Villetys

Villetys

Käyttäjä, 24 fania

Oma statistiikka: Elokuvien kommentit (1231)

28.03.2020 klo 19:19

Quo Vadis

Quo Vadis on hienosti onnistunut spektaakkeli muinaisesta Roomasta. Juonessa Robert Taylorin esittää legioonan komentajaa Marcus Viniciusta, joka palaa joukkojensa kanssa useamman vuoden kestäneeltä sotaretkeltään. Mies saa palkinnokseen kristityn orjatytön, joka ei kuitenkaan ole kiinnostunut julmasta sotilaasta. Samaan aikaan kristinuskon vahvistuessa Peter Ustinovin esittämä keisari Nero pitää Roomaa hallinnassaan kyseenalaisilla keinoilla. Peter Ustinov tekee erinomaisen roolisuorituksen keisari Nerona ja pelkästään jo sen takia elokuva on katsomisen arvoinen. Myös muut näyttelijät Robert Taylorin johdolla ovat hyviä rooleissaan. Toimintakohtauksia ei paljoa elokuvassa ole, mutta tarjolla on laadukasta draamaa. Lopussa on myös tarjolla hieno härkätaistelukohtaus ja kyllä tässä myös ihmisiä syötetään leijonille ja poltetaan elävältä. Kokonaisuutena Quo Vadis on pitkästä kestosta huolimatta yksi parhaimpia 50-luvun elokuvia ja hieno spektaakkeli.

rating 90,000

27.03.2020 klo 22:05

Inception

Inception on erittäin hyvin onnistunut unimaailmaan perustuva elokuva Christopher Nolanilta. Juonessa seurataan Leonardo DiCaprion esittämää Cobbia, joka on erikoistunut arvokkaiden salaisuuksien varastamisessa syvältä ihmisten alitajunnasta, kun heidän mielensä on haavoittuvimmillaan unen aikana. Kykynsä ansiosta Cobbia pidetäänkin arvossaan yritysmaaiman vakoilussa. Tällä kertaa kuitenkin tehtävänä onkin ajatuksen istuttaminen ja sitä seurataan juonessa. Elokuvan idea unimaailmasta on erittäin nerokas ja unikohtaukset on tehty todella onnistuneesti. Toimintaa löytyy myös sopivasti elokuvasta ja sekin on ihan hyvin tehtyä, vaikka se muistuttaakin tyyliltään paljon Batman elokuvia. Näyttelijöistä kaikki tekevät hyvää työtä rooleissan, mutta kukaan ei nouse erityisesti esille näyttelijäkaartista.

rating 80,000

26.03.2020 klo 19:54

Tropa de Elite 2 - Eliittijoukot

Tropa de Elite 2 on erittäin hyvin onnistunut rikoselokuva Rio de Janeiron slummeista ja se on jopa ensimmäistä osaa hieman parempi. Tällä kertaa juonessa huumekartellit on pienemmässä roolissa ja Wagner Mouran esittämä Brasilian poliisijoukkojen eliittiryhmän kapteeni Nascimento on edennyt urallaan johtavaan asemaan. Uuden asemansa johdosta miehelle selviääkin, että maan pahin vihollinen onkin korruptoituneet poliitikot ja helposti lahjottavissa oleva poliisiorganisaatio. Itse toimintaa tässä on hieman vähemmän, kuin ensimmäisessä osassa, mutta se toimii hyvin näinkin. Näyttelijät tekevät myös hyvää työtä rooleissaan ja elokuva kuvaa onnistuneesti korruptiota. Kerrontatyyli Nascimenton hahmon kautta on myös hyvä ratkaisu ja elokuva on mielenkiintoista seurattavaa.

rating 80,000

25.03.2020 klo 19:45

Melancholia

Melancholia on kohtalaisesti onnistunut elokuva masennuksesta ja maailmanlopusta Lars von Trieriltä. Ensimmäinen puolisko seurataan Kirsten Dunstin esittämää Justinea, joka menee naimisiin. Häät järjestetään Justinen sisarpuolen Clairen ja tämän rikkaan miehen Johnin suuressa talossa maaseudulla. Häistä huolimatta Justine kärsii masennuksesta ja joutuu esittämään iloista vieraille. Toinen puolisko elokuvasta taas keskittyy maailmanlopun odotteluun, kun jättimäinen planeetta nimeltä Melancholia lähestyy maata. Elokuva käsittelee ihan onnistuneesti molempaa aihetta, mutta se on paikoiten hieman tylsää seurattavaa. Kirsten Dust tekee erinomaisen roolin Justinena ja myös Charlotte Gainsbourg on hyvä roolissaan Clairena.

rating 60,000

24.03.2020 klo 19:35

Ensimmäinen yhteys

Ensimmäinen yhteys on keskivertoa parempaa sci-fiä ja tieteisdraamaa Robert Zemeckisiltä. Juonessa seurataan täysin työlleen omistautunutta Jodie Fosterin esittämää Eleanor Arrowayta. Nainen on koko ikänsä etsinyt elämää muilta planeetoilta ja on todella omistautunut työhönsä. Eräänä päivänä hän saa avaruudesta signaalin, josta paljastuu galaksien välisen kulkuvälineen piirustukset. Löydös herättää kiinnostusta ympäri maailman ja laitetta aletaan rakentamaan matkaa varten. Jodie Foster tekee hyvän pääroolin tieteisnaisena ja myös muut näyttelijät ovat hyviä rooleissaan. Elokuvan juoni on myös ihan mielenkiintoista seurattavaa, mutta elokuva olisi ansainnut hieman paremman loppuratkaisun omasta mielestäni.

rating 70,000

23.03.2020 klo 22:09

Ilsa, SS:n naarassusi

Ilsa, She Wolf of the SS on yllättävän hyvin onnistunut seksploitaatio ja roskaelokuva 70-luvulta. Juonessa ollaan natsien keskitysleirillä, jossa tehdään sadistisia ihmiskokeita. Dyanne Thornen esittämä Ilsa pitää leirillä kovaa kuria ja hän haluaa kokeillaan todistaa naisten kestävän miehiä enemmän kipua. Miesvankien tehtävänä onkin vain tyydyttää Ilsaa, kun taas naisille tehdään toinen toistaan julmempia kidutuskokeita ja lopulta vangit nousevat kapinaan. Elokuva tarjoaa monipuolisesti erilaisia kidutusmenetelmiä ja tietysti myös paljasta pintaa on mukavasti luvassa. Elokuvan erikoistehosteet on myös yllättävän laadukkaita ja näin kidutuskohtauksista saadaan enemmän irti. Kokonaisuutena ensimmäinen Ilsa on katsomisen arvoinen roskaelokuva ja se oli hieman parempi, mitä muistinkaan.

rating 70,000

22.03.2020 klo 19:11

Red Sun - Verenpunainen aurinko

Red Sun on keskivertoa hieman parempi lännenelokuva, jossa nähdään myös samuraita. Elokuvassa Charles Bronsonin Link ja Alain Delonin Gauche ryöstävät junan, joka kuljettaa Japanin suurlähettilästä Washingtoniin. Mukana on myös arvokas ja muinainen miekka, joka on tarkoitus antaa USA:n presidentille. Gauche saa kuitenkin ryöstön aikana miekan itselleen ja samalla myös pettää kumppaninsa Linkin ja pakenee paikalta joukkojensa kanssa. Link lähtee suurlähettilään henkivartian Toshirô Mifunen esittämän samurain kanssa rahojen ja miekan perään. Näyttelijät tekevät perusvarmaa työtä rooleissaan ja takaa-ajo on ihan mielenkiintoista seurattavaa. Samurain ja Linkin väliset erimielisyydet tuovat myös hyvän lisän elokuvan juoneen. Ammuskelua ja miekkailua löytyy myös sopivassa suhteessa elokuvasta.

rating 70,000

21.03.2020 klo 19:21

Once Upon a Time in Hollywood

Once Upon a Time in Hollywood on erittäin hyvin onnistunut vanhaan Hollywoodiin perustuva elokuva Quentin Tarantinolta. Juonessa seurataan Leonardo DiCaprion esittämää TV-tähti Rick Daltonia, jonka ura on ollut jonkin aikaa jo alamäessä. Brad Pitt esittää taas Rick Daltonin sijaisnäyttelijä Cliff Boothia, joka viettää päivänsä tämän kanssa toivoen saavansa töitä. Oman lisänsä juoneen tuo myös Charles Manson ja tämän hippiporukka. Leonardo DiCaprio ja Brad Pitt tekevät molemmat hienot roolisuoritukset ja miesten matkaa seuraa mielenkiinnolla koko elokuvan keston. Elokuva onnistuu myös todella hyvin luomaan 60-luvun tunnelman tarinaan ja kuvaus on tuttuun tapaan erittäin laadukasta. Väkivaltaa on tarjolla vasta ihan lopussa, mutta se on mukavan brutaalia. Kokonaisuutena Once Upon a Time in Hollywood on onnistunut lisäys Tarantinon elokuvien joukkoon, vaikka se ei ihan terävintä kärkeä edustakkaan miehen tuotannossa.

rating 80,000

20.03.2020 klo 19:03

Texas adios

Texas Adios on keskivertoa parempi lännenelokuva ja hyvin onnistunut ohjaus Ferdinando Baldilta. Juonessa Franco Neron esittämä sheriffi Burt Sullivan lähtee nuoremman veljensä Alberto Dell'Acqua esittämän Jimin kanssa Meksikoon. Veljeksillä on tavoitteena löytää José Suárezin esittämä sadistinen bandiitti Cisco Delgado ja kostaa tälle isänsä murhaaminen. Apua veljekset saavat ryhmältä vallankumouksellisia meksikolaisia. Näyttelijät tekevät hyvää työtä Franco Neron johdolla ja myös elokuvan musiikkivalinnat tuovat hyvä lisän kohtauksiin. Ammuskelua ja kaksintaisteluita löytyy myös sopivasti elokuvasta ja sen parissa viihtyy mainiosti. Texas Adios onkin hyvä neljän tähden western ja suositeltavaa katseltavaa länkkäreiden ystäville.

rating 80,000

19.03.2020 klo 19:21

A Better Tomorrow III

A Better Tomorrow kolmonen on selkeästi kahta ensimmäistä osaa heikompi elokuva, mutta kuitenkin vielä ihan katsomisen arvoinen. Tällä kertaa juonessa Vietnamin sota on lopussa ja Tony Leung Ka Fain esittämä Cheung matkustaa Saigoniin. Sieltä hänen on tarkoitus tuoda setänsä ja serkkunsa takaisin Hong Kongiin, mutta sotajoukot aiheuttavat harmia miesten suunnitelmiin. Oman lisänsä juoneen tuo myös Anita Muin esittämä Kitty, johon molemmat serkut ihastuvat. Toimintakohtaukset ovat tässäkin osassa ihan tyylikkäitä, vaikka verellä ei liikaa mässäilläkkään. Musiikit ovat myös tässäkin kunnossa ja kuvaus varsin onnistunutta. Anita Muin naishahmo tuo myös hyvää vaihtelua juoneen ja kokonaisuutena elokuva on hyvää kolmen tähden toimintaa.

rating 60,000

18.03.2020 klo 18:32

Yön eläimet

Yön eläimet on ihan hyvin onnistunut trilleri, jossa on mukava jännite läsnä. Juonessa taidekauppiaana toimiva Amy Adamsin esittämä Susan saa ex-mieheltään paketin, joka sisältää käsikirjoituksen tämän uudesta romaanista Yön eläimet. Mitä enemmän Susan lukee romaania, niin sitä väkivaltaisemmaksi ja järkyttäväksi sisältö paljastuu. Samalla hän alkaa pohtimaan nykyistä elämäänsä ja valintoja, jotka ovat siihen johtaneet. Näyttelijät tekevät hyvää työtä rooleissaan ja mieleen jää parhaiten Michael Shannonin esittämä sheriffi Bobby Andes, joka alkaa tutkimaan murhatapausta. Tom Fordin ohjaus on myös hieman normaalista poikkeavaa, mikä tuo hyvän lisän elokuvaan. Erityismaininta vielä elokuvan tyylikkäille alkuteksteille, jossa lihavat alastomat naiset tanssivat.

rating 70,000

17.03.2020 klo 19:51

The Mule

The Mule tarjoaa hyvin onnistuneen elokuvan Clint Eastwoodilta. Juonessa seurataan Clintin esittämää Earl Stonea, jolla menee taloudellisesti huonosti ja hän joutuu luopumaan talostaan. Hän ottaa vastaan työn, jossa täytyy vaan ajaa autoa paikasta toiseen ja tietämättään Earlista tulee Meksikon kartellin huumekuriiri. Uusi työ sujuukin hyvin huumelastien kasvaesa aina keikka keikalta ja samalla myös Bradley Cooperin esittämä huumepoliisin agentti Colin Bates alkaa pääsemään miehen jäljille. Clint Eastwood tekee vielä vanhoina päivinäänkin hyvän roolin Earl Stonena ja elokuvan juoni on ihan mielenkiintoista seurattavaa. Kokonaisuutena The Mule tarjoaakin ihan onnistunutta rikoselokuvaa draamalla varustettuna ja on jälleen kerran katsomisen arvoinen elokuva Eastwoodilta.

rating 70,000

16.03.2020 klo 19:43

Mindhunters

Mindhunters on ihan kelpo rikostrilleri Renny Harlinilta ja hyvää keskitasoa miehen tuotannossa. Juonessa seitsemän FBI:n agenttikokelasta haluaa päästä eliittiosaston profiloijiksi, joiden erikoisalana on sarjamurhaajien löytäminen ja heidän liikkeiden ennakoiminen. Joukko lähetetään viimeiseen kokeeseensa autiolle harjoitussaarelle, mutta koe saakin yllättävän käänteen, kun joku alkaa murhaamaan oikeasti kokelaita yksitellen. Kokelaiden onkin päästävä murhaajan pään sisälle ja onnistuttava ennakoimaan tämän liikkeet ennen kuin on liian myöhäistä. Näytteleminen on aika kohtalaista, mutta elokuvan tapot ovat mukavan ovelasti tehtyjä. Saari toimii myös ihan hyvin tapahtumapaikkana ja elokuvan parissa viihtyy toistekkin.

rating 60,000

15.03.2020 klo 19:19

The Grapes of Death

The Grapes of Death on ihan hyvin onnistunut zombielokuva ja hyvää keskitasoa Jean Rollinin tuotannossa. Elokuvan alussa Marie-Georges Pascalin esittämä Élisabeth joutuu kesken junamatkan pakenemaan tuntematonta miestä, joka on tappanut tämän ystävän junaan. Élisabeth pakenee pieneen kylään, jossa hän huomaa myös paikallisten tulleen hulluiksi tappamisesta ja hekin alkaavat jahtaamaan häntä. Elokuvan zombit ovat pieniä iho-oireita lukuunottamatta tavallisia kyläläisiä, mutta se ei haittaa. Paljasta pintaa Rollinin elokuvaksi tässä on maltillisesti tarjolla, mutta kyllä tässäkin muutamia tissejä vilahtelee. Elokuva sisältää myös mainion päänkatkaisukohtauksen, jonka jälkeen zombi kantaa päätä mukanaan kuolemaansa asti.

rating 60,000

14.03.2020 klo 22:56

Wyatt Earp

Wyatt Earp on mainiosti onnistunut lännenelokuva ja se pitää mielenkiinnon hyvin yllä pitkästä kestosta huolimatta. Elokuvassa seurataan Kevin Costnerin esittämää Wyatt Earpia, jonka maine kasvaa elokuvan aikana lännen kuuluisammaksi lainvalvojaksi. Samalla myös vihamiehet lisääntyvät ja yhdessä veljiensä kanssa miehet puolustavat lakia eri kaupungeissa sitä rikkoneita vastaan. Veljekset saavat myös apua lopun tulitaisteluun Dennis Quaidin esittämältä Doc Hollidaylta, joka sairastaa tuberkuloosia. Kevin Costner tekee hyvää työtä pääroolissa lainvalvojana ja myös muut näyttelijät ovat hyviä. Tulitaistelut on myös tehty hyvin ja kyseessä onkin hyvä ysäri länkkäri, jonka katsoo mielellään.

rating 80,000

13.03.2020 klo 20:03

Kotkat hyökkäävät

Entebben taistelu on keskiverto kaappauselokuva, jonka katselee kyllä pariin kertaan. Juonessa pariisiin matkalla ollut matkustajalentokone kaapataan. Kaappauksen takana on palestiinalaiset ja saksalaiset terroristit, jotka ottavat koneen 257 matkustajaa panttivangeikseen. Kone laskeutuu Ugandaan Entebben lentokentälle, jossa valtaa pitää Yaphet Kotton esittämä Idi Amin ja terroristit vaativat vapauttamaan eri puolilta maailmaa 53 terroristia tai panttivangit kuolevat. Elokuva lähtee hyvin liikkeelle lentokoneen kaappauksella, mutta se kärsii jonkin verran pitkästä draamasta ennen lopun toimintaa. Yaphet Kotto tekee parhaimman roolisuorituksen Idi Aminina, mutta muut näyttelijät ovat aika keskivertoja.

rating 60,000

12.03.2020 klo 19:25

Ilmestyskirja. Nyt

Apocalypse Now on erittäin hyvin onnistunut sotaelokuva ja kuvaus sodan vaikutuksesta ihmismieleen. Juonessa Martin Sheenin esittämä kapteeni Willard saa tehtäväkseen lähteä juuri sodasta palattuaan uudestaan Vietnamiin etsimään Marlon Brandon esittämän eversti Kurtzin käsiinsä. Eversti on seonnut ja mennyt sodankäynnissä liian pitkälle, jonka takia Willard on saanut tehtäväkseen murhata tämän. Martin Sheen tekee hyvää työtä pääroolissa ja mieleen jää myös Robert Duvallin hauska surffauksesta pitävä Bill Kilgore ja Dennis Hopperin valokuvaaja. Marlon Brandon rooli seonneena everstinä jää turhan pieneksi ja se olisi ansainnut enemmän aikaa. Pitkä venematka jokea pitkin määränpäähän on ihan mielenkintoista seurattavaa ja elokuva käsittelee onnistuneesti sodan vaikutusta.

rating 80,000

11.03.2020 klo 22:21

The Wolf of Wall Street

The Wolf of Wall Street on erittäin hyvin onnistunut elokuva Martin Scorseselta. Juonessa seurataan Leonardo DiCaprion esittämää pörssimeklari Jordan Belfortia. Miehen ura lähtee liikkeelle senttiosakkeista ja hetken kuluttua hän omistaa jo oman Stratton Oakmont pankkifirman. Sen kautta hän saa myytyä osakkeita rikkaammalle porukalle ja samalla siirtyy pörssiinlistautumisen ja korruption ahneeseen maailmaan. Melkein kolmen tunnin kestosta huolimatta elokuva nappaa hyvin otteeseensa heti alusta asti ja vauhtia riittää koko keston ajan. Leonardo DiCaprio tekee huikean roolin pörssimeklarina ja muut näyttelijät jäävätkin pakosti tämän varjoon. Huumeita, rahaa ja kauniita naisia on tarjolla mukavasti ja elokuva on viihdyttävää seurattavaa.

rating 80,000

10.03.2020 klo 20:15

Suoraa toimintaa 2 - Pako helvetistä

Suoraa toimintaa kakkos osakin on myös ensimmäisen tapaan hyvin onnistunut toimintaelokuva Chuck Norrikselta. Tällä kertaa juonessa Chuck Norriksen esittämä eversti James Braddock jää joukkoineen vietnamilaissotilaiden vangiksi. Vankileiriä pitää yllä diktaattorimainen Soon-Tek Ohin esittämä eversti Yin, joka koittaa murtaa Braddockin myöntämään sotarikollisuutensa. Elokuva yhdistää hyvin sen alkupuolelle vankilaelokuvaa ja loppupuoli tarjoaa sitten hyvää toimintaa, jossa ammuntaa ja räjähdyksiä riittää mukavasti. Näyttelijöistä Soon-Tek Oh tekee hyvää työtä vankileirin johtajana ja muut ovat keskitasoa. Elokuva tarjoaakin juuri sitä, mitä kasaritoiminnalta odottaakin ja on paremmasta päästä Norriksen elokuvia. Onnittelut miehelle vielä synttäreiden johdosta.

Chuck Norris 80 vuotta!

rating 70,000

09.03.2020 klo 23:33

Case of the Scorpion's Tail

Case of the Scorpion's Tail on hyvin onnistunut giallo ja ensimmäisiä elokuvia omassa genressään. Juonessa rikas liikemies kuolee lentokone-onnettomuudessa ja tämän vaimo perii miehen henkivakuutuksella itselleen miljoona dollaria. Vakuutusyhtiö palkkaa George Hiltonin esittämän tutkija Peter Lynchin tutkimaan mahdollista petosta. Rahat nostettuaan käteisenä mystinen murhaaja kuitenkin tappaa naisen ja varastaa rahat. Samalla uhrien määrän kasvaessa poliisikin kiinnostuu tapauksesta. Elokuvan juoni on aika perinteinen, mutta se toimii tässä hyvin. Verisiä tappokohtauksia löytyy sopivasti ja ne on hyvin tehty. Näytteleminen on myös ihan hyvää ja alastomuuttakin on tarjolla Anita Strindbergin esittämän toimittaja Cléon muodossa. Case of the Scorpion's Tail onkin mainio giallo Sergio Martinolta, jossa on jokainen osa-alue kunnossa.

rating 80,000

08.03.2020 klo 18:48

Intohimorikoksia

China Blue - Intohimorikoksia on ihan hyvin onnistunut draama, joka sisältää myös jonkin verran eroottisia kohtauksia. Juonessa seurataan Kathleen Turnerin esittämää Joanna Cranea, joka päivisin työskentelee muotisuunnittelijana. Työpäivän päätteeksi hän lyö kuitenkin peruukin päähänsä ja alkaa elämään salaista kaksoiselämää prostituoituna salanimellä China Blue. Oman lisänsä juoneen tuo Anthony Perkinsin esittämä omituinen saarnaaja Peter Shayne, joka haluaa pelastaa China Bluen syntisen sielun. Molemmat näyttelijät tekevätkin onnistuneet roolisuoritukset ja heidän matkaansa loppuratkaisuun seuraa ihan mielenkiinnolla. Erotiikkaa löytyy myös sopivassa suhteessa ja elokuva jää kyllä mieleen katsomisen jälkeen.

rating 70,000

07.03.2020 klo 23:10

Rambo

Sylvester Stallonen ohjaama neljäs Rambo on erittäin hyvin onnistunut toimintaelokuva ja hyvä lisäys Rambojen joukkoon. Tällä kertaa juonessa ryhmä lähetyssaarnaajia tulee tapaaman Ramboa, joka elää rauhallista ja eristäytynyttä elämää Pohjois-Thaimaan viidakoissa. He pyytävät tätä lähtemään oppaaksi ja avustajaksi syvälle vaaralliseen ja väkivaltaiseen Burmaan. Rambo kieltäytyy tehtävästä ja pian omin päin lähtenyt ryhmä jääkin vangiksi ja Rambon täytyy pelastaa heidät sotilasjoukoilta. Näyttelijöistä Sylvester Stallone tekee hyvää työtä jälleen ja Graham McTavish jää mieleen ylimielisenä sotilaana. Väkivalta on tässä osassa viety ihan uudelle tasolle ja K-18 leima on aiheellinen. Ruumiita tulee mukavat määrät, irtojäseniä lentelee pitkin poikin ja elokuva on erittäin viihdyttävää seurattavaa.

rating 80,000

06.03.2020 klo 20:17

Naisen painajainen

The Premonition tarjoaa kohtalaisen kauhutrillerin 70-luvulta, jossa on mukana myös hieman yliluonnollisia voimia. Elokuvassa seurataan Sharon Farrellin esittämää Sheri Bennettiä, joka alkaa näkemään näkyjä tuntemattomasta naisesta, joka haluaa varastaa Sherin viiden vuoden ikäisen tyttären itselleen. Hiljalleen näyt alkavat pahentua ja Sheri joutuu auto-onnettomuuteen tyttärensä kanssa, joka katoaa onnettomuuspaikalta. Vanhemmat pyytävät apuun parapsykologin, jonka avulla he yrittävät selvittää näkyjen yhteyttä ja löytää kadonneen tyttärensä. Elokuva tarjoaa ihan mielenkiintoisen juonen, mutta toteutus on aika tasapaksua. Sharon Farrell tekee ihan hyvän roolisuorituksen äitinä, mutta muut hahmot ovat aika keskinkertaisia. Kokonaisuutena The Premonition on hieman tylsää seurattavaa, mutta vanhojen kauhuelokuvien ystäville kertaviihteenä menevä elokuva.

rating 50,000

05.03.2020 klo 17:28

A Better Tomorrow II

A Better Tomorrow 2 on erittäin hyvin onnistunut jatko-osa ensimmäiselle ja ne ovat suunnilleen samaa tasoa keskenään. Tällä kertaa juonessa Leslie Cheungin esittämä poliisi Kit on päässyt taas rikollisjengin jäljille ja soluttaunut porukkaan mukaan. Hänen isoveljensä Ti Lungin Ho pääsee vapaaksi vankilasta ja hänkin lupautuu auttamaan rikollisten nappaamisessa ja suojelemaan veljeänsä. Lisänsä juoneen tuo myös Chow Yun-Fatin Ken, joka pyörittää omaa ravintolaansa ja on ensimmäisestä osasta tutun Markin kaksoisveli. Näytteleminen on jälleen hyvin hallussa kaikilla ja draamaa löytyy tästä enemmän kuin ensimmäisestä. Tulitaistelujakin löytyy sopivasti ja varsinkin pitkä lopputaistelu on todella hienoa katsottavaa ja maininnan arvoinen kohtaus. Siinä ruumiita tulee kasoittain ja verellä ei turhaan säästellä.

rating 80,000

04.03.2020 klo 19:55

Casino Royale

Casino Royale on aika keskinkertainen toimintakomedia ja agenttiparodia James Bondista. Juonessa Smersh-järjestö on tappanut / kaapannut 11 agenttia Englannin tiedustelupalvelulta ja maailman paras agentti 007 on siirtynyt eläkkeelle. Niinpä 007 pyydetään selvittämään tapausta ja hän joutuu kohtaamaan naisagentteja, silmänkääntötemppuja harrastavan korttihain ja neuroottisen suuruudenhullun. Elokuva tarjoaa aika paljon koheltamiskomediaa, mutta sisältöönsä nähden sen juoni kärsii liiallisesta pituudesta. Näytteleminen on myös aika keskivertoa, mutta kyllä Casino Royalen kuitenkin kertaalleen ainakin katsoo.

rating 50,000

02.03.2020 klo 16:38

Musta kissa

Kuroneko on hyvin onnistunut mustavalkoinen draaman ja kauhuelokuvan yhdistelmä. Elokuvan juonessa joukko samuraita murtautuu naisen ja tämän äidin kotiin raiskaten nämä ja pois lähtiessään he sytyttävät talon palamaan. Seuraavana päivänä kuitenkin musta kissa tulee nuolemaan palaneita ruumiita ja pahojen voimien ansiosta he heräävät henkiin. Naiset muuttavat syrjäiseen taloon ja alkavat houkutella samuraita vieraakseen tappaakseen nämä kostoksi. Samalla myös perheen poika palaa tuhoutuneeseen kotiinsa taistelukentiltä ja saa tehtäväkseen tappaa metsässä kummittelevat äitinsä ja naisystävänsä. Mustavalkoisuus tuo hyvän lisän kohtauksiin ja visuaalisesti aavemainen talo ja pimeä metsä on hienoa katsottavaa. Elokuva onnistuu myös hienosti tunnelman luonnissa ja näytteleminen on ihan hyvää.

rating 70,000

01.03.2020 klo 19:04

Viva

Viva tarjoaa ihan kohtalaisesti onnistuneen eroottisen komedian, joka on myös samalla kunnianosoitus 70-luvun seksploitaatioelokuville. Juonessa Anna Billerin esittämä Barbi ja tämän ystävä Bridget Brnon Sheila päättävät lähteä villille matkalle tutkimaan seksuaalisuuttaan. He päätyvät kokeilemaan prostituutiota, jonka kautta he saavat kokemuksia kaikenikäisistä miehistä ja naisista huipentuen todellisiin orgioihin. Elokuva onnistuu hyvin luomaan 70-luvun tunnelman elokuvaan, mutta se kärsii jonkin verran ylipituudesta. Tissejä ja paljasta pintaa löytyy mukavasti, mutta mitään rajua menoa on turha odottaa. Komediaa löytyy myös sopivasti ja näytteleminen on aika jäykkää.

rating 60,000

29.02.2020 klo 22:57

Taistelu Algeriasta

Taistelu Algerista on ihan hyvin onnistunut keskiverto sotaelokuva. Juonessa Algerian itsenäistymisen puolesta taistelevasta FLN-järjestöstä tulee Ranskan pahin vihollinen. Pian levottomuudet puhkeavat armottomaksi sodaksi kapinallisten ja Ranskan armeijan välillä. Matka lopulliseen itsenäisyyteen on monien uhrauksien takana ja taistelujen uhrien määrän nousu lietsoo kapinahenkeä koko Algeriaan, jonka vaikutuksilta ei säästy emomaa Ranskakaan. Elokuva kuvaa ihan onnistuneesti sodankäyntiä molempien maiden näkökulmasta. Näytteleminen on aika keskitasoa ja sieltä kukaan ei nouse erityisesti esiin. Mustavalkoisuus tuo myös oman lisänsä elokuvaan, mutta itselle Taistelu Algeriasta on vain keskitason sotaelokuva.

rating 60,000

28.02.2020 klo 20:23

The Beast Within

The Beast Within on hyvin onnistunut kasarikauhuilu ja se onnistuu ihan hyvin tunnelman luonnissa. Juonessa pariskunnan auto jää jumiin tienvarteen ja miehen hakiessa apua salaperäinen hirviö raiskaa naisen jättäen tämän kuitenkin henkiin. Seuraavaksi mennään ajassa 17-vuotta eteenpäin ja pariskunnan poika on sairaana kärsien kovia kipuja sairauden diagnoosin ollessa arvoitus. Pariskunta lähtee selvittämään 17-vuotta sitten tapahtunutta raiskausta, että onko sillä yhteyttä pojan heikkoon nykytilaan. Näytteleminen on hyvää perusvarmaa työtä ja juoni pitää ihan hyvin mielenkiinnon yllä. Elokuvassa nähtävä hirviö on myös onnistuneesti tehty ja varsin kuvottavaa katsottavaa. Tappoja löytyy myös sopiva määrä ja vertakin on mukavasti tarjolla. Kokonaisuutena The Beast Within tarjoaa ihan viihdyttävän hirviöelokuvan 80-luvulta.

rating 70,000

27.02.2020 klo 19:17

There Will Be Blood

There Will Be Blood on ihan hyvin onnistunut draamaelokuva ja kuvaus öljynporauksesta. Elokuvan juonessa seurataan Daniel Day-Lewiksen esittämää Daniel Plainviewiä, joka nuoren poikansa kanssa etsii öljyä ympäri maailmaa. Hiljalleen mies alkaa tienaamaan kovalla työllä ja hänestä tulee rikas öljypohatta, jolle öljynporauksesta kasvaa pakkomielle. Paul Danon esittämä Eli Sunday on taas nuori saarnaaja, joka haastaa Daniel Plainviewin henkiseen taisteluun. Daniel Day-Lewis tekee hienon pääroolin öljypohattana, mutta muut näyttelijät jäävät tämän varjoon. Elokuva on myös ihan mielenkiintoista seurattavaa, vaikka se kärsiikin jonkin verran ylipituudesta. Erityismaininta vielä elokuvan lopusta, joka on hienosti tehty.

rating 70,000

26.02.2020 klo 17:09

Venom

Venom tarjoaa aika keskinkertaisen supersankarielokuvan, jolla olisi kuitenkin ollut potentiaalia paljon parempaankin. Venomin hahmo on hienosti tehty ja Tom Hardy on hyvä valinta Eddie Brockin rooliin. Venomin ja Eddien välinen dialogi onkin elokuvan parasta antia ja sitä seuraa mielellään koko elokuvan keston ajan. Elokuva kärsii kuitenkin eniten turhan alhaisesta ikärajasta, jonka johdosta toimintakohtaukset on varsin heikkoja. Elokuvan olisi pitänyt olla ehdottomasti R-rated, niin kuin alunperin oli tarkoituskin, koska nyt kaikki Venomin päiden katkomiset ja muu viihdyttävä väkivalta puuttuu elokuvasta. Lopputaistelu myös toisen Venomin kanssa on aika hätäisesti tehty kohtaus, joka olisi ansainnut enemmän ruutuaikaa. Ehkäpä Venom saa joskus tulevaisuudessa ansaitsemansa elokuvan, mutta tällä kertaa jäädään keskinkertaisuuteen.

rating 50,000

25.02.2020 klo 17:02

Paluu tulevaisuuteen osa III

Paluu tulevaisuuten kolmonen on hyvin onnistunut jatko-osa kahdelle aikaisemalle ja se on samaa tasoa edellisen osan kanssa. Tällä kertaa elokuva sijoittuu villiin länteen ja vuoteen 1880. Michael J. Foxin Marty saa tehtäväkseen matkustaa menneisyyteen etsimään Christopher Lloydin Docia, joka on joutunut vaikeuksiin paikallisen rikollisjengin kanssa. Oman osansa juoneen tuo myös Mary Steenburgen Clara Clayton, johon Doc on rakastunut. Tapahtumapaikkana villi länsi tuo mukavaa vaihtelua elokuvan juoneen ja se toimii tässä hyvin. Näytteleminen on myös kunnossa ja elokuvan parissa viihtyy mainiosti sen koko keston ajan. Kokonaisuutena kolmas Paluu tulevaisuuteen päättää onnistuneesti hyvän elokuvatriologian.

rating 70,000

24.02.2020 klo 19:47

Suurkaupungin hait

Suurkaupungin hait tarjoaa hyvin onnistuneen draamaelokuvan, joka sijoittuu biljardin pelaamiseen. Juonessa Paul Newman on Fast Eddie Felson, joka työkseen pelailee biljardia ja on siinä erinomaisen hyvä. Hän on päättänyt hankkia itselleen parhaan pelaajan tittelin ja sen saadakseen hänen on voitettava Jackie Cleasonin esittämä Minnesota Fats, jota pidetään parhaana biljardin pelaajana. Piper Laurien yksinäine nainen Sarah Packard ja George C. Scottin manageri Bert Gordon tuovat myös oman lisänsä elokuvan juoneen. Kaikki näyttelijät tekevätkin hyvää työtä rooleissaan ja biljardin pelaamisesta on saatu yllättävän kiinnostavaa seurattavaa. Samalla elokuva onnistuu hyvin kuvaamaan pakkomiellettä Fast Eddie Felsonin kautta, joka haluaa hinnalla millä tahansa päihittää Minnesota Fatsin.

rating 80,000

23.02.2020 klo 18:50

Heat - ajojahti

Heat tarjoaa erinomaisen rikoselokuvan ja se on ehkäpä Michael Mannin paras elokuva. Elokuvan juoni on perinteinen kissa ja hiiri leikki, jossa seurataan Robert De Niron johtamaa rikollisporukkaa, joka tekee ryöstökeikkoja. Lain toisella puolella taas Al Pacinon esittämä Vincent Hanna koittaa pakkomielteisesti päästä rikollisten jäljille. Mukana on myös ihan toimivaa draamaa ja pitkästä kestosta huolimatta Heat pitää hyvin katsojan mielenkiinnon yllä koko kestonsa ajan. Parhaimman roolisuorituksen tekee Al Pacino ja mies onkin todella loistava pakkomielteisenä poliisina. Myös muut näyttelijät ovat hyviä rooleissaan ja elokuvan parissa viihtyy hyvin. Kokonaisuutena Heat on hyvin lähellä täydellistä elokuvaa ja sen pariin on mukava aina palata.

rating 90,000

22.02.2020 klo 22:42

Nunna

The Nun tarjoaa aika keskiverto kauhuelokuvan, jonka kyllä jaksaa kuitenkin katsoa ainakin kertaalleen. Juonessa nuori nunna riistää henkensä romanialaisessa luostarissa ja vatikaani lähettää tapausta tutkimaan papin ja viimeisen valansa kynnyksellä olevan nunnan. Apua kaksikko saa paikalliselta kyläläiseltä, joka on löytänyt kuolleen nunnan ja hän tietää missä kyseinen luostari sijaitsee. Luostari on pahojen voimien vallassa ja sitä hallitsee Valak niminen nunna. Bonnie Aaron tekee hyvän roolisuorituksen pahana Valak nunnana, mutta muuten näyttely on aika keskinkertaista. Luostari toimii myös hyvin tapahtumapaikkana pimeineen käytävineen, mutta elokuva sortuu hieman liikaa halpaan säikyttelyyn.

rating 50,000

21.02.2020 klo 17:57

The Corpse of Anna Fritz

The Corpse of Anna Fritz on ihan hyvin onnistunut kauhutrilleri, jonka tapahtumapaikkana toimii ruumishuone. Juonessa Albert Carbón esittämä Paul työskentelee sairaalan ruumisosastolla ja ennen työvuoron loppua kaksi hänen kaveriaan Ivan ja Javi tulevat morjestamaan ystäväänsä kokaiinin kera. Ruumishuoneelle on juuri tuotu kauniin Alba Ribasin esittämän kuuluisan Anna Fritzin ruumis ja kaksi miehistä saakin päähänsä naida kuollutta ruumista, mutta kesken kaiken ruumis herääkin henkiin. Ruumishuone toimii ihan hyvin elokuvan tapahtumapaikkana ja miesten välille kasvava erimielisyys siitä, mitä Anna Fritzille pitäisi tehdä aiheuttaa mukavia juonenkäänteitä tarinaan. Näyttelijät tekevät myös perusvarmaa työtä rooleissaan.

rating 60,000

20.02.2020 klo 19:31

Zero Dark Thirty

Zero Dark Thirty tarjoaa onnistuneen sotaelokuvan ja tarinan Osama bin Ladenin löytämisestä. Elokuvassa seurataan Jessica Chastain esittämää nuorta CIA-agenttia Mayaa, joka omistaa koko elämänsä selvittääkseen Osama bin Ladenin olinpaikan. Samaan aikaan terroristit tekevät iskuja Yhdysvaltain suurlähetystöihin ja poliisit joutuvat ottamaan kaikki keinot käyttöönsä päästäkseen terroristien jäljille. Näyttelijät tekevät kaikki ihan hyvää työtä rooleissaan, vaikka kukaan ei nouse sieltä erityisesti esille. Ajojahdista Osaman löytämiseksi on saatu myös kiinnostavaa seurattavaa, joka pitää mielenkiinnon ihan hyvin juonessa. Kokonaisuutena Zero Dark Thirty on jälleen hyvä elokuva Kathryn Bigelowilta.

rating 70,000

19.02.2020 klo 16:46

Ammattitappajat

Ammattitappajat on hyvin onnistunut ysäritoiminta, joka on viihdyttävää seurattavaa koko kestonsa ajan. Juonessa seurataan Sylvester Stallonen esitämää Robert Rathia, joka on jäämässä eläkkeelle ammatikseen tappamisesta. Kesken rahakkaan keikan kuitenkin Antonio Banderaksen esittämä Miguel Bain tappaa kohteena olevan henkilön tämän nenän edestä. Siitä syntyy kahden ammattitappajan välinen taisto, johon sotkeutuu myös Julianne Mooren esittämä Electra, joka on molempien tappolistalla. Kaikki kolme näyttelijää tekevätkin hyvät roolisuoritukset ja varsinkin Antonio Banderas on erinomainen pahisroolissaan. Ammuskelukohtaukset on hyvin tehty ja miesten välienselvittelyä seuraa mielenkiinnolla elokuvan aikana.

rating 80,000

18.02.2020 klo 20:25

Alaston lounas

Alaston lounas tarjoaa hyvin mielenkiintoisen elokuvan David Cronenbergilta ja se kuuluu selkeästi miehen parhaimpien elokuvien joukkoon. Juonessa Peter Wellerin esittämä Bill Lee työskentelee tuholaistorjuajana ja samalla hän huomaa, että hyönteismyrkky aiheuttaa pahaa riippuvuutta käyttäjälleen. Ainetta kokeiltuaan vaimonsa yllytyksestä hän ampuu vahingossa tämän hengiltä ja joutuu pakenemaan Interzone nimiseen kaupunkiin. Siellä hänet pestataan agentiksi, joka joutuu tekemään raportteja tekemisistään erikoisella kirjoituskoneella, joka pystyy muuttumaan koppakuoriaiseksi. Luvassa on siis hyvin hallusinaatio painoitteinen elokuva, josta ei aina ota selvää, mikä on totta ja mikä ei. Elokuvassa nähtävät erikoistehosteet on hienosti tehty ja mukana on mukavasti limaisia efektejä. Lisäksi Peter Weller tekee hyvän roolisuorituksen hallusinaatioiden ja todellisuuden kanssa taistelevana Bill Leenä.

rating 80,000

17.02.2020 klo 17:11

Black Angel

Black Angel tarjoaa aika keskinkertaista eroottista draamaa Tinto Brassilta. Elokuvassa seurataan Anna Galienan esittämää Livia, jonka avioliitto rikkaan italialaisen virkamiehensä kanssa on sammunut. Livia rakastuu itseään huomattavasti nuorempaan Gabriel Garkon esittämään natsiupseeri Helmutiin ja heidän välille syntyy intohimoinen suhde, jota seurataan elokuvan aikana. Samaan aikaan käynnissä on toinen maailmansota, jota Helmut pakoilee lahjomalla lääkäreitä ja muita virkamiehiä. Elokuva tarjoaa sopivasti paljasta pintaa ja erotiikkaa, mutta kahden tunnin kesto alkaa väkisin tuntumaan liian pitkältä. Sodan käyminen taustalla on ihan hyvä lisä tarinaan, mutta ei tämä kuitenkaan ole kahta tähteä kummempi elokuva Tinto Brassilta.

rating 40,000

16.02.2020 klo 19:13

Jäähyväiset kummisedälle

Jäähyväiset kummisedälle on hyvin onnistunut rikoselokuva Robert De Nirolta. Juonessa seurataan nuorta Francis Capran ja Lillo Brancaton esittämää Calogeroa, joka ystävystyy korttelia hallussa pitävän mafiapomo Sonnyn kanssa. Robert De Niro esittää Calogeron isää Lorenzoa, joka ajaa työkseen bussia ja on viimeisen päälle kunnian mies. Lorenzo seuraa sivusta, kuinka hänen poikansa vajoaa syvemmälle rikosten maailmaan ja yrittää pelastaa tämän kaikin keinoin. Chazz Palminteri tekee hyvän roolisuorituksen mafiapomo Sonnyna ja myös Robert De Niro tekee hyvää työtä Lorenzona. Väkivaltaa löytyy elokuvasta maltillisesti ja se keskittyykin enemmän seuraamaan henkilöhahmojen arkea kaduilla. Lisäksi mukana on myös eri rotujen välistä valtataistelua.

rating 70,000

15.02.2020 klo 23:30

A Better Tomorrow

Ensimmäinen A Better Tomorrow tarjoaa hyvin onnistuneen toimintaelokuvan John Woolta. Juonessa seurataan mieskolmikkoa Markia, Ho:ta ja Kitiä. Mark ja Ho ovat parhaita kavereita keskenään, jotka hankkivat elantonsa väärentämällä rahaa ja tekemällä rikoksia. Kit on taas Ho:n pikkuveli ja hän työskentelee poliisina. Saatuaan selville isoveljensä rikoksista hänelle tulee pakkomielle saada veli pidätettyä. Mutkia matkaan tuo myös toinen rikollisjoukko, joka haluaa päästä Markista ja Ho:sta eroon. Kaikki kolme Chow Yun-Fat, Leslie Cheung ja Ti Lung tekevät hyvät roolisuoritukset pääroleissa. Toiminta on myös tuttuun tapaan erittäin laadukasta, vaikka sitä ei vielä tässä elokuvassa ole yhtä paljon, kuin John Woon myöhemmissä elokuvissa. Näin toisella katselukerralla elokuvan draamaosuudetkin toimivat paremmin, kuin ensimmäisellä kerralla.

rating 80,000

14.02.2020 klo 19:45

Yön metsästäjät

Yön metsästäjät on hyvin onnistunut seikkailuelokuva, jossa on myös jonkin verran eläinkauhua mukana. Juonessa Val Kilmerin esittämä nuori rakennusinsinööri John Patterson saa tehtäväkseen lähteä Itä-Afrikkaan valvomaan sillan rakennusta junarataa varten. Alkuun työt edistyvätkin aikataulussa, mutta sitten kaksi ihmissyöjäleijonaa alkaa piinaamaan rakennusmiehiä ja levittämään kauhua heidän joukossa. Patterson saa avukseen Michael Douglasin esittämän salametsästäjä Charles Remingtonin ja yhdessä he koittavat saada erittäin viisaat leijonat tapettua. Elokuva onnistuu erinomaisesti luomaan uhkaavaa tunnelmaa ihmisten joukkoon leijonien vaaniessa yöllä saaliitaan. Näyttelijät tekevät myös hyvää työtä rooleissaan ja leijonien metsästystä seuraa mielenkiinnolla. Yön metsästäjät sisältääkin itselle nostalgia-arvoa, koska se on yksi ensimmäisiä elokuvia, joita on tullut nähtyä aikoinaan.

rating 80,000

13.02.2020 klo 19:07

Se

Se / It on yllättävän hyvin onnistunut uusintaversio alkuperäisestä elokuvasta. Juonihan tässäkin on sama, eli pahantahtoinen klovni alkaa piinaamaan pikkukaupunkia ja lapsia alkaa katoamaan ja löytymään kuolleena. Aikuiset eivät klovnia näe, vaan se ilmestyy vain lapsia pelottelemaan. Seitsemän nuorta ystävää yhdistää voimansa ja he koittavat pysäyttää yliluonnollisia voimia omaavan klovnin. Lapsinäyttelijät tekevät ihan hyvää työtä rooleissaan, mutta ne eivät pärjää alkuperäisen lapsinäyttelijöille. Samoin myös Pennywise jää hieman alkuperäisestä Tim Curryn tulkinnasta, mutta hyvän roolin Bill Skarsgård tässä vetää. Väkivalta ja gore on tässä hyvää, mutta elokuva sortuu hieman liikaa mässäilemään CGI:llä. Kokonaisuutena It on katsomisen arvoinen kauhuelokuva ja onnistunut uusintaversio.

rating 70,000

12.02.2020 klo 19:38

Raid

Raid tarjoaa ihan hyvin onnistuneen kotimaisen rikoselokuvan. Juonessa Uusi-voima lehden toimitus on palanut maan tasalle ja palossa on saanut surmansa kolme työntekijää. Pian tuhopolton jälkeen Maailmanpankin vastaisessa mielenosoituksesa kuolee nuori nainen ja teosta epäillään poliisin harhaluotia. Juttua tutkiva Oiva Lohtanderin esittämä poliisijohtaja Jansson saa kuitenkin selville, että tekojen takana on rikollisjärjestö. Apua tutkintaan hän saa suomeen palanneelta Kai Lehtisen esittämältä Raidilta. Oiva Lohtander tekee hyvän roolisuorituksen poliisijohtajana, mutta muut näyttelijät ovat aika keskinkertaisia. Elokuvan dialogi on ihan toimivaa ja se sisältää muutamia hauskoja heittoja.

RIP Juha Muje 1950 - 2020

rating 70,000

11.02.2020 klo 22:27

Stephen Kingin Se

Stephen Kingin Se on hyvin onnistunut kauhuelokuva, vaikka siinä tapahtuukin selkeä tasonlasku loppupuolella. Pienessä kylässä pahantahtoinen voima ottaa klovnin ulkomuodon itselleen ja alkaa piinaamaan kylää. Lapsia alkaa mystisesti katoilemaan ja löytymään kuolleena. Seitsemän nuorta ystävystyy ja he lähtevät ottamaan selvää klovnista ja saamaan hirmuteoille lopun. Elokuva onnistuu hyvin kuvaamaan ystävyyttä ja yhteishenkeä pahan klovnin tuhoamiseksi. Näyttelijäpuolella kaikki nuoret tekevätkin hyvää työtä, mutta taas vanhemmat näyttelijät ovat huonoja rooleissaan. Tim Curry tekee mahtavan roolisuorituksen Pennywisen roolissa ja klovni on oikeasti pelottava ja viihdyttävää seurattavaa. Potentiaalia elokuvalla olisi ollut viiteenkin tähteen, mutta valitettavasti loppua kohti mentäessä taso laskee tasaisesti huipentuen heikkoon loppuratkaisuun.

rating 80,000

11.02.2020 klo 01:32

Spartacus

Spartacus on hyvin onnistunut sotadraama Stanley Kubrickilta. Elokuvassa seurataan Kirk Douglasin esittämää Spartacusta, joka on orjana roomalaisten vallan alla. Yhdessä muiden orjien kanssa Spartacus alkaa saamaan tarpeekseen huonosta kohtelusta ja he onnistuvat pakenemaan. Paettuaan he pelastavat lisää orjia orjuudesta vapaaksi ja kasvattavat joukkoaan, jotka taistelevat vapauden puolesta. Vastaansa orjajoukko saa massiivisen rooman armeijan ja moni tulee kuolemaan taistelussa. Elokuva onnistuu hyvin kuvaamaan orjien asemaa heitä hallitseviin roomalaisiin nähden. Näyttelijät tekevät myös mainiota työtä rooleissaan Laurence Olivierin ja Kirk Douglasin johdolla. Elokuvan pituudesta olisi ehkä voinut hieman napata pois, mutta kyllä tämä kolme tuntia ihan helposti meni tämän parissa. Ei Kubrickin parhaimpia, mutta katsomisen arvoinen spektaakkeli Spartacus on.

RIP Kirk Douglas 1916 - 2020

rating 80,000

10.02.2020 klo 18:29

Sairaat mielikuvat

Images tarjoaa mainiosti onnistuneen psykologisen trillerin Robert Altmanilta. Juonessa seurataan Susannah Yorkin esittämää Cathryniä, joka kärsii skitsofreniasta. Hän lähtee miehensä Rene Auberjonoisin esittämän Hughin kanssa viikonlopuksi lomalle vuoristoiseen Irlantiin rauhoittumaan. Siellä kuitenkin Cathrynin oireet pahenevat ja hän alkaa näkemään aistiharhoja ja hänen mielentila alkaa muuttumaan yhä epävakaammaksi. Robert Altman onnistuu luomaan elokuvaan hyvän ahdistavan tunnelman ja katsoja joutuu päättelemään, mitkä Cathrynin harhoista ovat todellisuutta. Susannah York tekee hienon roolisuorituksen skitsofrenikkona ja John Williamsin musiikit sopivat oikein hyvin elokuvan teemaan.

rating 80,000

09.02.2020 klo 19:32

Patriot

The Patriot tarjoaa hyvin onnistuneen sotaelokuvan, joka pitää katsojan mielenkiinnon yllättävän hyvin yllä melkein kolmen tunnin kestosta huolimatta. Juonessa vapaussota syttyy Mel Gibsonin esittämän Benjamin Martinin kotinurkilla ja mies joutuu jälleen kerran vastentahtoisesti palaamaan sotimaan. Hän saa komennettavakseen rohkean kapinallisjoukon ja yhdessä he käyvät sotaan raskaasti aseistautunutta Englannin armeijaa vastaan. Mel Gibson tekee hyvää työtä pääroolissa ja Heath Ledger on myös hyvä tämän poikana Gabrielina. Jason Isaacs tekee myös muistettavan roolisuorituksen Englannin armeijan komentajana, joka ei tunne armoa. Taistelukohtaukset on ihan hyvin tehty ja vertakin löytyy sopivasti elokuvasta.

rating 80,000

08.02.2020 klo 19:25

Paluu tulevaisuuteen II

Paluu tulevaisuuteen kakkonen on hyvin onnistunut jatko-osa ensimmäiselle osalle, mutta se jää siitä jonkin verran. Tällä kertaa juonessa Marty McFly matkaa Dr. Emmet Brownin kanssa tulevaisuuteen, koska hänen lapsensa ovat joutuneet siellä ongelmiin. Kaksikko onnistuu jälleen kerran muuttamaan asioiden kulkua väärään suuntaan ja he joutuvat menemään myös takaisin menneisyyteen korjaamaan asioita. Michael J. Fox ja Christopher Lloyd jatkavat hyvää työtä päärooleissa ja myös Thomas F. Wilson tekee hyvää työtä riehuvana Biff Tannenina. Elokuvan juonessa on myös menoa ja meininkiä koko kestonsa edestä ja sen parissa viihtyy oikein hyvin.

rating 70,000

Edellinen sivu | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 25 | Seuraava sivu

Profiilin tiedot