MustiSotakoira

MustiSotakoira

Käyttäjä, 4 fania

Oma statistiikka: Elokuvien kommentit (204)

02.01.2009 klo 13:07

Lord of War

Erinomainen kokonaisuus ja plussaa rauhallisen asiallisesta sekä omaperäisestä kertojatyylistä. Verellä mässäilyyn tai räiskintään elokuva ei juurikaan sorru, vaan kerronta pysyy hyvin asiallisena antaen katsojan tehdä hätiköinnit. Juoni on mukaansatempaava ja huipentuu lopussa, kun lakia puolustava valtion agentti saa Yuri Orlovin lopulta kiinni. Todella tasapainoinen paketti, josta en mitään ottaisi pois tai lisäisi.

Nicolas Cagen rauhallinen ja itsevarma olemus on omiaan elokuvan pääosan esittäjälle. Elokuva on itsessään erinomainen, mutta niin on myös Cagen soveltuvuus tämän elokuvan päähahmoksi. Kun bisnekset alkavat rullaamaan, kaikki sujuu aluksi hyvin, mutta sitten sota alkaa lähentyä Yuri Orlovin perhettä ja läheisiä.

Tätä elokuvaa katsoessa on vaikea pitää mielessä, että tämä on elokuva joka perustuu tositapahtumiin - ei siis dokumentti eikä puhdasta faktaa. Kuitenkin hyvin vaikuttava aihepiiri kansainvälisestä pimeiden aseiden kaupasta ja kuinka diilerit välittävät kaikenlaisia aseita ympäri maailmaa - jopa kilohinnalla.

Tämän leffan katson varmasti moneen kertaan vielä, klassikkoainesta, ehdottomasti viisi tähteä!

rating 100,000

01.01.2009 klo 12:21

Aivokuollut

Tämä on sellainen kauhuleffa, jota katsoessa haluaisi laittaa silmät kiinni ja samalla sormi hapoo STOP-nappia kaukosäätimeltä. Kuitenkaan katsomista ei haluaisi lopettaa, koska salaperäinen juoni odottaa vielä ratkaisemistaan. Jos pystyy katsomaan elokuvan läpi asti, ei oikein tiedä mitä sanoa tai tuntea.

Jos tämä olisi tehty nykyaikaisilla tehosteilla, elokuva olisi varmasti äärettömän etova, en varmasti pystyisi katsomaan. Mutta onneksi vanhoille tehosteille voi vähän myhäillä samalla, kun ollaan Zombien kanssa ruokapöydässä tai kun Lionel hoitelee Zombeja ruohonleikkurilla.

Braindead vetää överiksi kaiken sen, millä tavalliset massatuotanto-kauhuleffat ylpeilevät - se tekee tästä todella mielenkiintoista ja välillä jopa hauskaa katsottavaa. Jos jotain voi tapahtua, niin se tapahtuu eikä vastenmielisyydelle anneta armoa.

Kauhuleffojen ystäville "must see" -leffa.

rating 100,000

01.01.2009 klo 12:07

Rambo - taistelija 3

Hyvää jatkoa ykkös- ja kakkososille. Ei mitään realistista toimintaa, mutta eipä Rambo realistisuudesta välitä. Hyvää viihdettä toimintaleffojen ystäville, aikoinaan katsoin tämän läpi kymmeniä kertoja VHS-kasetilta.

rating 80,000

01.01.2009 klo 12:00

Shooter - takaa-ajettu

Alunperin kun näin tämän kaupan hyllyssä, kannesta sai sellaisen vaikutelman että tämä olisi "tusinatoimintaa" ja hyllyyn se sitten jäi. Kuitenkin, kun jälkikäteen luin täältä arvioita, yllätyin ja pitihän se leffa sitten hankkia. Paremman kannen olisi voinut tälle suunnitella, nykyinen muistuttaa liikaa Ramboa :)

Alussa tehdään selväksi, että päähenkilö on tarkka-ammunnan expertti ja isänmaallinen henkilö. Kuitenkin pitkin leffaa paljastuu uusia käänteitä vanhoista kohtauksista, joissa joku henkilö petetään tai huijataan tavalla tai toisella.
Shooter on selvästi tehty eurooppalaisesta näkökulmasta, koska siinä ei suoraan palvota amerikkalaisuutta, puhutaan USA:n korruptiosta, valheista ja tekemisistä ulkomailla sodissa ym. Sinänsä kiva, ettei jokainen ammuskelutoimintaleffa ole amerikkalaisten suoraviivaista pr0pagandaa.

Tykkäsin tästä leffasta, sopivasti toimintaa ja jännitystä koko leffan läpi. Yllättävän hyvän paketin ovat saaneet kasattua näinkin yksinkertaisesta aiheesta. Näin hyviä toimintaleffoja ei joka vuosi tule vastaan.

rating 100,000

Edellinen sivu | 1 2 3 4 5 | Seuraava sivu

Profiilin tiedot

TOP-listat