Villetys

Villetys

Käyttäjä, 24 fania

Oma statistiikka: Elokuvien kommentit (1123)

13.11.2019 klo 23:01

Armomurhaaja

Armomurhaaja tarjoaa erinomaisen trillerin ja se edustaa parhaimistoa suomalaisten elokuvien joukossa. Elokuvassa seurataan Matti Onnismaan esittämää Veijo Haukkaa, joka työkseen tekee mekaanikon hommia. Sivutyökseen hän myös lopettaa vanhoja ja sairaita lemmikkejä. Eräänä päivänä Jari Virmanin esittämä Petri Kettu tuo koiransa lopetettavaksi, mutta Veijo Haukka ei raaski koiraa tappaa, vaan ottaakin tämän itselleen lemmikiksi. Riita edellisen omistajan välillä kuitenkin riistäytyy käsistä ja tulos ei ole kaunista katsottavaa. Matti Onnismaa tekee mainion pääroolin eläinten oikeutta ajavana Veijo Haukkana ja myös Jari Virman on sopivan sekopäinen roolissaan Petri Kettuna. Elokuva tarjoaa aika synkkää kuvastoa, mutta se sopii hienosti juoneen ja elokuvan parissa viihtyy.

rating 80,000

13.11.2019 klo 00:13

Naurava poliisi

Naurava poliisi tarjoaa onnistuneen poliisielokuvan ja se on keskivertoa hieman parempi elokuva. Juonessa eräänä iltana salaperäinen mies nousee bussin kyytiin ja kaivaa konekiväärin esille surmaten kaikki bussin kyydissä olevat matkustajat. Tapausta alkaa tutkimaan Walter Matthaun esittämä poliisi Jake Martin, jonka työpari sai myös kohtalokkaasti surmansa bussissa. Uudeksi parikseen hän saa Bruce Dernin esittämän Larsenin ja yhdessä he koittavat löytää salaperäisen murhaajan. Walter Matthau ja Bruce Dern tekevät molemmat ihan hyvät roolisuoritukset poliiseina ja miesten välinen kemia pelaa hyvin yhteen. Ammuskelut on sopivan verisiä ja elokuvan parissa kyllä viihtyy hyvin.

rating 70,000

12.11.2019 klo 00:38

Ring 0: Birthday

Ring 0 tarjoaa ihan onnistuneen esiosan kahdelle aikaisemmalle Ringille. Juonessa ollaan 50-luvulla, jolloin eräs toimittaja sai surmansa Shizuko Yamamuran yliluonnollisten voimien esityksen aikana. Esityksen jälkeisinä vuosina jokainen toimittaja, joka on ollut esityksessä on kuollut. Ajassa siirrytään eteenpäin 60-luvulle, kun ensimmäisen kuolleen miehen morsian päättää löytää Shizukon tyttären ja tappaat hänet. Näyttelijät tekevät ihan hyvää työtä rooleissaan ja elokuvateatteri toimii ihan hyvin tapahtumapaikkana. Kauhua tässä ei paljoa ole, mutta kirouksen mysteeriä seuraa ihan mielenkiinnolla. Kokonaisuutena Ring 0 on keskitason kauhuelokuva, jonka katsoo toiseenkin kertaan.

rating 60,000

11.11.2019 klo 00:31

What Have You Done to Solange?

What Have You Done to Solange on erittäin hyvin onnistunut giallo, joka onnistuu pitämään katsojan otteessaan aina loppuratkaisuun asti. Elokuvassa seurataan Fabio Testin esittämää Enricoa, joka toimii koulussa opettajana. Ollessaan yhden koulun oppilaansa kanssa veneilemässä he sattuvat todistamaan nuoren tytön murhaa. Enrico joutuukin poliisin tarkkailtavaksi ja samalla hänen olisi pidettävä salassa myös koulussa työskentelevältä vaimoltaan suhde oppilaaseensa. Elokuva onnistuu pitämään erinomaisesti katsojan otteessaan ja tarjoamaan hyviä juonenkäänteitä murhamysteerin ratkaisemiseksi. Paljasta pintaa löytyy myös sopivasti ja murhatkin on raakoja, vaikka niitä ei kunnolla näytetäkkään. Musiikkipuoli on myös kunnossa Ennio Morriconen ansiosta ja elokuvaa voi suositella giallojen ystäville.

rating 80,000

09.11.2019 klo 23:05

Con Air - lento vapauteen

Con Air tarjoaa hyvin onnistuneen toimintaelokuvan ja se on viihdyttävää seurattavaa koko kestonsa ajan. Juonessa seurataan Nicolas Cagen esittämää Cameron Poea, joka on juuri vapautumassa vankilasta. Mies laitetaan kuitenkin samaan lentokoneeseen erittäin vaarallisten vankien kanssa, jotka on tarkoitus siirtää toiseen vankilaan. Kesken lennon kuitenkin vangit kaappaavat koneen haltuunsa ja Cameron Poe joutuu keskelle kaappausdraamaa. Nicolas Cage ja John Malkovich tekevät molemmat onnistuneet roolit päärooleissa ja sivuroolissa oleva Steve Buscemi on myös mainio sarjamurhaajana. Elokuvan juoni on siis varsin yksinkertainen, mutta hyvät näyttelijät tekevätkin Con Airista oikein onnistuneen kaappauselokuvan.

rating 80,000

08.11.2019 klo 21:40

Alien 2: On Earth

Alien 2: On Earth tarjoaa pienen budjetin kauhuelokuvan, joka on aika keskinkertainen. Elokuva on tehty Alienin menestyksen yhteydessä ja se jääkin valitettavasti vain halvaksi kopioksi. Juonessa avaruusalus laskeutuu takaisin maan päälle epäonnistuneen tehtävän jälkeen, mutta astronautit on korvattu avaruushirviöillä. Samaan aikaan joukko vuorikiipelijöitä jää yöpymään lähistöllä olevaan luolaan. Luolissa vietetyn yön jälkeen heitä vastaan hyökkää yksi heidän ryhmäläisistään, joka on saanut tartunnan salaperäisiltä avaruushirviöiltä. Elokuvan suurin vahvuus on laadukkaat erikoistehosteet ja elokuvan tapot onkin toteutettu hienosti. Myös elokuvan tunnusmusiikki on erittäin toimiva, mutta muuten kyseessä on heikohko elokuva, jonka katsoo juuri kertaalleen.

rating 40,000

07.11.2019 klo 20:49

Into the Mirror

Into the Mirror tarjoaa ihan hyvin onnistuneen kauhuelokuvan ja rikoselokuvan yhdistelmän. Juonessa iso tavaratalo on tuhoutunut tulipalossa ja vuosi palon jälkeen se on tarkoitus avata taas asiakkaille. Muutamaa päivää ennen avaisia tavaratalosta alkaa kuitenkin löytymään mystisesti kuolleita työntekijöitä ja kuolemat viittaavat itsemurhilta. Tapausta alkaa kuitenkin tutkimaan tavaratalon turvallisuusosaston johtaja Woo ja pian myös paikallinen rikospoliisi kiinnostuu tapauksista. Elokuva alkaa kauhuelokuvana, mutta muuttuu pian enemmän rikoselokuvaksi, mutta se toimii tässä ihan hyvin. Näyttelijät tekevät ihan kohtalaista työtä rooleissaan ja elokuvaa seuraa mielenkiinnolla. Elokuvan loppuhuipennus on myös erinomaisesti tehty ja hienoa katsottavaa.

rating 70,000

07.11.2019 klo 00:03

Joker

Joker tarjoaa erinomaisen syntytarinan yhdestä mielenkiintoisimmista pahiksista elokuvahistoriassa, eli Jokerista. Elokuvassa seurataan Joaquin Phoenixin esittämää Arthur Fleckkia, joka työkseen naurattaa ihmisiä pellenä. Työstään ihmisten naurattajana huolimatta Arthur ei ole oikeasti ollut koskaan elämänsa aikana iloinen ja miehen pää onkin täynnä vihaa ja synkkiä ajatuksia. Pari kertaa pahoinpitelyn kohteeksi jouduttuaan ja potkut töistään saatuaan Arthur lopettaa iloisen esittämisen ja antaa toisen minänsä ottaa vallan. Joaquin Phoenix tekee loistavan roolisuorituksen Jokerina ja miehen matkaa läpi synkkyyden seuraa mielenkiinnolla. Elokuva onnistuu myös mainiosti luomaan uskottavan kuvauksen rappeutuvasta yhteiskunnasta ja Jokerin ajautumisen kauas normaalista kansalaisesta. Alkupuolen elokuva rakentaa rauhassa tarinaa, mutta palkitsee kyllä katsojan lopussa ja brutaalia väkivaltaakin löytyy sopivassa suhteessa.

rating 90,000

04.11.2019 klo 23:20

Dark Blue

Dark Blue tarjoaa hieman keskivertoa paremman kyttäelokuvan, jonka parissa viihtyy useammankin katselukerran verran. Juonessa Los Angelesin poliisin erikoistutkintajoukko saa tehtäväkseen selvittää neljän henkilön tappoa. Heidän tutkiessaan tapausta veteraanipoliisi Kurt Russellin esittämä Eldon Perry saa tehtäväkseen opastaa erikoistutkintajoukon keltanokkaa Scott Speedmanin esittämää Bobby Keoughia poliisien käyttämän uhkailun ja korruption raakaan todellisuuteen. Kurt Russell tekee onnistuneen roolisuorituksen Eldon Perrynä ja myös Ving Rhames tekee hyvän roolin poliisijohtaja Arthur Hollandina, jonka tavoitteena on lopettaa poliisien käyttämät laittomat keinot. Toimintaa löytyy elokuvasta hyvin maltillisesti ja sitä tämä olisikin ehkä kaivannut hieman lisää tarinaan.

rating 70,000

02.11.2019 klo 23:09

Kohtalokkaat kuvat

Forbidden Photos of a Lady Above Suspicion tarjoaa ihan hyvin onnistuneen trillerin, joka sisältää myös sopivasti eroottista latausta. Juonessa seurataan Dagmar Lassanderin esittämää Minouta, joka viettää hemmoteltua, mutta tylsää elämää usein poissaolevan aviomiehensä Pier Paolo Capponin esittämän Peterin kanssa. Yhtenä iltana rannalla kävellessään Minouta lähtee seuraamaan moottoripyörällä ajava Simón Andreu esittämä The Blackmailer, joka väittää Peterin murhanneen ihmisen ja alkaa kiristämään naista. Dagmar Lassander tekee hyvän roolisuorituksen pääroolissa naisena, joka on valmis menemään pitkälle suojellessaan miestään virkavallalta. Myös Simón Andreu on hyvä kiristäjän roolissaan. Elokuvan vahvuus onkin hyvin onnistunut psykologinen jännite juonessa ja elokuvaa seuraakin mielenkiinnolla. Verta ja väkivaltaa elokuvassa nähdään vähän, mutta se ei haittaa katsomisnautintoa.

rating 70,000

30.10.2019 klo 17:45

Frankensteinin morsian

The Bride of Frankenstein on hyvin onnistunut jatko-osa ensimmäiselle Frankensteinille ja nämä ovatkin kokonaisuutena suunnilleen yhtä hyviä elokuvia. Juonessa seurataan Ernest Thesigerin esittämää tohtori Pretoriusta, joka haluaa kehittää Frankensteinin hirviölle morsiamen. Hän tarvitsee siihen Colin Cliven esittämän Henry Frankensteinin apua, mutta mies ei kuitenkaan siihen suostu. Pretorius käyttää kuitenkin hirviötä suostuttelukeinona ja yhdessä he luovat naispuolisen hirviön. Ernest Thesiger tekee mainion roolisuorituksen Pretoriuksena ja Boris Karloff jatkaa myös hyvää työtä hirviönä. Elokuvassa nähdäänkin enemmän hirviötä ensimmäiseen osaan verrattuna ja se toimii hyvin tarinan kannalta.

rating 70,000

26.10.2019 klo 23:29

Ringu 2

Ringu 2 tarjoaa ihan kohtalaisesti onnistuneen jatko-osan ensimmäiselle Ringulle. Juonessa naisen ruumis löydetään kaivosta, joka on ollut suljettuna 30-vuotta. Ruumiinavauksessa käy kuitenkin ilmi, että nainen on kuollut viimeisen vuoden aikana. Samaan aikaan myös mystinen videonauha jatkaa katsojiensa tappamista viikko katsomisen jälkeen. Tapausta lähtee tutkimaan kyseisen videonauhan käsiinsä saanut reportteri ja tutkinnassa selviää videonauhan yhteys kaivosta kuolleena löytyneeseen naiseen. Ensimmäinen osa onnistui ehkä hieman paremmin luomaan mystisyyttä tarinaan, mutta kyllä tätäkin seuraa ihan mielenkiinnolla. Kauhua löytyy myös jonkin verran, mutta elokuva kärsii hieman sekavasta juonesta.

rating 60,000

24.10.2019 klo 00:36

Berberian Sound Studio

Berberian Sound Studio tarjoaa ihan hyvin onnistuneen kauhutrillerin, joka on mielenkiintoista seurattavaa. Juonessa Toby Jonesin esittämä Gilderoy saa työtarjouksen mennä tekemään Roomassa kuvattavaan kauhuelokuvaan ääniraitaa. Paikalle saavuttua mies huomaakin heti paljon omituisia asioita liittyen elokuvan tekoon, mutta hän on päättänyt kuitenkin hoitaa työnsä kunnialla läpi. Asiaa ei kuitenkaan auta yhtään machoileva tuottaja ja kielitaidoton ohjaaja, joidenka kanssa pitäisi tulla toimeen. Elokuva onnistuu ihan hyvin luomaan uhkaavaa tunnelmaa juonen osalta ja Gilderoyn työtä hämärässä äänistudiossa seuraa mielenkiinnolla. Elokuva jättää kuitenkin paljon potentiaaliaan käyttämättä ja se loppuukin vähän omituisesti.

rating 60,000

22.10.2019 klo 22:21

Maa on syntinen laulu

Maa on syntinen laulu tarjoaa oikein onnistuneen draamaelokuvan ja samalla se edustaa suomalaisten elokuvien joukossa selkeästi sitä parempaa osastoa. Juonessa seurataan Mäkelän talossa asuvaa perhettä johon kuuluu vanha Äijä, isä Juhani, hänen vaimonsa Alli ja heidän 18-vuotias tyttärensä Martta. Lavatansseissa on puukotettu hengiltä Kulkuri niminen renki ja Martta hoitaa hautajaisten kahvituksen ja ihastuu samalla lappalaiseen poromieheen Oulaan. Kaikki elokuvan näyttelijät onnistuvat hienosti rooleissaan ja Martan roolissa Maritta Viitamäki tarjoilee myös mukavasti paljasta pintaa elokuvan aikana. Maa on syntinen laulu onnistuu tarjoamaan synkän karua kuvausta elämästä Lapissa ja se on oikein onnistunut kokonaisuus. Erityismaininta vielä kirkossa tapahtuvasta saarnauskohtauksesta, joka nostaa myös mukavasti seksuaalisuutta ilmaan.

rating 80,000

21.10.2019 klo 00:06

Doom Asylum

Doom Asylym tarjoaa aika keskivertoisen b-luokan kauhuelokuvan 80-luvulta ja siinä on jonkin verran komediaakin mukana. Elokuvan alussa Michael Rogenin esittämä Mitch Hansen joutuu tyttöystävänsä kanssa pahaan auto-onnettomuuteen. Nainen kuolee kolarissa ja myös Mitch Hansenia luullaan kuolleeksi, mutta mies nouseekin henkiin leikkauspöydältä ja tappaa tätä tutkivat tohtorit. Aikaa menee eteenpäin ja mies asustaa rauhassa hylätyillä raunioilla, kunnes lähistölle tulee joukko nuoria bilettämään. Niinpä on aika kaivaa esille kirurgiset työkalut ja hankkiutua nuorista eroon. Michael Rogen tekee ihan hyvän roolisuorituksen onnettomuudessa kasvonsa menettäneenä Mitch Hansenina ja myös Ruth Collins tuo elokuvaan mukavasti naiskauneutta roolissaan Tinana. Muut näyttelijät ovatkin sitten heikkoja rooleissaan, mutta elokuvan tapot on hyvin toteutettu ja gore varsin mallikasta.

rating 60,000

19.10.2019 klo 22:42

Tarantula

Tarantula tarjoaa yllättävän hyvin onnistuneen kauhuelokuvan 50-luvulta ja se on varsin viihdyttävää seurattavaa koko kestonsa ajan. Elokuvassa seurataan Leo G. Carrollin esittämää Professori Gerald Deemeriä, joka on keksinyt ravintoliuoksen, joka kasvattaa eläimiä todella nopeasti isoksi. Keksinnön tarkoitus on auttaa maailmaa uhkaavassa ruokapulassa, mutta laboratorissa tapahtuva onnettomuus vapauttaa tutkinnassa käytetyt eläimet. Eniten ainetta onkin käytetty Tarantellaan, joka on moninkerroin normaalia suurempi ja se alkaa etsimään ravintoa itselleen kaupungista. Tarantellasta on onnistuttu luomaan uhkaava ilmestys yllättävän hyvin näin vanhaksi elokuvaksi ja sen saalistamista seuraa mielenkiinnolla. Näyttelijät tekevät hyvää työtä rooleissaan ja elokuvan parissa viihtyy mainiosti. Kokonaisuutena Tarantula on erittäin onnistunutta eläinkauhua 50-luvulta.

rating 80,000

18.10.2019 klo 22:27

Cleopatra Jones - karatekuningatar

Cleopatra Jones tarjoaa aika keskinkertaisen blaxpoilaatio elokuvan, jonka jaksaa katsoa juuri kertaalleen. Juonessa turkkilainen unikkopelto poltetaan maan tasalle ja huumeidenvälittäjä Shelley Wintersin esittämä Mommy polttaa päreensä. Hän ottaa yhteyttä lahjomiinsa poliiseihin ja määrää kostoiskun tehtäväksi köyhälistökaupunginosan huumeidenvastaiseen päämajaan. Iskunsa takia Mommy saa vastaansa Tamara Dodsonin esittämän Cleopatra Jonesin ja näiden välistä kaksintaistelua seurataan elokuvan aikana. Shelley Winters tekee ihan hyvän roolisuorituksen huumeidenvälittäjänä ja Tamara Dodsonia kyllä katselee mielellään karatekuningatterana, mutta muuten elokuva ei tarjoa mitään ihmeellistä.

rating 40,000

16.10.2019 klo 00:21

Frankenstein

Frankenstein tarjoaa ihan hyvin onnistuneen kauhuklassikon 30-luvulta. Juonessa Colin Cliven esittämä tohtori Henry Frankenstein menee assistenttinsa Dwight Fryen esittämän Fritzin kanssa hautuumaalle kaivamaan juuri haudatun miehen ruumiin ylös kokeitaan varten, jossa tavoitteena on ruumiin henkiin herättäminen. Kuolleen miehen pää ja aivot ovat kuitenkin pahasti vaurioituneet ja he päättävät varastaa uudet aivot Henry Frankensteinin aikaisemman opettajan luokasta. Varastetut aivot ovat kuitenkin rikollisen aivot ja henkiin herätetty ruumis alkaa käyttäytyä hiljalleen väkivaltaisena. Boris Karloff tekee muistettavan roolisuorituksen hirviönä ja myös Frederick Kerr jää mieleen hauskassa roolissaan Baron Frankensteinina. Hirviön maskeeraus on myös hyvin onnistunut ja se ansaitsee erityismaininnan.

rating 70,000

15.10.2019 klo 00:00

Määränpäänä Graceland

Määränpäänä Graceland tarjoaa ihan onnistuneen rikoselokuvan, jossa on mukana myös hieman komediaakin. Vegasissa on meneillään kansainvälinen Elvis-viikko ja kaikki pukeutuvat Elvikseksi. Kurt Russellin esittämä Michael Zane ja Kevin Costnerin Murphy johtavat rikolliskoplaa, jotka suunnittelevat ryöstävänsä Vegasin kasinon Elviksiksi pukeutuneena. Keikka onnistuukin hyvin ja miehet onnistuvat varastamaan 3,2 miljoonan edestä rahaa ja pako virkavallalta voi alkaa. Kevin Costner tekee hienon roolisuorituksen rikollisjengin johtajana ja myös Kurt Russell on ihan hyvä roolissaan. Courtney Cox tuo mukavasti elokuvaan naiskauneutta roolissaan Cybilinä ja elokuvan parissa viihtyy kyllä mainiosti pari tuntia.

rating 70,000

13.10.2019 klo 23:03

Blood Simple

Blood Simple on erinomaisesti onnistunut rikoselokuva ja samalla se on mainiosti onnistunut debyyttiojaus Coenin veljeksiltä. Juonessa Dan Hedayan esittämä baarin omistaja Marty epäilee vaimonsa pettävänsä tätä yhden baarimikkonsa kanssa ja hän palkkaa M. Emmet Walshin esittämän yksityisetsivän tutkimaan vaimonsa puuhia. Epäilys osuu oikeaan ja yksityisetsivä saa tehtäväkseen tappaa molemmat, mutta se ei olekkaan helppo tehtävä. Elokuvan tarina etenee rauhallisesti, mutta se pitää silti mielenkiinnon yllä koko kestonsa ajan. M. Emmet Walsh tekee hienon roolisuorituksen yksityisetsivänä ja myös muutkin näyttelijät ovat hyviä rooleissaan. Kokonaisuutena Blood Simple on oikein onnistunut rikoselokuva Coenin veljeksiltä.

rating 80,000

12.10.2019 klo 23:03

Maggie

Maggie tarjoaa hieman normaalista poikkeavan zombie-elokuvan ja se on ihan mielenkiintoista seurattavaa koko kestonsa ajan. Juonessa seurataan Abigail Breslinin esittämää Maggieta, joka on saanut zombin puremasta tartunnan. Muuttuminen zombiksi tapahtuu kuitenkin vähitellen ja tätä muuttumista seurataan koko elokuvan keston ajan. Arnold Schwarzenegger esittää Maggien isää Wadea, joka pysyy tyttärensä rinnalla, vaikka muutos zombiksi on jo alkanut. Abigail Breslin tekee uskottavan roolisuorituksen Maggiena ja myös Arskaa on mukava nähdä hieman erilaisessa roolissa kovia kokeneena isänä. Yksinkertaisesta juonesta huolimatta elokuva pysyy ihan kiinnostavana ja se on hyvä lisäys zombie-elokuvien joukkoon.

rating 60,000

10.10.2019 klo 00:11

Hissillä mestauslavalle

Hissillä mestauslavalle on ihan hyvin onnistunut trilleri, jonka katsoo toisenkin kerran. Elokuvan juonessa seurataan kahta rakastavaista, jotka suunnittelevat murhaavansa naisen aviomiehen ja lavastaen tämän itsemurhaksi. Suunnitelma ei mene ihan nappiin ja mies jääkin jumiin hissiin. Samaan aikaan konnuuksia harrastava nuori mies varastaa hississä jumissa olevan miehen auton ja lähtee sillä tyttöystävänsä kanssa kiertelemään kaupunkia. Ruumiitakin tulee reissun aikana ja syyt menevät tietenkin hississä olevan miehen piikkiin. Elokuvan koko näyttelijäkaarti onnistuu rooleissaan ihan hyvin, mutta muuten elokuva etenee aika rauhallisesti. Juoni olisi kaivannutkin ehkä hieman lisää vauhtia ja toimintaa mukaan. Kokonaisuutena Hissillä mestauslavalle tarjoaa keskitason trillerin, joka ei loista erityisesti millään osa-alueella.

rating 60,000

08.10.2019 klo 23:58

Hatchet

Hatchet tarjoaa ihan katsomisen arvoisen slasherin, jonka katsoo muutamaan kertaan. Juonessa ryhmä turisteja saapuu New Orleansiin nauttimaan karnevaaleista ja ryyppäämisestä. Pian ryyppääminen saa jäädä ja kaverukset päättävät lähteä turistireissulle pienellä laivalla pahamaineiselle suolle, jossa asustaa legendan mukaan Victor Crowley niminen epämuodostunut mies. Laiva ajaa karille ja pian turistit huomaavat, että legenda Victor Crowleysta pitää paikkaansa. Näyttelijät ovat elokuvassa tarkoitettu lähinnä teurastamista varten ja sieltä ei jää mieleen kuin Robert Englundin pieni sivurooli elokuvan alussa. Elokuvassa nähtävät tapot on sen sijaan todella tyylikkäästi tehty ja pelkästään niiden takia elokuva on katsomisen arvoinen. Kane Hodderin esittämästä Victor Crowleysta on kanssa saatu mukavan epämuodostunut hirviö aikaan ja elokuvassa nähdään myös mukavasti tissejä.

rating 60,000

07.10.2019 klo 22:53

Piercing

Piercing tarjoaa valtavirrasta mukavasti poikkeavan kauhuelokuvan, joka on erittäin onnistunut ohjaus Nicolas Pesceltä. Juonessa seurataan Christopher Abbottin esittämää Reediä, jolle on tullut pakkomielle päästä tappamaan joku. Mies hyvästelee perheensä ja lähtee liikematkalle pois kotoa. Hotellihuoneeseen hän tilaa seuralaispalvelusta prostituoidun, jonka hän aikoo tappaa. Miehen suunnitelmat eivät menekkään ihan nappiin, koska paikalle saapuu Mia Wasikowskan esittämä Jackie, joka jostain syystä osaa aavistaa Reedin suunnitelmat. Christopher Abbott ja Mia Wasikowska tekevät molemmat onnistuneet roolisuoritukset pääroolissa ja heidän välistään sadomasokistista leikkiä seuraa mielellään. Visuaalisesti elokuva on myös hienoa seurattavaa ja musiikkipuolella kuullaan hieman yllättäen Dario Argentonkin tuttujen elokuvien Deep Redin ja Tenebren tunnusmusiikit. Piercing vaikuttaa elokuvalta, josta joko tykkää tai ei ja sillä on myös selkeästi potentiaalia kasvaa kulttielokuvaksi tulevaisuudessa.

rating 80,000

06.10.2019 klo 21:11

Tesis

Tesis on mainiosti onnistunut trilleri, joka pitää hyvin otteessaan alusta loppuun asti. Elokuvassa seurataan Ana Torrentin esittämää Angelaa, jota kiinnostaa erittäin väkivaltaiset elokuvat. Yhdessä toisen opiskelijan Fele Martínezin esittämän Cheman kanssa he löytävät koulun elokuvavarastosta snuff-elokuvan, jossa nuori tyttö kidutetaan ja tapetaan. He alkavat tutkimaan kyseistä videonauhaa tarkemmin ja heille selviää, että videolla tapettu tyttö on ennen opiskellut samassa elokuvakoulussa, jossa he parhaillaan opiskelevat. Alejandro Amenábar on onnistunut elokuvan ohjauksessa mainiosti ja myös tunnelma on kunnossa. Näyttelijät tekevät myös hyvää työtä rooleissaan ja heidän kohtaloaan seuraa mielenkiinnolla.

rating 80,000

05.10.2019 klo 22:31

Luunmurskaaja

The Mangler tarjoaa ihan hyvän keskitason kauhuelokuvan Tobe Hooperilta. Elokuva sijoittuu isoon pesulaan, jota johtaa Robert Englundin esittämä Bill Gartley. Kesken työpäivän yksi naistyöntekijöistä onnistuu telomaan kätensä vaateprässiin ja hiljalleen myös muita työntekijöitä alkaa joutumaan vaateprässin uhriksi. Ted Levinen esittämä etsivä John Hunton alkaa tutkimaan mystisiä pesulan kuolemia ja saa selville, että vaateprässi on pahojen voimien vallassa. Elokuvassa nähtävät tapot ovat mukavan verisiä ja itse vaateprässistäkin on saatu uhkaavan näköinen. Näytteleminen on aika perustasoa ja elokuvan juoni pitää ihan hyvin mielenkiinnon yllä koko kestonsa ajan.

rating 60,000

03.10.2019 klo 23:00

The Beyond

The Beyond on erinomainen kauhuelokuva ja Lucio Fulcin tuotannossa se on miehen parhaimpia ohjauksia yhdessä Zombie Flesh Eatersin kanssa. Juonessa Yhdysvaltojen New Orleansissa sijaitseva vanha hotellirakennus periytyy newyorkilaiselle Catriona MacCollin esittämälle Lizalle, joka saapuu paikalle tarkistamaan perintöään. Hotelli on huonossa kunnossa ja sen alakerta vedenpeitossa. Hiljalleen hotellia aletaan taas kunnostamaan, mutta samalla myös siellä työskenteleviä ihmisiä alkaa löytymään mystisesti kuolleena. Elokuvan kuolemat on jälleen kerran laadukkaasti tehty ja gore on parasta a-luokkaa. Fabio Frizzi on säveltänyt elokuvaan hienot musiikit ja tunnelman luonnissa Fulci onnistuu erinomaisesti. The Beyondista huokuu hieno vanhan kauhuelokuvan fiilis ja se on omia suosikkeja kauhun saralla, joka ei ole menettänyt vielä tehoaan useammankin katselukerran jälkeen.

rating 100,000

02.10.2019 klo 00:19

Maratoonari

Marathon Man tarjoaa keskivertoa hieman paremman trillerin, joka on ihan mielenkiintoista seurattavaa koko kestonsa ajan. Elokuvassa seurataan Dustin Hoffmanin esittämää opiskelija Babea, joka joutuu ilman omaa syytänsä mukaan entisen natsin Christian Szellin juonikkaaseen murhapeliin. Juonen keskiössä on salkullinen timantteja, jotka ovat pankissa tallessa. Niiden saamiseksi haltuun tarvitaan kovia keinoja ja ruumiitakin kertyy elokuvan aikana sopivasti. Laurence Olivier tekee mainion roolin entisenä natsina ja hammaslääkärinä, jonka vastaanotolle ei kovin mielellään tulisi kyllä mentyä. Myös Dustin Hoffman on ihan hyvä pääroolissa maratoonarina.

rating 70,000

30.09.2019 klo 23:02

13. Soturi

13. Soturi tarjoaa ihan onnistuneen seikkailuelokuvan, jota seuraa mielellään. Elokuvassa nuori kuninkaan sanansaattaja saapuu pohjoisesta hakemaan apua viikinkisotureilta. Kuningas joukkoineen on joutunut yön pimeydessä ilmestyvien hirviöiden valtaan, jotka tuhoavat kaiken elävän ja ovat niin verenhimoisia, etteivät ihmiset halua tunnustaa niiden olemassaoloa. 12 viikinkiä ja Antonio Banderaksen esittämä Ahmed Ibn Fahdlan lähtevät kuninkaan avuksi taistelemaan mystisiä hirviöitä vastaan. Taistelukohtaukset on ihan hyvin tehty ja vertakin irtopäineen löytyy mukavasti elokuvasta. Näytteleminen on hyvää keskitasoa ja hirviöiden salaperäisyyttäkin varjellaan ihan onnistuneesti elokuvassa.

rating 60,000

30.09.2019 klo 00:37

John Wick: Chapter 2

John Wick kakkonen on oikein onnistunut jatko-osa ensimmäiselle osalle. Tällä kertaa Keanu Reevesin esittämä palkkamurhaaja John Wick on jäänyt eläkkeelle tappohommista. Mies on kuitenkin pakotettu palaamaan eläkkeeltä, kun vanha liittolainen suunnittelee kaappaavansa vallan kansainvälisessä palkkamurhaajien killassa. Verivalan sitovana Johnin on autettava liittolaistaan ja matkustettava Roomaan kohdatakseen maailman parhaimmat tappajat. Toimintakohtaukset on elokuvan suurin vahvuus ja ne on hyvin tehtyjä. Tappoja tulee tässäkin osassa todella paljon ja verelläkään ei onneksi turhaan säästellä. Elokuva edustaa toimintaelokuvien joukossa sitä parempaa osastoa ja se on viihdyttävää seurattavaa koko kestonsa ajan.

rating 80,000

28.09.2019 klo 22:55

Bringing Out the Dead

Bringing Out the Dead tarjoaa onnistuneen matkan ambulanssimiesten töiden seuraamiseen ja se pitää mielenkiinnon yllättävän hyvin yllä koko kestonsa ajan. Elokuvassa seurataan Nicolas Cagen esittämää Frank Pierceä, joka on täysin uupunut raskaasta ambulanssimiehen työstä. Ilta toisensa jälkeen keikalle on vaan lähdettävä ja potkuja töistä on mahdoton saada vähäisten kuskien vuoksi. Samalla mies kärsii unettomuudesta ja hän alkaa näkemään kuolleita ihmisiä haamuina kaikkialla. Nicolas Cage tekee mainion päärooliin ja miehen unetonta matkaa seuraa mielenkiinnolla. Myös Ving Rhames jää mieleen tämän työkaveri Marcuksena ja yöllinen New York on myös hienosti kuvattu ja se ei kovin houkuttavalta työympäristöltä vaikuta.

rating 70,000

27.09.2019 klo 21:55

Lötköjen yö

Night of the Creeps tarjoaa aika keskiverto kauhukomedian 80-luvulta. Elokuvan alussa ollaan vuodessa 1959, kun mystinen alieneilta peräisin oleva aine tippuu maahan ja aine onnistuu tartuttaamaan sitä tutkimaan menevän opiskelijan. Mennään ajassa 27 vuotta eteenpäin ja opiskelijan kryogeenisesti jäädytetty ruumiinsa alkaa sulamaan. Mies on muuttunut zombiksi ja hyökättyään opiskelijoiden kimppuun alkaa kaaos kasvamaan kaupungissa. Näytteleminen on elokuvassa aika keskinkertaista, mutta itse zombit on ihan hyvin tehty. Erikoisefektit on myös kunnossa ja ihmisten räjähtäviä päitä on hieno katsoa. Lisäksi zombien uhreista tulevat etanat/madot on myös oikein hauska lisä elokuvan tarinaan.

rating 60,000

27.09.2019 klo 00:42

The Belko Experiment

The Belko Experiment tarjoaa mielenkiintoisella juonella varustetun henkiinjäämispelin. 80 amerikkalaista työntekijää viettää normaalia työpäivää korkeassa toimistotalossa Bogotassa Kolumbiassa. Yrityksen sisäisestä kaiutinjärjestelmästä kuuluva tuntematon ääni määrää heidät osallistumaan tappavaan peliin, jossa joko tapat työkaverisi tai hän tappaa sinut. Ruumiita tuleekin komeat määrät elokuvan aikana ja tapotkin on laadukkaasti tehtyjä. Veren kanssa ei turhaan säästellä ja sitä virtaa elokuvan aikana paljon. Näyttelijät tekevät ihan tasaisen varmaa työtä rooleissaan ja Greg McLean on saanut luotua ihan onnistunuttua joukkohysteriaa elokuvaan. The Belko Experiment tarjoaa käytännössä Battle Royalen, mutta tällä kertaa ollaan saaren sijaan toimistotornissa.

rating 70,000

26.09.2019 klo 00:43

City of the Living Dead

City of the Living Dead on oikein mainio zombi-elokuva Lucio Fulcilta ja se edustaa selkeästi parhaimistoa tämän lajityypin elokuvien joukossa. Pienessä New Englannin kaupungissa Dunwichissa pappi tekee itsemurhan hirttämällä itsensä hautuumaalla. Samalla hän onnistuu avaamaan helvetin portit ja kuolleet alkavat vaeltaa kaupungissa. Toimittaja Peter ryhtyy yhdessä Maryn kanssa selvittämään tapahtumien syytä ja mukaan tulee vielä psykiatri Gerry ja tämän potilas Sandra. Elokuvassa nähtävät gore-kohtaukset on tuttuun tapaan laadukkaita ja mieleen jää naisen suusta ulos oksentamat sisälmykset ja myös pään läpi poraaminen on hienoa katsottavaa. Tunnelman luonnissa Fulci on onnistunut ihan hyvin ja elokuvan tunnusmusiikki on myös erinomainen.

rating 80,000

24.09.2019 klo 18:27

Viimeinen partiopoika

Viimeinen partiopoika on erinomaisesti onnistunut toimintaelokuva, joka sisältää myös hauskaa läpänheittoa koko kestonsa ajan. Juonessa seurataan Bruce Williksen esittämää Joe Hallenbeckia, joka työkseen toimii yksityisetsivänä. Mies saa tehtäväkseen suojella Halle Berryn esittämää strippari Corya ja samalla hän tutustuu Coryn miehen Damon Wayansin esittämän Jimmy Dixin kanssa. Kaksikko sotkeutuukin hieman isompaan tapaukseen ja he saavat peräänsä enemmänkin konnia. Bruce Willis loistaa pääroolissa etsivänä ja miehen hauskalle läpälle saa nauraa useaan kertaan elokuvan aikana. Konnien joukosta Taylor Negron sopii myös hyvin rooliinsa Milona. Toimintaa löytyy sopivasti ja se on viihdyttävää seurattavaa. Kokonaisuutena Viimeinen partiopoika on erinomainen toimintaelokuva 90-luvulta ja se kestää usean katselukerran.

rating 90,000

23.09.2019 klo 23:56

A Blade in the Dark

A Blade in the Dark on hyvin onnistunut giallo ja se on mielenkiintoista seurattavaa koko kestonsa ajan. Elokuvassa Andrea Occhipintin esittämä muusikko Bruno muuttaa asumaan rauhalliseen isoon taloon, jossa miehen on tarkoitus säveltää ystävänsä kauhuelokuvaan musiikit. Pian kuitenkin talolla alkaa käymään vähän väliä tuntemattomia ihmisiä tutustumassa Brunoon ja musiikin teosta ei meinaa tulla mitään. Samaan aikaan myös lähistöllä alkaa liikkumaan murhaaja, joka on kiinnostunut Brunon luona kylässä käyneistä vieraista. Kameratyönkentely on elokuvassa erinomaista ja Lamberto Bava onnistuu luomaan hyvin uhkaavaa tunnelmaa kohtauksiin. Murhia ei kovin paljon ole, mutta ne on mallikkaasti tehty. Elokuva kärsii hieman epätasaisuudesta, mutta elokuvan loppuratkaisu on ovela. Kokonaisuutena Blade in the Dark on keskivertoa parempi giallo ja tutustumisen arvoinen elokuva.

rating 70,000

23.09.2019 klo 17:48

Jack Bull

The Jack Bull tarjoaa oikein mainion lännenelokuvan. Juonessa seurataan John Cusackin esittämää Myrl Reddingiä, joka hankkii elantonsa hevoskauppiaana. Mies oottaa yhteen L.Q Jonesin esittämän Henry Ballardin kanssa sen jälkeen, kun hän pahoinpitelee kaksi Myrlin hevosta ja tämän apulaisen. Myrl vie asian oikeuden käsiteltäväksi, mutta Ballardin lahjoma tuomari hylkää kanteen. Niinpä Myrlin on noustava itse vastarintaan Ballardia vastaan ja pakottaa tämä hoitamaan kuihtuneet hevoset takaisin kuntoon. Siitä seuraakin yhden miehen lain ottaminen omiin käsiin ja siitä joutuvat sivullisetkin kärsimään. John Cusack tekee hienon roolisuorituksen pääroolissa kovapäisenä karjatilallisena ja myös L.Q Jones on hyvä pahiksena. Myös John Goodman jää mieleen roolissaan tuomarina.

rating 70,000

22.09.2019 klo 00:20

Dracula - vanha vampyyri

Dracula on ihan kohtalaisesti onnistunut kauhuelokuva, mutta se ei onnistu käyttämään kaikkea pontentiaali hyväkseen. Juonessa Dwight Fryen esittämä Renfield matkustaa Transsylvaniaan hieromaan asuntokauppoja kreivi Draculan kanssa. Mies ei välitä kylillä liikkuvista huhuista, että Kreivi yön tullen joisi elävien ihmisten verta pysyäkseen vomissaan. Renfield käveleekin suoraan ansaan, mutta Dracula ei häntä tapakkaan, vaan hänelle löytyy muuta käyttöä. Bela Lugosi tekee muistettavan roolisuorituksen Draculana, mutta muut näyttelijät ovat aika keskinkertaisia. Ison linnan potentiaalia kauhukohtauksiin ei käytetä tarpeeksi hyödyksi ja Dracula jääkin vain hyväksi keskiverto kauhuelokuvaksi.

rating 60,000

20.09.2019 klo 22:34

Blood Rage

Blood Rage tarjoaa todella hyvin onnistuneen slasherin kultaiselta 80-luvulta. Elokuva alkaa kohtauksella, jossa nuorista kaksoispojista Terry tappaa kirveellä tuntemattoman miehen kesken seksin autoon. Terry syyttää veljeään Toddia taposta ja Todd joutuu syyttömänä vankilaan. Mennään ajassa 10 vuotta eteenpäin ja poikien perhe valmistautuu kiitospäivän aterialle, kunnes uutisia alkaa tulemaan Toddin karkaamisesta vankilasta. Perhe alkaa valmistatumaan pojan paluuseen kotimaisemiin ja samalla alkaa myös ruumiita tulemaan. Elokuvan tapot on kaikki hienosti tehtyjä ja goren ystäville on herkkua tarjolla. Mark Soper tekee erinomaisen tuplaroolin veljeksinä ja myös heidän äidin roolissa oleva Louise Lasser on hyvä. Kokonaisuutena Blood Rage edustaa sitä parempaa osastoa slashereiden joukossa ja on jo pelkästään Mark Soperin hienon roolisuorituksen ansiosta katsomisen arvoinen elokuva.

rating 80,000

20.09.2019 klo 00:48

The Protector

The Protector tarjoaa ihan hyvin onnistuneen toimintaelokuvan, joka on viihdyttävää seurattavaa. Elokuvassa Madame Rosen johtama salaperäinen järjestö varastaa kallisarvoisen norsun Khamin suvulta, jotka ovat läpi aikojen varjellut pyhää norsua. Kham lähtee yhden miehen sotaan rikollisjärjestöä vastaan ja saa vastustajakseen monenlaista pahista. Tony Jaa tekee hyvää työtä pääroolissa Khamina ja myös Petchai Wongkamlaon esittämä poliisi Mark on hyvä roolissaan. Taistelukohtaukset ovat selkeästi elokuvan suurin vahvuus ja niitä löytyykin mukavasti elokuvasta. Muuten elokuvan juoni ja draama on aika keskitasoa, mutta loistavan toiminnan ansiosta ne ei paljoa häiritse.

rating 70,000

19.09.2019 klo 00:22

O:n tarina

O:n tarina tarjoaa yllättävän hyvn onnistuneen eroottisen draaman Just Jaeckinilta. Elokuvassa seurataan Corinne Cleryn esittämää O:ta, joka työkseen ottaa kuvia muotimaailmassa kauniista naisista. Udo Kier esittää hänen miesystäväänsä Reneä, joka vie O:n "lomalle" eräänlaiseen eroottiseen klubiin, johon kuuluu herroiksi kutsuttuja miesjäseniä sekä alistetussa asemassa olevia naisia. Siellä hän tutustuu alistamisen, sidonnan ja sadomasokismiseksin rohkeaan maailmaan. Corinne Clery tekee onnistuneen roolin pääroolissa ja naista kyllä katselee mielellään koko elokuvan keston ajan. Paljasta pintaa ja varsinkin tissejä on lähes koko ajan esillä, niin mielenkiinto pysyy kyllä hyvin yllä. Anthony Steel tekee myös maininnan arvoisen roolisuorituksen Sir Stepheninä, joka tutustuttaa O:ta uusiin eroottisiin kokemuksiin.

rating 80,000

17.09.2019 klo 19:46

Perjantai 13. päivä, osa 2

Perjantai 13. päivä kakkos osa on hyvin onnistunut jatko-osa ja se on jonkin verran jopa ensimmäistä osaa parempi kokonaisuus. Elokuvan juonessa on taas kulunut useampi vuosi aikaa ensimmäisen osan verilöylystä ja jälleen kerran Crystal Laken ovet avautuvat uusille nuorille. Ensimmäisessä osassa murhaajana toimineen Mrs Voorhesin sijaan tässä osassa murhaajana toimii tämän epämuodostunut poika Jason. Haalarit ja perunapussi päässä liikkuvaa Jasonia on hieman huvittava seurata, mutta tapot on tässäkin ihan hyvin tehtyjä. Parhaiten mieleen jääkin pyörätuolitappo, joka on hienosti tehty ja plussaa vielä lopusta, jossa nähdään Jasonin naamaakin.

rating 70,000

14.09.2019 klo 23:41

Perjantai 13.

Ensimmäinen Perjantai 13. päivä on keskitason kasarislasher ja onnistunut startti legendaariselle elokuvasarjalle. Juonessa Crystal Laken leiri, joka on ollut suljettu vuosia murhatapauksien takia avaa jälleen kerran ovensa. Joukko nuoria saapuu leirikeskukseen töihin leiriohjaajiksi ja illan hämärtyessä hiljalleen mystinen murhaaja alkaa tappamaan porukkaa. Elokuvassa nähtävät tapot ovat ihan onnistuneita ja varsinkin lopun päänkatkaisu on todella hienosti tehty. Betsy Palmer tekee hienon roolin sekopäisenä Mrs. Voorheesina, mutta muut näyttelijät ovat aika keskinkertaisia. Walt Gorney ansaitsee myös maininnan sivuroolistaan Crazy Ralphina, joka varoittaa nuoria menemästä leirille. Kameratyönskentely ennen tappoja on mainiota ja elokuvan äänimaailma on myös onnistunut.

rating 60,000

14.09.2019 klo 00:33

Lisa, unelmien nainen

Weird Science tarjoaa hyvin onnistunutta teinikomediaa 80-luvulta. Elokuvassa seurataan kahta nuorta teiniä, jotka saavat idean luoda itselleen unelmiensa naisen tietokoneen avulla. Kuinka ollakkaan pojat onnistuvat luomaan elävän naisen nimeltä Lisa. Lisa tutustuttaa pojat kimppasuihkuun itsensä kanssa, baareissa käydään maistelemassa viskiä ja tietysti myös vähän kaahaillaan autoilla, vaikka korttia ei olekkaan. Lopulta myös järjestetään isot bileet, johon on kutsuttu koko kaupunki. Kelly LeBrock loistaa pääroolissa Lisana ja kyllähän naista katselee mielellään. Komedia on myös ihan toimivaa ja elokuvan parissa viihtyy hyvin. Bill Paxton tekee myös maininnan arvoisen roolin toisen pojan ilkeänä isoveljenä.

rating 70,000

13.09.2019 klo 23:20

Satavuotias, joka karkasi ikkunasta ja katosi

Satavuotias, joka karkasi ikkunasta ja katosi on yllättävän hyvin onnistunut komedia, joka jaksaa naurattaa tasaisesti koko kestonsa ajan. Juonessa seurataan satavuotiasta Robert Gustafssonin esittämää Allan Karlssonia, joka joutuu pitkän ja vaiherikkaan elämän jälkeen vanhainkotiin. Vanhainkodissa suunnitellaan hänen 100-vuotisjuhliaan, mutta Allan ei välitä juhlista ja karkaa ikkunasta. Hän joutuu seikkailuun johon kuuluvat salkullinen rahaa, rahoja takaisin ajava rikollisjengi ja kyvytön poliisi, joka tutkii Allanin katoamista. Näyttelijät tekevät kaikki hyvää työtä rooleissaan ja elokuva on hauskaa seurattavaa koko kestonsa ajan. Kokonaisuutena elokuva on onkein onnistunut komediaseikkailu.

rating 80,000

12.09.2019 klo 16:58

Suoraa toimintaa

Missing in Action on hyvin onnistunut toimintaelokuva 80-luvulta ja se on Chuck Norriksen elokuvissa sieltä paremmasta päästä. Juonessa seurataan Chuck Norriksen esittämää James Braddockia, joka saa tehtäväkseen lähteä Vietnamiin etsimään sodassa kadonneita Amerikkalaisia. Vietnamilaiset pitävätkin sotilaita vankeinaan pidätysleireillä ja James Braddockin reissusta ei ole tulossa helppoa. Chuck Norris on hyvä roolissaan Braddockina, joka ei turhaan paljoa puhu, mutta osaa kyllä tappaa porukkaa kädenkäänteessä. Toimintakohtauksia löytyy sopivasti elokuvasta ja ne on tyypillistä 80-luvun toimintaa. Viidakko tuo myös hyvän lisän elokuvaan ja kokonaisuutena Missing in Action on hieman keskivertoa parempi toimintaelokuva, jonka katsoo useampaankin kertaan.

rating 70,000

10.09.2019 klo 00:25

Seitsemäs sinetti

Seitsemäs sinetti on oikein hyvin onnistunut draamaelokuva Ingmar Bergmanilta ja se on yksi miehen parhaimpia ohjauksia. Juonessa ollaan vuodessa 1300 ja mustasurma raivoaa Euroopassa. Ristiritari Antonius Block ja hänen aseenkannattajansa Jöns ovat palaamassa pitkältä ja vaikealta ristiretkeltä pyhältä maalta. Kodin ollessa enään päivän ratsastuksen päässä he kohtaavat kuoleman, mutta onnistuvat lykkäämään viimeistä matkaa shakkipelin avulla. Vaikka elokuvan teema onkin hyvin synkkä, niin elokuva onnistuu kyllä naurattamaan katsojaa mustalla huumorilllaan ja sen parissa viihtyy mainiosti. Bengt Ekerot tekee hienon roolin kuolemana ja myös kaikki muutkin näyttelijät ovat hyviä rooleissaan. Seitsemäs sinetti on tähän asti nähdyistä Bergmanin elokuvista paras ja tätä voi kyllä suositella katsottavaksi muillekkin.

rating 80,000

09.09.2019 klo 00:24

Luostarin syntiset nunnat

Luostarin syntiset nunnat tarjoaa keskiverto nunspoilaation, jonka katsoo kyllä kertaalleen. Juonessa loukkaantunut Paolo Malcon esittämä Esteban pakoilee lakia ja hän piiloutuu salaa nunnaluostariin, jossa myös hänen rakkaansa Jenny Tamburin esittämä Lucita asustaa. Nunnaluostarissa valtaa pitää kuitenkin Françoise Prévost esittämä julma The Abbess, joka tarvittaessa kiduttaa ja tappaa nunnia, jos sääntöjä rikotaan. Luostariin piiloutuminen ei mikään kovin viisas ratkaisu olekkaan Estebanilta, mutta se toimii tässä hyvin juonen kannalta. Tissejä ja kevyttä lesboilua löytyy elokuvasta kanssa sopivassa suhteessa ja kyllä tätä seuraa ihan mielellään. Näytteleminen on aika keskinkertaista, kuten odottaa saattaakin, mutta se ei häiritse katsomista.

rating 50,000

07.09.2019 klo 23:02

Sormi liipasimella

Day of Anger tarjoaa erinomaisen lännenelokuvan ja se edustaa parhaimistoa westernien joukossa. Juonessa seurataan Giuliano Gemman esittämää Scott Marya, joka toimii työkseen kadunpuhdistajana Cliftonin pikkukaupungissa. Samalla miestä pilkataan joka käänteessä kaupunkilaisten johdosta. Eräänä päivänä kaupunkiin saapuu arvostettu Lee Van Cleefin esittämä Frank Talby ja mies saa seuraa Scott Marysta. Muut kyläläiset ei miesten ystävyyttä katso hyvällä ja kaksikko lähtee kaupungista. Frank Talby opettaa Scottille aseen käyttöä ja kaksikko kostaa kyläläisille. Lee Van Cleef tekee hienon roolisuorituksen kokeneena pyssysankarina ja myös Giuliano Gemma on hyvä roolissaan. Taistelukohtaukset on hyvin tehty ja elokuvan parissa viihtyy hienosti. Elokuvan tunnusmusiikki on myös loistava ja muutkin musiikkivalinnat ovat onnistuneita.

rating 80,000

06.09.2019 klo 22:29

Baskervillen koira

The Hound of the Baskervilles tarjoaa hyvin onnistuneen vanhan ajan rikoselokuvan 50-luvun lopusta. Juonessa kartanon läheiseltä suolta löytyy kuolleen miehen ruumis. Tapausta lähtee tutkimaan rikosetsivä Sherlock Holmes apunaan hyvä ystävänsä tohtori Watson. Legendan mukaan suolla asustaa iso koira, joka öisin saalistaa sinne eksyviä ihmisiä. Elokuva keskittyykin enemmän henkilöhahmoihinsa ja mysteerin tutkimiseen ja vasta lopussa saadaan selville murhaaja. Peter Cushing tekee mainion roolisuorituksen Sherlock Holmesina ja miehen ylvästä olemusta on hauska seurata elokuvan aikana. Pimeällä suolla tapahtuviin kohtauksiin on myös saatu hyvin uhkaavaa tunnelmaa ja vaaran tuntemusta mukaan. Itse koiraakin näytetään elokuvassa hyvin vähän, mikä on oikea ratkaisu.

rating 70,000

Edellinen sivu | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 23 | Seuraava sivu

Profiilin tiedot