Junan lähtiessä asemalta mukaan junaan hyppää kuitenkin mystinen murhaaja, joka alkaa hiljalleen tappaa porukkaa junassa. Tappoja ei kovin selkeästi elokuvassa näytetä, mutta se taas tuo hyvin tunnelmaa lisää ja pitää murhaajan onnistuneesti salassa.

rating 70,000

01.04.2019 klo 20:18

Villi sydän

Villi sydän on oikein mainio rakkaustarinan ja rikoselokuvan yhdistelmä David Lynchilta. Muihin Lynchin elokuviin verrattuna juonessa pysyy katsoja yllättävän hyvin perillä, vaikka kyllä tätä katsoessa tietää katsovansa Lynchin elokuvaa. Juonessa seurataan Nicolas Cagen esittämää Sailor Ripleytä ja Laura Dernin Lula Fortunea, jotka ovat automatkalla. Diane Ladd ei tykkää siitä, että hänen tyttönsä Lula pyörii Sailorin kanssa ja tämä palkkaa J.E. Freemanin esittämän Marcelles Santosin tappamaan Sailorin. Näyttelijäsuoritukset ovatkin jälleen kerran elokuvan kantava voima ja elokuva pitää hyvin katsojan mielenkiinnon yllä. Cage ja Dern tekee hyvää työtä pääroolissa ja myös Willem Dafoe jää hyvin mieleen Bobby Perun roolissa.

rating 80,000

31.03.2019 klo 16:11

Naapurissa kummittelee 2

Naapurissa kummittelee kakkonen on ihan kohtalainen jatko-osa ensimmäiselle. Ensimmäisessä osassa oli enemmän kauhua mukana, mutta tähän on taas lisätty komediaa ja seikkailua enemmän. Elokuvan komedia ei mitään kovin hauskaa ole, jonka takia ensimmäinen Naapurissa kummittelee toimii paremmin. Tällä kertaa elokuvassa seurataan Arye Grossin Jesseä ja Jonathan Starkin Charlieta. Pojat kaivavat Jessen isoisän haudan ylös, koska haudassa pitäisi olla arvokas kristallikallo. Kristallikallo löytyykin haudasta, mutta samalla myös isoisä herää henkiin. Tästä alkaakin kolmikon seikkailu, koska myös kutsumattomiakin vieraita ilmaantuu paikalle ja heitä kiinnostaa tuo samainen kristallikallo.

rating 60,000

30.03.2019 klo 23:17

Naapurissa kummittelee

Naapurissa kummittelee on hyvin onnistunut kauhukomedia 80-luvulta. Elokuvassa seurataan kirjailija Roger Cobbia, jonka poika on kadonnut ja vaimokin on lähtenyt menemään. Lisäksi myös tämän täti hirttää itsensä ja Roger perii tädin ison talon itselleen. Roger muuttaa taloon tarkoituksenaan, että hän pääsee työskentelemään rauhassa uuden kirjansa kanssa. Hiljalleen kuitenkin talo alkaa heräämään henkiin ja komerosta löytyy mielenkiintoinen hirviö. William Katt tekee hyvää työtä pääroolissa Rogerina ja elokuvassa nähtävät hirviöt on kyllä todella laadukkaasti tehtyjä. Lisäksi elokuvasta löytyy hyvässä suhteessa kauhua ja komediaa.

rating 70,000

29.03.2019 klo 17:42

Sleepless

Sleepless on pitkästä aikaa todella laadukasta Argentoa ja tämä kestää vertailun yllättävän hyvin miehen parhaimpien töiden kanssa. Mies todistaa jo elokuvan avauskohtauksen takaa-ajossa läpi junan, että on siellä taidot vielä tallella, joista ei olla vaan päästy nauttimaan sitten 80-luvun. Elokuvassa seurataan mystistä murhaajaa, joka jättää jokaisen uhrin viereen paperista tehdyn eri eläimen. Poliisi on voimaton murhaajan kanssa ja paikalle hälytetään eläkkeellä oleva entinen etsivä. Max von Sydow tekeekin hyvän roolin eläkkeelle jääneenä etsivänä ja mies pääsee taas jahtaamaan murhaajaa. Goblinin musiikit on tuttuun tapaan laadukasta kuunneltavaa läpi elokuvan ja murhakohtauksissa käytetään hienosti kameraa hyväkseen.

rating 80,000

28.03.2019 klo 19:47

Tohtori Outolempi eli kuinka lakkasin olemasta huolissani ja opin rakastamaan pommia

Tohtori Outolempi on ihan hyvin onnistunut komedia Stanley Kubrickilta. Se ei ole miehen parhaimpia töitä, mutta kuitenkin ihan viihdyttävää katsottavaa. Sterling Haydenin esittämä Kenraali Ripper lähettää pommituslaivueen kohti Neuvostoliittoa poistaakseen sen maailmankartalta ydinlatauksella. Hieman sen jälkeen tulee kuitenkin tietoon, että Neuvostoliitolla on oma puolustukseen tarkoitettu tuomionpäivän laitteensa, joka räjähtäessään tuhoaa koko maapallon. Niinpä tuleekin kiire saada pommituslaivueet takaisin kotiin, ennen kuin yksikään pommi räjähtää. Roolisuoritukset elokuvassa ovatkin kaikki onnistuneita ja varsinkin Peter Sellers tekee hienoa työtä kolmessa eri roolissa. Sodasta enemmän kiinnostuneet varmaan saavat tästä vielä enemmän irti, mutta kyllä tämä ihan hyvin muillekkin uppoaa.

rating 70,000

27.03.2019 klo 18:06

Rendel

Rendel on yllättävän hyvin onnistunut elokuva suomalaiseksi supersankarielokuvaksi ja se on hieno uusi aluevaltaus kotimaisten elokuvien joukossa. Jesse Haajalle onkin nostettava hattua siitä, että lähtee rohkeasti ohjaaja urallaan Rendelillä liikkeelle. Elokuvassa rikollisjärjestö Vala on kehittänyt markkinoille laittoman Nh-25 rokotteen ja sillä on tarkoitus tehdä laitonta bisnestä. Pian bisneksen teko kuitenkin vaikeutuu, kun kuvaan saapuu mystinen tummaan asuun pukeutunut Rendel, joka käy omaa sotaansa rikollisjärjestöä vastaan. Näyttelijöistä parhaiten mieleen jää Renne Korppilan rooli Lahtaajana ja myös Matti Onnela on hyvä Pekka Erolan roolissa. Elokuvan teema on myös hyvin tummanpuhuva, joka sopii tähän hyvin.

rating 60,000

26.03.2019 klo 18:48

Rogue One: A Star Wars Story

Rogue One on kohtalaisen onnistunut lisäys Star Wars elokuvien joukkoon, mutta ei kuitenkaan mikään välttämättömyys. Juonessa joukko kapinallisia yhdistävät voimansa ja he lähtevät vaaralliselle tehtävälle, jonka tarkoituksena on varastaa pelätyn kuolemantähden piirustukset. Elokuva kertoo siis tarinan, mistä ensimmäinen Star Wars alkaa. Visuaalisesti tämäkin osa on komeaa katsottavaa ja taistelut on ihan hienosti tehtyjä. Harmittavasti näyttelijäpuolella ei nähdä mitään muistettavia roolisuorituksia, vaan kaikki ovat aika harmaata massaa. Plussaa kuitenkin siitä, että elokuvasta löytyy hyvin synkkyyttä ja kyllähän Darth Vaderin lopun kohtauksesta jää hyvä mieli katsojalle.

rating 60,000

25.03.2019 klo 22:50

Kasvot kuvaruudussa

Network on hyvin onnistunut kuvaus nykyisestä yhteiskunnasta, jossa kaikki pyörii television ympärillä. Katselulukuja koitetaan saada keinolla millä hyvänsä kasvuun ja millään muulla ei ole mitään merkitystä. Elokuvassa uutisankkuri Howard Beales ilmoittaa suorassa lähetyksestä saamistaan potkuista huonojen katselulukujen takia ja mies aikoo ampua itsensä viikon kuluttua suorassa lähetyksessä. Tästä alkaakin mielenkiintoinen kierre kasvaneiden katselulukujen ansiosta ja muu tv-porukka haluaa pitää Howard Bealen mahdollisimman pitkään televisiossa. Peter Finch tekeekin hyvän roolisuorituksen uutisankkurina ja myös Faye Dunaway loistaa Diana Christenseninä, jolla ei ole elämässään muuta tarkoitusta kuin saada pakkomielteisesti mahdollisimman suuret katseluluvut omalle ohjelmalleen.

rating 70,000

24.03.2019 klo 23:53

Kalmanralli 2000

Death Race 2000 on hauskalla idealla varustettu kaahailu elokuva, joka on varsin viihdyttävää katsottavaa. Elokuvassa käydään kilpailua siitä, että kuka pääsee ensimmäisenä New Yorkista Los Angelesiin. Kisan voi myös voittaa sillä, että ajaa mahdollisimman monen ihmisen päälle kisan aikana. Lapsista ja vanhuksista saa eniten pisteitä, niin niitä kannattaakin jahdata. Elokuvassa on myös vastarintaliike, joka haluaa lopettaa kilpailut kokonaan ja kilpailijat saavatkin kärsiä siitä. Näyttely on elokuvassa aika keskivertoa, mutta David Carradine jää mieleen mustassa nahkapuvussa ajavana Frankensteinina. Tissejä löytyy tietysti myös ja kyllä Death Race 2000 ansaitsee kulttimaineensa.

rating 70,000

24.03.2019 klo 17:52

Veitsi vedessä

Veitsi vedessä on ihan onnistunut debyyttiohjaus Roman Polanskilta, mutta se ei nouse kuitenkaan vielä keskivertoa paremmaksi elokuvaksi miehen tuotannossa. Juonessa Leon Niemczykin esittämä Andrzej on menossa naisystävänsä Jolanta Umeckan Krystynan kanssa rauhalliselle veneretkelle. He törmäävät kuitenkin matkallaan tiellä liftaamassa olevaan Zygmunt Malanowiczin esittämään nuoreen mieheen. Pienen mietinnän jälkeen liftari pääsee kyytiin ja hän lähtee myös mukaan veneretkelle. Polanski onnistuu luomaan veneeseen hyvän painostavan tunnelman ja sitä alkaa odottamaan, mitä tässä vielä tulee lopulta tapahtumaan. Näyttely on myös ihan hyvää, mutta ei tästä montaa katselukertaa irti kuitenkaan saa.

rating 50,000

23.03.2019 klo 23:46

Huora

Huora on yllättävän hyvin onnistunut tarina ilotytön elämästä ja elokuva on selkeästi tehty tarkoituksella tahattoman koomiseksi. Elokuvassa seurataan Theresa Russellin esittämää ilotyttö Liziä, joka kertoo kameralle kokemuksia työstään ja samalla odottelee uusia asiakkaita. Elokuvan dialogi onkin varsin hauskaa jutustelua ja siitä saa paljon irti komediaa, jonka johdosta tämä on erittäin viihdyttävää seurattavaa. Muissa rooleissa nähdään Benjamin Moutonin esittämä sutenööri Blake, jolle huorat työskentelevät. Lisäksi mieleen jää Antonio Fargasin esittämä Rasta, joka kävelee rahasta lasinsirujen päällä ja on muutenkin hieman omituinen kaveri.

rating 80,000

23.03.2019 klo 00:34

Madman

Madman on oikein hyvin onnistunut slasheri 80-luvulta. Elokuvassa joukko nuorisoa on kesäleirillä lähellä paikkaa, missä asustaa Paul Ehlersin esittämä Madman Marz. Legendan mukaan mies hakkasi vaimonsa ja lapsensa kirveellä palasiksi. Sitten kun paikalliset kuulivat hirmuteoista, niin Marz sai kirveestä päähänsä ja tämä jätettiin hirteen roikkumaan. Seuraavana päivänä köysi oli kuitenkin katkaistu ja miehen ruumis hävinnyt. Madman onnistuu tunnelman luonnissa erittäin hyvin ja elokuvan musiikit tehostavat hienosti tappokohtauksia. Tappoja löytyy sopivasti ja ne on myös hyvin tehty. Lisäksi plussaa siitä, että itse Madmania ei näytetä liikaa elokuvan aikana, niin tietty mystisyys pysyy hyvin yllä koko elokuvan keston ajan.

rating 80,000

21.03.2019 klo 23:42

Evil Ed

Evil Ed on oikein hauska kauhukomedia ruotsista ja se on varsin viihdyttävää seurattavaa. Elokuvassa seurataan Johan Rudebeckin esittämää Edwardia, joka saa pestin elokuvanleikkaajana. Edellinen kaveri elokuvan alussa sekoaa ja räjäyttää itsensä käsikranaatilla joten Edwardille on työtä tarjolla. Edwardille tuodaan paljon väkivaltaa ja muita raakuuksia sisältäviä elokuvia ja mies joutuu niistä leikkelemään julkaisukelpoisia versioita. Hiljalleen mies alkaa kuitenkin sekoamaan ja näkemään eri elokuvista tunnettuja hirviöitä. Elokuva käyttää hyväkseen myös muiden elokuvien tunnettuja kohtauksia, mutta tekee sen kuitenkin hyvällä maulla. Gorea löytyy myös mukavasti ja se on hyvin tehtyä.

rating 70,000

20.03.2019 klo 22:59

Star Wars: The Force Awakens

Star Wars: The Force Awakens on yllättävän hyvin onnistunut avaruusseikkailu ja tämän ei tarvitse ollenkaan hävetä kolmelle alkuperäiselle Star Warssille. Ei tämä tietenkään niille pärjää, mutta tuskinpa kukaan niin odottikaan. Elokuva pelaakin varman päälle ja se vaan kierrättää periaatteessa saman tarinan juonen uudelleen, mutta se toimii tässä silti hyvin. Elokuva tarjoaa vanhojen hahmojen lisäksi uusina naamoina Daisy Ridleyn Reyn ja John Boyegan Finnin ja molemmat suoriutuvat ihan hyvin rooleistaan. Adam Driverillä on isot saappaat täytettävänä Kylo Renin roolissa ja siinä olisikin toivonut miehen pitävän maskinsa päässä koko elokuvan ajan. Visuaalisesti elokuva on hienoa katsottavaa ja kyllä tämä täysveriseltä Star Warssilta tuntuu.

rating 80,000

19.03.2019 klo 23:36

Once Upon a Time in America - suuri gangsterisota

Once Upon a Time in America tarjoilee todella massiivisen ja hyvän rikoselokuvan, jolla on kestoa melkein neljä tuntia. Sergio Leone todistaa tällä elokuvalla, että onnistuu mieheltä länkkäreiden lisäksi myös rikoselokuvan teko. Elokuvan juoni liikkuu ovelasti kolmella eri vuosikymmenellä, eli sen kanssa saa olla tarkkana elokuvan aikana. Selkeästi paras osio onkin se, missä pääroolin näyttelijät ovat nuoria ja aloittamassa rikollista toimintaansa. Väkivaltaa ei elokuvasta kovin paljoa löydy, mutta ne mitä löytyy on mallikkaasti tehty. Ennio Morriconen musiikit tuovat myös hyvän lisän kohtauksiin. James Woods ja Robert De Niro tekevät hyvät roolit päärooleissa, mutta Joe Pescillä ja Burt Youngilla olisi saanut olla suuremmat roolit. Kokonaisuutena Once Upon a Time in America on hieno rikoselokuva, mutta ei kuitenkaan ihan sitä terävintä kärkeä tässä genressä.

rating 80,000

18.03.2019 klo 20:42

Tango & Cash

Tango & Cash on oikein viihdyttävä toimintaelokuva 80-luvun lopulta ja sen parissa viihtyy oikein mainiosti koko keston ajan. Elokuvassa Sylvester Stallone esittää Tangoa ja Kurt Russell Cashia. Molemmat ovat Los Angelesin poliiseja ja he tykkäävät kilpailla toisiaan vastaan siinä, että kumpi saa ratkaistua isomman rikosjutun. Jack Palancen esittämä rikollispomo Yves Perret kuitenkin onnistuu lavastamaan molemmat murhaan ja he joutuvat vankilaan. Vankilasta paettuaan alkaakin sitten takaa-ajo rikollispomoa vastaan. Toiminta elokuvassa on laadukasta ja vankilassa kuvatut kohtaukset on hienosti tehty. Roolisuoritukset ovat myös hyvin onnistuneita jokaisella ja elokuvan parissa kyllä viihtyy mainiosti.

rating 80,000

18.03.2019 klo 00:16

Stand by Me - viimeinen kesä

Stand by Me on ihan onnistunut tarina nuoruudesta ja nuorten poikien seikkailusta. Elokuvassa seurataan neljästä pojasta koostuvaa kaveriporukkaa, jotka viettävät viimeistä kesää yhdessä ennen yläasteelle menoa. Yhdessä pojat lähtevät parin päivän reissulle etsimään kylästä kadonneen pikkupojan ruumista ja haluavat tulla kotiin sankareina. Corey Feldman, Jerry O'Connell, River Phoenix ja Wil Wheaton tekevätkin kaikki hyvät roolisuoritukset poikien rooleissa. Myös Kiefer Sutherland on hyvä valinta elokuvassa nähtävien kovanaamojen johtajaksi. Kokonaisuutena Stand by Me on hyvä elokuva, mutta ei kuitenkaan ehkä kaiken maineensa arvoinen.

rating 60,000

16.03.2019 klo 23:22

Rosemaryn painajainen

Rosemaryn Painajainen on hyvin onnistunut kauhuelokuva, jonka vahvuus on erinomainen tunnelma ja se kasvaa mukavasti loppuratkaisua kohti mentäessä. Elokuva ei tarjoa juuri lainkaan verta ja ruumiita, mutta se onnistuu pitämään katsojan hyvin otteessaan ja se on hyvän elokuvan merkki. Elokuvassa Rosemary Woodhouse muuttaa miehensä Guy Woodhousen kanssa asumaan kerrostaloon, jonka entinen asukas on kuollut. Pariskunta asettuu aloilleen ja Rosemary tulee raskaaksi. Naapurissa asustaa tunkeileva vanha pariskunta Minne ja Roman Castevet, jotka alkavat olemaan poikkeuksellisen kiinnostuneita tulevasta vauvasta. Samalla myös Guy alkaa saamaan parempia rooleja sattumalta paremmista näytelmistä. Mia Farrow tekee hienon roolin Rosemaryna ja myös John Cassavetes on hyvä Guyn roolissa näyttelijänä. Ruth Gordon on myös ärsyttävä tunkeilevana naapurina ja Sidney Blackmer hyvä Romanina.

rating 80,000

Edellinen sivu | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 20 | Seuraava sivu

Profiilin tiedot