Villetys

Villetys

Käyttäjä, 20 fania

Oma statistiikka: Elokuvien kommentit (875)

15.01.2019 klo 19:20

Veteen piirretty viiva

Veteen piirretty viiva on kokonaisuutena aika keskitasoa oleva sotaelokuva. Taistelukohtaukset ovat elokuvan vahvuus ja ne onkin komeasti toteutettuja. Näyttelijäkaarti suoriutuu myös hyvin rooleistaan, varsinkin Nick Nolte tekee mainion roolin joukkojen komentajana. Pituutta elokuvalla on mielestäni kuitenkin liikaa, koska tarina ei pysy koko aikaa mielenkiintoisena ja juoni tuntuu junnaavan paikallaan. Se tekeekin tästä paikoiten aika raskasta katsottavaa, josta täytyy rokottaa. Elokuva myös käsittelee aika paljon takaumien avulla filosofista pohdintaa sodan järkevyydestä, jota on tässä mielestäni liikaa.

rating 60,000

14.01.2019 klo 19:22

Cliffhanger - kuilun partaalla

Cliffhanger on oikein hyvin onnistunut toimintaelokuva Renny Harlinilta ja se kuuluu miehen parhaimpiin ohjauksiin Die Hardin ohella. Vuoristoiset maisemat ovat hienoa katsottavaa ja sopivat hyvin elokuvan kohtauspaikoiksi. Sylvester Stallone tekee takuuvarmaa työtä pääroolissa vuorikiipeilijä Gabe Walkerina ja myös John Lithgow on onnnistunut valinta pahiksen rooliin. Toimintakohtaukset on toteutettu kanssa hyvin ja hienoja maisemia käytetään onnistuneesti hyödyksi. Lisäksi ruumiita tulee mukavasti ja veren kanssa ei turhaan säästellä. Kokonaisuutena Cliffhanger on oikein onnistunut toimintaelokuva ysäriltä ja tämän jaksaa katsoa useammankin kerran.

rating 80,000

13.01.2019 klo 00:17

The Revenant

Revenant tarjoaa todella hyvin onnistuneen selviytymistarinan / kostoelokuvan. Elokuva on visuaalisesti todella kaunista katsottavaa hienojen maisemien johdosta ja niitä käytetäänkin hienosti hyväksi elokuvan aikana. Tom Hardy tekee hyvää työtä roolissaan elokuvan "pahiksena", jolle raha on kaikista tärkeintä. Myös Leonardo DiCaprio on erittäin vakuuttava roolissaan Hugh Glassina ja mies saikin ansaitusti roolistaan Oscarin. Elokuva on myös yllättävän raaka, eli ruumiita ja verta tulee mukavasti, joka tuo vaan lisää tehoa tarinaan. Kokonaisuutena Revenant on hieno elokuva ja hyvä ohjaus Alejandro González Iñárritulta.

rating 80,000

11.01.2019 klo 23:48

Väristyksiä

Väristyksiä on oikein hienosti tehty kauhukomedia, jonka parissa viihtyy useampaankin kertaan. Juonessa seurataan Nevadassa sijaitsevaa pientä kylää, jonka maassa alkaa tapahtumaan mystisiä väristyksiä. Pian selviääkin, että isot tappajamadot aiheuttavat väristykset ja kylän asukkaita alkaa löytymään kuolleina. Kyseessä on siis perinteinen henkiinjäämistaistelu mahdottomalta tuntuvaa vihollista vastaan. Madot on tehty hyvin ja erikoisefektit on kanssa kunnossa. Elokuva kunnioittaa b-luokan kauhuelokuvia hienosti ja tarjoaa hauskaa katsottavaa koko kestonsa ajan.

rating 70,000

10.01.2019 klo 19:59

Kirottu 2

The Conjuring kakkonen on yllättävän hyvin onnistunut jatko-osa ensimmäiselle osalle. James Wan onnistuu hyvin pitämään elokuvan mielenkiintoisena koko kestonsa ajan, vaikka kestoa onkin yli kaksi tuntia. Juonessa ollaan tällä kertaa Lontoossa, jossa yksinhuoltajaäidin perhe joutuu mystisen pahan hengen riivaamaksi. Apuun kutsutaan jälleen kerran Warrenin pariskunta, joka on erikoistunut kyseisiin tapauksiin. Patrick Wilson ja Vera Farmiga tekevätkin hyvät roolisuoritukset päärooleissa ja myös elokuvan lapsinäyttelijät suoriutuvat loistavasti rooleistaan. Elokuvassa esiintyvä paha henki Valak on myös ihan mielenkiintoinen ja sopivan pelottava hahmo paholaiseksi.

rating 70,000

07.01.2019 klo 23:22

Rankaisija

Alkuperäinen The Punisher on ihan hyvin onnistunut toimintaelokuva 80-luvun lopusta. Dolph Lundgren tekee hyvää työtä pääroolissa Frank Castlena, joka asustaa viemäriverkostossa ja käy yhden miehen sotaa järjestäytynyttä rikollisuutta vastaan. Muu näyttelijäosasto onkin aika harmaata massaa ja sieltä ei jää mitään kovin muistettavia roolisuorituksia mieleen. Ruumiita tulee elokuvan aikana mukavan paljon ja erilaisia tappokeinoja käytetään hyvin hyödyksi. Punisher tarjoaa viihdyttävää aivot narikkaan mättöä koko kestonsa ajan ja tämän katsoo useampaankin kertaan.

rating 70,000

13.11.2018 klo 23:00

Halloween

Uusin Halloween onnistuu todella hyvin tuomaan Michael Myersin 2010-luvulle ja se on katsomisen arvoinen jatko-osa ensimmäiselle Halloweenille. Jamie Lee Curtis tekee vahvan roolisuorituksen Lauriena, joka kärsii vieläkin 40-vuotta sitten tapahtuneista murhista saamiaan traumoja. Siitä asti hän on odottanut Michaelin pääsyä vapaaksi vankilasta, jotta hänet voitaisiin tappaa lopullisesti. Nick Castle / James Jude Courtney tekevät myös hyvää työtä Michaelina ja saavat siitä todella uhkaavan tappajan. John Carpenterin uudet musiikit myös lisäävät mukavasti tunnelmaa elokuvan takaa-ajo kohtauksiin ja David Gordon Green onnistuu ohjaajan roolissa. Tappoja löytyy kanssa riittävästi elokuvasta ja osa onkin mukavan verisiä. Lisäksi elokuvasta on hauska löytää pieniä yksityiskohtia, jotka liittyvät aikaisempiin Halloweeneihin.

rating 80,000

23.10.2018 klo 21:54

Isäpuoli

The Stepfather tarjoaa hyvin onnistuneen kauhutrillerin, joka pitää katsojan otteessaan aina loppuratkaisuun asti. Juonessa Terry O'Guinnin esittämä Jerry on puukottanut hengiltä entisen perheensä ja kadonnut poliiseilta jäljettömästi. Mies muuttaa toiseen kaupungiin ja aloittaa uuden elämän Susanin ja tämän tyttären Stephanien kanssa. Jerryn omituinen käytös alkaa huolestuttamaan Stephanieta ja tämä päättää alkaa selvittämään kuka hänen uusi isäpuoli on miehiään. Terry O'Quinn tekee todella loistavan roolisuorituksen mielipuolisena isäpuolena ja välillä mies ei tiedä itsekkään kuka on. Elokuva onnistuu myös hyvin luomaan piinaavan uhkaavaa tunnelmaa kohtauksiin ja elokuvan parissa saa jännittää mukavasti.

rating 80,000

20.10.2018 klo 23:12

Demons 2

Demons kakkonen on oikein mainio jatko-osa loistavalle ensimmäiselle osalle ja kokonaisuutena tämä ei kovin paljoa häviä sille. Ensimmäisessä osassa tapahtumapaikkana ollut elokuvateatteri on tässä vaihtunut isoon kerrostaloon ja se tuo mukavaa vaihtelua elokuvan tapahtumille. Itse demonit on jälleen kerran hienosti maskeerattu ja erikoisefektit ovat erittäin onnistuneita. Lopun kaksintaistelu Nancy Brillin esittämän Hannahin ja pikku demonin välillä on myös mukavan koomista katseltavaa ja hyvä lisä elokuvaan. Demons kakkostakin voi suositella lämpimästi kasarikauhun ystäville ja tämänkin pariin tulee varmasti palattua useammankin kerran.

rating 70,000

08.10.2018 klo 16:45

Paholaisen perillinen

Paholaisen perillinen on ihan hyvin onnistunut kauhun ja scifin yhdistelmä Brian Yuznalta. Elokuva edustaakin miehen tuotannossa sitä hyvää keskitasoa. Juonessa Arnold Vosloon näyttelevä Graig koittaa saada kovasti vaimoansa Sherryä raskaaksi ja vihdoin siinä onnistuttuaan jotain outoa tapahtuu samaan aikaan. Graig alkaa näkemään omituisia näkyjä alieneista ja siitä, että hänen vaimonsa mahassa kasvaa omituinen sikiö. Miehelle syntyykin pakkomielle saada tuo omituinen olio vaimonsa mahasta pois ennen kuin se pääsee maailmaan. Elokuva tarjoaa mukavasti body horroria suolien ja sisäelinten parissa. Kokonaisuutena Paholaisen perillinen on ihan kelvollinen elokuva, jonka katsoo toiseenkin kertaan.

rating 60,000

02.10.2018 klo 19:52

Pahan voima

Pahan voima tarjoaa ihan mielenkiintoisen trillerin ja se edustaa hyvää keskitasoa Brian De Palman tuotannossa. Juonessa joukko valtion agentteja kidnappaa psykokineettisiä kykyjä omaavan pojan tutkimuksiaan varten. Pojan isää näyttelevä Kirk Douglas, joka hänkin on entinen valtion agentti palkkaa avukseen samanlaisia voimia omaavan tytön ja yhdessä he aikovat löytää pojan. Koko näyttelijäkaarti tekee hyvää työtä rooleissaan ja elokuvan musiikkivalinnat on myös hyvin onnistuneita. Lisäksi elokuvan loppu on erittäin loistava ja siellä nähtävä tappo on todella tyylikkäästi tehty.

rating 70,000

09.09.2018 klo 19:59

Kärpänen

Alkuperäinen Kärpänen on hienosti onnistunut scifin ja kauhun sekoitus 50-luvulta. Elokuva alkaa heti mielenkiintoisesti murhalla ja elokuvan aikana selviää takaumien avulla, mikä kyseiseen tekoon on ajanut. Elokuvassa seurataan David Hedisonin esittämän Andren tieteiskokeilujaan ja yritystä saada siirrettyä tavaroita paikasta toiseen teleportin avulla. Hyvin menneiden kokeiden perusteella mies päättää myös kokeilla itsensä siirtämistä ja sekin onnistuu hyvin, mutta mukaan tuleekin kärpänen ja se ei olekkaan hyvä homma. Kokonaisuutena Kärpänen on hyvä tieteiselokuva ja elokuvan efektipuolikin on hyvää 50-luvun elokuvaksi. Tämä ei häpeä ollenkaan Cronenbergin uusintaversiolle, joka on poikkeuksellisesti alkuperäistä Kärpästä parempi.

rating 80,000

27.08.2018 klo 22:44

Atlantic City

Atlantic City tarjoaa aika perinteisen rikoselokuvan, joka on sitä hyvää keskitasoa tämän genren elokuvien joukossa. Juonessa seurataan mafiasta eläkkeelle jääneen Burt Lancasterin esittämän Loun elämää jälkeen mafian. Samaan aikaan samassa rapussa asuvan Susan Sarandon esittämän Sallyn mies tapetaan, koska tämä on varastanut mafialta huumesaaliin ja pian mafia on Sallynkin perässä. Lou päättää auttaa Sallya huumesaaliin kanssa ja pian mies sotkeutuu itsekkin mafian tappolistalle. Kokonaisuutena Atlantic City on vahvaa kolmen tähden tavaraa, mutta potentiaalia olisi ollut parempaankin hieman nopeammalla juonen kerronnalla ja väkivallan lisäämisellä.

rating 60,000

06.08.2018 klo 19:04

Street Trash

Street Trash tarjoaa varsin hyvin onnistuneen roskaelokuvan ja se edustaa sitä parempaa osastoa tämän lajityypin elokuvien joukossa. Juonen osalta elokuvassa seurataan kodittomien juoppojen elämää, joka pyörii ainoastaan viinapullon ympärillä. Lisäksi tarinaan tuo mukavan lisän alennushyllystä löytyvä Viper niminen viina, joka sulattaa juojansa. Viperin aiheuttamat kuolemat ovatkin selkeästi elokuvan parhaimistoa ja efektit on mukavan verisiä. Dialogi näyttelijöiden kohdalla on myös ihan hauskaa ja näiden sankareiden toilailua seuraa mielenkiinnolla koko keston ajan. Kuvauspaikat on myös onnistuttu saamaan mukavan törkyisiksi ja karuiksi joten ne sopivat loistavasti elokuvaan. Street Trash on pienistä suvantovaiheista huolimatta erittäin viihdyttävä roskaelokuva, joka kestää usean katselukerran.

rating 80,000

01.05.2018 klo 19:55

K.O.V.A.

F.I.S.T on hyvin onnistunut työläisdraama, joka poikkeaa aika paljonkin Stallonen yleisimmistä rooleista toimintaelokuvissa. Elokuvassa seurataan Stallonen esittämän Jimmy Kovakin nousua kapinaan työläisten työehtoja polkevia johtajia vastaan. Mies alkaa keräämään työläisiä liittymään liittoon ja liiton kasvettua ajamaan näiden etuja. Juonellisesti elokuva onkin ihan mielenkiintoista seurattavaa ja lopulta mukaan sotketaan järjestäytynyttä rikollisuuttakin ja sen seurauksena alkaa ruumiitakin kertymään. Stallone tekeekin hyvän roolisuorituksen pääroolissa ja miehen työtaisteluja johtajia vastaan seuraa mielenkiinnolla alusta loppuun asti.

rating 70,000

20.04.2018 klo 23:05

Demons

Demons on loistavasti onnistunut kauhuelokuva kultaiselta 80-luvulta ja se on erittäin viihdyttävää katseltavaa koko kestonsa ajan. Juonessa joukko ihmisiä saa kutsun salaperäisen elokuvan näytökseen ja hetken päästä elokuvassa tapahtuvat asiat käyvät toteen ja demonit valtaavat elokuvateatterin. Demonit ovatkin elokuvan parhaimistoa komeiden maskeerausten ja erikoistehosteiden ansiosta. Elokuvateatteri sopii oikein hyvin tapahtumapaikaksi demonien ja ihmisten väliselle taistelulle. Musiikkipuoli on myös elokuvassa kunnossa ja rockin soidessa on hyvä pistää porukkaa hengiltä. Kokonaisuutena Demons on erittäin viihdyttävää katseltavaa ja tätä voi suositella lämpimästi kasarielokuvien ystäville.

rating 80,000

02.04.2018 klo 22:57

Bullet to the Head

Bullet to the Head on hyvää keskitasoa toimintaelokuvien joukossa ja sen katsoo useampaankin kertaan. Toimintaa löytyy mukavasti elokuvasta ja se on ihan viihdyttävää katseltavaa. Walter Hillin ohjaus on sujuvaa ja vertakin löytyy sopivasti. Sylvester Stallone tekee hyvää työtä pääroolissa palkkamurhaajana ja miehen rooli onkin vaihteeksi mukavan tyly. Myös Jason Momoa on onnistunut valinta pääpahiksen rooliin. Elokuvan lopputaistelu Stallonen ja Momoan välillä kirveitä aseina käyttäen on myös viihdyttävää katseltavaa ja se ansaitsee maininnan.

rating 60,000

31.03.2018 klo 00:27

One Hour Photo

One Hour Photo tarjoaa hyvää keskitasoa olevan trillerin, jossa seurataan valokuvausliikkeessä työskentelevää Seymour Parrishiä. Miehellä on jäänyt pakkomielle liikkeessä aktiivisesti kuvia teettävään perheeseen ja hänellä löytyykin kotoaan kopiot kaikista teetetyistä kuvista. Samalla mies kuvittelee kuvien avulla olevansa kyseisen perheen sukulainen ja saa näin itselleen sisältöä yksinäiseen elämäänsä. Robin Williams tekeekin vahvan roolisuorituksen Seymour Parrishina, joka aluksi esitellään ystävällisenä miehenä, mutta potkujen jälkeen mies muuttuu erittäin uhkaavaksi ja kostonhaluiseksi. Elokuva on kuitenkin hieman liikaa Robin Williamsin roolisuorituksen varassa ja se ei onnistu nousemaan keskitasoa paremmaksi trilleriksi.

rating 60,000

28.03.2018 klo 21:25

Kahdet kasvot

Kahdet Kasvot on hyvin onnistunut psykologinen trilleri, joka pitää katsojan mielenkiinnon elokuvaa kohtaan koko sen kestonsa ajan. Juonessa seurataan John Lithgowin esittämän psykologin pakkomiellettä tutkia jakaantunutta persoonallisuutta ja mies sieppailee lapsia omia kokeitaan varten. John Lithgow tekeekin mainion pääroolin monesta sivupersoonasta kärsivänä psykologina ja ei muissakaan näyttelijöissä valittamista ole. Brian De Palman ohjaus on tunnetun hyvää ja elokuva etenee sujuvasti alusta loppuun. Ehkä jopa pituutta elokuvalla olisi voinut olla hieman lisää, koska aihe oli mielenkiintoinen. Lisäksi kameraa käytetään hyvin hyödyksi kohtauksissa ja tunnelma on paikoiten mukavan jännittävä.

rating 70,000

24.03.2018 klo 01:17

Eraserhead

Eraserhead on kuin todella pitkä painajainen, josta toivoisi heräävänsä mahdollisimman pian. Elokuvan katsottuaaan tämä jää varmasti pitkäksi aikaa kummittelemaan mieleen ja tämän muistaa ikuisesti. Lynchin ensimmäiseksi elokuvaksi tässä on jo hyvin mukana miehen tunnettu ohjaustyyli ja taito pitää katsojan mielenkiinto elokuvaa kohtaan, vaikka tässä ei lopulta kovin paljoa juonen osalta tapahdukkaan. Elokuvan "mutanttilapsi" on todella hienosti tehty ja se ei todellakaan ole mitään kaunista katsottavaa. Jack Nance tekee hyvää työtä pääroolissa todellisuuden ja unimaailman välissä seilaavana Henrynä ja Charlotte Stewart on uskottava Maryna. Myös elokuvassa kuultava laulu In heaven everything is fine jää soimaan päähän. Jos hakee valtavirrasta poikkeavaa ja erikoista elokuvakokemusta, niin Eraserheadia voi suositella lämpimästi. Yle Teemalle vielä nostettava hattua, että näytti Eraserheadin tv:stä ja tämä on Areenassa kuukauden verran katsottavana. Elokuva kyllä ansaitsisi kunnollisen suomijulkaisun.

rating 80,000

19.03.2018 klo 00:53

Lord of War

Lord of War tarjoaa erittäin mielenkiintoisen tarinan venäläisestä asekauppiaasta Yuri Orlovista, joka kiertää ympäri maailmaa myymässä aseita kriisipesäkkeisiin. Siellä missä on sotaa, niin sieltä löytyy myös Orlovin myytyjä aseita ja bisnes kukoistaa hyvin. Nicolas Cage tekeekin yhden miehen uran parhaimmista roolisuorituksistaan Yuri Orlovina ja on elokuvan parhaimistoa. Tätä takaa-ajavana Interpolin agenttina taas Ethan Hawke ei yllä Cagen roolisuorituksen tasolle ja tässä olisi ollutkin parantamisen varaa kokonaisuuden kannalta. Mukana on myös sopivasti saarnaamista asekaupasta ja sen moraalittomuudesta yhteiskuntaa kohtaan. Lisäksi elokuva pitää katsojan hyvin otteessaan koko kaksi tuntisen kestonsa ajan.

rating 80,000

16.03.2018 klo 23:56

Sabotage

Sabotage tarjoaa aika lailla keskitasoa olevan toimintaelokuvan, joka on ihan hyvin onnistunut ja sen katsoo useammankin kerran. Elokuvassa seurataan Arnoldin johtavan huumepoliisiyksikön toimintaa työssään ja taistelussaan meksikolaiskartelleja vastaan. Onnistuneen keikan jälkeen poikien ryöstösaalis kuitenkin mystisesti häviää ja hiljalleen yksikön poliiseja alkaa löytymään kuolleena. Väkivalta elokuvassa onkin mukavan brutaalia ja sitä on sopivasti. Eli verta ja suolenpätkiä goren ystäville on tarjolla. Lisäksi näyttelikaarti tekee aika perusvarmaa työtä, mutta Arska erottuu edukseen omassa roolissaan huumepoliisiyksikön johtajana. Plussaa vielä mainiosta lopetuskohtauksesta, joka saa hymyilemään.

rating 60,000

11.03.2018 klo 18:34

Paha silmä

Manhattan Babylla olisi ollut potentiaalia olla parempikin elokuva, mutta se jää valitettavasti Fulcin tuotannossa sinne heikompien elokuvien joukkoon. Juonen osalta salaperäinen sokea nainen antaa pienelle tytölle erikoisen amuletin, joka sisältää pahoja voimia. Pian pahat voimat alkavat ottaa otetta tytöstä ja tätä auttavat ihmiset alkavat kuolemaan. Tässäkin on mukana hieman yliluonnollisia voimia ja Fulcin elokuvaksi väkivaltaa ja gorea on maltillisesti mukana. Musiikit ovat kuitenkin hyvin onnistuneita ja ne tuovat hyvän lisän kohtauksiin. Lisäksi lintukohtaus on ihan mallikkaasti tehty, jossa täytetyt linnut heräävät henkiin ja käyvät miehen päälle.

rating 50,000

06.03.2018 klo 23:01

Petojen päivä

Day of the Animals tarjoaa ihan onnistuneen eläinkauhuilun, jossa eläimet sekoavat ja alkavat hyökkäillä ihmisten kimppuun. Juonen osalta joukko retkeilijöitä lähtee oppaan johdolla vuorille kiipeilemään ja he joutuvat pian eloonjäämiskamppailuun vuorilla asustavien eläinten kanssa. Hiljalleen oheneva otsonikerros saa eläimet agressiiviseksi ja hyökkäämään ihmislihan kimppuun. Eläinten osalta kuvauksen kanssa ollaan onnistuttu hyvin ja sitä seuraa mielenkiinnolla milloin alkaa tapahtua. Näyttelijöiden osalta Leslie Nielsen tekee mainion roolisuorituksen riehuvana retkeilijänä ja pääsee mies myös ottamaan painimatsia karhun kanssa. Tappoja ja verta ei kovin paljoa nähdä, vaan elokuva luottaa enemmän uhkaavaan tunnelman luontiin ja toimii se näinkin.

rating 60,000

26.02.2018 klo 19:48

The Thing - "Se" jostakin

Carpenterin ohjaama uusintaversio alkuperäiselle The Thingille on loistavasti onnistunut kauhu/scifi elokuva ja yksi miehen parhaimpia ohjauksia Halloweenin ohella. Talviset maisemat ja tutkimusasema toimii hyvin elokuvan pääpaikkana taistelussa tuntematonta vastusta vastaan, joka on toteutettu erittäin hyvin. Vielä tänäkin päivänä erikoisefektit ja itse monsteri jaksaa yllättää miten helvetin hyvin niissä on onnistuttu ja se on oikeasti uhkaavan näköinen verrattuna tuohon esiosan cgi-touhuun. Näyttelijäosasto Kurt Russelin johdolla tekee hyvää työtä rooleissaan ja musiikkipuolella elokuvan tunnusmusiikki on piinaavan hyvä. The Thing kuuluu ehdottomasti omiin suosikkeihin ja ansaitsee näin uusintakatselun jäljiltä täydet pisteet.

rating 100,000

25.02.2018 klo 22:10

The Thing

The Thing on kohtalaisesti onnistunut esiosa alkuperäiselle ja Carpenterin uusintaversiolle Thingistä. Elokuva luottaa hieman liikaa toimintaan ja cgi-tehosteisiinsa ja itse tunnelman luonti tarinaan jää vähäiseksi. Näyttelijäpuolella oikeastaan vain norjalaiset ovat aitoja omissa rooleissaan ja muut tulevat mukana. Tehosteet on paikoiten aika rumia, mutta on mukana viihdyttäviäkin ja onnistuneita kohtauksia monsun kanssa. Lisäksi kaikki oleelliset asiat on kunnossa, kuten ruumiiden oikeat paikat ja myös elokuvan loppu on onnistunut Carpenterin Thingin alkua varten. Kokonaisuutena The Thing ansaitsee kuitenkin paikkansa kahden aikaisemman Thingin joukossa, vaikka se ei näille pärjääkkään.

rating 60,000

24.02.2018 klo 18:03

Aenigma

Aenigma onnistuu tarjoamaan ihan hyvän kauhuelokuvan, joka sisältää yliluonnollisia elementtejä. Tapahtumapaikkana toimii iso tyttökoulu ja muiden oppilaiden tekemän pilan johdosta yksi oppilaista jää auton alle ja vaipuu koomaan. Hiljalleen tyttökoulun henkilökuntaa ja pilaan osallistuneita tyttöjä alkaa löytymään mystisesti kuolleena. Näyttelijäosastolta ei mitään kovin hyviä suorituksia nähdä, mutta tunnelman luonnissa Fulci onnistuu hyvin käyttämään koulun tiloja hyväkseen. Musiikkivalinnat on myös onnistuneita ja tuovat hyvän lisän kohtauksiin. Fulcin elokuvaksi väkivaltaa on sopivasti mukana ja elokuva sisältää myös erittäin hienon etanakohtauksen, missä etanat syövät naisen hengiltä. Fulcin tuotannossa tämä on sitä vahvaa keskitasoa, jonka katsoo useammankin kerran.

rating 60,000

18.02.2018 klo 20:51

John Wick

John Wick tarjoilee katsojalle hieman keskivertoa paremman toimintaelokuvan, joka on viihdyttävää katsottavaa. Juonen osalta roistot vahingoittavat entisen palkkamurhaajan autoa ja tämän kuolleen vaimon lahjaksi antamaa koiranpentua. Kyseessä on siis hyvin perinteiden kostotarina, jossa entinen palkkamurhaaja kaivaa aseet esiin ja alkaa tappamaan rikollisia yksitellen. Keanu Reeves tekeekin ihan hyvän roolisuorituksen John Wickinä ja muutkin näyttelijät suoriutuvat hyvin. Ruumiita tulee mukavasti elokuvan aikana ja toimintakohtaukset ovat viihdyttävää katsottavaa, eivätkä mitään salamaleikkausta.

rating 70,000

09.02.2018 klo 01:16

Verta ja mustaa pitsiä

Blood and Black Lace on erittäin hyvin onnistunut giallo, joka pitää katsojan otteessaan koko kestonsa ajan. Juonen osalta Italialaisen muotitalon malleja alkaa löytymään kuolleina ja poliisi alkaa selvittämään murhaajan henkilöllisyyttä. Iso muotitalo toimiikin loistavasti tapahtumapaikkana elokuvassa ja Bava onnistuu luomaan hyvin tunnelmaa kohtauksiin. Visuaalisesti elokuva on myös hienoa katsottavaa ja kirkkaita värejä käytetään mukavasti hyväksi. Tappokohtaukset on myös suoritettu mallikkaasti ja elokuvan tunnusmusiikki on onnistunut. Kokonaisuutena tämä on merkkiteos ja suunnannäyttäjä giallo elokuvien joukossa ja esimerkiksi Dario Argenton tuontannosta löytyy hyvin vaikutteita tästä elokuvasta.

rating 80,000

06.02.2018 klo 02:09

Life

Life tarjoilee hyvin tehdyn scifielokuvan, jossa on mukana mukavasti kauhunkin elementtejä. Juonen osalta ryhmä tiedemiehiä löytää marssista nopeasti kehittyvän eliön, joka alkaa ottamaan avaruusalusta haltuunsa kasvettuaan isommaksi. Tarinan osalta ollaan samoilla linjoilla kuin ensimmäisessä Alienissa, mutta se toimii tässä yllättävänkin hyvin. Visuaalisesti elokuva on hienoa katsottavaa ja avaruusaluksessa tapahtuvat kamera-ajot on hyvin tehty. Samoin tunnelman luonnissa on onnistuttu ja miehistön selviytymistä mystistä oliota vastaan seuraa mielenkiinnolla. Itse oliokin on ihan mallikas ja sitä näytetään sopivan verran elokuvan aikana.

rating 70,000

31.01.2018 klo 21:36

Troll 2

Troll 2 nauttii ansaittua kulttimainetta ollessaan niin huono elokuva, että siitä jopa oppii tykkäämään jonkin verran. Vaikka elokuvallisesti kyseessä on huono elokuva, niin tämä on yllättävän viihdyttävää seurattavaa ja tämän katsoo helposti alusta loppuun. Elokuvassa mukana olevat menninkäiset / peikot onkin varsin mallikkaasti tehty ja limaisia efektejäkin löytyy jonkin verran. Näytteleminen onkin sitten hirveää katsottavaa, mutta mukaan mahtuu onneksi monta hauskaa kohtausta. Oma suosikkikohtaus oli maissiseksi asuntovaunussa ja legendaarinen they're eating her and then they're going to eat me. OH MY GOD!

rating 50,000

27.01.2018 klo 23:39

Yksin Marsissa

Yksin Marssissa tarjoaa hyvin onnistuneen scifielokuvan, jossa seurataan marssiin jätetyn astronautin henkiinjäämistaistelua haastavissa olosuhteissa. Matt Damon tekeekin onnistuneen roolisuorituksen kyseisenä astronauttina ja miehen tarinaa seuraakin mielenkiinnolla koko elokuvan keston ajan. Visuaalisesti elokuva on hyvin kaunista katsottavaa ja marssin kuvauksessa ollaan onnistuttu mallikkaasti. Heikkoutena voidaan kuitenkin pitää vähän turhan helppoa selviytymistä eteen tulevien haasteiden osalta ja jokaiseen haasteeseen löytyy melkein heti ratkaisu. Ohjauksen osalta tämä kuuluu Ridley Scottin tuotannossa sinne parempien elokuvien joukkoon ja luvassa on perusvarmaa tekemistä itse maestrolta.

rating 70,000

26.01.2018 klo 17:52

Masters of the Universe

Masters of the Universe tarjoaa yllättävän viihdyttävän seikkailuelokuvan, jonka parissa viihtyy helposti sen koko kestonsa ajan ja tämän jaksaa katsoa usemmankin kerran. Lapsille suunnattu tv-sarja He-Man ei ole ollut itselle koskaan sen suuremmin tuttu, niin elokuvan pystyi katsomaan ilman sen suurempia ennakko-odotuksia tai vertailuja itse sarjaan. Juonen osaltahan tässä on kyseessä perinteinen hyvä vastaan paha asetelma ja se toimii hyvin. Näytteleminen on aika keskivertoa omasta mielestäni ja oikeastaan vain Frank Langella tekee hyvän roolisuorituksen Skeletorina. Lisäksi James Tolkan jää hyvin mieleen poliisin roolissaan ja hän on hyvä lisä näyttelijäkaartiin. Elokuva sisältää paljon viittauksia Star Warsiin niin puvustuksen ja kohtaustenkin johdosta, mutta itseä se ei pahemmin haitannut. 80-luvun nostalgiaa kaipaileville ja kulttielokuvista kiinnostuneille elokuva tarjoaa onnistuneen kokemuksen.

rating 70,000

05.11.2017 klo 17:14

Logan

Logan tarjoaa loistavasti onnistuneen toimintaelokuvan ja se edustaa samalla terävintä kärkeä supersankarielokuvien joukossa. Samalla se on parhaiten onnistunut kuvaus Wolverinesta, mitä on tähän mennessä nähty valkokankaalla. Tunnelmaltaan elokuva on erittäin synkkä ja toimintakohtaukset on mukavan brutaaleja. Verellä ei turhaan säästellä ja toimintaa löytyy mukavasti. Tarina kulkee myös sujuvasti alusta loppuun asti pitäen mielenkiinnon elokuvassa ja välillä tapahtuvat toimintakohtaukset rytmittävät elokuvaa hyvin. Wolverinen ystäville ja brutaalista toiminnasta pitäville Logania voi suositella lämpimästi.


.

rating 80,000

22.10.2017 klo 16:53

The Toxic Avenger

The Toxic Avenger edustaa roskaelokuvien joukossa sitä parempaa osastoa ja elokuvan parissa viihtyy useampaankin kertaan. Juonen osalta koulukiusattu Melvin, joka toimii siivoojana koululla tippuu vihreää myrkkyä sisältävään tynnyriin ja hänestä muodostuu ruma ihmisen ja mönjän sekoitus eli Toxic Avenger. Mies alkaa kostamaan tätä koulussa kiusaaville tyypeille yksitellen ja samalla pelastaa muita ihmisiä rosvojen ja varkaiden kynsistä. Näytteleminen on aika kehnoa ja ei tappelukohtauksetkaan mitään maata mullistavia ole. Kuitenkin vahva b-luokan ja kulttielokuvan tunnelma tekee tästä katsomisen arvoisen elokuvan. Lisäksi osa tapoista on mukavan verisiä ja nokkelasti toteutettuja.

rating 70,000

13.10.2017 klo 22:45

Kirottu

Conjuring on ihan hyvin onnistunut kauhuelokuva ja se on hyvää keskitasoa muiden kauhuelokuvien joukossa. Juonen osalta perhe muuttaa hylättyyn isoon taloon asumaan ja vähitellen talossa alkaa tapahtumaan paranormaaleja ilmiöitä ja perhe joutuu pahan hengen riivaamaksi. Tapausta lähtee tutkimaan paranormaaleihin ilmiöihin erikoistunut Warrenin pariskunta. Juoni on siis hyvin perinteinen tämän lajityypin elokuvaksi, mutta se on toteutettu mukavan laadukkaasti. Elokuva pitää katsojan hyvin otteessaan ja onnistuu myös pelottavan tunnelman luonnissa kohtalaisesti. Myös riivaus / manaus kohtaukset on toteutettu hyvin.

rating 60,000

03.09.2017 klo 02:13

Bunny The Killer Thing

Bunny The Killer Thing tarjoaa aika omalaatuisen katselunautinnon ja se tuo mukavaa vaihtelua yleisimpien suomi elokuvien joukkoon. Laadullisesti elokuva ei ole mikään kovin erikoinen, mutta kyseessä onkin Joonas Makkosen debyyttiohjaus ja kyllä tämän kertaalleen katsoo hyvässä kaveriporukassa. Elokuvaa ei tosiaan kannata ottaa kovin vakavasti, jonka voi jo päätellä juonesta, jossa ihmiskani jahtaa penis pystyssä kaikkia, jotka muistuttavat naisen sukupuolielintä. Elokuvan parasta antia on kyllä Misen ja Timin eli Mr Whiten ja Mr Blackin keskustelut elokuvan aikana. Lisäksi elokuvan splatter efektit on erittäin hyvin tehty. Joonas Makkoselle vielä plussaa siitä, että lähtee rohkeasti kokeilemaan valtavirrasta poikkeavaa genreä elokuvan teossa, vaikka se ei lopulta täydellisesti onnistunutkaan.

rating 50,000

26.08.2017 klo 18:50

Roar

Roar tarjoaa katsojalle aika mielenkiintoisen ja muistettavan elokuvakokemuksen. Juonen osalta seurataan Noel Marshallin esittämän luonnonsuojelija Hankin touhuja Afrikassa. Mies asustaa talossaan kaikenlaisien villipetojen kanssa aina tiikereistä leijoniin. Hankin perhe on tulossa vierailulle tämän luokse, mutta mies ei olekkaan paikalla vaan vastassa on suuri määrä villipetoja, jotka alkavat tekemään tuttavuutta vieraiden kanssa. Elokuvallisesti juonen ja näyttelemisen osalta tällä ei ole paljoa annettavaa, mutta kyllä elokuvan parissa silti viihtyy ja tämän katsoo useammankin kerran. Eihän tuossa mitään järkeä ole, että vaaralliset villipedot vaan vaeltavat vapaana ympäri taloa jahdaten ihmisiä, mutta viihdyttävää katsottavaa se on. Ihme tosiaan, että kukaan elokuvassa mukana olevista ei kuollut, kun ei leijonien kanssa pyöriminen mitään kovin viisasta touhua ole.

rating 60,000

20.08.2017 klo 17:10

Atomic Blonde

Atomic Blonde tarjoaa katsojalle erittäin hyvin onnistuneen toimintaelokuvan, joka muistuttaa paljon 007 agenttielokuvia. Ainut ero oikeastaan onkin vain pääosan esittäjän sukupuolessa, joka on tässä Bondeista poiketen nainen. Juonen osalta Charlize Theronin esittämä agentti lähetetään vallankumoukselliseen ja kylmän sodan repimään Berliiniin etsimään arvokasta asiakirjaa pois rikollisten saatavilta. Asiakirjassa on listattu kaikki salaiset agentit ja joku on alkanut tappamaan niitä yksitellen. Charlize Theron onkin loistava valinta pääroolissa olevan agentin saappaisiin ja nainen tekee erittäin mainion roolisuorituksen Lorraine Broughtonina. Myös James McAvoy tekee hyvää työtä roolissaan David Percivalina. David Leitchin ohjaus on myös komeaa katsottavaa ja elokuva on visuaalisesti erittäin kaunis. Myös elokuvan musiikkivalinnat on hyviä ja elokuvassa kuullaan paljon eri biisejä, jotka tuovat hyvän lisän toimintakohtauksiin. Lisäksi itse toimintakohtaukset on toteutettu varsin tyylikkäästi ja vertakin löytyy mukavasti.

rating 80,000

04.07.2017 klo 01:17

Alien: Covenant

Alien: Covenant on ihan hyvin onnistunut jatko-osa Prometheukselle, mutta se ei täytä kokonaan omia kovia odotuksiani elokuvaa kohtaan. Visuaalisesti elokuva on erittäin kaunis ja tapahtumapaikat on kuvattu hienosti. Näyttelijäkaartista oikeastaan vain Michael Fassbender tekee takuuvarmaa työtä pääroolissaan David ja Walter androideina ja muu porukka on tasaisen harmaata massaa. Alieneita ja muita monstereita elokuvasta löytyykin mukavasti ja rumia pieniä CGI-Alieneita lukuunottamatta ne on erittäin hienosti tehtyjä. Myös verta, suolenpätkiä ja ihmiskehon repeytymisiä löytyy paljon ja niissä ei turhaan säästellä tai anneta armoa. Varsinkin ensimmäisen tartunnan saaneen miehistön jäsenen selästä tuleva monsteri on erittäin brutaali kohtaus ja pitkästä aikaa se säväyttää oikein kunnolla katsojan. Koko kohtaus onkin erittän komeasti tehty ja se onkin yksi elokuvan parhaimpia hetkiä. Kokonaisuutena Covenant on samaa tasoa Prometheuksen kanssa häviten sille juonessa ja näyttelemisessä, mutta taas voittaessa sen monstereiden ja goren määrässä. Potentiaalia molemmilla elokuvilla olisi ollut päästä lähemmäs kahta ensimmäistä Alienia, mutta nämä tulevat kuitenkin hyvänä kolmosena Alien elokuvien joukossa.

rating 70,000

02.07.2017 klo 23:57

Haunted Forest

Haunted Forest tarjoaa katsojalle kerta viihteenä menevän kauhuelokuvan. Se ei ole mikään kovin erikoinen tai laadukas elokuva, mutta pienestä budjetista huolimatta ihan katsottava. Juonen osalta joukko miehiä lähtee retkeilemään kirottuun metsään ja etsimään salaperäistä puuta, jonka uskotaan johtavan salaiselle hautuumaalle. Metsässä asustaa pahan hengen vangiksi jäänyt Satinka niminen intiaani tyttö, joka koittaa tappaa metsään eksyviä retkeilijöitä. Ulkomuodoltaan Satinka näyttää hyvin paljon Kaunan Kayakolta, mutta se sopiikin hyvin pimeässä metsässä vaanivaksi hirviöksi. Paikoiten elokuva onnistuukin rakentamaan jännittävää tunnelmaa ja olemaan jopa hieman karmivakin.

rating 50,000

30.06.2017 klo 19:14

Koston liekit

The Burning edustaa slashereiden joukossa sitä parempaa keskitasoa, joka kestää useammankin katselukerran. Juonen osalta joukon nuoria tekemä kepponen kesäleirin valvojalle/ohjaajalle menee pahasti pieleen ja mies melkein palaa kuoliaaksi. Viiden vuoden sairaalassa olon jälkeen mies palaa jälleen kesäleirille kostaakseen nuorille tämän palovammat. Juoni on siis hyvin yksinkertainen tämän lajityypin elokuvaksi ja teinien näytteleminen myös hyvin huonoa kuten odottaa saattaa. Itse murhaajan tarina on hyvin kerrottu ja tämän palaneet kasvot maltetaan pitää mahdollisimman kauan piilossa katsojalta. Musiikkivalinnat ovat myös onnistuneet ja ne tuovat hyvin tunnelmaa elokuvaan. Erityismaininnan ansaitsee vielä erikseen Tom Savinin erikoistehosteet tappokohtauksissa, jotka ovat erittäin hyvin tehty. Varsinkin legendaarinen lauttakohtaus on herkkua goren ystäville ja pelkästään sen ansiosta elokuva kannattaa katsoa.

rating 70,000

29.06.2017 klo 01:50

Maps to the Stars

Maps to the Stars tarjoaa ihan onnistuneen kuvauksen hollywoodin glamourista ja elokuvamaailmasta. Siellä ihmiset ovat valmiita tekemään mitä tahansa saavuttaakseen haluamaansa kuuluisuutta ja rahallista omaisuutta. Cronenbergin tuotannossa parin edellisen hieman heikomman elokuvan jälkeen Maps to the Stars on hyvää keskitasoa. Tässä ohjaus on sujuvaa ja elokuva pitää katsojan mielenkiinnon yllä koko kestonsa ajan. Näyttelijät tekevät hyvää työtä rooleissaan ja varsinkin Mia Wasikowskan esittämä kasvonsa polttanut salaperäinen nainen jää hyvin mieleen. Cronenbergin elokuvaksi elokuvassa on verta ja väkivaltaa hyvin vähän, mutta siitä huolimatta tämä on katsomisen arvoinen elokuva.

rating 70,000

26.06.2017 klo 01:18

Alien - ylösnousemus

Neljäs Alien on ihan hyvin onnistunut jatko-osa ja se on hieman parempi kuin edellinen osa. Juonen osalta tapahtumat sijoittuvat tällä kertaa avaruusalukselle ja toiminnan osalta tämä muistuttaa Alien kakkosta. Lisäksi tässä käsitellään kloonausta ja geenimanipulointia, joka tuo oman lisänsä elokuvaan. Näyttelijöiden roolisuoritukset ovat aika keskivertoja ja sieltä osalta ei ole odotettavissa mitään sen kummempaa, mutta elokuvan juoni etenee varsin sujuvasti. Selkeä parannus kolmoseen tulee sitten itse Alieneissa, jotka ovat paljon paremmin tehtyjä ja muitakin otuksia löytyy elokuvasta. Lisäksi verta, limaa ja muuta mönjää löytyy elokuvasta mukavasti, jotka lisäävät katsomisnautintoa.

rating 70,000

21.06.2017 klo 21:49

Polttava kuolema

Spontaneous Combustion tarjoaa katsojalle ihan hyvin onnistuneen tarinan miehestä, joka pystyy tahdonvoimallaan sytyttämään ihmisiä palamaan. Juonen osalta elokuva onkin mielenkiintoista seurattavaa ja tuli tappovälineenä kiehtoo ainakin itseäni. Näytteleminen on aika tasapaksua, mutta Brad Dourif tekee kuitenkin hyvää työtä pääroolissa Samina. Efektinä tulta käytetään mukavan paljon elokuvan aikana ja ruumiitakin saadaan sopivasti. Kokonaisuutena elokuva on hyvää keskitasoa Tobe Hooperin tuotannossa ja se kestää useamman katselukerran.

rating 60,000

19.06.2017 klo 00:33

Alien 3

Kolmas Alien on kohtalaisesti onnistunut jatko-osa ja vaikka se ei ylläkkään kahden ensimmäisen elokuvan tasolle, niin se on ihan viihdyttävää katseltavaa. Planeetalla sijaitseva vankila toimii ihan hyvin tapahtumapaikkana elokuvalla ja juonen osalta ollaan lähempänä ensimmäistä kuin toista Alienia. Elokuvan suurin heikkous on kuitenkin ruma CGI Alien, joka häiritsee katsomisnautintoa sen juoksennellessa ympäriinsä. Lähikohtaukset taas ovat hyvin tehtyjä. Lisäksi olisi ollut mielenkiintoista nähdä olisiko elokuva onnistunut paremmin, jos David Fincherillä olisi ollut vapaat kädet elokuvan teon suhteen.

rating 60,000

05.06.2017 klo 01:27

Tokyo X Erotica

Tokyo X Erotica tarjoaa aika oudon elokuvakokemuksen, joka on kyllä valitettavasti kokonaisuutena todella huono elokuva. Erotiikkaa ja seksiä löytyy nimensä mukaisesti elokuvasta riittävästi, mutta nekin on toteutettu varsin kökösti ja nekään eivät nosta elokuvanautintoa kovin korkealle. Lyhyestä kestosta huolimatta elokuvan kesto ei tunnu lyhyeltä ja sitä vain odottaa milloin tämä sekopäinen nautinto loppuu. Kanipukuisista ihmisistä ja spermalla täytetyistä vesipistooleista täytyy kyllä antaa plussaa ja ne sopivatkin hyvin elokuvan teemaan. Lisäksi vaaleanpunainen dvd-kotelo tuo mukavaa vaihtelua elokuvahyllyyn.

rating 20,000

05.06.2017 klo 00:54

Maniac

Maniac on todella hyvin onnistunut uusintaversio ja se tekee kunniaa loistavalle alkuperäiselle William Lustigin Maniacille. Franck Khalfounin ohjaus on hyvää ja elokuvan juoni etenee sujuvasti alusta loppuun. Murhaajan näkökulmasta kuvattuna elokuvan tunnelma on paikoiten erittäin ahdistavaa ja katsoja pääsee mukavasti murhaajan pään sisälle seuraamaan veritekoja. Murhat on toteutettu erittäin hienosti ja veren määrälläkään ei turhaan säästellä. Elijah Wood tekee todella hyvän roolisuorituksen sekopäisenä murhaajana ja lisäksi elokuvan tunnusmusiikki on erittäin toimiva.

rating 90,000

01.05.2017 klo 14:20

31

31 edustaa valitettavasti sitä heikompaa osastoa Rob Zombien elokuvien joukossa ja kokonaisuutena tämä on aika huono tekele. Juonen osalta matkalla oleva ystäväporukka kidnapataan ja heidät viedäään sokkelomaiseen paikkaan, jossa heitä koittaa tappaa joukko erilaisia pahiksia ja se toimii viihteenä sekopäiselle herrasväelle. Eli ideana on perinteinen tapa tai tule tapetuksi kissahiirileikki. Verta löytyy jonkin verran elokuvasta, mutta itse tappajat eivät ole kovin erikoisia. Ehkä parhaiten mieleen jää Richard Brake Doom-Headina, joka tekee hyvää työtä roolissaan.

rating 40,000

16.04.2017 klo 16:49

The Shallows

The Shallows tarjoaa katsojalle ihan onnistuneen haielokuvan. Juonen osalta seurataan surffausta harrastavan naisen eloonjäämistaistelua valkohaita vastaan. Valkohai piirittää naisen muutaman sadan metrin päähän rannasta sijaitsevalle pienelle kivelle/saarelle ja sieltä pitäisi jotenkin selvitä hengissä rantaan. Blake Lively tekee ihan hyvän roolisuorituksen surffaajana ja valkohaikin on loppua lukuunottamatta uskottava. Itse olisin kaivannut hieman enemmän verta ja korkeampaa ikärajaa tähän elokuvaan, niin oltaisiin saatu valkohaista enemmän irti.

rating 60,000

Edellinen sivu | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 18 | Seuraava sivu

Profiilin tiedot