Villetys

Villetys

Käyttäjä, 24 fania

Oma statistiikka: Elokuvien kommentit (1323)

06.07.2020 klo 17:22

Verirahat

Verirahat on todella hyvin onnistunut toimintatrilleri John Frankenheimeriltä. Juonessa Michael Cainen esittämä arkkitehti Noel Holcroft perii kuolleelta isältään 4,5 miljardin arvoisen natsiperinnön. Isä varasti 40-vuotta sitten kahden kaverinsa kanssa rahat natseilta ja hyvittääkseen natsipuolueen aiheuttamia tuhoja Noel Holcroft perii rahat tämän kuoltua. Heti saatuaan tietää perinnöstään hän lähtee selvittämään onko isän kahden kaverin jälkikasvua hengissä ja samalla hän saa peräänsä myös muita rikollisia, jotka ovat saaneet kuulla arvokkaasta perinnöstä. John Frankenheimerin ohjaus on erittäin sujuvaa ja elokuvan juoni pitää hyvin mielenkiinnon yllä koko kestonsa ajan. Näyttelijät tekevät kaikki hyvää työtä rooleissaan ja elokuvasta löytyy toimivia juonenkäänteitä. Lisäksi ammuskelua ja väkivaltaakin löytyy myös ihan sopivasti.

rating 80,000

05.07.2020 klo 15:39

Armoton

Armoton on erinomainen lännenelokuva ja se kuuluu länkkäreiden joukossa sinne ihan terävimpään kärkeen. Juonessa kaksi cowboyta viiltelevät huoran naaman ja huorat lupaavat 1000 dollarin palkkion miesten tappamisesta. Sana palkkiosta alkaa kiertämään ja niinpä palkkamurhaajia lähtee kohti Big Whiskey nimistä kylää. Kylässä järjestystä pitää yllä Gene Hackmanin esittämä raakuudestaan tunnettu lainvalvoja Little Bill, joka ei hyväksy ulkipuolisten puuttuvan kylän asioihin. Gene Hackman tekee elokuvan parhaimman roolin armottomona lainvalvojana ja myös muut näyttelijät Clint Eastwoodin johdolla ovat erinomaisia rooleissaan. Elokuvan tarina etenee rauhallisesti pitäen kuitenkin mielenkiinnon hyvin yllä ja huipentuen hienoon loppukohtaukseen kapakassa. Elokuva käsittelee myös onnistuneesti Eastwoodin hahmon Bill Munnyn kautta tämän katumusta tämän teoista aikoinaan. Kokonaisuutena Armoton on täydellinen lännenelokuva ja hieno mestariteos Clint Eastwoodilta.

rating 100,000

04.07.2020 klo 15:34

Ghostland

Incident in a Ghost Land tarjoaa oikein hyvin onnistuneen kauhuelokuvan Pascal Laugierilta. Juonessa äiti ja kaksi tämän tytärtä perii ison talon syrjäiseltä seudulta. Heti ensimmäisenä iltana talolle saavuttuaan he joutuvat kahden henkilön väkivallan kohteeksi. Sen jälkeen mennään ajassa eteenpäin, kun toisesta tyttärestä Bethistä on tullut kuuluisa kauhukirjailija. Hän saa avunpyynnön siskoltaan Veralta, joka asuu vielä äitinsä kanssa samaisessa talossa ja Beth lähtee katsomaan, mikä on hätänä. Elokuva tarjoaa väkivaltaista ja karua kuvastoa ohjaajan tuntien koko kestonsa ajan, mikä pitää hyvin otteessaan. Kameratyönkentelyssä talossa on myös onnistuttu mainiosti ja elokuva luo hyvin kauhuntunnelmaa kohtauksiin. Näyttelijät tekevät myös hyvää työtä rooleissaan ja Incident in a Ghostlandia voi suositella väkivaltaisten kauhuelokuvien ystäville.

rating 80,000

03.07.2020 klo 20:28

Lipton Cockton

Lipton Cockton in the Shadow of Sodoma tarjoaa yllättävän hyvin onnistunutta suomalaista Sci-fiä ja samalla sitä voi sanoa kulttielokuvaksi. Juonessa Jari Halosen esittämä poliisipäällikkö Brand Marlon palkkaa Jorma Tommilan esittämän yksityisetsivä Lipton Cocktonin tutkimaan salaperäisiä murhia, joissa uhrit ovat räjähtäneet kappaleiksi. Apunaan hänellä on pelastamansa taistelukukko ja yhdessä he koittavat selvittää murhista vastuussa olevat rikolliset. Pienestä budjetista huolimatta elokuva onnistuu mainiosti kuvaamaan tulevaisuuden näkymiä vuoden 2037 Vladivostokista ja rappeutuvasta yhteiskunnasta. Jorma Tommila tekee hyvän roolin yksityisetsivänä ja miehen tutkimuksia seuraa mielenkiinnolla. Elokuvaa ei ole turhaan verrattu Blade Runneriin, vaan hyvin samanlaisessa maastossa liikutaan ja kyseessä onkin pienimuotoinen helmi suomalaisten elokuvien joukossa.

rating 70,000

02.07.2020 klo 17:37

The Toxic Avenger Part II

Toxic Avengerin toinen osa on aika keskinkertainen kauhukomedia, jonka katsoo kuitenkin ainakin kertaalleen. Tällä kertaa juonessa sankarimme joutuu vastakkain maailman herruutta havittelevan Apocalypse Inc kemikaaliyrityksen kanssa ja seikkailu johtaa myös matkalle Japaniin etsimään vieraantunutta isäänsä. Elokuvan parasta antia on ihan asialliset tappelukohtaukset, joissa ukkoja laitetaan mukavasti matalaksi. Verta ja gorea löytyy myös mukavasti tapoista. Näytteleminen on tuttuun tapaan aika heikkoa ja ei komediakaan kovin naurettavaa ole. Pakollisia tissejä löytyy myös elokuvasta, mutta ei tämä kovin erikoinen jatko-osa ole hyvälle ensimmäiselle Toxic Avengerille.

rating 50,000

01.07.2020 klo 17:25

Pimeyden ytimessä

Pimeyden ytimessä on ihan hyvin onnistunut trilleri Martin Campbellilta. Juonessa Mel Gibsonin esittämän poliisin Thomas Cravenin tytär ammutaan kuoliaaksi tämän kotiovelle. Thomas epäilee aluksi, että hän olisi ollut itse kohteena ja tarkoituksena tulla tapetuksi, mutta tutkittuaan tarkemmin tyttärensä taustoja hänelle selviää tyttärensä olleen oikea kohde. Tytär oli ollut töissä jättimäisessä tutkimus ja kehitysfirmassa, jolla on tärkeä asema Yhdysvaltojen kansallisessa turvallisuudessa. Niinpä Craven lähtee kostoreissulle selvittämään tyttärensä murhan syyn. Mel Gibson tekee varmaa työtä pääroolissa vastauksia haluavana isänä ja myös Ray Winstone jää mieleen salaperäisenä neuvonantaja Jedburghina. Tarinassa on myös hieman politiikkaa mukana, mikä tuo hyvän lisän juoneen ja lopusta löytyy ihan mallikasta ammuskeluakin.

rating 60,000

30.06.2020 klo 19:50

Scanners II - rukoilet armoa

Scanners kakkonen on yllättävän hyvin onnistunut jatko-osa ensimmäiselle Scannersille ja on yllättäen jopa hieman parempi. Tällä kertaa juonessa David Hewlettin esittämä David Kellum kärsiii kovista päänsäryistä ja painajaisista. Mies tutustuu Yvan Ponton esittämään poliisipäällikkö Forresteriin, joka lupaa auttaa Davidia viemällä tämän muiden samoista ongelmista kärsivien scannereiden joukkoon. Siellä hän tajuaa Forresterin haluavan vain lisää valtaa itselleen scannereiden avulla ja hänen täytyy pysäyttää hänet. Ensimmäiseen osaan verrattuna tästä löytyy enemmän toimintaa ja elokuva onkin sen johdosta viihdyttävämpää seurattavaa. Lisäksi scannereiden kykyjä hallita toisia ihmisä käytetään tässä paremmin hyödyksi. Tappoja löytyy myös mukavasti ja elokuvan efektit on varsin hyvin tehtyjä.

rating 70,000

29.06.2020 klo 17:36

Parasite

Parasite on erittäin laadukas elokuva, joka käsittelee onnistuneesti elintasoeroja rikkaiden ja köyhien välillä. Juonessa seurataan Ki Taekin nelihenkistä perhettä, jotka ovat kaikki työttömiä ja elävät köyhyydessä. Perheen poika Ki Woo pääsee kuitenkin kaverinsa suosituksesta opettamaan englantia rikkaan Parkin perheen tyttärelle. Pian myös Ki Woo onnistuu saamaan huijattua muutkin perheen jäsenet Parkille hommiin ja kaikki näyttää hyvältä. Elokuvan juoni on mielenkiintoista seurattavaa, kun hiljalleen koko perhe saadaan rikkaille Parkeille töihin. Näyttelijät tekevät hyvää työtä rooleissaan ja varsinkin Kang-ho Song tekee mainion roolin perheen isänä Ki Taekina. Parasite kuvaa myös onnistuneesti rikkaiden ja köyhien välistä isoa elintasoeroa ja väkivaltaakin löytyy sopivasti elokuvasta.

rating 80,000

28.06.2020 klo 17:04

Audition

Audition on keskivertoa parempi draamakauhuelokuva ja hyvin onnistunut ohjaus Takashi Miikeltä. Juonessa Ryo Ishibashin esittämän Shigeharu Aoyaman vaimo kuolee ja seitsemän vuoden jälkeen mies alkaa etsimään itselleen uutta vaimoa. Yhdessä ystävänsä kanssa hän järjestää omistamaansa elokuvayhtiöön koe-esiintymisen keksityn elokuvan varjolla ja pyrkii löytämään hakijoiden joukosta itselleen uuden vaimon. Eihi Shiina tekee hyytävän hyvän roolin outona Asami Yamazakina ja myös Ryo Ishibashi on hyvä vaimoa etsivänä miehenä. Alkupuoli elokuvasta rakentaa rauhassa draamaa, mikä saattaa vaikuttaa hieman pitkäveteiseltä, mutta lopussa elokuva tarjoaa oikein mainiota kuvastoa. Audition jättää myös ovelasti katsojalle mietittävää elokuvan loppumisen jälkeen, että mitä siinä oikeasti tapahtuikaan.

rating 70,000

27.06.2020 klo 22:47

Mannaja

Mannaja on todella hyvin onnistunut lännenelokuva Sergio Martinolta ja se kuuluu miehen elokuvien joukossa sinne parhaimistoon. Juonessa Maurizio Merlin esittämä Mannaja palaa kotiseudulleen kostaakseen isänsä kuoleman hänet tappaneelle Philippe Leroyn esittämälle McGowanille. Samalla tarkoituksena on vapauttaa kylä sitä hallitsevan McGowanin ja hänen miehiensä hallusta. Maurizio Merli tekee hyvän pääroolin palkkiometsästäjä Mannajana ja pyssyn lisäksi tämän aseenaan toimivat kirveet tuovat hyvää vaihtelua. Myös John Steiner tekee hyvää työtä rikollisten johtaja Vallerina. Elokuvan musiikkivalinnat tuovat hyvän lisän kohtauksiin ja elokuvan parissa viihtyy useammankin kerran. Kokonaisuutena Mannaja on toimiva italowestern, joka ei ole vuosien aikana menettänyt tehoaan.

rating 80,000

26.06.2020 klo 20:20

Revenge

Revenge tarjoaa hyvin onnistuneen kostoelokuvan ja se on varsin mainio debyyttiohjaus Coralie Fargeatilta. Juonessa kolme ystävystä saapuu erämaassa sijaitsevalle luksushuvilalle aikomuksenaan lähteä metsästämään eläimiä. Yksi miehistä on saapunut mökille jo pari päivää aikaisemmin mukanaan kaunis nainen. Juhlaillan jälkeen toinen miehistä ei pysty pitämään näppejään erossa naisesta ja tilanne johtaa lopulta siihen, että miehet luulevat tappaneensa naisen. Tapahtumapaikkana karu erämaa vuorineen toimii erittäin hyvin ja se on oivaa metsästysmaastoa. Näyttelijät tekevät hyvää työtä rooleissaan ja Coralie Fargeatin ohjauksessa on hyviä pieniä yksityiskohtia mukana. Väkivalta on sopivan raakaa ja varsinkin lopussa päästään kunnolla irrottelemaan veren kanssa talolla käytävässä kaksintaistelussa.

rating 70,000

25.06.2020 klo 17:10

Scanners - tappava ajatus

Scanners on ihan kohtalaisesti onnistunut kauhun ja sci-fin yhdistelmä David Cronenbergilta, mutta se edustaa miehen tuotannossa kuitenkin sitä heikompaa osastoa. Juonessa Michael Ironsiden esittämä Darryl Revok johtaa jättimäistä lääkevalmistus yritystä ConSecia, jossa tehdään epäilyttäviä kokeita. Siellä pyritään tekemään ihmisistä mutantteja, jotka pystyvät tappamaan ajatuksen voimalla. Stephen Lackin esittämä Cameron Vale on oppinut hallitsemaan omia kykyjään ja hän koittaa pysäyttää Darryl Revokin toiminnan. Elokuvan idea ajatuksen voimalla tappavista mutanteista on hyvä, mutta juoni on muuten vähän pitkäveteistä seurattavaa. Alussa tapahtuva päänräjäytys on todella hienosti tehty kohtaus, mutta elokuva olisi tarvinnut huomattavasti enemmän gorea mukaan tarinaan. Ei Scanners keskitasoa erikoisempi elokuva olekkaan, mutta kuitenkin ihan katsomisen arvoinen.

rating 60,000

24.06.2020 klo 16:58

Leon

Leon on erinomainen rikoselokuva ja samalla se on mielestäni Luc Bessonin selkeästi parhaiten onnistunut elokuva. Juonessa seurataan Jean Renon esittämää erakkomaista italialaista ammattitappajaa Leonia. Hänen naapurissaan asuu Natalie Portmanin esittämä nuori Mathilda, jonka perhe joutuu huumepoliisin teurastamaksi. Mathilda ystävystyy Leonin kanssa ja haluaa myös itse ammattitappajaksi kostaakseen perheensä tappaneille poliiseille. Jean Reno on omiaan pääroolissa ammattitappaja Leonina ja myös Natalie Portman tekee hyvää työtä nuoresta iästä huolimatta. Gary Oldman jää myös mieleen sekopäisenä poliisijohtaja Stansfieldinä. Toimintakohtaukset on hienosti tehtyjä ja ruumiita tulee mukavasti elokuvan aikana. Draaman puolella on myös onnistuttu erinomaisesti kuvaamaan Leonin ja Mathildan välille kehittyvää ihmissuhdetta. Kokonaisuutena Leon on vieläkin upea elokuva ja tähtiä voi jälleen antaa täydet viisi.

rating 100,000

23.06.2020 klo 17:08

Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat III

Kolmas Teenage Mutant Ninja Turtles on aika keskinkertainen elokuva ja selkeästi heikoin näistä kolmesta. Tällä kertaa kilpikonnat joutuvat vahingossa ajassa taaksepäin vuoden 1603 japaniin. Maassa on parhaillaan käynnissä sota soturiprinsessan ja julman sotaherran joukkojen välillä ja kilpikonnat menevät auttamaan soturiprinsessaa. Lisäksi Stuart Wilsonin esittämä merirosvo Walker joukkoineen haluaa hyötyä sotatilanteesta ja myydä aseita sotaherralle. Tässä kolmannessa osassa komediaa on lisätty entisestään mukaan, mutta se ei ole kovin viihdyttävää. Muinainen japani tuo tapahtumapaikkana ihan hyvää vaihtelua juoneen ja Stuart Wilson on ihan hyvä roolissaan Walkerina. On tämä kolmas osa kuitenkin vielä ihan katsomisen arvoinen elokuva Turtlesien ystäville.

rating 50,000

21.06.2020 klo 21:32

JFK - avoin tapaus

Oliver Stone tarjoaa erittäin hyvin onnistuneen elokuvan John F. Kennedyn murhasta ja sen vaikutuksesta yhteiskuntaan. Juonessa seurataan Kevin Costnerin esittämää New Orleansin piirisyyttäjä Jim Garrisonia, joka alkaa tutkimaan John F. Kennedyn murhaa. Mies alkaa epäilemään, että murhasta syytetty Lee Harvey Oswald ei olisi voinut sitä tehdä yksin ja mukana olisi isompikin kokonaisuus henkilöitä. Samalla maan hallituskin salailee todistusaineistoa murhaan liittyen ja Jim Garrison joutuu taistelemaan hallitustakin vastaan saadakseen totuuden selville. Kevin Costner tekee mainion pääroolin Jim Garrisonina ja miehen roolin ansiosta elokuva pitää yllättävän hyvin mielenkiinnon yllä pitkästä kolmen ja puolen kestosta huolimatta. Myös sivurooleissa olevat näyttelijät tekevät hyvää työtä rooleissaan ja lopun pitkä oikeussalikohtaus on maininnan arvoinen.

rating 80,000

20.06.2020 klo 15:10

Caramba - paholainen kannoilla

Keoma on erittäin hyvin onnistunut lännenelokuva ja se kuuluu Enzo G. Castellarin parhaimpiin elokuviin. Juonessa Franco Neron esittämä Keoma saapuu sisällissodan päättymisen jälkeen takaisin Texasilaiseen kotikyläänsä. Valtaa kylässä pitää kuitenkin samaisesta sodasta kotiutuneet etelän sotilaat, joita johtaa Donald O'Brienin esittämä Caldwell. Pelastettuaan raskaana olevan naisen joutuu hän vastakkain Caldwellin ja kolmen oman puoliverisen veljensä kanssa. Elokuvan juoni on sieltä perinteisimmästä päästä, mutta Enzo G. Castellari on onnistunut luomaan elokuvaan toimivan synkän ja karun tunnelman. Franco Nero tekee hienon roolin yksinäisenä Keomana, joka etsii itselleen tarkoitusta ja myös elokuvan tunnusmusiikki on toimiva. Taistelukohtaukset on elokuvan parasta osa-aluetta ja tappoja päästään nautiskelemaan hienoilla hidastuksilla varustettuna.

rating 80,000

19.06.2020 klo 18:16

Monty Pythonin elämän tarkoitus

Monty Pythonin elämän tarkoitus on keskivertoa hieman paremmin onnistunutta komediaa, joka on viihdyttävää seurattavaa. Tällä kertaa parhaiten elokuvan sketseistä jää mieleen köyhän katolisen perheen isän ongelma, kun lapsia on siunaantunut enemmän, kuin hänellä on varaa elättää. Sketsi sisältää myös varsin mainion Every Sperm Is Sacred laulun. Ravintolaan syömään saapuva läski, jolla on kova oksentamisen tarve toimii kanssa hyvin ja lopussa myös päästään tutustumaan kuolemaan ja mitä taivaasta oikeasti löytyy. Tissejäkin löytyy elokuvasta, josta saa aina erikseen plussaa. Kokonaisuutena kyseessä on kelpo komeda, jonka huumori ei ole sieltä soveliaimmasta päästä.

rating 70,000

18.06.2020 klo 17:20

Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat 2 ja Mönjän salaisuus

Teenage Mutant Ninja Turtles kakkonen on yllättävän hyvin onnistunut jatko-osa ensimmäiselle osalle ja mielestäni jopa sitä hieman parempi. Tällä kertaa juonessa kilpikonna nelikko pääsee tutkimaan menneisyyttään, koska mystistä mönjää löytyy jälleen vuosien jälkeen. Francois Chaun esittämä Silppuri onnistuu saamaan mönjän löytäneen David Warnerin esittämän professorin käsiinsä. Mönjän avulla he kehittävät kilpikonnasta ja koirasta itselleen pari mutanttia Rahzarin ja Tokkan muodossa. Toimintaa löytyy tästä jatko-osasta hyvin ja se on varsin viihdyttävää seurattavaa. Rahzar ja Tokka tuovat hyvän lisän pahiksien joukkoon ja komedia toimii hyvin elokuvassa. Myös lopun yökerhossa tapahtuva ninja-räppi jää hyvin mieleen ja on erittäin toimiva kohtaus.

rating 70,000

17.06.2020 klo 17:12

Gu

Bewitched on kohtalaisesti onnistunut kauhuelokuva Shawn Brotherseilta. Juonessa seurataan Melvin Wongin esittämää poliisia, joka tutkii nuoren tytön murhaa Thaimaassa. Siellä hän joutuu vastakkain mustan magian kanssa ja hänelle asetetaan sarja kauheita kirouksia estämään rikosmysteerin ratkaisemista. Elokuvan juoni on aika perinteinen ja se ei lopulta ole kovin mielenkiintoista seurattavaa, mutta noituus tuo siihen kuitenkin hyvän lisämausteen. Gorea löytyy varsinkin elokuvan loppupuolelta mukavasti ja se on erittäin asiallisesti tehty. Mukana on pitkän naulan vetämistä tytön päästä pois, matojen syömistä, mädäntyneitä ruumiita ja muutakin ihan asiallista body-horroria on tarjolla.

rating 60,000

16.06.2020 klo 17:14

Sicario

Sicario on hyvin onnistunut rikoselokuva ja ohjaus Dennis Villeneuvelta. Juonessa Josh Brolinin esittämä hallituksen joukkojen päällikkö Matt Graver rekrytoi Emily Bluntin esittämän FBI:n agentin Kate Macerin salaiseen operaatioon huumeparonin kiinniottamiseksi. Operaatioon tulee myös mukaan salaperäinen Benicio Del Toron esittämä Alejandro, jolla on omat motiivit saada huumeparoni kiinni. Benicio Del Toro tekee elokuvan parhaimman roolisuorituksen Alejandrona ja muista näyttelijöistä ei oikein kukaan muu erotu erityisemmin. Elokuva kuvaa myös onnistuneesti huumekartellien vaikutusta normaalin arkielämään ja pohtii, missä kulkee moraalinen raja rikollisten kiinni saamiseksi.

rating 70,000

15.06.2020 klo 23:12

Dogville

Dogville tarjoaa pelkissä lavasteissa kuvatun erittäin hyvin onnistuneen draamatrillerin, joka pitää kolmen tunnin kestosta huolimatta yllättävän hyvin mielenkiinnon yllä. Juonessa seurataan Nicole Kidmanin esittämää Gracea, joka pakenee gangstereita ja päätyy pieneen kylään nimeltä Dogville. Grace saa kaksi viikkoa aikaa todistaa kyläläisille oman työpanoksensa vastineena tämän piilottamisesta. Ajan kuluessa ja poliisin käydessä yhä useammin Dogvillessa alkavat kyläläiset vaatia Gracelta yhä enemmän vastinetta tämän piilottamisesta. Nicole Kidman tekee mainion pääroolin hyväntahtoisena Gracena ja ei muissakaan näyttelijöissä valittamista ole. Lars von Trier onnistuu myös hyvin painostavan tunnelman rakentamisessa elokuvan edetessä loppua kohti. Loppuratkaisu on myös maininnan arvoinen kaikessa karuudessaan ja se päättää elokuvan hienosti.

rating 80,000

14.06.2020 klo 17:53

The Girl Who Knew Too Much

The Girl Who Knew Too Much on hyvin onnistunut murhamysteeri Mario Bavalta ja giallojen joukossa niitä ensimmäisiä teoksia. Juonessa Letícia Románin esittämä Nora Drowson saapuu Amerikasta Roomaan viettämään lomaa äitinsä ystävän luokse. Vanha nainen on kuitenkin jo huonossa kunnossa ja saa yöllä sysdänkohtauksen. Nora lähtee sairaalaan pyytämään apua ja törmää samalla varkaaseen, joka tyrmää hänet. Herättyään hän todistaa pihalla tapahtuvan murhan, mutta kukaan ei usko häntä. Mario Bava onnistuu hyvin luomaan elokuvaan uhkaavan tunnelman ja mies käyttää mustavalkoisuutta onnistuneesti hyödykseen kohtauksissa. Juoni on aika perinteinen, mutta tarpeeksi kiinnostavaa seurattavaa. Lisäksi Letícia Román tekee hyvän pääroolin murhan todistajana ja sitä tutkimaan lähtevänä naisena.

rating 70,000

13.06.2020 klo 19:03

Suuri hiljaisuus

The Great Silence on erinomaisesti onnistunut lännenelokuva Sergio Corbuccilta ja yksi parhaita genressään. Juonessa seurataan Klaus Kinskin esittämää palkkiometsästäjä Locoa, joka tappaa rahaa vastaan kenet tahansa. Jälleen yhden miehen tapettuaan kuolleen miehen vaimo palkkaa toisen palkkiometsästäjän, Jean-Louis Trintignantin esittämän Silencen tappamaan Locon. Oman lisänsä juoneen tuo myös Frank Wolffin esittämä sheriffi, joka on palkattu laittamaan kyseinen Snow-Hill kylä järjestykseen. Klaus Kinski tekee hienon roolin kylmäverisenä Locona ja myös hiljaisen Silencen roolissa oleva Jean-Louis Trintignant on hyvä. Lumiset maisemat tuovat mukavaa vaihtelua tähän westerniin ja myös Ennio Morriconen tunnusmusiikki on erittäin toimiva. Tunnelmaltaan elokuva on myös mukavan synkkä ja loppukohtaus sopii erinomaisesti päättämään elokuvan.

rating 90,000

12.06.2020 klo 21:35

The Lighthouse

The Lighthouse tarjoa varsin onnistuneen fantasiakauhun Robert Eggersiltä. Juonessa seurataan Willem Dafoen ja Robert Pattinsonin esittämiä majakanvartioita Thomas Wakea ja Thomas Howardia. Waken työntehtävään kuuluu pitää huolta majakan valosta ja Howard taas kunnostaa majakkaa ja muita sen rakennuksia lähistöllä. Myrskyn noustessa ja päivien kuluessa se alkaa vaikuttamaan kummankin miehen mielenterveyteen ja he alkavat kääntymään toisiaan vastaan. Majakka toimii hyvin elokuvan tapahtumapaikkana ja mustavalkoisuus korostaa karuja maisemia. Molemmat päänäyttelijät tekevät hienot roolisuoritukset majakanvartioina ja elokuva sisältää myös mukavasti outoja näkyjä. Elokuvan äänimaailma on myös erittäin toimiva ja oikeastaan ainoa heikkous on hieman liian pitkä pituus. Lisäksi elokuva lupaa ehkä hieman enemmän, mitä se pystyy tarjoamaan.

rating 70,000

11.06.2020 klo 23:48

Arizona Baby

Arizona Baby on kohtalaisesti onnistunut rikoskomedia Coenin veljeksiltä ja se edustaa sitä hieman heikompaa osastoa heidän tuotannossaan. Juonessa seurataan Nicolas Cagen esittämää ruokakauppoja ryöstelevää pikkurikollista, joka istuu vähän väliä vankilassa. Siellä hän rakastuu poliisilaitoksen kuvaajaan Holly Hunterin Ediin ja päättää parantaa tapansa. Ed ei voi kuitenkaan saada lapsia ja he päättävät varastaa yhden juuri syntyneistä viitosista itselleen ja siitä alkaa elokuvan juoni. Näyttelijöistä parhaiten jää mieleen sivuroolissa oleva prätkällä ajeleva Randall 'Tex' Cobbin esittämä Leonard Smalls, joka rahaa vastaan lähtee etsimään varastettua vauvaa. Komedia on paikoiten ihan toimivaa, mutta ei Arizona Baby kuitenkaan kovin muistettava elokuva ole Coenin veljesten tuotannossa.

rating 60,000

10.06.2020 klo 23:21

Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat

Ensimmäinen Teenage Mutant Ninja Turtles on ihan kohtalaisesti onnistunut toimintaelokuva 90-luvun alusta. Juonessa seurataan neljää mutanttikilpikonnaa Leonardoa, Raphaelia, Donatelloa ja Michelangeloa, jotka ovat asuneet pienestä pitäen viemärissä. Heistä huolta on pitänyt rotta nimeltä Mestari Tikku, joka on opettanut oppimansa ninjataidot kilpikonnille. Yhdessä ryhmä laittaa varastelevia rikollisia järjestykseen ja vastaansa he saavat myös taitavan James Saiton esittämän Silppurin. Kilpikonnapuvut on kyllä hyvin tehtyjä ja ne ovat varsin uskottavia. Elokuvan komedia toimii ihan kohtalaisesti ja taistelukohtaukset on myös ihan onnistuneita. Kyseessä onkin ihan kelpo toimintaelokuva heti ysärin alusta, mutta ei kuitenkaan mikään merkkiteos.

rating 60,000

09.06.2020 klo 17:35

Liisa ihmemaassa

Liisa ihmemaassa on oikein hyvin onnistunut fantasiaelokuva Tim Burtonilta. Juonessa Mia Wasikowskan esittämä Liisa tippuu kesken tulevien häidensä kaninkoloon ja ajautuu sieltä ihmemaahan. Siellä hän törmää toinen toistaan erikoisempiin asukkaisiin ja hän saa tehtäväkseen pelastaa ihmemaan sitä hallitsevan julman Punaisen kuningattaren käsistä. Apua tehtävään hän saa Johnny Deppin Hatuntekijältä ja Michael Sheenin Valkoiselta Kanilta. Näyttelijöistä Helena Bonham Carter tekee hienon roolin julmana Punaisena kuningattarena ja myös Johnny Depp on hyvä Hatuntekijänä. Visuaalisesti elokuva on erittäin hienoa katsottavaa ja tehosteissa ollaan onnistuttu erinomaisesti. Kokonaisuutena Liisa ihmemaassa on keskivertoa parempi fantasiaelokuva, joka on jo tehosteidensa puolesta katsomisen arvoinen.

rating 70,000

08.06.2020 klo 19:52

Legendat kehässä

Grudge Match on ihan hyvin onnistunut nyrkkeilyelokuva kahdesta vanhasta nyrkkeilijä legendasta. Elokuvassa seurataan Sylvester Stallonen Henry 'Razor' Sharpia ja Robert De Niron Billy 'The Kid' McDonnenia, jotka ovat lopettaneet nyrkkeilyn 30-vuotta sitten. Huipulla ollessaan miehet hävisivät vain kertaalleen toisilleen ja voittivat muut ottelunsa. Kevin Hartin nyrkkeilypromoottori Dante onnistuu kuitenkin saamaan houkuteltua molemmat valmistautumaan viimeiseen otteluun, jossa selvitetään miesten paremmuus ja tarjolla on myös paljon rahaa. Sylvester Stallone ja Robert De Niro tekevät molemmat hyvät roolisuoritukset entisinä nyrkkeilijöinä ja myös Alan Larkin jää mieleen Henry 'Razor' Sharpin valmentajana. Komedia on myös ihan toimivaa elokuvassa ja lopun ottelukin ihan hyvin tehty.

rating 70,000

07.06.2020 klo 16:47

Yön kuningatar

Elvira: Mistress of the Dark on erittäin hyvin onnistunut kauhukomedia 80-luvulta. Juonessa seurataan Cassandra Petersonin esittämää Elviraa, joka on lopettanut juuri työnsä Los Angelesin TV-kauhuemäntänä. Hän saa perinnökseen isoäidiltään kartanon pieneltä paikkakunnalta, mutta saavuttuaan paikkakunnalle kyläläiset eivät oikein pidä Elviirasta ja he haluavat päästä hänestä eroon. Lisäksi William Morgan Sheppardin esittämä Vinny haluaa päästä käsiksi loitsukirjaan, jonka hän tietää sijaitsevan kartanossa. Cassandra Peterson tekee mainion roolin Elvirana ja naisen rintavarustusta katselee mielellään koko elokuvan ajan. Myös William Morgan Sheppard on hyvä Vinnynä ja elokuvan tehosteet on hyvin onnistuneita. Kokonaisuutena kyseessä on b-luokan elokuva, mutta se on erittäin viihdyttävää seurattavaa oikealla asenteella.

rating 80,000

06.06.2020 klo 18:13

Pieni suuri mies

Pieni suuri mies on erinomaisesti onnistunut seikkailu lännenelokuva, joka on kiinnostavaa seurattavaa koko kestonsa ajan. Juonessa Dustin Hoffman esittää 121-vuotiasta Custerin viimeisen taistelun ainoaa eloonjäänyttä Jack Crabbia. Mihen elämäntarina alkaa Cheyenne-intiaanien adoptoidessa hänet pikku poikana verisen sodan keskeltä ja siitä tämän tarinaa lähdetään seuraamaan. Matkalle mahtuu avioliitto heimon kaunottaren kanssa, ystävystyminen kuuluisan Wild Bill Hickokin kanssa, uskonnaiseen tutustumista, huijarina toimimista ja tietysti myös juoppona olemista. Jack Crabbin erilaiset elämänvaiheet on mielenkiintoista seurattavaa koko kestonsa ajan ja samalla elokuva kertoo onnistuneesti intiaanien elämästä. Dustin Hoffman tekee hyvän pääroolin Jack Crabbina ja myös Chief Dan George on erinomainen rennon asenteen omaavana intiaanipäällikkönä. Mieleen jääkin tämän tokaisema hieno lause "tänään on hieno päivä kuolla".

rating 90,000

05.06.2020 klo 21:07

Nowhere

Nowhere tarjoaa ihan hyvin onnistuneen draaman, jossa liikutaan seksin ja huumeiden täyttämässä maailmassa. Juonessa seurataan James Duvalin esittämää Darkia, joka on ihastunut Rachel Truen esittämään Meliin. Nainen ei kuitenkaan ole valmis sitoutumaan elämään vain yhden henkilön tai sukupuolen kanssa, mikä masentaa Darkia. Dark löytää muitakin itsensä kaltaisia ihmisiä The Hole nimisestä diskosta, jossa ei paljon murehdita huomisesta. Lisänsä juoneen tuo myös liskopuvussa esiintyvä avaruuden olio, joka sieppaa porukkaa. Gregg Araki onnistuu ihan hyvin kuvaamaan huumeiden ja päihteiden käyttäjien arkea ja se on ihan kiinnostavaa seurattavaa. Komediaa löytyy myös elokuvasta, mikä toimiikin ihan hyvin ja myös ulkoavaruuden olio on hauska lisä tarinaan.

rating 60,000

04.06.2020 klo 17:14

Veronikan kaksoiselämä

Veronikan kaksoiselämä tarjoaa aika keskinkertaisen draamaelokuvan, joka on aika tylsää seurattavaa. Juonessa seurataan kahta naista Veronikaa ja Veroniqueata, jotka asuvat eri maissa. Naiset eivät tiedä toistensa olemassaolosta mitään, mutta silti molemmilla on outo tunne etteivät he ole yksin maailmassa. Tragedian tapahtuessa toiselle naisista on sillä myös yllättävän isot vaikutukset toisenkin naisen elämään. Juonen idea on ihan nerokas, mutta elokuva hukkuu tylsyydellään perusmassaan. Irène Jacob tekee kuitenkin ihan hyvän tuplaroolin Veronikana / Veroniguena ja on tarjolla myös vähän paljasta pintaakin naisen toimesta. Musiikkikohtaukset on elokuvan kiinnostavinta antia, mutta ei tämä kokonaisuutena tarjoa paljoakaan katsojalle.

rating 40,000

03.06.2020 klo 17:33

Pako L.A.:sta

Pako L.A:sta on kohtalaisesti onnistunut jatko-osa Pako New Yorkille. Tällä kertaa juonessa ollaan Los Angelesissa, jossa on ollut juuri iso maanjäristys ja vietetään vuotta 2013. Kurt Russellin esittämä Snake Plissken saa tehtäväkseen lähteä etsimään raunioiden keskeltä asetta, jolla voi vääriin käsiin jouduttuaan tuhota koko maapallon. Ensimmäiseen osaan verrattuna tässä on hieman enemmän toimintaa mukana, mutta tunnelman osalta tämä ei pärjää ensimmäiselle. Kurt Russell tekee jälleen hyvän roolin Snakena, mutta muut näyttelijät ovat aika keskinkertaisia rooleissaan. Elokuvan CGI-kohtaukset ovat myös varsin heikosti tehtyjä, mutta tavallaan ne ovat kuitenkin koomisen viihdyttäviä.

rating 60,000

02.06.2020 klo 17:37

Mother!

Mother! on erinomaisesti onnistunut draaman ja kauhun sekoitus Darren Aronofskylta. Juonessa seurataan Jennifer Lawrencen ja Javier Bardemin esittämää pariskuntaa, jotka asuvat kahdestaan isossa talossa. Yhtenä päivänä talolle saapuu kuolemaa tekevä mies, jota esittää Ed Harris ja seuraavana päivänä myös tämän vaimo Michelle Pfeiffer ilmestyy paikalle. Kummatkin jäävät vieraaksi taloon ja outoja asioita alkaa hiljalleen tapahtumaan. Jennifer Lawrence tekee hienon pääroolin ystävällisenä naisena, jonka hermoja koetellaan talolle saapuvien ihmisten määrän kasvaessa. Myös muissa rooleissa olevat Javier Bardem, Ed Harris ja Michelle Pfeiffer ovat hyviä. Darren Aronofskyn ohjaus on erinomaista ja kuvauksen osalta kamera on koko ajan Jennifer Lawrencen iholla kiinni ja se ei päästä katsojaa missään vaiheessa irti elokuvasta. Juonen edetessä myös elokuvan kuvasto muuttuu raaemmaksi ja entistä painajaismaisemmaksi. Kokonaisuutena Mother on erittäin hieno yhdessä talossa tapahtuva elokuva, joka muistuttaa paljon Rosemaryn painajaista.

rating 90,000

01.06.2020 klo 23:05

Saigon - kahden poliisin helvetti

Saigon on hyvin onnistunut toimintatrilleri 80-luvulta, jossa käydään parhaillaan sotaa. Juonessa seurataan Willem Dafoen ja Gregory Hinesin esittämää poliisikaksikkoa, jotka ovat siviilipukuisia kyttiä sotaa käyvässä Vietnamin Saigonissa. Miehet saavat tehtäväkseen alkaa tutkimaan prostitoitujen sarjamurhia, joissa pääepäilty on korkea-arvoinen Yhdysvaltojen upseeri. Willem Dafoe ja Gregory Hines tekevät molemmat ihan hyvät roolisuoritukset ja miesten välinen kemia pelaa hyvin yhteen. Murhien tutkiminen tuo hyvän lisän taustalla käytävän sodan lisäksi ja se on mielenkiintoista seurattavaa. Elokuvan juonesta löytyy myös ihan onnistuneet juonenkäänteet, mitkä tuovat hyvän lisämausteen tarinaan.

rating 70,000

01.06.2020 klo 17:53

Linnut

The Birds on ihan hyvin onnistunut kauhutrilleri Alfred Hitchcockilta, josta löytyy nimensä mukaisesti erittäin paljon lintuja. Juonessa Tippi Hedrenin Melanie Daniels törmää sattumalta lintukaupassa Rod Taylorin Mitch Brenneriin, joka vaikuttaa mielenkiintoiselta mieheltä. Nainen saa auton rekisterinumeron ylös ja sen avulla hän selvittää miehen asuinpaikan. Hän matkaa viikonlopuksi Bodega Bay nimiseen pieneen kaupunkiin yllättääkseen rakkauspapukaijoilla Mitch Brennerin, mutta hiljalleen kuitenkin lähistön linnut alkavat käymään agressiivisiksi ja tappamaan porukkaa. Idea tappavista linnuista on nerokas, mutta ajanhammas on jonkin verran syönyt efektien tasoa. Lisäksi ensimmäinen puolisko elokuvasta on hieman liian hidasta juonen osalta, mutta toinen puolisko lintujen tullessa mukaan on erittäin onnistunut. Lisäksi Tippi Hedren tekee mainion pääroolin varakkaana Melanie Danielsina.

rating 70,000

31.05.2020 klo 16:59

Hyvät, pahat ja rumat

Hyvät, pahat ja rumat päättää todella kovan dollaritriologian erittäin onnistuneesti ja on yhdessä Huuliharppukostajan kanssa kaksi parasta lännenelokuvaa. Tällä kertaa juonessa Clint Eastwoodin Blondie ja Eli Wallachin Tuco lyöttäytyvät yhteen ja molemmat tavoittelevat varastettua kulta-aarretta. Lee Van Cleefin Angel Eyes on myös saman kulta-aarteen perässä ja kolmikon matkaa aarteen löytämisestä seurataan elokuvan aikana. Hyvän lisän juoneen tuo myös samaan aikaan taustalla käytävä sota raakuuksineen. Näyttelijöistä Eli Wallach tekee parhaimman roolin Tucona, mutta myös Clint Eastwood ja Lee Van Cleef ovat hyviä. Ennio Morriconen tunnusmusiikki on myös yksi parhaimpia ja se tuo hyvän lisän kohtauksiin. Hautuumaalla tapahtuva loppukohtaus on myös erinomaisesti tehty ja yksi muitettavimpia kohtauksia elokuvahistoriassa. Pahaa sanottavaa elokuvasta ei löydy ja kyseessä on viiden tähden mestariteos.

Clint Eastwood 90 vuotta!

rating 100,000

29.05.2020 klo 18:58

Uhkavaatimus Maalle

Uhkavaatimus maalle on erittäin hyvin onnistunut Sci-fi elokuva 50-luvulta. Juonessa iso lentävä lautanen laskeutuu Washingtoniin ja se saa kaupungin heti sekaisin. Aluksesta astuu ulos Michael Rennien esittämä Klaatu, joka tuo rauhansanomaa ihmiskunnalle ja miehen tarkoituksena on saada maailma lopettamaan kinastelunsa maiden välillä. Vastaanotto ei ole kuitenkaan rauhanomainen ja miestä ammutaankin heti poliisien toimesta. Mukanaan Klaatulla on robotti nimeltä Gort, joka on ohjelmoitu vastustamaan pienintäkin väkivaltaa ja se toimii Klaatun henkivartijana. Elokuvan idea rauhanomaisesta ulkoavaruuden asukkaasta, joka joutuu ihmiskunnan metsästämäksi on nerokas ja se on mielenkiintoista seurattavaa. Michael Rennie tekee hyvän roolin Klaatuna ja tämän Gort-robotti on myös komea ilmestys. Lisäksi 50-luvun elokuvaksi tehosteet on mainioita.

rating 80,000

27.05.2020 klo 16:07

Red Sonja

Red Sonja on aika keskinkertainen seikkailuelokuva, jonka katsoo kuitenkin pariin kertaan. Juonessa Brigitte Nielsenin esittämän Sonjan vanhemmat tapetaan kuningatar Gredenin toimesta tämän ollessa pieni. Gredenillä on myös hallussa talismaani, jolla pystyy tuhoamaan koko planeetan. Sonja saa näyn kautta itselleen erikoisia voimia ja hän lähtee kostomatkalle kostamaan vanhempiensa murhat. Apua matkalleen hän saa Arnoldin esittämältä Kalidorilta. Näytteleminen ei elokuvassa ole mitään kovin erikoista, mutta Ernie Reyes Jr. esittämä nuori Prinssi Tarn on sopivan ärsyttävä roolissaan. Miekkailukohtaukset on myös ihan hyvin tehtyjä ja löytyy elokuvasta parit päänkatkaisutkin. Arnoldin elokuvien joukossa Red Sonja edustaa sitä heikompaa osastoa, mutta on camp-arvonsa takia kuitenkin katsomiskelpoinen.

rating 60,000

26.05.2020 klo 17:09

Vain muutaman dollarin tähden

Vain muutaman dollarin tähden jatkaa Kourallisen dollareita jalanjäljissä tarjoten erinomaisen lännenelokuvan. Juonessa Clint Eastwoodin esittämä palkkiometsästäjä Monco jäljittää rikollisia ja tienaa rahaa niitä tappamalla. Samaan aikaan samoilla apajilla liikkuu myös Lee Van Cleefin esittämä eversti Mortimer. Molemmat miehet ovan saman konnan Gian Maria Volontèn esittämän Indion perässä, mutta pian he huomaavat joutuvansa tekemään yhteistyötä saadakseen Indion hengiltä. Lee Van Cleef tekee mainion roolin Mortimerina ja miehen hahmo tuo hyvän lisän elokuvan juoneen. Myös Gian Maria Volontèn Indio on sopivan mulkku pahikseksi. Kaksintaistelukohtaukset on jälleen upeaa katsottavaa ja varsinkin lopun välienselvittely on mieleen jäävä kohtaus. Kokonaisuutena Vain muutaman dollarin tähden on hyvin lähellä viittä tähteä ja hieno elokuva.

rating 90,000

25.05.2020 klo 18:15

Deadpool 2

Deadpool 2 on yllättävän hyvin onnistunut jatko-osa ensimmäiselle Deadpoolille ja nämä ovatkin suunnilleen samaa tasoa keskenään. Tällä kertaa juonessa Deadpool saa peräänsä Josh Brolinin esittämän supersotilaan Cablen, joka on koneen ja ihmisen sekoitus. Lisäksi hänen pitää auttaa Julian Dennisonin esittämää orpoa mutanttipoikaa, joka ei vielä osaa käsitellä tuhoisia voimiaan ja kostomielessä hän voi tuhota koko mutanttien orpokodin. Ryan Reynolds jatkaa hyvää työtä Deadpoolin roolissa ja samalla kun pahiksia laitetaan kylmäksi suu jauhaa hyvää läppää. David Leitchin ohjaus on myös sujuvaa ja elokuva onkin erittäin viihdyttävää seurattavaa koko kestonsa ajan. Toimintakohtaukset on hyvin tehty ja elokuva piikittelee nokkelasti muita elokuvia juonen edetessä.

rating 80,000

24.05.2020 klo 16:49

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri on okein hyvin onnistunut rikosdraama, jossa on mukana myös toimivaa mustaahuumoria. Juonessa seurataan Frances McDormandin esittämää Mildred Hayesia, joka ottaa lain omiin käsiinsä. Naisen tytär on tapettu 7kk sitten, mutta arvostettu Woody Harrelsonin esittämä poliisijohtaja ei ole vieläkään löytänyt syyllistä murhasta. Nainen vuokraa kolme isoa mainostaulua vauhdittaakseen tutkintaa, mutta samalla hän joutuu vastakkain Sam Rockwellin esittämän kuumakalle poliisi Dixonin kanssa. Frances McDormand tekee hienon pääroolin oikeutta haluavana Mildred Hayesina ja myös Sam Rockwell on hyvä Dixonina. Martin Mcdonaugh on onnistunut hyvin elokuvan ohjauksesta ja ohjauksesta tuleekin mieleen heti Coenin veljesten elokuvat.

rating 80,000

23.05.2020 klo 18:48

Kourallinen dollareita

Kourallinen dollareita on erinomaisesti onnistunut lännenelokuva ja todella kova aloitus legendaariselle dollaritriologialle. Juonessa seurataan Clint Eastwoodin esittämää Joeta, joka saapuu kahden rikollisperheen Baxtereiden ja Rojojen hallitsemaan kaupunkiin. Mies haistaa heti sauman tienata hieman rahaa Baxtereiden ja Rojojen kustannuksella, jotka kilpailevat keskenään kylän johtoasemasta. Tekemällä molemmille perheille töitä rahaa kertyy mukavasti, mutta jossain vaiheessa perheet huomavat tulleensa huijatuiksi. Clint Eastwood tekee hyvän roolin Joena ja myös muut näyttelijät tekevät hyvää työtä. Sergio Leonen tunnettu ohjaustyyli pitkineen kohtauksineen on tässä jo erinomaisesti hallussa ja kohtauksia säestää Ennio Morriconen hienot musiikit. Kokonaisuutena Kourallinen dollareita oli jopa hieman parempi, kuin muistinkaan ja hyvin lähellä täydellisyyttä liikutaan. Spaghetti-westernien suunnannäyttäjänä elokuvalla on iso merkitys ja se on tärkeä elokuva.

rating 90,000

22.05.2020 klo 23:09

The Devil's Backbone

The Devil's Backbone on ihan hyvä keskitason kauhuelokuva Guillermo del Torolta. Juonessa Fernando Tielven esittämä nuori Carlos joutuu Santa Lucian orpokotiin. Orpokotia johtavat Marisa Paredeksen esittämä rampa Carmen ja Federico Luppin esittämä salaperäinen professori Casares. Keskeltä pihaa löytyy myös räjähtämätön iso pommi, joka on ilmestynyt siihen samana päivänä, kuin Santi niminen poika on kadonnut. Jonkin ajan kuluttua pojan haamu alkaa ilmestymään Carlosille ja kertoo tälle monen vielä kuolevan. Orpokoti toimii ihan hyvin elokuvan tapahtumapaikkana, mutta kauhua tässä ei paljon ole. Draaman osalta elokuva toimiikin paremmin ja se tarjoaa katsomisen arvoisen elokuvan. Lisäksi kuolleen pojan haamusta ollaan myös saatu onnistunut.

rating 60,000

21.05.2020 klo 23:29

1 puhelu tullut

1 Puhelu tullut on ihan hyvin onnistunut kauhuelokuva Takashi Miikelta. Juonessa ystävykset Yumi ja Yoko ovat viettämässä iltaa ystäviensä kanssa, kunnes Yokon puhelin soi vieraalla soittoäänellä. Hän ei vastaa puheluun, mutta vastaajasta löytyy viesti hänen omalla äänellään ja se päättyy huutoon. Lisäksi puhelu on tullut parin päivän päästä tulevaisuudesta ja vielä tämän omasta puhelimesta. Samalla myös muut ystävät alkavat saada puheluita ja puheluiden saaneita alkaa löytymään kuolleena. Vaikka aihepiiri elokuvassa on hyvin tuttu, niin Takashi Miike on saanut kasaan hyvän kauhuelokuvan. Erityisen pelottava se ei ole, mutta varsinkin lopussa sairaalassa tapahtuvat kohtaukset on hyvin tehty.

rating 70,000

21.05.2020 klo 16:20

Irréversible - syntiset

Gaspar Noé tarjoaa elokuvallaan Irréversible maineensa veroisen kostoelokuvan, joka on hyvin taidemainen katseluelämys. Elokuvan alku alkaa kohtauksella, jossa Vincent Casselin esittämä Marcus pyörii homobaarissa nimeltä anus ja koittaa löytää sieltä miestä nimeltä lapamato tarkoituksenaan kostaa hänen tekonsa. Elokuvan juoni alkaa siis lopusta ja kohtaus kerrallaan katsojalle selviää, mikä ajaa Marcuksen kostotoimiin. Gaspar Noé käyttää tehokeinonaan heiluvaa kameraa kuvatessaan kohtauksia ja kun siihen tottuu, niin se ei haittaa katsomista. Elokuvassa nähtävä pitkä raiskauskohtaus on maineensa veroinen ja myös baarissa tapahtuva brutaali tappo on erittäin säväyttävä, joka tuntuu kotikatsomossa asti. Näyttelijöistä Vincent Cassel on hyvä kostonhimoisena Marcuksena ja myös Monica Belluccia katselee mielellään. Irréversibleä voi suositella valtavirrasta poikkeavien elokuvien ystäville, mutta se ei todellakaan sovi kaikille ohjaustyylinsä ja kuvastonsa takia.

rating 80,000

21.05.2020 klo 01:32

Mies Kentuckysta

Mies Kentuckysta on ihan hyvin onnistunut keskitason lännenelokuva. Juonessa seurataan Burt Lancasterin esittämää Elias Wakefieldiä ja tämän poikaa esittävää Donald Macdonaldia. Yhdessä kaksikko seikkailee paikasta toiseen haaveenaan saada kerättyä kasaan tarvittava summa rahaa, jolla he pääsisivät muuttamaan Texasiin. Matkan varrella vastaan tulee ilkeitä ihmisiä joiden kanssa kaksikko joutuu ongelmiin ja myös Dianne Fosterin Hannah ja Diana Lynnin Susie tuo oman lisänsä juoneen. Kyseessä on siis juoneltaan hyvin perinteinen lännenelokuva, joka ei loista millään osa-alueella, mutta on silti kevyttä katseltavaa. Näyttelijöistä Donald MacDonald tekee mainion roolin nuorena Eli Wakefieldinä ja toki myös Burt Lancaster on hyvä.

rating 60,000

20.05.2020 klo 01:32

Pako New Yorkista

Pako New Yorkista on ihan hyvin onnistunut toimintaelokuva 80-luvulta ja se on hyvää keskitasoa John Carpenterin tuotannossa. Juonessa Donald Pleasencen esittämän presidentin lentokone tekee pakkolaskun Manhattanille. Ongelma on siinä, että koko Manhattanista on muutettu vankila maan julmimmille rikollisille. Kurt Russellin esittämä Snake Plissken saa tehtäväkseen hakea presidentin pois rikollisten joukosta ja samalla hänen omat rikokset annetaan anteeksi. Kurt Russell on hyvä valinta pääroolin Snakeksi, joka on kunnon vanhan liiton toimintasankari. Adrienne Barbeaun esittämä Maggie tuo taas naiskauneutta elokuvaan ja naisen rintavarustus on hyvin esillä. Elokuva olisi kaivannut ehkä hieman lisää toimintaa ollakseen vielä viihdyttävempi kokonaisuus, mutta muuten kyseessä on hyvä elokuva.

rating 70,000

18.05.2020 klo 23:30

Sota apinoiden planeetasta

Sota apinoiden planeetasta jatkaa samaa hyvää tasoa kahden aikaisemman osan kanssa. Tällä kertaa juonessa apinat saavat vastaansa Woody Harrelsonin esittämän everstin ja tämän ihmisarmeijan. Apinoiden kärsittyä suuria tappioita myös Caesar apina käy omaa sotaansa päänsä sisällä ja aloittaa oman kostomatkansa kostaakseen ihmisille menetyksensä. Myös viirus jyllää taustalla ja mutatoiduttuaan se vie puhekyvyn ihmisiltä. Jälleen kerran apinat on hyvin tehty ja Steve Zahnin Bad Ape tuo hyvän lisän apinoiden joukkoon. Toimintaa löytyy myös jonkin verran ja draama on ihan onnistunutta tällä kertaa. Kokonaisuutena nämä kolme uudempaa apinoiden planeettaa on hyvin onnistuneita kaikki ja katsomisen arvoisia, jos aihepiiri kiinnostaa.

rating 70,000

17.05.2020 klo 16:34

Nightmare Concert (A Cat in the Brain)

A Cat in the Brain on ihan hyvin onnistunut kauhuelokuva Lucio Fulcilta, jossa myös itse Fulci näyttelee pääosaa. Elokuvassa seurataan miestä uuden elokuvansa teon parissa, mutta koko uransa väkivaltaisia kauhuelokuvia tehtyään ne ovat alkaneet pilata hänen mielentilaansa. Arkielämässä tapahtuvat kohtaamiset muiden ihmisten kanssa tuovat heti tappokohtauksia mieleen vanhoista töistä. Apua ongelmaansa Fulci hakee David L. Thompsonin esittämältä psykiatrilta, joka taas käyttää Fulcia hyväkseen päästäkseen toteuttamaan omia väkivaltafantasioita ja tuhotakseen miehen uran. Väkivalta on tuttuun tapaan erittäin brutaalia ja raajoja katkotaan mukavasti elokuvan aikana. Fulci on ihan hyvä pääroolissa ja myös David L. Thompson on hyvä. Elokuva käsittelee myös onnistuneesti väkivaltaelokuvien vaikutusta ihmismieleen ja elokuva toimii myös jonkinlaisena tribuuttina Fulcin uralle.

rating 70,000

Edellinen sivu | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 27 | Seuraava sivu

Profiilin tiedot