Tapza

Tapza

Käyttäjä, 7 fania

Animaatiosuosikit

1

Naapurini Totoro rating 4,20

2

Henkien kätkemä rating 4,31

3

Prinsessa Mononoke rating 4,22

4

Tulikärpästen hauta rating 4,31

5

Kikin lähettipalvelu (1989)

Todella mukava, sympaattinen, rentouttava ja kaiken kaikkiaan hieno elokuva, jonka olisi suonut jatkuvan pidempäänkin. Näkemistäni Miyazakeista tämä muistutti eniten Totoroa; varsinaista juonta ei ole, vaan leffa koostuu päähenkilön ja kehyskertomuksen ympärille rakennetuista tapahtumista. Tämä luo elokuvaan ihanan kiirehtimättömän ja leppoisan ilmapiirin. Hahmot, etenkin pääkaksikko, ovat persoonallisia ja rakastettavia, eikä usean eurooppalaisen kaupungin mukaan jäljitellyn tapahtumapaikan elävyyttä ja hienoutta voi tarpeeksi korostaa. Animaatio on taattua Ghibli-laatua eli paikoin suorastaan henkeäsalpaavan upeaa. Lentokohtauksissa tekee mieli pysäyttää elokuva hetkeksi, vain siksi että voisi kaikessa rauhassa ihailla jokaista pientä ruudulle piirtynyttä yksityiskohtaa.Kikin lähettipalvelu ei, toisin kuin monet Miyazakin elokuvat, ota kantaa oikeastaan mihinkään, mutta ei sen tarvitsekaan. Se on hieno, taatusti koko perheelle sopiva kuvaus rauhallisesta elämästä joka kehystarinan fantasiaelementistä huolimatta tuntuu suorastaan ihastuttavan arkipäiväiseltä, ja samalla aidosti lämminhenkinen kasvutarina teini-iän kynnyksellä olevasta tytöstä. Jotain elokuvan tehosta kertoo sekin, että olin päälimmäisestä hyvänolontunteesta huolimatta hieman vihainen kun lopputekstit alkoivat vieriä ruudulla. En olisi tahtonut tämän loppuvan. Ja tätä kommenttia kirjoittaessani haluan jo katsoa sen uudestaan.

Kikin lähettipalvelu rating 3,82

6

Rautajätti (1999)

Rautajätti rating 3,83

7

Bambi (1942)

Disneyn parhaimmistoa. Kaunis elokuva, joka ei aliarvioi yleisöään. Puhuvista ja tietyissä määrin inhimillistetyistä eläimistä huolimatta yksi animaatiojätin realistisimmista pätkistä, jonka selkeän juonen puuttuminen on yksi sen parhaista puolista.

Bambi rating 3,67

8

Kaunotar ja hirviö (1991)

Paras Disney-leffa. Joskus yksinkertainen vain on kaunista. Perinteinen satu on kerrottu ja rytmitetty hyvin, draama ja huumori ovat loisteliaassa tasapainossa, eikä pahiskaan ole tällä kertaa täysin mustavalkoinen, vaan toimittaa suurimman osan ajasta enemmänkin humoristisen hahmon virkaa. Alan Menkenin loihtima ääniraita nousee yhdeksi elokuvan merkittävimmistä tunnelmanluojista ja on kautta linjan upeaa kuunneltavaa.Synkkää taustaa vasten käytävä lopputaistelu on huikean jännittävä ja sitä seuraava kohtaus puolestaan kenties Disneyn animaatiohistorian liikuttavin hetki. Tästä elokuvasta tulee yksinkertaisesti sanottuna lämmin ja hyvä olo.

Kaunotar ja hirviö rating 4,10

9

Corpse Bride (2005)

Corpse Bride rating 3,88

10

Neon Genesis Evangelion: The End Of Evangelion (1997)

Käsittämätön elokuva. Todella puhutteleva ja inspiroiva. Hienoja ajatuksia, joita miettimällä on hauska pistää omakin pääkoppa sekaisin. Visuaalisesti ehdottomasti yksi upeimmista ja mielikuvituksellisimmista taidemuodon edustajista, oli puhe sitten animaatiosta tai elokuvasta. Henkeäsalpaavaa kliimaksia seuraava lopetus on juuri sopivan avoin ja hätkähdyttävä.Kestää taatusti useita katselukertoja, sillä kaiken materiaalin vastaanottaminen ja sulattelu ei varmasti onnistu ensikatselulla. Eikä ainakaan omalla kohdallani vielä toisellakaan. Tässä tosissaan on sellainen leffa, josta voi aina löytää jotain uutta.

Neon Genesis Evangelion: The End Of Evangelion rating 4,13

Profiilin tiedot

TOP-listat