Mowgli

Mowgli

Tykittäjä, 73 fania

Oma statistiikka: Sarjojen kommentit (26)

07.05.2019 klo 17:14

The Act

Häiriintynyt tositarina siitä, että naapurustossa voi piillä surullisen karmivia salaisuuksia kaikkien silmien alla. Jos tapaus The Actin taustalla ei ole tuttu, trailereita tai muitakaan synopsiksia ei kannata lukea. Itse uskon saaneeni ainakin näin hitusen enemmän sarjasta irti. Sarjan hahmot ovat monisyisiä ja kiinnostavia, kiehtovimpana Joey Kingin uskomattoman kameleonttimainen suoritus pyörätuolin omana olevana Gypsy Rose -tyttönä. Ohjelman heikkoudeksi laskettakoon ontuva tempo, jonka vuoksi kahdeksan jakson pituus tuntuu paikoin pitkitetyltä. Rakenteen ongelmista huolimatta tämän kelpasi ahmaista yhdessä viikonlopussa.

rating 70,000

20.12.2017 klo 15:40

Twin Peaks: The Return

Nykypäivänä lukuisia tunnettuja franchiseja lämmitellään uudelleen, monesti varman päälle vanhaa kerraten ja faneja miellyttäen. On ihailtavaa, miten David Lynch on uskaltanut vetää vuosikymmeniä odotetun Twin Peaksin suoraan sanottuna läskiksi ja täysin omilla ehdoillaan. Sarjan ennakkomarkkinointi antoi odottaa yleisöystävällistä comebackia, millaista monet varmasti olisivat halunneet nähdä. Todellinen lopputulos taas antanee Lynch-faneille salapoliisintöitä vuosikausiksi, vaikka nostalgian nälkäiset massat voivat jäädä raapimaan päätään.

Omalla kohdallani sarja toimi parhaiten, kun sitä ei ajatellut Twin Peaksinä. Valtaosan sarjasta synkästä umpityhmään vaihteleva tunnelma hakee ennemmin vertaistaan Lynchin muista töistä. Alkuperäisen sarjan fiiliksiin päästään silloin tällöin, ja jäi sitä hieman lisää kaipaamaan. 18 jakson aikana tyyli ja juonilangat heittelehtivät niin rajusti, että paikoin sarja on tuskastuttavan pitkäveteistä seurattavaa. Lynchin taiteellinen vapaus on upeiden hetkien lisäksi siis myös vastapainoisesti sarjan pahin kompastuskivi. Järjettömästä näyttelijämäärästä ylitse muiden nousee Kyle MacLachlan, joka tekee haastavan monitasoisen ja nyansseilla leikittelevän työn. Eiköhän tuosta jotakin pystejä irtoa.

Vaikka Lynchin töistä pidänkin, ei Twin Peaksin uusi tuleminen osunut mielestäni täysin maaliinsa. Tätä olisi katsonut ehkäpä hieman eri silmällä, jos sarjalle olisi lätkäisty uusi nimi. Kokonaisuudessaan sarja on varmasti rohkeinta ja ennakkoluulottominta telkkaria pitkään aikaan. Sarjan luojalta tosin kukaan tuskin odotti, että mysteeriin vastattaisiin muulla kuin uudella mysteerillä.

rating 60,000

06.11.2017 klo 15:18

Mindhunter: 1. tuotantokausi

Itselläni on toisinaan vielä hieman ennakkoluuloja Netflixin omien tuotantojen suhteen, mutta tässä taas yksi esimerkki todella toimivasta tapauksesta. Tämä oli pakko ahmia yhden vuorokauden aikana. David Fincherin kädenjälki näkyy tyylikkäässä rikossarjassa, jossa pureudutaan 1970-luvun sarjamurhaajien mieliin. Sarjan ulkonäkö on sliipatun elokuvamainen. Mindhunter on malliesimerkki loistavan näyttelyn ja nokkelan dialogin vetovoimasta, eikä toimintaa tai turhia koukkuja jää kaipaamaan. Pelkällä dialogilla on saatu aikaan hyvin intensiivisiä kohtauksia, kun FBI-agentit haastattelevat kylmääviä sarjamurhaajia. Ainoa purnauksen aihe on se, että kokonaisuutena kaudella ei ole selkeää draaman kaarta. Puskista tuleva lopetus jättää odottamaan seuraavan jakson pyörähtämistä käyntiin, mutta jatkoa onkin luvassa vasta hamassa tulevaisuudessa.

rating 80,000

17.05.2017 klo 19:43

Riverdale: 1. tuotantokausi

Hyvin starttaava, mutta kokonaisuutena keskinkertaisuuden suohon jäävä Netflixin teinituotanto. Teinin murhatapaus ja sen aiheuttama salaisuuksien purkautuminen uneliaassa pikkukylässä on kuin suoraan Twin Peaksin premissi, eivätkä siinä ole ainoat yhtäläisyydet kulttisarjaan. Muun muassa Shelley Johnsonia esittänyt Mädchen Amick pyörii Riverdalen olennaisessa sivuroolissa. Sarjassa ei ole sentään kopioitu esikuvansa outoiluja, mutta toisaalta moisten virikkeiden puute tekee tasapaksun juonen seuraamisesta yksitoikkoista. Hienosti kuvattu ja suht mallikkaasti näytelty sarja tarjoaa sen verran fiilistelyarvoa, että sen jaksaa katsoa loppuun asti.

rating 50,000

16.04.2017 klo 21:31

Kolmetoista syytä: 1. tuotantokausi

Netflixin teinisarja, jossa itsemurhan tehnyt tyttö jättää jälkeensä läjän c-kasetteja, jotka sisältävät päivänvaloa kestämättömiä salaisuuksia. Alkuun sarja aiheuttaa dialoginsa ja käänteidensä ansiosta väristyksiä siinä huonossa mielessä. Touhu on loppujen lopuksi kuitenkin sen verran kiinnostavaa, että sarjan jaksoi katsoa muutaman päivän aikana kokonaisuudessaan. Paperilla sarjan idea kuulostaa trillerimäisemmältä ja mystisemmältä, kuin mitä se lopulta on. Odotin ehkä itse tässä mielessä vähän enemmän.

Sarja lataa ensimmäisestä jaksosta lähtien mielettömän arvon sen loppupäähän, mikä toisaalta herättää pakon katsoa koko juttu alusta loppuun, mutta tekee keskivaiheesta junnaavaa katsottavaa. Kummempia juonikoukkuja ei ole onnistuttu ripottelemaan tasaisesti sarjan varrelle, mikä iskee kaikki odotukset viimeisiin jaksoihin. Ehkä juuri tämän takia loppu tuntuu lässähtävän jossain määrin, ja se herättää pohtimaan aiempien juonenkäänteiden aukkoisuutta. Kokonaisuus on silti katsomisen arvoinen ja muistuttaa aidosti nuoruudessa tärkeistä asioista. Nuoret näyttelijät onnistuvat osa hyvinkin erinomaisesti rooleistaan.

rating 60,000

13.02.2017 klo 10:54

Black Mirror: 2. tuotantokausi

Toinen Black Mirrorin kausi jatkaa pelottavan lähitulevaisuuden maalailua. Kolmannessa jaksossa politiikkaan ryhtyvä, solvauksia suoltava populistinen Waldo-karhu tuo tahattomastikin mieleen Yhdysvaltain presidentinvaalit. Kokonaisvaikutelma kaudesta: hyytäviä ideoita, mutta ei aina kokonaan loppuun hiotun oloisia, mikä syö hipun realismista. Myös tietynlainen shokkitwistien odotettavuus oli alati läsnä. Parhaaksi palaksi jäi viimeinen jakso "White Christmas", joka on erinomaisesti rakennettu, ja jättää ihon kananlihalle.

rating 70,000

03.02.2017 klo 17:43

Scream: 2. tuotantokausi

Screamin käännös koukuttavaksi Netflix-maratooniksi oli ensimmäisen kauden ajan mielenkiintoista katsottavaa. Toinen kausi sen sijaan alkaa toistaa itseään hyvinkin nopeasti, eikä saa nostatettua kummoista intoa murhaajan arvuutteluun. Loppuratkaisu ei tunnu lainkaan luontevalta, ja sen jälkeen tarjoillaan vielä omituisen päälleliimattu loppujakso aivan eri tunnelmista. Katsottavaa, muttei suositeltavaa.

rating 50,000

20.12.2016 klo 16:56

Black Mirror: 1. tuotantokausi

Ensimmäinen jakso aloittaa sarjan kirjaimellisesti sikamaisella jännitysnäytelmällä, joka on mallisuoritus vetävästä ja loppuun asti mietitystä trilleristä. Napakka veto.

Toinen jakso ei osu aivan yhtä maaliin tosi-tv:tä ja kulutusta kritisoivalla tarinallaan, mutta on kelpo katsottavaa sekin.

Kolmannen jakson idea on nerokas, eikä suinkaan kaukaa haettu lähitulevaisuudessa. Ihmisten korvan takana oleva siru tallentaa kaiken näkemäsi, jotta voit kelailla muistojasi jälkeenpäin kuin Netflixiä konsanaan. Ilmeisin polku olisi rikostoiminta tästä aiheesta, mutta parisuhdedraama onnistuu olemaan virkistävä ja samaistuttava käsittelytapa.

rating 80,000

25.09.2016 klo 15:33

The Walking Dead: 5. tuotantokausi

Ehkä yksi parhaimpia sarjan kausia tähän mennessä. Juoni pysyy koukuttavana ja hahmojen kehityksessä ja perusjengin kokoonpanossa on uskallettu tehdä suuria muutoksia. Miljööt vaihtuvat ja pitävät mielenkiinnon yllä, ja zombimättö on edelleen erinomaista. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella kiinnitin huomiota sarjan taustamusiikkeihin. Liekö säveltäjä vaihtunut, tai mitä tapahtunut, mutta jaksoihin on mahdutettu hienoja "fiilistelyhetkiä" ja tunnelmallisia teemoja, jollaista ei mielestäni ennen ole ollut. Lisäarvoa tuova pikkuseikka.

rating 80,000

25.02.2016 klo 17:47

Pukumiehet: 4. tuotantokausi

Kolmoskauden lievän notkahduksen jälkeen neljäs kausi onnistuu nostamaan tasoa ainakin entiselleen, jos ei jossain määrin uusille uomillekin. Mukana on enemmän konfliktia ja uusia puolia tutuista hahmoista, mikä pitää menon kiinnostavana. Muut hahmot saavat myös entistä enemmän aikaa, ettei kyseessä ole pelkän Harveyn ja Miken show. Kyllä tämä aika nopeasti tuli kahlattua läpi eli takuuvarman viihdyttävää katseltavaa.

rating 70,000

26.01.2016 klo 12:13

Making a Murderer: 1. tuotantokausi

Varmasti yksi koukuttavimmista dokumenteista, mitä olen koskaan katsonut. Toimii yllättävän hyvin sarjan formaatissa. Tosielämän trilleri pistää katsoessa tunteet kuohumaan oikein kunnolla, sillä Steven Averyn epäonnisen elämän käänteet ovat aivan käsittämättömiä. Making A Murderer on tuntunut olevan kaikkien huulilla lähiaikoina, ja moni vetelee johtopäätöksiä suoraan dokkarin sisällöstä. Täytyy muistaa kuitenkin, mitä dokumentin tekijät ovat tuotoksessaan korostaneet ja mitä jättäneet näyttämättä. Ei voi kieltää, etteikö katsojaa saataisi taitavasti säälimään ressukkaa päähenkilöä ja vihaamaan Yhdysvaltojen oikeuslaitosta ja Manitowocin poliisia. Oli tapauksen lopputulos mikä tahansa, oikeusjärjestelmää ja poliisia vallankäyttäjänä katsoo tämän jälkeen aivan eri kantilta.

rating 90,000

03.12.2015 klo 15:44

Scream: 1. tuotantokausi

Scream päivittyy älypuhelimiaan näpräävän nuorison aikakaudelle kymmenosaisella Netflix-sarjalla. Tiivis sarja on positiivinen yllätys, sillä murhaajan henkilöllisyyden arvailu kantaa odotettua paremmin koko jaksojen ajan. Kauhuilussa liikutaan aika kuivakan säikyttelyn merkeissä, mutta kiinnostavampaa on alkuperäisiä Scream-leffoja laajempi taustakertomus. Jokaisella hahmolla on jotain salaisuuksia takataskussaan, mikä on välillä jopa itse murhaleikkiä kiintoisampaa. Murhien taustalla kummitteleva mystinen tarina ammentaa selvästi Halloweenin ja Friday the 13th -sarjan tunnuspiirteistä.

Juonessa on jatkuvasti mukavia cliffhangereita, minkä vuoksi sarja on todella koukuttava. Tuli itse katsottua koko setti parissa päivässä. Hahmoista löytyy slasher-alalajille tyypilliset stereotyypit, mutta näyttely on hyvän tasoista. Screameille tyypillistä metaläppää ei olla täysin unohdettu, vaikka meininki on yleisesti vakavampaa kuin elokuvissa. Sarjan loppuratkaisut eivät tule ehkä niin puun takaa, kuin olisi toivonut, mutta uskon sarjan jatkuvan vielä tulevilla tuotantokausilla. Pienistä sudenkuopistaan huolimatta hyvin viihdyttävä sarjan muodossa tehty remake.

rating 70,000

18.11.2015 klo 17:37

Chuck: 5. tuotantokausi

Heikoin Chuckin kausi viidestä, mutta lopettaa sarjan kuitenkin ei liian ilmeisellä tavalla. Kokonaisuutena sarja on ollut hyvin viihdyttävää ja kepeää agenttikomediaa, jossa ei tarvitse liikaa rasittaa aivokapasiteettia. Löysästi alkava sarja imaisee yllättävän nopeasti mukaansa. Hupaisat hahmot ja heidän kehittymisensä seuraaminen on parasta antia, kun taas juonessa ei aina ole ihmeteltävää. Pienet koukut ja tunnetut sivuosanäyttelijät (Linda Hamilton, Timothy Dalton) pitävät kuitenkin lähtökohtaisesti aika samalla kaavalla toistuvan sarjan mielenkiintoisena läpi viiden kauden. En pistäisi pahitteeksi, jos sarja joskus vielä jatkuisikin.

rating 60,000

22.10.2015 klo 11:19

The Walking Dead: 4. tuotantokausi

Kovan kolmoskauden jälkeen tämä kausi starttasi hyvin vaisusti. Ensimmäinen kauden puolisko oli paikoittain todella tylsää katsottavaa, jonka vuoksi sarjan katsominen jäi minulta kesken pitkäksi aikaa. Onneksi puolenvälin jälkeen meininki muuttui taas kiinnostavaksi ja jännittäväksi. Hahmoista löytyy jatkuvasti uusia puolia ja zombit menevät ronskisti palasiksi törkyfania miellyttäen. Viimeinen jakso jää sellaiseen koukkuun, että on seuraava kausi saatava jostain käsiin ja äkkiä.

rating 70,000

24.03.2015 klo 19:56

Pukumiehet: 3. tuotantokausi

Kolmoskausi käynnistyy niin tylsällä juonikuviolla, että puolet kaudesta menee lähestulkoon hukkaan. Mukana on myös suorastaan hölmöilyksi laskettavaa fillerikamaa, kuten Louis Littin kissasekoilu. Onneksi meininki paranee loppua kohden, tehden tästäkin lopulta ihan onnistuneen kauden.

rating 60,000

06.01.2015 klo 14:14

Pukumiehet: 1. tuotantokausi

Mukavan kepeää katsottavaa, vaikka en lakiasioista perillä pahemmin olekaan. Homma on pidetty kansantajuisena ja hyvä niin. Osalta vieroksun sarjoja, jossa joka jaksossa on ns. uusi ratkottava ongelma, joka ei jatku enää seuraavaan jaksoon. Suitsissa jaksosta toiseen jatkuvat mehukkaat ihmissuhteet ja loistavat (myös loistavasti näytellyt) hahmot pitävät kuitenkin katseen napakasti ruudussa.

rating 70,000

23.10.2014 klo 11:53

The Walking Dead: 3. tuotantokausi

Todellakin paras kausi tähän mennessä. Kakkoskausi oli sinänsä hyvän ekan kauden jälkeen aika tylsä tapaus, sillä farmilla jumittaminen ei luonut kovin kiinnostavia puitteita. Kolmas kausi parantaa erityisesti seurattavuuden mielenkiintoa tuomalla estradille kaksi eri yhteisöä, Woodburyn kylän ja hylätyn vankilan, ja niiden väliset konfliktit. Jopa ns. ihmispahisten mukaan tuominen tekee jutun juonesta jännittävämmän. Juonesta on saatu todella kiinnostava ja teematkin puhuttelevat. Vihamieliset katseet kohdentuvat helposti muihin selviytyjiin, vaikka zombien uhan pitäisi olla ensisijainen. Kausi ylittää odotukset myös zombien lahtaamisen määrän suhteen, sillä sitä on luvassa paljon ja lähes joka jaksossa. Tietokonetehosteiden ja perinteisen maskeerauksen yhdistelmä toimii yllättävän hyvin. Pakko kyllä nostaa hattua ja hieraista silmiä kalmojen toteutuksen suhteen, aivan upeaa työtä. Toivottavasti seuraava kausi pystyy jatkamaan hyvää linjaa.

rating 80,000

05.08.2013 klo 22:57

The Walking Dead: 2. tuotantokausi

Ykköskautta parempi luultavasti suurimmaksi osaksi sen takia, että jaksoja on puolet enemmän ja asioita voidaan käsitellä laajemmin. Koko kauden junnaaminen samalla farmilla tosin hieman harmitti, mutta ihan kiintoisaa pohdintaa elämästä ja ihmissuhteista zombien valloittamassa maailmassa siellä saatiin aikaan. Zombiäksöniä on sopivasti siellä sun täällä, mutta vasta viimeisessä jaksossa annetaan palaa ja kunnolla. Kyseinen jakso on kyllä sitten parasta kalmojen lahtausta aikoihin. Kaikkiin henkilöhahmoihin ei onnistu millään samaistumaan, mutta parit suosikit sieltä löytää. Mieluusti tätä katsoo seuraavankin kauden jossain välissä, vaikken edelleenkään mene täysin ylistämään Walking Deadia.

rating 70,000

16.03.2012 klo 14:18

Game of Thrones: 1. tuotantokausi

Meni melkein puolet jaksoista tottua ja imautua kunnolla tarinaan mukaan, ja sitten sarja olikin melkein ohi. Kymmenen jaksoa on näin hyvälle sarjalle liian vähän! Hitaasta alusta meno paranee loppua kohden koko ajan. Suuret tuotantoarvot näkyvät huimissa lavasteissa ja hienoissa miljöissä. Näyttely on erittäin laadukasta, varsinkin kun yleensä tv-sarjoissa sen taso ei ole huimaava. Juoni ja hahmot on kirjoitettu todella ennalta-arvaamattomiksi ja huolellisesti, taaten katsojan nälän nähdä lisää. Tätä realistista fantasiaa tahtoo lisää, onneksi kakkoskausi on tuloillaan.

rating 80,000

28.06.2011 klo 21:07

The Walking Dead: 1. tuotantokausi

Hyvin onnistunut zombisarja, joka kuitenkin tuntuu loppuvan ennen kuin kunnolla alkaakaan. Suurempi jaksomäärä olisi ollut mukava esimerkiksi hahmoihin tutustumisen kannalta. Kaiken kaikkiaan ihan kiintoisaa selviytymistaistelua, ja zombitkin on toteutettu laadukkaasti. Veriefektit nyt välillä olivat aika tietokoneavusteisia, mutta ei häirinnyt liikaa. Miinusta parista todella häiritsevästä juoniaukosta, sekä ehkä liiallisen pakollisen nyyhkydraaman määrästä. Meininki olisi voinut olla hitusen karskimpikin, kun parissa jaksossa zombit jäivät pahasti ihmissuhteiden puimisen varjoon. Kokonaisuutena hieman tynkä, mutta kuitenkin paremman puolelle menevä sarja, jonka tuleva kakkoskausi on syytä tarkistaa.

rating 70,000

17.06.2010 klo 22:19

FlashForward

Kyllä tätä jaksoi viikosta toiseen töljöttää. Jaksojen taso heittelehtii välillä tylsähköstä tai hitusen hölmöstä todella jänskiin episoodeihin. Näyttely oli kauttaaltaan varsin laadukasta. Kokonaisuutena semikoukuttavaa mysteerinratkontaa ja toimintaakin. Toivon, ettei tästä tehdä Lostin kaltaista loputtomien selittämättömien käänteiden sekoittamaa sotkua, mutta kyllä tämä varmasti vielä tulee jatkumaan.

rating 80,000

14.10.2009 klo 19:03

Mr. Bean - 10 years vol. 1

Todella hauskaa komiikkaa, joka naurattaa kerta toisensa jälkeen. Mr. Bean on hölmöydessään ja tarmokkuudessaan rakastettavan hupaisa hahmo. Rowan Atkinsonin näyttely on ainutlaatuista ilmeineen ja eleineen, ja nauramaan purskahtaa jo Beanin sanoessa jotakin ihan normaaliakin. Pienenä näille on tullut hekotettua, ja vielä yhtä paljon naurattaa vähän isompanakin. Kaikki mukana olevat jaksot ovat hyviä, mutta tajuttoman hauskojen sketsien lisäksi mukana on pari hieman laimeampaakin. Parhaaksi sketsiksi totesin Mr. Beanin käynnin kauhuelokuvissa. Simppeli, mutta takuuvarma naurupaketti.

rating 90,000

14.08.2009 klo 21:22

Simpsonit: 11. tuotantokausi

Itseänikin ärsytti tuo kotelon vaihtuminen huonompaan malliin. Niistä taskuista kaivaminen ketuttaa. Vanhemmissa oli kätevämmin tehty kotelointi. Hyvä kausi kuitenkin, pari ekaa levyä ei niin hyviä, mutta viimeisimmät jaksot todella hauskoja. Vaikea tosin nyt arvostella, kun katsoin noita jaksoja aina silloin tällöin puolen vuoden aikavälillä.

rating 80,000

05.01.2009 klo 23:15

Terminaattori: Sarah Connorin aikakirjat - 1. tuotantokausi

Tuli nyt sarja päätökseen ja olihan se iha hyvä, vaikkakin erikoistehosteet välillä hieman "muovisia" ja välillä ei tuntunut siltä, että oltiin katsomassa Terminatoriin liittyvää ohjelmaa. Kun jälkeenpäin ajatteli, monessa jaksossa tapahtui pari juonta kuljettavaa asiaa, mutta muuten aika paljon lässytystä, sekä Sarah Connorin filosofiointia kaiken katoavaisuudesta ynnä muusta joka jakson alussa ja/tai lopussa. Tuli tuossa negatiivisia puolia nostettua esille, mutta kyllä tämä sen verran hyvä sarja oli, että joka viikko jaksoi ihan mielenkiinnolla istahtaa katsomaan.

rating 70,000

18.11.2008 klo 18:00

Terminaattori: Sarah Connorin aikakirjat - 1. tuotantokausi

Nyt on Subin tahtiin tullut seurailtua ja tähän mennessä ollut erittäin hyvältä vaikuttava sarja.

rating 70,000

07.11.2008 klo 14:31

Dexter: 2. kausi

Alussa pidin ykköskautta roimasti parempana, kun tämä season 2 lähti vähän verkkaiseen tahtiin liikkeelle, mutta kyllä nyt kakkoskauden loputtua on vaikea sanoa onko eka vai toka kausi parempi. Vika jakso oli loistava, vaikka kaikki tapahtumat vyöryivätkin niin nopeasti. On se Dexter aika epeli! Kolmoskautta odotellessa...

rating 80,000

Edellinen sivu | 1 | Seuraava sivu

Profiilin tiedot

TOP-listat