Tapza

Tapza

Käyttäjä, 7 fania

2000-luvun (00-09) parhaat

1

Unelmien sielunmessu rating 4,47

2

Memento (2000)

Memento rating 4,19

3

Henkien kätkemä rating 4,31

4

Pianisti (2002)

Pianisti rating 4,28

5

Lost in Translation (2003)

Monella tapaa erittäin rentouttava kokemus. Kuvaus on todella hienoa; Neonvaloissa kylpevä Tokio on saatu vangittua ruudulle kauniisti ja on paikoittain jopa henkeäsalpaava näky. Visuaalista puolta tukevat hienosti loistavat, hienovaraiset näyttelijäsuoritukset. Bill Murray on parempi kuin koskaan ja Scarlett Johansson osoittautuu yllättävänkin päteväksi vastanäyttelijäksi. Kantavat teemat ovat selvästi yksinäisyys, eksyksissä oleminen sekä uudelleenlöytyminen ja näitä käsitellään todella hienosti ja elämänmakuisesti. Lopputulos on kaunis ja samaistuttava elokuva, joka ainakin itsessäni herätti runsaasti ajatuksia ja erilaisia tunteita. Löysin teoksesta itsenikin ja koin sen jopa yllättävän henkilökohtaiseksi, vaikka uskallan melko suurella varmuudella sanoa, etten ole ollut lähemmissä tekemisissä kenenkään tuotantotiimiin kuuluneen jäseneen kanssa. Joka tapauksessa olen varma, että tulevina heikkoina hetkinä päädyn katsomaan tätä ja toivottavasti tunnen oloni joka kerta hieman paremmaksi.Jotkut ovat väittäneet, ettei elokuvassa oikeastaan tapahdu mitään. Mitään ei saavutettu, kaikki oli turhaa ja niin edelleen. Itse en voisi olla enempää eri mieltä. Muutoksia tapahtui ja tapahtumilla oli merkitystä, vaikkei ehkä samalla tavalla kuin monet ovat elokuvissa tottuneet näkemään. Toisin sanoen Coppola on monien muiden hyvien ohjaajien tapaan ymmärtänyt, ettei kaikkea tarvitsee pakkosyöttää yleisölle.

Lost in Translation rating 4,06

6

Little Miss Sunshine (2006)

Erinomainen road movie, jossa on persoonallisia hahmoja hienosti hyödyntävä käsikirjoitus, roppakaupalla onnistunutta huumoria, kauttaaltaan erinomaiset näyttelijäsuoritukset ja kaiken lisäksi vielä vahva sanoma. Tunteellisella tasolla elokuva osuu myös napakymppiin, sillä se jättää hyvän mielen, mutta ei missään vaiheessa tunnu kaunistellulta tai siirappiselta. Kokonaisuus on kärjistetyistä hahmoista ja tilanteista huolimatta aidosti elämänmakuinen ja sitä kautta aivan yhtä koskettava kuin hauskakin. Todellinen helmi.

Little Miss Sunshine rating 3,81

7

Ystävät hämärän jälkeen rating 3,78

8

The Wrestler - painija (2008)

Kovin usein en välittömästi ensikatselun jälkeen uskalla kutsua elokuvaa yhdeksi parhaimmista koskaan näkemistäni, mutta The Wrestlerin kohdalla näin todella pääsi käymään. Itseilmaisuni rajoitteet tulevat vastaan, kun yritän kertoa, mikä elokuvasta tekee niin hyvän. Se kertoo todella liikuttavan, todella elämänmakuisen ja loppujen lopuksi todella surullisen tarinan miehestä, joka yrittää tulla toimeen maailmassa, josta hän on vuosien kuluessa täysin vieraantunut. Aihepiirinä toimii showpaini, mutta varsinainen elokuva kertoo jostain aivan muusta.Lopputekstien rullatessa ruudulla jouduin toden totta pyyhkimään silmäkulmiani varmistaakseni, olivatko ne todella hieman kostuneet.

The Wrestler - painija rating 4,03

9

Kunniattomat paskiaiset (2009)

Mestariteos. Yrittää paljon ja onnistuu miltei kaikessa.

Kunniattomat paskiaiset rating 4,17

10

Mr. Nobody (2009)

Kaunis elokuva. Elämän ja todellisuuden eri aspekteja pohditaan jatkuvasti, mutta positiivisena yllätyksenä varsinainen tarina jää harvoin taka-alalle. Sekavan alkupuoliskon jälkeen leffan keskeisin idea alkaa valottua ja outojen tapahtumien kulku ja merkitys selkeytyvät.Ajatukset tuodaan melko alleviivaavasti esille, mutta omaperäisesti kerrottu tarina tarjoaa silti paljon mietittävää ja keskusteltavaa. Parhaimpina hetkinä leffa tuntuu jopa tavoittavan saman aaltopituuden omien aivojen kanssa. Näinä hetkinä se tuntuu potentiaalisesti etäännyttävästä kerrontatavastaan huolimatta todella läheiseltä ja henkilökohtaiselta.Visuaalisesti Mr. Nobody on täysin vertaansa vailla. Henkeäsalpaavan hienoja näkymiä riittäisi listattavaksi ties kuinka monen rivin verran, joten moiseen operaation tuskin lienee viisasta ryhtyä. Kuvasto on täydellisessä harmoniassa muiden osa-alueiden kanssa ja loistavasti valittu musiikki tehostaa kokonaisuuden vaikutusta entisestään.Tällaiset elokuvat jäävät mieleen ja toivottavasti myös historiaan.

Mr. Nobody rating 3,76

Profiilin tiedot

TOP-listat