OZMOxD

OZMOxD

Käyttäjä, 12 fania

Oma statistiikka: Elokuvien kommentit (706)

15.05.2020 klo 21:34

Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge

Toivottavasti viimeinen Pirates of the Caribbean-elokuva alkaa lupaavasti ja lähtee rakentamaan tarinaa oikeaan suuntaan.Siihen se tarinan rakentaminen sitten oikeastaan jääkin.

Kaksi kolmasosaa elokuvasta on melkoista sekametelisoppaa,jossa juonen kannalta täysin turhat ja mihinkään johtamattomat juonikuviot seuraavat toisiaan. Lyhyesti elokuvaa katsellessa tuntui kuin olisi ollut puolentoista promillen humalassa. Mihinkään ei pystynyt kunnolla keskittymään, mutta elokuva eteni siitä huolimatta.Myös elokuvan huumoripuoli oli paikoin hävettävän kömpelöä, vaikka muutama satunnainen kohtaus sai tälläkin kertaa suupielen hieman nytkähtämään.

Uudet hahmot olivat lähtökohdiltaan mielenkiintoisia, mutta kehno käsikirjoitus johti lopulta suhteellisen pahvisiin ja aika mitäänsanomattomasti näyteltyihin lopputuloksiin, Parasta antia uusissa hahmoissa edusti Paul MacCartneyn cameo, joka jäi kuitenkin suorastaan rikollisen lyhyeksi.Edes (kapteeni) Jack Sparrow ei pystynyt pelastamaan tätä elokuvaa, sillä käsikirjoitus teki hänestä tällä kertaa oikeastaan aivan täydellisen taustahahmon, jonka sisältö rajoittui ajoittaisiin sutkautuksiin ja häröilyyn kohtausten taustalla.

Elokuva pyrkii paikkailemaan käsikirjoituksen puutteita tehosteiden ilotulituksella ja Zimmerin tutulla musiikilla, vaikka useimmat kappaleet olivatkin pitemmälti aikaisempien elokuvien kierrätyskamaa.

Kuten todettua, toivottavasti tämä elokuva päätti Karibian piraattien saagan ja antaa sarjan levätä rauhassa ilman enempiä lypsämisiä. Tämän osan katsoo kerran, mutta siihen se kyllä jää,

rating 40,000

20.04.2020 klo 08:39

Gravity

Tiivis ja intensiivinen sci-fi jännäri tässä on kyseessä.

Käytännössä Bullockin roolisuorituksen ympärillä pyörinyt juoni toimi hienosti ja elokuva oli juuri sen pituinen kuin pitikin ilman turhaa venyttämistä.

Hieman mahdotomman oloiset tilanteet söivät ajoittain uskottavuutta, mutta toisaalta elokuva toimi kokonaisuutena niin hyvin, että nämä saattoi antaa anteeksi.

Suositeltava pätkä.

rating 80,000

10.04.2020 klo 21:35

Hyökkäys poliisiasemalle

Tällä elokuvalla on selkeä kulttimaine, sillä usein olen kuullut siitä mainittavan, mutta koskaan aikaisemmin en ole nähnyt.

Kyseessä on lyhyesti tiivis ja tunnelmaltaan piinaava toimintatrilleri, johon ei ole lisätty oikeastaan mitään turhaa.Elokuvan alku rakentuu hitaasti, mutta kun sen yli päästään, on tiedossa oikeastaan toimintaa aina lopputeksteihin asti.

Hahmoja ehti hädin tuskin oppia tuntemaan nimeltä, mutta välittämään heistä ehtii kyllä. Kornit one linerit oikeastaan sopivat tähän elokuvaan mainiosti.

Kokonaisuutena oikeinkin mainio puolitoistatuntinen toimintaklassikko 70-luvulta.

rating 80,000

05.04.2020 klo 11:46

The Hobbit

Odottamaani parempi animaatio.

Animointijälki ja hahmot ovat ajoittain vähän suhaistun näköisiä, mutta toisaalta ne antoivat samalla tälle persoonaa.

Elokuva käy läpi käytännössä koko Hobitin tarinan lisäämättä siihen mitään omiaan. Joitain kohtia oli karsittu pituuden nimessä pois, mutta kokonaisuuden kannalta niiden puuttuminen ei haitannut.

Tähän oli lisätty ehkä vähän turhan monta kipaletta toimimaan kerronnallisina välineinä. Ajoittain ne toimivat ja ajoittain eivät.

Kokonaisuutena tämä 70-luvun Hobitti on ihan menevä teos ja kunnioittaa alkuperäismateriaaliaan.

rating 70,000

22.03.2020 klo 13:05

Blues Brothers

Huumorilla, musiikilla ja lukuisilla romutetuilla autoilla ratsastava elokuva. Sinänsä helppo huomata, mistä tämän kulttiasema nykyään johtuu.

rating 70,000

13.03.2020 klo 22:42

Sukellusvene U-96 - Director's Cut

Ei kai tästä voi sanoa mitään, mitä ei olisi jo sanottu. Kokeilen silti:

Kieltämättä tässä on yksi ihmiskunnan historian merkittävimpiä yksittäisiä teoksia elokuvien joukossa.

Yhtään turhaa kohtausta tästä ei löydy. Kaikista uniikein piirre on kuitenkin se tunnelma, joka tähän on saatu aikaan.
Katsoja jakaa miehistön mukana pettymyksen, onnistumisen, pelon sekä ilon tunteet. Voi oikeastaan sanoa, että tätä katsoessa tunsi olevansa osa miehistöä.

Vaikka elokuva pysyy käytännössä tiukasti sukellusveneen sisätiloissa, sodan kaottisuutta ei voisi oikeastaan yhtään tämän paremmin kuvailla.

Mitä tätä enää kehumaan? Viiden tähden elokuva se on ja sillä hyvä!

rating 100,000

08.03.2020 klo 11:36

Kingdom of Heaven - Taivas Maan Päällä: Ohjaajan Versio

Hienosti tehty pätkähän tämä on kaikessa "lyhykäisyydessään". Ridley Scottilla on harvinainen taito saada elokuvansa kestämään aikaa ja tämä suhteellisen pitkä pätkä ei tee siinä poikkeusta.

Orlando Bloom on nyt aika tönkkö ja särmätön roolissaan, mutta toisaalta elokuvan muihin hahmoihin on saatu onneksi panostettua, mikä paikkaa tämän puutteen. Hahmoja ei tosiaankaan ole liian vähän tässä elokuvassa.

Musiikkina kuullaan erilaisia hartaita uskonnollisia kappaleita elokuvan tyyliin sopivasti.

Ajoittainen pitkäveteisyys on elokuvan ongelma, vaikka sitä on paikattu toimintakohtauksilla siellä täällä. Näyttävyydestään ja massiivisuudestaan huolimatta ne ovat kuitenkin elokuvan kokopituuteen suhteutettuna valitettavan suppeita.

Puutteistaan huolimatta kyseessä on kokonaisuutena todellakin katsottava teos.

rating 80,000

15.02.2020 klo 23:04

Alien: Covenant

Ihan hienon näköistä menoa, mutta sisällöltään ja erityisesti keskivaiheiltaan auttamattoman tylsä ja yllätyksetön. Ridley Scott yrittää kyllä, mutta lopputuloksena on elokuva, joka on jostain ensimmäisen Alien elokuvan ja Blade Runnerin väliltä. Valitettavasti tämä ei oikein toiminut.

Elokuvan tarina pääsee oikeuksiinsa vasta loppukliimaksin aikana, mutta hirveästi se ei ehdi enää pelastmaan.

Kyllähän tämän saattaa kerran katsoa, mutta siihen kertaan se kyllä jääkin.

rating 40,000

07.02.2020 klo 23:04

Excalibur - sankarin miekka

Todennäköisesti Kuningas Arthurin alkuperäisen tarinan tyylille uskollisin filmatisointi, mitä tällä hetkellä on tehty.

Nopein juonenkääntein alkava elokuva hidastuu keskivaiheen kohdalla, mutta etenee tästäkin huolimatta sen verran suurin harppauksin, että ajan kulumisesta elokuvassa on paikoin vaikea saada kiinni.Toisaalta tähän on pyritty saamaan mahdutettua koko Arthurin legenda reiluun kahteen tuntiin, eikä lopputulos ole mitenkään pöllömpi. Kokonaisuus on onnistuttu pitämään suhteellisen ehjänä.

Ajoittain ylitse vedettyyn ja kieltämättä kömpelöltäkin tuntuvaan kasarin ritarielokuvaan on onnistuttu lisäämään myös se selittämätön jokin.Ehkä se oli visuaalisuus, johon oli sisällytetty eräänlainen keskiajan oletettu synkkyys viimeisen päälle. Kaikkiin tämä ei toisin varmastikkaan tule uppoamaan, mutta on nostettava hattua sille, että elokuvan tekijät pyrkivät kertomaan kokonaisen tarinan, eikä vain yhtä osaa siitä.

Omasta puolestani voin todeta, että tämä yksilö ei mahtipontisuudessaan ja synkässä tyylissään jää todellakaan sinne heikoimpien joukkoon.

rating 70,000

31.01.2020 klo 22:26

Pako Alcatrazista

Vankilaelokuvat, joita olen sattunut näkemään ovat tavallisesti olleet poikkeuksetta vähintään hyviä. Ja niin oli myös tämän filmin kanssa.

Clint Eastwood tähdittää jälleen tuntematonta kovanaamaa, jonka seurassa katsoja saa viihtyä alusta loppuun. Myös muille hahmoille on onnistuttu löytämään osuvat näyttelijät, vaikka iso osa jääkin katsojalle etäisiksi.

Elokuvan tarinan pääosassa on itse pako sekä sen toteutus. En tiennyt ennakkoon juurikaan mitään Alcatrazin kuuluisasta pakoreissusta ennen tämän elokuvan katsomista ja oli todella mielenkiintoista nähdä kuinka kaikki oikein tapahtui. Jälkeenpäin tutkittuna elokuva teki asiat oikeastaan juuri kuten todellisessa tapauksessa niiden on arveltu menneen.Muu vankilaelämä jää tällä kertaa pinnallisesti kerrotuksi, joten kovin syvällistä leffaa ei siis kannata odottaakaan. Loppujen lopuksi elokuva antaa juuri sen mitä pitääkin: Paon Alcatrazista.

Yhteen vedettynä kyseessä on mielestäni hieno ja huolellisesti tehty elokuva, jota oli oikeasti kiinnostavaa katsella ja lopun mystinen tunnelma kruunasi kaiken. Pitkästä aikaa saatan omasta puolestani antaa elokuvalle täydet pisteet.

rating 100,000

24.01.2020 klo 22:05

Pan's Labyrinth

Aikas mainio pätkä oli tämä, mutta ei toki täydellinen.

Todellinen maailma ja fantasia-maailma sekoitetaan elokuvassa suhteellisen hyvin keskenään. Siitä huolimatta viimeksi mainittu elementti jäi harmittavan pieneen rooliin ja elokuvan sotateemaan keskityttiin vähän turhankin paljon. Tästä johtuen labyrintti-kohtaukset tuntuvat hitusen hätäisen oloisilta, vaikka niiden toteutus onkin muuten oikeastaan täydellisyyden rajoilla.

Elokuvan myyttiset musiikit loivat hienon tunnelman mukaansa vievillä melodioillaan.

Fantasia-elementtejen vähyyden lisäksi elokuvan hahmot ovat toinen pienoinen miinus. Hahmoja on huomattavan paljon, joten ruutuaikaa ei ole kaikille millään riittävästi varattuna, eikä niihin päähahmoihinkaan jaksanut kunnolla tutustua, vaikka jokaiselle oli toki käsikirjoitettu oma juonen mukana kulkeva tarinansa.

Yhteenvetona tässä oli kyse oikeastaan kahdesta toisistaan irrallisesta elokuvasta, joista toiseen omaksi harmikseni keskityttiin hitusen liikaa. Parempi tasapainoitus olisi tuonut elokuvalle vielä korkeammat pisteet minun kirjoissani, mutta kyseessä ei tosiaankaan ole huono elokuva, kaikkea muuta.

rating 70,000

17.01.2020 klo 21:06

The Shape of Water

Tunnelmaltaan ja kuvauksiltaan elokuva toimii oikein hyvin, mutta siinä oikeastaan kaikki mikä tekee tästä omalaatuisen.

Tarinaltaan ja juonenkäänteiltään Veden muoto on oikeastaan juuri niin yllätyksetön kuin saattoi odottaa. Ihan kuin elokuva ei olisi halunnutkaan, että katsoja missään vaiheessa yllättyy tai kokee jotain uutta, vaan oikeastaan elokuvan suurin "salaisuus" paljastuu jo alkumetreillä.

Hahmot ovat oikeastaan jonkinlaisia 60-luvun elokuvien karikatyyrejä vedettynä hyvin överiksi ja sen vuoksi pääosa hahmoista tuntuu täysin muovisilta ilman mitään kunnon sisältöä, Toisaalta elokuvan hirviöhahmo oli todella hienosti toteutettu, mutta se nyt ei liene del Toron kohdalla yllättävää.

Se, että tämä elokuva palkittiin vuoden parhaan elokuvan Oscarilla kertoo itselleni sen, että mitään hirvittävää kilpailua ei ilmeisestikkään ollut.

Kyllä tämän katsoo, mutta ei kannata varautua yllätyksiin.

rating 50,000

11.01.2020 klo 23:02

Creed II

Rocky-saagan toistaiseksi päättävässä osassa nähdään tuttuja elementtejä ja käänteitä alusta loppuun saakka, mutta menikö tämä sitten liian itseään toistavaksi? Niin tekisi mieli sanoa, mutta siitä huolimatta tässä oli palaset kohdillaan.

Stallone ja Jordan vetävät jälleen hyvin yhteen rooleissaan ja Dolph Lundgrenin paluu oli kieltämättä elokuvan yhtä parasta antia. Elokuva sisältää mielestäni kirkkaasti brutaaleimman harjoittelukohtauksen, mitä Rocky-elokuvista löytyy.

Juuri sellainen jatko-osa kuin saattoi odottaa, mutta joka kuitenkin teki joitain asioita hieman eri tavalla ja omasta mielestäni yhtä onnistuneesti kuin ykkösosakin.

rating 80,000

04.01.2020 klo 21:41

Creed: The Legacy of Rocky

Uuden Rocky-sarjan avaus yllätti positiivisesti. Sinänsä juoni on juurikin se mihin on totuttu, mutta tästä huolimatta elokuva tuntui tuoreelta ja eräällä tavalla omalta elokuvaltaan. Juoni ei sorru hölmöyksiin, pysyy uskottavana ja kunnioittaa mielestäni myös aikaisempien elokuvien perintöä, mikä näkyy erityisesti loppuottelun sytyttävässä tunnelmassa. Turha romanssi sekä vähän hätäisen oloinen alku hitusen söivät kokonaisuutta, mutta ei tästä hirveästi tohtinut rokottaa.

Stallone tekee edelleen oivaa työtä Rockyn roolissa ja on osannut tuoda hahmonsa nykyaikaan vielä vanhalla iälläkin. Myös Michael B. Jordan tekee mainion suorituksen nuorempana Creedinä.

Lyhyesti tästä voisi sanoa, että tässä on se elokuva, joka Rocky V olisi halunnut olla, siihen kuitenkaan pystymättä. Saatan tätä kyllä kaltaisilleni Rocky-faneille suositella.

rating 80,000

03.01.2020 klo 20:51

The Expendables

Näyttävä toimintapläjäys nimekkäällä näyttelijäkaartilla. Juonesta ei hirveästi kannata sanoa mitään, sillä kyseessä on niin aivot narikkaan-tason filmi kuin voi vain kuvitella. Pääosassa on veriseksi yltyvä toiminta, joka jaksaa viihdyttää koko pituuden, vaikka tylsiäkin hetkiä valitettavasti oli vähän turhan useita.

rating 60,000

01.01.2020 klo 11:41

Viimeinen yksisarvinen

Aiemmin itselleni tuntemattomaksi jäänyt animaatioelokuva, johon törmäsin nyt täysin sattumalta. Nopealla taustoituksella selvisi, että animaatio kuuluu aikalailla Disneyn ylivallan jalkoihin jääneeseen Rankin-Bass-tuotantoon, joiden kädestä syntyivät 70-80-luvuilla muun muassa animoidut Hobitti- ja Kuninkaan Paluu-animaatioelokuvat.

The Last Unicorn perustuu samannimiseen kirjaan, jonka tarinan keskiössä on satunnaisen yksisarvisen etsintämatka mystisesti kadonneiden lajitovereidensa löytämiseksi. Etsintämatkansa varrella, tämä huomaa ihmisten jo käytännössä unohtaneen yksisarvisten olemassaolon, ainoastaan harvojen enää muistaessa.

Enimmäkseen kauniisti ja aika persoonallisesti animoitu elokuva etenee tarinansa kanssa tiukasti elokuvan nimikkohahmon ympärillä, vaikka mukaan onkin sisällytetty muutama mienkiintoinen ja paikoin todella syvällisesti esitelty sivuhahmo. Elokuvan tyylille uskollisesti, sivuhahmojen omat juonikuviot eivät poikkea juurikaan omille raiteilleen, vaan kytkeytyvät tiiviisti päähahmon ympärille. Sisältöä hahmoihin on kyllä saatu, vaikka osa onkin mukana kuvioissa vain rajallisen ajan.

Näyttelytyöstä vastaavat muun muassa sellaiset nimet kuin Mia Farrow ja jo tässä vaiheessa pitkän linjan näyttelijä edesmennyt Christopher Lee, joka tapansa mukaan antaa roolilleen koko suorituksensa. Yleisesti ääninäyttelytyö on moitteetonta koko elokuvan pituuden. Musiikista vastaa Jimmy Webb, jonka kynästä elokuvaan on sisällytetty useita lievästi sanottuna haikeuden puolelle meneviä kappaleita.

Kokonaisuutena The Last Unicorn on ihan hieno animaatioelokuva, vaikka keskittyy paljon hyvin perinteisten juonenkäänteiden ja kivasti animoitujen hahmojen ympärille. Näiden vuoksi tämän voisi helposti nähdä tähtäävän katsojakunnassaan enemmän lapsiin, mutta paikoin todella synkät teemat,sekä satunnainen suht härskiksi menevä huumoripuoli, tekevät tästä kyllä myös vanhemman väen elokuvan. Itselleni tästä löytyi erikoisesti positiivinen yllätys.

rating 70,000

14.12.2019 klo 22:47

Pako New Yorkista

Aivot narikkaan ja menoksi, siinäpä tämän leffan idea lyhykäisyydessään.

Ei tässä toki kaikki sanottava ollut. Pako New Yorkista on kestänyt suhteellisen hyvin aikaa, vaikka itse juoni ei olekkaan juuri muuta kuin paperille kirjoitettua tekstiä. Toiminta ja tunnelma on kuitenkin mainiota ja tästä saa kyllä viihdettä koko pituutensa ajan.

Kovin syvällistä elokuvaa ei kannata siis odottaa. Kurt Russel on kuitenkin tässä elämänsä kunnossa, joten siinä saattaa olla jo tarpeeksi syytä katsoa.

rating 70,000

08.12.2019 klo 10:21

Rogue One: A Star Wars Story

Pitkään tätä välttelin, johtuen The Last Jedin aiheuttamasta pettymyksestä ja toivon menetyksestä. Disney on mitä selvimmin ja systemaattisesti pyrkinyt tuhoamaan Star Warssista kaiken sen, mikä aikoinaan teki kyseisestä sarjasta niin kiehtovan ja sai aikaan sukupuolvia kestäneen fanituksen.
Tämä kuitenkin antoi pikkiriikkisen toivon pilkahduksen.

Rogue One pyrkii kertomaan täysin itsenäisen tarinan ja onnistuu luomaan joukon hahmoja, joita ei opi tuntemaan, mutta jotka tästä huolimatta ovat mielenkiintoisia ja joista katsoja oppii välittämään. Oikeastaan kyseessä on tarina, joka on kyllä kerrottu jo aiemmin, mutta yksityiskohdat olivat jääneet pimentoon.

Tehosteet ovat elokuvassa viimeisteltyjä ja klassista avaruustaistelua löytyy mielin määrin sitä kaipaaville.

Sinänsä vaikka elokuvan loppuratkaisun tietää, tämä oli kokonaisuuden kannalta oivallinen filmi ja sopiva lisäys Star Wars-universumiin. Ehkä nämä elokuvat voivat sittenkin olla vielä hyviä.

rating 70,000

17.11.2019 klo 10:18

Kanuunankuularalli

Komediana keskinkertainen, jonka viehätys perustuu oikeastaan karismaattisiin näyttelijöihin. Itsehän katsoin tämän pääasiassa Reynoldsin ja DeLuisen vuoksi, mutta kieltämättä myös Mooren mukanaololla oli vaikutuksensa.

Kanuunankuularallilla on loppupeleissä annettavissa muutamat ihan mukavat naurut, joista moni menee sinne ronskimman äijä-huumorin puolelle. Valitettavasti mukana on myös vitsejä, jotka eivät uppoa kyllä millään.

rating 50,000

01.11.2019 klo 20:06

Krampus

Asetelmat olivat kohdillaan ja tehosteet kerrassaan mainiot, mutta... kauhuelokuvaksi tämä leffa oli suhteellisen lepsu. Tässä olisi ollut ainesta niin paljon synkempään ja kovempaan leffaan. Synkkähän tämäkin toki on, mutta ei sillä tavalla, mikä olisi tehnyt siitä paremman leffan.

Komediakaan ei valitettavasti oikein toiminut ja vähän latisti sitä tunnelmaa, mihin elokuva selvästi tähtäsi onnistumatta.

Loppujen lopuksi, kyllä tämän leffan kertaalleen katsoo ja viihtyy, mutta ei tässä mitään niin huikaisevaa ole. Sääli, sillä ainekset olisivat olleet huomattavasti kovempaan leffaan.

rating 60,000

27.10.2019 klo 10:21

Leijonakuningas

Sen verran tästä voi alkuun sanoa, että suuria yllätyksiä ei kannata odotella. Elokuvaan on toki lisätty joitain vuorosanoja ja kohtauksia, joita alkuperäisessä animaatiossa ei ole, mutta kun miettii jälkeenpäin, niin ymmärtää aika nopeasti, miksei niitä ollut alkuperäisessä versiossa. Aika iso osa niistä oli täysin turhia. Joiltain kohtauksilta oli myös ilmeisesti "realismin" nimessä poistettu tarvittavia tehokeinoja, jotka tekivät alkuperäisestä elokuvasta niin hienon. Huomaatte kyllä, mikäli katsotte.

Paljon on kritisoitu photorealististen hahmojen ilmeettömyyttä, joka vie elokuvalta sielua ja kyllähän se aika lailla pitää paikkaansa. Oikeastaan ainoa todella positiivinen yllätys hahmoissa oli elokuvan versio Timonista ja Pumbasta.

Lopputuloksena näkee kyllä selvästi, että tämä elokuva on tehty aika lailla nostalgiaa kaipaavat etusijalla. Jos haluaisin esitellä Leijonakuninkaan uusille katsojille, niin näyttäisin yksinkertaisesti sen alkuperäisen elokuvan. Varmaa on se, että turha odottaa Disneyn lopettavan näiden live-actioneiden tekemistä, kun katsoo miten hyvin tämäkin elokuva tienasi lipputuloillaan.

Kyllä tämän nyt saattoi katsoa, mutta eihän tällä oikein ollut itselleni mitään sanottavaa, muutamia hyvien kohtien lisäksi.

rating 40,000

20.10.2019 klo 11:33

Batman

Hyvän mielen elokuva, joka ei ota itseään turhan vakavasti. Meno saavuttaakin oikeastaan jatkuvasti täysin älyttömät puitteet, mutta hyvällä tavalla. Onhan se kieltämättä jotakin, kuinka Batmanin joka ainoa kuviteltavissa oleva laite alkaa bat-etuliitteellä ja vimpaimia tuntuu löytyvän oikeastaan joka ainoaan kuviteltavissa olevaan skenaarioon ja tilanteeseen. Juuri tähän päättömytteen pätkän viehätysvoima perustuukin.

Batman on nykymaailmassa kenties tunnetuin ns. edge-lord, mutta 60-luvulla tilanne oli tervetulleen nurinkurinen senkin suhteen.Jos masentavasta menosta haluaa taukoa, niin siihen tämä elokuva kyllä sopii mitä parhaiten.

rating 90,000

18.10.2019 klo 21:06

Maailmojen sota

Tekoajankohtansa huomioon ottaen tehosteet olivat todellakin hienoja, mutta kyllä hitusen huonosti aikaa kestäneitä.

Nopeasti etenevä elokuva loppuu myös kuin seinään, mutta toisaalta seuraa tässä uskollisesti alkuperäistä kirjaa.

Kyllä tämä on ihan katsottava elokuva, vaikka nykyihmisen silmään niin kovin päivettynyt. Toisaalta ne, jotka pitävät erityisesti 1950-luvun elokuvista, saavat viihdettä koko rahan edestä.

rating 60,000

13.10.2019 klo 09:34

Billin ja Tedin maailma

Kreisikomedia, jonka sinänsä yksinkertaisen pääjuonen ympärillä juonikuviot muuttuvat jatkuvasti yhä absurdimpaan suuntaan. Tästä joko pitää tai sitten ei ja itse satuin nyt kallistumaan elokuvasta pitävien puolelle tällä kertaa.

rating 70,000

22.09.2019 klo 11:41

Päättymätön tarina

Kasaritehosteiden ilotulitusta. Siinä tämän elokuvan suola lyhyesti. Eikä siinä kaikki, vaan kaikkien tehosteiden lomaan on sisällytetty yksinkertainen, mutta sitäkin mielenkiintoisempi tarina, jonka loppuratkaisu herättää ajatuksia.
Aikaa tämä on kestänyt yllättävän hyvin.

Näyttelijäkaartin lapsinäyttelijät tekivät moitteetonta työtä, vaikka elokuvassa pääasiallisesti huomion viekin sen maailma ja monenmuotoiset ja näköiset hahmot.

Sinänsä harmillista, ettei tullut tätä jo lapsena katsottuna, mutta oikeastaan tämä saattaa kolahtaa aikuisellekin ihan yhtä lujaa synkkien teemojensa vuoksi.

rating 80,000

07.09.2019 klo 09:22

Alita: Battle Angel

Lupaavan alun jälkeen lässähtää kyllä täysin. Hahmonkehitys jää puolitiehen, eikä tarinankerrontakaan ole mitään huikaisevaa, itse asiassa kaukana siitä. Pakotettu romanssi ja välillä täydellinen ennalta-arvattavuus eivät ainakaan parantaneet käsikirjoitusta.

Plussaa elokuvalle voi antaa visuaalisuudesta sekä ajoittain toimivasta toiminnasta, mutta kun nämä kaksi tekijää eivät oikein tee vielä elokuvaa.

rating 30,000

07.09.2019 klo 09:22

rating 30,000

30.08.2019 klo 23:38

Lincoln

Elokuva, joka nojaa puhtaasti dialogiin ja sen vuoksi sortuukin todella usein puhtaaksi jaaritteluksi.

Asiaan perehtymättömän on vaikea ymmärtää, mitä tässä edes tapahtuu ja tärkeät juonikuviot yksinkertaisesti menevät toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.

Mutta onko tässä kyseessä sitten huono elokuva? Mieli tekisi sanoa, että on, mutta kun näin ei oikeastaan ole. Jos elokuvan tapahtumista hiffaa edes vähän, niin kyseessä on oikein hyvin tehty historiallinen filmi ja näyttelytyö on suhteellisen erinomaista. Toisaalta orjuuden lukeminen Yhdysvaltain sisällissodan AINOAKSI ja YHDEKSI syyksi pyöräyttää silmiä muutamankin kerran.

Vaikka elokuvasta allekirjoittaneen tavoin, jollain tasolla pitäisikin, niin totuus on, että tässä on kyseessä kiertelemättä pitkästyttävä ja paikoin paatoksellinen filmi, jonka kyllä kertaalleen katsoo.

rating 60,000

23.08.2019 klo 22:30

Hyvää huomenta, Vietnam

Hyvän mielen Vietnamin sodan elokuva, ainakin suurimmilta osin ja verrattuna moneen muuhun.

Kieltämättä Williamsin kehuttu suoritus saa täältä suunnalta lisää kehuja. Elokuva käytännössä rullaa miehen vetämänä täysin ja muut hahmot jäävät täysin taustamaaliksi.

Williamsin komedioille tyypilliset hahmotyypit ovat oikeastaan kaikki sisällytetty tähän leffaan, joten ei tarvitse odottaa ainakaan sen suhteen mitään kovin erikoista. Tässä ei kuitenkaan yritetä liikaa, mikä tekeekin tästä omasta mielestäni Williamsin kenties parhaan yksittäisen suorituksen.

Kyllä tämän voi hyvän mielen leffana katsoa ihan häpeilemättä, vaikka aihe onkin lopulta niin vakava kuin vain saattaa.

rating 80,000

09.08.2019 klo 22:47

Kun aseet vaikenevat

Tässä elokuvassa kerrotaan tiivis tarina miehistä, joita ei ehdi oppia tuntemaan, mutta joita ehtii oppia sympatisoimaan.

Sota esiintyy katsojalle raadollisena ja mielettömänä. Sinänsä tämä tekee poikkeuksen amerikkalaisissa toisen maailmansodan leffoissa, sillä se ei edes yritä kertoa sankaritarinaa. Sen vuoksi elokuva on mielenkiintoista seurattavaa, vaikka puutteita toki onkin.

Ehkä yksi hieman ärsyttäväkin piire elokuvassa on turhan runsas musiikin käyttö. Kaiken lisäksi valitut kappaleet eivät sopineet kohtauksilleen alkuunkaan ja se vähän latisti tunnelmaa intensiivisimmilläkin hetkillä. Myös tehosteet olivat vähän halvan oloiset, vaikka ne pyrittiinkin tekemään rajoitusten puiteeessa niin uskottavan oloisiksi kuin mahdollista.

Kaiken kaikkiaan, tässä ei ole paras mahdollinen sotaelokuva, mutta tässä on selvästi aitoa yritystä ja se on mielestäni suuri plussan aihe se.

rating 70,000

26.07.2019 klo 22:18

The Imitation Game

Mainio elokuva,mutta kriittisesti tarkasteltuna, Enigman murtamiselle annetaan luonnollisesti todella korostettu rooli unohtamatta homoseksuaalien oikeuksia, mikä oli mielestäni kokonaisuuden kannalta täysin turha osio elokuvassa, mutta joka selkeästi oli ohjaajan sekä käsikirjoittajien mielestä se "the" aihe tässä elokuvassa.

Elokuva kyllä imaisee alku- ja keskivaiheen myötä mukaansa, mutta loppupuolella ei yksinkertaisesti jaksanut enää selkeästi täysin tietoisesti sinne säästettyjen väksin väännettyjen liikuttumiskohtausten vuoksi liikuttua.

Näyttelytyö on toisaalta moitteetonta ja tätä katselee muuten oikein mielellään.

rating 70,000

20.07.2019 klo 08:59

Mafiaveljet

Hienosti näytelty ja kerronnaltaan koukuttava mafiasaaga, joka toisaalta on tarinaltaan hyvinkin perinteinen kertomus noususta ja tuhosta. Tarinaa on kuitenkin turhaan venytetty ja huomasin loppupuolella oikeastaan jo odottavani elokuvan päättymistä sen vain kestäessä ja kestäessä.

Näyttelijöistä on vielä erikseen mainittava, että De Niron ja Liottan suoritukset ovat molemmat vertaansa vailla, mutta Pescin roolisuoritus on suorastaan eeppinen. Tuntui siltä, että mies oli syntynyt pelkästään tämän elokuvan rooliaan varten.

Jos gangsteri- ja mafiaelokuvat ovat sydäntä lähellä, niin tässä on kyllä siihen kastiin suositeltava teos.

rating 80,000

24.06.2019 klo 16:08

Fury

Alku- ja keskivaihe antoivat jo odottaa todella vaikuttavaa kokonaisuutta, mutta kuten kovin tyypillistä amerikkalaisille sotaelokuville, ei kannata koskaan odottaa liikoja.

Karusta sodan järjettömyyden osoittamisesta sekä hiljalleen ja uskottavalla tyylillä rakentuvasta tarinasta päädyttiin täydelliseen aviot-narikkaan-action-filmi lopputaisteluun, joka on juurikin niin silmiä pyöritettävän korni, epäuskottava ja yliampuva kuin vain saattaa olettaa.

Kuten moni täällä onkin todennut: Elokuvasta jää lopulta käteen kaksijakoinen fiilis. On oikeastaan sääli, että lupaavan oloinen sotaelokuva pilattiin näin totaalisesti, eikä se ole edes sarjassaan ainoa. Kolme tähteä elokuvalle kehtaa antaa hienoista tehosteista ja ennen loppua vallinneesta suht uskottavan oloisesta menosta.

rating 60,000

19.06.2019 klo 19:43

American Sniper

American Sniper on turvallisillia aineksilla etenvä elokuva ja siinä mielessä on hyvä. Raiteillaan etenevä tarina on sinänsä moitteeton, mutta se olisi mielestäni ehkä lopulta kaivannut jonkinlaista särmikkyttä.Tämä ei nimittäin hirveästi erotu muista vastaavista teoksista.

rating 70,000

09.06.2019 klo 00:18

Näin koulutat lohikäärmeesi 3

Visuaalisesti trilogian hienoin osa. Juonellisesti myös menettelee, vaikka tarina onkin edelleen hyvin hyvin perushuttua.

Täytyy kuitenkin todeta, että tämänkaltaiselle elokuvasarjalle tällainen lopetus on se kaikista toimivin.

rating 70,000

07.06.2019 klo 23:29

Syntynyt 4. heinäkuuta

Ylipitkän, melodraamallisen ja hätäisen oloisesti kyhätyn prologin jälkeen elokuva alkaa vasta kunnolla. Vaikka meno parantuukin loppua kohden, selkein ongelma on puuttellinen taustoitus. Vietnamin sodan traumoja käsittelevässä leffassa itse Vietnamin sodalle on jätetty kovin pieni rooli.

Ei tässä ole huonosta elokuvasta kyse, mutta sodan traumaattisesta vaikutuksesta on onnistuttu useammassakin elokuvassa kertomaan huomattavasti paremmin. Esimerkkinä Stonen aiempi elokuva Platoon. Tästä sen sijaan jäi puuttumaan jotain.

rating 60,000

31.05.2019 klo 23:33

Jackie Brown

Taattua Tarantinon laatua, ei tästä oikein muuta voi sanoa.Dialogi, moniulotteiset juonikuviot ja tyydyttävä lopetus. Siinäpä tämän elokuvan suola kokonaisuudessaan.

Ehkä pienenä miinuksena sanottava se, että Tarantinon leffoille tyypillistä yliampuvaa väkivaltaa oli tällä kertaa masentavan vähän. Sitä jos olisi ollut edes se tarvittava silaus enemmän, kyseessä olisi ilman muuta viiden tähden elokuva. Nyt se on vain melkein.

rating 90,000

25.05.2019 klo 00:04

Kunniattomat paskiaiset

Mielenkiintoinen ja monintavoin poikkeava Tarantinon leffa, jossa on mukana monia miehen muusta tuotannosta tuttuja elementtejä, mutta samalla tässä yritetään vähän uudenlaistakin juttua.

Ensimmäisen mielenkiintoisen osuuden jälkeen elokuvassa otetaan selkeästi rempseämpi etenemistapa. Stereotypioilla, provosoinnilla ja äärimmilleen kärjistetyillä hahmoilla leikitään oikein urakalla.

Ironinen ja ei niin vakavasti otettava elokuva ei kuitenkaan ole omasta mielestäni Tarantinon tuotannon parhaimmistoa. Suurin syy tähän on elokuvan omituinen tapa edetä. Välillä tuntuu siltä, että katsoo vakavalla otteella tehtyä elokuvaa, kunnes seuraavassa kohtauksessa homma muuttuukin täydeksi parodiaksi.Lyhyesti tästä jäi sellainen maku, että tekijät eivät oikein itsekään osanneet päättää, kumpaa olivat tekemässä. Ja juoni vain kasvaa, venyy ja monimutkaistuu.

Ehkäpä tämän olisi sittenkin pitänyt olla joko puhtaasti vakavasti otettava elokuva tai täyttä parodiaa alusta loppuun. Nyt lopputulos vaikuttaa aika sekalaiselta. Joku varmaan toteaa, etten ymmärtänyt elokuvan ideaa, kenties näin onkin. Joka tapauksessa itselleni tämä Tarantinon pätkä ei iskenyt samalla lailla kuin miehen muut elokuvat.

Sääli.

rating 60,000

25.04.2019 klo 20:58

Avengers: Endgame

Piiiitkä elokuvasarja saa arvoisensa päätöksen. Juonikuviot ovat sinänsä aika perinteiset ja pituus tuntuu ajoittain aika venytyltä, mutta kyseessä on todellakin massiivinen eepos. Kaikki tässä elokuvassa on suurta myös sen pituus. Itse lopetus oli tyydyttävä ja voin kyllä suositella tämän katsomista.

rating 80,000

25.04.2019 klo 07:27

Captain Phillips

Tositapahtumalle uskollinen panttivankitrilleri tai puolidokumentti, on kyllä loppujen lopuksi aika puhtaasti Tom Hanksin elokuva alusta loppuun. Sinänsä merirosvoina riehuneet somali-näyttelijät tekivät kyllä vakuuttavat roolit omalta osaltaan, mutta herra Hanksin varjosta on vaikea päästä pois.

rating 70,000

24.02.2019 klo 13:22

Scarface - arpinaama

Ei tästä oikein muuta voi sanoa kuin, että on kyllä kiertelemättä todella hyvä elokuva. Tarina ja hahmot sekä dialogi pysyvät kaikki puitteissaan ja toimintaa on myös enemmän kuin riittävästi.

Mieleenpainuva lopetuskin on mitä mainiointa kamaa ja jättää kyllä elokuvasta mitä omanlaisimman kokemuksen. Ainoa mistä nyt tietenkin voi aina rokottaa on elokuvan pituus ja ajoittainen paikallaanjunnaaminen. Nämä ovat kuitenkin täysin anteeksiannettavia puolia.

rating 90,000

09.02.2019 klo 08:06

Tombstone

Kelpo ysäriwesterni. Miljöö ja tunnelma ovat kohdillaan ja ammuskelukohtaukset ovat hiottuja. Loppua kohden menee ehkä jo hieman päättömäksi ammuskeluksi, jonka jälkeen elokuva loppuu kuin seinään.

Kokonaisuutena parempien elokuvien puolella.

rating 70,000

01.02.2019 klo 23:44

Conan - barbaari

Näin vuosien jälkeen uusintakatselu ja tällä kertaa ajan ja ajatuksen kanssa. Täytyy kyllä sanoa, että Arskan tähdittämä Conan onkin yllättäen muistamaani paljon parempi elokuva.

Kasarimainen fantasiatarina runsaan veren ja loppujen lopuksi aika selkeiden juonikuvioiden kanssa on hyvinkin viihdyttävää kamaa.

Aina välillä on mukava huomata, että joillekin elokuville kannattaa sittenkin antaa pitkänkin ajan jälkeen uusi mahdollisuus. Näin kävi tämän filkan kanssa.

rating 40,000

26.01.2019 klo 00:51

The Hateful Eight

Tarantinon westernin ja salapoliisimysteerin yhdistelmä toimii todella hyvin.

Elokuvan alku on rauhallinen, ehkä vähän liiankin hidas, mikä saattaa saada malttamattomimmat katsojat tylsistymään ennen aikojaan. Hyvää kannattaa kuitenkin odottaa, ja se päti tämän filkan kohdalla 100%.Lopetus oli kieltämättä tyydyttävimpiä, mihin olen elokuvissa törmännyt.

The Hateful Eightin näyttelijäkaarti koostuu monista uusista, mutta myös Tarantinon leffojen vakionaamoista. Kaikki tekevät suorituksensa antaumauksellisesti ja välillä katsojan on vaikea valita, kenestä hahmosta sitä oikeastaan pitäisi. Kaikki vaikuttavat olevan pohjimmiltaan täysiä paskoja.

Täytyy kyllä todeta tähän loppuun, että fanitin ennen leffaa Tarantinoa valmiiksi todella paljon, niin ehkä tätä tulikin katsottua vähän fanilasien takaa. Mutta toisaalta, elokuva on muutenkin mielestäni todella onnistunut, enkä oikein voi sanoa siitä muuta.

Oikeastaan ainoa selkeä heikkous elokuvassa on, että loppuratkaisu toimii vain kerran, eikä uusintakatselulle ole oikeastaan mitään rahkeita. Ehkä pääasiassa sen takia, en uskalla antaa täysiä pisteitä muuten selkeästi viiden tähden elokuvalle.

rating 90,000

18.01.2019 klo 23:11

Mad Max 3 - ukkosmyrsky

En ole varma katsoinko edes Mad Max-elokuvaa.

Alun lupaavan tuttu maailmanlopun maisema antoi odottaa jälleen hyvää, mutta sitten tapahtuukin oikeaoppiminen lässähtäminen tai minun kohdallani oikeastaan lerpahtaminen. Elokuva junnaa eteenpäin täysin mielenkiinnottomilla juonenkäänteillä, eikä aiemman osan rämäpäisestä toiminnasta ole tietoakaan. Ikään kuin keskisormen näyttönä aiemmille osille; Max riisutaan aseistaan heti elokuvan alkuhetkillä. Tässä vaiheessa vähänkään aiempia elokuvia nähnyt katsoja luonnollisesti olettaa, että kohtapuoliin Maxi kaappaa aseensa väkivalloin takaisin ja räiskii tiensä ulos ongelmistaan...kuinka väärässä sitä voikaan ihminen olla.

Puolitoistatuntia ehtii vierähtää, ennen kuin ruudulle pamahtaa ensimmäisen pyörillä kulkeva moottoriajoneuvo. Tässä vaiheessa onneton katsoja olettaa, että tylsä vaihe on takana ja nyt päästään itse asiaan.

Noh, kyllä siinä jonkinlainen toimintakohtauksen raakile oli, mutta ei sitä voi millään muotoa voi sanoa odotukset täyttäväksi. Elokuva tuntuikin unohtaneen tyystin, mistä Mad Max-leffojen viehätys kumpuaa. Joku kuvailikin osuvasti, että elementit olivat tässä elokuvassa olemassa, mutta tekijät eivät osanneet hyödyntää niitä ensinnäkään.

Jos välttämättä haluatte katsoa tämän, niin katsokaa, mutta älkää katsoko samalla vaihteella kuin kahta edeltävää osaa. Tulette pettymään, jos tähän erehdytte.

rating 20,000

13.01.2019 klo 13:19

Asfalttisoturi - Mad Max 2

Täytyy kyllä todeta, että tässä on yksi visuaalisesti hienoimpia post-apokalyptisiä elokuvia, mitä olen nähnyt.
Toiminta, ympäristö ja stuntit ovat viimeisen päälle hiottuja ja elokuva oli yleisesti todella viihdyttävää seurattavaa.
Vaikka elokuva onkin todella erilainen edeltäjäänsä verrattuna, on nämä kaksi elokuvaa saatu kuitenkin tyydyttävästi nidottua yhteen. Asfalttisoturi on myös yksi parhaita jatko-osia mitä maailmasta löytyy.

Tarinassa ja käsikirjoituksessa piilee elokuvan suurimmat heikkoudet, mutta toisaalta tarinan ei tämäntyylisessä elokuvassa kuulukkaan olla pääosassa.

rating 80,000

13.01.2019 klo 13:15

Mad Max

Toimintaelokuvana toimiva, mutta ensimmäinen Mad Max kallistuu enemmän yhteiskuntakritiikin puoleen. Tarkkailukohteena maailma, jossa tasapainoillaan lain ja oikeuden yhä huterammaksi käyvän laudan päällä. Nuoren kollin Mel Gibsonin vaipuminen täydelliseen armottomuuteen on pätkän parasta antia. Ehkä vauhtia ja vaarallisuutta olisi tarvittu tähän vielä hitusen enemmän.

06.01.2019 klo 17:26

Mowgli

Mowgli on kiistatta synkin viidakkokirja-sovitus, mitä olen nähnyt. Selvästi nuoremmille suunnattujen pehmoilukohtausten vastapainoksi tarjotaan välillä riipaisevia ja suorastaan ahdistavia kohtauksia. Jälkeenpäin jäi kuitenkin sellainen olo, että elokuvassa jätettiin kertomatta todella paljon ja mm. osa hahmokuvauksista jäi silkaksi pintaraapaisuiksi.

Elokuvassa kerrottu versio on selvästi uskollisempi alkuperäisen tarinan tyylille kuin useammat muut näkemäni versiot ja sen vuoksi pidin kyllä itse tästä paljonkin.

CGI on valitettavasti paikoin kankean näköistä ja osalle eläimistä on annettu sen verran ihmismäiset piirteet, että niistä on saatu kaikkea muuta kuin uskottavia.

Miinuksistaan ja outouksistaan huolimatta kyseessä on todellakin katsomisen arvoinen versio Kiplingin tarinasta.

rating 70,000

04.01.2019 klo 21:10

District 9

Alkuun fiktiiviseltä dokumentilta vaikuttanut elokuva muuttuukin piakkoin toiminnantäytteiseksi sci-fi rymistelyksi ripauksella sanomaa. Hahmot ovat sympaattisia ja mieleenpainuvia ja tehosteet kieltämättä näyttäviä. Lopun ylipitkää tehosterymistelyä lukuunottamatta, toiminta jaksaa viihdyttää katsojaa koko elokuvan pituuden.

Puuduttavaa puolestaan oli ihmiskunnan paskamaisuuden ylikorostaminen, mikä saikin elokuvan vaikuttamaan paikoin ennemminkin parodialta kuin vakavasti otettavalta filmiltä. Toisaalta "rapuihmisiäkään" ei esitetty täysin nuhteettomina ja puhtoisina hahmoina.

Näyttävä elokuva kaiken kaikkiaan ja voin kyllä suositella.

rating 80,000

28.12.2018 klo 15:43

Uuno Turhapuro muuttaa maalle

Ihan viihdyttävää Uunoa kesäisissä maaseudun maisemissa.

rating 70,000

Edellinen sivu | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 15 | Seuraava sivu

Profiilin tiedot

TOP-listat